От подмяната на автомобилите пожарната ще спестява милион и половина на година

Снимката е архивна

© Юлия Лазарова

Снимката е архивнаС реализирането на проекта за модернизация на структурните звена в Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението", разходите за горива ще намалеят с 23 %, каза днес директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението главен комисар Николай Николов. В пари това означавало спестени 1.5 млн. лева.


По проекта за нуждите на пожарните служби в София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Русе и Стара Загора са закупени 192 пожарни автомобила, лек среден и тежък клас и 1230 въздушни дихателни апарата. Общата им стойност е 94.5 млн. лева.


"Това е нещо изключително важно предвид приоритета, който стои пред нас за защита живота и здравето на нашите служители. Успяхме да доставим 31 броя модерни автомеханични стълби, с които подобрихме нашите възможности за реакция на високите етажи. Доставихме и лични предпазни средства за пожарникари и спасители. Успяхме да изградим стент", каза той.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK