Взрив е избухнал в магистрален газопровод край Павликени (обновена)

Взрив е избухнал в магистрален газопровод край Павликени (обновена)

© Мария Съботинова, Строителство ГрадътВ 06:18 ч. тази сутрин е настъпила авария по магистралния газопровод в района на Павликени между линеен кран Патреш и линеен кран Летница, съобщиха от Министерството на енергетиката след като се разбра аз случая.


В землището на с. Патреш вследствие на изтеклия газ е възникнал пожар. Всички защитни системи са сработили, крановете са затворени. Аварията е настъпила между село Недан и ГИС "Павликени".


Опасност за населението в района няма, на място работят четири екипа на пожарната, осигурено е необходимото полицейско присъствие. Министърът на енергетиката Теменужка Петкова пътува към мястото на аварията, допълват от ведомството.
Осигурени са аварийни екипи от "Булгартрансгаз" ЕАД, предвижда се в рамките на 48 часа аварията да бъде отстранена и да се възстанови газоснабдяването в региона. След планови инспекции, през миналата година са извършени всички необходими ремонтни дейности по участъка. "Булгартрансгаз" ЕАД е предприело всички необходими мерки за продължаване нагнетяването на природен газ в подземното газово хранилище в Чирен по южния полупръстен на мрежата, допълват от министерството.


Пред Нова телевизия премиерът Бойко Борисов обяви, че е наредил да се направи проверка на случая.
"Изпратих и ДАНС да провери да няма някоя диверсия, но нека да видим", каза Борисов.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK