Започнато е дисциплинарно производство срещу учителката, лепила устата на дете

Снимката е архивна

© Анелия Николова

Снимката е архивнаСрещу учителката, която залепи устата на дете в столичното 80-о ОДЗ, е започнало дисциплинарно производство, съобщи директорката на детската градина Нина Иванова пред Нова ТВ. В момента учителката ходи на работа.

"До момента не сме имали подобен случай. Веднага започнах дисциплинарно производство към учителката, която е допуснала това", каза Иванова.
В групата ще влязат психолози, които ще разговарят с децата, за да установят как им се е отразило случилото се. По думите на директорката децата са спокойни, а пострадалото момче е възприело случая като игра.


Вчера майка на дете, посещавало детската градина се оплака, че дъщеря й е разказала как учителка е лепила устите на две момчета. Впоследствие директорката на градината каза пред Би Ти Ви, че това се е случило, но с едно дете, а по думите й учителката не е използвала тиксо, а лепящо се цветно лисче. Майката на пострадалото дете пък каза, че е разбрала за това от директорката и определи метода като недопустим. По думите й ще подаде жалба, ако това се повтори.

Нина Иванова днес коментира пред Би Ти Ви, че детето, чиято уста е лепена, не е със специална образователна потребност, а е по-буйно, по-експресивно и има нужда от повече внимание от страна на персонала. Попитана за коментар, че родители са се оплаквали и преди от детската градина в интернет форуми, директорката каза, че никога не е имала подобни сигнали лично в разговори с родители.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (59)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Ристьо
  Ристьо
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Ученици ибят учители , подигряват им се..
  правят най-различни глупости...и това се толерира

  Учителка проявила Принцип

  към невъзпитано дете... и е Грешник

 2. 2 Профил на Ристьо
  Ристьо
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#1:"Побелелият пудел"]Ученици ибят учители[/quote]

  ученици Бият учители

 3. 3 Профил на liberamente
  liberamente
  Рейтинг: 262 Весело

  До коментар [#2] от "Побелелият пудел":

  То и първото може да е вярно!

 4. 4 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 732 Неутрално

  Браво....нека от малки да знаят че всичко в живота ще им бъде позволено..

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 5. 5 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#1] от "Побелелият пудел":

  Става въпрос за детска градина!

 6. 6 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1055 Любопитно

  От скоро си мисля, дали не трябва да има камери в детските градини и всеки родител да има възможност, по всяко време, да види какво става с детето му.

  Хотелите за кучета го предлагат.

  TAKE THE RED PILL!
 7. 7 Профил на Ристьо
  Ристьо
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#5:"rurade"]Става въпрос за детска градина![/quote]
  къде е разликата..

  дали ид***че на 4 год или на 10 ??


  желязото се кове докато е горещо..


  [quote#3:"liberamente"]То и първото може да е вярно! [/quote]

  нямах това предвид..беше превописна глешка

 8. 8 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 838 Неутрално

  ....Нина Иванова днес коментира пред Би Ти Ви, че детето, чиято уста е лепена, не е със специална образователна потребност, а е по-буйно, по-експресивно и има нужда от повече внимание от страна на персонала........

  Ако учителката е залепила устата на детето/не одобрявам/ предполагам за нецензурни думи е сбъркала.
  Ако е затова по-скоро устата на родителите се нуждаят от тиксо.Детето слуша мама и тате , копира и презентира.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 9. 9 Профил на Безуспешно чакащ промяна
  Безуспешно чакащ промяна
  Рейтинг: 391 Неутрално

  До коментар [#1] от "Побелелият пудел":

  Като цяло бих се съгласил, но тук говорим за дете, нали правите разликата между дете или тийнейджър (юноша по нашенски). Има доста подходи, които един професионален учител може да предприеме, за да всее респект в детето. И да, казвам го като син на двама учители и брат на учителка, както и внук на учителка. По време на голямата криза, майка ми преподаваше в училище в циганско село по математика (мисия невъзможна), но защо пък така никога не са и посягали? И тя преподаваше на хора от 8ми до 11ти клас, които са значително по-опасни от детенце в ранна възраст. А даже не е ползвала тиксо. Странно, а?

  Леко обезчовечен...
 10. 10 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 838 Любопитно

  До коментар [#6] от "Beyond":
  [quote#6:"Beyond"]От скоро си мисля, дали не трябва да има камери в детските градини и всеки родител да има възможност, по всяко време, да види какво става с детето му. [/quote]

  А не е ли по-добре всеки родител да си монтира собствена камера в детската градина която да предава в реално време на компютъра на мама и тате?

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 11. 11 Профил на Ристьо
  Ристьо
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#8:"navy"]Детето слуша мама и тате , копира и презентира.[/quote]

  [quote#9:"Безуспешно чакащ промяна"]Като цяло бих се съгласил, но тук говорим за дете, нали правите разликата между дете или тийнейджър (юноша по нашенски). [/quote]
  по-горе колегата е отговорил..

  ако ние сме глупави..какви ще са децата ни ??

  а Глупостта не е извинение , както и незнанието на закона

  ето , вече 26 год Гласуваме ..и получаваме оценка за акъла си !!!
  но плащат и такива като Мен..заради такива като вас

 12. 12 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6727 Неутрално

  Не знам така ли се държи и със собствените си деца, ако ги има де.

 13. 13 Профил на aytep
  aytep
  Рейтинг: 436 Гневно

  Ненормални ли сте тук коментиращите и не разбирате, че става дума за ДЕТЕ - мърша народ от вкъщи, мърша и навън! Груби и прости българи с генно-модифицирани мозъци - за българина е важен не човека, а материалното и имането!

  Какво да кажа, че на 2,5 години ме затваряха с крясък в килер на тъмно, защото съм била прекалено свита и тиха в продължение на месец и половина, докато разберат нашите, а не се сетиха да сменят поне градината; какво да кажа, че един батко с мръсни нокти и мазна дълга коса (вероятно отрече на някоя вулгарна лелка) ни затваряше очите, както се прави с умрели хора, за да спим всички,а?! Хора, опомнете се! Животни сте и не Ви пука изобщо - халал ни е битието и повече заслужаваме!

  Яба-даба-ду
 14. 14 Профил на Ристьо
  Ристьо
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#13:"aytep"]Ненормални ли сте тук коментиращите и не разбирате, че става дума за ДЕТЕ - мърша народ от вкъщи, мърша и навън! Груби и прости българи с генно-модифицирани мозъци - за българина е важен не човека, а материалното и имането! [/quote]

  никой не е длъжен да търпи невъзпитани, груби , егоцентрични деца...

  да му назначат личен възпитател Срещу Заплащане или да си го държат в къщи...

  щом не са го възпитали на Ред

 15. 15 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Важно е майката на детето да стане известна по телевизиите. Гаранция, че ще я млати на стари години за пенсията и

 16. 16 Профил на Безуспешно чакащ промяна
  Безуспешно чакащ промяна
  Рейтинг: 391 Неутрално

  До коментар [#11] от "Побелелият пудел":

  Уха, тука ме опрекнахте незапознат. Когато навърших 6 годишна възраст, за подарък получих падането на Берлинската стена. За кого гласувам си е моя работа, но вие какво точно имахте предвид, като ме обвинихте? Ако имате информация за кого съм гласувал, бих желал да сезирам прокуратурата. Хора като мен(много хора) карат ИТ секторът, който е един от малкото нормално работещи, да е във видът, в който е и млади, и можещи хора да могат да изкарват прилични приходи и да живеят достойно в собствената си държава. И никой не ми е лепил устата с тиксо. Айде да не се връщаме в соца, а? Мен учител по биология, предмет който трудно ми се отдаваше, ме е карал да стоя мирно в част без грам повишаване на тон дори. Учител по история ме е карал да уча, при условие, че историята ми беше много слаба наука, защото помненето на имена (хора и местности) ме затруднява и до ден днешен. Но нито един от тях не е проявил агресия. Те влизаха в час и 26 ученика замръзваха. Като казвам, че има начин, искам да ви кажа, че съм много запознат със системата. А това, че родителите трябва да се променят не ми го вменявайте на мен. Аз имам пълен респект към образователната система (макар и далеч да не бях добър ученик) и няма да обяснявам на детето си, че може да си прави каквото си иска. Но ако някой прояви физически натиск върху него, ще си имаме проблеми.

  Леко обезчовечен...
 17. 17 Профил на idianata
  idianata
  Рейтинг: 732 Неутрално

  Добре ли сте хора? Някой задава ли си въпроса що за добитък ще се пръкне от дете, което във все още несъзнателна възраст е възпитавано чрез лепене на уста с тиксо? Започвам да се чудя в кой век живея. Отивам да погледна календара - май страдам от онова - как му казваха - делюзия ...

 18. 18 Профил на tmax500
  tmax500
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Гледах изказането на директорката на детската градина - неадекватно и срамно. Трябва да има строги санкции за такова поведение, никакви педагози не са това.

 19. 19 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  Да им привържат очичките,да им запушат ушичките,да им залепят устичките и ще настане райска тишина.

 20. 20 Профил на tach0
  tach0
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Тия психолози изпълзяват от дупките си и са много активни, но винаги след после! Къде са били във всекидневието на тази учителка, която има 30+ деца в групата си? Някои деца са хипер активни, други агресивни, трети хапят... Не оправдавам учителката за това, което е направила, но с това дете явно е имало някакъв проблем. Какъв точно е бил и търсена ли е специализирана помощ, и имало ли е от кого изобщо да се потърси? И да, идеята за камери в градините предаващи онлайн изображение е много добра!

 21. 21 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#17] от "idianata":

  Откровено казано, мен са ме били с линия през ръцете, стояла съм на колене в ъгъла, намаляваи са ми поведението в последния клас на гимназията/заради намалено поведение не можеше да се явиш на матура/ и все за почти нищо. Родителите ми нито веднъж не са отишли в училище да ме защитят. Напротив, гледах да не научат, защото щях да си го отнеса в и в къщи.От това струва ми се не съм пораснала добитък.
  Това не значи, че одобрявам насилието в какъвто вид и форма да бъдат. Но мисля, че сега просто се изтърва мярката. А тя е най- важното нещо в живота.
  Сега учителите се чувстват незащитени, желаещите за тази професия стават все по неподходящи, подборът е лош или никакъв го няма. Мъже в системата почти няма, а децата имат нужда и от мъжки авторитет и присъствие. Резултатите са това, което виждаме всеки ден.
  За конкректния случай мисля,следното- ами ако наистина е залепваща хартийка? Щом само едно дете се е стреснало?!

 22. 22 Профил на subsonic
  subsonic
  Рейтинг: 611 Неутрално

  Мен понеже ме водеха първи в детската градина докато още не бяха дошли учителките, леличките ме оставяха на тъмно в стаята, вероятно за да не се хаби ток, и отиваха да пият кафе. Понякога, за разнообразие, ми даваха парцалче да позабърсвам прах.

  Извращения в бългсраката образователна система не са от вчера - при мен бяха от началото на 80-те в китния град Стара Загора, където живеех с баба и дядо, а мама и тати бяха студенти в София.

  И понеже баба и дядо бяха още в трудова възраст и работеха на ТЕЦ 2 - всеки ден хващаха автобус в 6:30ч. а мен в 6:20 оставяха на детска градина.

  Тогава се сблъсках за първи и път и с провинциалната омраза към софиянци, а може и точно това да е причината за хуманното отношение на помощния персонал към мен.

  Скодоумието на българина не е от вчера.

 23. 23 Профил на Ристьо
  Ристьо
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#20:"tach0"]Не оправдавам учителката за това, което е направила, но с това дете явно е имало някакъв проблем. Какъв точно е бил и търсена ли е специализирана помощ, и имало ли е от кого изобщо да се потърси? И да, идеята за камери в градините предаващи онлайн изображение е много добра![/quote]

  постъпката Й не е за оправдание , Факт!!
  но е тя е жив човек, чиито нерви имат Предел !!

  Знаеш ли че работят за 500 лв...

  Камерите няма да ни решат проблем с домашното възпитание..

  защото децата ни приличат на Нас...
  груби ,невъздържани , агресивни..

  а това се лекува по друг начин , не с камери

 24. 24 Профил на Ристьо
  Ристьо
  Рейтинг: 583 Весело

  [quote#21:"nonsens2"] Родителите ми нито веднъж не са отишли в училище да ме защитят. Напротив, гледах да не научат, защото щях да си го отнеса в и в къщи.От това струва ми се не съм пораснала добитък. [/quote]

  не можеш да го обясниш Никому !!

  население с поразена Ценностна система

  говори за Права..

  вместо за Правила

 25. 25 Профил на subsonic
  subsonic
  Рейтинг: 611 Неутрално

  Въпросната учителка от 80-то ОДЗ трябва да бъде отстранена от работа и да бъде започнато криминално, а не само дисциплинарно производство срещу нея и да и бъде забранено да упражнява професси, свързани със социални и хуманни дейности ако се потвърдят обвиненията.

 26. 26 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Още нещо.
  По е сигурно, че ще се превърнеш в добитък, ако от малък разбереш, че всичко ти е позволено, че не отговаряш за нищо и всички останали са виновни, само ти- не! Че ще ти повярват за всичко, което кажеш с презумпцията, че децата никога не лъжат. А те лъжат, дори са невероятно изобретателни. Като към това прибавим и детското въображение, сместа става доста избухлива.

 27. 27 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 573 Неутрално

  [quote#1:"Побелелият пудел"]
  Ученици ибят учители , подигряват им се[/quote]

  Какво искате да кажете, че детето от детската градина е набило учителката и тя в замяна му е залепила устата от Принцип.

  Между другото кой е принципа, който изисква да се залепя устата на дете?

  Моралът не е порок!
 28. 28 Профил на Moonshine
  Moonshine
  Рейтинг: 721 Любопитно

  Чета тук и виждам, че духът на Макаренко е жив. Интересно, като научат от малки, че насилието решава всеки проблем, какви ще станат децата, като пораснат?

 29. 29 Профил на subsonic
  subsonic
  Рейтинг: 611 Неутрално

  До коментар [#24] от "Побелелият пудел":

  Мисля, че по- скоро поразената ценностна система е Вашата.

 30. 30 Профил на alter_ego
  alter_ego
  Рейтинг: 583 Весело

  А какви времена бяха, нашамари ме учителка щото съм и се качил на главата! После си мълча у нас за случаката, щото ще има дисциплина и от страна на родителите ми!!!
  Сега, учителката си трае, щото ще я набият ако каже гък, а случайно ако се надигне, яде бой и мамата и татито!!!
  Кръговрат...

 31. 31 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1027 Гневно

  До коментар [#23] от "Побелелият пудел":
  "Знаеш ли че работят за 500 лв... "Ако парите са и малко,да си ходи на село,да вади картофи,или на постройките,да носи тухли ,а не ,да измъчва дечицата.Те нямат никаква вина за финаесовото и както подозирам и половото и неудолетворение!

 32. 32 Профил на subsonic
  subsonic
  Рейтинг: 611 Неутрално

  До коментар [#26] от "nonsens2":

  Спрете да пишете нонсенс.

  В случая точно учителката с поведението е показала, че всичко ти е позволено (когато си голям).

  Раболепието пред силните и наглото потъпкване на правилата когато се смятаме за силни са двете страни на един и същи медал.

  Айде стига с тия казармени извращения.

  Въпросната госпожа освен лепене на усти е практикувала и изнудване като е принуждавала децат да мълчат, защото нямало да ги върне на родителите им.

  Ако вие искате децата Ви да бъдат възпитавани по този начин, моля.

  Но аз не желая моите деца да бъдат възпитавани с такива методи.

  Който няма нерви, търпение, умение, любов към децата да бъде детски учител, да стане касиер, готвач, дърводелец, стругар и т.н. и дане работи с деца, или с хора въобще.

  Проблемът е, че повечето хора, които трябва да работят с хора са същите борсуци като въпросната госпожа.

 33. 33 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 793 Неутрално

  устата е лепена с цветно лепящи се листче, ако това са листчетата на които си пишем бележки, тва какво лепене е изобщо

  twitter.com/voxybg
 34. 34 Профил на tach0
  tach0
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Камерите ще помогнат за възпитането на учителките в хуманно отношение към питомците им! Ест. винаги може да се намери "тъмно" ъгълче, където детето да се понашляпа, но пълното щастие е непостижимо! Ще понамалеят и недоказуемите по принцип атаки на родители твърдящи, че децата им са малтретирани. Просто ще помогнат за едно по-отговорно отношение на двете "възрастни" страни в процеса.

 35. 35 Профил на wiligri
  wiligri
  Рейтинг: 563 Неутрално

  Мене ми е странно, че не се възмущават родителите на залепеното, а на съвсем друго дете. Сигурно защото си знаят какво им е кротичко и хрисимо отрочето, на какви безценни думички са си го научили и не им се ще да бият тъпана те самите как са си го възпитали. Самото залепяне с тиксо не знам защо си го представяте както по американските филми отвлечен заложник, такъв вид тиксо по детските градини едва ли има. Пък ако е от самозалепващите листчета, то наказанието е било по-скоро символично, ама нали трябва да се вдигне гюрултия и да сме активни във форума. Чудничко е да се плюят даскалята гадни и омразни, само дайте повод да се намери, че да си излеем злобата. А даскалята стават все по-стари, средната възраст на детските учителки е по-голяма от тази на учителите в средното школо и вече клони към възрастта за пенсиониране. Младите хора внимателно я отбягват, сигурно заради щедрото заплащане и приказните условия за работа. Ама вие си плюйте по даскалята, те скоро ще започнат масово да се пенсионират и като цъфне системата, оголена от льошавите лелки и гадните даскалици, ще дойде ред на небивало родителско щастие. Не твърдя, че всички учители са прекрасни педагози, напротив. Системата е пълна с хора, на които въобще не им е мястото там. Проблемът е, че не се предлага решение как да се привлекат и задържат, а напоследък и как да се произведат качествени хора.

 36. 36 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Тук са писали много хора с манталитета и мисленето на тази учителка.

  Без машина на времето се връщат и живеят в любимия си соц, където човекът не значи нищо, и всички диващини са оправдани от "идеята".

  Позор.

 37. 37 Профил на Hasta La Vista antifascista OI!
  Hasta La Vista antifascista OI!
  Рейтинг: 601 Неутрално

  И в държавни и в частни "образователни" учреждения гледат да се отърват от децата със СОП. Рано или късно повечето хора стават със СЖП /специални житейски потребности/- бутилка евтин алкохол вечер, креМВРирши народни, хляб от 60 ст. на филийки и бълвоч от телевизията.

  1914 / 88
 38. 38 Профил на tach0
  tach0
  Рейтинг: 217 Неутрално

  А очакванията на някои детската градина да им възпита децата са, меко казано нереалистични! Драги родители, никой няма да свърши вашата работа! Преди време бях чел изследване според което децата получават 80% от възпитанието си от родителите. И то не от това което им говорим, а от това което правим! 20 % остават за градината, но и за баби, дядовци приятели, познати, улица... Не е малко, но не е и основната част! Родители, опичайте си ума!

 39. 39 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1468 Неутрално

  Снощи по ТВ, майката, подала сигнала, разказа още, че не само устата на детето била лепена, но учителката заплашвала, че майка му няма да дайде да го вземе, ако си махне лепенката. Психически тормоз. Някои деца са непокиси, няма да се впечатлят, но за други, по-чувствителни, може да е травмиращ такъв вид "възпитание".

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 40. 40 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1468 Неутрално

  [quote#38:"tach0"]А очакванията на някои детската градина да им възпита децата са, меко казано нереалистични[/quote]

  Очакванията на родители са да се грижат за децата им, докато те са на работа. И да растат там спокойни. Едва ли очакванията са по-големи.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 41. 41 Профил на Ристьо
  Ристьо
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#31:"Sabbath"]Ако парите са и малко,да си ходи на село,да вади картофи,или на постройките,да носи тухли ,а не ,да измъчва дечицата.Те нямат никаква вина за финаесовото и както подозирам и половото и неудолетворение! [/quote]

  това е така..но Фактът че я държат на работа означава ,че на Директора му е удобно - Няма избор ..на нея й е удобно..

  недоволинят да си търси друго ОЗД

  с такова дете и Там ще има същите проблеми...
  знаеш не по-зле от мен ,че всичко е от главата

  и в по-широк аспект:

  вие защо държите арабите под "надзор"...

  не им или нарушавеет правата , нищо че правят атентати

  отговорът на Дилемата :
  кое е първично....се знае ..и трябва да се спазва

 42. 42 Профил на idianata
  idianata
  Рейтинг: 732 Неутрално

  До коментар [#21] от "nonsens2":

  И днес ли трябва да се държим така както по времето на най-човеколюбивия строй? И до къде ще стигнем ако продължаваме все в този дух? А дали голяма част от проблемите на учителите не произтичат от ниското ниво на критичност към тях от страна на потърпевшите? Дали ако сме малко по-критични към това кои са и какво вършат учителите на децата ни и не ги оправдаваме заради ниските им заплати или други извинения няма да даде нужния тласък на системата да заработи по начина по който искаме? А и съответно да подобри положението на самите учители, като уважение на обществото към тях, подходящи възнаграждения и т.н.?

 43. 43 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 426 Неутрално  [quote#1:"Побелелият пудел"]Учителка проявила Принцип [/quote]

  [quote#16:"Безуспешно чакащ промяна"]Уха, тука ме опрекнахте незапознат. [/quote]


  Охо, дискусията тук е повече от кОлтурна. Среща на титаните. На мисълта и правописа. Почитания!

 44. 44 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#25:"subsonic"]Въпросната учителка от 80-то ОДЗ трябва да бъде отстранена от работа и да бъде започнато криминално, а не само дисциплинарно производство срещу нея и да и бъде забранено да упражнява професси, свързани със социални и хуманни дейности ако се потвърдят обвиненията.[/quote]
  Уауууу, колко компетентна категоричност! Юрист ли сте?

 45. 45 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 426 Неутрално

  На всички категорично изявили се под това инфо бих препоръчал да се въздържат от крайни оценки преди случаят да бъде разследван и резултатите от разследването оповестени. Въпрос на елементарно възпитание е. Разбира се, няма как човек да аплодира лепенето на детски уста с лепенки / ако е направено по определен начин/, но доколкото начините за извършване на подобно действие могат да бъдат различни, нека си останем само с едно принципно неодобрение на извършеното от учителката, а?

 46. 46 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#42] от "idianata":

  Определено не сте прочели внимателно написаното от мен. К
  Кое Ви кара да мислите, че за мен този строй е бил и е "човеколюбив"? Що за маниер е това да лепите етикети? За информация, това е било възпитанието и на старите българи. Ако си спомните старите български писатели, ще видите, че освен да усвоят някакви знания, е имало и изискване към младите хора да спазват някакви правила. Същото се отнася и за учебните заведения в стара Европа, които са възпитали толкова значими за човечеството хора.
  Освен това в нито един момент не съм одобрила насилие над дете, а просто изразих мнение, че детското въображение често подвежда възрастните. И че човек от малък трябва да се научи на ценностите, които ще му проправят път в живота и да понася последствията от действията си. Да говори винаги истината, каквото и да му струва това.
  Има ли още нещо, което бихте искали да ме попитате?
  Напр. кой е "любимият ми строй"?

 47. 47 Профил на Ристьо
  Ристьо
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#45:"nenad"]На всички категорично изявили се под това инфо бих препоръчал да се въздържат от крайни оценки преди случаят да бъде разследван и резултатите от разследването оповестени. [/quote]
  една задача с Грешно условие няма верен отговор !!
  Разследване по грешни принципи дава грешни резултати!
  Законът трябва да различава Причина от Следствие

 48. 48 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 426 Любопитно

  [quote#31:"Sabbath"]половото и неудолетворение! [/quote]
  Съмнявам се, че би се осмелил да кажеш публично това толкова възпитано и неагресивно нещо на тази толкова невъзпитана и агресивна учителка ...
  Защо ли?

 49. 49 Профил на borko_to
  borko_to
  Рейтинг: 494 Неутрално

  аз от снощната мелодрама по БТВ разбрах, че детето с лепенката на устата даже нищо и не помнело. Някакво момиченце се било стресирало само от гледката и родителите го отписали от градината.
  С оглед на подкупите и връзките, необходими да си запишеш детето в прилична и удобна за родителите градина, подобно нещо е безумно. Нещо повече - направо търсене на удобен повод да се смени градината, понеже не се оценяват талантите на детенце.

  Правите дървета в гората, първи се отсичат!
 50. 50 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  Нека не се напада учителката преди да е ясен случая. Не става ясно дали това с лепенето е било игра (шега) или нервен учителски изблик, защото с тази лепяща цветна хартийка повече прилича на първото. А и трябва да се има предвид, че на тази възраст децата имат силна тенденция да си измислят, може да питате всеки, който е работил с деца професионално ако не вярвате. За един родител разбира се детето му винаги има право, но професионалистите в областта са наясно, че не всичко което казват децата е истина а пък и дори истината да казват то през техния ум може да изглежда по съвсем различен начин.

 51. 51 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  Това изглежда като поредната никаква новина, която родните телевизии са подхванали само защото е емоционална и мелодраматична и ще докосне хората с ниско ниво на осъзнаване. Нивото на родните новини просто шокира понякога. Блудкаво-сълзливите истории са най-натрапваното.

 52. 52 Профил на idianata
  idianata
  Рейтинг: 732 Неутрално

  До коментар [#46] от "nonsens2":

  Аз - аз лично го казах онова за "човеколюбивия строй". Спокойно - не го вкарвам в ничия уста. Аз така си го наричам развития социализъм - на галено.
  Това което твърдях е че не можем да разчитаме на напредък, ако оправдаваме назадничави методи. Продължавам да го твърдя. Твърдя също, че много извращения в миналото са минавали за детско въображение. Също и че когато не смеехте да споменете в къщи, че ви удрят с линия през ръцете се стахувахте, че ще ви обвинят, че си измисляте. Нещо трето което твърдя е, че всяко малко дете лесно попива всякакви ценности, най-вече от поведението на хората около него и че не знам как бива научавано да цени и уважава хората около него, ако с него самото се държат като с животно. Никакъв въпрос не бих желала да ви задам, но благодаря за отзивчивостта.

 53. 53 Профил на yourstruly
  yourstruly
  Рейтинг: 387 Неутрално

  [quote#9:"Безуспешно чакащ промяна"] По време на голямата криза, майка ми преподаваше в училище в циганско село по математика (мисия невъзможна), но защо пък така никога не са и посягали? [/quote]

  Не знам кога точно е била най-голямата криза според вас, но положението в училищата определено се влошава.
  Хм, майка ви опитала ли се е да пише реалните оценки? Примерно, да се стигне до незавършване на 8-ми клас, който е необходим за шофьорска книжка? Само питам, де.
  Друг много занимателен въпрос е как е постъпвала, когато някой не идва на училище без оправдателен документ и следва да му се водят неизвинени отсъствия и да бъде изключен?
  Осведомявала ли е социалните и полицията, когато момичета под 16 спират да посещават училище, а братята и сестрите им се появяват след 3 дена, облечени с нови дрешки от сватбата?

 54. 54 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7831 Неутрално

  Тази прилича на медицинската сестра,дето биеше бебетата.Ама тя наистина ли е учителка?

 55. 55 Профил на greenenergy
  greenenergy
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#22:"subsonic"]Мен понеже ме водеха първи в детската градина докато още не бяха дошли учителките, леличките ме оставяха на тъмно в стаята, вероятно за да не се хаби ток, и отиваха да пият кафе. Понякога, за разнообразие, ми даваха парцалче да позабърсвам прах. [/quote]

  Не сте само Вие. На мен ми биха един шамар, защото съм седнала в леглото си (не съм искала да спя)-единственото нещо, което си спомням от градината. Обаче, понеже преди един месец синът ми почна ясла в чужбина, установявам огромни разлики- тук са 15 деца на 3 учителки, а в България 30 деца на 2!!! За мен много по-фрапиращ е и начинът, по който "свикват" децата на градина: тук свикването продължи 6 седмици, в които ходехме със сина ми за по час-два. След първата седмица, аз му казвах "чао" и напусках групата. Един път не плака това дете. В България на родителите им е забранено да влизат с децата, оставяш го това дете при напълно непознати за него хора и това всеки ден. Една приятелка ми разправя, че нейното дете цяла година плакало като го оставяли.

 56. 56 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3254 Неутрално

  Преди 7-8 години една беше вързала дете за креватчето с въже. Някъде в Хаджи Димитър мисля.
  На мен държавните детски градини изобщо не ми харесват, защото са едни инкубатори за нови щамове вируси и бактерии. Целогодишно децата са хремави и всички се правят, че не виждат.
  От това пък печелят аптеките, работодателите /защото родителите не взимат болнични/ и нои /защото не изплащат болнични. Плащат децата, натъпкани с лекарства и с хронични синузити, бронхити и астми.

  Любовта ще спаси света!!!
 57. 57 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#52] от "idianata":

  В средновековието, пък и в по-късни времена /ловът на вещици, Гестапо, КГБ, Щази, ДС и прочее/, когато някой е кажел /аз казвам "донесе"/ нещо за някого, все едно е бил прочел смъртната му присъда. При това без легитимен съд, без дори да го изслушат човека. Загинали са хиляди хора, включително и от доноси на деца.
  Какво правим в този форум? Решаваме съдбата на жена, на която дори очите не сме виждали, да не говорим че не сме изслушали.
  Ето против това съм! Това ме прави различна от Вас, затова и споря.
  Иначе сърдити няма.

 58. 58 Профил на Безуспешно чакащ промяна
  Безуспешно чакащ промяна
  Рейтинг: 391 Неутрално

  До коментар [#53] от "yourstruly":

  Охо критик! Прекрасно! Майка ми пишеше реални оценки, каквото и да представлява това. Като за селско училище, всеки ученик, който поне с малко се справя от материала за годината имаше 3. Това значеше 3 тогава - все нещо знае. Класовете бяха малки, но паралелки не се закриваха все още заради това. Също така не е сигнализирала, защото хората в тези училища сами ходеха по домовете на децата и им решаваха проблемите както могат. Разговаряха с родителите и дори раздаваше мои дрехи на сираци, както и бяха ораганизирали занималня, та децата да не бягат по улицата. Така и така транспорта тръгваше късният следобяд от селото, хората работиха и след прикючването на учебния ден, защото нямаха лукса да притежават по 3 семейни автомобила, а и заплатите не стигаха за гориво за 5 дена.

  Кризата беше онези години, когат майка ми и баща ми като работещи преподаватели заедно изкарваха 7-10$. Ядосваха се, че нямаме пари, но децата не бяха потърпевшите. Имаше ясна идея за това, че положението на държавата не е предизвикано от децата.

  За социалните и полицията ме разсмяхте. Селото разполагаше със 1 полицай, който патрулираше 3 села, когато не беше пиян ... пък и като беше. Социалните казвате? Вие къде живеете точно? 1997 година това беше интересна сентенция ... социалните.

  Леко обезчовечен...
 59. 59 Профил на red.mary
  red.mary
  Рейтинг: 483 Гневно

  В родилно отделение имаш еслучий на пребито бебе, в детска градина лепят уста на детенце...Просто тагедия. Какви са тия хора, кой ги е допуснал да работят с деца?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK