Акция на Destructive Creation: София не е град за хора с увреждания

Акция на Destructive Creation: София не е град за хора с увреждания


Новата кампания на Destructive Creation е "София за Спартанци!" – "Забранено за инвалиди". Активистите са поставали над една от табелите на влизане в столицата знак за забрана за влизане на хора с увреждания.


"Ние сме древен народ на древна земя в древен град и с древни традиции, които сме запазили до днес и те повеляват - по-силните оцеляват. Въпреки промените и различните епохи и периоди София си остава достъпна само за здравите без място за всякакви несъвършени", пишат инициаторите във "Фейсбук" страницата си.


"Поставяне на табела "забранено за инвалиди" над падналата от повече от година табела на входа на София по Ботевградско шосе, по повод политиката за развитие на София която системно не включва трудно подвижните, инвалидите и възрастните хора каквито близки, роднини и приятели имаме всички", продължа съобщението и се допълва: "Във връзка и с изборите в неделя на които всички кандидатирани не предлагат драстична промяна на това."


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK