Изборната нощ: ГЕРБ печели, ДПС обяви нови политически реалности, Сидеров в поредно медийно шоу

Гледката от покрива на НДК в нощта на поредните местни избори - градинката пред конгресния център е разкопана от месеци и края на ремонта не се вижда, но от две седмици фонтаните работят, а вечер светят в различни цветове. В конкретния случай в цветовете на българското знаме.

© Анелия Николова

Гледката от покрива на НДК в нощта на поредните местни избори - градинката пред конгресния център е разкопана от месеци и края на ремонта не се вижда, но от две седмици фонтаните работят, а вечер светят в различни цветове. В конкретния случай в цветовете на българското знаме.ГЕРБ печели кметския вот в десет областни града още на първи тур и се надява след балотажа да управлява в най-малко 20 областни града. БСП е на втора позиция и ще изчака официални данни, но вече изрази опасения за манипулации на вота.Единствените партии, които застанаха пред медиите в изборната нощ, бяха ВМРО и ДПС. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров пък привлече цялото медийно внимание с показна акция в сградата на НАТФИЗ в София, откъдето беше изведен от полицията и получи удар, след което беше откаран в 1-во районно управление под скандираните на студенти.


"Дневник" обобщи на едно място най-важното от изборната нощ.


Ето и къде ще има балотажи в областните градове.


Най-важното накратко:


- Най-впечатляващи, според прогнозите на социолозите, са резултатите на Йорданка Фандъкова в София - 59.9%, и на Димитър Николов в Бургас - 83.7%.


- Голямата изненада в изборните резултати е балотажът в Хасково. Там фаворит ще е кандидатът на ГЕРБ Добри Беливанов с 49.5%, който убедително води на претендента за пети мандат Георги Иванов, подкрепен от Реформаторския блок, с 29.6%.


- Активността в референдума е малко над 30%, което означава, че въпросът за въвеждането на електронно гласуване отива за окончателно решение в парламента. Позициите на гласувалите са 70.6% "Да" срещу 26,6 % "Не".


- Малко след 22ч. вниманието към изборните резултати беше изцяло прехвърлено към поредния медиен скандал, предизвикан от Волен Сидеров. Националните телевизии предаваха пряко сблъсъка му със студенти и преподаватели от Театралната академия.


- Малко след полунощ, с повече от час закъснение заради сблъсъка в центъра на София, лидерът на ДПС даде пресконференция, на която обяви, че политическите реалности са променени след вота.Изборната нощ: ГЕРБ печели, ДПС обяви нови политически реалности, Сидеров в поредно медийно шоу

© Георги Кожухаров


2.00ч. Волен Сидеров напуска 1-во РПУ в София с линейка, която да го заведе в "Пирогов". Според адвоката му и кандидат на "Атака" за кмет на София днес - Явор Нотев, той бил матретиран. Самият Сидеров обяви, че е пребит от полицията.


1.20ч. Инициативният комитет на Магдалена Малеева "Гласувай без граници", който агитираше с "Да" за референдума, заяви, че партиите са неглижирали умишлено допитването, защото не искат да бъдат затруднени в манипулацията на гласуването.


1.12ч. Нощта след изборите в снимка: малко преди полунощ в общинската избирателна комисия в София, която този път заседава в зала "Арена Армеец", започнаха да пристигат бюлетини и протоколи от вота.


Изборната нощ: ГЕРБ печели, ДПС обяви нови политически реалности, Сидеров в поредно медийно шоу

© Цветелина Белутова, Капитал


00.25ч. Лютви Местан обяви, че след вота има нови политически реалности, поздрави ГЕРБ за постигнатите резултати и скастри Реформаторите да сменят тона си, ако се окаже, че имат повече министри, отколкото избрани кметове. Борисов се прелегитимира във властта, но не мога да кажа същото за коалиционните му партньори, заяви лидерът на ДПС.


00. 05ч Лютви Местан и ръководството на ДПС влизат в залата за пресконференции, съпътствани от засилена охрана. Поне 10 бодигарда придружават групата.


Изборната нощ: ГЕРБ печели, ДПС обяви нови политически реалности, Сидеров в поредно медийно шоу

© Дневник


ДПС потвърди статута си на системна партия, заявява Местан и допълва, че движението му регистрира второто си най-силно постижение на местни избори след 1995г след доброто представяне през 2007г.


ДПС печели 31 общини на първи тур, а в 23 е на балотаж, като в 14 е първа политическа сила, отчита лидерът.


23.59ч. Предварителните данни на Реформаторския блок показват, че на местните избори днес са събрали малко повече гласове от парламентарните избори от 2014 г., но са разочаровани от лошото представяне на кандидатите за кмет в София Вили Лилков и във Варна Чавдар Трифонов.


23.45ч. Пресконференцията на ДПС закъснява с близо час. ДПС продължават да изчакват приключването на преките телевизионни предавания от улица "Раковска", където още има множество хора след акцията на Волен Сидеров.


23.40ч. Нова телевизия съобщава, че Сидеров е откаран в 1-во Районно управление на МВР.


23.25ч. Румяна Бъчварова отказа всякакви коментари за случая и обеща информация утре с думите: "Уважаеми колеги, ние сме на работа, не на брифинг". Младежите пред сградата скандират "Дайте го на нас"

Ранен бял Бродник


Posted by Бебо Халваджиян on Sunday, October 25, 2015


23.21ч. Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова призова хората, насъбрали се около сградата на НАТФИЗ, да си тръгнат, за да могат полицаите да си свършат работата. Сидеров и Деница Гаджева са прибрани в една от полицейските патрулни коли. Няма официална информация дали е задържан.


23.11ч. Волен Сидеров е буквално изнесен от полицаите от НАТФИЗ. В тълпата му беше нанесен удар в лицето. На една от скулите на Сидеров се вижда кръв. На улицата, където лидерът на "Атака" беше изведен, се появи приятелката му - бившият депутат от същата партия Деница Гаджева, която със сълзи на очи му извика, че бебето им плаче и се хвърли да го прегръща.


Всички национални ефирни телевизии предават пряко случващото се.


23.09ч. Вицепремиерът Румяна Бъчварова отиде в сградата на НАТФИЗ, където тече акцията на Волен Сидеров и привържениците му. Полицейски кордон охранява и разделя партийните активисти и студентите, които са обсадили агитките.


23.07ч. Пред микрофоните Местан повтаря за пореден път основната си теза в последните седмици - че Реформаторите нямат основание за участие в управлението за разлика от собсдтвената му партия: "Ако се окаже, че някои от коалиционните партньори в управлението имат повече на брой министри отколкото кметове на общини, бих им препоръчал да бъдат по-внимателни с менторския си тон както към премиера, така им към политическите сили, които ги бият за пореден път на избори"


22.59ч. Резултатите показаха, че мераците на основните ни опоненти да "изметат" ДПС не се осъществиха. "Измитането на ДПС е мисия невъзможна", заяви лидерът на движението Лютви Местан на влизане в НДК, където след минути ще започне пресконференцията на партията му.


22.49ч. ГЕРБ е много близо до мнозинство в Столичния общински съвет. Според изчисленията в щаба на преизбрания кмет Йорданка Фандъкова в НДК партията получава 30 места в 61-членния общински съвет в София. Има обаче голяма вероятност партията да спечели 31 съветника, като това зависи от гласовете на ДПС - дали ще мине общинската избирателна квота и как ще се разпредели най-големият остатък.


22.37ч. Министерството на транспорта обяви, че регистрираната днес хакерска атака срещу публичната инфраструктура на ЦИК е била безпрецедентна за България. От ведомството уточняват, че атаката е започнала малко след началото на изборния ден.


Изборната нощ: ГЕРБ печели, ДПС обяви нови политически реалности, Сидеров в поредно медийно шоу

© Георги Кожухаров


22.20ч. Докато в НДК върви пресконференция за изборите, лидерът на "Атака" започва нова показна акция - придружен от 15-ина души и екип на партийната телевизия "Алфа" прави опит да нахлуе в сградата на НАТФИЗ на столичната улица "Раковски". Спрян е от полицаи и започва словесна престрелка с тях. Група младежи, вероятно студенти, скандират около него "Моли Ви, напуснете Академията". Това е втори опит за атака на сградата на НАТФИЗ - в петък лидерът на "Атака" също беше там.


Обяснението, което даде Сидеров е, че е влязъл, за да "потърси сметка" от човек, който го ударил. Посоченият мъж отговори пред камерите, че не е влизал в сблъсък със Сидеров.


22.12ч. В крайна сметка първи на масата за пресконференции сядат представителите на ВМРО. Хвалят се с добри резултати, най-впечатляващия от които безспорно е второто място на Славчо Атанасов в Пловдив. той отива на балотаж следващата седмица срещу настоящия кмет Иван Тотев, като тръгва от 19.6% резултат днес срещу 36.6% за представителя на ГЕРБ.


Красимир Каракачанов, Ангел Джамбазки

© Георги Кожухаров

Красимир Каракачанов, Ангел Джамбазки


Другият акцент в изявленията им са нарушенията в изборния процес. "Институциите отново оставиха хората с пари да напазаруват изборите", коментира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.


21.32ч. Засега сигурните пресконференции на политически сили в НДК са две - на ДПС и Патриотичния фронт. От щаба на Реформаторския блок все още не са дали окончателно потвърждение, но по-вероятно ще застанат пред журналистите.

Изборната нощ: ГЕРБ печели, ДПС обяви нови политически реалности, Сидеров в поредно медийно шоу

© Георги Кожухаров


21.22ч. ЦИК все още няма официални данни за участието в референдума. "Все още нямаме данните от вота в чужбина, където в 294 секции в 45 страни, се гласува за национален референдум", съобщи говорителят на ЦИК Александър Андреев, цитиран от "Фокус". По думите му забавянето при обявяването не е основание за съмнение в резултатите.


21.03ч. Активността в референдума е малко над 30%. Според прогнозните данни на "Алфа рисърч" в националното допитване за електронното гласуване са участвали малко над 35% от избирателите (към 18ч.). Централната избирателна комисия съобщава за активност от 32%, но данните са към 17ч.


Това означава, че окончателното решение дели ще се въведе гласуване по електронен път ще бъде взето от Народното събрание.


Според "Алфа рисърч" 70.6% от гласувалите са казали "Да" срещу 26,6 % "Не", а 2,9 от бюлетините са отчетени като недействителни.


Ето и графика на гласуването в референдума на партийните симпатизанти. Данните сочат, че ДПС и "Атака" са единствените формации, при които с "Не" са гласували над 50% от поддръжниците.


20.58ч. Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов похвали партията си за резултатите от кметския вот. На пресконференция в Брюксел, където е на заседание на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер с лидери на източноевропейски държави, Германия и Австрия, Борисов коментира: "ГЕРБ и Реформаторите се представиха повече от добре и имат най-много спечелили кандидати по места. И кметовете, които още на първия тур победиха, и щабовете им, заслужават адмирации, защото всички много се трудиха. Поздрави и за Реформаторите и колегите от АБВ".


20.25ч. БСП е твърдо втора политическа сила и в това не бива да има никакво съмнение. Това заяви говорителят на БСП Атанас Мерджанов на влизане в НДК, където изборните щабове на партиите се събират след края на вота за местна власт.


Той отказа да коментира прогнозното трето място на кандидата на БСП в София Михаил Мирчев, тъй като в много от секциите гласуването е продължило до късно.


20.10ч. Партиите от управляващата коалиция като цяло запазват своите политически позиции след местния вот и не може да се каже, че тяхната устойчивост е поставена под въпрос. Това коментира пред БНТ социологът от "Алфа рисърч" Боряна Димитрова, анализирайки общото представяне на партиите на вота.


20.05ч. Реформаторският блок се похвали, че увеличава резултата си спрямо парламентарните избори и взима около 9% от гласовете на национално ниво. Фактът е, че вече на трети избори вървим нагоре, за нас това е един вид хеттрик, обяви шефът на предизборния щаб на Реформаторите Найден Зеленогорски.


19.50ч. Общо 221 сигнала за нарушения на изборния процес са получени до 18 ч.днес, съобщи МВР. Оказано е съдействие на 20 избирателни секции.


Изборната нощ: ГЕРБ печели, ДПС обяви нови политически реалности, Сидеров в поредно медийно шоу

© Анелия Николова


19.30ч. Основните резултати от кметския вот, по данни на социолозите, досега:


От първия тур печелят:


София: Йорданка Фандъкова (ГЕРБ)
Бургас: Димитър Николов (ГЕРБ)
Варна: Иван Портних (ГЕРБ)
Благоевград: Атанас Камбитов (ГЕРБ)
Стара Загора: Живко Тодоров
Кърджали: Хасан Азис (ДПС)


Балотажи:
Пловдив:
Иван Тотев (ГЕРБ) срещу Славчо Атанасов (Патриотичен фронт)
Хасково: Добри Беливанов (ГЕРБ) срещу Георги Иванов (независим, подкрепен от Реформаторския блок)
Видин: Росица Кирова (коалиция "Единни за промяна") срещу Огнян Ценков (ГЕРБ)


19.15ч. От ГЕРБ обявиха, че увеличават влиянието си в местната власт, като само на първия тур имат спечелени поне 10 областни града. Шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов призова партньорите в управлението от Реформаторския блок да се извинят на кандидатите, срещу които са играли на вота.


БСП, чието представяне е видимо по-слабо, са на обратния полюс и отказват задълбочени коментари докато не изтекат официални данни. Представители на партията на няколко пъти в телевизионни интервюта намекнаха, че има манипулация на изборите.


Посрещането на изборните резултати в щаба на ГЕРБ:


19.13ч. Голямата изненада е балотажът в Хасково, където като фаворит ще влезе кандидатът на ГЕРБ Добри Беливанов с 49.5%, който убедително води на претендента за пети мандат Георги Иванов, подкрепен от Реформаторския блок, с 29.6%.


19.10ч. Най-впечатляващият резултат е от Бургас, където настоящият кмет Димитър Николов печели трети мандат с гласовете на 83.7% от жителите на града. Това сочат данните за резултатите от местните избори днес от екзит пол на социологическата агенция "Галъп интърнешънъл"


Втората позиция е за кандидата на НФСБ Бойко Миразчийски с 5.6% от гласовете. Мнозинството в общинския съвет е отново за ГЕРБ с 54.7% от гласувалите.


19.05ч. - Кметът на София Йорданка Фандъкова печели безапелационно местния вот с 59.9% от гласовете на столичани. Втори е кандидатът на Реформаторския блок Вили Лилков с 9.5%, а трети - Михаил Мирчев от БСП с 7.8 %, следван от Георги Кадиев от коалиция "Сердика" със 7 на сто от гласовете. Това сочат данните на социологическата агенция "Алфа рисърч".


Силно представяне на Реформаторския блок и фрагментиран общински съвет са първите изводи на социолозите от резултатите от гласуването.


19ч. По националните ефирни телевизии започва обявяването на прогнозните резултати от гласуването за местна власт и националния референдум за електронно гласуване. Данните са получени на базата на анкети на изхода на избирателните секции. Все още не е известно кога ще започнат да текат първите официални данни на Централната избирателна комисия.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (109)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 402 Неутрално

  БСП е с последни глътки въздух.УРА!

 2. 2 Профил на sashobal
  sashobal
  Рейтинг: 722 Неутрално

  Референдумът:


  О, майко моя, родино мила,
  защо тъй жално, тъй милно плачеш?
  Гарване, и ти, птицо проклета,
  на чий гроб там тъй грозно грачеш ?

  Ох, зная, зная, ти плачеш, майко,
  затуй, че ти си черна робиня,
  затуй, че твоят свещен глас, майко,
  е глас без помощ, глас във пустиня.

  Плачи! Там близо край град София
  стърчи, аз видях, черно бесило,
  и твой един син, Българийо,
  виси на него със страшна сила.

  Гарванът грачи грозно, зловещо,
  псета и вълци вият в полята,
  старци се молят богу горещо,
  жените плачат, пищят децата.

  Зимата пее свойта зла песен,
  вихрове гонят тръни в полето,
  и студ, и мраз, и плач без надежда
  навяват на теб скръб на сърцето.

  "Обесването на Васил Левски" е последната песен на Ботев. Създадена е вероятно към края на 1875 г., защото не е включена в "Песни и стихотворения". Напечатана е в "Календар за 1876 година" под образа на Васил Левски.
  Дякон Васил Левски

  О, Майко моя, родино света!
  Защо тъй горко, тъй скробно плачеш?
  Гарване и ти, птицо проклета,
  над чий там гроб тъй грозно грачеш?

  О, зная, зная, ти плачеш, майко,
  затуй, че ти си черна робиня;
  затуй, че твоят свещен глас, майко,
  е глас без помощ, глас във пустиня!

  Плачи! Там близо до град София
  вида аз стърчи черно бесило.
  И твоят един син, Българио,
  виси на него... Със страшна сила.

  Зимата пее свойта зла песен.
  Вихрове гонят тръни в полето
  и студ, и мраз – плач безнадежден!
  Навяват на теб, теб на сърцето!

  Гарванът грачи грозно, зловещо,
  псета и вълци вият в мъглата;
  старци са богу молат горещо,
  жените плачат, пищат децата!

  Умря той вече! Юнашка сила
  твойте тиране скриха в земята!
  О, майко моя, родино мила,
  плачи за него, кълни съдбата!

  Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
 3. 3 Профил на staska
  staska
  Рейтинг: 1154 Весело

  По условие - синя София, шаренийка в ОС, бива.

  "Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."
 4. 4 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6013 Неутрално

  Ако имахте поне 25 процента, нямаше да оспорвате, но не сте очаквали че "паркенсоните" няма да излязат всички, вече се разредиха - за съжаление.

 5. 5 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1543 Весело

  искам графика спечелили н-ти мандат на първи тур - брой лафки

 6. 6 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1525 Весело

  Знаете ли какво липсва в цялата ситуация ? БСП! Тия отиват на бунището на историята, там където им е мястото след 100 и кусур години българофобска дейност

  Партията, която прати Талев в концентрационен лагер, уби над 1000 интелектуалци, която се опита да заличи България от картата на Земята и винаги действаше против родината си сега получава това, което заслужава

  15.02.1989 - 07.02.2018
 7. 7 Профил на bate_but...
  bate_but...
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Няма ли инфографика която да покаже тъжната истина че в България има само едни 20-25% от населението които мислят с главите си и гласуват за интереса си. Останалите от електората са неспасяемо прост матриал. Простотия до шия. За толкова години, не се случи да се промъкне някаква мисъл в главите им.

 8. 8 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1543 Весело

  "Шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов призова партньорите в управлението от Реформаторския блок да се извинят на кандидатите, срещу които са играли на вота."

  ми да, да внасят направо член първи и да не се мъчим, щото единствения срещу който играха е Портних... в тоя ред на мисли цвъкавото за извинение към тим ли плачка?

  А летище София кога ще им прати съдия изпълнител бе?

 9. 9 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1525 Неутрално

  Още малко, още съвсем малко - падне ли БСП, пада бастиона на руските идеи за Задунайская и България ще е свободна. Да има Атака, има Гоцета - и винаги ще има. Но веднъж падне ли БКП пада Картаген. А отделните дебили винаги ще ги има , но те не са страшни.

  Когато БКП изчезнат от политическата карта, аз лично спирам да се занимавам с политика.

  15.02.1989 - 07.02.2018
 10. 10 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1543 Весело

  [quote#6:"Youtube.Пу"]БСП! Тия отиват на бунището на историята, там където им е мястото след 100 и кусур години българофобска дейност
  [/quote]
  бухаха, управляват ни шумкари и десари, ама пък било радостно че БСП отивали в историята вийш ли... е, имам малка изненадка другаре - над 50% все още не са (не се правят на) кьорави

 11. 11 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3650 Весело

  [quote#5:"extraCACA"]искам графика спечелили н-ти мандат на първи тур - брой лафки [/quote]

  Е па ти дан искаш и чилен първи за ДСБ ве. Па ето ти ги първи тур брой лафки .Бургас и Стара загора са с най млогу брой лавфки, тва начеса ли та

  пп Аиначеи си има гугулчи, там можи да си го начешиш, ма кат та виждам си толкуз умен, чи ни знаиш как да си го найдеш инфото за лафкити

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на sanlivko
  sanlivko
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Точно БСП като майстори на изборните манипулации - от Великото народно събрание до Орешарски, се опасяват, че щяло да има подмяна на вота. Просто сега не им работят номерата и им лъсва ....

 14. 14 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3650 Весело

  До коментар [#10] от "extraCACA":

  Хи хи хи па ти оди та гласувай за БСП да я спасяваш

 15. 15 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1525 Весело

  До коментар [#10] от "extraCACA":

  Keep telling that to yourself darling

  15.02.1989 - 07.02.2018
 16. 16 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1525 Весело

  [quote#14:"сидер"]Хи хи хи па ти оди та гласувай за БСП да я спасяваш [/quote]

  Няма лошо бе, нека опита, може и да успее хаха : ): )

  15.02.1989 - 07.02.2018
 17. 17 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 793 Любопитно

  Бялата златка няма ли да нахлуе в НДК и да поиска да даде някоя пресконференция, че ми стана нещо много скучно.

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 18. 18 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1543 Весело

  [quote#15:"Позитаник потъна. RIP 1903-2015!"]Keep telling that to yourself darling [/quote]
  честит ти агент Хари пиуенце гарантирано от Герб

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 860 Неутрално

  Лошото е че тая червена гмеж е навсякъде дори и пребоядисана.Парите са повечето в тях,но рано или късно всичхо ще си дойде на мястото.Дай боже да станем нормална държава.

 21. 21 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1543 Весело

  [quote#12:"Аби"]Шумкарите са дедите ти. [/quote]
  тц, шумкар е на другарката Лиляна дедо и, мила... теляци си бяхте и теляци си останахте

 22. 22 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1543 Весело

  [quote#11:"сидер"]Бургас и Стара загора са с най млогу брой лавфки[/quote]
  демек България си обичка Булгартъпака, м

 23. 23 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1525 Неутрално

  Най-важното е смъртта на БКП. Дори Червен Кольо и Райчев, признаха - че "голямата им болка е това, че имаме не криза, а разцепление, което може да доведе БСП до съдбата на СДС"

  15.02.1989 - 07.02.2018
 24. 24 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1543 Весело

  [quote#9:"Позитаник потъна. RIP 1903-2015!"]Когато БКП изчезнат от политическата карта, аз лично спирам да се занимавам с политика.
  [/quote]
  мързи ме сега да направя справка тея шебеци за кой път през последните 100 години си сменят именцето и се предислоцират... за тяхна жалост обаче фамилийките си нема как да сменят, та все от някъде им изгрява малката червена звезда хахаха

 25. 25 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4595 Неутрално

  Всьо харошека.
  Всьо пристойненка.
  Очаквано.

  Болшевъки спечелиха всички избори
  на посттоталитарен терен.

  "Розберг спечели полпозишън при ужасни условия
  в отложената квалификация за Гран при на САЩ"

 26. 26 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1443 Неутрално

  До коментар [#23] от "Позитаник потъна. RIP 1903-2015!":
  Най-важното е смъртта на БКП. Дори Червен Кольо и Райчев, признаха - че "голямата им болка е това, че имаме не криза, а разцепление, което може да доведе БСП до съдбата на СДС"
  ...........
  Който копае гроб другиму, сам попада в него!

  nemo malus felix, minime corruptor.
 27. 27 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 908 Неутрално

  "БСП е твърдо втора политическа сила" - вторият е първият губещ.

 28. 28 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1143 Весело

  [quote#17:"gemeto"]Бялата златка няма ли да нахлуе в НДК и да поиска да даде някоя пресконференция, че ми стана нещо много скучно.[/quote]

  Не. НСО са завардили всички входове и изходи.
  Може да влезе в Сатиричния театър.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 29. 29 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  Обнадеждаващи резултати на национално ниво. Ако това беше парламентарен вот, антибългарската и руската партия Атака щеше да бъде изхвърлена от парламента.

 30. 30 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 860 Неутрално
  До коментар [#24] от "extraCACA":100% съгласен,но някои не го виждат или се правят.

 31. 31 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4595 Неутрално

  МОЧА имени Лелина

  Дорде Боцевата КП падне...
  има много хлеб за Вас в политиката.

  До коментар [#9] от "Позитаник потъна. RIP 1903-2015!":

  Още малко, още съвсем малко - падне ли БСП, пада бастиона на руските идеи за Задунайская и България ще е свободна.
  Да има Атака, има Гоцета - и винаги ще има.

  Но веднъж падне ли БКП пада Картаген.
  А отделните дебили винаги ще ги има , но те не са страшни.

  Когато БКП изчезнат от политическата карта,
  аз лично спирам да се занимавам с политика.

 32. 32 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 860 Неутрално

  Ако се приеме електронното гласуване,нещата ще са коренно различни.А дано.

 33. 33 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2047 Весело

  До коментар [#19] от "chichka":

  "Не се радвайте, след малко ще изтече "страшната" новина, че Мерджанов щял да касира изборите!!"

  Направо да се обърнат към омбдусмайката- белким от сегашната камбанария им спретне втори Костинброд.

 34. 34 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 860 Неутрално

  Ми той Мерджанов добре е обявил втората политическа сила,ма прави ли сметката ако се приеме електронното гласуване какво ще стане със втората и третата политически сили.Да не мислим за 5та 6та и т.н

 35. 35 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  Толкова време търпяхме Тато, след това сподвижниците му от БКП/БСП, сега бодигарда му и хората, които той посочи! Отвратен съм!

 36. 36 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 416 Неутрално

  Слушах интервю с Йотовица, трябвало да мине и паралелното преброяване, за да имат окончателни данни. Като че ли то може да промени скандалния им крах в София с 8 процента подкрепа. Колкото падат по-надолу, толкова наглостта на лидерите им нараства.

 37. 37 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 687 Неутрално

  "Обяснението, което даде Сидеров е, че е влязъл, за да "потърси сметка" от човек, който го ударил."
  Очевидно в очите на Болен линчът е изключително законосъобразна мярка!
  Много се радвам на тоталния разгром на комунетата! Представям си какво ще бъде на парламентарните избори!
  ДПС, БСП и Атака ще съставляват окончателно извън парламентарната опозиция. Не им остава нищо друго освен да хванат оръжие и да излязат в Балкана. Само, че и това вече не работи - благодарение на техните усилия вече няма мандри които да обират!

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 38. 38 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 957 Весело

  Абе белокосият психар как веднъж не отиде до Дианабад да търси наркотици? Примерно при тренировките по самбо или долу в залата по джудо.
  Егати смешника, жалкар нещастен.

 39. 39 Профил на stefan0996
  stefan0996
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#9] от "Позитаник потъна. RIP 1903-2015!":

  А начи, кат БСП си отиде всичко автоматично ще си оправи тъй ли? За това ли ще се спреш да се занимаваш с политика? Викаш, няма значение, че след десетилетия българския народ ще изчезне демографски, щом БСП са отишли на кино, всичко е ок. Или пък си мислиш, че БСП са единствените гнили и след като ги няма, повече няма да имаме проблеми? Аман от ограничени хора...

 40. 40 Профил на Imaginary Friend
  Imaginary Friend
  Рейтинг: 801 Неутрално

  Награда за полицая, който тупна Волен в грозната муцунка

  Не цъкам плюсове и минуси.
 41. 41 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Не знам кой разкървави мутрата на бялата Златка, но искам да му стисна ръката !

 42. 42 Профил на Ал Тафанах Ал Тае@ах
  Ал Тафанах Ал Тае@ах
  Рейтинг: 8 Весело

  Ей, най-накрая, някой да му бие един шут в зъбите на тоя смешник. Бравоооо

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 816 Неутрално

  докога докога докога ще го търпим този

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 45. 45 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 860 Весело

  Ми време му беше на златния пръст.Те полицайти си го обичат,нали и на тях им налиташе.Те първа ще гледа кон боб яде ли

 46. 46 Профил на Ал Тафанах Ал Тае@ах
  Ал Тафанах Ал Тае@ах
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Бъчварова, и моля те не спирай хората да сваршат това дето Вие отлагате с години, МОЛЯ!

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Ха ха ха,какъв шамар изяде волен в национален ефир,ха ха ха.Браво на полицията,голямо търпение!

 49. 49 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#40] от "Imaginary Friend":

  За Орден "Стара Планина",веднага!

 50. 50 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  тоа трябна още утре да му се вземе имунитета и от там при бай Ставри

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 51. 51 Профил на tak40309320
  tak40309320
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Убиха волен! (този с готината пишка)
  (е, той е жив, де)

  има хора с много профили, има и профили които се ползват от много хора
 52. 52 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1733 Любопитно

  На тоя що му обръщате внимание?

  Предразсъдъците са за ограничените.
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#52] от "Нефертити":
  И аз мисля, че ако медиите престанат да обръщат внимание на Сидеров, той ще престане с театрото си по липса на публика.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 55. 55 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3618 Неутрално
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на puhon
  puhon
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#37] от "Отпускар в командировка":

  Това ще бъде супер: тогава могат да бъдат отстреляни по всички правила и закони...

 58. 58 Профил на Windowshopper
  Windowshopper
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Апелирам да не показват клипа с Волен да съхраним живота и достойнството на полицая !!!

 59. 59 Профил на Додо
  Додо
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Нямам думи за тази държава България, чийто гражданин и съм и аз която не може да се оправи с Волен Сидеров!!!

 60. 60 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1599 Неутрално

  "На улицата, където лидерът на "Атака" беше изведен, се появи приятелката му - бившият депутат от същата партия Деница Гаджева, която със сълзи на очи му извика, че бебето им плаче и се хвърли да го прегръща."

  Ето ценен сценарий за сапунка, сълзи се леят, пищят децата, а таткото стене ранен...малеййй, жива да не бях.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 61. 61 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1599 Неутрално

  [quote#17:"gemeto"]Бялата златка няма ли да нахлуе в НДК и да поиска да даде някоя пресконференция, че ми стана нещо много скучно.[/quote]

  Е, нахлу, ама не в НДК. Няма скука, само долнопробно тъпо шоу, замаскирано като политическо.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 62. 62 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2458 Неутрално


  УРА !!!
  НАМЕРИ СЕ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН, КОЙТО УДАРИ В ЛИЦЕТО ПУТИНСКАТА ПОДЛОГА !!!
  АПЛОДИСМЕНТИ !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 63. 63 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3346 Весело

  Волендаки си устрои ПУТИНИАДА

  в центъра на София

 64. 64 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3346 Весело
 65. 65 Профил на koftio_matrial
  koftio_matrial
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Безконтролно положение. Цялото ръководство на МВР е струпано на място и не могат да вземат решение какво да правят с един тотално невменяем персонаж. Абсолютно неадекватно поведение на т.нар. министърка. Била на работа, а не на брифинг. До кога? Колко още има да копаем в дъното? До кога ще се търпи този индивид да предизвиква безредици и да няма никакви последствия за него? Кой позволява това? Защо няма кой да го усмири и постави на място? Защо все още има хора, които гласуват доверие на тези същества и те са представители на парламентарни групи и партии? Срам и позор....низост, долнопробна сган, предизвикваща евтини и безсмислени зрелища..Не заслужава дори да бъде коментиран, защото вероятно това е целта му. Но е крайно обидно това, което се случва. Никой нормален човек не може да остане безразличен. Просто се питам - до кога ще търпим това? Какво още ще трябва да се случи, за да могат хората да осъзнаят, че, колкото и противно да е клишето - не е луд, който яде баницата, а който му я дава? Колко още унижения трябва да изтърпим, за да хванем метлата и да изметем всичката тая сган? Гнус ме е....мъчно ми е, яд ме е..

  Баце. толкова ме дразниш, че вече се уморих да те плюя
 66. 66 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3346 Неутрално

  ПУТИН да праща спецназа и да си го прибира Тоя

 67. 67 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2458 Неутрално


  Политолога Минчев, помолен от Виктор Николаев да коментира поведението на Сидеров :

  " Не съм нито психиатър, нито ветеринарен лекар "

  ПО- ТОЧНО НЕ БИ МОГЛО ДА СЕ КАЖЕ !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 68. 68 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  До коментар [#66] от "Hawaii":

  " ПУТИН да праща спецназа и да си прибира Тоя "


  Не съм съгласен ! Искам да бъде снет депутатския имунитет на Сидеров, да му бъде предявено обвинение ( материали има достатъчно ), да бъде съден, отсъден и да отиде да дели една килия със съпартиеца си от " Атака " Владо Кузов !
  Едва след като си излежи присъдата, ако иска нека заминава за Москва, но се съмнявам Путин да го приеме ... Сидеров е нужен на Путин в София, а не в Москва ...!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 69. 69 Профил на asenpp
  asenpp
  Рейтинг: 466 Неутрално

  всъщност браво на министърката, влезе и 5 минути по-късно извлякоха "депутата", "за ухото"

 70. 70 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  До коментар [#52] от "Нефертити":

  " На тоя защо му обръщате внимание ? "


  Защото трябва да бъде изхвърлен от политиката, да отиде където му е мястото ( в затвора ) и да знаят всички " народни любимци ", как НЕ ТРЯБВА да обиждат българите !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 71. 71 Профил на bnsq5o2vsz
  bnsq5o2vsz
  Рейтинг: 8 Неутрално

  кекеке, "Румяна Бъчварова отказа всякакви коментари за случая и обеща информация утре с думите: "Уважаеми колеги, ние сме на работа, не на брифинг""

  знаем ве. па работата ви е да разигравате цирк

 72. 72 Профил на crazyjohny
  crazyjohny
  Рейтинг: 237 Неутрално

  полицията няма право да бие и да извежда никой ,без значение кой е и дали ми харесва или не

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 687 Весело

  Съвсем скоро имунитетът му ще падне и тогава...
  Дай-те го на на-с, дай -те го на на-с....

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 75. 75 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 687 Неутрално

  До коментар [#55] от "chicago514":

  Едно добро начало!

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 76. 76 Профил на staska
  staska
  Рейтинг: 1154 Весело

  До коментар [#74] от "Отпускар в командировка":
  [quote#74:"Отпускар в командировка"]Дай-те го на на-с, дай -те го на на-с.... [/quote]
  "С ятаган добре наточен,
  аз съм бърз и много точен".

  "Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."
 77. 77 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  До коментар [#73] от "bnsq5o2vsz":

  " а дрогарката бъчварова защо не му прибере мутрите "


  Защото не е нито прокурор, нито полицай !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 78. 78 Профил на bnsq5o2vsz
  bnsq5o2vsz
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#76] от "staska":

  тъжна история

 79. 79 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Изпращяха бялата Златка както Рейгън надъни съветската кочина или като Кличко нашия. Искаме бис 8-)

 80. 80 Профил на bnsq5o2vsz
  bnsq5o2vsz
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#77:"niksan1"]Защото не е нито прокурор, нито полицай ! [/quote]

  нито па шеф на полицаите

  ма ГЕРБ още 50 години ли мислят да минавас от-мен-нищо-не-зависи©

 81. 81 Профил на humann
  humann
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#1] от "chinaski":

  Не, БСП никога няма да умре, защото трябва да има балансьори във властта.

  Нещата отдавна не се контролират от политиците ни (било то да са демократи или социалисти на власт), а от чуждестранните служби за сигурност.

 82. 82 Профил на humann
  humann
  Рейтинг: 237 Неутрално

  За който и да гласувате ще бъде все същото порно...

  Аз обаче винаги гласувам, за да не спечелят изборите един неприятен за мен етнос и да не отиде властта в ръцете им . Благодаря...

  Дали ще сте "демократи" или социалисти в тая скапана държава е все тая, братя мой .

  А относно полицая самозванец, дето удари Волен. Не е правилно. Показва само колко е нестабилен психически.

 83. 83 Профил на humann
  humann
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Нещата на този свят, харесват ви или не се решават на 2 места и те са Вашингтон и Москва ! Стига сте изливали помия.

 84. 84 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1384 Весело

  Хаха, сега изгледах клипа, дето фраснаха Сидера по мутрата.
  Осивтка се от всякъде, все едно го бяха праснали с мокър парцал.
  Трябваше и един шут да му теглят.
  Сега хептен ще изперка и надали ще посмее да се размотава без яка охрана...
  хак да му е, нека да разбере, че не на хората им писна от него.

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 85. 85 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3346 Весело

  Руската кукла Псидеров избяга
  в посока Кукления театър,
  преди да го приберат в патрулката

 86. 86 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 369 Неутрално

  Очевидна е вината на полицията, която отделя Сидеров от неговите хора, които му служат за охрана, но в същото време не му осигурява друга охрана и така го излага на опасност. Който е дал нареждането за тази акция, оставка му е малко.

 87. 87 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2239 Неутрално

  Сидеров беше жалък, уплашен и неадекватен. А полицаите, особено от по-висшите чинове, се държаха с него сякаш му бяха бавачки а не блюстители на закона.

 88. 88 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Що си мисля, че пак ни разиграват сценки за отвличане на вниманието. От купения вот, от махалите водени под строй, от диларите на гласове с роднини общински съветници от ДПС? На тези избори се видя, че най-много гласове купува Екзактния. Колко му е да помоли старото си другарче Болен да отвлече вниманието за ден-два?
  Пак видяхме неадекватни действия на министърката - защо беше необходимо да ходи там, след като не каза нищо ? Хем случая е важен и цял министър е на "терена", хем обиди журналистите с "не сме на брифинг, ние работим".
  И в студиата се изреди бая неадекватен народ, а Виктор Николаев като заповтаря как полицай е ударил бялата Златка ....
  Репортерът им пък се прехласна по двойката , замалко да направи романтичен репортаж.
  Тъжно братя.....
  Все тая ми е ,че БСП отлита , опасявам се, че АБВ налива снага, че движението на Татяна Д повишава процентите. Те са по-хищни и по хибридни, връзките им с ДС, мултаци и савецкото посолство са по-яки.

 89. 89 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 753 Неутрално

  ".....На улицата, където лидерът на "Атака" беше изведен, се появи приятелката му - бившият депутат от същата партия Деница Гаджева, която със сълзи на очи му извика, че бебето им плаче и се хвърли да го прегръща. Всички национални ефирни телевизии предават пряко случващото се...;.."


  следва 7634 епизод ...

 90. 90 Профил на udu42477798
  udu42477798
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Единственият шанс е обединение на левицата, но докато хората го осъзнаят може да е късно и да сме вече ислямски щат.

 91. 91 Профил на udu42477798
  udu42477798
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#89] от "bestbuy":

  Извинявай, но все пак е жена. И аз не съм привърженик на Атака. Но това общество е полудяло и озверяло. Това не е нормално, а и все пак Сидеров е и народен представител. И не е нападал никой не и и обиждал никой.
  А и по силата на какво строиха всички топ ченгета, че чак и министърката им дойде на крака. Полицията нито ред въдвори, нищо не направи, поступаха малко Сидеров, нищо законово.

 92. 92 Профил на udu42477798
  udu42477798
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#88] от "attitude":

  Е то тва е очевидно, дори допускам двете страни да са го планирали заедно. Тя общо взето целта на подобни палячовщини е точно отвличане на вниманието. Жалкото е че има толкова папагали и като им покажат копче казват копче.

 93. 93 Профил на udu42477798
  udu42477798
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#87] от "antonio_vivaldi":

  Те не познават законите аз нали ги гледах не знаят какво да правят освен това са уплашени типично за държавният служител, нямат нито физическа нито тактическа подготовка не знаят кой за какво отговаря и какво да прави.

 94. 94 Профил на touchthis
  touchthis
  Рейтинг: 346 Неутрално

  "...той бил малтретиран. Самият Сидеров обяви, че е пребит от полицията."

  хаха вярвам му :д били са си го и още как

 95. 95 Профил на udu42477798
  udu42477798
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#88] от "attitude":

  Пълен цирк, тука на местно ниво постъпи сигнал, че кандидата на ДЦ раздава пари в полза на ДПС.

 96. 96 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 369 Неутрално

  До коментар [#87] от "antonio_vivaldi":

  Ако дойдем 100 човека срещу теб, готови да те пребием, и след това го направим, ти ще изглеждаш жалък, уплашен и неадекватен. Но, такива в дадени моменти са били, Левски, Хитлер и т.н., знае се накрая какво става. Плащате си за всяка обидна дума прескъпо!

 97. 97 Профил на balla
  balla
  Рейтинг: 621 Неутрално

  Избори за Смях и Сълзи

 98. 98 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1748 Неутрално

  За мен изводът е един - все повече държавата ни се приближава до характеристиките на тоталитарната държава - оная дето преди 25 години беше съборена. Защо ще попитате? Ами какви са характеристиките на тоталитарната държава:

  - Сливане на трите власти (законодателна, изпълнителна, съдебна) в една система, пряко подчинена на водача; - Има ли нужда да обясняваме - за главния прокурор казаха на тоталитарния лидер - "ти си го избра", за ВСС - положението е идентично Законодателната власт - там също няма смисъл да коментираме - каквото кажат герб това се приема - самият факт, че по нареждане на премиера президентът налага вето си е показателен. Изпълнителната власт в ръцете на министър на герб отново е под контрола на Водача;

  - Култ към личността на водача; - водача - Бойко - и тук мисля, че няма нужда от много обясняване. На приятел който работи в една телевизия му е забраняно да отрязява каквото и да е друго ако някъде в столицата има събитие, в което участва Б.

  - Забрана на партийната система - дори при провеждане на избори партията е една; - тук все още това не се е сучило и вероятно няма и да се случи, но е факт, че партията на водача унищожи до момента няколко други партии чрез разцепление на последните отвътре и отнемане;

  - Използване на терора като средство за налагане на управлението и премахване на политически противоречия - за терора до момента само се е говорело особено в малките и средно големите градове. Но там където има дим е много вероятно да има и натиск...

  -Незачитане на човешките права, забрана на свободата на словото и печата. - И тук положението се доближава все повече до тази характеристика. Естествено с оглед времената, в които живеем забраната или влиянието върху словото и печата не става с директен натиск - става с финансови механизми - обществени поръчки за телевизиите и др.

  Колкото и опонентите на партията на водача да се твърди, че са отслабнали не е нормално и не върви на добре, когато отвориш политическата карта да виждаш 90% цвета само на една партия. Не е възможно алтернатива да няма, защото ако няма то значи вече сме се превърнали в тоталитарна държава.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 99. 99 Профил на kamm
  kamm
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Резултати за Русе, нещо? Или този град не съществува вече???

 100. 100 Профил на blaserr93lrs2
  blaserr93lrs2
  Рейтинг: 467 Неутрално
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK