Цитат на деня: По принцип като местиш гробище не може да очакваш помощ от вътре

Владислав Горанов, министър на финансите

© Надежда Чипева, Капитал

Владислав Горанов, министър на финанситеИзбори 2022

Бюджетът не прави реформи, той създава предпоставки за тях. Вярвам, че екипите на тези министерства, които не успяха да постигнат заложените цели в 2015 г. (а и бюджетната рамка го предполага за следващата година), ще продължат с усилията. Имам и увереност, че има конкретни подготвени законодателни решения.


Съгласете се, че би могло експертният екип на Министерството на финансите да подготвя законодателни промени в законите, регламентиращи работата на отделни ведомства, но независимо че е вярно, че ако се мести гробище не можеш да разчиташ на помощ от вътре - все пак тази инициатива за промяна в отделните сектори би трябвало да среща подкрепа от самите ресорни министри. В противен случай ще се върнем към образа на предишни финансови министри, които силово и арогантно, поради липса на партньорство с други колеги министри са налагали определени тези и са се опитвали да променят отвън системите. Аз вярвам, че диалога, който имам с другите министри е добър и 2016 г. ще е по-добра за реформи от 2015 г."


Това отговори министърът на финансите Владислав Горанов на журналистически въпрос за това как ще наложи финансова стабилност в различните ведомства, при положение, че част от тях тази година не постигнаха заложените в бюджета съкращения на разходите. Днес финансовият министър представи параметрите на държавния бюджет за 2016 г. и тези на здравната каса и НОИ пред Националния съвет за тристранно сътрудничество.  

Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK