Зам.-председател на ЦИК: Щях да удуша първия срещнат от властта, ако синът или майка ми бяха в "Арена Армеец"

Мария Мусорлиева, зам. председател на ЦИК

© Анелия Николова

Мария Мусорлиева, зам. председател на ЦИКЗаместник-председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Мария Мусорлиева – "адвокат, кинорежисьор и теория и история на изкуството", както сама се представи, помоли да не бъде натоварвана с математика в сутрешното предаване на Нова телевизия с Виктор Николаев в разговор за отговорността след хаоса в "Арена Армеец". Тя прехвърли отговорността изцяло на Общинската избирателна комисия (ОИК). Мусорлиева е в ЦИК от квотата на партия "Атака" и в тв интервю изненада с твърдения, закани, обяснения и други коментари по повод проблемите с изборите. 


Публикуваме интервюто едно към едно: 


Имате ли информация да има 14 % невалидни бюлетини?
- Аз не знам обобщената информация и само ще ми дадете възможност да кажа на политическите сили как да обжалват нещата, защото може някой да не знае, те не си отварят тоя тежък кодекс.


Масово не излизат от секционните протоколи дори елементарни сметки, хората не си откриват преференциите?


- Значи аз съм адвокат, кинорежисьор и теория, и история на изкуството, само с математика не ме натоварвайте, моля Ви се, съжалявам.


Изборите са математика, не са режисура само.


- Това с медиите, борбата е загубена с вас. Казах кинорежисура, не телевизионна. Ето прочетете члена, много ви моля – член 18 от Изборния кодекс. Любимият ми член.


Какво ми казвате с това, че ЦИК не отговаря за "Арена Армеец"?


- Ми разбира се, че това Ви казвам, както не отговаря по места за което и да е помещение. Нито знам във Варна къде са, нито знам къде са в Бургас.


Защо се случи това? Защо се случи, че 5000 души бяха държани заключени вътре, Вие имате ли обяснение? 


- Ами тя Ви отговори госпожа министъра на вътрешните работи, тя е права, че МВР въведе чудесна охрана. Охраняваше и входовете, и изходите. Да отговорят защо и кой е държал заключени хората. Не мога да Ви дам отговора, видяхте организацията в ЦИК – перфектна. Никого не държа заключен. 


Нямаше ли вариант тези хора да не бъдат заставени да стоят вътре и да спят на картони по земята, да се търкалят и да припадат, а да се създаде график, някакъв ред, някаква последователност?


- В 9:00 часа на 26-ти като бях ужасена от това, което гледах по вашите телевизии, после ще кажа съвсем накрая и за медиите, с уважение разбира се, след като на телефона на председателя се обадиха госпожа Цецка Цачева, господин Томислав Дончев, всички, всички й казаха, че ще има бунт, ние всички бяхме в ЦИК, свикахме извънредно заседание, независимо, че долу продължавахме да приемаме протоколи от страната.


Нали всички се изказаха, че ние нямаме правомощия да се бъркаме в организацията на председателката на ОИК, въобще на ОИК, тя не й е лична, тя трябва да го вземе с решение, пред всички председателката (на ЦИК) се обади и каза, предлагаме ви график, наши сътрудници да го изготвят графика, бяхме говорили с МВР, които казаха, че имат стая, която могат да охраняват и да пазят чувалите. Думите на председателката (тази на ОИК) на висок микрофон, пред цялата ЦИК е свидетел за това бяха: "на мен това не ми е необходимо, да обстановката тук е спокойна." Това бяха, ние можем да предложим само, не можем да разпоредим.


Как спокойна, а някой пише SOS, помощ по прозорците с червило?


- Вие ми отговорете, които сте го снимали, защото аз до ден днешен нямам обяснение.


Нямаше ли кой в ЦИК преди изборите да погледне и да прецени, че за 19 пункта да приемат 1600 протокола, ако по половин час смятат протокол, излизат 42 часа?


- Нека нашият сътрудник, да не съм аз, да Ви каже, какво направи ЦИК за 42 часа, нека да Ви го каже той. Ама моля Ви се, не само ОИК София, при нас попитайте, кога избори са минавали за по – малко от 42 часа, аз да Ви попитам? Кога, кога са ставали това?


Хората стоят с чували в една зала....


- Вижте сега нека да Ви кажа, на всички е ясно, след като председателката...Безспорен е Изборният кодекс, който каквото иска да казва за залата и за организацията на ОИК, ЦИК не носи отговорност, нито се оплакват Варна, че имаха проблеми, нито се оплакват Бургас.


Въпросът е не можеше ли да се намесите преди това, ако сте погледнали кодекса?


- Господин Николаев, наистина ме обиждате с това "погледнали", ние го знаем наизуст.


Не искам да Ви обиждам, виждам какво се случи с хората?


- Обиждайте колкото искате, вие насаждате ужасно отношение към ЦИК, медиите, не Вие лично, аз даже Ви благодаря. Сега аз искам да Ви кажа цялата работа, то се видя днес от обобщените информации нали, консултативният съвет на Народното събрание ще поиска оставката, господин Николаев декларирам пред Вас, наистина знаете, че аз съм творчески човек, мен стоенето в тази зала ме мъчи (в ЦИК) и съм за съжаление, аз съм заложник два месеца, не сме излизали. Казах го администрацията ни е 12 човека, момичетата по рано от 1 ч. не са си тръгвали и сутринта са в 8:30ч. на работа. Ето вижте.


Но вас никой не ви е държал под ключ.


- Защо не проучите кой държи тоя ключ на тая зала, защото не съм аз, нито е ЦИК.


Кажете като ЦИК, смятате ли, че е нормално да бъдат заключени хиляди хора в една зала?


- Аз го казах, ако е синът ми, майка ми вътре, аз ще удуша първия срещнат от властта. Първия срещнат от властта ще удуша Ви казвам, ако бяха синът или майка ми вътре.


Не можеше ли да се предотврати с предварителна намеса на ЦИК?


- Не мога да предотвратя нещо, което не мога да повярвам, че някой му е дошло в главата да държи под ключ 5000 човека. Никой не ми е казал, че ще ги държи под ключ.


Какво трябваше да се направи според Вас, освен да бъдат удушени отговорните? Кои са отговорните според Вас?


- Ама аз не искам да душа никого, казвам Ви, че ако майка ми и сина ми и аз не знам какво щях да предположа. Бих удушила първия срещнат, но това е друга тема, никой не ми е казал предварително, че ще държи под ключ хора. Защо не питате къде е този ключ и кой го държи, той не може да е в пет човека?


Вие познавате закона, предвидено ли е някъде да бъдат държани хора под ключ с цел изборният процес да бъде честен, прозрачен и да се отчетат правилно резултатите?


- Задавате ми отговор, ама защо питате мен, попитайте госпожата, която отговаря за организацията за ОИК София.


За какво отговаря ЦИК?


- ЦИК отговаря за контрола за законосъобразността на актовете на 265 ОИК и всички жалби на политически субекти, на граждани, буквално на 6 милиона, знаете ли при нас жалбите колко са за два месеца.


С прости думи обяснете какво прави ЦИК?


- ЦИК прави ей това всичкото и това са хиляди процедури (показва раздели на Изборния кодекс) първо сме отговорили, за двата месеца регистрираме партии, регистрираме политически субекти, отговаряме на всичките жалби. На 13 000 всъщност места в София, местата, където е възможно и ни пращат жалби на граждани, ходим пред съд и се явяваме, това е 19 човека пак повтарям.


По закон ЦИК организира, ръководи и контролира ли провеждането на избори в България?


- Не, ще ви кажа какво точно прави, затова съм си взела този път закона, за да спрете с тези инсинуации наистина – осъществява дейностите и упражнява контрол по прилагане на Кодекса и свързаните с него нормативни актове, ама аз ще ви кажа какво прави и ОИК, ето го, ето подчертала съм Ви го – ето, прочетете Вие, че по-хубаво четете какво прави ОИК.


Хора не си намират преференциите?


- Сега изместихте коренно въпроса, какво сега, добре кажете сега, а защо като стигна до отговорностите на ОИК Вие...


Не ми е работа на мен да чета 400 страници. Кажете за ОИК?


- Ами ето на Вас не е работа 400 и кусур, а ние го знаем наизуст и ме питате какви процедури правя. А знаете ли, че сме потвърждавали всеки образец на бюлетина за всичките места за общински съветници, за кметове, за...


Това е Ваша работа и е нормално да си я свършите?


- Вие ми кажете кой държи ключа на общинска собственост, от Вашия дом аз ли държа Вашия ключ?


Питаме, кажете ни?


- Ами Вие ще го изясните, като толкова питате, Вие го изяснете, от Вашия дом аз ли държа ключа Ви питам, ама питам Ви. С удоволствие бих държала ключ от чужд дом, ама не го държа.


Председател на ЦИК с тон спокоен, уравновесен трябва да отговори на въпросите....


- Ама аз съм изключително уравновесена.


...защо хиляди бяха подложени на терор?


- Не, Вие задавате, казах Ви към кой да си отправите въпросите към този, който отговаря за контрола на организацията – госпожа Диляна Иванова. 


Вие казахте, че ще удушите първия срещнат, ако майка Ви и сина Ви са вътре, само това, че те не са били там, не би трябвало да променя оценката на изборите?


- По никакъв начин не променя...не за качеството на изборите, за качествата на организацията, на материално техническата организация на ОИК София, чиято компетентност е в ръцете на ОИК София и на община София. Между другото, защо никой не попита кой назначи тази госпожа.


Питам ви.


- Казвам Ви, значи ОИК се образуват навсякъде след консултации при кмета, по почин, по предложение на политическите сили, където има съгласие и си стиснат ръката, веднага ни пращат просто, че са се назначили, където няма съгласие, ЦИК директно назначава предложените, навсякъде председателите са на политическа партия ГЕРБ. Няма една ОИК, която да е с друг...Не според мен, всички председатели на ОИК са от ГЕРБ.


Кой обучаваше хората в секционните избирателни комисии (СИК)?


- ОИК провежда обучение на членовете на СИК (чете закона)...


Вие имате ли някакъв контрол над дейността на ОИК? Някакъв?


- Ние обучаваме ОИК, а как те провеждат, и ни го следят всички медии между другото...


Кой ги обучи как се изчисляват броя на необходимите пунктовете, в които да се приемат секционните протоколи?


- Секунда, членовете на ОИК ги обучаваме по различните хипотези на изборния кодекс, в момента, който ще предстои да приемат като протоколи.


Имало ли е хипотеза, че много хора ще се струпат при много малко, които приемат огромен брой документи?


- Вие пак ме питате за материално техническо снабдяване и за материално техническата работа. Да Ви кажа ли какво право има госпожата, както и ние, което направихме в ЦИК. Има право да си наеме, както ние двама квестори, които да пускат и да изпускат хората, нали, има право като нас да си вземе четирима сътрудника, които предварително да ни правят списък кои ОИК пътуват и идват в страната, при нас, а тя за територията на София.


Как си прехвърляте горещия картоф.


- Не, Вие много искате да кажа, че аз държа ключа от зала София, казвам Ви, ако го държах щях да правя и много по – чудесни мероприятия.


Ако Вие бяхте председател на ОИК, щяхте ли да пуснете хората и да се направи някакъв график?


- Аз ще ви кажа какво бих направила, което направихме в ЦИК, нали го направихме всички.


Изумен съм как може да си прехвърляте отговорността...


- Не, аз съм изумена как един час вместо нормален въпрос да ми зададете, който сега предстои, Вие се опитвате да се каже, че ЦИК е виновен за организацията на ОИК София, не на цялата страна. Питахте ме какво щях да направя, нали? И затова си личат хората и затова моля обществото да прави разграничение кого и къде слага на какви места.


Щях да направя следното, с 20-те сътрудника, които заведох от общо 46-те ни сътрудника на ЦИК, заведох 20 на госпожата и се молих те да влязат и да работят и Ви моля да дадете думата, за да каже обективно какво е станало (на единия сътрудник, който седи до нея в студиото) ...Секунда, със същите 20 човека направих тази организация в ЦИК като вратата беше широко отворена на зала София.


Искам на нещо още да отговоря, искам да ти кажа още нещо...Не, ще ме питаш – няма конфликт между мен и Цветозар Томов, ми разбира се, искам да ме питаш, човекът е безкрайно коректен...


След новините.
Кога са ти новините?


След новините...


Продължаваме разговора с Мария Мусорлиева, направо емоционален колапс по въпроса за отговорността.


- Не не е колапс, Вие не искате да го кажете, колапс е във Вашата къща, защото аз държа ключа от Вашето жилище. Нали и аз съм отговорна за Вашата къща, защото Вие сте си направил пожар вътре.


ЦИК казва, че единствено ОИК носи отговорност за безобразието в "Арена Армеец", ЦИК какво друго казва? Мая Манолова съобщи преди няколко дни, че проблемът не е в нейния кодекс, а че тези 19 члена на ОИК, които са приемали протоколите, спокойно са можели да бъдат подкрепени от наети сътрудници, така ли е?


- Разбира се, че е така. Ние им назначихме, по тяхно искане, 136 сътрудници, въпрос беше на организация на ОИК. Нали Ви казвам сътрудниците са за това, т.е. както ние, тези сътрудници са двама да са квестори, да направят списъците, да прозвънят на хората, кога ще идват, за да направят график, кога ще идват да влизат и излизат, това направихме и ние, същото можеше да направи другарката, обаче...


Защо не го е направила?


- Не мога да Ви кажа, не й стига капацитета или де да знам какво, не ни е и питала.


Сега отговорността на кого трябва да бъде, ЦИК ще си подаде ли оставката или ще искате ОИК да си понесе последствията?


- Ето Вие много искате да кажем...да отговорността...


Ами трябва да има отговорен...


- Аз пак ви питам ключа, вашият си ключ е у Вас, Вие си правите организацията на дома, аз не съм влизала и нямам компетентност да влизам нали в чужда собственост във вашия дом, става пожар във Вашия дом или заключвате някой три дена, нали и ето ЦИК, защото трябва да бъде подменена, аз трябва да нося отговорност за вашия дом, в който аз не съм влизала, нямам компетентност, че и не желая да влизам.


Какво ще стане на втория тур, има ли същата опасност?


- Питахте ме първо за сътрудниците, разпоредихме, дадохме им 136 сътрудника, т.е тези можеха да бъдат квестори, да й направляват пътеките, кой къде да върви, кой къде да ходи, да й направят графици, като при нас 20-те ни сътрудника, да й направят графици, кой кога да дойде, всичко това става с един телефон, които са им безплатни на всичкото отгоре.


Звъниш и питаш: "кога"...това правим ние, нашите сътрудници правят това, кога имате намерение да дойдете, после в едни списъци задраскват и казват, към 1 и половина ще дойде Стара Загора, към 3 и половина ще дойде Варна, София вчера я чакаме от 9 и половина всички...те в 1ч...


Въпросът с чувалите, трябва ли да ги носят хората?


- Това вече е безумие, нашето предложение е, никой не ни е питал за кодекса Фидосова, като специалисти, нито за кодекса Манолова, дори най-добрите ни специалисти, тези, които са най-много години, Румяна Сидерова и Севин Солакова, те не са поканени да си мнението по кодекса.


Те могат да си го дадат винаги, кажете Вашето.


- Ето давам си мнението за чувалите. Чувалите могат да стоят заключени, те и без това са под охрана на МВР в помещенията в цялата страна и хората да вървят с протоколите, в последствие си прибират, те и без това помещенията са в...МВР и без това охранява денонощно помещенията, нали. Защо хората ходят с чували, никой не знае, нито имат право да ги отварят там, нито да ги затварят.


Защо този разговор не го проведохме преди изборите, за да може това да не се сключва?


- Ами Вие ми кажете, не сте ме канили във Вашето студио никога, извън да ме питате да си хвърля оставка...Защо не ме поканите като адвокат или като кинорежисьор..


Никой освен специалист по избори не можеше да заподозре, че такъв абсурд е възможно да се случи?


- Аз също не съм подозирала.


Имаше такива публикации, че това може да се случи - Полина Паунова от Медиапул беше писала за това и никой не е взел мерки и то се случи.


. О, нека сега не включваме в разговора...така, други сайтове, ето сега ме питайте, каква ще е организацията за втория тур на ОИК София...Сещате ли се какъв е отговора?


Не, не се сещам, какъв е отговора?


- Че е в тяхна компетентност.


Ема това е вдигане на ръце, ЦИК не отговаря за нищо, дайте съвет, същото ли казвате на хората, които ще станат по нощите да са членове на СИК, те няма и да отидат накрая.


- Не е моя компетентността, СИК-овете се правят по предположение на политическите сили, ОИК ги назначава.


Ако хората не бъдат успокоени, че вторият тур ще мине по различен начин, те може и да не отидат.


- През цялото време Вие искате да кажа, че съм отговорна за Вашия дом. Сега по повод вчерашните Ви манипулации, не Ваши, на друга медия. Между другото, аз борбата с медиите, всички са я загубили. Накрая ще Ви цитирам Киркегор...Накрая....Няма конфликт между мен и който и да е член на ЦИК, за Цветозар Томов, той е един от най добрите социолози на Република България и като говорител заедно с другите говорители винаги е бил коректен към ЦИК.


Медиите направихте вчера новина номер едно, защото 72 ч, Ви казах не бях спала, затова сега съм с енергия, защото съм се наспала и казах, че когато приключим ще разгледаме публикациите, които са клеветнически, ама не за Цветозар Томов-шоупрограми, ние ще ги изискваме чрез СЕМ. Изборите на мястото, което ние ги правим в ЦИК, 25 благодарствени писма имам аз само от хората, които аз приемах за добрата организация в ЦИК....Ама гледай как се смее..Аз отговарям за помещенията в ЦИК...


Не мога да повярвам, че ми се случва.


- Аз не мога да повярвам, че ми се случва


За втория тур хората да бъдат ли спокойни, че няма да бъдат заключвани?


- Вижте, Вие сте интелигентен човек и не знам кой Ви е кукловод, за да не спирате едно и също. За втори тур, така както ме питате за ОИК София, няма как да ме питате и за 265 ОИК, може да ме питате за организацията на територията, техническата организация на територията на ЦИК. Всяка ОИК по места, те са 265, престанете с ОИК София, ами пак Ви питам Варна, Бургас.


Предлоложенията ни са да не носят чувалите, предложенията ни са в следващия кодекс пак на райони да бъдат, тогава ще има нормална обстановка и да ви кажа сега за Киркегор, така Киркегор казва следното между това, предпочитам дъщеря ми да е лека жена, проститутка, отколкото синът ми е да е журналист. Ей това искам да Ви кажа, айде благодаря Ви. Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (82)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7984 Весело

  А на целия народ ''Любимият ми член.'' е този за колективната безотговорност....

  [email protected]
 2. 2 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2791 Неутрално

  Мусорлиева предложена от АТАКА ... no comment!!!

 3. 3 Профил на дурак
  дурак
  Рейтинг: 521 Весело

  Кръстовищата-основен кадрови източник...
  видение второ
  --------------------


  нали "кръстовищата" са ресурс основен
  нали за туй ни е успех чутовен

  глава ми тегне..мира ми не дава
  а с другите "творци" какво ще става

 4. 4 Профил на polux
  polux
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Извън грешките на емоционалния тон жената е права.

  Отговорността тук е изцяло на ОИК, където са герберските назначения...

  ЦИК отговаря за общата организация на изборите. В София (и единствено в София) организационният безпорядък беше изцяло на общинско ниво. Такъв нямаше нито в Пловдив, нито във Варна, нито в Бургас, например. Или там ЦИК по изключение се е справила по-добре?

  Нека оставим настрана гербаджийските опорни точки - силни са в прехвърлянето на отговорност. Те са го изобретили това.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2791 Неутрално

  "Аз го казах, ако е синът ми, майка ми вътре, аз ще удуша първия срещнат от властта."

  Ама тя Е ВЛАСТТА в избирателната комисия .... та като се е видяла онзи ден в огледалото, какво чака още

 7. 7 Профил на sow29372525
  sow29372525
  Рейтинг: 530 Неутрално

  "Аз съм кинорежисьор ..."

  А пък аз съм чайниче!
  Сетих се за един стар виц:
  "Двама си говорят в трамвая:
  - Приятно ми е, Петров, дизайнер.
  - И на мен ми е приятно, Иванов, обикновен п...раст."

 8. 8 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1291 Гневно

  """ . . . предпочитам дъщеря ми да е лека жена, проститутка, отколкото синът ми е да е журналист. . ."""
  ----------------
  Достойна последователка на Болен Сайдеров

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 9. 9 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2791 Неутрално

  [quote#5:"korki"]Луда е тази [/quote]

  Е личи си какви хора са я номонирали, от чия квота е

 10. 10 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Нагло същество,до безобразие.
  И това ли е "елит"?

 11. 11 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7583 Неутрално

  Така е ,всеки си тежи на мястото и виновен е този,който го е сложил на това място,без необходимата компетентност.

 12. 12 Профил на staska
  staska
  Рейтинг: 1042 Гневно

  Няма такава наглост! Тази как изобщо спи нощем?!?

  "Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."
 13. 13 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  И тази особа е назначена за заместник председател на ЦИК! Мисля че по "интелект "ще бие министърката на спорта от ДПС със сложно тъпите изречения.

 14. 14 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1269 Весело

  Не знаех, че тази "скица" е от Атака. Не може да й се отрече, че е артистична и убедителна. ЦИК не може да бъде държана отговорна за гафове на ОИК и за простоватата г-жа Диляна Незнамкоя си. А Виктор Николаев за пореден път доказа, че от него журналист не става. Не му било работа да чете, хехе... Ами това е от образованието, Николаев (тоест, не си виновен ти)! Журналистите сте "всичколози", които си мислят, че може да се задават неудобни въпроси, без да си наясно с материята. Е, не става! А и думички като "задник", с извинение или без такова, не може да се употребяват в национален ефир. Простеете с "другарката" Цолова, прекъсвате събеседника си и непрестанно се изтъквате, но напълно пасвате на тъпата програма на червената Нова ТВ.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 15. 15 Профил на Калибър
  Калибър
  Рейтинг: 1086 Гневно

  До коментар [#12] от "staska ‪‎":

  Дебилите нямат проблеми със спането.

  Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.
 16. 16 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 983 Любопитно

  " Мария Мусорлиева – "адвокат, кинорежисьор и теория и история на изкуството"...

  И тази дрънчи, като Марияна Георгиева - професор по синтаксис...на кухо...

  Форумът е в будна кома...
 17. 17 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2788 Любопитно

  Последно-разбра ли се кой заключи залата?

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1269 Любопитно

  [quote#18:"uporit"]Според мен е тъпа патка и нищо повече! [/quote]
  Защо? Имате ли аргументи?

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 20. 20 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 702 Неутрално

  И интервюиращия и интервюираната чудесно са илюстрирали (за кой ли път), че не САЩ а Бегето е страната на неограничените възможности...погледнете екземплярите по върховете на държавните постове, пък какво остана за зам.председател на ЦИК или сутрешен тв журналист...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 21. 21 Профил на Жълтопаветник
  Жълтопаветник
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#19] от "Резистентна":

  Прочетете интервюто.

 22. 22 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1269 Весело

  До коментар [#21] от "jedimaster":

  Четох го, но го и гледах. Извинете.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 23. 23 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2135 Весело

  [quote#0:"статия"]Искам на нещо още да отговоря, искам да ти кажа още нещо...Не, ще ме питаш – няма конфликт между мен и Цветозар Томов, ми разбира се, искам да ме питаш, човекът е безкрайно коректен...

  След новините.
  Кога са ти новините?

  [/quote]
  Тази жена наистина има талант да разсмива публиката. Очаквам я довечера по господарите.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 24. 24 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2135 Весело

  [quote#0:"Мария Буклукчиева"]сега за Киркегор, така Киркегор казва следното между това, предпочитам дъщеря ми да е лека жена, проститутка, отколкото синът ми е да е журналист. Ей това искам да Ви кажа, айде благодаря Ви[/quote]
  Не се бъзикайте с кинорежисьорката жената е чела Киркигор! А от Дневник са пропуснали накрая поканата и за премиерата на филма и.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 25. 25 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1166 Неутрално

  Да си гледа нещата, от които разбира. Какво се занимава с избори ?

 26. 26 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Вие най-интересния цитат можеше да изкарате за заглавие, а именно: "Предпочитам дъщеря ми да е лека жена, проститутка, отколкото синът ми да е журналист" Мария Мусорлиева

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 27. 27 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 1212 Весело

  Този нос не е за този пост!...

  Много е зле положението с калинките в България. Заместват ги вече с торни бръмбари.

 28. 28 Профил на vesela.jasna
  vesela.jasna
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Прекалено усложняване на прости неща.Два часа "Шоуто на кинорежисьорката" да се разбере,че ЦИК не ги е заключило.Виктор да разбереКОЙ ЗАКЛЮЧИ ЗАЛАТА?
  А Пазачите на залата
  Б. ОИК
  В.МВР
  Г.Извънземните

 29. 29 Профил на krastitel
  krastitel
  Рейтинг: 474 Весело

  Костинбродските инженери създадоха яка бомба в ЦИК с тези си малоумни назначения и сега им сърбаме попарата ...
  Май един от инженерите 0 БСП вече реве за касиране на изборите в София ...

  krastitel
 30. 30 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2023 Неутрално

  Вече всичко разбрах. Щастлив съм, че няма виновни и зала "Армеец" не е съществувала.

 31. 31 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 726 Неутрално

  абе то е ясно че Николаев е смешен профан, това че четенето не му е работ е видно, мисля че тази Мусорлиева ли е ква е в общи линии е права, но подходът и е меко казанано не по-високо от нивото от Вики и Аниту Цолова

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 32. 32 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Всички държавници адски професионалисти. Това са сигурно най-безполезните хора в целия свят. Цял живот прекарваш да не направиш нищо като хората.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 34. 34 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 264 Гневно

  До коментар [#31] от "Stavrogin":

  нито едно комуне в България не обича Ани и Виктор.
  май чувства ви за взаимни. разликата е там, че Ани и Виктор не търпят булшит генератора на вашите комунета, които им гостуват в студиото.

  колкото до назначената глупачката от Атака в ЦИК, по-гнусно и по-противно и по-нагло същество, представител на държавната администрация скоро не бях виждал.

  тая пача, като е режисьор и адвокат, да си прави филми и да си води дела. ако е кадърна, ще си изкара някой лев за прехраната. но не виждам какво прави в ЦИК и винаги се оправдава за провалите на ЦИК и последните избори все с други хора?!?

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 35. 35 Профил на Боян Цветков
  Боян Цветков
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Това не успях да го прочета докрая. Жената е по-тъпа от перална машина.

  "You look into the sky and see His arms of love reaching out for you His arms of love and grace and you know you need Him" Kutless - Your Touch
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 37. 37 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 946 Неутрално

  КОЙ и ЗАЩО слага коинрежисьор, който не се оправя с математиката от 3-ти клас? Зад цялата тая ГАВРА в Арена Армеец се прикрива нещо доста по-голямо!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 39. 39 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#5] от "korki":
  [quote#5:"korki"]Луда е тази [/quote]
  Прав си!
  Аз я гледах по "Нова". Жената не е за ЦИК. Тя си е направо за лудницата!  The best way out is always through Robert Frost
 40. 40 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 675 Весело

  [quote#34:"полувишис"]Ани и Виктор не търпят булшит генератора[/quote]
  Това Ани не е ли онова Ани, което не понасяше "комунизма" защото имало само 2 ТВ програми и защото слушало радио по ВЕФ?

 41. 41 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 976 Любопитно

  [quote#4:"polux"]Отговорността тук е изцяло на ОИК, където са герберските назначения...
  [/quote]
  То и в ЦИК най-много са ГЕРБаджиите

 42. 42 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 604 Неутрално

  Идиотизмът ходи по хората, не по гората...факт.

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 43. 43 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#40] от "Virgin":

  същото бе, кухо, кухо, та дрънка, да не мислиш, че не понася комунизма щото не е могла да чете Буковски и Милър

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 44. 44 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#34] от "полувишис":

  само двукрако на интелектуалното ниво на Цолето може да достигне до генералния извод че щом не харесваш Аниту и Викиту, любимците на бабите от село, си комунист....

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 45. 45 Профил на Vassco
  Vassco
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Тази само доказва, че в ЦИК са събрани сульо и пульо. Ама то щом от Атака са я предложили, значи ясна каква може да е - некадърничка. Кинорежисьорка била - какви филми е правила тази нещастничка, бе?! Ако не беше политическа активистка, никой нямаше да е чул нейното име.

 46. 46 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 702 Неутрално

  Ужасно ниско ниво показва дамата.

 47. 47 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 712 Неутрално

  До коментар [#6] от "Наблюдател":

  Първо много дебело подчертавам, че не съм привърженик на Атака, още по-малко ная оня ц.рвул сайдеров

  Госпожата обаче е права

  Грешите, тя НЕ Е В ОБЩИНСКА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ и не отговаря нито за осигуряване на помещение, нито за организацията на работата в това помещение..
  Закона правилно е разделил функциите на централната, на общинските и секционните комисии.
  Не е вменил йерархично командни функции на ОИК, СИК в този смисъл. ЦИК не може да изкомандва председателя на ОИК да напълни или опразни залата или whatever освен описаното в закона.
  Така че много излишно се пеняви джурналиста.

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 48. 48 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1523 Любопитно

  На гербавите трябва да се обясни,че ЦИК не е началник на ОИК и ОИК не е длъжен да козирува на ЦИК и да набие крак, като го срещне.Тук йерархията все още не е като при зеленокраките.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 49. 49 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2791 Неутрално

  До коментар [#47] от "serafin":
  [quote#47:"serafin"]Госпожата обаче е права
  [/quote]

  Права, крива или легнала, мен щеше много да ме е срам, добре че не съм и син, а и дано няма дъщеря щом казва: "предпочитам дъщеря ми да е лека жена, проститутка, отколкото синът ми е да е журналист"! Ако пък има дъщеря - още по-лошо! СРАМ И ПОЗОР! Некомпетентна, а и е неграмотна точно в използването на общото "ще удуша първия срещнат от властта", коя? изпълнителната? законодателната? или пък съдебната? или пък някоя независима комисия (както в случая ЦИК, или изпълняваща указания ОИК). А вие си serafin си я подкрепяйте тази Мусорлиева колкото си искате.

 50. 50 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2791 Неутрално

  До коментар [#47] от "serafin":
  от материал на 24 часа днес(цитирам):

  "Господ си знае работата - Мусор на руски значи смет, боклук. И г-жа Мусорлиева, която като член на “Атака” трябва да е много добре с руския език, с гордост носи тая фамилия.

  Вероятно името някога е било Мъсърлиев. Това е стара българска фамилия, която са носили онези будни възрожденски търговци, които са имали бизнес с Египет (Мъсър на арабски). Вероятно тя или нейни предци са я променили на Мусорлиева и нещата са си дошли на мястото."

 51. 51 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Господи, тая шантавела от де са я изкопали? Не можа ли да си изпрати някой сътрудник или сътрудничка за да обясни с две думи, че ЦИК не е отговорен за организацията в ОИК, както и няма правомощия да им налага такава.
  п.п.- нито за миг не съм си помислял, че е предложена от квотата на някоя друга партия

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 52. 52 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  Страшно проста сваха. Ама нали Той е прост и те са прости, та се разбират.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 53. 53 Профил на mangiafuoco
  mangiafuoco
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Taя мърла вместо да удуши някой, да подаде оставка! Атакистка нещастна.

 54. 54 Профил на mangiafuoco
  mangiafuoco
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#50] от "Наблюдател":

  Кака откъде? другарката Ташакова я е предложила, та двете са си лика прилика!

 55. 55 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1166 Неутрално

  "Киркегор казва следното между това, предпочитам дъщеря ми да е лека жена, проститутка, отколкото синът ми е да е журналист. Ей това искам да Ви кажа, айде благодаря Ви."

  Айде и ние благодарим за цирка и за това че непрекъснато се доказва какви несъстоятелни, странни и ....объркани хора се подвизават в различни институции /в случая ЦИК и ОИК/

 56. 56 Профил на subsonic
  subsonic
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Скандално интервю на тази Мусорлиева.

  Такива боклуци трябва да бъдат изметени.

  Хем виновна, хем нагла.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5680 Неутрално

  Тя май се изживява като режисьор на филма "Местни избори".

 59. 59 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1269 Любопитно

  Очаквам днес да публикувате интервютата на "бе, г-н Николаев" с Михаил Миков и с Томислав Дончев. Поредното доказателство, че първият в кавичките не чете (тези, които му говорят в слушалките - също) е аналогията между ситуацията в зала "Арена Армеец" и т.н. от Викторчо случай "Беслан". Не си бяха направили труда да направят елементарна справка. Пълна трагедия е това предаване. Та... на този фон, Мусорлиева изглежда интелигентна и забавна жена.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 60. 60 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 418 Гневно

  Толкова нагло поведение от публична личност, толкова вилнееща тъпота / Сидеров не го броя/ отдавна не бях виждал...
  Какво става с държавата ни, как е възможно подобен човек да е на такава позиция?!?

 61. 61 Профил на kabico
  kabico
  Рейтинг: 367 Неутрално

  На хората им писва. Институциите като не си вършат работата, ще дойде властта на народа. Мирише ми на линч. Тези тотално се самозабравиха.

 62. 62 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 521 Гневно

  [quote#6:"Наблюдател"]Ама тя Е ВЛАСТТА в избирателната комисия .... [/quote]
  Нещо повече - въпросната Е ГЛАСУВАЛА ПРОТИВ УВЕЛИЧАВАНЕТО НА БРОЯ НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА ОИК СОФИЯ, на заседанието в края на август! Заедно с дпс, герб и другия "член" от атака....КРАДЕЦЪТ вика: "дръжте крадеца"! Толкова за комунягите!

 63. 63 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 213 Неутрално

  [quote#2:"Наблюдател"]Мусорлиева предложена от АТАКА ... no comment!!![/quote]
  Маи, че трябва за нея и Болен да организират един турнир в зала Арена и със събраните средства да обещетят хората прекарали там до вторник?!!!!

 64. 64 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 668 Любопитно

  До коментар [#59] от "Резистентна":
  Абсолютно вярно. Гледах с удоволствие как го постави на място - Виктор Николаев когато е сам е още по-жалък, защото е безпомощен в ниският си капацитет.
  Госпожата е права и го насади на заслужени пачи яйца.
  Няма значение ГЕРБ ли е, Атака ли е квото ще да е.
  Отговорността в случая е ясна. Защо не извикахте Шефката на ОИК София бе Вики???

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 65. 65 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4660 Неутрално

  [quote#64:"Чичи (Ice Man's fan)"]Виктор Николаев когато е сам е още по-жалък, защото е безпомощен в ниският си капацитет. [/quote]
  "А има и жълти зъби."
  ПП. Цитирам Прас-прес, които така го охарактеризират (това е най-мекото по негов адрес), а виждам, че ти и резистентната другарка им пригласяте.

  Gunter glieben glauchen globen
 66. 66 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1269 Неутрално

  [quote#64:"Чичи (Ice Man's fan)"]Няма значение ГЕРБ ли е, Атака ли е квото ще да е. [/quote]
  Точно така. Гледах участие на Д. Кирилов в друга телевизия, където той призна, че по незнайни причини техните избраници в ЦИК са гласували "против" предложението на Фандъкова за увеличаване броя на членовете на ОИК. Доколкото знам, и Цветозар Томов (виден РБ другар) е също представител на ГЕРБ в ЦИК, тъй че кой от коя партия е няма особено значение. Всички се изложиха, особено Диляна Иванова, която (слава Богу!) накрая и под натиск си подаде оставката. Същото трябва да важи и за членовете на ЦИК, включително Томов.

  До коментар [#65] от "Blood Red Skies":
  А бе, ченгенце... Спри да се занимаваш с мен. Следи си там задачките и си гледай важната работа. Другарка ли съм, не съм ли не е твой проблем. Знаеш ли колко ми пука какво са ти наредили да пишеш, хаха...

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 67. 67 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1269 Весело

  До коментар [#64] от "Чичи (Ice Man's fan)":

  #66 беше към теб, извинявай. Забранила съм публикуването на коментарите точно заради такива като предходния тип - "на всяка манджа мерудия"...

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 68. 68 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4660 Весело

  [quote#66:"Резистентна"]А бе, ченгенце... [/quote]
  Крадецът вика дръжте крадеца.

  Gunter glieben glauchen globen
 69. 69 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1269 Весело

  До коментар [#68] от "Blood Red Skies":

  Ами не аз следя теб и те репликирам по повод и без повод, нали.. Доста елементарно момченце/момиченце си, да знаеш. Сега, видно от коментара ти, адвокатстваш на Николаев (не знаех, че се интересуваш от цвета на зъбите му, хахах...), цитираш медии, които аз пък съм си забранила със специална програмка. Нивото на критиките, които "ръбавите" отправяте по всякакви поводи или без такива, не отиват по-далеч от "тиква", "цървул", "проста като пералня" и т.н. Тъй че Николаев си е много подходящ за всички вас. Гледайте го, четете го и му учете простотиите наизуст. С една дума, прави каквото искаш, но дай да не си мешаме шапките! Не ме интересуваш, не ме чети... из-чез-ни!

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 70. 70 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Тази от снимката да отиде най напред при настоящия ОмбутСРАМ. И от нея да търси сметка за това, което се случи в залата. Защото е плод на Кодекса, който сестра Галева мъдро измъдри...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 71. 71 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Защо всички в партия Атака са такива вселенски грубияни и отблъскващи примати?

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 72. 72 Профил на denim58
  denim58
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Критическата възраст при жените води до нервност, топли вълни, промяна на характера ... Г-жа Мария Мусорлиева, освен в критическата е и предложение на ППАтака...

 73. 73 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Гледах я и по телевизията, ужасно женище!

 74. 74 Профил на Ния
  Ния
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Това интервю е истинска златна мина за господарите на ефира. Имат материал за сума ти предавания!

  Войната е мир. Невежеството е сила. Свободата е робство. 2+2=5..
 75. 75 Профил на Ния
  Ния
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#24] от "Julian Mall":
  Не вярвам да има превод в този вид на киркегор. По смисъл изглежда така: "Да съм баща на съблазнена дъщеря, няма да се отчая, а ще се моля за нейното спасение. Да съм баща на син, станал журналист и останал в занаята пет години, ще вдигна ръце от него". Не съм литературна преводачка и сигурно много от красотата на езика се губи, но какви проститутки? Горкият Киркегор!

  Войната е мир. Невежеството е сила. Свободата е робство. 2+2=5..
 76. 76 Профил на Elena Georgieva
  Elena Georgieva
  Рейтинг: 223 Неутрално

  Това ли е любимата на Петър Стоянович - позорния министър от правителството на Орешарски

 77. 77 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1269 Весело

  До коментар [#76] от "elfromsof":

  Не, не е тя. Онази (вече бивша) му роди дете и се казва Мария Дивизиева.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 78. 78 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2135 Неутрално

  До коментар [#75] от "Ния":
  Със сигурност госпожата не е чела Киркегор, а някаква негова интерпретация към която е добавила своя творчески принос с проститутката.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 79. 79 Профил на Ния
  Ния
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#78] от "Julian Mall":
  Знам един преводач в бг, който е превел киркегор. Стефан Начев. И той е страхотен! Откъде госпожата е изкопала тези каруцарски лафове и ги е тикнала в устата на киркегор, не знам. Наследствена обремененост като оправдание може и да мине

  Войната е мир. Невежеството е сила. Свободата е робство. 2+2=5..
 80. 80 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1192 Любопитно

  """ . . . предпочитам дъщеря ми да е лека жена, проститутка, отколкото синът ми е да е журналист. . ."""

  -Ами, Киркегор е имал предвид точно питащият журналист.
  Заслужава по-често да му се припомня.

 81. 81 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 668 Весело

  До коментар [#66] от "Резистентна":
  10х!

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 82. 82 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 668 Разстроено

  До коментар [#65] от "Blood Red Skies":
  Колега, разочароваш доста качествено понякога
  А пък да наричаш точно нея "другарка", е жалка смешка.
  Не се притеснявай да приемаш и чужди мнения, за разнообразие. Има ги много, а това е най-нормалното нещо. На мен постоянно ми се случва относно ББ, ама не мразя и не обиждам хората, които не го харесват и го критикуват. Много често са даже и прави.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK