Балотажът: Победа за ГЕРБ и срив за БСП, Реформаторите с три големи града, а ДПС губи стари "крепости"

Балотажът: Победа за ГЕРБ и срив за БСП, Реформаторите с три големи града, а ДПС губи стари "крепости"

© Цветелина БелутоваГЕРБ спечели кметските места в 22 областни града и продължава да е със сериозни шансове да победи и в Пловдив. Реформаторският блок успя да откъсне три града - Монтана, Плевен и Добрич, а БСП за първи път остана без нито един. ДПС запази Кърджали, но загуби влиянието си в емблематични общини като Исперих и Кубрат, които управлява от години. 


Това накратко е равносметката от местните избори след балотажа на 1 ноември. Вторият тур ще се започни със сигналите от почти всички участващи партии за изборни нарушения и купуване на гласове. И с изопването на отношенията между партньорите в управлението - ГЕРБ и Реформаторския блок, заради резултата в Плевен.


"Дневник" обобщава най-важното от изборната нощ. Събитията от деня на гласуването можете да прочетете тук
03.07ч При обработени 92.5% от протоколите на секционните комисии в Пловдив кандидатът на ГЕРБ Иван Тотев води, макар и с по-малко от процент и половина. Гласовете за него са 50.68 срещу 49.32 на сто за опонента му Славчо Атанасов от Патриотичния фронт.


02.15ч. ДПС губи емблематични за партията общини: Исперих и Кубрат няма да бъдат управлявани от представители на движението след повече от две десетилетия доминация. В Гърмен "соколът на ДПС" Ахмед Башев, както го представяше в предизборната кампания лидерът на ДПС Лютви Местан, отстъпи на Минка Капитанова и няма да се върне на някогашния си пост.


03.01ч. При 92.5% обработени протоколи в Пловдив разликата между кандидидатите на ГЕРБ и на Патриотичния фронт е по-малко от процент и половина. Води Иван Тотев (ГЕРБ) с 50.68 срещу 49.32% за Славчо Атанасов.


01.50ч. След балотажа на местните избори Ботевград, Етрополе и Своге ще бъдат с нови кметове, показват междинните резултати на сайта на ЦИК. Дългогодишният кмет в Ботевград Георги Георгиев губи с 33.83% от Иван Гавалюгов с 66.17%. Начело на Етрополе ще е бившият шеф на Националната служба за охрана ген. Димитър Димитров, издигнат като независим, но подкрепен от БАСТА на Емил Димитров (известен като Фаса или Ротманса). В Своге напред излиза Емил Иванов, известен като Емо Софийския - бивш кмет, бивш депутат от ДПС, бивш областен управител на София-област.


01.25чДългогодишните кметове в Петрич и Свищов, които се явиха на вота от Реформаторския блок, паднаха от власт, показа справка на "Дневник" в сайтовете на общинските избирателни комисии. И Станислав Благов, и Вельо Илиев се бореха за пети мандат, но най-вероятно не са успели да победят на балотажа на местните избори.


00.35ч. Депутатът от БСП Георги Кадиев, който остана четвърти в кметската надпревара в София, обяви във "Фейсбук", че БСП е била разгромена и анонсира нов политически проект, призовавайки съмишлениците си, които не харесват купуването на избори, корупцията, примирението, бедността, безработицата, западналите села и градове, да се присъединят към него за "нещо хубаво".
 

 

Лявото понесе жесток удар днес. И по-добре да го осъзнаем. Когато ти покажат карта на България и нито един областен град...


Posted by Georgi Kadiev on Sunday, November 1, 2015


00.07ч. БСП загуби балотажите и в 6-те областни града и така остана без нито едно кметско място в големите градове. Социалистите до последно разчитаха на Разград, Ловеч, Враца, Сливен и Перник, но междинните резултати от преброяването показват, че ГЕРБ печели там.


23.49ч. Думите, които вбесиха премиера Бойко Борисов. Статусът е на здравния министър и зам.-председател на ДСБ Петър Москов, към когото Борисов демонстрира топли чувства - двамата споделят обща страст - към футбола, а напоследък Москов е неизменен гост при откриването на новопостроени обекти, дори и несвързани с с ресора му.
 

 

Мисля, че в този момент, точно както преди почти 140 години, един паша пише телеграма на един велик везир. Както и тогава телеграмата е кратка и гласи: " ВАШЕ ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО, ПЛЕВЕН ПАДНА."


Posted by Petar Stefanov Moskov on Sunday, November 1, 2015


23.08ч. По данни на щаба на ГЕРБ в Пловдив кандидатът на партията Иван Тотев има преднина от 1000 гласа пред опонента си - Славчо Атанасов от Патриотичния фронт. Официалните резултати от вота във втория по големина български град все още са при 30% обработени протоколи, а според социолозите разликата е по-малка от половин процент от гласовете.


Балотажът: Победа за ГЕРБ и срив за БСП, Реформаторите с три големи града, а ДПС губи стари "крепости"

© Дневник


23.03ч. ГЕРБ обяви, че печели втория тур в Ловеч. Според данни на щаба на партията в града от повторно паралелно преброяване на гласовете кандидатът на управляващата партия Корнелия Маринова има 742 гласа преднина пред опонента си от БСП Минчо Казанджиев, предаде кореспондентът на БНТ в Ловеч. Ако резултатът се потвърди левицата губи една от "крепостите" си, където Казанджиев управлява от три мандата. Социалистите до последно се надяваха на успех в града.


22.35ч. Искри прехвърчаха между коалиционните партньори в управлението ГЕРБ и Реформаторския блок. Премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов даде да се разбере, че е ядосан на изявленията на Реформаторите, че "Плевен е паднал" и заяви, че заслугата за това е негова. "Положих огромни усилия да загубим Плевен, за което ми се сърдят съпартийците, но го направих в името на толерантността. Пази, Боже, да имам пресконференция, в която да се хваля с един кандидат в областен град и то независим, подкрепен от мен", каза той на пресконференцията си в нощта след балотажа.


Борисов обяви още, че изборните резултати са превърнали ГЕРБ в "гарант за българските мюсюлмани", наред с ДПС.


Пресконференция на ГЕРБ

© Анелия Николова

Пресконференция на ГЕРБ


22:20ч. - Разликата между Иван Тотев и Славчо Атанасов в Пловдив продължава да бъде 0,4%. Това показват и данните от 100 % паралелно преброяване на "Алфа рисърч". Същият беше резултатът и при 95% -  50.2% от гласовете за Тотев срещу 49.8% за Атанасов. Кореспондетът на БНТ съобщи, че Атанасов ще иска повторно броене на бюлетините.


21.46ч. Избирателната активност на втория тур от местните избори потвърждава традицията за по-слабо участие на избирателите в балотажите, коментира социологът  Боряна Димитрова. Тя уточни, че в градовете, където "Алфа рисърч" прави проучвания, активността е средно 6-8% по-ниска от миналата неделя.
 

21.45ч. Досегашният кмет на Карлово Емил Кабаиванов печели изборите за кмет на Карлово с 56.01% от гласовете на избирателите, съобщи агенция "Фокус", като се позова на данни от щаба на Кабаиванов след паралелно преброяване. Според тези данни опонентът му Димитър Шивиков е спечелил 44.12 %.


21.40ч. Пресконференцията на ГЕРБ, която беше обявена за 21.30ч., закъснява. По неофициална информация причината е, че в щаба на управляващата партия все още очакват сигурни данни за Пловдив, където първоначално обявената преднина на кандидата им се стопи и в момента разликата с опонента му е под 1% от гласовете. Не са сигурни данните и за Добрич.


21.35ч. БНТ съобщи данни от екзит полове, според които БСП губи балотажите във Враца и Ловеч и новите кметове там са кандидатите на ГЕРБ Калин Каменов и Корнелия Маринова. Не беше уточнено кой е правил допитването и какви са точните резултати.


Кореспондентът на държавната телевизия в Разград съобщава, че в Кубрат и Исперих по неофициални данни ДПС за първи път от години не взима кметските места.


21. 26ч Разликата в Пловдив става драматична. При 95% паралелно преброяване "Алфа рисърч" отчита вече резултати 50.2" за Иван Тотев от ГЕРБ срещу 49.8% за Славчо Атанасов от Патриотичния фронт. Трудно е да се прогнозира какъв ще е крайният резултат, тъй като данните, които идват са множо контрастни - едни сочат превес на Тотев, други на Атанасов. Ситуацията ще остане неясна вероятно до произнасянето на ЦИК, коментира социологът Боряна Димитрова.


21.15ч. Реформаторският блок се похвали с победата в Плевен и обвини коалиционния си партньор в управлението ГЕРБ, срещу чийто кандидат спечели балотажа, в масово купуване на гласове.


21:05ч. - В Пловдив разликата между Иван Тотев (ГЕРБ) и Славчо Атанасов (Патриотичен фронт) вече е само 1%, съобщиха по "Нова тв", позовавайки се на нови данни на "Алфа рисърч".


20.59ч. Реформаторският блок обяви, че печели балотажите за районни кметове в столичните райони "Средец", "Оборище", "Витоша" и "Красно село".


20.55ч. Шефът на столичната общинска избирателна комисия Полина Витанова обяви пред медиите, че създадената организация за приемане на протоколите е добра и не се очаква да има забавяне при приемането на документите. Има и обективни обстоятелства за това - миналата седмица трябваше да приемем  6300 протокола, докато сега са само 1040, обясни тя. 


20.45ч. Пред НДК, където се помещава Общинската избирателна комисия в София, се изви опашка от членове на секционните избирателни комисии. Предаването на протоколите се превърна в истинско състезание, съобщи БНТ. Кадри на държавната телевизия показаха как хора с чували буквално тичат към сградата в опит да избегнат чакането от миналата седмица в "Арена Армеец".


Комисията обаче работи бързо и вика по 10 - 12 номера наведнъж. Автобусите стоварват членовете на комисиите и остават да ги изчакат, за да ги отведат, видя репортер на "Дневник".


Пред НДК се изви опашка от членове на секционни комисии, които чакат да предадат протоколите

© Биляна Рилска

Пред НДК се изви опашка от членове на секционни комисии, които чакат да предадат протоколите


20.34 ч. Истината е, че БСП губи тези избори, коментира депутатът от партията Корнелия Нинова пред БНТ. Тя каза, че социалистите все още се надяват на победа в областен град и има успехи в по-малки населени места, но това не е достатъчно. Нинова коментира, че на повечето места АБВ на президента и бивш лидер на левицата Георги Първанов е играла срещу БСП, което се е отразило на резултатите.


20.30ч. Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Сливен Стефан Радев се похвали, че е спечелил балотажа в града. Той се позова на данни от екзит пол, без да уточни съотношението на гласовете, но посочи, че резултатът сочи "убедителна победа".


20.20ч. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в централата на партията в НДК. Очаква се по-късно той да участва в пресконференция на партията. Борисов избегна репортерите, които чакат пред сградата.


20.01ч. Резултатите на кандидатите за кметове на Пловдив се изравняват, което променя прогнозите за сигурна победа на досегашния кмет и претендент на ГЕРБ за втори мандат Иван Тотев. Това съобщи социологът от "Алфа рисърч" Боряна Димитрова в студиото на БНТ, като се позова на данни от анкети на изхода на избирателните секции към 19ч.


По нейни данни Тотев все още води, но с 51.5% срещу 48.5% на Славчо Атанасов от Патриотични фронт.  Първите данни бяха за победа на Тотев с 54.9 на сто срещу 45.1% за опонента му. 


19.49ч. БСП обяви, че по предварителни данни от щабовете на партията по места социалистите имат реални шансове да спечелят 3 - 4 областни града - Ловеч, Враца, Разград, Сливен. Не е изключено да успеем и въ Видин, коментира пред Нова телевизия зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов.


19.40ч. Движението и паркирането в центъра на София ще бъде частично ограничено заради изборите тази вечер и вероятно в понеделник, става известно от съобщение на Столичната община. 


От 19 ч. до приключване на мероприятията се ограничава движението на пътни превозни средства, с изключение на колите на масов градски транспорт, както следва:


- по бул. "Витоша" между бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Пенчо Славейков";
- по ул. "Проф. Фритьоф Нансен" между бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "България". 
Столична дирекция на вътрешните работи осигурява постове за контрол и регулиране на движението.


В целия район около НДК има ограничения за паркиране


19.35ч. Средната избирателна активност за страната към 17ч. е 33.47%, съобщи Централната избирателна комисия.


19.31ч. Сайтът на ЦИК отново е нестабилен. 


19.27ч. БСП все още чака резултати в Сливен и Ловеч, Разград, Враца и Перник, където кандидати на социалистите се явиха срещу претендентите на ГЕРБ. В тези градове няма прогнози на социолозите и данните ще дойдат от преброяването на гласовете.


19.20чЩе променя стила на управление на града, заяви новоизбраният кмет на Плевен Георг Спартански от Реформаторския блок пред БНТ.


19. 11 ч. Очаква се по-късно тази вечер ГЕРБ да свика пресконференция в централата на партията, за да коментира резултатите от двата тура. В нея ще се включи премиерът и лидер на партията Бойко Борисов. Ръководството на основната опозиционна партия - БСП, вече обяви, че ще говори пред медиите едва утре.


19. 10ч. Кметът на Пазарджик Тодор Попов печели трети мандат, сочат данните на "Маркет линкс".


19.01ч. ГЕРБ печели кметските места в Пловдив, Хасково, Шумен и Видин. Претендентът на Реформаторския блок Георг Спартански побеждава в Плевен, Това сочат данните на социологическата агенция "Алфа рисърч", получени чрез анкети на изхода на избирателните секции. 


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (118)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Легионер
  Легионер
  Рейтинг: 426 Весело

  "...БСП все още чака резултати..."

  Имат да си чакат...

  Отговарям и общувам във форума само с хора, които спазват добрия тон, уважават чуждото мнение и са коректни в изказванията си.
 2. 2 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2095 Весело

  Да можеш да чакаааааааш, да знаеш да чакааааааш, да искаш да чакаааааааааш, това е любоооооооооооов.
  Ей такава песен имаше едно време.

  Ама някои ще си останат само с чакането, като че ли.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 3. 3 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 502 Весело

  Ще почакат...

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 4. 4 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 808 Весело

  Е какво чакат? Цола Драгойчева да възкръсне?

 5. 5 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1705 Неутрално

  БСП потъва - окончателно. Драматичното е, че ГЕРБ е новата БКП - почти всички големи градове са техни. Такова чудо скоро не е било. Интересно дали ще доведе до някакви разногласия на централно ниво с коалиционните им партньори.

  На 13-ти декември ще се учреди автентична партия-опозиция на статуквото, но въпросът е някои хора да не се самозабравят.

 6. 6 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Тези са по традиция организирана престъпна група, но на българския народ, една достатъчно голяма извадка от него му трябваха много десетилетия за да ги разбере и да ги идентифицира с престъпленията им срещу него, срещу Род и Родина!
  Но сега веч4е тези нямат абсолютно никакъв шанс, както многократно преди години напомнях, че ще дойде този момент рано или късно!
  Остават обачи другите клонинги на червената мафия, другите пипала на отопода, като ДПС и другите им прикрити разклонения. Да се елиминира категорично от политическия живот БСП като сериозен фактор е много важно, защото така българският народ ще може да не се подлъгва и разсейва, а да се концентрира и насочи вниманието си върху безобразията, лъжите, измамите и престъпленията и прикриването им на ДПС и ГЕРБ, които са в много тясна спойка и комбина, що се касае не до публичните им изяви, а до ръководсвата им!

 7. 7 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 269 Неутрално

  на 10 декември каня всички демократи на Бузлуджа да празнуваме 40 дни от смъртта на столетницата.

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 8. 8 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6853 Неутрално

  Ще почакат, няма да е нещо различно от миналата седмица. Но пак са победители и спечелили.... какво ли.

 9. 9 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6853 Неутрално

  До коментар [#7] от "полувишис":

  Подкрепям +++++++++

 10. 10 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  БСП отплаваха. Ето как би изглеждал и парламента ако изборите бяха майоритарни - без БСП.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 11. 11 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1016 Любопитно

  Нощта на Хелоуин, някак по естествен начин продължава вече трета нощ...

  Форумът е в будна кома...
 12. 12 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 808 Весело

  След тези избори едно нещо е сигурно - любовта между избирателите и ГЕРБ е малко комерсиална. Платена с други думи.

 13. 13 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#9] от "peni_nikol.53.":

  знак свише. Денят на народните будители е денят, в който БПС се спомина

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 14. 14 Профил на atominfo
  atominfo
  Рейтинг: 210 Неутрално

  19.31ч. Сайтът на ЦИК отново е нестабилен.

  Какъв драматичен изказ!

  Ще чакаме също през час ценната за членовете на СИК дописка, че "информационните канали за обмен на данни между ОИК и Инф. обслужване отново са достъпни за няколко минути."

 15. 15 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 875 Неутрално

  [quote#0:"Офф"]Ромският квартал "Столипиново" в Пловдив рязко се е преориентирал политически от ДПС към ГЕРБ, показват данни, цитирани от Нова тв.
  На парламентарните избори през 2014 г. за ДПС са гласували 2644 жители на квартала и 837 - за ГЕРБ.
  Днес, година по-късно, на местните избори за ГЕРБ вече гласуват 1491, а за ДПС - само 265 души.[/quote]Видими резултати. Сишкото ром гласува за герб бате

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 16. 16 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2344 Весело

  .............БСП все още чака резултати.............

  Така ще е вече.
  Май взеха да свикват с новото положение.

  Не може да се отрече.
  Приятно да знае човек, че комуноидите се гърчат от бяс.

  Няма ли да поискат пак касиране на изборите?
  Ще е добре да се посмеем още.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 17. 17 Профил на atominfo
  atominfo
  Рейтинг: 210 Неутрално

  [quote#10:"emil НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ОТКАЗАХА ДА НИ ПИТАТ"]БСП отплаваха. [/quote]
  Ами то народът си има нова социалистическа партия от радикални комунисти. ГЕРБ и се казвало. Та за какво са нужни БСП в ситуацията? Отговорните кадри бяха разпределени на отговорни постове и пак ще продължат да си движат нещата.

 18. 18 Профил на atominfo
  atominfo
  Рейтинг: 210 Неутрално

  [quote#16:"Росен (путлер капут)"]Приятно да знае човек, че комуноидите се гърчат от бяс.
  [/quote]
  Вие нали си избрахте "Хари", който е дисидент още от времето, когато е служел на родината като ВКР?

 19. 19 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  До коментар [#15] от "The Dark Prince Of Bankya":

  Пловдив не е България.

  Циганите като цяло кротуват на тези избори, защото никой не им плаща.
  И под никой се разбира дпс-оод, защото ако нямат циганите няма да ги има и тях. На турците вече не им се гласува за ДС партия.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 20. 20 Профил на atominfo
  atominfo
  Рейтинг: 210 Неутрално

  [quote#19:"Росен (путлер капут)"]Пловдив не е България.[/quote]
  София не е България, Каспичан не е България, Мало и Големо Бучино (Конаре), че и Малорад не са България...

  Само Плевен е гнездо на българщината, дъ гее!

 21. 21 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 543 Весело

  С рубладжийско-саботажното си поведение и под мъдрото левашко ръководство на бай Мико БСП стремглаво догонва изборните резултати на побратимата й рубладжийска шайка АТАКА. Май РБ вече държи повече областни градове от БСП. За ГЕРБ да не говорим ! Ха дано България да се отблъсне най-сетне от дъното, към което редовно ни завлича БСП ! То не бяха банкови фалити, не бяха порции от власт, не бе пладнешко крадене и вопиюща некадърност... Потрес !

 22. 22 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 269 Весело

  БПС чакала 3-4 града. от умрял писмо да чакаш
  е, дочакаха. six feet under.

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 23. 23 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3441 Неутрално

  В Сливен БСП вече загубиха.
  Няма какво да чакат повече!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 24. 24 Профил на Един приатель
  Един приатель
  Рейтинг: 426 Неутрално
 25. 25 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  БСП да си чакат Михаля!
  И междувременно ДА ГО ДУХАТ!
  Тези червенотиквеничета направиха каквото можаха за да съсипят държавицата ни и да разгонят народа, много отдавна им бе време да се разкарат и покрият по дупките, от които са изпълзяли, и по селата си с външни тоалетни, като Гоце Сирщника...

 26. 26 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 875 Неутрално

  До коментар [#19] от "Росен (путлер капут)":

  Тъй, тъй. В Столипиново ромите гласуват за герб, в Буковлък същата работа, в Максуда същата работа. Ромите внезапно се впечатлиха от видимите резултати.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 27. 27 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3441 Неутрално

  В Пловдив разликата между ГЕРБ и РБ се стопява много бързо. Напълно възможно е да се обърнат нещата.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 28. 28 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2454 Неутрално

  както казваше др Станишев ,смешници и циркаджии ,за другарите де

 29. 29 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2454 Неутрално

  До коментар [#27] от "Храбър":

  е и , двете групи са от ДС

 30. 30 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2454 Неутрално

  До коментар [#26] от "The Dark Prince Of Bankya":

  в моя район поне 500 роми са почнали работа ,това ,хора дето никога не са работили нищо ,може би си правят сметка кой им дава кебапче или 5 лв и кой сигурна работа все пак

 31. 31 Профил на atominfo
  atominfo
  Рейтинг: 210 Неутрално

  [quote#21:"objective"]Май РБ вече държи повече областни градове от БСП[/quote]
  Я пак, ама с цифрички.
  http://labs.dnevnik.bg/201510/izborna-karta-2015#map

  До момента единствено Плевен е областен град и е на РБ.

 32. 32 Профил на evq15491716
  evq15491716
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#5] от "Читател":

  БСП потъва - окончателно.
  Но комунистите у нас не стават по-малко, прикрити под формата на ДПС, АБВ, СДС, ВМРО, атака, ПФ, НДСВ и кокво ли не още
  Няма спасение за БГ от комунистическата/ДС/ напаст

 33. 33 Профил на evq15491716
  evq15491716
  Рейтинг: 217 Неутрално
 34. 34 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3656 Неутрално

  До коментар [#5] от "Читател":

  Нищо драматично няма.Логично е симпатизантите на правешкия да се прехвърлят към Боце/ има и физическа прилика/

 35. 35 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  До коментар [#26] от "The Dark Prince Of Bankya":

  Що не си пуснеш ТВ?

  Имаше репортаж от там точно.
  Имаше много ядосани цигани.

  НИкой не бил им плащал.
  Когато циганин говори за пари можеш да му вярваш.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 36. 36 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  До коментар [#18] от "atominfo":

  Хари?
  Да.
  Знаеш ли какво е ВКР?
  Бил ли си в казармата?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 37. 37 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Към ГЕРБ се прехвърлят бившите сини, не от БСП. От БСП просто не гласуват, затова и всички се ужасиха от варианта гласуването да е задължително.
  В момента Зеленогорски говори какви разбойници са от ГЕРБ и колко гласа са купили, което не пречи утре да се гушнат за да ограбят поредното останало за грабене.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 38. 38 Профил на atominfo
  atominfo
  Рейтинг: 210 Неутрално

  [quote#36:"Росен (путлер капут)"]Хари?
  Да.
  Знаеш ли какво е ВКР?
  Бил ли си в казармата? [/quote]
  Да. Да.
  Нека приключим дотук. Да спориш с човек, който е склонен да изглежда дразнещо посредствен за да защитава каузи е срамно за мен.

  Няма ВКР, който да не е бил член на БКП. Или има? Тц, не, няма!
  И какви тогава комуноиди се бълнуват и как вие лично сте се отървали от тях?

  Не ми отговаряй, няма смисъл. Или поне аз ще се въздържа от дискусия с теб по тази тема.

  Опитвайте се да приемате фактите с достойнство поне понякога.

 39. 39 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 875 Неутрално

  До коментар [#35] от "Росен (путлер капут)":
  Значи ромите били казали по ТВ-то и ти го приемаш за 100% истина.
  А медиите на #кой да прегледам ли?

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 40. 40 Профил на atominfo
  atominfo
  Рейтинг: 210 Неутрално

  [quote#37:"др. Иванов"]От БСП просто не гласуват[/quote]
  Това пък от коя статистика го извади. Мога да дам пример с община, в която ГЕРБ победи с недействителните бюлетини на хора, които обичайно гласуват за леви формации. Това се направи повече от съзнателно.

 41. 41 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3656 Любопитно

  До коментар [#35] от "Росен (путлер капут)":

  Наивник на средна възраст?

 42. 42 Профил на zdra4
  zdra4
  Рейтинг: 848 Весело

  Къде е Бялата Златка? Още ли не е изпълзяла от семейното огнище?

 43. 43 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2668 Неутрално

  [quote#23:"Храбър"]В Сливен БСП вече загубиха. [/quote]
  И то доста. Не го очаквах, Сливен доста червенее, там беше щаба на 3-та армия а и след Лечков ГЕРБ доста рани трябваше да ближе.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 44. 44 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2344 Гневно

  А бе всеки коментар ли да си копирам бе?

  Оправете си форума най-после!

  1000 пъти ли да пиша?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 45. 45 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  До коментар [#38] от "atominfo":


  [quote#38:"atominfo"]Нека приключим дотук.[/quote]
  Не позна. Писах дълъг коментар, който не излезе.

  Накратко.
  Никой 19 годишен на наборна служба НЕ МОЖЕШЕ да бъде член на БКПето им.
  Схвана ли?

  И не си бил очевидно в казарма.
  Не е престъпление, но не ми се изказвай неподготвен.

  Ясно?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 46. 46 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  До коментар [#41] от "hodounski":

  Наивността (която е факт разбира се) ми няма нищо с фактите около изборите.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 47. 47 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1183 Неутрално

  Лордът на клекшоповете пак е на Раковска.

 48. 48 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1959 Неутрално

  До коментар [#19] от "Росен (путлер капут)":

  МХМ, просто си харесаха Портних миналата седмица..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 49. 49 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2668 Неутрално

  Аз откога казвам, че смесената система /120 мажоритарни в 2 тура +120 пропорционални/ в 120 едномандатни райони е решението. Изключително лесно за отчитане, просто се брои кои колко гласове има и побеждава по-добрият. Става ясно още в секционната комисия.

  Ама някои много реформирани бягат като от огън от него. Защото ще им се отнеме възможността да ритат по кокалчетата коалиционните другарчета. Кога ли пък на тях ще им писне и ще ги оставят сами на традиционните им 1.5%.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 50. 50 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2668 Неутрално

  [quote#49:"Fred"]Става ясно още в районната комисия. [/quote]

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 51. 51 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1959 Неутрално

  До коментар [#49] от "Fred":

  ХАХАХАХАХА, нямаше какво друго да напишеш, и тръгна с тъпотията за мажоритарна система..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 52. 52 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2668 Неутрално

  [quote#51:"Darth Plagueis"]с тъпотията за мажоритарна система.. [/quote]
  Тази "тъпотия" управлява Америка.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 53. 53 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2668 Неутрално

  [quote#51:"Darth Plagueis"]и тръгна с тъпотията за мажоритарна система.. [/quote]
  И впрочем като е толкова тъпа защо се натискате да имате кметове че и за президент се подмазвате да ви включат в играта? И двете са мажоритарни избори.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 54. 54 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3656 Весело

  До коментар [#46] от "Росен (путлер капут)":

  „Майтап бе Уили!“

 55. 55 Профил на staska
  staska
  Рейтинг: 1107 Любопитно

  И тази нощ няма да им е лесничко в НДК.
  Ситуацията в 21:30 ...
  https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfl1/t31.0-8/11029639_517163265125955_5852616064189095198_o.jpg

  https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/1383157_517163338459281_529282078654761705_n.jpg?oh=acb18073f375441388609412ddf5f731&oe=56C4389E

  "Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."
 56. 56 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#51] от "Darth Plagueis":

  Този в началото тук имаше и смислени постинги, но сега вече е захвърлил всякакви маски и преструвки и много деградира, ударил го е на открита пропаганда и защитава като Матросов герберите и Борисов от всякакви реални и въображаеми, вкл. хипотетични техни врагове, които му се привиждат.
  Изобщо забелязвам, че през годините отчетливо сме наблюдавали масови прояви на тролове на БСП, на Цветан Василев и Пеевски, на мурзилките и путинчетата. Но сега очевидно е времето на платените клакьори на ГЕРБ, на тролските бригади на герберите във форума.
  И тези ще ги преживеем

 57. 57 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3441 Неутрално

  [quote#31:"atominfo"]До момента единствено Плевен е областен град и е на РБ. [/quote]
  Добрич!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 58. 58 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1959 Неутрално

  До коментар [#53] от "Fred":

  Ти четеш ли какво пишеш изобщо?  До коментар [#56] от "info111":
  Като се замисля колко надъхани гербави герои имаше тук и ги няма отдавна...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 59. 59 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#37] от "др. Иванов":

  "Към ГЕРБ се прехвърлят бившите сини, не от БСП..."

  Хайде де, Иванов, ама наистина ли бе? И такива ли са ви опорните точки, които ви спуснаха на вас - на червените искърски го...а?
  А ти виждаш ли да плуват корабчета в очите ми? И като в ГЕРБ не се прехвърлят червенотиквеници от БСП, а само от "бившите сини", тогава многобройните някога червени говеда къде отидоха, бе Иванов?

 60. 60 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2668 Неутрално

  [quote#56:"info111"]но сега вече е захвърлил всякакви маски и преструвки и много деградира, ударил го е на открита пропаганда и защитава като Матросов герберите и Борисов[/quote]
  Помниш ли ми подписа до първият тур? Призива за протестен вот срещу ГЕРБ? Само че за разлика от вас аз не съм верен партиен войник, когато нещо е лошо съм против него, когато е добро го подкрепям,

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 61. 61 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3441 Неутрално

  Борисов ще го хване пипката че ГЕРБ са загубили Плевен!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 62. 62 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2344 Весело

  До коментар [#54] от "hodounski":

  Винаги готов.

  Казало пионерчето и вдигнало ръка пред челото си в почти хитлеристки поздрав.


  Знаеш, нося на майтап безкрайно.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 63. 63 Профил на rrh57478469
  rrh57478469
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Бойко изглежда толкова уморен. И като гледам тези хиени зад него, мисля си, че скоро ще има "и ти ли Бруте".

 64. 64 Профил на rrh57478469
  rrh57478469
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Бойко сякаш изпуска властта в ГЕРБ.

 65. 65 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 583 Любопитно

  [quote#45:"Росен (путлер капут)"]Никой 19 годишен на наборна служба НЕ МОЖЕШЕ да бъде член на БКПето им. [/quote]

  До коментар [#45] от "Росен (путлер капут)":

  Можеше,можеше и ВЪТРЕШНОТО КОНТРАРАЗУЗНАВАНЕ никога не е било от срочно служещи.

 66. 66 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2668 Неутрално

  Понеже тук се спори кои и колко отиват към ГЕРБ от БСП и от РБ ето ги данните:

  - от гласувалите 2014г за РБ сега 5% са дали гласът си за ГЕРБ. И впрочем 2% от тях сега са гласували за БСП.
  - от гласувалите 2014г за БСП сега 6% дават гласът си за ГЕРБ.

  http://www.dnevnik.bg/infografiki/2015/10/30/2638557_infografika_kak_izbiratelite_na_partiite_ot_izbori/

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 67. 67 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2654 Неутрално

  БСП ги очаква същата участ на СДС,ако след изборите не свикат извънреден конгрес и не сменят цялото ръководство като се почне от Миков и всички надолу.

 68. 68 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#60] от "Fred":

  Ти не разбра ли, че вече съвсем бегло и рядко те чета, и то е когато искам да се посмея?
  Жалък си, както мисля отдавна ти го казах в един наш разговор, в който лъсна. Не опитвай да контактуваш с мен, безмислено е. Помня какви глупости писа и какви оди на възхвала на Борисов, зная отлично и какви ще ги редиш след време, когато цялата истина и за Борисов, и за българската организирана престъпност лъсне.
  Хахде остани си със здраве, и внимавай да не се отнесеш и да пропуснеш точния момент да скочиш от влака...

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1994 Весело

  До коментар [#8] от "peni_nikol.53.":

  Печелят "Сполука за България"...Досега на чужд гръб и сто сполуки им бяха малко...

  Живеем във времена на суши, фондю и жулиен, а аз продължавам да обичам кюфтенца с пържени картофки и баничка с боза. Моята простотия край няма!
 71. 71 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2668 Неутрално

  [quote#55:"staska ‪‎"]И тази нощ няма да им е лесничко в НДК. [/quote]
  Това е, защото са бързали да бъдат първи, направо тичаха. Гледах но Канал 3 интервю с една жена, която в 21:45 вече беше успяла да си предаде протоколите и излезе, цялата обработка е отнела 2ч 15 мин.

  Факта, че такива тълпи са успели само за 1-2 часа да си обработят протоколите и през цяла София да стигнат до НДК, че дори да излязат показва ясно къде са били проблемите за хаоса в Арена:

  1. Абсолютно безумната система с преференции която се дължи единствено на желанието на една залязваща партия чрез трикове и удари под кръста да получава някаква власт. Това води до невероятно натоварване на комисиите и до многобройни грешки.
  2. Крайно ниският брой от 19 члена на ОИК които трябваше да обработят данните от 1500 секции за 4 избора. Впрочем сега са около 1100 секции но само за един избор и то мажоритарен. И тези 19 души спокойно се справят с натоварването, това каза жената която излезе. Което означава, че на първият тур е трябвало да бъдат поне 80-100. И не да са събрани 5000 души в зала Армеец а да се разпределят по няколко зали, тогава опашките щяха да са по-малки.

  Една и съща комисия, два вида избори и виждате как всичко драстично се променя. Изводите отдавна съм ги казал - отпадане на преференциите и заместването им с 120 мажоритарни кандидата в 120 едномандатни райони.

  Това е истинската преференция, да избираш между хора и то от различни партии, не да се играят партийни игрички и пренарежда вътре в партиите. Тогава ще си проличи коя партия ще намери качествените хора които да привличат гласове и от другите партии, не да сме роби на една партия както се иска на една Секта.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 72. 72 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2668 Неутрално

  [quote#68:"info111"]Не опитвай да контактуваш с мен, безмислено е.[/quote]
  Нямам и намерение, ти започна.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 73. 73 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 683 Любопитно

  До коментар [#55] от "staska ‪‎":

  19ч40мин.Наплив за влизане в НДК.Ха сега ми обясни след като изборите свършват в 19ч00м как така в 19ч40м имаше този наплив за влизане в НДК.Кога приключиха изборите,кога преброиха бюлетините,кога оправиха протоколите,кога пристигнаха пред НДК?Това поне го гледах по тв и наистина се зачудих.Друго-бусовете вървяха един след друг.Ма тая София да не е село,че така бързо да пристигат всичките пред НДК?

 74. 74 Профил на staska
  staska
  Рейтинг: 1107 Любопитно

  До коментар [#73] от "gobay":
  [quote#73:"gobay"]19ч40мин.[/quote]
  Не мога да ти обясня. Аз снимах в 21:30. И наистина беше проходилка от бусове. Движението около НДК е спряно за простосмъртни, а пешеходците прелитахме с гащи с перка на места.

  "Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."
 75. 75 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1959 Неутрално

  До коментар [#71] от "Fred":

  Това цитат от Местан ли е? Щото и той казва същото. Даже и за цветните бюлетини още реве. Също като теб.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 76. 76 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 683 Весело

  До коментар [#64] от "rrh57478469":

  Мечтател!Цялата парлама около Цветанов беше с цел да се разбие тандемът Борисов - ЦветановЦветанов който е партиен организатор.То не бяха апартаменти,подслушване ,дела , то не беше чудо.Е не мина номера или по точно допринесе за по голямо анти БСП гласуване.Та и ти сега пищеш.Ами имаш право.Все пак живеем в демократична държава.Продължавай с мечтите!

 77. 77 Профил на analysethis
  analysethis
  Рейтинг: 217 Весело

  [quote#58:"Darth Plagueis"]Като се замисля колко надъхани гербави герои имаше тук и ги няма отдавна...[/quote]

  Е и! Форума също е част от редакционната политика на Дневник. Модератора поддържа нивото на герберите до 5% от всички коментиращи.

  Живейте си във вашия илюзорен свят между изборите. Ние не искаме да ви пречим.

 78. 78 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 683 Неутрално

  До коментар [#74] от "staska ‪‎":

  Ми като не можеш защо даваш линк-ове?

 79. 79 Профил на macholibre
  macholibre
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Другарите май барем и Враца няма да успеят да спечелят.

 80. 80 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2668 Неутрално

  [quote#76:"gobay"]Цялата парлама около Цветанов беше с цел да се разбие тандемът Борисов - ЦветановЦветанов който е партиен организатор.То не бяха апартаменти,подслушване ,дела , то не беше чудо.[/quote]
  Абсолютно. Помня го много добре тона на цялата кампания, изключителен натиск върху Цветанов и подмилкващ се към ББ. Направо в открит текст му казваха "Дай ни Цветанов и тебе с пръст няма да те пипнем".

  Сценарият беше ясен, окошарват Цветанов, по това време организационната работа лежеше ИЗЦЯЛО върху него, ББ беше премиер и публичното лице но всичко движеше Цветанов. Без него ГЕРБ изпада в хаос, веднага удрят и ББ, разгром на ГЕРБ, бързи избори с мнозинство достатъчно за промяна на конституцията, такава промяна че властта завинаги да остане в тях и да не се получи никаква възможност да бъдат свалени.

  Затова беше тази неистова атака, бяха си поставили за цел до 6 месеца Цветанов да бъде в затвора и до 1г ГЕРБ разгромен. Затова беше и Пеевски, той трябваше да свърши мръсната работа. И точно тук в лакомията си се издъниха, хората отвратени от ставащото скочиха. Не в защита на ГЕРБ а защото видяха озъбеното лице на мафията която вече не се крие. Сценарият забоксува а времето не работеше за тях, полека истината лъсна и хората разбраха какво става.

  Сега мнозина биха искали да се забрави как са участвали в този сценарий за държавен преврат, включително някои които се тупат в гърдите колко са анти-БСП и анти-ДПС. Но тогава бяха заедно с тях в сценарият.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 81. 81 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2668 Неутрално

  [quote#73:"gobay"]Кога приключиха изборите,кога преброиха бюлетините,кога оправиха протоколите,кога пристигнаха пред НДК?[/quote]
  В нашата секция в 17ч бяха гласували 131 души от 759 по списък. 150 човека се броят точно за 10 мин, просто се правят 2 купчини. Протокол без тези безумни преференции се прави за 10 мин, с бусчета и коли в тази празна по това време София до НДК се стига за 10-15 мин. особено когато си наблизо. Така че напълно е възможно в 19:45 първите вече да са били там. И понеже описаното е еднакво за всички естествено се получи и натрупването. То се видя по телевизиите, направо поток който спринтираше.

  Така е при мажоритарни избори, редиш купчини и броиш, елементарно. Колко пъти да ви го повтарям, че глупавите преференции издънват всичко.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 82. 82 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 683 Неутрално

  До коментар [#80] от "Fred":

  ++++++++
  Ами не успяха и стана като в поговорката-Волът като рие с рогата,пръстта пада върху гърба му.
  Впрочем и за местните избори имаше силна атака,която започна доста преди изборите.Непрекъснато от медиите ни втълпяваха,че се купуват гласове и то не от някой друг ,а непременно от ГЕРБ.Не оспорвам твърдението(има си служби за тази работа),но ще спомена още една поговорка,която казва,че Господ не обича прекаления светец.Опитаха да се правят на светци,но....На никого не е приятно да губи,но столетницата направо е неадекватна в момента.Не е добре,защото прекомерното концентриране на власт е напълно възможно да бъде като нож с две остриета за ГЕРБ.

 83. 83 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2668 Неутрално

  [quote#74:"staska ‪‎"]Не мога да ти обясня. Аз снимах в 21:30[/quote]
  На тях ще им отнеме повече време да влязат в НДК отколкото да преброят бюлетините, напишат протокола и стигнат до нея. Гледах го по телевизията, полицаите пускаха по тройки, около 20-30 човека за минута. Т.е. 1000 секции по 3 души са 3000 души, ще влязат след около 2 часа последните. И още 2-3ч за обработка, някъде към 5-6ч сутринта ще са свършили последните. Нормално, винаги е било така.

  Ако бяха направили няколко паралелни потока в няколко зали и няколко паралелни комисии до полунощ щяха да са свършили напълно. Ужасът е след протокола, всеки който е бил в комисия го знае. Затова се бърза и спринт да си от първите иначе висене до сутринта. И това при простите избори, сега с преференциите не ми се мисли.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 84. 84 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Според сайта на ЦИК Атанасов вече води в Пловдив.

 85. 85 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#72] от "Fred":

  Аз не съм започвал нищо с теб. просто напомних на друг колега какво точно представляваш и да не си губи времето., защото вече тотално си деградирал и нямаш проблем да наричаш черното бяло и обратно.
  Както стана пределно ясно и последния път, когато ти се опита да оспорваш мои думи, които явно нараниха дълбоко нежната ти герберска душа.

 86. 86 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Това, че Борисов отново се дърви безпричинно наглед, и то точно И ЕДИНСТВЕНО НА РБ, и им е ядосан отново само и единствено на тях, КАКТО ВИНАГИ ДОСЕГА всъщност нито е учудващо, нито е неочакван о.

  Да напомня за кой ли път - Борисов бе избран и неговата партия бе измислена, създадена и предвидена (като Цецо Голямото Ухо бе натоварен с организацията й още при създаването й) ОТ ЧЕРВЕНИТЕ ДС-КГБ ГЕНЕРАЛИ, ОТ ПРОРУСКАТА ЧЕРВЕНА МАФИЯ ТОЧНО ЗА ДА ЗАЕМЕ Т.Н. ДЯСНО ПРОСТРАНСТВО И ДА ЗАДУШИ И ОБЕЗСИЛИ ВСИЧКО АВТЕНТИЧНО ТАМ ОЩЕ В ЗРОДИШ, ДА ОВЛАДЕЕ ЦЯЛОТО ПРОСТРАНСТВО ТАМ, защото съшите босове и кукловоди притежаваха вече цялото т.н. "ляво" пространство и смятаха, че то им е в кърпа вързано, но нещо котка им мина пътя и на СерГей, и на Гоце, и на Мишо Пелтека...Като си съдадоха ДПС начело с възпитаника им и храненик, ДС доносникът Доган, който последователнио си върши заръчаната му работа по крадене, лъжи и манипулации, страхуване, кражби и измами години и десетилетия вече...

  Така че не е никак чудно, че ДПС, БСП, Атака и ГЕРБ може и да се дърлят понякога помежду си и от крумова срама, НО НА НАЙ-ГОЛЕМИЯТ И ОЧЕВИДНО НЕПРИМИРИМ ВРАГ В БЪЛГАРИЯ И ЗА ЧЕРВЕНИТЕ, И ЗА ДЕПЕСАРСКИТЕ БАНДИТИ Е ПОВЕЧЕ ОТ ОЧЕВАДНО ТОЧНО РБ!
  Е, какво чудно е, че и другата генно-политическа формация на кукловодите на мафията в България - ГЕРБ, и особено лидерът й, когото те избраха - Борисов епизодично, на приливи и отливи, НО СЪС ЗАВИДНО ПОСТОЯНСТВО НЕПРЕКЪСНАТО АТАКУВА РБ СЪЩО!

  А иначе сътшата тиква преди няколко години, по времето на официалното създаване на ГЕРБ в НДК директно безпрецеденно нагло заяви, че ... ЗАБРАНЯВАЛ НА ВСИЧКИ ЧЛЕНОВЕ НА ГЕРБ ДОРИ И ДА КОМЕНТИРАТ МРЪСНИКА - ДС ДОНОСНИК ГОЦЕ, С КОГОТО, КАКТО И ЗАЕДНО С ДРУГИЯ ДС ДОНОСНИК И МРЪСНИК БОРИСОВ Е ГОЛЯМ АВЕР И ГИ СВЪРЗВАТ МНОООГО СИЛНИ ... "ВРЪЗКИ"!
  Забележете - лидерът на партия Граждани за Европейски Път на България ... ЗАБРАНЯВА на ... ГРАЖДАНИТЕ СИ ... ДОРИ И ДА КОМЕНТИРАЛИ ДАДЕНА ОСОБА, И ТО НЕ САМО И КАКВАТО И ДА Е ОСОБА, А ОСНОВНИЯ ОПОНЕНТ, ЛИДЕРА НА ОСНОВНАТА ПАРТИЯ, КАТО ЧИЯТО ОПОЗИЦИЯ ТОЗИ СЕ ДЕФИНИРА И ОПРЕДЕЛИ ЧЕ ЩЕ СЕ БОРИ С НЕЯ И С ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СИ ПРИ ИЗГРЯВНЕТО НА ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА!?! И така се дефинира и изгря на политическата сцена и стана разпознаваем, и за това придоби популярност и подкрепа, ако някой случайно е забравил.

 87. 87 Профил на due07477623
  due07477623
  Рейтинг: 422 Неутрално

  "изопването на отношенията"

  Дневник, може ли да ни спестите селския диалект на който очевидно общувате помежду си?

  Би било добре в бъдеще да заместите думата "изопване" с книжовния й еквивалент ОБТЯГАНЕ.

 88. 88 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Щом комАнистето изгубиха Видин,Монтана и Враца, значи ножът е опрял до кокала.Помните ли "Последен валс"?

 89. 89 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#88] от "val1320":

  Е как да не го помним "Последния валс"! Нали на времето комунетата го пееха с наслада на разкъсаното СДС, което те с внедрените си кпелета разбиха отвътре - те не могат да не откраднат нещо и да се сдържат да не се погаврят.
  Не се усещаха червенотиквениците - завалиите, че ще дойде времето и на тях пак да им го изпеем, но този път наистина за последно.

 90. 90 Профил на afanko
  afanko
  Рейтинг: 464 Любопитно

  Май не можете да смятате? При 50,6 и 49,4 разликата е 0,6%... а в Пловдив става въпрос за няколко гласа, преди 4 години бяха 70! Явно маминият не се долюбва там?!

 91. 91 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#76] от "gobay":

  Май изпускаш някои моменти, имаш явни лапсуси в паметта си и вадиш избирателно отделни събития и факти.
  Отзад напред - първо България не е демократична държава, а страна с фасадна демокрация и мафиотски олигархо-монополистични управления, с тотално разбита и нефункционираща съдебна система и блокирани институции.
  Второ - атаката срещу Цветанов се оглавяваше от Сотир Цацаров който бе лансиран на поста главен прокурор точно от ... Борисов и Цветанов в публичното пространство!
  Трето - след като бе осъден на две инстанции то третата, най-високата в "справеливото" ни правораздаване го оневини напълно при абсолютно същите факти, доказателства и обвинения, при които предните го осъдиха!
  Четвърто - преди Пеевски и кохортата му начело с Цацаров да тръгнат на война с Цецо Голямото Ухо те редовно си се срещаха по кабинети и кьошета, за да кадруват в съдебната система, МВР и службите.
  Пето - обвиненията за незаконни подслушвания на Цецо на Кумецо не само че бяха оправдани, но дори имаше и публични самопризнания, но нещо явно паметта ти изневерява. И там трябваше обвиняем да е и Бойко Борисов, който съвсем чистосърдечно още на времето си призна, че с Цецо Голямото ухо СИ СЛУШАТ МИНИСТРИТЕ, ЗА ДА НЕ КРИВНАЛИ, ЧЕ НЯМАЛО НИШО ЛОШО В ТОВА, И ЧЕ ЩЯЛИ ДОРИ И ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА СИ ГИ СЛУШАТ!
  Атаката срещу Цецо, а не срещу Борисов бе много ясно предупреждение на Борисов да не се увлича във флирта си със Запада (където Цветанов бе силно ангажиран) и да не забравя за какво са го лансирали в политиката, и че както са го създали, така могат и да го унишожат, но основно бе за разпределение на едни по-големи порции - тоест всеки да си знае мястото в реалните задкулисни структури на властта!
  Защото ако тези същите лица и кръгове наистина искаха да унищожат Борисов, те нямаха проблем да го направят, използвайки всичките си ресурси и медийни империи, както са правили не един път досега, особено при досието на Бойко Борисов.

  Така че всичките тези постановки, активни мероприятия и атаки срещу Цветанов САМО изобщо не бяха за друго, а за посочване на Борисов къде точно му е мястото и за напомняне за какво го изстрляха във върховете на властта и политиката, и последващите събития до ден днешен потвърждават това.
  Впрочем Цветанов винаги е бил изпълнител и послушник на Борисов, и всички знаят, особено тези, че нищо сериозно не е предприемал или изпълнявал на своя глава и през главата на Борисов. Така че ако са искали наистина "да разбият тандема Борисов - Цветанов", защо тогава съсредоточиха и концентрираха ударите си само и основно върху Цецо на Кумецо?
  И защо дори и въ времената на най-активните и яростни атаки срещу Цветанов Борисов не зае категорична и ясна позиция срещу атакуващите го? А на въпроси за Пеевски само говореше: " И какво му е на момчето?" или подобни простотии?
  А за Доган, който го бил поръчал и искал да го убива и след това продължи да говори суперлативи, и че бил най-големият и най-умният и успял политик!?! Както и за Гоце.
  Ами нали точно Цветлин Йовчев бе министър на МВР и вице при Олигарски и част от заверата, и Борисов точно за него каза, че бил единственото удачно назначение в това правителство и напомни, че той го бил назначил в ДАНС на ръководна длъжност!
  Кои участваха в аферата Костинброд, спомняш ли си, и как и защо се получи явната конфронтация между МВР и ДАНС тогава?

  Впрочем нека да изчакаме и да видим резултата от разследването на прокуратурата и служите в Люксембург за огромните суми на "трима известни български политици и управници" - Доган, Пеевски и ... Бойко Борисов, и пак ще си говорим.

 92. 92 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  много добри новини бсп вече са вън от областните градове мислех си че това чудо няма да го доживеем.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 93. 93 Профил на tvi63
  tvi63
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#88] от "val1320":

  Ами разбира се, след като вече няма ляво, няма дясно, а има само еврофондове за усвоявяне, логично герб печели. В следващите избори със сто процента, а след 20 години, към 2050, и със сто процента активност! Да връщат точка първа, все пак едни избори са колкото един пътен възел!

 94. 94 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  " БСП загуби балотажите и в 6-те областни града..."

  Това е една много добра новина !

 95. 95 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 269 Весело

  бай Кадиев щял да обяви нов проект...
  БКП? Българска Кадийска Партия

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 96. 96 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  БСП се е СНИШИЛА. Тези, откак им отрязаха Потока и Атомния гьол, искат да са в опозиция, защото така им изнася. Те са циклична партия — изчакват другите партии и правителства да натрупат нещо в касата (хазната, бюджета, социалните взаимни фондове) и тези да го открадват за под един мандат. Сега ББ тегли заеми, догодина го очаква бюджет с повече дефицит, и някой ще плаща за НЕК, БЕХ, БДЖ, някой ще трябва да прави непопулярни реформи в здравеопазването, в пенсионната система, в образованието, ще има тепърва да се решава за "бежанските квоти и горещите точки"... все неща, които трупат негативи и БСП иска да е на завет в опозиция и само да съчувства на избирателите. Класическа стара схема на поведение — ние сме добрите щото даваме, а ей ги лошите дето ви тормозят с плащане и ограничения.
  БСП не е потънала, а се е СНИШИЛА.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 97. 97 Профил на rrh57478469
  rrh57478469
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Имайте предвид колко не го обичат в Пловдив Тотев, за да е на кантар, при положение, че ГЕРБ е най-голямата сила, а ПФ е от най-малките.
  Аз съжалявам за Сливен, Кольо Милев наистина промени града към добро. ГЕРБ показа, че не е европейска партия, ако беше нямаше да натиска толкова да вземе Сливен, а с какви методи - може да се подозира, но сливаналии са си виновни, след като не гласуваха и позволиха на махалата, която е доста голяма да им избере кмета.
  А бат Бойко толкова омачкан, съсипан и нервен като снощи не съм го виждал.

 98. 98 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2861 Любопитно

  В държава с напреднала либерастия е съвсем нормално БСП да няма избиратели, червените бабички се споминаха а работническата съществува там където има някаква индустрия!
  Но пък ЕНП респективно ГЕРБ са и новите комуняги с болшевишко-либертарианските лозунги а разликата с реформаторите каква им е?


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 99. 99 Профил на rrh57478469
  rrh57478469
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#95] от "полувишис":

  Всъщност кадия означава съдия, така че може и да е БСП.
  Но аз не разбирам какъв е този ваш акцент към БСП, освен за отвличане на вниманието. БСП е политически фактор, който клони към нула.

 100. 100 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4281 Неутрално

  Добър вечер/добро утро и от мен!

  Редно беше навръх Хелоуин БСП да покаже известно раздвижване. Дойде 1 ноември, обаче, и тя се бухна обратно в гроба.

  Така е със зомбитата...

  Атака - R.I.P.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK