Местан: ДПС няма и един купен глас, каузата ни е да върнем политиката към морала (допълнена)

Местан: ДПС няма и един купен глас, каузата ни е да върнем политиката към морала (допълнена)

© Надежда Чипева, КапиталДПС няма нито един корпоративен или купен глас, защото новата кауза на партията е да превърнем политика към изначалните морални основи. Това заяви лидерът на движението Лютви Местан на пресконференция, на която отчете резултатите на партията на местните избори. Докато говореше, той театрално свали очилата си и се съгласи да бъде анализиран езикът на тялото му по време на произнасянето на думите, че ДПС няма нито един купен глас.


По-късно уточни, че купеният вот е най-страшният бич за партията, който ерозира точно потенциала на ДПС. Ако няма нито един купен глас, ДПС ще има резултат, който няма да постави под въпрос второто място на ДПС, заяви той. По думите му партията страда от купените гласове, защото всъщност се купували потенциални избиратели на ДПС. Няма да се отклоним от стратегията да върнем политиката в рамките на идейността, каза Местан и отбеляза, че в множеството телевизионни журналистически разследвания по темата ДПС не е участник в "тези скечове".


Лидерът на движението оправда резултатите на партията си с уседналостта и въведената преференция и отчете 450 хил. невалидни бюлетини при 267 хил. гласа, получени от ДПС на местния вот. От думите му се разбра, че с недействителните гласове при изявена воля на избирателите ДПС още сега е щяла да бъде втора политическа сила. Заради уседналостта пък загубили служебно 150 000 гласа - колкото са поддръжниците им в чужбина и в страната, които нямали право да гласуват. Навсякъде в Европа, където има уседналост, законът ти казва къде да гласуваш, само у нас се отнема правото на глас, възмути се Местан.
Втора или трета политическа сила


Той изреди куп числа за гласовете на парламентарните сили - за спечелени чисто партийни общински съветници, кметове на общини и кметове на кметства, които целяха да покажат, че ДПС е на крачка от второто място. Лидерът на партията изброи, че гласовете за партийните листи, като изключва тези за местните коалиции, в които участват, ГЕРБ печели 871 хил. гласа, БСП - 287 хил., ДПС - 267 хил., Реформаторският блок - 169 хил., АБВ - 60 хил., "Атака" - 52 хил., "Български демократичен център" (бившата ЛИДЕР на Христо Ковачки) - 49 хил., и ВМРО - 40 хил. Останали 78 хил. са за по-малки и местни коалиции.


Извън тези гласове ДПС отчете и 35 хиляди бюлетини в подкрепа на коалиции, в които е участвала партията. В коалицията на ДПС с НДСВ и други по-малки партии във врачанска област, партията на Местан изкарала 10 600 гласа, а останалите участници сумарно взели 379 гласа. Подобни били резултатите и в Добричко, Великотърновско, Благоевградско на местата, където ДПС участвала в коалиция. Така Местан искаше да внуши, че ако добави тези 35 000 гласа към 267 000 чистопартийни, изпреварва БСП и става втора политическа сила.


Спечелените чисто партийни кметове на общини били 118 за ГЕРБ, 33 - ДПС, 32 - БСП, 7 - Реформаторски блок, "Български демократичен център" - 2, по един ВМРО и НФСБ, 71 - местни коалиции, независими и други партии.


По брой общински съветници с еднопартийни листи ГЕРБ е на първо място с 1658 общинари, БСП - 765, ДПС - 761, Реформаторския блок - 236, АБВ - 96, отчете Местан. На първия тур обаче ДПС втора сила със спечелени 29 кметски места, без да брои успехите на коалицията в Хайредин, Хаджидимово и т.н. На балотажа пък ДПС в коалиция взима Борован, Роман, Своге.


По думите му при кметовете на малки населени места ДПС е била първа политическа сила на първи тур - 790, но на втория тур ГЕРБ ги изпреварва с 950, а ДПС - 864, БСП - 416.


За да покаже ръста на ДПС, Местан посочи, че на местните избори през 1999 г. партията получава 226 хил. гласа, а през 2003 г. след две години пряко участие във властта взима 258 хил. гласа.


Загубите разбили мит за вързаните избиратели на ДПС


Местан отчете загубите в Гърмен, Исперих, Кубрат, Никола Козлево, Котел и заяви, че уроците ще бъдат научени, така както през 1999 г. ДПС губи три знакови общини в Кърджали, но след това печели всеки път убедително и кметовете и мнозинствата в общинските съвети.


Нашата сила е в това, че умеем да губим и да четем знаците, заяви той. Според него тези резултати разбиват на пух и прах мита за вързаните избиратели на ДПС. Няма подобна реалност, политическият мегдан е отворен, избирателят на ДПС е взискателен и той може да избира свободно, обясни лидерът на партията.


Ще извлечем тежки уроци и ще спечели Гърмен, Исперих и Кубрат, стига надпреварата да е с политически средства, а не гората да се превръща в партиен ресурс - дърва срещу глас, а горски стражари са кандидати за общински съветници, посочи Местан. Имаме си нашата работа дотогава и уроци, които да си извлечем и като номинации, и като политическа отговорност, каза той.


Изреди като успех пробива на първи тур в Борино, Рудозем, Мадан и на втори тур - Ситово, Своге, Роман, които печели за първи път. Увеличил се и броят на кметовете на ДПС - от 36 (33 партийни и трима коалиционни) през 2011 г. да 39 (33 партийни и 6 коалиционни) през 2015 г.


Местан пак отчете разширяване на географията, но този път с пробив в общинските съвети - Свищов, Елена, Твърдица, Кюстендил, Мъглиж, Бяла, Гълъбово, Даскалово, Сливен, Твърдица.


ДПС постигнала целта си


Стартегията за елиминирането, измитането, изчегъртването на ДПС се провали, отчете Местан. Постигнахме целта си да провалим тази стратегия, ДПС е жива и искам да благодаря на всички структури и избиратели, каза той.


Комично е да бъдем пакетирани като резултат на изборите с БСП, засегна се Местан на оценките, че и БСП, и ДПС губят на местния вот. "Звучи нелепо и ако не беше преднамерено, щях да кажа и глупашки", коментира той. Ако някой смята, че може да се сгуши под мощното рамо на батко Бойко Борисов, то ДПС е самостойна и не може да бъде пришита към БСП, каза Местан.


Силно ДПС означава сигурност за България


Вотът на ДПС я утвърждава като системна партия и това е добра новина и за България, и за Европа, коментира Местан в контекста на бежанската вълна и конфликтите в Близкия Изток. Страхът от бежанците е страх от различния, непознатия, но и от проникването на радикализъм, екстремизъм, посочи той. По думите му обаче точно противодействието на радикализма и екстремизма е в основата на възникването на ДПС и затова силно и стабилно ДПС означавало сигурност за България и Европа.


Според Местан изборите са показали огромни дефекти в Изборния кодекс и се налага промяна. Един от ориентирите щяло да бъде решението на съда в Страсбург за отнетия мандат на ДПС от Конституционния съд през 2009 г., а партията му ще е основен двигател на промените.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (108)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 969 Неутрално

  Ченге, на теб никой не ти вярва!

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 2. 2 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1398 Весело

  И настана смях в залата те и БСП са първа политическа сила

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 3. 3 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1232 Неутрално

  Ами без купени гласове си идвате на мястото, сиреч, както казва Бойко, нЕма Ви в бизнеса.

 4. 4 Профил на Ron
  Ron
  Рейтинг: 458 Весело

  Нито един купен глас.
  Да бе, а един мармот завива шоколада в станиол...

 5. 5 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 733 Весело

  ...новата кауза на партията е да превърнем политика към изначалните морални основи...
  ----------------------------------
  чии обаче?

 6. 6 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  Сега нас ли лъже или себе си? Щото ако е нас добре, ние и без това не му вярваме.

 7. 7 Профил на sashobal
  sashobal
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Павката пак се изока със страшна сила

  Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
 8. 8 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 853 Неутрално

  И победиха грандиозно в Хайредин. Не, че нещо... ама да се знае. И гората не била за политически цели. ДПС - най-честното мангал на баламатума и преди, и сега. Изобщо... Люти Мецан наговори един куп наративни кретении.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 9. 9 Профил на alchemist
  alchemist
  Рейтинг: 949 Весело

  И един мърмот...

  Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
 10. 10 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2813 Неутрално

  "...той театрално свали очилата си..."

  И аз свалих моите. Защото се разплаках от умиление.

 11. 11 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  Голям шегаджия - и никой не му вярва

 12. 12 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  хонорарът на доган морален ли е?

  ако ще връщате политиката към (хм) моралните ѝ устои, вземете върнете и хонорара.

 13. 13 Профил на shilliew
  shilliew
  Рейтинг: 500 Гневно

  Ако не беше дошло НДСВ-то през 2001, Кърджали можеше пак да не е "във ваши ръце"! И щяхте да сте в миманса като БСП сега!

 14. 14 Профил на Голямото прочистване
  Голямото прочистване
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Тия от ДПС-то да не вземат накрая да станат някакви честни хора и после много да ни е мъчно за тях ? Да си викаме "Еех къде е сега честното ДПС, да ни Оправи ?"
  (настроение- разплакано, скубя си косите)

 15. 15 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 709 Любопитно

  Като се има предвид, че в тези избори не гласуваха хората от Турция, лекото му загатване, че избиратели на ДПС са помагали на други кандидати, както и обещанието за ограмотяване на избирателите за да спадне броя на невалидните бюлетини...
  Местан става опасен с това, че те винаги могат да активират 600 000 гласа, докато другите го псуват и не гласуват.
  Помислете преди да не ходите на избори! Съвет

 16. 16 Профил на mopper
  mopper
  Рейтинг: 458 Неутрално

  '' ДПС няма нито един купен глас, защото каузата ни е да върнем политиката към моралните й основи'' каза Местан пред огледалото преди пресконференцията и не можа да задържи напушващия го смях...

 17. 17 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Такива категорични изявления не трябва да се казват, първо не могат да се докажат, второ, ако има алъш вериш някъде, Местан това не го знае. Трето, Доган 90-та г., като го пуснаха от затвора, участва в едно интервю по ТВ, беше с едно мизерно пуловерче, само след година изглеждаше съвсем различно, костюмарка, кожени шлифери и якета и т.н. Няма лошо, една идея трябва да се спонсорира, ама да не се прайм на скромни, всеки вече знае как стават тез неща.

 18. 18 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1467 Неутрално

  да върнем политиката към моралните й основи

  Е да бе да !!!!!

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 19. 19 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 958 Любопитно

  Везире, време е да беГАШ ...

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 20. 20 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 627 Весело

  Муа-ха-ха-ха!!!
  Коментарът е изтрит от статуквото, защото навява иронични помисли!
  А когато хората спрат да се смеят, започват да се страхуват.
  От последното, статуквото има вопиюща нужда!

 21. 21 Профил на tisho_one
  tisho_one
  Рейтинг: 226 Неутрално

  Е много трябва да си нагъл за да кажеш това, ама много нагъл....

 22. 22 Профил на calc
  calc
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Гоуеми икономии бе местане. К'во си прайте обръчовите пари.

 23. 23 Профил на id
  id
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Турчинът предпочита да ги лъже, щото излиза по-евтино отколкото да ги купува.

 24. 24 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Спомняте ли си едни предни избори, когато една телевизия интервюира български цигани, живеещи някъде зад граница в Европа, и как тези вкупом бяха коптирани да гласуват за ДПС, занимаваха се с престъпни дейности и даже и не криеха, че били организирани от ДПС. И как радостно възкликваха, че на следващите избори ДПС щели да са първи в Бъгария...?
  А циганите-крадци с палати във Варненско?
  Спомняте ли си наглото поведение на "Сокола на ДПС" Башев, според смешника Местан по телевизията преди време, когато го питаха за репресиите и престъпленията на ДПС по места?

  Този като се изтъпначва да ни говори смешки и как ДПС не било купило нито един глас, спомня ли си как преди време се кълнеше, че ДПС и Пеевски нямали нищо общо и с огромните кражби на милиарди от КТБ, и то категорично!
  Но когато гги питаха същите тези при ареста на Христо Бисеров мълчаха като препикани мукати и се криеха, а същият Местан обясняваше, как той и те нямало как да знаят за измамите и престъпленията на Бисеров
  Значи за Борисов не знаели, но за измамите на Пеевски и купуването на гласове по избори категорично знае, че не са се случвали!?!
  Този екзактният със смешно-претенциозния си изказ и сам не си вярва вече.

 25. 25 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1582 Неутрално

  Местан е прав в едно - ДПС няма нито един купен глас, ако говорим за стандартната схема "вземи 50 лв, гласувай за мен". Там схемата е много по-сложна. ДПС купува гласове чрез социален натиск - неформален рекет върху мюсюлманите и лихварски/вересийски рекет върху ромското население. И тъй като мюсюлманите все повече намаляват, основния удар се съсредоточава върху ромите. Те са гладни, безработни, живеят на вересия от магазина и на заеми от местни мастити лихвари. Когато дойдат избори, започва натискът - или гласувай за когото ти кажа, или връщай парите с огромната лихва. Всеки нормален циганин би избрал първото. А парите за купуване на гласове потъват в джобовете на ромските изборни организатори. Проктически ДПС гласове не купуват на избори, а през целия мандат, докато на изборите само "жънат" гласовете.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 26. 26 Профил на matematika
  matematika
  Рейтинг: 324 Неутрално

  Езика на тялото не е ли едно от важните неща, на които учат ченгетата!

 27. 27 Профил на stanimir62
  stanimir62
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Местан може да отрича купуването на гласове колкото си иска. Той не ги дава парите и може да се престори на глух. Но я попитайте Пеевски колко циглета е купил. ДПС се борила за морал. Хайде не ме разсмивай сега Местане...

 28. 28 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Направо му повярвах, няма по нагъл от този

 29. 29 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1666 Весело

  Людовик да говори за морал в политиката е все едно Хитлер да говори за хуманизъм и толерантност.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 30. 30 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  А Бойко Борисов се скъса да ги хвали и сипе суперлативи за този и тези, кой бил "Реал" - Мадид, как били много и най-подготвените и как всички останали трябвало да се стараят да бъдат като тях и да искали да им подражават!?!?

  (но всички си спомняме как на предните избори при всички публични дебати представителите на ДПС винаги бяха последни и ги биеха всички останали като маче у дирек, и гледаха като препикани мушкати! Лесно е, когато ти контролираш интервюиращите и им задаваш какво да те питат и какво не, и когато няма кой да ти опонира реално, както бе години наред, и когаот нямаше истински дебати и анализи)

  Нещастна история!

 31. 31 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2108 Весело

  Държавна сигурност говори за морал.

 32. 32 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  Абе каквото и да говоршм, ДПС си е твърдо трета политическа сила. При тясната електорална база това си е ачик постижение на партийните кокорбашии.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 33. 33 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  ДПС и морал - дървено желязо!

 34. 34 Профил на sanlivko
  sanlivko
  Рейтинг: 540 Неутрално

  ДПС ще ни учи на морал. И това доживяхме.

  На местните избори не си струва да се купуват масово гласове, понеже тежат само за даденото място. Там където печелят, гласовете им са гарантирани. Има само няколко общини, където загубиха от ГЕРБ, но това не им пречи много.

 35. 35 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 580 Весело

  Ха-ха

  ДС кадрите говорят за морал

  Ни моа, шъ умръ

 36. 36 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2108 Весело

  ДПС няма и един купен глас.Вие сте съвършената лъжа.Всичко си има начало,ефенди.

 37. 37 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1534 Любопитно

  "По-късно уточни, че партията страда от купените гласове, защото всъщност се купували потенциални избиратели на ДПС."

  Сега остава само да обясни, защо смята , че "потенциалните избиратели" на ДПС се продават на други партии и не се поддават на купуване от ДПС? И откъде е сигурен,че тези избиратели са продажни?

 38. 38 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 715 Весело
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 40. 40 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Ами след като дълго време си бил аморален, защо да не пробваш и малко моралност

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 41. 41 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1582 Неутрално

  На предните избори по една телевизия бяха пуснали интервю с главния организатор на изборите в ДПС. Лице, което беше и е напълно непознато за широката общественост, обаче основен "мениджър" в изборната партийна организация. Той обясни, че партията има стройна структура - на няколко нива. Всеки на определено ниво има задължение да осигури определен брой гласове. Най-ниските нива са хора, назначени да отговарят за села и махали. Тези партийни представители трябва да познават лично всички жители в определеното населено място, да ги посещават често, да им носят подаръци (ако се наложи) и да им обясняват на майчин език как се гласува, къде се гласува и за кой номер в бюлетината се гласува. И така по стълбицата нагоре се осигуряват изборните победи на ДПС в смесените райони. Затова е толкова трудно друга партия да превземе тези райони - организацията е стройна и всеки опит на чуждо тяло да влезе в защитената територия се парира от раз.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 42. 42 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Е, то пазно няма..като не купува сега Дпс..на тези избори купуваше пък Герб.. То празно няма..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 43. 43 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Между другото братята роми ако се направи една разбивка биха българите по процент подкрепа на Герб, Рб и други десни формации

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 44. 44 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Вие циганските гласове не ги купувате.
  Те сами ви се продават!
  Никога нищо, което е казал Местан не е било вярно. А е точно обратното.

 45. 45 Профил на okok
  okok
  Рейтинг: 233 Неутрално

  В с. Стражец даваха 20 лева, аре да не се правят сега...

 46. 46 Профил на sherekhan
  sherekhan
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Леле тоя колко е нагъл. Сергей и Боко имат още да го гонят.

  "От нас зависи да бъдем равноправни с другите европейски народи." Васил Левски
 47. 47 Профил на analysethis
  analysethis
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Аз лично вярвам, че ДПС не е купувало гласове. Отдавна съм забелязал промяна и курс към реформи в ДПС. А и анализа на изборните резултати го показва.

  Притиснати от промяната в средата и обществото, ДПС не чака да я сполети участта на БСП, а се приспособява. Направили са си сметка какво губят и какво печелят от покупката на гласове и сметката не е излязла на плюс.

  Корпорацията на Пеевски също получи добър урок - бас държа че при ГЕРБ печелят повече отколкото при екперимента Орешарски, най-малкото заради по-спокойната и предвидима бизнес-среда.

 48. 48 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Местан и Доган са най-големите театрали в бг политиката.

 49. 49 Профил на zabejko
  zabejko
  Рейтинг: 571 Неутрално

  На всички блоклуци - прав им път към бунището на Историята !

  veni vidi fugi
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 924 Неутрално

  Какъв морал Местане???
  Вашият кандидат кмет на Кубрат е с фалшива диплома за завършено средно образование! Прокуратурата го разследва, а директорът на училището направи изявление, че дипломата със сигурност е фалшива, защото по времето, когато е "издадена" училището се е казвало по друг начин. Такъв ученик няма в регистрите. Скандалът гръмна седмици преди изборите, но ДПС остави кандидата си, разчитайки, че електоратът е твърде тъп за да има ефект. Оказа се, че хората все пак могат да мислят и избраха друг кандидат.
  Толкова за вашия морал!!!

 52. 52 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1700 Неутрално

  Грешна са си избрали ДПС, както винаги. Вместо да връщат "политиката" към морала, да вземат да започнат от собствените си политици, първо тях да върнат към морала, като се започне с Пеевски, Данчо Цонев, Бат' Сали, ... може много да изреждаме, та и някои бивши техни, като Христо Бисеров ...

 53. 53 Профил на tenevski
  tenevski
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Масово- купените гласове тоя път отидоха при други . А на повечето места ромските гласове -80 процента за герб ,20 за дпс ,дето се казва по братски

 54. 54 Профил на exp
  exp
  Рейтинг: 238 Неутрално

  За кой морал говорите "Ага Местан",за този който раздаваше порциите във държавата ли.Не благодаря.

 55. 55 Профил на Х
  Х
  Рейтинг: 761 Весело
 56. 56 Профил на lutece
  lutece
  Рейтинг: 233 Неутрално

  И това доживяхме.
  ДС да връща политиката към морала.

 57. 57 Профил на sanlivko
  sanlivko
  Рейтинг: 540 Неутрално

  "Лидерът на движението оправда резултатите на партията си с уседналостта и въведената преференция и отчете 450 хил. невалидни бюлетини при 267 хил. гласа, получени от ДПС на местния вот."

  Това не звучи ли като признание, че повечето избиратели са неграмотни и сами трудно попълват дори кръстче на бюлетините. Какво означава това при правенето на избора, за кого да се гласува? Защо Местан не говори за ограмотяването на тези хора и включването им в политическия живот наравно с всички останали?

  От думите му също така разбирам, че ДПС много разчита на гласове на хора, които по принцип не се определят като българи и живеят в друга държава.

  И ни държи лекция за морал в политиката ...

 58. 58 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 702 Любопитно

  ДПС и морал ??? Какво безочие !
  БСП с тъпо чугунено упорство стремително върви по стъпките на другия рубладжийски проект - АТАКА ! Ами, на добър им път ! За доброто на България същото пожелаваме от душа и на мафиотско-задкулисния политически модел ДПС. На практика реалният приемник на левицата е вече ГЕРБ, а на десницата - РБ.

 59. 59 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Това изказване на Людовик е за хумористичния раздел и в направление високо актьорско майсторство...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 60. 60 Профил на Rock J
  Rock J
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Точно агент Павел да говори за морал е цинично, арогантно, нагло.

  Червеите не се страхуват от орлите.Те се страхуват от кокошките.
 61. 61 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 464 Весело

  Да бе, като едни дами за едните морал и чест живеете!

 62. 62 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Наистина ли мислиш, че ти вярваме, Местане?!

 63. 63 Профил на Мария Янкова
  Мария Янкова
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Просто няма смисъл да купуват гласове за местни избори. С услужливи кметове е по-удачно.

 64. 64 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Това обяснява и слабото представяне :Д

 65. 65 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1362 Весело

  "Според Местан изборите са показали огромни дефекти в Изборния кодекс и се налага промяна."

  хихих... показа ги я, клетите дефекти... с все трите им именца, бройките, тарафа и тарикатлъците им хахаха

 66. 66 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Ибричкия - лъжец си, Павле. Прост лъжец!

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 67. 67 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  ..............ДПС няма нито един корпоративен или купен глас............

  Ако има Бог, съответно алах тоя трябваше да е вече мъртъв.

  И как става номера с циганите "гласоподаватели"?
  Осъзнат вот?

  Няма начин бе ДС мутро.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 68. 68 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1362 Весело

  [quote#57:"sanlivko"]Какво означава това[/quote]
  това драга означава че от 400 бюлетинки пуснати в маалата на 200 е ударена чертата, а другите 200 са допопълнени според правата партийна линия... само дето малко се самокатастрофираха в преференциите... обаче няма страшно, те имат воля и ще се справят с това хахаха

 69. 69 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2604 Неутрално

  Пременил се Илия,
  погледнал се, пак в тия.
  ....................
  По стар комуно-ченгесарски обичай, пак прокламират късане на опашката.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 70. 70 Профил на glaxo
  glaxo
  Рейтинг: 318 Неутрално

  Ах, недей! Какъв оксиморон: ДПС и политически морал! Корпоративни интереси и върхушка от безскрупулни демагози.

 71. 71 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7545 Неутрално

  Вие ги купувате всеки ден,с парите от социалните програми.

 72. 72 Профил на evelin_m
  evelin_m
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Знаете ли, има една много хубава детска песничка, с която детето ми започна обуèнието си по английски език :
  "Бай,бай, сий ю томороу"
  Същата работа и ДПС. С етническа партия може само Кърджали да се радва!

 73. 73 Профил на спейс мен
  спейс мен
  Рейтинг: 468 Весело

  "И още нещо - небето е зелено, Земята е плоска и е в центъра на Вселената, а аз съм еднорог", допълни със същата сериозност Местан.

  Да си тъп, необразован, заблуден и лишен от критично мислене в XXI век е въпрос на избор.
 74. 74 Профил на mangiafuoco
  mangiafuoco
  Рейтинг: 402 Неутрално

  А бе ,верно ли Чалмата се реазвеждал с Ширин и щял да взема българка, професорката по синтаксис и бивш спортен министър?

 75. 75 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1523 Неутрално

  Микак не му отива на Местан да говори за морал като шеф на ДПС - най-неморалната, антибългарска партия.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 76. 76 Профил на jig
  jig
  Рейтинг: 233 Неутрално

  ГЕРБ размаза ДПС в Столипиново!

 77. 77 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5571 Неутрално

  Ние си знаем, че досега все сте си купували изборите, та и дори сега , но изглежда не ви послушаха всички. По скоро послушаха М. Константинов.

 78. 78 Профил на gdobranov
  gdobranov
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Щеше да е смешно, ако не беше абсурдно и реално.

 79. 79 Профил на mangiafuoco
  mangiafuoco
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Сега след Зидаров, очакваме да се изкаже и Зидероффф!

 80. 80 Профил на Пламен Шомов
  Пламен Шомов
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Добре де, няма ли кой да осветли електората жаждащ - кое е леко подпухналото, но многообещаващо маце до Местаня?

 81. 81 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Местан вече е готов за "Комиците".... . Има ли българин , който да вярва и една дума на този човек......Нещо са го освиркали в Гърмен и района.......То и резултатите са потвърдили ,че освиркванията не са били проформа.....

 82. 82 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#50] от "info111":

  Пак си спал на течение, и май те гони параноята, а!
  Що смяташ че едните политикани, например РБ, са по свет от ДПС?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 83. 83 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#81] от "1_bulgarin":


  [quote#81:"1_bulgarin"]Има ли българин , който да вярва и една дума на този човек...[/quote]
  ами има, къде 267 000 души на последните избори......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 84. 84 Профил на Бай Благой
  Бай Благой
  Рейтинг: 764 Неутрално

  [quote#0:""]Докато говореше, той театрално свали очилата си и се съгласи да бъде анализиран езикът на тялото му по време на произнасянето на думите, че ДПС няма нито един купен глас.[/quote]

  Ко? ДПС и купени гласова? Нье!

 85. 85 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 620 Неутрално

  Хубавото на Местан е, че винаги лъже, т.е. поне знаеш със сигурност кое не е истина!

  Моралът не е порок!
 86. 86 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 924 Неутрално

  Ето, четете им за морала:

  http://www.ekip7.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=17698&Itemid=26

  Това е от 12-и октомври. На 25-и октомври ДПС се явява с този кандидат на избори в Кубрат, защото смятат, че въпреки това човекът с фалшивата диплома за средно образование ще бъде избран. На 1-ви ноември отново застават зад същия.

 87. 87 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#82] от "boby1945":


  Ти мен ме остави - колкото пъти си спорил с мен, толкова пъти след това си се крил в миша дупка и си се правил на шапшал с опити да отклониш разговора, вкл. с персонални квалификации.
  Какво стана с любимата ти БСП, бе Боби, дето.толкова я хвалеше и защитаваше Така се засраха и оттекоха в канала, че дори и Мишо пияндето изтрезня и си призна провала!
  Затова пак ти напомням - ти когато говориш с мен ще мълчиш, ще внимаваш и ще си водиш записки, докато ти просветне един ден в кухата червена тиква.
  На вас, завалиите, един Доган и един Борисов, и едно Гоце сал ви остана, та гледайте да се държите здраво за ... шлиферите им, да не паднете окончателно в калта.
  Къде е Капутев сега да ви спретне и организира бригадите трилове?

 88. 88 Профил на арх. Виктор Чолаков
  арх. Виктор Чолаков
  Рейтинг: 402 Неутрално

  То бива бива отвратителна демагогия ама чак пък толкова не бива.

 89. 89 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#85] от "dnk":

  Да, това им е хубавото на ДПС, защото за разлика от внушенията и лъжите на клакьорите им са много лесно предсказуеми - каквото казват - истината и това, което правят и възнамеряват да направят са точно обратните.

 90. 90 Профил на michael
  michael
  Рейтинг: 853 Неутрално

  само като прочетох заглавието и щях да се задавя от смях

  дпс и морал , Боже! това за тях е мръсна дума при положение, че си уреждат нещата неморално, защото иначе не се чувстват сигурни
  и не купували гласове, че то ноу хау то е тяхно и научиха и другите

  Cogito ergo sum :)
 91. 91 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#87] от "info111":

  Тюфлечето на бате, какво стига и какво не стига казват само избирателите а не разни "111".....
  Къде е БСП-то, ами БСП-то е втората партия в последните местни избори ....
  Засега бат Бойко се справя значително по добре с управлението на страната и правенето на избори от бай ти Миков, например ...
  Докато се справя ще е първи, после палачинката ще се обърне.... обикновено така става... няма вечни победители и победени......
  Запомни това и повече не дращи глупости във форума!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 92. 92 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 687 Неутрално

  "БФС обяви драстично намаляване на съмнителните мачове в България"
  "ДПС няма и един купен глас, каузата ни е да върнем политиката към морала"

  Какво им става на тия днеска!? А казват, че преди избори се лъжело най-много...

  Eddie lives... somewhere in time!
 93. 93 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 687 Неутрално

  [quote#91:"boby1945"]Засега бат Бойко се справя значително по добре с управлението на страната и правенето на избори от бай ти Миков[/quote]

  От Миков и едно магаре ще се справи по добре

  Eddie lives... somewhere in time!
 94. 94 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#91] от "boby1945":

  Whatever, Боби, вие, червените лумпени, безхаберници и измамници ударихте дъното и се оттекохте в кансла, където много отдавна ви бе мястото, за да може и българите да се осеферясат.
  И не мога да се сдържа ПАК да ти кажа:

  АЗ КАЗВАХ ЛИ ТИ, ЧЕ ТАКА ЩЕ СТАНЕ ПРЕДИ ГОДИНИ, БЕ ЧЕРВЕНА ТИКВО

  Отново - ти като говориш с мени другите нормални колеги тук във форума ще мълчиш, ще си водиш записки и ще се обаждаш и отговаряш само като те питат и ти разрешат!
  Ясно?

 95. 95 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Този некадърен демагог и пишмян оратор, като почне да говори за честност на изборите и за морал, ми се повдига. Няма ли кой да разобличи най-крупният купувач на мангалски гласове и най-корумпираната от всички партия, нелигитимна, противоконституционна и преяла с власт и пари? Явно няма кой, защото всички в даден момент опират до Догановци и Местановци да им допълнят липсата на гласове в парламента. И защото цялата тази корумпирана полиическа класа се поддържа с цел по-нататъшно ограбване и заробване на населението.

 96. 96 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3086 Неутрално

  [quote#42:"ostin22"]Е, то пазно няма..като не купува сега Дпс..на тези избори купуваше пък Герб.. То празно няма..[/quote]
  Изказването ти е пример за измислена провокация.
  Можеш ли да покажеш и докажеш от къде си взел такива данни?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 97. 97 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 949 Неутрално

  абе каузата не е лоша ама се сещате за нея само когато сте в опозиция. с други думи ние сме много честни когато не можем да крадем .

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 98. 98 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4492 Гневно

  Местан ни прави на идиоти!

 99. 99 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 458 Неутрално

  ДПС и морал ! Това са несъвместими неща поне засега ! И агент Павел тръгнал да ни убеждава в нещо в което той не вярва ! Ай сиктьор ! Морала в политиката ще се върне когато няма ДПС, а всички етноси членуват в български партии, а партиите развиват активна партийна дейност, демократично си издигат най-достойните хора на ръководни постове, няма лидерски партии, няма партии с обръчи, няма лидери с хидроинженерни хонорари, раздаващи порции, "енергетици" като бат Сали, "прависти" като мамин Делян Пеевски, "зъболекар" като Бисеров, "икономист" като Данчо Ментата и български националист на руска хранилка ! Да не говорим за кандидат общинските съветници с незнаен брой присъди или тоталните неграмотници добрали се до власт благодарение на ДПС !

 100. 100 Профил на id
  id
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Добър вечер, пак ви се обаждам аз ... защо допускате хора да си изразяват свободно мнението на сексуална, верска и етническа основа.
  Веднага да бъдат цензурирани!
  В противен случай ще сигнализирам Българския Хелзинкски комитет, Георги Лозанов и Васа Ганчева!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK