Вътрешният министър защити предлаганото от Горанов орязване на плащания в сектора за сигурност (допълнена)

Пресконференция на Владислав Горанов и Румяна Бъчварова по повод протеста на полицаите

© Анелия Николова

Пресконференция на Владислав Горанов и Румяна Бъчварова по повод протеста на полицаитеВътрешният министър Румяна Бъчварова на практика защити предлаганото от финансовия министър Владислав Горанов сериозно орязване на бонуси и бъдещи заплати в сектора за сигурност. Двамата днес дадоха около едночасова пресконференция, в която разясниха вижданията и намеренията си. Изявлението се наложи след като прокараните в последния момент промени "взривиха" сектора за сигурност, предизвиквайки множество рапорти за напускане на системата и организация на масови протести.


Министрите обясниха, че с промените ще се направи преструктуриране на бюджета на ведомствата в сферата, за да може повече средства да отиват за материално осигуряване, бази, ремонти, купуване на нови коли и техника. Сега за заплати в МВР например отивали над 95 на сто от бюджета и затова нямало никаква материална база.


От думите на Горанов се разбра, че до последно измененията били пазени в тайна и не присъствали в проектите за бюджет, обсъждан с различни синдикални организации, за да не се стига до предизборен
шум покрай местния вот


Въпреки твърденията на хора в МВР, че до преди приемането на закона за бюджета в петък от Министерския съвет, във ведомството нямали информация за готвените изменения, вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви днес, че промените били обсъждани между нея и Горанов от няколко месеца.


Поне десетина пъти двамата министри пожелаха да посочат, че няма липса на диалог със засегнатите от промените служители. Започваме диалога, отбеляза Горанов поне два пъти. "Нищо няма да се случи без дебат, започваме го...но в предизборния период оповестяването на подобни намерения винаги се използва с политически цели", заяви Горанов и така аргументира скриването на идеите до последния момент преди приемането им от правителството. На въпроси дали тези теми са били обсъдени в тристранния съвет например, финансовият министър каза, че там е бил обсъден целият бюджет, какъвто е, без промени. Но на изрично уточнение дали са дискутирани именно текстовете за орязаните пари на хората в сектора за сигурност, той каза, че за това


синдикатите не са били информирани


Че ще има дебат повтори на няколко пъти и Бъчварова. И двамата заявиха, че макар предложенията да са минали вече през гласуване от Министерския съвет, то предстоят дебати в парламента. И те са склонни на обсъждания в търсенето на баланса.


"Това не е идеалното решение, но е възможното. Другото е да не правим нищо", заяви Румяна Бъчварова. Отбеляза, че колкото повече се бавят трудните решения, толкова повече се наслагват проблемите, които накрая стават нерешими. "Най-лесното е да се откажем и да оставим тежестта на следващите", допълни тя. И заяви, че сега върху управляващите пада огромна щета.


Бъчварова призна, че ще има проблем с напускащи служители на МВР. И призова колебаещите се да обмислят добре и да изчислят, че вероятно ще им е по-изгодно все пак да останат в системата и да работят. Те щели да имат по-добра материална база, повече възможности за кариерно израстване и др., а на края при напускане е много вероятно номинално десетте заплати да са по-голяма сума, отколкото сегашните 20, които ще вземат, ако излязат от системата до края на годината. Бъчварова не пожела да уточни колко до момента са напусналите, а ситуацията се следяла. В последните дни имало около 250 рапорта.


Вътрешният министър съобщи, че имало и указание за прехвърляне на функции от по-ниските нива към по-високите в системата във връзка с очакваната липса на служители след евентуални масови напускания. На уточняващ въпрос как ще се реагира при сериозен отлив на служители, Бъчварова каза, че това прехвърляне на функции ще даде възможност и време за назначаване на нови хора, тяхното обучение и т.н.


Финансовият министър Владислав Горанов пък заяви, че стои и въпросът доколко трябва да е доволна държавата и обществото от служители, които работят единствено с цел да вземат някакви пари при пенсионирането си. И загубата на десет заплати ги демотивира. Тогава може да излезе, че е


по-добре да платим сега наведнъж на тези, които работят само за едни десет заплати


в края на работата си и да назначим други, които ще бъдат по-мотивирани, каза Горанов.


Министрите отбелязаха, че заплатите на практика няма да бъдат орязани. Те ще бъдат запазени на досегашните нива, които са достигнати на база различни видове надбавки за стаж и др. В бъдеще обаче няма да растат по същия начин и няма да се начислява надбавка за стаж.


Като възможни компромиси Горанов каза, че е имало вариант новите правила да важат само за новопостъпили служители, да се търсят някакви други бонуси за започване на работа, да се види дали да не се диференцират орязвянията и те да засегнат в по-малка степен тези, които работят на терен. Но не очаквайте днес да отстъпим за нещо, което сме подкрепили в правителството единодушно в петък, заяви финансовият министър и каза, че тези компромиси са въпрос на разговори.


Въпреки готовността за дебат, Горанов отбеляза, че много възможности за корекции няма. Ако се решало да не се правят съответните намаления и да се увеличи бюджета в сектора за сигурност, парите трябвало да се вземат от други отрасли като здравеопазване, образование, социални.


Измененията не са самоцел, сега при един голям бюджет, който е доста сериозен на фона на възможностите на държавата, 95 на сто от средствата отиват за възнаграждения, а едва 5 на сто за материална издръжка, посочи Владислав Горанов. Така


хората имат само заплати, но нямат хартия


химикалки, нямат техника, коли, работят в недобри битови условия, допълни той. Горанов посочи, че парите за обезщетения на напускащите на практика не са пари за системата на сигурността, а по-скоро за пенсионната система. И било по-добре те да се редуцират, а остатъка да се харчи именно за МВР, отбраната, ДАНС и други.


Министерството има изключително голям бюджет, но в същото време мсяка година е недофинансирано, трябва да се реорганизира и бюджета, дейностите, разходите, системата трябва да си поеме въздух и да започне да работи по-добре, заяви и Румяна Бъчварова. Преди да се стигне до решението за намаляване на компенсациите при напускане, били дискутирани и други варианти като сериозни съкращения, орязвяния на заплати и социални пакети, но накрая било преценено, че предложените промени са най-малко болезнените.


На няколко настоятелни въпроса колко пари ще останат за материална издръжка при така планираните промени, финансовият министър каза, че се планира да остават


по около 25 млн. лв. на година


което ще увеличи с 30-40 на сто парите за материална издръжка и подобряване условията на труд. В същото време обаче разчетите сочат, че при масови напускания на системата от около 10 000 служители, каквито са опасенията на синдикатите, може да се наложи хазната да извади наведнъж около 200 милиона лева. Изплащането на обезщетения за всички в системата на МВР щяло да излезе около половин милиард лева, съобщи Бъчварова.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (78)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на gesand
  gesand
  Рейтинг: 289 Неутрално

  "От думите на Горанов се разбра, че до последно измененията били пазени в тайна и не присъствали в проектите за бюджет, обсъждан с различни синдикални организации, за да не се стига до предизборен шум покрай местния вот."

  Гласувахте за ГЕРБ, на ви сега преструктуриране!

  “When small men begin to cast big shadows, it means that the sun is about to set”, Lin Yutang
 2. 2 Профил на mavro
  mavro
  Рейтинг: 417 Неутрално

  Един друг министър Ненков показа че може и издържа на натиска, ако сега Бъчварова и Горанов удържат ще взема да си променя мнението за това правителство.

 3. 3 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 395 Неутрално

  След като и министърът не защитава хората си, значи не са заслужили бонусите, с които се ползват вече от десетилетия.

 4. 4 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 965 Весело

  Не беше много коректно да го държите в тайна преди изборите

 5. 5 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1413 Неутрално

  "...на практика защити..." ами добре! Ама сега ще ви видим всички - барабар с Бащицата с министрите му дали струвате нещо на практика или сте си маши на агата от сараите за всичко!
  Здраво резане в милицията без никакви отстъпки, иначе сте си слуги на статуквото!!!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 6. 6 Профил на 12345
  12345
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Обикновено накрая популизмът побеждава и полицаите си получават заплатите. Да видим сега.

 7. 7 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  Еднократно вдигане на заплатите с 13% - колкото са личните отчисления на всеки един от нас към НОИ и третиране като всички.Бъдещите увеличения ще увеличават и приноса към НОИ,а 20-те заплати на изпроводяк за всеки в системата,са перверзия.Диференция на риск и отговорност и съответно на обезщетения и компенсации.

 8. 8 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#1] от "gesand":

  Гласувахте за ГЕРБ, на ви сега преструктуриране!
  --------------------------
  Откога го чакаме.....
  Бъчварова явно е съгласна с Горанов, че при местене на гробище помощ от вътре не се очаква ....
  Ха дано устиска поне на 80 %....

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на staska
  staska
  Рейтинг: 1114 Весело

  Пари нема, действайте.

  "Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."
 11. 11 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2596 Неутрално

  Браво! Закривайте го това гробище! Започвайте на чисто!

 12. 12 Профил на mavro
  mavro
  Рейтинг: 417 Неутрално

  До коментар [#9] от "gnusbg.gnus":

  Ненчев - извинявам се.Ненков е онзи зевзек-доктор който беше министър в едно служебно правителство.

 13. 13 Профил на Rock J
  Rock J
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Преди приемането на бюджета, всяка година по това време се вдига пушилка. Между другото да попитам министър Бъчварова - какво става, хванахте ли убиеца от магистрала Струма дето претрепа с камък строителен инженер и избяга?!

  Червеите не се страхуват от орлите.Те се страхуват от кокошките.
 14. 14 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  Ако милионерите вършеха някаква работа, можеше до голяма степен да са на самоиздръжка. Особено пътните.
  Всеки един от тях, който люпи семки и пие кафе на топло в патрулката, може да къса поне по 10 глоби на час от кочана.
  Ето сега гледам през прозореца, всеки втори за ляв завой "изрязва" колоната отдясно и се нарежда най-отпред. На всяка смяна на зелено минават по няколко вече на червено. На тротоара пълно с паркирали. И т.н. и т.н.
  Тези път, които отговарят за ловенето на престъпници - с радост бихме си плащали данъците и бихме им давали от тях и по 2-3000 лева заплати, ако наистина ни пазеха. Но полза от тях - почти никаква. При мен лично - и апартамент са ми разбивали, и мотор са ми крали, и по колата вандализъм - винаги резултат нула. Ако бяха разкрили тези престъпления, сега с радост бих се съгласил да им плащам от данъците си и големи заплати, и обезщетения за пенсиониране.
  Но при настоящото положение - сори, не съм съгласен.

 15. 15 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Накрая Вожда ще се намеси и ще вземат компромисно решение - за ченгетата на улицата привилегиите ще останат, а за тези в канцелариите ще отпаднат.
  Дано не съм прав, но така мисля, че ще стане.
  Дано не съм прав защото смятам, че Горанов е напълно прав.
  И освен тези привилегии трябва да ги отрежат и от ранното пенсиониране.

 16. 16 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  Интересно какво могат да работят напусналите полицаи. Ако се съди от пенсионираните такива, освен в охранителния бизнес и криминалните среди няма къде другаде да отидат.

 17. 17 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 720 Неутрално

  очаквам изявлението на Дучето, Бащицата,...: "реформи трябват, но ще запазим квалифицирания персонал на всяка цена... отгоре ни натискат, отдолу ни натискат, въпрос на сигурност е, аз като бях..."

 18. 18 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 450 Неутрално
 19. 19 Профил на petianp
  petianp
  Рейтинг: 229 Неутрално

  След, като на служителите на МВР не им харесва, да напуснат системата! Така или иначе единствено ще пострада бизнеса със семките, т.е. ще се люпят по-малко семки.

 20. 20 Профил на bretschneider
  bretschneider
  Рейтинг: 621 Неутрално

  95% за заплати, на това му викам аз хранилка!

 21. 21 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  Парите на полицаите отиват за съда, кое по-точно не им е ясно да им го обЯсна цветно.

 22. 22 Профил на alter_ego
  alter_ego
  Рейтинг: 616 Любопитно

  Тия са смели! Да режат парите на тези, които ги пазят! Браво, интересни времена предстоят. Режат пари от армията, режат пари от полицията... да видим!

 23. 23 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4147 Неутрално

  За да подходя обективно погледнах заплатите и бенефитите на полицейските служители в САЩ. Средно патрулен полицай получава в границарта на 40,000 долара годишно, с пари за униформи и подобни около 44,000 , медианата е около 51 хиляди, 4 седмици отпуск, пенсионен план, болнични, здравни застраховки. С други думи получават малко над средната заплата, но имат възможност да наберат допълнително от дежурства и извънреден труд. Офицерите (лейтенанти) са вече на менажерско ниво за САЩ - ранга е 56 - 145,000 годишно и т.н. За мое учудване разликата м/у Ню Йорк, Чикаго, и по-малък град като Ст. Луис не са големи - вижте http://www1.salary.com/police-officer-salary.html. Останалото е въпрос на управление на кадрите и стриктно прилагане на изискванията по договора.
  За федералните служители таблиците са отделни от тези на полицейските управления, които се финансират от местния бюджет.

 24. 24 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 284 Весело

  ЗАКРИВАЙ!

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 25. 25 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#13] от "Rock J":

  не, но плана е сега като намалят заплатите, да го заловят с новите по-мотивирани и професионално работещи полицаи.

 26. 26 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1073 Неутрално

  ++++Подкрепям.
  Браво на двамата министри и дано да удържат на натиска и компроматите които неминуемо ще възпроизведат срещу тях милиицонерите .

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 27. 27 Профил на FlyingDutch
  FlyingDutch
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Не е достатъчно. И след тези реформи МВР остава свръх финансирано спрямо възможностите на държавата и останалите сектори.

 28. 28 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 561 Любопитно

  Да им въведат заплащане на парче! И колкото си изкарат, толкова ще получават - заловен дребен престъпник - 100лв. Намерен откраднат автомобил - 10% от текущата му цена, хваната голяма банда...... Не е ли справедливо????!!! Така работим ВСИЧКИ НИЕ, останалите балъци, които им плащаме заплатите, бонусите и екстрите....

 29. 29 Профил на Додо
  Додо
  Рейтинг: 968 Неутрално

  Браво на тези министри! И дано да удържат фронта!

 30. 30 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2275 Неутрално

  До коментар [#4] от "neznaiko.bg":

  [quote#4:"neznaiko.bg"]Не беше много коректно да го държите в тайна преди изборите[/quote]

  Че те ако бяха отворили дума щяха да си вдигнат резултата с 5%, а ти пръв щеше да ги обвиниш че правят промените заради изборите.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 31. 31 Профил на Stoyan Guglev
  Stoyan Guglev
  Рейтинг: 8 Неутрално
 32. 32 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2040 Весело

  Че ченгетата не заслужават и една стотинка съм съгласен. Ама министър да иска намаляне на доходите на работниците си е смешно, глупаво и неморално.

 33. 33 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2275 Неутрално

  Много от полицаите могат две неща - да правят бандитлък от полицията или да правят бандитлък от улицата. Каквото и да изберат резултатът ще е все същият. Така че най-добре е да се реже.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 34. 34 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#30] от "emil НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ОТКАЗАХА ДА НИ ПИТАТ":

  Глупости, нормалните хора не биха гласували за ГЕРБ при никакви обстоятелства. По-вероятно Баце щеше да загуби гласове защото милиционерите са му електорат.

 35. 35 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2726 Неутрално

  Очаквайте включване от бате Бойко, който ще играе доброто ченге...!

  Бивш tww09306483.
 36. 36 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2275 Неутрално

  До коментар [#32] от "Ежко":

  [quote#32:"Ежко"]Ама министър да иска намаляне на доходите на работниците си е смешно, глупаво и неморално. [/quote]


  А кой да иска бюджетни съкращения в МВР? Москов от здравеопазването ли?

  Като е министър какво, да гради империи ли? Така беше едно време.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 37. 37 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  [quote#28:"Коки"]Да им въведат заплащане на парче! И колкото си изкарат, толкова ще получават - заловен дребен престъпник - 100лв. Намерен откраднат автомобил - 10% от текущата му цена, хваната голяма банда...... Не е ли справедливо?[/quote]

  Ха, ако стане така, аз ще се бутна да съм полицай и да докарам Цецо Мустака от Београд!
  А пътна полиция ако си, там само за два часа могат да изкарат надника, като гледам как шофьорите наред вършат най-нагли нарушения.

 38. 38 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 787 Весело

  .. нема кво да предъвкваме, чекаме с пуканки в ръце Великия Падишах да се произнесе по въпроса.. (да се свети името Му Обединител Първий...)

  Колкото повече, толкова повече!
 39. 39 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 888 Неутрално

  До коментар [#28] от "Коки":

  Колега, както написах и в другата тема, предложението е чудесно, но няма да се навият. Просто за това, което предлагаш се иска бачкане, а не люпене на семки и спане в патрулката

 40. 40 Профил на babameca
  babameca
  Рейтинг: 450 Гневно  Хайде, който не е доволен, оставка и така!

  Ако си вършехте работата, хрантутници, щях ли да плащам за СОТ?

  Сега плащам за СОТ и на вас да си дремете по патрулките !!!

 41. 41 Профил на ramones79
  ramones79
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Орязването - добре. Но какво смятат да правят след това е по-важният въпрос:

  "На няколко настоятелни въпроса колко пари ще останат за материална издръжка при така планираните промени, финансовият министър каза, че се планира да остават по около 25 млн. лв. на година, което ще увеличи с 30-40 на сто парите за материална издръжка и подобряване условията на труд."

  или иначе казано - НИЩО. Прах в очите. Ще орежат тия надбавки, което подкрепям, НО - тези спестени пари на практика излиза, че няма да бъдат върнати в системата и дадени за материално-техническо обезпечаване, а ще дадат трохи колкото да се оправдаят с това, а повечето пари ще отидат в бюджета, да си прави ББ с тях каквото реши в последния момент.
  На практика вървим към централизиране и консолидиране на разпределянето на финансите на държавата, вместо обратното - да се децентрализира и нещата да се решават в по-голяма степен по места, където се познават най-добре нуждите и харчовете биха имали най-висока пряка ефективност.

  Мога и по друг начин да го кажа - все повече ще зависим пряко от Партията за разпределянето на бюджетите и все по-малко на демократични, правови, законови, разписани и ясни, прозрачни механизми. Това не е добра новина.

 42. 42 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Ех най-накрая да видя тази жена да има смелост в нещо,за благото на бъдещето на хората!Сега остава всъщност най-важното да УСТИСКАТ,за да не дойде БАТМАН от ГЕРБ и да се замажат нещата!

 43. 43 Профил на vesela.jasna
  vesela.jasna
  Рейтинг: 229 Весело

  Николай Колев-Босия преди време предупреди в блога си за лавина,която тръгва.Да не се започна?Замазването на проблемите вече не помага.Ще се разчистваме лавинно.

 44. 44 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3170 Весело

  Дай пък да не го "защити"!

  Че Горанов да не си го е правил тоя бюджет сам, скрит в килера оняден?!

  Е, поне Бъчварова показа топки и не "пуши" лицемерно с подчинените си, "протестирайки" солидарно с тях срещу ... собствения си бюджет ...

 45. 45 Профил на s.o.a.d.
  s.o.a.d.
  Рейтинг: 410 Неутрално

  До коментар [#14] от "Камен":

  Да. Има някакъв проблем с милиционерите. Наистина трябва да са три пъти по-малко с три пъти по-големи заплати, за да не шават много-много. И най-важното - Да са съвсем нови индивиди. Бих казал дори организми. Настоящите са 70-80% плазмодии, които не могат да хванат и изтървана свиня, камо ли престъпник. Повечето униформени са или някакви недораслеци, по 1.60 м. и 55 кг със снаряжението, или пък мазни тулупи, които биха получили инфаркт, ако им се наложи да пробягат 200 метра. Дори циганчетата нямат респект от такава милиция. Трябва да има и някакви физически критерии, като ги назначават тези хора...
  За умствени ще се мисли по-нататък.
  Дотогава пестете данъци и си купувайте гаражи за колите, оръжие за себе си, и двойно подсигурени СОТове за домовете си. И да пази Господ!

 46. 46 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  [quote#15:"fras"]И освен тези привилегии трябва да ги отрежат и от ранното пенсиониране. [/quote]
  и тогава ще искаш да те пазят кадърни и мотивирани хора? Тогава днешната милиция ще ни се стори слънце в сравнение с цялата паплач, която ще се влее в системата на мястото на напусналите хрантутници. С оглед липсата на привилегии, отвратителните условия на труд и тн в системата ще влязат само хора без никакъв друг шанс за реализация, хора най-вероятно озлобени и ще стават и по-озлобени щото тая работа колкото и да ни се струва никаква е тежка и иска здрава психика и характер. Ще е интересно какво ще се случи и още защото най-опитните и кадърни служители в системата (колкото и малко да са те) ще напуснат още сега наведнъж защото никой не е луд да откаже да вземе 20 заплати сега и още докато е в активна възраст да си намери друга работа, вместо да остане и да орежат всичко, което до момента го е задържало в системата. Не си даваме сметка за някои последствия от това решение.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 47. 47 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 561 Любопитно

  [quote#37:"Камен"]Ха, ако стане така, аз ще се бутна да съм полицай и да докарам Цецо Мустака от Београд!
  А пътна полиция ако си, там само за два часа могат да изкарат надника, като гледам как шофьорите наред вършат най-нагли нарушения. [/quote]
  ЧУДЕСНО! И дано се появят повече като вас! Тогава ще видите как рязко ще спадне престъпността у нас, но няКОЙ май не го устройва...?!

 48. 48 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 574 Неутрално

  [quote#20:"buiko"]95% за заплати, на това му викам аз хранилка!


  Още може!
  -
  +

  !


  [/quote]

 49. 49 Профил на focus_123
  focus_123
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Виждам, че всички сте щастливи, че Горанов поставя на колене военни и полицаи!
  Да видим, дали настроението ще толкова приповдигнато, като се обезлюдят двете ведомства, а мигрантите налазят, като скакалци държавата?! Тогава друга песен ще се пее, рефренът ще е "подир дъжд качулка".
  Чудя се кой подкокоросва ББ да реже този клон в толкова щекотлив момент?! Не вярвам на конспиративните теории, но ще да е от изток командата, да се отслаби държавата, като се обезглавят силовите ведомства!
  А тук се радват и потриват ръце, че на куките ще им натрият носа. Само да не ни излезе през носа!

 50. 50 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1073 Весело

  [quote#35:"tww09306483"]Очаквайте включване от бате Бойко, който ще играе доброто ченге...![/quote]

  Вече го изигра утре 08:00 часа са строени на балтаматуама при него.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 51. 51 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7001 Неутрално

  Цял милиард за заплати,а битовата престъпност расте и никой не си прави труда да я разкрива.По селата са пропищели от цигански набези,всеки ден в средата на България големи групи бежанци,по пазарите всеки ден се продават контрабандни стоки,а полицаите и те в играта. Затова ли да плащаме.

 52. 52 Профил на s.o.a.d.
  s.o.a.d.
  Рейтинг: 410 Неутрално

  За да не съм голословен:

  Изтърсак:

  http://novavarna.net/wp-content/uploads/2014/07/policai-Small.jpg

  Тулуп:

  https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRVQ4eEKcba_5ciyuh5F92NNYlGonzdbBaHm044FgGu3f-Spk4J

  И все пак има надежда:
  http://static01.podtepeto.bg/uploaded/images/1ad192.jpg

  И да им се даде право да използват насилие, включително стрелба, срещу всеки, който не се подчинява на законни разпореждания, ако носят Гугълглаз за доказателство естествено.

 53. 53 Профил на Даниел Стойнев
  Даниел Стойнев
  Рейтинг: 782 Весело

  - Да работи без работно време, ВИНАГИ КОГАТО СЕ НАЛОЖИ, и колкото се наложи.... Ако трябва да не спи с дни и нощи. И разбира се, да не "мрънка" за извънреден труд.

  - Хем да "залавя" лошите, ама хем и да внимава, да не би случайно да ги удари, крехкичките...

  - Да прави забележки и да наказва "ДРУГИТЕ", когато НИЕ сме пострадали, но с НАС да не се занимава, дори когато сме в нарушение, защото "ние му плащаме заплатата". Още: http://www.inter-view.info/2013/11/iziskvania-za-rabota-v-mvr.html

  dietyc.com
 54. 54 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 558 Неутрално

  До коментар [#20] от "buiko":

  това е характерно за фирми с висока добавена стойност, които кипят от интелектуален труд. Искате да кажете, че МВР не е такава?

 55. 55 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 558 Неутрално

  До коментар [#34] от "neznaiko.bg":

  много нормални хора гласуват за Герб.

 56. 56 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1345 Весело

  [quote#51:"rosiraycheva50._"]Цял милиард за заплати[/quote]
  Да .. цял милиард и то целият за заплати .. умник сте спор няма!

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 57. 57 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Никакви компромиси с неуките и корумпирани милиционери! МВР е най-голямата язва в обществото, която не само, че не върши НИКАКВА работа, а до голяма степен подкрепя криминалния контингент. За никого не е тайна, че 2/3 от милиционерите са на втора заплата при наркодилъри, крадци и други престъпници.
  Тоест без полуявната подкрепа от МВР криминалните престъпления ще намалеят значително, а битовата престъпност в частност, дори ще изчезне.
  Спестените пари трябва да се вложат в обучение, защото едва ли е тайна, че ВСИЧКИ милиционери - от министъра до последния катаджия са полу или изцяло неграмотни.

  Ще храним някакви неграмотни и силно КОРУМПИРАНИ милиционери, който се пенсионират на 40 години до живот... А те не са свършили работа за 5 стотинки!

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 58. 58 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 568 Неутрално

  https://www.youtube.com/watch?v=fWf9BS1cg-k

  Ма как гражданите да не са доволни от това прекрасно отношение ?! Направо са възхитени....

 59. 59 Профил на pixela
  pixela
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#49] от "focus_123":

  Ало, болшевишката клика, да не би сега ченгетата и военните да спират наплива на бежанци?!?!! Сериозно, така ли си "мислите"?!?!

  freedom is another word for nothing else to lose
 60. 60 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2275 Неутрално

  Обществото трябва да издържи на този натиск. Бабичките понеже са болни и плахи живеят на по един комат хляб, а тия здравеняци сега се опитват да саботират и извиват ръцете на държавата. Ако трябва гражданското общество ще намери решение на поставяните въпроси от позиция на силата.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 61. 61 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1258 Неутрално

  МВР в този си вид е пряка конкуренция на НОИ - изпълнява социални функции в сферата на пенсионната дейност.

 62. 62 Профил на Grandioso Emperatorovich
  Grandioso Emperatorovich
  Рейтинг: 277 Неутрално

  RE: Пост 23/коментар от daskal1

  '... Средно патрулен полицай получава в границарта на 40,000 долара годишно, с пари за униформи и подобни около 44,000 , медианата е около 51 хиляди ...'
  +++

  Товариш даскалович казва, че средната заплата е $40,000 на година, а медианата, сиреч средната стойност е $51,000. За да не се обърква медианният аутист, трябва да отбележа, че заплатите на патрулиращи полицаи в хамерика са в границите на $36,000 до $71,000 на година, със средна (медианна) стойност от $52,000/г:

  http://www1.salary.com/Police-Officer-Salary.html

 63. 63 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4477 Неутрално

  Няма пари -действайте!

 64. 64 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Плащат им се сравнително добри заплати сравнено със средното за страната, при условие, че резултата от действията им е плачевен. Поне половината от тях са част от престъпността в БГ - системата на назначаване и подбор води еднозначно в тази посока. Дали ще са в системата на МВР или ще се влеят официално в престъпността разлика за страната няма да има - всъщност ще се спестят милиони от заплатите на тези хрантутници.

 65. 65 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2194 Весело

  “От думите на Горанов се разбра, че до последно измененията били пазени в тайна и не присъствали в проектите за бюджет, обсъждан с различни синдикални организации, за да не се стига до предизборен шум покрай местния вот.”

  Както казва Боко:”изобщо не се намесих в предизборната борба”!
  Иначе куките отдавна трябваше да бъдат подкастрени. Ако Борисов се кани да управлява дългосрочно, няма на кого другиго да остави тази “чест”!

  I Want To Believe
 66. 66 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 937 Неутрално

  Чакам доброто ченге Боко да си изиграе ролята.Прости милиционерски номера.Още една пиеса писана от задкулисието ,за да премахне негативизма на избирателите от опорочените избори.

 67. 67 Профил на ina_dineva
  ina_dineva
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Защо трябва да се плащат 20 заплати при доброволно напускане? За съкращения и пенсиониране разбирам, макар че в сегашния си вид тази социална придобивка е изключително несправедлива спрямо останалите работещи хора.

 68. 68 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Полицаи и то качествени хора трябва да има! Бонусите, заплатите и др. трябва да са такива, че горното да бъде изпълнено. Не говоря за началници, а за полицаи по улиците и пътищата. Същото се отнася и за военните.

 69. 69 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7001 Неутрално

  Това полицаите тъпи ли са или нарочно заблуждават.Преди години на всички държавни служители класовете бяха прибавени към заплатите и те ги получаваха като основна заплата.Никой няма да им намали с 300-400 лева заплатите.И журналистите пригласят.

 70. 70 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 727 Любопитно

  Не може ли първо да го направите да работи сектора сигурност, и тогава съкращавайте

 71. 71 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Какво БСП и ДПС мислят няма никакво значение, те са част от проблема, а не от решението му, те са в най-голяма степен отговорни за батака в МВР и в държавата.

  "Финансовият министър Владислав Горанов пък заяви, че стои и въпросът доколко трябва да е доволна държавата и обществото от служители, които работят единствено с цел да вземат някакви пари при пенсионирането си. И загубата на десет заплати ги демотивира...."

  Тези думи звучат интересно от устата на човек, който плачеше на рамото на премиера Борисов в предното правителство, че искал да напусне, защото всичките му приятели връстници станали милионери, само той завалията останал на едната зпаплата...
  Интересно защо Влади не обясни къде живее в момента и колко струва жилището, и какви са му например месечните разходи за него?

 72. 72 Профил на step_by
  step_by
  Рейтинг: 520 Неутрално

  ..... Ех ..... народе , защо не можеш вече и да протестираш като хората по света ? Страх ли те свива , немотия ли те погубва , обезверен и равнодушен ли стана ?
  ************************
  ..... Не бой се народе ! Силен си , дори когато си най-зле !
  Паднал си низко , НАРОДЕ ....., но изправи се с усмивка и покажи НАРОДЕ ....., на какво си способен ..... !
  ************************
  Не унивай НАРОДЕ ..... , защото поколения ще питат : КАК и ЗАЩО сме сега на този хал и отговор няма да има .....
  Бори се НАРОДЕ ..... , за да кажат нявга , бореха се те и успяха , ..... сега сме добре !
  Обединен си силен НАРОДЕ ..... , не го забравяй ..... !

  .... never say never ..... !
 73. 73 Профил на mi6kro
  mi6kro
  Рейтинг: 400 Весело

  Брей, 10 000 имали готовност да се пенсионират до края на годината........

  Местан да се извини за "РИТОРИЧЕСКИ" ! #236 едно-мандатни региона за страната + 4 едно-мандатни района за чужбина
 74. 74 Профил на Kupo
  Kupo
  Рейтинг: 52 Весело

  Браво,Бате Бойко! Със спестените пари би могъл да построиш магистрала и до луната!

 75. 75 Профил на w22
  w22
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Герберите на власт, баце. Първо прокуратурата, сега силовите органи повторно, скоро пак по границите. Съсипват всичко по типичния мутренски начин, а ако не го съсипят го превръщат в дойна крава. Толкова персонал разкараха тези и толкова некадърни хора сложиха ня някои места...не е истина, жалко. Който е гласувал за тези да му е честито.

 76. 76 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2230 Весело

  До коментар [#28] от "Коки":

  Тц. Така ще те спират на улицата да ти искат лична карта (щото е по-лесно и по-масово) отколкото да гонят наркодилърите. Продукта дето произвежда полицията е ред и сигурност, та трябва да се оценява по обратния метод — бонус според осигурената сигурност в района. Колкото повече оплаквания и кражби, толкова по-малко кинти. Така който не се справя няма да получава нищо, а който успява да си поддържа района спокоен и нормален ще има и 15-та заплата и куп привилегии...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 77. 77 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2230 Любопитно

  [quote#71:"info111"]Интересно защо Влади не обясни къде живее в момента и колко струва жилището, и какви са му например месечните разходи за него?[/quote]
  Защото няма работеща полиция... Сещаш ли се, ако едните си вършеха работата, то и другите нямаше да си разпасват пояса... Е, сега е момента да се "стегнат" първите, а после, постепенно ще стигнем и до "кой къде живее". Примерно един одит на катаджиите (онова колко струва жилището) също би бил интересно четиво...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 78. 78 Профил на SorryLol
  SorryLol
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Защо се коемнтира само едната страна на въпроса - за заплатите и привилегиите - много по важен е въпросът - СРЕЩУ КАКВО ТОЧНО се дават тези заплати и привилегии???

  Приликата между полицаите и циганите - че хората казват "между тях сигурно има и свестни хора"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK