Полицаи не приемат компромисите за сектора за сигурност, организираха шествие из София (обновена)

Стотици служители на сектора за сигурност се събраха днес по обед около езерото Ариана на Орлов мост

© Юлия Лазарова

Стотици служители на сектора за сигурност се събраха днес по обед около езерото Ариана на Орлов мостИграем "ва банк", или всичко пада, или нищо. Проблемът не е само в парите, в надбавките. Проблемът е в уважението". Това заяви пред "Дневник" Галентин Грозев - председател на другия синдикат Алианс "Сигурност" в МВР. Той заедно с още няколко стотин човека от сектора за сигурност се събраха на Орлов мост в столицата днес по обед.


Впоследствие събралите се започнаха да пресичат улицата и блокираха за кратко движението по бул. "Евлоги Георгиев". След това хората се насочиха към кръстовището на университета и Народното събрание, като блокираха бул. "Цар освободител" между Орлов мост и Соифйския университет. После  застанаха отстрани на парламента, където се намираше и вътрешният министър Румяна Бъчварова, участваща в блиц-парламентарния контрол.


Малко след 15 ч. протестиращите служители на МВР блокираха движението на площад "Независимост" като се събраха пред сградата на Министерски съвет. Затворени за движение са бул. "Цар Освободител" и "Княз Александър Дондуков". Час по-късно се оттеглиха и от там. Довечера обаче предстоят нови, вече предварително обявени, протести.
Впоследствие събралите се започнаха да пресичат улицата и блокираха за кратко движението по бул. "Евлоги Георгиев".

© Юлия Лазарова

Впоследствие събралите се започнаха да пресичат улицата и блокираха за кратко движението по бул. "Евлоги Георгиев".


Хората са много обидени, наострени, не знам ще тръгнат ли да блокират кръстовището или не, но не го изключвам, каза Грозев.


Синдикатът вече получил писмо от главния секретар на МВР Георги Костов, в което ги информират за направените днес от правителството компромиси и отстъпки. Както и за това, от което няма да се отстъпи - махането на индексирането на заплатите всяка година с по 2%  от натрупан стаж, както и свиването на отпуските от 30 на 20 работни дни. Предстояла и среща днес следобед с министър Бъчварова.


От синдиката обаче заявиха, че не са доволни. И планираните им за довечера протести остават. Не са изключени и нови блокади на пътища, които не са предварително обявени и не са организирани, като например пак на кръстовищата на Орлов мост и при Софийския университет.


След това хората се насочиха към кръстовището на университета и Народното събрание, като блокираха бул. "Цар освободител" между Орлов мост и Соифйския университет.

© Юлия Лазарова

След това хората се насочиха към кръстовището на университета и Народното събрание, като блокираха бул. "Цар освободител" между Орлов мост и Соифйския университет.


Проблемът е в уважението, то се измерва както със заплащането, така и с цялостното поведение към хората, не могат да се подиграват повече с нас така, заяви Грозев пред "Дневник", помолен да коментира срещата и решенията на правителството. По думите му вече даже не е достатъчно да се оттеглят всичките предложени промени, а управляващите трябвало да намерят начин да дадат гаранции на хората за тяхната сигурност, оставайки на работа в системата.


Не всички са рушветчии, не всички имат бизнес или крадат. Издържаме се от едната заплата, взимаме заеми, за да можем да продължим да работим. А накрая ни се подиграват, заяви Грозев.


"Премиерът Бойко Борисов днес е заявил, че това са отстъпките и го познаваме какъв е, как води диалог. Но и той ни познава какви сме - в крайна сметка от едно място излизаме", заяви Грозев.


После застанаха отстрани на парламента, където се намираше и вътрешният министър Румяна Бъчварова, участваща в блиц-парламентарния контрол

© Юлия Лазарова

После застанаха отстрани на парламента, където се намираше и вътрешният министър Румяна Бъчварова, участваща в блиц-парламентарния контрол


По-късно на пресконференция днес три браншови синдиката от сектор "Сигурност" към КНСБ заявиха, че не приемат компромисите, предложени от премиера Бойко Борисов и министрите на финансите и на вътрешните работи. Синдикатът "Огнеборец", Националният синдикат на гражданската администрация в МВР и Федерацията на независимите синдикати от отбраната "Българска армия" заявиха на пресконференция, че настояват Министерският съвет да изтегли изцяло предложението си за проектобюджета за 2016 г. в сектор "Сигурност". Според синдикалистите реформа не може да се прави с такива финансови ограничения, а трябва да се мисли за намаляване на администрацията и увеличаване на изпълнителния състав.Как полицаите имат право да изразяват недоволството си


По закон служителите в сектора за сигурност имат право на протест, но само когато не са на работа. Докато изразяват недоволството си, те нямат право да са в служебни униформи, да носят служебното си оръжие или да ползват автомобили и други превозни средства, които са на службата. Днес събиращите се не са с униформи, но при вчерашните блокъди на движението из София се виждаха доста хора, които бяха със служебното си облекло. Ползваха автомобили и мотори на МВР.


Както и за останалите граждани, за да е законен протеста, той трябва да получи съответното разрешение от общината. Да са обявени организатори и отговорници на събитието.

Зад Народното събрание протестиращите започнаха да редуват ръкопляскане с викове "Уууу" и освикрквания. Чуват се различни подвиквания към парламента, включително и "Кой ще ви вади с рейса, бе?!"

© Юлия Лазарова

Зад Народното събрание протестиращите започнаха да редуват ръкопляскане с викове "Уууу" и освикрквания. Чуват се различни подвиквания към парламента, включително и "Кой ще ви вади с рейса, бе?!"


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (90)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  Ние се подиграваме с куките? Сериозно? Който не му харесва да хваща пътя. И без това сигурността се движи по инерция при това не заради МВР, а въпреки МВР

 2. 2 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2875 Весело

  Вашата система трябва да се форматира и преинсталира нов софтуер

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 3. 3 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  Вчера тук някой даде много хубав пример: Плаща си два пъти за сигурност. Веднъж на МВР-ту, втори път на охранителна фирма за да му пазят телевизора и гардероба.

 4. 4 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 506 Неутрално

  "...а управляващите трябвало да намерят начин да дадат гаранции на хората за тяхната сигурност, оставайки на работа в системата."

  Тези милювци да не си въобразяват, че само те са със заеми и семейства? На хората които ги хранят кой дава тези гаранции? Те явно отиват там само да имат права, а не задължения!

 5. 5 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 727 Весело

  ти мене уважаваш ли ме?

  седеньето го зголемува задникот
 6. 6 Профил на gesand
  gesand
  Рейтинг: 302 Неутрално

  Амиии... за да те уважават, трябва да вършиш качествена работа в полза на обществото. То се вижда по социологическите проучвания колко хората уважават полицията.

  “When small men begin to cast big shadows, it means that the sun is about to set”, Lin Yutang
 7. 7 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2980 Неутрално

  Ще играят „ва банк“? И коя е банката? Нещастният данъкоплатец ,който вече даже не подава сигнали за кражби до полицията.Закривай!

 8. 8 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 727 Неутрално

  има един прост начин тия да бъдат озаптени. спрете да плащате данъци и осигуровки и като излезе бюджета с няколко милиарда на червено, ще стане. Макар че не бих се учудил на нов заем от 10 милиарда само за заплати на милицията.

  седеньето го зголемува задникот
 9. 9 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Трябва да има правила на играта. Полицаите, ако искат и могат, да се пенсионират и след два дена стаж с 100 заплати на куп. Правят си един пенсионен фонд и каквото има в него, това вземат. Но ако няма нищо в него, то и не вземат нищо. Тогава всичко ще си дойде на мястото.
  Казаха, че бюджета на МВР-то бил 999 милиона, за миналата година. Но с постоянните допълнително отпускани пари, прескочил 1,4 милиарда. Как става това и защо?
  От друга страна ченгетата имат по 30 дена отпуска. Де факто те не ходят месец и половина всяка година на работа, но за сметка на това се пенсионират на 40 с двадесет заплати на куп. Кой друг има такива привилегии и защо трябва да им се дават? Какво са свършили в тази държава? С каква пенсия се пенсионират и защо с такава? Работят нормалните хора по 45 години и се пенсионират с 250 лева пенсия. Тук въпросът е същият. Защо се пенсионират с толкова, а тутманиците с много по високи пенсии. Колко време получават ченгетата пенсии и колко нормалният работещ? Или за да могат господата да си живеят живота, то нормалните трябва да умираме по работните си места?
  Писна ме да ме крадът всякакви видове държавни служители с привилегии. То не бяха военни, полицаи държавни служители. Ами направете им техни си пенсионни фондове и каквото им внесе държавата, то това да вземат, а останалите да си получават достойното възнаграждение за труда си и безкрайното блъскане и бачкане!

 10. 10 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Любопитно

  А в крайна сметка каква е истината за бюджета,че недостигат парите???
  1) 30 октомври 2015 до 18:00 – излишък 2 млрд. лева
  2) от 30 октомври 2015 след 18:00 – дефицит 3.6% (засега) т.е. „излишъкът“ изчезна
  3) от 30 октомври 2015 след 18:00 до 1 ноември 2015 12:00 – растеж през 2016 година 2% – т.е. ще се вземе нов дълг от 16.5 млрд., за да се закръгли до 32 млрд.
  4) от 1 ноември 2015 след 12:00 – нужда от нов заем, който да стимулира растежа от т. 3 – т.е. някой трябва да плати и потреблението в държавата, чрез което ще се „расте“
  5) на 2 ноември 2015 след 08:00 – дефицит за 2016 – 2%, защото каквото сме дали в 3) сме го заели в 4), а ще го плащат след 2032-ра година…

  [email protected]
 11. 11 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 506 Неутрално
 12. 12 Профил на grajdanina
  grajdanina
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Помислих, че са излязли на "протест от радост", както се изрази премиера по-рано днес, защото субсидията за МВР е в пъти по-висока от тази за образователната система, например. Объркал съм.

 13. 13 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1391 Гневно

  """ . . . Проблемът е в уважението . . """
  ---------------
  И защо само милиционерите искате да бъдете уважавани?
  Защо милиционерите не уважават данъкоплатците , които им плащат заплатите и бонусите ?
  Каква работа вършите скрити с колите покрай някои кръстовища и вдигнали краката на арм.табло ?
  А колко е ефективна така наречената ви работа питайте данъкоплатците !
  Всичко или нищо !
  Аз съм за НИЩО ! ! !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 14. 14 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 953 Неутрално

  Хората са много обидени, наострени, не знам ще тръгнат ли да блокират кръстовището или не, но не го изключвам,
  ----------------------------
  Айде тогава варинат Б - всички под ручка и марш на борсата.
  Много ми е интересно като какви точно привилегии ще намерите там.
  а хора за МВР - бол....

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 15. 15 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1278 Неутрално

  Катарците много харесват Българско агнешко, ама нямало вика Бойко, кой да гледа агнета. Е сега май ще има.

 16. 16 Профил на uporit
  uporit
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Не познавам никой, който да уважава ченгетата! Това е отношение, които те самите са създали с поведението си.
  Ченгетата са само два вида - некомпетентни и корумпирани. И двата вида са мързеливи и смятат, че цялото общество им е длъжник. Защо?
  Те са слуги на обществото, не обратното!

 17. 17 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  наглост х 2, щом не са съгласни на това което им предлагате върнете им стария вариант. 10 заплати на куп, хайде бе!!! Един лев данъци не са платили, говорят ми на "ти" все едно сега ставаме от механата на която сме били заедно. И като му направиш забележка, че говори на "ти" изпада в шок

 18. 18 Профил на babalyuga
  babalyuga
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Знаят му слабото място на Борисов, всеобщата народна любов. Пък и един път му спретнаха този номер и подаде оставка... Пак ще им се размине на шапкаджиите (уточнение - има много свестни, добри и достойни полицаи, обаче системата им е гнила и не ги поощрява, напротив даже).

 19. 19 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Чакай малко, ако случайно обикновени хора решат да блокират някое възлово кръстовище ей така необявено предварително, там ще се изсипе де що милиционер има в София, а най-вероятно ще се изкара и жандармерия, а тези които дори нямат право да протестират правят каквото си искат... То има решение на проблемите на МВР, ама няма да им хареса.

 20. 20 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Mасови уволнения на протестиращите ченгета, и без това за нищо не стават повечето! Наглеци!!!

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 21. 21 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3502 Неутрално

  Зарът е хвърлен.Преторианската гвардия на властта се разбунтува.

 22. 22 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1391 Гневно

  По времето на соца имаше една приказка , която е валидна и в наши дни :
  Тъп , по-тъп , най-тъп =
  подходящ за милиционер !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 23. 23 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1728 Неутрално

  "Проблемът не е само в парите... Проблемът е в уважението"

  Ти мен уважаваш ли ма?! Ми не, не ва уважавам. И не знам дали има някой, който не ви презира.

 24. 24 Профил на Coreni
  Coreni
  Рейтинг: 229 Неутрално

  А дали не мислят че другите хора данъкоплатци, дето са им шефове също могат да се поизнервят и да отидат да им хвърлят един як бой? Особено битите от полицаи за правене на същото ама законно и с разрешение.

 25. 25 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Уволнение на всички присъстващи на НЕЛЕГАЛЕН протест!

  АКО МИЛИЦИОНЕРИТЕ НЕ СПАЗВАТ ЗАКОНА кой да го спазва?

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 26. 26 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 284 Весело

  ооо, нещата загрубяват играели "ва банк"?

  още утре искаме да видим 50 хиляди оставки!

  ЗАКРИВАЙ УШЕВИТЕ !

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 27. 27 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 486 Неутрално

  До коментар [#20] от "NicK":

  Така ще останат достатъчно пари за тези служители които съвестно спазват и не нарушават закона!

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 28. 28 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  [quote#25:"klatikurti"]АКО МИЛИЦИОНЕРИТЕ НЕ СПАЗВАТ ЗАКОНА кой да го спазва?[/quote]
  министър-председателя?

 29. 29 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 514 Весело

  До коментар [#21] от "chicago514":

  К'ви преторианци са тия гащници, бе, човече?

 30. 30 Профил на Момчил Костов
  Момчил Костов
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Вас ли да уважавам, фатмаци? С провиснали дъна, чоплещи семки и дебнещи от храстите? Необразовани и мързеливи, чакащи държавната хранилка, защото никога няма да оцелеете при конкурентен трудов пазар! Честно да ви кажа никога, НИКОГА в България не съм имал усещането, че Полицията е гарант за моята сигурност, напротив - когато видя милиционер или патрулка да минават покрай мен ми се свива сърцето, защото не знам каква глупост ще измислят за да ми съсипят деня. Аре баста, но пасаран лешпери!

 31. 31 Профил на blaserr93lrs2
  blaserr93lrs2
  Рейтинг: 453 Неутрално

  "Проблемът не е само в парите, в надбавките. Проблемът е в уважението"
  Аааа парите са парииитеееее!Уважение от никой няма да получите!

  Такааа!
  2 месеца-данък вредни храни
  1 седмица-сидеров направил скандал пред магазин
  2 седмици сидеров нахлул в НАТФИЗ
  Като гледам поне 2 седмици ще дъвчем некадърните ченгета!
  И таакаааа мандата си минава а реформи никакви!!

 32. 32 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 525 Весело

  "Премиерът Бойко Борисов днес е заявил, че това са отстъпките и го познаваме какъв е, как води диалог. Но и той ни познава какви сме - в крайна сметка от едно място излизаме", заяви Грозев."
  Я какво чистосърдечно признание.
  "СИК, ВИС, ИПОН, МВР - май няма голяма разлика.

 33. 33 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#8] от "Пипера е много лют":

  Браво! Конграчулейшънс! А заплатите на учителите на внуците ви, и лекарката дето ви мери кръвното, от къде ще идва!?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 34. 34 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 727 Весело

  объркАл си се старши - нямам внуци, нямам и кръвно. Аре, бий фуражка отземи и УВО!

  седеньето го зголемува задникот
 35. 35 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4083 Неутрално

  Ченгетата не може и не трябва да управляват държавата а обратно!
  Прочие нищо чудно при такива управляващи!

  klimentm
 36. 36 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Чудя се, за какво по напред да ги уважавам: че се продават за 20 кинта или че не могат да направят по 20 лицеви.
  А между другото съм сигурен, че сред масата има и свестни полицаи, които искат нещо да се промени и заслужават уважаение.

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 37. 37 Профил на izd58309978
  izd58309978
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Време е и всички фирми да излезнат на улицата след 20% увеличение на тока и очакваното 10% увеличение на осигуровките!! Не им ли омръзна да ни бъркат в джоба за да пълнят ямата от която крадтат?

 38. 38 Профил на leslin
  leslin
  Рейтинг: 533 Неутрално

  Да подават рапорти за напускане -изобщо няма да се усети.Те и без друго голяма част от тях никаква работа не вършат.Напротив съюзяват се и донасят вътрешна информация на мафиоти. Милиционери биещи млади хора,взимащи подкупи,спящи в патрулки,да си починат от дежурства на частно,примери дерибеи от РПУ-та Пловдив,Асеновград,Варна-затварящи си очите за джебчийки миилионерки и пр. примери - вън от системата. Стимули само за достойни,професионалисти полицаи,постигащи резултати.

 39. 39 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 811 Неутрално

  "Проблемът е в уважението."

  Протестират, защото не ги уважават. Щеше да е мноо-го смешно ако не беше на наш гръб. Уважението е привилегия, която трябва да се заслужи. Другия начин е да приемем закон "всички трябва да уважаваме полицаите". Който не ги уважава - в кауша.

 40. 40 Профил на Додо
  Додо
  Рейтинг: 967 Неутрално

  Абе, те стават и нагли!!!
  Айде един контрапротест от всчики недоволни от работат на МВР!!!
  Да видим кой какво може да блокира и колко са всъщност недоволните!

 41. 41 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 891 Любопитно

  Само да напомня :

  ........Един от красноречивите примери от Грузия за това как се действа, когато съществува воля за провеждане на реформи, е масовото уволняване на близо 40 000 полицаи за един ден през 2004 г. Новите служители на реда са професионално обучени и приемат нови етични норми, което помага да се реформира корумпираната система, наследена от Съветския съюз.

  Резултатът от тази реформа е следният: през 2010 г. повече от 84% от грузинците имат доверие на полицаите в сравнение с 10% през 2003 г.. Този висок процент не е случаен, като се има предвид, че въоръжените грабежи намаляват с 80% за периода 2006–2010 г..................

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 42. 42 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1787 Неутрално

  Уважавам полицаите, които изпълняват тежката служба по защита на обществото. Не уважавам тези, които са решили, че са над обществото и могат да правят каквото си искат, защото са полицаи. Защото същите тези, спазвайки закона, биха възпрепятствали граждани, които искат да блокират магистрала. И същите тези сега безочливо, със служебни автомобили, блокират магистрали и проходи. Затова - вън, наказания и назначавани на хора, които са с чувство за отговорност. Разбира се, с достойно възнаграждение в рамките на възможното.

 43. 43 Профил на Косьо
  Косьо
  Рейтинг: 952 Любопитно

  Привилегиите са им безсрамнно големи на фона на данъкоплатците които ги издържат и постоянно им увеличават възрастта.
  Имат двойно по-голяма издръжка сравнение с други страни от ЕС, а качеството на работа е ниско.

 44. 44 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 542 Неутрално

  Гледай ти, колко много служители в сферата на сигурността, а ние някак не се чувстваме сигурни...
  Дали може и малко уважение към останалите български граждани и данъкоплатци?!
  Ясно е, че трябва реформа в тази сфера(и не само в тази) и да се разграничат много точно категориите труд, риск, квалификация, умения, и т.н.. Но тази реформа няма да се проведе при това правителство.
  Обаче както усещам нещата, те не са склонни към никакви промени!
  Съгласна съм,че не може всички да са под един знаменател било то по въпроса за заплащенето и придобивките, било то за уважението.

 45. 45 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5489 Неутрално

  Нагли та нагли, незаконно пречат на живота на столичани и на държавата. Трябват съкращения, рязане на привилегии и реформа в милиционерските структури.

 46. 46 Профил на fanniemae
  fanniemae
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Предложение: да се разреши носене на оръжие при по-бързи и адекватни условия, като в Щатите, и съм сигурен, че битовите престъпления и терор по улиците от хора в черно ръзко ще намалеят

 47. 47 Профил на Калибър
  Калибър
  Рейтинг: 1192 Любопитно

  Държавата хранилка...
  Нали някой трябва да изработи за данъци, за заплати и бонуси на държавните служители. Ако този "някой" реши да протестира...ко прайм ся?

  Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.
 48. 48 Профил на fanniemae
  fanniemae
  Рейтинг: 229 Неутрално

  А забравих няма да Ви говорят на ТИ

 49. 49 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 686 Весело

  Ушеви да си дават рапортите и чао.
  А за Баце сега е момента, колкото и да не му се иска, да направи сериозна реформа в МВР и от бандит да стане Робин Хууд.
  Само дето няма да стане

 50. 50 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 902 Любопитно

  Циркът се превръща в тотална бутафория....Ами аз нещо изгубих всякакъв респект към българската милиция. За т.н. управляваща коалиция да не говорим. Не знам защо хората още плащат данъци....

 51. 51 Профил на babalyuga
  babalyuga
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Да припомня резултат от едно скорошно проучване, какви искат да станат младите в България - и коментарът за голям брой посочили полицаи - най-прекият и лесен път за упражняване на някаква форма на власт. Жалко е.

 52. 52 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 730 Весело

  Време е да се покаже на "силоваците" , че силата им произтича от народа и народът може да им я отнеме !
  А защо да не дадем същите привилегии и на учители , лекари , данъчни , общинари ...? Ами защото другите , дето им изкарват заплатите и пенсиите ще си бият камшика за Лондон и тук ще останат само паразитите на държавна хранилка .

 53. 53 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 686 Неутрално

  Призовавам на протест срещу ниското качество на услугата предоставяна, ни от тия гашници!
  По добре да започнем на чисто.
  Ако трябва, ЕК ще командирова няколко хиляди полицая от ЕС.
  Ще се оправим и без тия дето хем ги хрантутим, хем са комбина с бандитите.

 54. 54 Профил на proudbulgarian
  proudbulgarian
  Рейтинг: 295 Весело

  До коментар [#9] от "razlichen123":
  като гледам как по цял ден се пише тук, голямо ще да е бачкането в милата ни Родина!

 55. 55 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Уважението е каквото си го направите господа полицаи. Изключително жалки сте.

 56. 56 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Кога полицай се е отнесъл с уважение към гражданин?

 57. 57 Профил на lekapoleka
  lekapoleka
  Рейтинг: 229 Гневно

  Какво уважение, бе? Тия минаха вече всякакви граници.

 58. 58 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7654 Неутрално

  Не приемали компромиси.Вие да не искате да управлявате държавата бе,г-да полицаи.Накрая да не с евдигнем ние,дето ви плащаме заплатите,да видим какво ще получите.Всяка година надвишавате бюджета си с 40-50% и все не ви стига.Кой друг си позволява това.Ако имахме един смел министър,щеше да постъпи като в Грузия.Всички уволнени и после ,който иска да работи,да си подава молбата.

 59. 59 Профил на mavro
  mavro
  Рейтинг: 477 Неутрално

  До коментар [#9] от "razlichen123":

  Изчерпателно и точно!

 60. 60 Профил на californication
  californication
  Рейтинг: 287 Любопитно

  Верно ли бе? Ама в такава ли държава живеем?

  Men are born to succeed, not to fail!
 61. 61 Профил на pbstoyanov
  pbstoyanov
  Рейтинг: 8 Весело

  Където и да съм ходил в Европа, полицаите са представителни, добре физически тренирани, винаги в представителен вид, говорят поне 2 езика, изключително умни, а всички от снимките горе са ниски, дебили, мръсни, грозни, (какъв е шанса да са интелигентни?), без грам нормално поведение към гражданите (от опит с всичките ми срещи с тях).

  Последното увеличение на заплатите им се прие набързо точно докато 'охраняваха' предишното управление от народната любов. Да не говорим, че повечето биеха протестиращи преди 10 месеца по същите места където сега те маршируват, а сега искат съпричастност от гражданите?

 62. 62 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 494 Неутрално

  На какво отгоре държавни или други администрации получават по 3 или по 6 заплати обезщетение от нашите пари?

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 63. 63 Профил на pet100
  pet100
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Полицаите имат основания за протест, но не по този начин. Една от причините да имат право на въпросните 20 заплати при пенсия, е това, че имат орязани права - включително и за протест. Т.е., след като протестират по този незаконен начин, тези полицаи фактически се отказват от правото си на обезщетение.
  Що се отнася до господа управляващите, а така също и до главния прокурор, да не се правят на ущипани, а да действат по предвидения в закона начин. Да се изпрати полиция (тези които са на работа в момента) и да очистят улиците на столицата и на страната. Който откаже да изпълни служебните си задължения - закона предвижда как се постъпва. Ако няма достатъчно хора от дежурните към момента, да се извикат от тези, които почиват. Полицията е на ненормиран работен ден и са длъжни винаги да са на разположение. Който откаже да отиде на работа - според закона.
  Сега е момента да се покаже, че никой не е по-голям от държавата.

 64. 64 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  Когато и хората, които трябва да се грижат за реда създават безредие, това се нарича анархия.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 65. 65 Профил на Boqn Trenchev
  Boqn Trenchev
  Рейтинг: 229 Весело

  Като ви чете тука човек излиза че всичките сте от" чистота" бодът ви очите големите полицейски заплати голяма завист ще се пръсните чак

 66. 66 Профил на royaldnk
  royaldnk
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Проблемът не е в това, колко е голяма заплатата на полицаите, проблемът е, че плащаме на голяма част от тях срещу незадоволителна като обем и качество работа. Още по-голям проблем е, че плащаме и на немалко престъпници, корумпета и "частници", прикрити под пагон. Жалко за съвестите сред тях. Време е за грузински вариант - пълно прочистване и ново начало.

 67. 67 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 838 Неутрално

  щом не приемат да напуснат МВР

  twitter.com/voxybg
 68. 68 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 800 Неутрално

  "Хората са много обидени, наострени, не знам ще тръгнат ли да блокират кръстовището или не, но не го изключвам, каза Грозев."

  Ах! Те били обидени моля ви се! Направо да се разплаче от умиление човек!

  Най-редовно си плащам данъците, но до сега една услуга не съм получил от тези обидените!

  Нито ме пазят, нито ми служат!
  А и съм бил свидетел, как тичат да докладват на мутрите и да си получат платата за това!

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 69. 69 Профил на pet100
  pet100
  Рейтинг: 236 Неутрално

  До коментар [#65] от "Boqn Trenchev":

  Не се притеснявай, със сигурност няма да се "пръсним".
  Проблемът е много по-дълбок от заплатите. Само слепите не виждат, че МВР е пълно с мутро-милиционери...
  Не е лошо преди да изказваш мнения по форумите, да се поограмотиш малко...

 70. 70 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 727 Гневно
 71. 71 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Бре що мераклии за полицейски заплати и привилегии има в този форум. Браво на полицаите!

 72. 72 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 452 Весело

  Уво-уво-уво-уволнение.

 73. 73 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Да се прибират от улиците иначе Бъчварова да започне да пише заповеди за уволнение! Това си е чист рекет!!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 74. 74 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 800 Неутрално

  "Проблемът е в уважението, то се измерва както със заплащането, така и с цялостното поведение към хората, не могат да се подиграват повече с нас така, заяви Грозев"

  Другарю грозев (пиша името с малки букви защото никакво уважение не мога да изпитвам към нахални изнудвачи), уважението се ЗАСЛУЖАВА!

  Така както всеки, който има себе си за човек, ежедневно се бори да заслужи уважение, така и вие си заслужете уважението!

  Ревльовци и хленчльовци! Озъби ли ви се някоя мутра и веднага свивате опашка и бягате, дано да не ви стигне! (повечето от вас!)

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 75. 75 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  Да почват да уволняват. И без това са много, само клечат да символизират присъствие а когато трябва да се спре престъпление ги няма. Дори циганите почнаха вече да ги бият, толкова им е паднал авторитета.

  Обявяват план за двукратно намаляване на състава в срок от 4 години и всяка година намаляват по 25%. Нали им била тежка работата? Ето прекрасен повод да я напуснат.

  За да не се товари бюджета разсрочено изплащане на компенсациите, половината веднага другата половина разсрочено за 1-2 години. Когато аз се пенсионирах така ми ги изплати университета което ми дължеше. В срок от 4г който напуснал доброволно на старите компенсации, новите и съкратените по новите закони.

  И КАТЕГОРИЧНО да се разделят разни писарушки и началници по канцелариите от полевият полицай. За тях III-та категория труд като всички останали държавни чиновници. Ако не им харесва да напускат.

  А това синдикат на полицаите е просто нонсенс. Все едно да има синдикат на армията и той да решава да изпълняват или да не изпълняват заповедите. Полицаите са армия в цивилно време, изпълняват заповедите и толкова. Ако не го разберат военизиране и военен съд за неизпълнение.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 76. 76 Профил на shule
  shule
  Рейтинг: 284 Неутрално

  С безобразните си несанкционирани действия полицаите сами обезмислиха дискусията си в обществото. Можеха да дискутират с когото трябва. Да изложат и обосноват претенциите си. Да поискат разрешение за протест там където няма да пречат на останалите хора и т.н. и т.н. А това, което правят доказва, че всички отрицателни мнения за тях са абсолютно верни. Те се държат не като пазителе на закона, а като обикновенни, пладнешки обирджии. Вероятно защото така са свикнали. Сега става кристално ясно защо резултатите от работата им са такива или точно казано НИКАКВИ.

 77. 77 Профил на aeiou
  aeiou
  Рейтинг: 450 Неутрално

  последните зачервени напъни (но хората не се сещат, нали са полицаи)

  Който първи прекрачи границата, губи.
 78. 78 Профил на aeiou
  aeiou
  Рейтинг: 450 Неутрално

  уважаваме ви бе! а вие уважавайте всички граждани в страната

  Който първи прекрачи границата, губи.
 79. 79 Профил на matrix
  matrix
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Като не им харесва, да си сменят професията. В селското стопанство винаги търсят хора.

 80. 80 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Еничарят Ушев блокира кръстовища мислейки, че никой няма да го пребие, както той пребиваше миньори студенти и т.н.
  Нека прочетат историята на еничарския корпус и ще разберат, че няма недосегаеми.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 81. 81 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 621 Неутрално

  Трябва да бъдат изправени пред военен съд за терористичен метеж със заложници българските граждани.

 82. 82 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 727 Разстроено

  На какво отгоре полицията искате пари? Апартаментни кражби -бол, корупция и мързел , да не говорим. Виж ако трябва да биете деца по площадите -герои между вас колкото щеш. О.к. аз искам добре заплатен, възпитан квалифициран, и морален полицай . Много искам да. Но давате ли си сметка, че престъпленията, които уж не виждате имат пряко отношение към вашите заплати. Не. Давате ли си сметка , че корупцията в която с удоволствие участвате реже заплатите ви? Не. Как да работя спокойно и плащам данъци за вашите заплати, като виждам на коя страна стоите? Дайте ми поне един довод за да застана на ваша страна? Ама имало и честни полицаи.Къде са?

 83. 83 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2594 Неутрално

  Поне ще ги видим колко са.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 84. 84 Профил на the next K
  the next K
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#9] от "razlichen123":

  малко си в грешка за отпуските им:
  - 30 дни си имат основен платен отпуск, после
  - имат по 1 ден платен за всяка прослужена година в системата на МВР, но не повече от 10 дни
  - накрая имат до 12 дни платени годишно за извънреден труд.
  И това което Светило ни Бойко го бяха цитирали, че в резултат на толкова много отпуск, едно ченге като излезе де, колегите му го заместват и 'работят" извънредно, за което им се полага платен отпуск....
  Така че положението е много по-прецакано, за нас данъкоплатците.

  "Who controls the Past controls the Future; who controls the Present controls the Past"
 85. 85 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2961 Неутрално

  Какви гиганти, какви хубавци тези полисмени! Разказваха ни, че полисмените освен по образование, по нравствено достойнство, по знание на града и жителите, избирали ги и по-известна мярка за височина, дебелина, тежест и външен изглед. И, наистина, кат ги видиш отдалеч, изправени на края на тротоара, при кръстопътищата, високи, атлетически сложени, красиви, с чисти, като че сега облечени униформи от сиво сукно, препасали с колани умерените благоутробия, със сиви каски, бели ръкавици и вместо сабли и револвери само е по едно късо, 50 сантиметра дръвце в ръката — ще помислиш, че са паметници, поставени за украшение на града. Какви интелигентни физиономии и колко достойнство в позата и изражението на лицата им! Ни една секунда те не губят, съзнанието за великата обязаност, която обществото им е възложило — да пазят реда и тишината, да охраняват честта, живота и имота на гражданите. И как пазят! При туй трескаво движение, при тази навалица на хиляди претрупани със стоки или пътници кола, при хиляди пешеходци, те няма да си дерат до пресипвание гърлото, няма да чуеш: „А бе, кьорав ли си бе, хей ти, с черната шапка, не виждаш ли, че отзаде ти кола вървят“ — няма нищо подобно. Но когато навалицата стане толкова голяма, щото пътниците се натрупат на тротоара и не е възможно да се мине през улицата, американският полисмен, без да проговори дума, повдига пръста си нагоре и в един миг всичкият необзорим хаос от кола като че се окаменява на мястото си: образува се свободна ивица и тогава той дава знак на пешеходите да продължават пътя си; но пешеходите нямат край, колата чакат; тогава той пропуща само събравшите се накуп пешеходи, а към идущите повдигне ръка и те се заковат на местата си, и даде знак на колата да продължават до ново натрупвание на пешеходи. И всичко мирно, гладко… Та си спомних за нашите полицейски!… Нали си вездесъщ, господи!

  Алеко Константинов "До Чикаго и назад"1893 г.

 86. 86 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Тези тюфлеци с хиляди да ги уволняват всеки ден, пак ще са повече на глава от населението сравнени с останалите страни в света. По престъпна, нагла и некадърна паплач едва ли има в страната. Те са равномерно разпредлени на две, половината са в МВР, другата половина в престъпния свят и често преминават от едината в другата, но по принцип се опитват да са едновременно и в двете, за да е двойна печалбата.

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 87. 87 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  Никаква полза от полицията няма в сегашната си форна. И от държавата също.

 88. 88 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 284 Весело

  добро утро

  какво мислят днес милиционерите на преспала глава? още ли играят "ва банк"?

  аз викам да ги изритаме всички от МВР, а после ще направят нова реформа и ще им "налеят" повече уважение към фуражките

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 89. 89 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 450 Неутрално

  ДОКОГА ФУРАЖКИТЕ ЩЕ СА НАД ЗАКОНА ? ЕХ ЗАЩО НЯМАХМЕ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА МЯСТО ! ТА ДА ИМ КАЖЕ: КОЙТО СТАЧКУВА - ЧАО, НА ОСТАНАЛИТЕ - ОРЯЗВАНЕ НА ВСИЧКИ БОНУСИ А СТИМУЛИРАНЕ НА ВСИЧКИ КОИТО СИ ГЛЕДАТ ДОБРОСЪВЕСТНО РАБОТАТА С БОНУСИ ! ПЪРВА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗАСЛУЖАВАТ САМО МИНЬОРИТЕ ! ДА СТЕ ЧУЛИ ПОЛИЦАЙ ДА Е СТАНАЛ МИНЬОР ? НЕ, НАЛИ ? АМИ АКО ВИЧКИ ПОЛИЦАИ И ТЕХНИТЕ ШЕФОВЕ СЕ ПРЕКАРВАТ ПРЕЗ ПОЛИГРАФА ЗА ВРЪЗКИ С ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ И НЕРЕГЛАМЕНТИРАНИ ДОХОДИ ВСЯКА ГОДИНА ? КОЛКО ЩЕ ГО ИЗДЪРЖАТ ?

 90. 90 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Ей, полицаите са се обидили. Хумурески.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK