Министерството на образованието изпраща психолози в училището в Сливен след инцидента

Министерството на образованието изпраща психолози в училището в Сливен след инцидента

© Анелия НиколоваМинистерството на образованието и науката изпраща психолози в Професионалната гимназия по икономика в Сливен, които заедно с колегите си от районните социални служби да работят с учениците за преодоляване на изживения вчера ужас. Предвидено е около 10 психолози да работят с децата и учителите още в понеделник сутринта, съобщи пресцентърът на ведомството.


Ученичка от гимназията беше наръгана от 28-годишен мъж и почина пред очите на съучениците си. Има и още пострадали при инцидента, включително самият нападател, който е в болница под полицейска охрана.


В Министерството на образованието и науката е постъпил доклад от началника на РИО – Сливен, с който уведомява за трагедията с 15-годишната ученичка. Инцидентът е станал в двора на учебното заведение. Мъжът се е опитал да влезе в училището, но охраната го е спряла. При нападението е пострадала и педагогическият съветник в училището. Децата от училището са прибрани от родителите си, сочи докладът, цитиран от МОН.


Експертите от регионалния образователен инспекторат са се срещнали с директора на Дирекция "Социално подпомагане" – Сливен, и социални работници от отдел "Закрила на детето". Координирани са бъдещите действия на институциите, като са пренасочени психолози от различни училища, обслужващи звена и социални услуги от града за осъществяване на кризисна интервенция с учениците от класа и от училището.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK