Симеон Дянков: Бомбата енергетика ще гръмне в лицето на правителството

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (126)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Аа, сефте гърмят бомбите на Аамбубата Симеонее, Симеоне. Ще си платим гяволъка до стотинка.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 2. 2 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  Тоя и той взе да говори глупости за тия 16 млрд. Би трябвало от досегашния му опит да е схванал някои неща...

  Колкото до енергетиката, там ситуацията е адски тежка, и Дянков би трябвало да е наясно с това - драмата там беше формирана именно докато той беше вицепремиер. Освен ако не съм плащал АЗ 2 млрд за Белене...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 3. 3 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 294 Неутрално

  За какви реформи говори? Видя се, че реформите пак отекоха...

 4. 4 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Дянков го признавам за един от малцината мозъци, подвизавали се в БГ политиката, но нищо няма да гръмне. Боко и Сие ще теглят заеми, ще строят фонтани и овцете ще блеят до "успешния край".

 5. 5 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 877 Неутрално

  "Тогава министър Цветанов спираше каквито и да било реформи"

  кой КОЙ е в българската политика

 6. 6 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4259 Неутрално

  Имам много логика в думите на Дянков.Колкото повече се отлагат реформите в силовите министерства ,а също се трупа дефицит в енергетика,то толкова по-трудно държавата ще се измъкне от този омагьосан кръг.

 7. 7 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 877 Любопитно

  важна част от интервюто бе и "да се разкара най после дс от управлението на държавата чрез закон за лустрацията " въобще дянков показа топки от ню йорк

 8. 8 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  Прав е ! Само,че добре знае,че задлъжняването на една държава е най-големия бизнес !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 9. 9 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1897 Неутрално

  Абсолютно,
  да ме извинят съфорумците,но както и миналата година писах тук:единствения финансист след Костов,който направи невъзможното за България по време на криза.

  Не си губя времето да отговарям на тролове . “Pacta sunt servanda”
 10. 10 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2015 Весело

  гусинът Дянков ша може ли да обясни защо аджеба ще трябва да се вдигат цените в енергепиката като примерно държавните предприятия (и модернизирани) продават електроенергията за 70-75 а "частните" (честните) продават от 105 до 200 на квч (фотоволтаиците и до 400)? Аа забравих да уточня енергията произведена на тези цени не отива на вътрешния пазар защото квотата е запълнена от скъпата енергия?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 11. 11 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#4:"Дундурук"]Боко и Сие ще теглят заеми, ще строят фонтани и овцете ще блеят[/quote]
  Нищоправенетои краденето най ти допада?? То няма как да свършиш нещо полезно за народа, като ума ти е зает да мислиш какво да откраднеш - така се получава трагикомичната ситуация на БСП § ДПС.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 12. 12 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 388 Неутрално

  А що се отнася до енергетиката, няколко неща трябва да се пипнат, за да се оправят нещата, но няма воля, а само популизъм. От една страна цената за потребителите не е реална и се субсидира със затъването на НЕК. От друга страна много се краде. От трета - вакханалията с ВЕИ-тата прави някои хора милионера на гърба на останалите. Четвърто - много милиони изтичат безпирно все още в Южен Поток и подобни шитни. Проблемът е , че нито бантустанските потребители желаят промяна, нито бантустанските бандити ще позволят. Едно време мислехме Боко за силна ръка, а се оказа ...

 13. 13 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  1 млрд КВАЗИ данък пълни джобовете на ВЕИ собствениците
  а 700 млн на Марица 1 и 3 !

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 14. 14 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#11:"oporna_to4ka"]Нищоправенетои краденето най ти допада?? [/quote]

  Ми по-добре нищо, отколкото скъпо Чусвояване" със мегаскъпа поддръжка ( ЕС ПАРИ НЕ ДАВА ЗА ПОДДРЪЖКА ) - фонтани, саксии, беседки, екопътеки в нищото, стадиони, спортни зали по селата, мега-арени, недостатъчно натоварени магистрали, бутафорна археология, неефикасни софтуери и т.н..

 15. 15 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 497 Неутрално

  16 млрд тази, 5 млрд следващата, 4 млрд дефицит в енергийния сектор, още 2.5 млрд за спасяването на енергийния сектор... машалаааа... Това милиардите правителството вече за нищо ги няма. Нищо де, колкото повече са милиардите, толкова по-бързо ще дойде кризата, гръцкия сценарий и краят на ГРОБ. Така че дерзайте с милиардите дълг!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 16. 16 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално


  "Решението на проблема е да се вдигнат много повече цените на електроенергията – и за домакинствата, и за бизнеса, защото производителите на ток, на които дълго време не им се плаща, ще намалят производството."
  Е, и? Какъв е проблемът? От години в България има диспропорционално производство и потребление на ток. Редуцирайте производството/производителите. Колко още да се ограничи потребителската способност на населението?

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 17. 17 Профил на Доби
  Доби
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Дянков е прав. Предстои фалит... скоро...

  НЕ СЕ ПОТИМ
 18. 18 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 811 Неутрално

  Че тая бомба нали вече гърмя ? Него защо го уволниха , не помни ли ?

 19. 19 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  Хронология на събитията по прекратяване на договорите в Унгария

  През 2004 г. Унгария уведоми Европейската комисия, че на пазара за електроенергия има сключени дългосрочни договори за изкупуване на електричество Power Purchase Agreements (PPAs) между мрежовия оператор (държавна собственост) с монополно положение на пазара и някои производители на електроенергия.

  През 2005 г. ЕК образува производство и започва задълбочено проучване, което да установи дали дългосрочните договори представляват незаконна държавна помощ.

  През май 2008г., след задълбоченото разследване, Комисията установява, че чрез PPAs, сключени между мрежовия оператор и десет производители на електрическа енергия, между 1995 и 2001г., се предоставя на тези производители неправомерна и несъвместима държавна помощ по смисъла на чл. 107 (1) от ДФЕС (предишен чл.87(1). Комисията изисква Унгария да ги прекрати преди края на 2008г. и да възстанови помощта, отпусната на производителите след присъединяването на страната към ЕС през 2004г.

  Реакцията на инвеститорите след решението на Европейската комисия

  Това решение на ЕК се обжалва пред Съда на Европейския съюз от двата основни инвеститора, страна по PPAs.

  Европейският съд в две последователни решения отхвърля жалбите на инвеститорите и остава в сила решението на Комисията, потвърждавайки категорично изводите й, че PPAs представляват незаконна държавна помощ и трябва да се прекратят.
  Решенията на съда може да намерите на следните линкове:
  Едното решение е от февруари 2012 г.
  Второто решение е от април 2014 г.

  Какви стъпки предприема Унгария

  Преди решението на Комисията
  Унгария предприема първи стъпки за намаляване на цените за изкупуване на електрическата енергия по дългосрочни договори веднага след влизането си в ЕС. Първи опит за намаляване на цените страната прави през януари 2004 г., когато прекратява действието на административния модел за определяне на цената на електричеството изкупувано по дългосрочните договори, въведен със закон за енергетиката от 2001 г. От тази дата е въведена нова формула за изчисляване на цената за изкупуване на електричеството по дългосрочните договори.
  През 2005 г. започва политически и обществен дебат във Унгария относно цените за изкупуване на електрическата енергия по дългосрочните договори. Основната загриженост на обществото идва от факта, че цените за изкупуване на електричеството по дългосрочните договори са твърде високи и гарантират необосновано високи печалби на производителите на електричество, страни по дългосрочните договори. Освен това се оказва, че държавното предприятие MVM, което е с монополно положение и е задължено да изкупува произведеното електричество по договорите, заплаща на производителите по-висока цена за закупеното количество електричество, спрямо цената по която след това то продава електричеството на потребителите.
  През месец март 2005 г. по време на дебат в икономическата комисия на унгарския парламент, председателят на енергийния регулатор на Унгария (HEO) заявява, че Унгария в съответствие с европейското енергийно законодателство трябва до 2007 г. да прекрати административно определяне на цените и те следва да се определят на пазарен принцип. А проблемът с цените на електрическата енергия по дългосрочните договори следва да се решат в съответствие с правилата за "невъзвръщаеми разходи“
  През месец ноември 2005 г., HEO изпраща писмо до AES Tisza, в което твърди, че печалбата на компанията е „необосновано висока“ и предлага печалбата да бъде в границата до максимум 7,1%. По принцип унгарският енергиен регулатор приема, че „разумната“ печалба, трябва да е под 10%.
  През месец ноември 2005 г. се провежда първата среща между представители на HEO, MVM и инвеститора. След това се провеждат още четири срещи, но страните не постигат приемливо споразумение.
  През месец март 2006 г. унгарският парламент променя закона за енергетика 2001 г. (закон 2006) като повторно връща формулата за административно определяне на цената по която централите продават електричеството на MVM.
  В съответствие със закона министерството на икономиката на Унгария издава две последователни „ценови постановления“(през 2006 и 2007) с които определя фиксирани цени за изкупуваната енергия. По този начин цените за изкупуване са намалени с 43% през 2006 г. и с 35% през 2007 г. спрямо договорените цени през 2001г.
  Тези намаления на цените са повод инвеститорите AES Summit Generation Limited (“AES Summit”) и AES-Tisza Erömö Kft (“AES Tisza”) да се обърнат към Международния център за разрешаване на инвестиционни спорове International Centre for Settlement of Investment Disputes (“ICSID”), с искане за арбитраж.
  Предприятията твърдят, че цените по дългосрочните договори са намалени по политически причини и че това води до директни загуби за (“AES Tisza”).
  Ищците твърдят, че по този начин Унгария е нарушила задълженията си по Договора за енергийната харта, както следва:.
  (а) нарушила е задължението си да предоставя справедливо и безпристрастно третиране;
  (б) обезценила е инвестицията на „AES "чрез прилагане на неразумни и дискриминационни мерки;
  (в) нарушила е задължението си за предоставяне на национално третиране;
  (г) нарушила е задължението си да изпълни клаузата „най-облагодетелствана нация“
  (д) нарушила е задължението си да осигури постоянна защита и сигурност;
  (е) извършила е отчуждаване (експроприация).
  Международният арбитраж отхвърля всички тези твърдения и приема, че Унгария не е нарушила енергийната харта.
  Страните обжалват това арбитражно решение. Но то също е отхвърлено.
  Подробности за двете решения може да се намерят както следва.
  Първото решение
  Второто решение
  Енергийната харта  Какви стъпки предприема Унгария след решението на Европейската комисия

  Както вече посочих през 2008 г. Европейската комисия приема, че дългосрочните договори за изкупуване на електричество представляват незаконна държавна помощ .

  В изпълнение на решението на ЕК Унгария предприема стъпки за прекратяване на договорите.

  През месец август 2008 г. министърът на финансите прави предложение пред икономическия кабинет на правителството да се изготви законодателно предложение до парламента за прекратяване на PPAs.
  През месец октомври 2008 г. правителството внася проектозакон в парламента.

  През месец ноември 2008 г парламентът на Унгария приема закон „the PPA Termination Act“, който прекратява дългосрочните договори считано от 1 – ви януари 2009 г.

  Що се касае за признаване на „невъзвръщаемите разходи“ направено от инвеститорите stranded costs, Унгария уведомява отново Европейската комисия за схемата за компенсиране на тези разходи за преценка доколко тя отговаря на правилата за държавни помощи.
  През април 2010 г. Комисията с решение одобрява схемата за компенсация на направените инвестиционни разходи. Въз основа на това решение на Комисията правителството приема постановление за възстановяване на получената незаконна държавна помощ.


  В отговор на тези стъпки белгийската компания Eectrabel също се обръща към Международния център за разрешаване на инвестиционни спорове с твърдение, че Унгария, прекратявайки договорите извършва незаконна експроприация по смисъла на чл. 13(1) от Договора за енергийната харта.

  Арбитражният съд отхвърля и тази жалба. Решението е изключително интересно и може да се използва като учебник от всеки, който се интересува от прилагане на международното право. В него се обхващат и анализират всички възможни проблеми, свързани с прилагане на европейското право и на международното право в областта на енергетиката.

  Решението е от ноември 2012 г. и може да се види ТУК:


  Как България да разреши проблемите с дългосрочните договори
  Опитът на Унгария показва, че с „магическа пръчка“ не може да се намери бързо решение. Може да се каже, че Унгария е извървяла дълъг и нелек път докато рпазреши проблема с дългосрочните договори. Едно от предимствата й е, че тя в съответствие с чл. 107 от Договора за функционирането на ЕС е изпълнила задължението си да обяви пред ЕК наличието на дългосрочните договори и да поиска оценка в съответствие с правилата за държавните помощи. Проучването на Комисията е отнело четири години, за да вземе окончателно решение. Освен това, за да бъдат прекратени договорите и да не бъде прието това действие като експроприация, Унгария е приела специален закон, приложила е методиката на ЕК за признаване на „невъзвръщаемите разходи“ и отново е нотифицирала схемата като държавна помощ, за която е получила одобрение през 2010 г.
  Или цялата процедура е отнела на Унгария 6 години.

  Проблемът за България идва от факта, че тя не е уведомила ЕК за наличието на дългосрочните договори, което е трябвало да направи през 2007 г. (доколкото имам информация тогава са подписани договорите). Според Закона за държавните помощи Министерството на финансите е органа, който трябва да изпраща уведомленията за предоставени държавни помощи до Европейската комисия (с изключение на тези в земеделието)
  С една дума България няма решение на ЕК, на което да се позове (както е направила Унгария), за да предприеме законодателна инициатива за прекратяване на договорите.
  Според мен трябва да се предприемат законодателни стъпки за прекратяване на договорите, но преди това да се направи консултация с ЕК, как да се отстрани проблема с липсата на уведомление за наличието на дългосрочните договори (още през 2007 г.) и съответно решение на ЕК. Необходимо е не ДКЕВР да подава уведомление до ЕК за държавна помощ, а Министъра на финансите, чието правомощие е разписано в чл. 5,ал. 2 т.3 от Закона за държавните помощи.

  Между другото същия проблем възниква и при дългосрочните договори с производителите на енергия от възобновяема енергия. За тях също трябва да се направи уведомление пред ЕК за държавна помощ.

  http://velimar.blogspot.gr/2014/10/normal-0-21-false-false-false-bg-x-none.html
  но на тоя повече му харесва вдигане на цени!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 20. 20 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 1760 Неутрално

  До коментар [#17] от "Доби":

  Фалитът е хубаво нещо, защото може да доведе до реформи.

  Животът е кратък! Затова се стремете да прекрарате колкото се може повече време в интернет-форуми в спорове с непознати.
 21. 21 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1352 Любопитно

  аха, 16 милиарда заем са взели тази година значи?

 22. 22 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Ако сега се отстъпи назад, ще се чака чак след няколко години евентуално по-реформаторски настроен кабинет да го направи...

  Е колко по-рИформаторски от този кабинет??? Аз мислех, че този кабинет е най-рИформаторският в историята на вселената?? Поне Радан тъй беше казал...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 23. 23 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#9:"nessarox"]единствения финансист след Костов[/quote]

  Майнете го тоя изкуфял Костов. Пак ще повтора ква глупост каза преди 1-2 седмици по БГонЕър точно за тока. Повишаването на цената на тока за бизнеса било хубаво нещо и не трябвало да ги притеснява, ЩОТО щели да си го включат в цената на продукцията. А падащата конкурентоспособност на бизнеса и това, че потребителите ще платят накрая масрафа на всицки не му пука на тоя виден икономист.

 24. 24 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 811 Неутрално

  Може обратно. Каквито са цените на енергията , такива да се плащат на производителите. Който не е конкурентен да си сгъва перките и огледалцата и да върви на майната си ! Включително и нашите "приятели " американците с гарантираната печалба от 16 %. Маркс беше казал преди повече от сто години ,че за 8% печалба капиталистът е готов да продаде майка си.

 25. 25 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 811 Неутрално

  В коментар 19 е казано как стават тия работи.

 26. 26 Профил на Доби
  Доби
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#20] от "Ф.Нинов":

  Може. И трябва... идея си няма народа какви пари се точат покрай НЕК, БЕХ, ЕСО и подобни. И какви заплати вземат, а все са на загуба...
  Та заради тях ще икономисва държавата от сектор Сигурност? Ми няма да стане... Горчива чаша ще изпие Баце... скоро...

  НЕ СЕ ПОТИМ
 27. 27 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#10:"zuk_trombon"]държавните предприятия (и модернизирани) продават електроенергията за 70-75 а "частните" (честните) продават от 105 до 200 на квч (фотоволтаиците и до 400)?[/quote]

  Защото държавните под команда на властта субсидират цената на тока, НА ЗАГУБА СА ( засега малка ) , трупат дългове ( то това е бомбата ) , но някой може да реши да ги приватизира, та е добре да са в лошо състояние. РЕАЛНАТА ЦЕНА на тока е може би някъде по средата между цената на държавните и частните предприятия.

 28. 28 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 4196 Неутрално

  Прав е, че тия грешни пари, които се наливат в МВР, трябва да спрат. За НЕК- а също е прав, но на никой не му отърва не популярните мерки.

 29. 29 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Бомба в енергетиката, бомба в БДЖ, бомба в банките....бомба до бомба.

  Дянков трябва да е запознат с бомбата в банките.

 30. 30 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2015 Весело

  До коментар [#27] от "Дундурук":

  Реалната цена на тока ще се види когато спре държавното субсидиране, преференциални цени и задължителни квоти. Всичко друго е социализъм/комунизъм а всеки добре знае как свършва това. На сина ми когато прави групови проекти от училище нагледно му обянсявам що е това комунизъм щото той не го е преживял : когато един работи а останалите гледат. Той вече знае какво е комунизъм и никак не го желае

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 31. 31 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#30:"zuk_trombon"]Реалната цена на тока ще се види когато спре държавното субсидиране, преференциални цени и задължителни квоти.[/quote]

  Общо взето производството на ток би трябвала да е еднакво навсякъде. Все някъде по света би трябвало да го изчисляват точно и коректно. Или пък да усредним цените на няколко държави. Аз си мисля, че ще излезе, че нашата цена е нереално ниска.

 32. 32 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2730 Неутрално

  "Решението на проблема е да се вдигнат много повече цените на електроенергията – и за домакинствата, и за бизнеса...."

  Този филм вече го гледахме и на никой не му хареса.
  Абе няма ли някой да каже как да се задвижи икономиката?

  Judjuk
 33. 33 Профил на name.mg.forum
  name.mg.forum
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#18:"ahasver"]Че тая бомба нали вече гърмя ? Него защо го уволниха , не помни ли ?[/quote]

  Точно.
  По времето на ГЕРБ-1, Трайков беше министър на енергетиката, а Дянков на финансите, се накачиха ВЕИ-та, от вятър и вода, почти колкото в Козлудуй , над 1млрд МВ.
  Бяха 10 пъти по скъпи от Козлудуй, сега само 6-7.

  Евтествено всички на приятели на Борисов - Цветелина Бориславова, Прокопиев, Златев .... са само някои от тях

  Сега Дянково-Трайковата-Борисовата бомба ще гърми за твоти път след 2014 зимата, га изритахме ГЕРБ-1.

 34. 34 Профил на name.mg.forum
  name.mg.forum
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Тогава министър Цветанов спираше каквито и да било реформи.
  -------

  Тоест "реформа" - това е да се съкращават няккави бюджетни разходи? Това е пропаганда като за дебили.

  Колко страни правят такива "реформи"?

  И колко се опитват да си увеличават икономиката, съответно приходите на бюджета?

 35. 35 Профил на name.mg.forum
  name.mg.forum
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#30:"zuk_trombon"]Реалната цена на тока ще се види когато спре държавното субсидиране, преференциални цени и задължителни квоти. Всичко друго е социализъм/комунизъм[/quote]

  Нали точно от ЕС , Брюксел и околията му ни натискат да вкарваме "зелена енергия", която се субсидира от държавата?
  И квотите и те от там са - комунистическия Брюксел.

 36. 36 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 381 Неутрално

  "Единственият начин е да си признае правителството: НЕК е в състояние на несъстоятелност – банкрут."
  Как няма да е в банкрут, като купува скъпо и прескъпо електроенергия от ВЕИ-та, американски ТЕЦ-ове и други фаворити на управляващата клика. Политиците дадоха право на свои приближени и протежета да трупат милиони на наш гръб. Осигуриха им 30-годишни договори, високи цени и задължително изкупуване на енергията им от страна на държавата, По-голямо облагодетелстване от това, здраве му кажи. На американците също дадоха възможност да определят неправомерно високи цени и да смучат и те от гърба на потребителя. Толкова много паразити съществуват на наш гръб, че се очудвам, че още държавата не е фалирала.

 37. 37 Профил на Chivalry
  Chivalry
  Рейтинг: 225 Любопитно

  До коментар [#7] от "Stewie":

  Можете ли да ми пратите линк с цялото интервю?

  Новият шрифт на "Дневник" е бижу.
 38. 38 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Нема страшно. Правителството ще либерализира пазара и мат'ряла ще поеме товара. Ако щът да стачкуват срещу прс или уфх фирми доставчици които ще се създадат..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 39. 39 Профил на name.mg.forum
  name.mg.forum
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#27:"Дундурук"]Защото държавните под команда на властта субсидират цената на тока,[/quote]

  Под команда на Брюкселските квоти за зелена енергия, чиче, на Брюкселските квоти.

  Имаме таргет от ЕС - 16% зелена енергия до 2020г.

 40. 40 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Няма как да се мине без повишаване на цената на тока и е добре това да стане сега, когато цената на петрола е ниска. Ако цената на петрола се повиши а еврото остане слабо спрямо долара ще бъде много по-болезнено. А и отлагането само вдига цената която трябва да платим.

 41. 41 Профил на ТОЛЕРАСТ
  ТОЛЕРАСТ
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Етапът на дълговото зарибяване приключи преди година
  и България вече се намира в активната фаза на натрупване на тежка задлъжнялост.
  По този път отбивки няма, обратен завой е невъзможен.
  Пътят е само един - стръмно надолу.
  За кратък период се изтеглят почти 22 милиарда, което за невзрачната икономика е зашеметяваща сума.
  Гърция поне има острови, някакви перспективи и флота.
  България има трици.
  Една само земеделска земя ни остана. Нея не сме я губили дори в най-тъмните страници от историята.
  Идея нямам, каква ще бъде развръзката, но не виждам никакъв лъч на надежда.
  Щеше ми се да имам имоти зад граница.
  И когато "гръмне бомбата" и аз да си бия камшика.

 42. 42 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 943 Неутрално

  [quote#17:"Доби"]янков е прав. Предстои фалит... скоро...[/quote]

  Така е след като няма никакви реформи в сектор Енергетика и безспорен факт е че Баце там не пуска ниКОЙ .
  Това може да се тълкува с преки лични интереси или неконтролируема корупция .
  Ще иска да си обрише мръсните ръчища сшефа на КЕВР но там ще удари на камък и Ние ще поемем и този пладнешки грабеж повече от КТБ понеже има и скрити дългове които не са публично известни.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 43. 43 Профил на Ritter 1
  Ritter 1
  Рейтинг: 442 Гневно

  ​Тоз виден майстор на пиците хубаво е взел да говори как Цветанов е спирал реформите. И най-вероятно е било така. Нали ЦЦ и ДП са си авери на статуквото.

  Да вземе обаче да каже цялата истина!

  В това число- как по линия на ЦЦ е заставян да прави поръчкови данъчни ревизии на конкретни фирми. Фирми на неудобни хора, в това число и на свои. Но неудобни на задкулисието с ДПС. Хитлеристките ударни тактики на Цветанов не са и не бяха само и единствено ЗЛАТАНОВАТА КОМИСИЯ В НС, НО И НАП! Репресивен апарат тероризиращ всичко набелязано.

 44. 44 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 811 Неутрално

  До коментар [#31] от "Дундурук":Ами да усредним заплатите на няколко държави.

 45. 45 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Брад Пит още ли се занимава с България?
  Баце го уволни-още ли не е разбрал?

 46. 46 Профил на ТОЛЕРАСТ
  ТОЛЕРАСТ
  Рейтинг: 225 Неутрално

  И понеже вече имахме достатъчно време да опознаем хитрия нрав на борисов,
  можем с лекота да предположим, че "бомбата" ще гръмне в ръцете на други.
  Всичко ще бъде добре изчислено и програмирано.
  Три-четири месеца преди края на мандата господинът ще хвърли сърцераздирателна оставкав комплект с въпросната "бомба".
  Ще изчака взрива. Както и слягането на хвърчащите отломки.
  За да пристигне отново на бял кон и да заяви гръмогласно,
  че е дошъл да спаси света от некадърници, корумпирани хора и орешарски.

 47. 47 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#44:"ahasver"]Ами да усредним заплатите на няколко държави. [/quote]

  Ами да направим Мерцедесите не по 200 000 , а по 20 000, че и ние бантустанците обичаме лукса.

 48. 48 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Финансовия гений на Дянков не бе достатъчен, а му се наложи да прави чисти магии за да спаси

  предишния мандат след първата година, но и въпреки с успехите на Президента който построи най-значимото като част от кабинета

  не успяха да предотвратят предсрочни избори. Сега само Президента ползва доверието на народа, кабинета е изцяло компрометиран и дори контролната функция на реформаторите ако изобщо е съществувала.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 49. 49 Профил на опа
  опа
  Рейтинг: 442 Неутрално

  ... този пък, как не го е срам да са обажда ...разсипа българската икономика ...

 50. 50 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3809 Неутрално

  Значи ЦЦ спрял прогреса?
  Затова е този хал.

  Не бил крив "матриала".
  Крив елит се е олял.

  В Данка верва много Бойко.
  В Бойко верва пък Местан.

  Ние верваме в Реформи.
  На Радан и след Радан.

  "Според него правителството, министърът на финансите Владислав Горанов и вътрешният министър Румяна Бъчварова вършат това, което трябвало да се свърши много по-рано. "При нас също пробвахме, между другото, и 2010-та и 2011-та, даже и 2012-та, точно в МВР да направим...

  Тогава министър Цветанов спираше каквито и да било реформи.

  За това казвам, че човек, който не е от системата на МВР -като министър Бъчварова, има по-голям шанс да направи реформи", заяви Дянков.

  По думите му сега е моментът да се правят такива реформи, защото току-що, на местните избори правителството на ГЕРБ е получило голяма подкрепа и хората вярват на Бойко Борисов.

  "Особено важно е, че и Реформаторският блок – в случая Радан Кънев, подкрепи тези реформи. Да не се отстъпва назад.

  Ако сега се отстъпи назад, ще се чака чак след няколко години евентуално по-реформаторски настроен кабинет да го направи", подчерта Симеон Дянков."

 51. 51 Профил на today
  today
  Рейтинг: 929 Неутрално

  [quote#6:"bat_plamen"]то толкова по-трудно държавата ще се измъкне от този омагьосан кръг.[/quote]
  Нали предишното правителство на ББ вдигна цените на тока, и БСП веднага се възползваха и с руска подкрепа организираха нещо като преврат, след което дойдоха на власт, смъкнаха цените, и загубата на НЕК съвсем очаквано се увеличи. Това е целта, да се докара НЕК до фалит и някой да прилапа активите и, това са ВЕЦ, ПАВЕЦ, като особено последните са жизненоважни за функционирането на енергийната система, който ги прилапа ще има гарантирана печалба и ще държи всяко правителство в ръцете си.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 52. 52 Профил на ssg
  ssg
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#9:"nessarox"]Абсолютно,
  да ме извинят съфорумците,но както и миналата година писах тук:единствения финансист след Костов,който направи невъзможното за България по време на криза.[/quote]
  Какво точно невъзможно направи Дянков? Да не питаме с колко излишък завари страната и с колко я остави.
  Въпросния аз лично по телевизията два пъти го чух да обявява край на кризата, не знам колко общо го е правил.

 53. 53 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 551 Весело

  Това е новината, която от дълго време очакваме ...
  Едно върху друго, точно днес не помисляй дори, за Премиер или за член на Правителство ...

 54. 54 Профил на makadam
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на l_i_k_a_t_a
  l_i_k_a_t_a
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Овчари в парламента.Дори един прост(неграмотен) овчар би управлявал тази страна по -добре.Не трябва да се съкращава,а да се мисли как да пройзвеждаме продукция ,която да пласираме.
  Не може да бягаме зад автобуса и да кажем спестихме 1лев.

 56. 56 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#49:"опа"]...разсипа българската икономика ... [/quote]

  Човекът беше Министър на финансите, а други бяха на икономиката - Трайчо и Делян. Не виждам разлика между положението на държавата сега и тогава - зле, но поне тогава не бяхме в брутална дългова спирала - а точно това е ресорът на МФ.

 57. 57 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 279 Весело

  "...Ако сега се отстъпи назад, ще се чака чак след няколко години евентуално по-реформаторски настроен кабинет да го направи", подчерта Симеон Дянков.

  ако се отстъпи назад, след 2-3 години просията ще накара процесията от 1 милион гладни български граждани, с иконите на Св. Иван Рилски и Св. Йоан Кръстител да отидат в Драгалевци и навръх Ивановден да се молят на Иван Костов отново да оглави реформаторско правителство.

  и този път да доведе до край лустрацията, съд за комунистическите престъпници и затвор за всички членове на ДПС, БПС, Атака, които са членували в тези партии от 1970-та до днес.

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 58. 58 Профил на makadam
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 59. 59 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 970 Неутрално

  Дянков е адски прав за всичко в случая. Тоест почти за всичко, тези 16 миларда сме ги коментирали не веднъж, кое е стар, кое е нов данък и няма как да отиват 16 млрд. за запълване на дупката в енергийния сектор.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 60. 60 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#51:"today"]Нали предишното правителство на ББ вдигна цените на тока[/quote]

  Нещо се бъркаш. Дойдоха просто големи сметки, щото бяха за по 50 дни наведнъж.

 61. 61 Профил на Доби
  Доби
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#9] от "nessarox":

  Ъхъ, използва всички резерви, особено на НЗОК... помним...

  НЕ СЕ ПОТИМ
 62. 62 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 605 Весело

  [quote#57:"полувишис"]след 2-3 години просията ще накара процесията от 1 милион гладни български граждани, с иконите на Св. Иван Рилски и Св. Йоан Кръстител да отидат в Драгалевци и навръх Ивановден да се молят на Иван Костов отново да оглави реформаторско правителство. [/quote]
  Хахаха, веселяк, историята от древна Атина до сега показва друго, държавата се оглавява от тирани /диктатори/ и се режат глави на плутократи. А Костов /сърбахме му попарата/най-много да продаде НЕК за един долар на някой еврейски спекулант!

 63. 63 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 605 Весело

  [quote#57:"полувишис"]затвор за всички членове на ДПС, БПС, Атака, които са членували в тези партии от 1970-та[/quote]
  Може ли като много компетентен да включиш и пенсионерските клубове и техните членове от 1944г та до догодина?

 64. 64 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7374 Неутрално

  Дянков явно не е бил толкова бос,но нали Борисов иска всички и всичко да командва,пък все другите да са виновни,го провали.

 65. 65 Профил на Доби
  Доби
  Рейтинг: 279 Весело

  [quote#57:"полувишис"]ДПС, БПС, Атака,[/quote]
  БПС особено...

  НЕ СЕ ПОТИМ
 66. 66 Профил на Доби
  Доби
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#64] от "rosiraycheva50._":


  [quote#64:"rosiraycheva50._"]Дянков явно не е бил толкова бос[/quote]
  Бос не, гащи дебели нямаше...

  НЕ СЕ ПОТИМ
 67. 67 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1352 Любопитно

  [quote#46:"европейските ценности"]Три-четири месеца преди края на мандата господинът ще хвърли сърцераздирателна оставкав комплект с въпросната "бомба". [/quote]
  их, ма Дянков не казА ли до следващата есен

 68. 68 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  Мефистофел ни дава акъл. Как да си ДОсъдираме джобовете, за да ХРАНТУТИМ съвсем законно ВЕИ Собственици и офшоркаджии. Общо за над 1,7 млрд на ГОДИНА! Слушайте го! Гласувайте за тези, които Мефистофел Дянк-офф ви казва! За да плащате ГАРАНТИРАНО ПОВЕЧЕ! За да пълните ТЕХНИТЕ джобове! така е демократично, така е ЗАКОННО про демокрацията! Конституцията на САЩ би гаратирала право на БУНТ в този случай, но ние НЕ СМЕ САЩ! А периферия, територия....

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 69. 69 Профил на seaker
  seaker
  Рейтинг: 247 Неутрално

  "Според него правителството трябва да вземе непопулярни мерки и да ги обясни"
  А според мене цената на енергията вече е предостатъчно "непопулярна", като се има предвид процента от доходите, които гълта тази услуга.
  От тази Дянкова идея прозира схващането, че дупката в енергетиката се формира заради потребителите - видите ли някой ги глези. А нещата не стоят точно по този начин. Сектора бива източван и зле управляван. Не се налива в каца без дъно. Това първо. Второ, не може цените да гонят европейските, а доходите да са в пъти по-ниски.
  Простото увеличение на цени е счетоводителски подход. Трябва ни управленска стратегия за стимулиране на икономиката и редуциране на корупцията.
  Лично аз съм съгласен номиналните цени на енергията за крайните потребители да са абсолютно същите като тези в САЩ.

 70. 70 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 639 Любопитно

  [quote#22:"fortunes"]Е колко по-рИформаторски от този кабинет??? Аз мислех, че този кабинет е най-рИформаторският в историята на вселената?? Поне Радан тъй беше казал... [/quote]


  Ааа има и по риформаторски кабинет, тоа на АТАКА

 71. 71 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#57:"полувишис"]и този път да доведе до край лустрацията, съд за комунистическите престъпници и затвор за всички членове на[/quote]

  Ама предния път Командира Ви започна ли ги тези неща, че сега ще ги завършва. Аз помня, че тогава се случи приватизацията ( принципно хубаво нещо в белите държави ), НО 99% от приватизираното бе взето за жълти стотинки точно ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ и членове на ...

 72. 72 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#59:"virtual brain"]тези 16 миларда сме ги коментирали не веднъж, кое е стар, кое е нов данък[/quote]

  Ама НИКОЙ , абсолютно никой, не обясни какви бяха тези 5,5 млрд. , за които Боко подписа в Брюксел. От тези 16 ли са или други? Май не са , защото защо трябва да се подписват в Брюксел? И на никой не му пука? Медиите мълчат. А ТОВА СА 5,5 млрд.?

 73. 73 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Абе, хора, някой знае ли пък колко милиарда заеми са дръпнали напоследък общините? Някъде видях числото 10 милиарда. Да знаете, че пак на наш гръб ще са и тези, дето никой не ги коментира.

 74. 74 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 990 Любопитно

  До коментар [#32] от "Judjuk":

  По това разсъждение на Дянков си личи, че цял живот е " работил" като чиновник

 75. 75 Профил на stenli1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1464 Неутрално

  "Тогава министър Цветанов спираше каквито и да било реформи."

  То да е само тогава. Дянков казва на висок глас това, което много хора си мислят, че ЦЦ е вреден, и за партията си, и за държавата.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 77. 77 Профил на just
  just
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#13] от "ДСБ+Москов фармацевтична МАФИЯ! Реекспорт-300 млн":
  ''1 млрд КВАЗИ данък пълни джобовете на ВЕИ собствениците ''


  От там е най-голямата пробойна в енергетиката, и офшорките не плащат и стотинка данък в БГ. Енергията от ВЕИ е безумно скъпа. Голяма част от ел енергията произведена от АЕЦ отива за износ, а това е най-евтината енергия. Там също са фирмите на разни депутати и партийни величия. Често и те са офшорки.
  Данък платен 0 лева, 0 стотинки.

 78. 78 Профил на just
  just
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#7] от "Stewie":

  Ако е казал това, шапка му свалям, това е коренът на злото в БГ.

 79. 79 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 765 Неутрално

  [quote#12:"Дундурук"]Едно време мислехме Боко за силна ръка, а се оказа ... [/quote]
  Ми доискажи се де. Кажи , че за нищо не става и е най-стахливия премиер. Друг е въпроса, че другия път още повече гласове ще получи.. То и за това сме там където сме.

  Stupid people make me sick
 80. 80 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 765 Неутрално

  [quote#78:"just"]Ако е казал това, шапка му свалям, това е коренът на злото в БГ. [/quote]
  Коренът на злото са тези които прикриват истината за сметка на собственото си благополучие. В нормалните страни това се нарича престъпление и е подсъдно. А ние никога няма да бъдем нормална страна с подобно управление и най-вече с подобни избиратели..

  Stupid people make me sick
 81. 81 Профил на Grandioso Emperatorovich
  Grandioso Emperatorovich
  Рейтинг: 272 Гневно

  Дянков е прекалено умно копеле за чадата на Тангра. Не случайно, едно време най-умните изпращахме при Тангра. Сега не можем, защото те бягат от Булгарето преди да ги усетим.

 82. 82 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Кво повече ще гърми. Ми кът гледам, страната е в развалини. Стига вече със сачма-сапан изявления.

 83. 83 Профил на accidental
  accidental
  Рейтинг: 759 Неутрално

  Той е прав, но това е много чуствителна територия, и ако правителството я пипне, то ще бъде свалено, а то и вече веднъж бе свалено заради енергетиката

 84. 84 Профил на BloodSport
  BloodSport
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Ситуацията с енергетиката е плачевна, поради няколко причини - първо, ебаха майката на доста работещи ТЕЦове, къде от НЕК, къде от некадърно стопанисване, но предимно поради непокриване на европейски изисквания. Къде ще ги покриеш с руски котли и турбини от 62-ра година, няма как, жалкото е че работещи фабрики спряха, и стотици работещи хора изхвръкнаха на улицата. Второ - мошеничествата и корупцията в НЕК и ДКЕВР са пословични и традиционни. Трето - какво стана с АЕЦ Белене - става въпрос - нищо не стана, но ние плащаме неустойки, които не са малки, а се мълчи по въпроса, което води до извода, че въобще не са малки..Четвърто - мътна и кървава..

 85. 85 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Това дясно правителство ни дава урок по простотия , да взимаш милиарди заеми за да покриваш разходите на държавна компания , това едва ли го има някъде...

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 86. 86 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Ами нали има данък здраве, данък роми и т.н.т. Сега ще направят и данък енергетика! Ами спрете ел централите Марица Изток, спрете )или поне намалете драстично) ВЕИ. По-важното е да вкарат в затвора виновните за тези поразии в енергетиката, но да им конфискуват и имуществото! Съкратете полицаите, прокурорите и съдиите. После спрете всички пенсии на рано пенсионира ли се (преди 65 години)! Най-важното е да се спре ромската напаст и ислямистите като се започне с арестуването на всички от БХК и тем подобни мафиотски структури!

 87. 87 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Чакайте, нали булгаристанския Цеко Чоков обясняваше, че 16 млрд. ще послужат за няколко години, за покриване на евентуални дефицити в бюджета.
  Наистина ли успяха да ги усвоят само за година? КТБ глътка 4 млрд., а дефицитът да е бил 2-3 млрд., къде потънала още 9 млрд.? Или Дянков ни лъже или кражбите текат като за последно.

 88. 88 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  "По никакъв начин той не е покрит тази година, миналата година, по-миналата година, а се натрупва"

  А, покрит ли е по времето, когато Дянков беше министър на финансите ?

 89. 89 Профил на w22
  w22
  Рейтинг: 551 Неутрално

  "По думите му сега е моментът да се правят такива реформи, защото току-що, на местните избори правителството на ГЕРБ е получило голяма подкрепа и хората вярват на Бойко Борисов. "

  Да, хората вярват на една мутра-контрабандист.
  Боже мой....до какво стигна България. Министри бандюги, бивши финансови министри задигнали почти милиард лева се разхождат по плажовете. Разни бивши депутати викат, че се махат от парламента защото с 2000лв трудно се изхранвало семейство - същите тези искат 500 лв заплата за полицаи....ДЕБИЛИ, закривайте я тази държава най-после. Полицаите не протестират за 20-те заплати при пенсия, обаче тези само това дъвчат. Искам да видя народните представители при една заплата от 400-500 лева колко често и колко от тях изобщо ще идват в парламента...май никой.

 90. 90 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 442 Весело

  [quote#29:"regular_observer"]Бомба в енергетиката, бомба в БДЖ, бомба в банките....бомба до бомба. [/quote]

  Бомба в авиацията... Бомба в общинските дългове... Бомбата в арбитража за АЕЦ Белене също не е за отписване... Вероятно ще ни гръмнат с неустойки за милиард и там...

  Не виждам чак такъв проблем със заплатите на държавните служители (в това число и полицаите) и с пенсиите. Те няма да са в тежест на бюджета като падне борда. И ДЦК в левове също няма да са особен проблем. Така, че място за вътрешен дълг още има...

 91. 91 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 870 Весело

  Приказва си Дянков, калкото да му се чува името в страната, че съвсем се беше умълчал по едно време!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 92. 92 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  [quote#2:"Darth Plagueis"]Тоя и той взе да говори глупости за тия 16 млрд. Би трябвало от досегашния му опит да е схванал някои неща... [/quote]
  По телевизията Дянков не го каза така!!! Той не е казал че сме взели 16 млрд.... написаното в статията е манипулация на журналиста!!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 93. 93 Профил на osho
  osho
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Проблемът на Горанов с реформите в МВР е, че не обясни нещата така, че и на 4-годишните да им стане ясно как средствата се изразходват неефективно. Достатъчно дълго и достатъчно напоително. С факти и цифри. Същата грешка допускат и с НЕК. Крият проблемите и оттук нататък, те се превръщат в спирачка към промените.

 94. 94 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 551 Разстроено

  Комунягите единствено това могат - да крадат! Нищо друго! И ще го правят, докато могат...после?! После ще се запилеят в чужбина с откраднатото и ще оставят територията да се самоизядем....потърпете - малко остана...

 95. 95 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Дянков се оказа прав за всичко и сега,в интервюто - също.Тръгна реформа в енергетиката и статуквотоя спря отново.Докога енергийната мафия ще безчинства?

  Tony
 96. 96 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Ами то у нас винаги се чака да се обърне колата. Мъдрият български народ го е казал. Като се обърне колата пътища много! Ние просто го разбирахме, че не трябва да се чака да се обръща колата, а овреме да се избира правилния път. А смисълът е точно обратен. Докато колата си крета няма сила която да накара правителството да направи нещо. След като се обърне се виждат много нови пътища и тогава всички се хвърлят да обсъждат кой е най-подходящият.

 97. 97 Профил на igs15435659
  igs15435659
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Когaто женa ти те издържa и ти си икономически лaик-резултaтa е юпито Дянков.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 98. 98 Профил на Гру
  Гру
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Безспорен факт е, че енергийния сектор е в огромен дефицит, но нека да си признаем, че причината за този колапс не се корени в „ниската“ цена на тока. Вече дори за глупаците е ясно, че лошото управление в сектора е същинската причина за огромните дългове в НЕК. Г-н Дянков тактично пропусна да каже, че парното в София също трябва да се увеличи, но не защото в момента цената на парното е ниска, а защото „Топлофикация-София“ наруши постановление на МС за диверсификация на депозитите и вложи 90 милиона лева в КТБ, които безвъзвратно бяха загубени.

  Be always at War with your vices, at peace with your neighbors, and let each New Year find you, a better person.
 99. 99 Профил на baduk
  baduk
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Проблемите не се крият от немайкъде. Бойко, Костов и дори голяма част от опозицията са част от производителите чрез обръчи от фирми на възобновяем ток и на самите тях (всичките) не им е изгодно да провят промени.
  Тъжно е, че продвид това не виждам кога ще се промени нещо. Ще си кретаме още 5 години, дългодете ще започнат да преливат и тогава някой ще каже че "някой му е виновен". После ще започнат промените и ще се излезе с тезата, че има непроменяеми договори и...
  Слушали сме я така история, няма смисъл да я описвам пак.

 100. 100 Профил на tenevski
  tenevski
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Каквото има да гърми , да гърми ,че да се почва

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK