Не е важно да се говори за оставки, а за подобряване на работата, смята полицейски синдикат

Протестът на служителите в МВР в неделя.

© Георги Кожухаров

Протестът на служителите в МВР в неделя.Полицейските синдикати ще настояват не просто за запазване на съществуващите социални придобивки в МВР, а и за развитие на системата. Това каза Галентин Грозев от синдикалния алианс "Сигурност в МВР" пред Нова ТВ. Според него сега е важно не да се говори за оставки, а за това как да се подобри услугата в сектор "Сигурност", което не се постига през орязване на социалния пакет.


В коментар на вече оттеглените от кабинета идеи за орязване на обезщетения при пенсиониране и отпуски, както и на заплати на бъдещи служители, Грозев попита с какво услугата в сектора на сигурността ще се подобри след подобна промяна.


"По никакъв начин нашите членове не са съгласни да приемат каквато и да е част от така наречения от нас пакет "Горанов", който не е никакъв пакет, а една касапница", каза Грозев. Попитан колко души трябва да бъдат съкратени в системата, той заяви, че въпросът е много сложен и е необходим анализ.
"Тепърва трябва да ги обмслим, да се види държавата какво иска от тази система, какви функции трябва да се изпълняват по места. Според тези функции ще се определи какви хора трябва да ги изпълняват и какви минимални ресурси може да осигурят дадена дейност", смята той. 


"Как да има доверие в полицията, като няма кой да пази. (…) Не можеш да имаш доверие към някого, който изглежда като клошар в собствения си кабинет и ти да смяташ, че ще ти реши проблема. Той не е решил своите си проблеми, ще ти помогне на теб", допълни Грозев.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK