Преговорите с полицаите ще започнат с "лесна" тема

Засега полицаите спират протестите си в очакване на разговорите около бъдещата реформа в сектора за сигурност. Следващия протест е насрочен за четвъртък, когато се очаква бюджетната комисия да обсъжда проектобюджета, с които се въвеждаха рестрикциите на заетите в сферата, довели до едноседмични протести

© Георги Кожухаров

Засега полицаите спират протестите си в очакване на разговорите около бъдещата реформа в сектора за сигурност. Следващия протест е насрочен за четвъртък, когато се очаква бюджетната комисия да обсъжда проектобюджета, с които се въвеждаха рестрикциите на заетите в сферата, довели до едноседмични протестиОт догодина за администрацията в МВР, в Министерството на отбраната и в ДАНС ще важат нормите на закона за държавния служител, а не както досега на законите за сектора на сигурността, т.е. ще отпаднат привилегиите за полицаи и военни. Това ще е една от промените, които се очаква управляващите да предложат на синдикатите в МВР на предстоящите разговори около реформата на системата, научи "Дневник" от източници в силовото ведомство. Отдавнашната идея вероятно ще бъде сложена на масата за преговори, защото досега не е предизвиквала съпротива.


В близките дни ръководството на МВР и синдикатите трябва да имат нова среща, след провала на разговорите миналата седмица. Очаква се дискусиите да започнат тези дни, но още не са насрочени.


По повод споровете и протестите около внесените от министерството на финансите поправки за орязвянето на бонуси и надбавки управляващите коментираха, че се обмисля рестрикциите да важат само за администрацията, не и за служителите "на улицата". Такава заявка направи и премиерът Бойко Борисов. Преди време пък финансовият министър Владислав Горанов предупреди в писмо ръководствата на силовите структури, че планира от 2016 г. да се въведе разграничението.
Засега обаче не е ясно как точно ще бъде направена промяната и това ще е въпрос на разговорите - кой ще трябва да мине по закона за държавния служител и кой ще остане по закона за МВР. Или пък дали съкратените по закона за МВР, които след това ще постъпят на работа в администрацията на ведомството, ще получат в пълен размер обезщетенията, които им се полагат при напускане на системата. Както и дали преструктурирането ще стане на етапи или ще е за всички, смятано от началото на другата година. Обмисля се и как да не се правят конкурси за всички, които трябва да преминат от едно качество в друго, тъй като организацията на хиляди конкурси би била непосилна задача.


С промяната обаче ще се постигне част от това, което управляващите целяха и с блокираните сега изменения - съкращаване на част от разходите за заплати и свиване на бонусите поне за част от заетите. За наетите по закона за държавния служител например няма да има индексация на заплатите с по 2 на сто годишно заради натрупан стаж, няма да има пари за храна, каквито на заетите по закона за МВР, няма да има толкова сериозни компенсации при напускане.


Вероятно на разговорите отново ще се обсъжда и свиването на компенсациите при напускане на системата поне за новопостъпващите. Както и въвеждането на някакъв вид позитивни финансови стимули за работа вместо увеличението на парите за всички само заради стажа.


Идеята е промените, които в момента ще се обсъждат със синдикатите, да минат заедно с вече внесените промени в закона за МВР, които са оповестени отдавна и са в деловодството на парламента. Те също ще облекчат част от бюджета, отделян за МВР.


Според измененията, които се очаква да заработят от догодина, всички услуги, предоставяни от министерството на гражданите, ще бъдат отделени в отделно държавно предприятие - Център за предоставяне на услуги. Така в МВР ще останат основно полицейски служители и държавната администрация, а в новото дружество ще работят хора по трудово правоотношение.


Новото предприятие ще поеме дейностите по издаването на лични документи, по изработване на защитени документи, печати и щемпели, по производството и монтаж на номерата на автомобилите и др. Униформените от "Пътен контрол" на КАТ обаче остават към МВР.


Предприятието ще се финансира основно от таксите, които се събират за услугите.


От МВР ще бъде отделена също и куриерската служба за секретни документи. Тя ще мине към Държавната комисия по сигурността на информацията. Предвижда се тези, които приемат, пренасят и доставят материали, съдържащи класифицирана информация, да имат право да използват физическа сила и помощни средства при опит за нерегламентиран достъп. Техните коли също ще са със специален режим на движение.


МВР вече няма да охранява безплатно някои обекти. За охрана ще си плащат БНТ, БНР, президентството, Народното събрание, Министерския съвет и др.


С внесените вече промени се залага и първата стъпка за разделянето на администрацията от действащите служители. Предлага се ако някой, който е зает по закона за държавния служител в системата на МВР, но отговаря на нужните изисквания, да може да преминава без конкурс на активна служба като полицай или пожарникар.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (140)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Nikola Georgiev
  Nikola Georgiev
  Рейтинг: 459 Неутрално

  като се почне с лесната тема, обикновенно се свършва до кривата круша

 2. 2 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 550 Весело

  Темата е лесна...всички знаем защо.

 3. 3 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 753 Неутрално

  От една страна това е много добро решение,но от другакои ще работят в новите служби за гражданите?Трябва много добре да се обмислят нещата.
  Важното е чантаджиите да се минимизират реално.

  Tony
 4. 4 Профил на smotlixx
  smotlixx
  Рейтинг: 690 Неутрално

  Намаляване на личния състав, няма друга оправия с фуражките. Какви идиоти показаха по телевизията вчера, не можеха да говорят нормален български.

 5. 5 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Е няма що! МВР нямало да охранява безплатно Бойко!? И кой ще плаща за охраната му?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 6. 6 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 550 Весело

  Реформата ще започне идеално - ново предприятие, нова служба, нови бройки и т.н. Все нови топли местенца за бостановци и лауреати на Библиотекарския факултет. Честито!

 7. 7 Профил на silverhead
  silverhead
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Предлгам първа точка от споразумението да бъде провеждане на изпит по физическа подготовка, като неиздържалите да бъдат освобождавани незабавно поради несъответствие със заеманата длъжност.

 8. 8 Профил на mavro
  mavro
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Ако пуснеш жаба в гореща вода тя подскача, ако е вътре и я затопляш постепенно тя не се усеща и се сварява.Управляващите се опитаха да направят реформата с пускане във вряща вода, няма да стане.Пускайте ги в хладката водичка и затопляйте, за две три години ще ги сварим без да разберат.

 9. 9 Профил на Легионер
  Легионер
  Рейтинг: 466 Гневно

  В частният сектор бонус се изплаща за отлично представяне, което надхвърля поставените цели за определена позиция. Какви бонуси в МВР при спад в разкритите престъпления и корумпирана администрация и пътна полиция?!?!?!

  Отговарям и общувам във форума само с хора, които спазват добрия тон, уважават чуждото мнение и са коректни в изказванията си.
 10. 10 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 869 Неутрално

  Интересно какво стана с откраднатите от КТБ 4,5 млрд ? Изчезнаха като в пясъка а за покритието им взеха милирди заеми на името на държавата. Сега пестят от полицаите, военните, учителите , пенсионерите.

 11. 11 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#7] от "silverhead":

  Чудесно! Добавям и:
  2. Тест за интелигентност - тези с под 120 аут;
  3. Тест за морал/лоялност.

 12. 12 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Да започнат разговорите с най-важното - да започнат да работят полицаите, а не да кибичат и чакат да им мине смяната, деня, месеца и така до пенсионране.

 13. 13 Профил на goog
  goog
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Половин полицаи на двойна заплата няма как да не удвои качеството за същата цена. И няма нужда да ги шокираме - и за 10 години да се постигне, държавата ще има полза - това долу е лудо:

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_and_dependencies_by_number_of_police_officers

 14. 14 Профил на Nikola Georgiev
  Nikola Georgiev
  Рейтинг: 459 Неутрално

  До коментар [#11] от "гарата":

  и от мен :
  1. Всеки да покрие физически критерии (не може да си полцай и да си 200 кила)
  2. Да се забрани пушенето по време на работа..
  3.Всеки полицай да декларира, че няма интереси в организираната престъпност, а тези които ги хванат горят с 20 заплати и ги уволяват дисциплинарно.
  4. Тези които не покрият изискванията по-горе им се закрива щата , а не се подпълва с нови бройки.

 15. 15 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 698 Неутрално

  Чантаджиите трябва да бъдат намалени, а привилегиите им орязани, това е безспорно.
  НО, това с какво ще подобри разкриваемостта на кражбите та автомобили?

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 16. 16 Профил на zenola
  zenola
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Т.е. - ще уволнят всички хрантутници и ще започнат изграждането на системата на ново?!

  Понеже аз не се сещам за нещо по-лесно.

 17. 17 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4246 Неутрално

  Държавата не трябва да се поддава на натиска на ченгетата!

 18. 18 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 616 Неутрално

  С протестиращите милиционери съм съгласен само с едно нещо - реформата е задача на властимащите, а не на редовия полицай.

 19. 19 Профил на angelpetrov
  angelpetrov
  Рейтинг: 466 Неутрално

  На полицаите цепят парите до стотинка, ама що не кажат какво става с техните заплати ? Щом се вдигне средната работна заплата за страната и техните заплати, които са умножено по три средни заплати плюс за участие в комисии и т.н Кой плаща режийните на депутатите от прованса ? Какви са разходите за бензин, шофьори и секретарки ?

 20. 20 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1949 Неутрално

  Лесна.. Бъчварова?

  Иванчо, кажи една съгласна...

  Стари вицове, в нов, милиционерски вариант.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 21. 21 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Като полицай напълно подкрепям предложената реформа.Крайно време е МВР да се изчисти от всички други дейности,които не са свързани с охрана на общественият ред,оперативно-издирвателна дейност и разследване на престъпления.Правилна стъпка би било и отделянето на пожарната -в цял свят пожарната е извън МВР.Освен това не е редно чиновниците да се ползват от същите условия като другите служители на МВР-патрулни полицаи,районни инспектори,оперативни работници,разследващи полицаи.Правилно би било и закриване на почивните бази,санаториумите и МВР болница,както и на част многобройните бази,в които се съхраняват излишни неща.
  Това е реформа,а не идиотското намаляване на възнагражденията и отпуските.

 22. 22 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3048 Неутрално

  До коментар [#5] от "tribiri":

  Не бъркайте полицията с НСО! НСО не стачкува, те си имат отделен бюджет и още по-големи привилегии, както официални, така и неофициални!

  Бивш tww09306483.
 23. 23 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 918 Неутрално

  До коментар [#17] от "bat_plamen":
  [quote#17:"bat_plamen"]Държавата не трябва да се поддава на натиска на ченгетата! [/quote]

  Държавата в случая си има име !
  И фамилия си има.
  А понеже си има и прякор "Праните гащи" е ясно колко нямаше да се поддаде.
  Театърче ! Пиеска! "Приказки под магнолиевия храст"!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 24. 24 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4246 Неутрално

  До коментар [#23] от "navy":

  И все пак някой ден това трябва да стане,т.е. тези незаслужени привилегии/и раздутия щат/ да се орежат!Всичко това тежи на бюджета със страшна сила.По-добре спестените пари да се дадат за здравеопазване и пенсии.

 25. 25 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  докато се натуткате с реформите не остана народ да пълни бюджета.

 26. 26 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2361 Неутрално

  щом са случили на лесна тема - чудесно!

 27. 27 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7900 Неутрално

  Не знам някой да дава обещетение,когато те преназначават в същата фирма.
  А полицаите много лесно могат да ги поразредят.Първо трябва да покрият някакви физически норми.Тези с големите шкембета естествено ,ще отпаднат.Второ,ефективност,кой колко престъпления е разкрил и колко престъпници е заловил,кой не е събрал читави доказателства за пред съда.Трябва да насърчават гражданите да се научат да се оплакват от полицаите,както се оплакват от докторите,когато не си вършат работата.

 28. 28 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2862 Весело

  [quote#5:"tribiri"]МВР нямало да охранява безплатно Бойко!? И кой ще плаща за охраната му? [/quote]
  БНБ. Нали Менда Стоянова обясняваше, че при грижата/охраната на такива големи суми, следва да се получава подобавощо възнаграждание - 45 хил. лв. месечно.
  А Бойко ще го охранват про боно, затова че ги е уредил да охраняват големите суми.

 29. 29 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2585 Весело

  [quote#11:"гарата"]Чудесно! Добавям и:
  2. Тест за интелигентност - тези с под 120 аут;
  3. Тест за морал/лоялност. [/quote]

  Много вдигна "летвата"!
  Не казвам, че няма и отговарящи на тези критерии, ама са сигурно доста малко!
  Голема "борба" ке биде!

 30. 30 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Темата хич не е лесна.
  Това е по същество първата част на реформата в МВР.
  Защо не почнаха с нея и дали Горанов искаше тая тема да изглежда маловажна пред по-голяма брадва или се опита да прецака цялата реформа и да гътне собственото си правителство - това няма да се разбере за сега

 31. 31 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2862 Весело

  [quote#19:"angelpetrov"]Щом се вдигне средната работна заплата за страната и техните заплати[/quote]
  Не сте прав! Не е "средната работна заплата за страната", а "средната заплата в обществения сектор". Дори в частният сектор заплатата да пада (дефлация), в обществения да е "замразена", заплатите на депутати и съдии се повишават винаги, дори да е само на базата на начислените проценти "прослужено време" (на другите, техните се смятат отделно на ... 2%) и на изплатените ДМС, бонуси и други хонорари по оперативни програми.
  Аз ако бях "прост" полицай, щях да искам да ме третират като "прост" прокурор (Роман Василев "прост" с 206 хил. евро депозит в КТБ), а не толкова простите полицаи (способни на сделки с имоти и фирми) - като "прост" съдия (Ченалова, Янева, Колев, Пангезов и тям подобни). Тъй де, всички са в правоохранВАЩАТА система (не може да има дискриминация) и всички са "прости" за да се разбират помежду си и с примиера Борисов.
  И да, по-трудна от лесна задача не бива да им се дава за разрешаване, защото ... ще се получи неразбирателство - някои ще се направят на умни.

 32. 32 Профил на pleven
  pleven
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Селянин от провинцията съм! Т. е. с колело съм....
  Идялно ми идват протестите: карам без ръце по Цариградско... С блага дума на уста....

  https://www.pleven.pro
 33. 33 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2236 Неутрално

  Преговори с рекетьори?

  МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ СА ЕДИНСТЕНИЯТ ИЗХОД ОТ ПАТОВАТА ПАРЛАМЕНТАРНА СИТУАЦИЯ. НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ!
 34. 34 Профил на mapuhcku
  mapuhcku
  Рейтинг: 451 Неутрално

  [quote#21:"robocop1"]Правилна стъпка би било и отделянето на пожарната -в цял свят пожарната е извън МВР[/quote]
  Подкрепям! Има една приказка из средите на МВР "Докато Бойко е премиер, пожарната никога няма да бъде отделена от МВР!".
  Дано да е заблуда...

 35. 35 Профил на michael
  michael
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#7] от "silverhead":

  би следвало всяка година да минават физически, психически и медицински тестове, те повечето идват от спортните училища, но в този живот нищо не е даденост и трябва да се поддържа това, което ти е важно.
  най-малкото е полезно за здравето им да са в добра форма а може и да им помгне да настигнат някой престъпник ако решат да го подгонят, разбира се.

  Cogito ergo sum :)
 36. 36 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2862 Весело

  [quote#30:"Big_Villager"]Темата хич не е лесна.[/quote]
  Така е! Когато я дадоха на военните, първата година струваше 500 млн. лв. (5000 пенсионирани с 20 брутни заплати), през втората година от реформата се "стопиха" военните имоти (някои се вривиха ... за да се заличат "умнотиите" в тях) и оттогава несетне кретат на жалки обществени поръчки и "офсетни сделки", Щях да забравя програма 2020, де ратификация не е виждала. Ама тоя злобен български народ и на тия мижави комисионни завиждат, ако и да са едноцифрен процент от комисионните за "Цанков камък", АЕЦ "Белене", "Южен поток" и други "сделки на века" (по Иван Костов за проекта "Горна Арда" с фалиралия вече „Джейлан Холдинг” и евтин ток от 5 евроцента).

 37. 37 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2862 Любопитно

  [quote#35:"michael"]те повечето идват от спортните училища[/quote]
  От кое училище? "Парашутисткото"? Или на "летящите калинки"?

 38. 38 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 746 Неутрално

  [quote#7:"silverhead"]Предлгам първа точка от споразумението да бъде провеждане на изпит по физическа подготовка, [/quote]

  Ще допълня и психологичен тест, ако е нужно психиатрична експертиза. Както и перманентни проверки за дрога и алкохол. За да не се случват подобни трагедии от психически лабилни и въоръжени полицаи:
  "Полицай е гръмнал жена си, а после се е самоубил.Инцидентът е станал в Своге вчера следобед на моста за село Желен, съобщава Блиц. Жената е починала на място, а мъжът й е умрял в линейката на път за болницата.

  Униформеният е живеел в село Свидня, а работел в околността, предполага се, че в Костинброд.
  Драмата се разиграла заради това, че съпругата избягала и се прибрала при родителите си от около седмица. Униформеният обаче не се примирил със ситуацията и отишъл да преговаря с нея. Взел жена си с колата и я завел на моста до село Желен, където започнали разговор. Точно там той извадил пищова си и разстрелял съпругата, а после се гръмнал сам. Според източници от полицията, мъжът е починал в "Пирогов".
  След кървавата драма съпрузите оставят две деца сираци - в пети и десети клас."

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 39. 39 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#34:"mapuhcku"]Подкрепям! Има една приказка из средите на МВР "Докато Бойко е премиер, пожарната никога няма да бъде отделена от МВР!".
  Дано да е заблуда..[/quote]
  И аз мисля така.Въпреки,че в цял свят пожарната е към общините,тук още е в МВР.Предложението ми е по-скоро пожелателно заради изтъкнатите от вас причини.

 40. 40 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  До коментар [#8] от "mavro":И често ли си правиш супа от жаби ?

 41. 41 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  До коментар [#19] от "angelpetrov":Не уточняваш за кого става дума . Предполагам за дупетатите.

 42. 42 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  Аха, ченгетата искат благинките на частната охрана.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 43. 43 Профил на kam27
  kam27
  Рейтинг: 874 Весело

  До коментар [#5] от "tribiri":

  Кой щял да плаща ?Ами вие ,Вие ше плащате нали Вие плащате данъците които Бойко харчи

 44. 44 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 753 Любопитно

  Държавна институция стачкува, това първо. Нарушава реда , който тя трябва да пази -второ. И вдига знамена на чужди държави- трето. Някаква друга гнусотия да ви идва на ума ?

 45. 45 Профил на ot_tuk_ot_tam
  ot_tuk_ot_tam
  Рейтинг: 459 Неутрално

  [quote#38:"Аби"]Ще допълня и психологичен тест, ако е нужно психиатрична експертиза. Както и перманентни проверки за дрога и алкохол.[/quote]
  Всеки, работещ в полицията е преминал през физически тест и всяка година го покрива или би следвало да го покрива. И през психологическо изследване, включващо и тестове за интелигентност и поведенчески. И перманентни проверки за алкохол се правят. И какво от това, че на хартия всичко е о`кей?

 46. 46 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#21:"robocop1"]Като полицай напълно подкрепям предложената реформа...
  -----------------
  Ако наистина си полицай,от мен
  ++++++++++++++++

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 47. 47 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 925 Неутрално

  До коментар [#19] от "angelpetrov":

  Още малко ще предложиш като при бай Тошо - депутати бяха "знатни тъкачки", "знатни стругари", "знатни животновъди" ... все "герои на цоциалистическия труд" ... събираха ги два пъти в годината да "гласуват" законите, един обяд - и айде кой откъдето е

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 48. 48 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Повечето предложения са смислени, поне приличат на реформа а изцепката на Горанов си беше лудост!

 49. 49 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 746 Весело

  [quote#48:"69"]а изцепката на Горанов си беше лудост! [/quote]
  това беше тийзър, филмът ще е по Коледа!
  Бойко, Бойко, кой ли е новия Дарт?

 50. 50 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#46] от "Tod":
  Защо се съмнявате?Най-голямата заблуда е,че полицаите не искаме МВР да се реформира.И предложените неща са стъпка в правилна посока.Естествено медиите представят нещата лъжливо,наричат ни комунисти и тем подобни.Най ми е смешно,когато агенти на ДС наричат хора под 40 годишна възраст комунисти.Или пък наследници на видни комунистически дейци.Чудно как още и потомъкът на поета,който написа:"Другарю Живков не може да ми забраните да ви обичам",не се е включил в общият хор и да громи "полицаите-комунисти".

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Скоро някой написа из форумите:

  Единственият полицай, който носи службата с достойнство и работи на 100% без привилегии и се ползва от уважението на хората е легналият полицай.

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 53. 53 Профил на pet_1306
  pet_1306
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Най лесната тема за МИЛИЦИОНЕРИТЕ е, колко прави две и две...да си спомнят приемния изпит...

 54. 54 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#22] от "tww09306483":

  Не бъркам. Чета статията! Нямало да охраняват НС, МС и т.н.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на pet_1306
  pet_1306
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#55] от "robocop1":

  Не ме интересуваш какъв си...дали си тъп, корумпиран или мутра...значи цялото село даже и бабичките знаят, кои са, нарко пласьорите, крадците..изнудвачите и тн..само родната МИЛИЦИЯ е в неведение...навремето приказвах с полицай от високо ниво и му зададох същия въпрос..и човека ми обесни че има еархия..и е забранено, да са работи по хора, дела и тн...

 57. 57 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  [#55] щото ти си тук с името си, нали?
  А и си лошо подкован в демагогията, издишат ти уверенията, че искате реформи. Искате козметика, под която всичко да остане същото.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 58. 58 Профил на zul11696397
  zul11696397
  Рейтинг: 638 Весело

  Преговорите с полицаите ще започнат с "лесна" тема... Сигурно ще ги карат да напишат без правописна грешка Хан Кубрат.

  Мразим Гоце и Любо Гоцев
 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#59:"трафоПОСТ"]Личните нападки и езикът Ви (обръщате се на ти) е мутренски, досущ като ругаещите добичета с бръснати глави, всяка вечер на Орлов мост. Продължавайте така и ще се окъпете в народната любов. [/quote]
  Браво.Намерихте за какво да се хванете-обръщал съм се на ти.Това е проблемът,а не че ме наричате корумпиран,мутра,арогантен и некадърник.Явно сет се събрали сериозна дружина и използвате момента да сипете обиди към мен.Все пак не съм се регистрирал в този форум,за да съм обект на обиди.Приключвам с постовете по темата.Мислих си,че ще има някаква дискусия по въпроса за реформата в МВР,но явно ставам обект на обиди.Не съм длъжен да търпя подобно поведение и просто ще спра да пиша по темата.
  Всъщност се чудя дали изобщо да продължавам да пиша в този форум,където се толерират обиди и подигравки към непознати хора.

 61. 61 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  Въпрос: защо Дневник подмина новината за ченгето, което застреля жена си на моста към село Желен?
  Неудобна новина з текущия момент ли?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 62. 62 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#60] от "robocop1":

  Не съм виновен, че се припознахте в мнението ми за МВР.
  Приех на доверие, че не сте корумпиран. Тогава утре сутринта, ако сте на смяна идете в участъка, огледайте се и си задайте въпроса, какво правя аз тук в тази мафиотска структура сред арогантни и корумпирани хора и ако единственият отговор е, чакам си 20-те заплати пред пенсия, по добре си вървете. Ще спасите и себе си и децата си от срама да участвате в тази гангрена.

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 63. 63 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Подобната Хпрактика ни е до болка позната - библиотекарка ще получава заплата на баш експерт в профила на производството ...
  Управляват ни малоумници ??? ...

 64. 64 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Понеже Дневник изтри това мое мнение го поствам отново без любезните ми думи към МВР.

  [quote#59:"трафоПОСТ"]Всичките ми гневни мнения са от лични впечатления, а най-разочарован и бесен бях след като превеждах на крими следователи по случая на пребит и ограбен чужденец. Не съм предполагал толкова нискочела тъп*та, арогантност и липса на професионализъм у офицери. През цялото време на разпита, нито веднъж не попитаха човека как е изглеждал грабителя. За пияния фа*мак, насочил пистолет към жена ми само защото му е направила забележка дори не споменавам. Това, че мой приятел три години не успя да си върне намерена след кражба кола с хиляди намеци да остави рушвет, май дори не е интересно. Да отида в Господари на ефира и да съобщя за корумпиран полицай е все едно да кажа, че имам доказателства, че слънцето изгрява от изток. [/quote]

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 65. 65 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#62] от "трафоПОСТ":

  Ако смятате,че ще коментирам каквото и да е с човек,който ме нарича корумпиран,мутра и некадърник,сте в голяма грешка.Коментирайте с психично болният Теллалов.Може да се гордеете,че сте в подобна компания.

 66. 66 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  До коментар [#60] от "robocop1":Вярвам ,че сте полицай. Моля за обяснение по повод случка. Седя в шивалнята на Женски пазар да ми закърпят панталона. На два метра от мен е капитан от полицията , приятел на шивачките. Пред витрината 2-3 циганки продават контрабандни цигари. Посочвам му ги , той се обръща на другата страна .
  Моля за обяснение .

 67. 67 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  Демокрацията е ХАОС, слаба държава, още по-слаби граждани и силни нЕкой групи и олигарси разбира се! КОЙ е силен и кой слаб в тея преговори се вижда

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 68. 68 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#65] от "robocop1":

  Всички в МВР трябва да осъзнаете, че Вашата професия не е привилегирована само защото имате ютии на кръста. Хората са недоволни от всички професии, от лекари и учители, но за разлика от МВР в болници и училища им се случват и хубави неща. При Вас ги връхлитат само отвращение, разочарование и гняв.
  И накрая, поне тези от Вас, на които не им е безразлично какво мислят хората за МВР, осъзнайте едно нещо, уважение не се дължи, уважение се заслужава. Пожелавам Ви, един ден да го заслужите.

  П.С. Ако главната буква пред Ви, Вие, Ви е заблудила че става дума лично за Вас в предишните ми постове е добре да научите и в МВР, че от около година и половина в българския правопис има реформа задължаваща тези форми винаги да са с главна буква, без значение дали са в единствено или множествено число.

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 69. 69 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1669 Весело

  До коментар [#13] от "goog":

  Туй листче коя протестърска душа го състави? Я да видим източника в него:
  Я, освен, че е от отдавна, е и невярно цитиран. Ми който има желание да провери дали вростат пише таквиз неща.
  Бе дали некой тъп полицай не е отрязал НПО-то ти от хранилката по погрешка?

  Covid live matter. Stop the genocide.
 70. 70 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  До коментар [#54] от "tribiri":

  Боце го охранява НСО. Та не го мисли. Да видя предложения за промяна в НСО?
  А, НСО охранява не само управляващите, а и опозицията. Че и вместо булките им може на пазар да ходи. Че мнооо заплахи станаха напоследък. А те са ни ценни.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 71. 71 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1669 Весело

  До коментар [#64] от "трафоПОСТ":

  Поне да беше разбрал, че не полицията връща крадени вещи. Ма явно си напред с матрияло.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 72. 72 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1669 Весело

  До коментар [#66] от "ahasver":

  Стига бе. ся остава да кажеш, че си виждал и катаджия подкуп да взима. нема таквиз неща.
  Па и ся си заговорил за женския пазар. Че дирекция на полицията откога не е отсреща. А и гат беше там пак тъй си беше.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 73. 73 Профил на Boris Stadich
  Boris Stadich
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#67] от "ДСБ+Москов фармацевтична МАФИЯ! Реекспорт-300 млн":

  На твоята манипулация ми се иска да набия поне още 100 минуса

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Цецо, Вие ли застъпихте на смяна?

  Така е, МВР не дава, само взима, рушвети. Моят приятел си върна колата след 3 години със съдебно решение издадено в началото на този период. Всяка седмица го връщаха с намеци да им пусне нещо затова, че са я намерили. Накрая хвана връзки във Върховния съд. Дори и тогава с персонална бележка от съдията до началника на управлението с молба да изпълни съдебното решение, онзи се направил на ударен. Случаят се разрешил след като моя човек там на място в кабинета набрал по телефона съдията. Ето, това сте Цецо, пазителите на реда в тази държава. От последния 20 левов кошъпраимсега до началниците Ви. Униформена мафия, колкото и да се правите на готини по форумите.

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 76. 76 Профил на primaxm
  primaxm
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Няма да има конкурси!?! Не било възможно?!? Вече е ясно каква реформа ще се прави. НИКАКВА!

 77. 77 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#5] от "tribiri":

  А Доган дали ще го охраняват безплатно?

 78. 78 Профил на ivalina_shu
  ivalina_shu
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Преназначаване би имало ако се сменят длъжности или работни места при същия работодател при един и същи вид правоотношение. Когато се сменя статут - от държавен служител по ЗМВР в такъв по ЗДСл е редно да има прекратяване на правоотношението по ЗМВР и възникване на ново по ЗДСл. А при всяко прекратяване на правоотношение по чл. 234, ал.1 от ЗМВР предвижда заплащане на обезщетения в размер на толкова брутни заплати, колкото са прослужените години, но не повече от 20. Ако се търсят други варианти, вероятно ще има поредица съдебни дела. По това ЗМВР се различава от други закони при които възнаградително обезщетение се плаща само при придобито право на пенсия.

 79. 79 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Ето, така се прави реформа. Направиха я в Грузия по този начин, сега и в Украйна:

  https://tjournal.ru/p/new-ukraine-police

  Гангрена се лекува с трион, не със скалпел.

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 80. 80 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1669 Весело

  До коментар [#75] от "трафоПОСТ":

  Напрао ти повервах. Бе ти за риби ли на фана бря? От върховния съд (за твое сведение не е един) си взел служебна бележка.
  Ма туй сте ръбчетата. И да лъжете не можете.
  Апропо ко стана с фалшификата дет сте набутали у уикито? Цитиращ неизвестен документ от евростат, дет не бил вече наличен? Да ви дам ли линк към продължаващо достъпни документи в евростат по темата?

  А та кът стана дума за двайсето левовите. Следващия път си плати глобата, а не се ослушвай дали някой няма да вземе дребния рушвет. Вредно е за всички.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 81. 81 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 700 Неутрално

  [quote#5:"tribiri"]Е няма що! МВР нямало да охранява безплатно Бойко!? И кой ще плаща за охраната му? [/quote]

  Ами тоя , който пита . Или по- скоро тези , които питат.

 82. 82 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1669 Весело

  До коментар [#79] от "трафоПОСТ":

  Може ли да посочиш малко данни за Грузия. Кво стана след великио риформатор. И що сега не е с грузинско гражданство?

  Covid live matter. Stop the genocide.
 83. 83 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 910 Неутрално

  До коментар [#10] от "sqrt":
  Стига с това клише за КТБ.
  Това че едни хора откраднаха парите не означава че всичко в МВР трябва да продължава както до сега!

 84. 84 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#75] от "трафоПОСТ":

  По-опашата лъжа скоро не бях чувал.Щом има решение на съда за връщане на автомобил или друга вещ,то е окончателно ако присъдата не е обжалвана.Друг въпрос е,че на 99 процента намерените автомобили се връщат в досъдебното производствос постановление на прокурора.Съдиите във Върховният касационен съд нямат никакво отношение по тези случаи/освен в случаите,когато автомобилът е задържан до обжалването на присъдата във Върховният касационен съд,което е на практика изключително рядко,а пък и в случаят сам казвате,че има съдебно решение на по-нисша инстанция от три години/.Никой съдия,който няма отношение по случаят няма право да издава бележка до органите на МВР,още по-малко пък персонална.Или вие най-нагло лъжете,или вас ви е излъгал"приятелят" ви.Приятел в кавички,защото истинските приятели не се лъжат.

 85. 85 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 700 Неутрално

  Ще се опетляват в кълчищата . Не знаят елементарни неща . Въпроса се свежда до категоризацията на условията за труд , от тад и категориити за пенсиониране - първа , втора и трета категория . От там почва и начисленията на различни добавки . Лесно е да се каже - администрацията минава в трета категория . Да , ама има административни звена , които боравят със секретна информация , работят в условия на ненормален режим на работа и ред още специални условия . Нито Простия , нито Счетоводителя , па бил той и Главния си нямат понятие от тези неща . И когато почнат обсъжданията , ще се окаже че не повече от десетина- двайсе процента ще се прекатегоризират . А колкото до статута на държавен служител и бонусите - изглежда забравят , че държавни служители вземаха о по 40 бона бонуси . Прах в очите , пара в свирката - това очаквайте . А задния ход и амнезията на Балката - както обикновено се реализираха в ден и половина . Това остана от позицията му ЗАД Румето .

 86. 86 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#78] от "ivalina_shu":

  Виждам,че сте юрист.Предполагам,че не сте полицай.Обяснете на г-н Трафопоста има ли право съдия от Върховният съд както той го нарича,да издава персонална бележка до началник на Районно управление на полицията за връщане на автомобил по дело,което той не гледал и е постановено решение за връщане на автомобила от друг съдия.

 87. 87 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#84] от "robocop1":
  и до Цецо,

  Споделям лични неща, на които не им е мястото тук. Не става въпрос за служебна бележка. Човекът успя с връзки да си измъкне колата от корумпетата, така че е доволен и забрави за мутрите с пагони. Както и да е, продължете да живеете в паралелния свят, в който МВР "защитава и служи", няма корумпирани и всички сте готини. Така ще преживеете по лесно ненавистта на хората. МВР е система, която може да се очисти само отвътре. С такива "защитници" това едва ли ще се случи скоро. Айде, лека смяна на дежурните по Дневник в ПР отдела на МВР.


  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 88. 88 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Във всички министерства има ДМС - допълнително материално стимулиране, което по отношение на най-работните калинки надхвърля заплатата. В МВР като съберете всички бонуси, няма да се достигне това ДМС. Блазе им на тия които ще минат по Закона за държавния служител. Но разбира се ако са калинки от правилната партия - БКП. Ако са трудолюбиви пчелички, няма ДМС. Що темата да не е лесна.
  Виж лисно ли е да се обсъди депутатите да не получават по още една заплата под масата безотчетно. Това привилегия ли е по 1800 на месец или не е? Това са заплатите на 3 редови полицая? Демек Народното сълбрание ползва под масата без оправдателен документ заплатите на 720 полицая. А реформа на политическата шайка и схемите за обогатяване на олигархията и непошките-държавни наемници кога?

 89. 89 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#75:"трафоПОСТ"]Дори и тогава с персонална бележка от съдията до началника на управлението с молба да изпълни съдебното решение, онзи се направил на ударен. Случаят се разрешил след като моя човек там на място в кабинета набрал по телефона съдията.[/quote]
  Този пост достатъчно ясно показва какъв човек сте.Смятате,че всичко се урежда с обаждане по телефона,а не се спазват законите.Не се учудвам,защото явно сте почитател на този политик,който се беше обадил по телефона на подчиненият си служител с думите:"Мишо бирата ми се обадИ и аз съм обещал да не го закачам.Изкарвай митничарите от фабриката му".

 90. 90 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#87:"трафоПОСТ"] Така ще преживеете по лесно ненавистта на хората[/quote]
  Забравите да добавите " ненавистта на хората като мен".Защото аз съм помогнал на стотици пострадали от престъпления и всеки път,когато ги срещна виждам благодарността им.Това че в този форум сте се събрали хора,които мразите полицаите не значи,че всички са такива.

 91. 91 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#86] от "robocop1":

  Виж ся, троловете не знаят нищо, те само пишат по метода кой кого им посочи да го атакуват. Който плаща, той поръчва """"музиката""""".
  Искайте да ви разрешат втора работа, да не сте олигарси че да очаквате от реформите парите за вас да се увеличат. Световната банка сочи къде се точи бюджета - през непрозрачни обществени поръчки. Та и тези в мвр. кУБИК ДЪРВА СЕ ИЗНЕСЕ ЧЕ мвр ГО КУПУВА ВМЕСТО НА 45 ЛЕВА НА 90 И КУСУР. иСКАЙТЕ Всички заплати, и всички обществени поръчки в МВР да се качват в интернет. Тогава ще цъфне как ви меткат с бюджета - няма как 1, 45 милиарда да се дават за 45 000 служители и заплатите ви да са средно 800 лева а не 2250!!!!!!!! Стига са ви лъгали не само вас, а с бюджетите на всички министерства. Откъде пари днес сутринта във всички телевизии само да ви плюват. Че и Андрей Райчев. Все не сте реформирани а вече половината сте аут. И общественото доверие в МВР е наполовина.

 92. 92 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#87:"трафоПОСТ"]Човекът успя с връзки да си измъкне колата от корумпетата, така че е доволен и забрави за мутрите с пагони[/quote]
  Това ви е манталитетът-мислите,че всичко става с връзки.За разлика от вас аз работя съгласно законите на страната и ако ще президентът да ми се обади няма как да ми повлияе на действията.Разказаната от вас история е пълна лъжа.И вие или лъжете най-нагло,или наивно вярвате в подобна лъжа.Какъв сте-лъжец или наивник?

 93. 93 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#90] от "robocop1":

  Има такива дето ви мразят във форума, но повечето мразят по поръчка. Сега им е посочено поръчали са им вас. Утре ако им поръчат да ви обичат ще ви обичат. По времето на Цвъцко и неговите полицейски акции, по времето на МВР пикчърс, аз като виках че това е недопустимо, да се раздават присъди по медиите, те ви хвалеха и тогава вие бяхте честни, почтени, до един. Сега като не сте удобни на тези невероятни сътворители на бедност гарнирана с икономии в ползу олигарху и изборни триумфи, затънали в ти си го избра, костинброди, преправени изборни протоколи, отвличания и противозаконни лишавания от свобода ала зала Армеец... Какво очаквате?

 94. 94 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#91] от "ivanivanovv":

  Такива искания се поставят на всички протести още от 2008г.Мисля,че вече са над 15 оттогова.Между другото първите протести бяха ,когато Миков беше министър,наричан Мики Маус от полицаите.Това за сведение на тези ,дето твърдят,че протестите били политически мотивирани.И винаги тези искания са били глас в пустиня.Що се отнася до правото на втора работа-ами кога да я работя,като почти всяка вечер оставам след работно време по служебни дела,и то без да броим дежурствата,когато съм ангажиран по 24 часа.
  Естествено че ни лъжат и това е основната причина за протестите,а предложението на Горанов беше капката ,която преля чашата.

 95. 95 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Зорът с тия реформи е - от МВР да си тръгне и последния некорумпиран и мислещ човек с достойнство. Като останат мишките, тогава властта вече ще може да си прави каквото си иска с цялото общество. Докато излезе на улицата, и стане тя каквато става.
  В една Сърбия тяхния сектор "Сигурност" се издържа САМО от приходите от ДЪРЖАВНИЯ повтарям ДЪРЖАВНИЯ монополен мобилен оператор, чиито тарифи са ...2 пъти по-ниски от тези на българските мобилни оператори, които от колосолните си печалби само плосък данък плащат. Въобще целия им публичен сектор се издържа от дивидентите на държавния им производствен сектор - военен завод Застава, мини, техните печеливши железници, които не се разсипват целеустремено с реформи като у нас, енергийната им компания...

 96. 96 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 524 Весело

  По модела на Саакашвили уволниха всички милиционери в Одеска област
  http://www.faktor.bg/novini/svjat/59549-uvolniha-vsichki-militzioneri-v-odeska-oblast.html

  Слава Украине!

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 97. 97 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#93] от "ivanivanovv":

  Точно така, живейте с мисълта, че сте безпогрешни и само с поръчка някой може да е възмутен от работата Ви. Апропо, случаят с колата беше по времето на Цветанов. Толкова Ви личи политическата окраска, че сте като маймуните в зоопарка, отпред пухкави и мили, но щом се обърнете и цвета Ви лъсва.

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 98. 98 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#18:"гарата"]С протестиращите милиционери съм съгласен само с едно нещо - реформата е задача на властимащите, [/quote]

  хахахаха

  нещо като реформата на НСО, нали!

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 99. 99 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#91:"ivanivanovv"]кУБИК ДЪРВА СЕ ИЗНЕСЕ ЧЕ мвр ГО КУПУВА ВМЕСТО НА 45 ЛЕВА НА 90 И КУСУР. иСКАЙТЕ Всички заплати, и всички обществени поръчки в МВР да се качват в интернет. Тогава ще цъфне как ви меткат с бюджета - няма как 1, 45 милиарда да се дават за 45 000 служители и заплатите ви да са средно 800 лева а не 2250!!!!!!!![/quote]
  Купиха ни принтери по 1000 лева.Все едно не могат да ни снабдят с такива по 150 лева,защото ги използваме за обикновено печатане на протоколите и постановленията.Само дето са забравили да ни осигурят хартия, та сами си я купуваме.

 100. 100 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#94] от "robocop1":

  Ти като имаш право на втора работа, например ако като адвокат се явиш на пет дела годишно и ще си удвоиш дохода. Сещаш ли се защо ви заробват с тия 40 лева за храна, карти за градски транспорт, които 3/4 не ползвате, кво друго, 400 лева пари за униформи дето ги няма. А какво е качмеството на униформите, що не ги пусне фирмата доставчик на пазара да видим дали някой ще даде 400 лева за риза, яке и дочени панталони като на строителния бранш, с едни украски върху тях. Какво е качеството на материята на вашите униформи?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK