Интелектуалци: Да се противопоставим на расизма, антиимигрантското законодателство, дискриминацията на чужденеца

Интелектуалци: Да се противопоставим на расизма, антиимигрантското законодателство, дискриминацията на чужденеца

© ReutersСлед атентатите в Париж интелектуалци от България, Румъния, Полша, Унгария излязоха с отворено писмо, за да призоват обществото да се противопостави на расизма, на антиимигрантското законодателство, на дискриминацията на чужденеца, на третирането на бежанците като бройки, бреме, второкачествени същества.


Отворено писмо гласи:


След трагедията в Париж решенията на бежанската криза стават още по-трудни.
Императивно е тези решения да не се провеждат изолирано от интелектуалци, студенти, правозащитници.
Европа има нужда от всички гласове, а не само от тези управляващите.
Ние, независимите граждани от страните на Централна и Източна Европа настояваме да бъдем чути!
Шокът от поредните изстъпления на ИДИЛ във Франция доведе до нов сблъсък на тесногръдия шовинизъм и широко скроената хуманност. Европейският съюз поредно е атакуван от провокациите на консервативни политици, които обявяват края му и прогласяват бъдещето на националните граници. Отново се заговори за края на мултикултурализма и заплахата от "ислямофашизъм". Поредно обвинени за терористичните атаки в Париж са либералите и ценностното им отношение към огромните потоци имигранти. Български политик заговори за "гетата на толерантността". Слабо познаващата съжителство с мюсюлмански общности Полша обяви категорично отказ да приема бежанци


Ние, гражданите, знаем, че конфликтите в Африканския континент и Азия ще продължат да отприщват огромни потоци от хора. Те ще търсят още по-отчаяно убежище в икономически привлекателните и демократично развити страни от Европейския съюз. За нас е безспорно ,че в търсене на изход от бежанската ситуация Европа трябва да запази базисните си хуманитарни принципи като правото на придвижване на хора и действена, а не абстрактна солидарност с бежанците! Ние предупреждаваме, че надигащият се популизъм, ксенофобия, расизъм, краен национализъм и ислямофобия, ще довеждат до силно разрастване на евроскептицизма. Не приемаме за легитимни дискриминационните призиви на лидери на водещи страни от ЕС . Тези призиви ще доведат до възкресяване на отречени след Втората световна война неофашистки концепции. Предупреждаваме, че пред очите на всички нас ще се мобилизират все повече младежи и хора от по-възрастните поколения срещу бежанците в един неподозиран реванш на новия/стар национализъм срещу либерализма.


Ние съзнаваме, че безпрецедентното движение на панически бягащи хора, поставени в изключителен риск в собствените си страни, рекетирани от трафиканти, ще поставя на сериозни изпитания лидерската позиция на Германия. Търсенето на адекватна политика към бежанците на канцлера Ангела Меркел , все повече ще бъде атакувано. Още по-голямо ще става числото на онези, които отхвърлят изискванията на Конвенциите за човешки права, на международното бежанско право. Все по-шумен ще става отказът от разумно планиране на действията по приемане, разпределяне на отговорности и интегриране на хората, получили бежански статут. Предупреждаваме, че необратимите климатични промени, ще рекрутират още по-неизчислими вълни от бежанци. В контекста на тези наши прогнози, смятаме за исторически късогледа и егоистична политиката на националните правителства на Унгария, Полша, Словения, Словакия, Македония, Хърватия, Румъния, България, която предпоставя катастрофални последствия за демократичното качество на техните общества и за поведение на игнориране крехкостта на човешкия живот.


Ние, преподаватели, журналисти, преводачи, правозащитници заявяваме:


Въпреки, че нашите страни имат нисък ръст на икономиката и жизненият стандарт е незадоволителен, трябва да продължим да следваме принципите на отговорност към слабите и уязвимите. Правителствата ни биват избирани все по-често с популистки вот, а крайнодесните партии са и ще стават все по-привлекателни за нарастваща част от населението. Съзнаваме, че и досега, а още повече след терористичните актове в сърцето на Европа, тоталната липса на плуралистичен и информиран дебат по темата ще стане ежедневие! Но ние стоим все още зад политиките на "отворени врати" за жените, мъжете и децата от Африка , Афганистан, Ирак и Сирия! За нас изграждането на огради по границите на страните е образ на не-свободата, ксенофобията, предразсъдъците. Новите телени стени разграждат вярата и желанието на нашите страни с млади демокрации да следват правовите принципи на международния ред. Ние протестираме срещу това движение назад, към старите авторитарни практики, където олигархични малцинства и не-либерални елити управляват живота на обществото. Ние съобщаваме отговорно и тревожно, че корпоративните медии в Централна и Източна Европа всекидневно мултиплицират и още повече ще излъчват послания, родени от страха, груповия егоизъм и националния изолационизъм, вместо императивен етос на състрадание към бягащите от войната и диктатурите жени и деца от Близкия Изток и Азия.


Ние, учени, журналисти, писатели, преподаватели, ние, студентите и гражданите на Европейския съюз, казваме категорично – не сме съгласни! Бежанската реалност иска стратегии за увеличаване на наличния човешки, демографски, икономически потенциал на приемащото общество, на развитие на доброволческия му капацитет, на максимално стимулиране на толерантността. Ние казваме "Не" - на отблъскването", "Да" - на ефективното сътрудничество! Не желаем реториката на бившите ни режими, когато гласът на всеки един от нас нямаше значение. Въпреки ужаса от настъплението на Ислямска държава, въпреки нарастващото число невинни жертви на варварските атентати, ние не можем да се откажем от основната функция на Европа: човешката солидарност. Затова ние призоваваме да се противопоставим заедно на расизма, на антиимигрантското законодателство, на дискриминацията на чужденеца, на третирането на бежанците като бройки, бреме, второкачествени същества.


Нека съхраним образа на Европа като диалог! Нека не превръщаме Европейския съюз в множество оградени с бодлива тел парцели!


София, 15 ноември, 2015


Подписали: Ана Пашчешняк, Доц. Анастасия Пашова, Проф. Анна Кръстева, Проф. Антоний Тодоров, Антонина Желязкова, Виктор Лилов, Д-р Георги Зеленгора, Проф. Георги Карасимеонов, Георги Папакочев, Деница Сачева, Диана Иванова, Проф. Евгения Иванова, Елена Дянкова, Емил Коен, Златко Енев, Проф. Ивайло Дичев, Доц. Иван Евтимов, Проф. Йот Пънзару, Калинка Василева, Костадин Бонев, Крис Енчев, Доц. Кристина Попова, Лазар Влашчеану, Проф. Лиляна Деянова, Проф. Майя Грекова, Малина Петрова, Мариета Цанова, Марин Бодаков, Марина Лякова, Мартина Балева, Мария Черешева, Марко Хайдиняк, Марта Методиева, Митко Новков, Доц. Михаил Иванов, Моника Писанкънева, Проф. Надя Данова, Нидал Клайф, Проф. Николай Аретов, Д-р Нурие Муратова, Доц. Петър Воденичаров, Доц. Петър Кръстев, Радост Николаева, Руслан Трад, Светла Бъчварова, Светла Енчева, Силвия Чолева, Тони Николов, Юлиана Методиева


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (356)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2050 Гневно

  "Ние, гражданите, знаем, че ..."

  Малко по скромно моля.
  Ние, ЧАСТ ОТ гражданите, знаем, че ...

  подпис
 2. 2 Профил на vml12395004
  vml12395004
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Аиде стига сте ни занимавали с вашите толеращини.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 3. 3 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  Цялото либерално войнство в акция.

  Моето предложение е по-скромно - да си подлагаме вратовете под ислямския ятаган. Така ще спестим много разходи и излишни дебати. Нека началото на халифата в Европа да започне сега!

 4. 4 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Аз ще си затворя вратата.

 5. 5 Профил на Радиолокатор
  Радиолокатор
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Седнали овцете и решили:
  Овцете не ядат вълци.
  Не бива да се смята, че вълците ядат овце.

  http://www.youtube.com/watch?v=B_lHeGW7ufU
  http://www.youtube.com/watch?v=EzL3ZM2f6mM

 6. 6 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 583 Неутрално

  И аз съм твърдо "за". Но европейските интелектуалци ще се опълчат ли на плановете на ЕС, да утвърдят държави-членки първо ниво, второ ниво, малък Шенген и т.н.

 7. 7 Профил на Божикравов
  Божикравов
  Рейтинг: 500 Неутрално

  "Императивно е тези решения да не се провеждат изолирано от интелектуалци, студенти, правозащитници."

  Императивно е всички гореизброени представители на левите либерали да се заточат в някой див бантустан и там да си проповядват отровните идеологии, докато не им махнат главите.

  СВОБОДНИЯТ СЕ СТРЕМИ КЪМ СЪВЪРШЕНСТВО, ПОРОБЕНИЯТ - КЪМ СВОБОДА, А РОДЕНИЯТ РОБ - ДА СИ ИЗБИРА ГОСПОДАРЯ.
 8. 8 Профил на Радиолокатор
  Радиолокатор
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#3] от "Читател":

  Бийте ги по вратовете, бийте ги по всички крайници!

 9. 9 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  Съгласен съм с текста и само не приемам така изброените страни. Първо списъка е непълен (напрмер Великобритания, Швеция и сигурно и други, но тези като официална политика) и второ, не в еднаква степен се проявят ксенофобските настроения в тези страни. По кой показател ние сме равностойни на Полша или Унгария и имаме ли позиция подобна на правителството на Камерън?

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  Хм-м-м... Сещам се за стария виц: След расизма, най-много мразим негрите!
  Или ми се струва, че пак някой се мъчи да ни вменява вина...? И всъщност, имам ли право, просто да не харесвам някой или нещо? Не, да го мразя! Просто, да не го харесвам...!

  Бивш tww09306483.
 12. 12 Профил на Радиолокатор
  Радиолокатор
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#2] от "vml12395004":

  Парите трябва да се оправдаят...
  Да не мислиш, че някой им купува вестник Цапитал или другите парцали, които издават?

 13. 13 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5393 Неутрално

  ''Но ние стоим все още зад политиките на "отворени врати" за жените, мъжете и децата от Африка , Афганистан, Ирак и Сирия!''
  Оптимисти са тези интелектуалци !
  Докато обсъждат теми като "Може ли толерантността да победи терора" /нещо като "Можем ли с черешово топче да катурнем империя/ , войната действително стана реалност.

  [email protected]
 14. 14 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  интелектуалци ... хмм само ДОЦЕНТ дайнов го няма от редовните списвачи на дневник

 15. 15 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1002 Любопитно

  Тия интелектуалци ше позакърпят бюджета за година - две с отплатата за изразената подкрепа...

  Форумът е в будна кома...
 16. 16 Профил на Радиолокатор
  Радиолокатор
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Не виждам нито едно полско и унгарско име? Румънските имена са само две !!!

 17. 17 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "...Интелектуалци: Да се противопоставим на расизма, антиимигрантското законодателство, дискриминацията на чужденеца.." В такъв случай- аз, в качеството си на самонаето лице, ОТКАЗВАМ да плащам данъци в Р. България, ДЕЛЕГИРАМ тази моя отговорност на вас и ИЗИСКВАМ ВИЕ да поемете и плащанията на пълният размер на дължимите от мен данъци. След като до сега моите данъци отиват в бг. държавен бюджет, от него се плаща вноска за членството на България в ЕС, а от всички вноски на 28 тте държави- членове на ЕС се формира ЕС бюджет, значи- ИМАМ ПРАВО да не съм съгласна с вашата позиция, защото считам, че правата на ЕС гражданите ТРЯБВА ДА ОСТАНАТ САМО ЗА ЕС гражданите.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 18. 18 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Тия не е зле да напишат допълнение към тази щуротия, в което да ни светнат нас, негражданите по колко арабели ще си вземат в къщи.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 19. 19 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Интелектуалците не са твърде интелигентни, споменавайки само случилото се в Париж...

 20. 20 Профил на Въглерод
  Въглерод
  Рейтинг: 426 Неутрално
 21. 21 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  Интелектуалец = (без)полезен идиот

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 22. 22 Профил на ecn48382982
  ecn48382982
  Рейтинг: 217 Неутрално

  интелектуалци от България, Румъния, Полша, Унгария
  =======================================
  Моля Ви, има по един-двама за цвят от другите страни. Останалите са добре познатите ни интелектуалци-анализатори на "Дневник"...

 23. 23 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Като българска гражданка считам, че т.нар. "дискриминация на чужденците" е НАПЪЛНО ЗАКОННА предвид факта, че техните държави по произход не са ЕС членове, не са отдали определен обем от държавният си суверенитет на ЕС и не плащат ежегоден членски внос в ЕС. Отдаване на определен обем държавен суверенитет от една държава към ЕС = ползване на правата на ЕС гражданин. А т. нар. "интелектуалци" защо не са наясно с тези факти- не знам...Може би защото не са интелектуалци, а квазиинтелектуалци....

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 24. 24 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  Еми заблудили са се хората - толкова са и интелектуалци!

 25. 25 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1321 Любопитно

  Ние, независимите граждани от страните на Централна и Източна Европа настояваме да бъдем чути!
  ***********************

  А аз настоявам да науча колко бежанци са приели за обгрижване в домовете си въпросните "независими граждани от страните на Централна и Източна Европа"?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 26. 26 Профил на Gligani
  Gligani
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Какъв апотеоз на толерастията! Явно Европа има самоубийствени наклонности...

 27. 27 Профил на М.Георгиева
  М.Георгиева
  Рейтинг: 425 Весело

  Най-накрая се събудихте.
  Докато попщина, радикал-патриотизъм и олигарх-християнство завладяваха България, Вие къде бяхте.
  Имали сме и интелектуалци. Не мога да повярвам.

 28. 29 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1947 Неутрално

  Тия не са никакви "интелектуалци"! Интелекта предполага да имаш поглед в бъдещето, но това явно не им се отдава!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 29. 30 Профил на Valeria
  Valeria
  Рейтинг: 785 Весело

  [quote#5:"Радиолокатор"]Седнали овцете и решили:
  Овцете не ядат вълци.
  Не бива да се смята, че вълците ядат овце. [/quote]

  Както отбелязва Уди Алън, наблюдаваме следната картина на библейска хармония: "Лъвът ще полегне до агнето, но агнето сън няма да го хване"


  "Отворено писмо гласи:

  След трагедията в Париж решенията на бежанската криза стават още по-трудни.
  Императивно е тези решения да не се провеждат изолирано от интелектуалци, студенти, правозащитници.
  Европа има нужда от всички гласове, а не само от тези управляващите.
  Ние, независимите граждани от страните на Централна и Източна Европа настояваме да бъдем чути!"

  Едно време на такива писма са им викали "позиви", а авторите им са получавали доживотен затвор за противодържавна дейност.

  https://goo.gl/8NG90J
 30. 31 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3122 Неутрално

  Вие, подписалите се Ана Пашчешняк, Доц. Анастасия Пашова, Проф. Анна Кръстева, Проф. Антоний Тодоров, Антонина Желязкова, Виктор Лилов, Д-р Георги Зеленгора, Проф. Георги Карасимеонов, Георги Папакочев, Деница Сачева, Диана Иванова, Проф. Евгения Иванова, Елена Дянкова, Емил Коен, Златко Енев, Проф. Ивайло Дичев, Доц. Иван Евтимов, Проф. Йот Пънзару, Калинка Василева, Костадин Бонев, Крис Енчев, Доц. Кристина Попова, Лазар Влашчеану, Проф. Лиляна Деянова, Проф. Майя Грекова, Малина Петрова, Мариета Цанова, Марин Бодаков, Марина Лякова, Мартина Балева, Мария Черешева, Марко Хайдиняк, Марта Методиева, Митко Новков, Доц. Михаил Иванов, Моника Писанкънева, Проф. Надя Данова, Нидал Клайф, Проф. Николай Аретов, Д-р Нурие Муратова, Доц. Петър Воденичаров, Доц. Петър Кръстев, Радост Николаева, Руслан Трад, Светла Бъчварова, Светла Енчева, Силвия Чолева, Тони Николов, Юлиана Методиева,

  хубаво зовете "да се противопоставим", но защо на СЛЕДСТВИЯТА, а не на ПРИЧИНИТЕ?
  ТАЗИ система, която властва в света, е неспособна да реши проблемите. Тя ги поражда, финансира и извлича изгода от тях.
  Залъгвате хората с илюзии.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 31. 32 Профил на Радиолокатор
  Радиолокатор
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#25] от "Умерена джихадистка с канибалски наклонности":

  Сред подписниците на призива не виждам никакви граждани на Централна Европа, виждам двама румънци и другите са българи. От които не всички етнически такива.

 32. 33 Профил на alderweireld
  alderweireld
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Странно нормално становище.

 33. 34 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3639 Неутрално

  А другарите интелектуалци защо не си спомнят, че белите хора бяха прогонени от Африканския континент и от Азия, защото били колонизатори и не давали демократичното право на самоопределение на местните бабуни?
  Е, искаха демокрация - получиха си я! Сега да си я консумират без да ни изпращат ислямисти Бокохарамисти и други елементи, които да ни точат социалните системи...
  Виж колко хубаво, щастливо и богато се живее в демократично Зимбабве!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 34. 35 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1947 Неутрално

  [quote#11:"tww09306483"] И всъщност, имам ли право, просто да не харесвам някой или нещо? [/quote]
  Нямаш право! Щом "инелектуалците" казват, нямаш право! Ясно!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 35. 36 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  Глупаци от всички страни, обединявайте се! Или може би за по-точно вместо "глупаци" да сложим "грантополучатели"? Но ми се струва че първото е по-точно, самият Ленин е определял западните левичари като "полезни глупаци".

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 36. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 38 Профил на глобално хасково
  глобално хасково
  Рейтинг: 217 Неутрално

  В хотел Радисон в Бомако, столицата на Мали, въоръжени са взели за заложници 170 души!

  за какво е по-жадно мнозинството: свобода или шише ракия?
 38. 39 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 421 Неутрално

  Обичайните заподозрени.
  Само Асенчо Геновия къде се покри?

 39. 40 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2690 Неутрално

  "Ние, учени, журналисти, писатели, преподаватели, ние, студентите и гражданите на Европейския съюз, казваме категорично – не сме съгласни! "
  Не съм ви упълномощавала да говорите от мое име!
  Не съм съгласна с политиката на отворените врати и пускане на всеки желаещ в Европа и в частност в България!
  За идващите да се прилага процедура за отсяване на нуждаещите се от убежище, а не да се приемат наред с всички произтичащи от това проблеми.

 40. 41 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 317 Любопитно

  "...трябва да продължим да следваме принципите на отговорност към слабите и уязвимите"

  Как веднага си личи, че тези не са виждали "бежанец" на живо...

 41. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 42. 43 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 997 Неутрално

  Високопарно пустословие. Единствено с крайния призив съм съгласен.
  "Нека не превръщаме Европейския съюз в множество оградени с бодлива тел парцели!"
  А виж предупежденията срещу "ислямофобиятя", комбинирано с опасността от "възкресяване на отречени след Втората световна война неофашистки концепции" е комично. Ако тези набедени интелектуалци (списъкът на подписалите имам предвид) не са наясно какво представлява ислямът, нека първо се ограмотят малко и чак след това да крещят лозунги. ЕС наистина трябва да е единен и да не се парцелира, но писания, подобни на този псевдоинтелектуален буламач с нищо не спомага за това. У лево.

 43. 44 Профил на alderweireld
  alderweireld
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#16] от "Радиолокатор":

  Пашчешняк е от Полша, Хайдиняк е словенец....

 44. 45 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 924 Неутрално

  Първият принцип на демокрацията е равенството на всички пред закона. То изисква равни права и равни задължения. То изисква, когато мен ме проверяват на границата- да имам валиден паспорт с биометрични данни и лични данни, които са истинни. Преминаващите " бежанци" не спазват нито едно задължение- не се предават в първата държава, не минават през КПП, не остават в регистриралата ги държава, не казват истинското си име и национален произход, унищожават личните си документи.
  Второ: Дами и господа, дали сте интелектуалци няма значение- Вие сте просто двадесетина души и по принципа на равнопоставеност при демокрацията, Вашият глас и мнение са равни на тези на двадесет души без или с образование, които не искат никакви бежанци.
  Трето: Вие сте свободни да приемете бежанци в домовете си, да им осигурите образование, прехрана и професия, с Ваши усилия и средства, не с наши
  Четвърто: Народното допитване е най- меродавно при вземане на решения, които касаят всички. Нали е ясно, че при такова допитване тези , които не искат бежанци, ще са над 80%.

 45. 46 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  [quote#38:"Je suis Haskovo"]В хотел Радисон в Бомако, столицата на Мали, въоръжени са взели за заложници 170 души[/quote]
  Да видим от Дневник, кога ще реагират на новината:

  http://bg.time.mk/c/a4834b7df3/dzihadisti-napadnaha-hotel-v-mali-darzat-170-zaloznici.html

  Форумът е в будна кома...
 46. 47 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  [quote#31:"Николай Теллалов"]хубаво зовете "да се противопоставим", но защо на СЛЕДСТВИЯТА, а не на ПРИЧИНИТЕ? [/quote]

  Именно!

 47. 48 Профил на Радиолокатор
  Радиолокатор
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#46] от "Ghost":

  Показателно за арогантното им мислене е, че никога не обръщат внимание на такива новини. Те за Кения нищо не писаха, за Ливан нищо не писаха, дето стотици бяха взривени, ти очакваш за Мали ...

 48. 49 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  Впрочем предлагам при следващото залавяне на терористична група /гарантирано ще има такива/ да направим един обмен, да предложим на терористите да заменят заложниците с тези нашите "интелектуалци". И те да започнат да ги убеждават терористите колко лошо е това което правят и да се предадат доброволно.

  Любопитен съм дали нашите "герои" ще са толкова смели да се съгласят. Също и за крайният резултат от практическото приложение на теориите им. Подозирам го какъв ще е но при всички случаи ще е положителен, в смисъл че ще се отървем за в бъдеще от такива декларации. Защо ще се получи така ви оставям да се досетите сами. Стига да стане замяната естествено.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 49. 50 Профил на Радиолокатор
  Радиолокатор
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#39] от "horilka":

  Ми то било само за интелектуалци...

 50. 51 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 793 Неутрално

  не бих се подписал под такава декларация, въпреки че шовинизмът ме ужасява.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 51. 52 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1046 Гневно

  От тази декларация разбрах, че избитите интелектуалци от комунистите, цвета на нацията, не може да се възстанови вече 70 години.
  Най-голямото престъпление на комунистите е, че избиха цвета на обществото в България.
  Тези така наречени "интелектуалци", да вземат да отговорят на следните въпроси на едно общество:
  1. Следва ли да се прави БЕЗКОНТРОЛЕН прием на милиони лица от друга култура (най-малкия проблем е държава), без да са осигурени за сегашното общество правов ред, икономическа и политическа свобода, социална справедливост ?
  2. Не е ли по-редно да се приемат ЛЕГАЛНО лица подложени на политически гонения, а не да участваме в заверите на германските индустриалци, търсещи евтина работна ръка за Германия.
  3. Не е ли по-редно Германия да си внесе колкото иска работници, откъдето си иска директно с полети, а не да разруши цяла Европа.
  4. Когато един Български пенсионер взима пенсия от 150 лева, редно ли е България да поема грижата за икономически имигранти, струващи по 1000 лева на месец ?
  5. Когато един псевдо-елит е решил, че вече не са му нужни етнос, нация и народ, е решил да омеша в тюрлюгювеч народи и нации, защо те не дадат пример, като да речем Меркле да стане жена на мюсюлманин, а Оланд да си веме за любовница мюсюлманка ?! За Холандците, примерно Марк Рюте, мин. председател, любовник мюсюлманин.
  Всичко друго е демагогия.

  Заключение:
  Когато пишман-иинтелектуалци излизат с призиви, пряко от които им зависи "захранката" не са интелектуалци, а национални предатели.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 52. 53 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Това не са интелектуалци, а леви енетелектуалци.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 53. 54 Профил на zzatke
  zzatke
  Рейтинг: 269 Неутрално

  дано сте си приготвили вазелина, мили "интелектуалци", щото ще ви трябва...

  reddit.com/r/The_Donald/
 54. 55 Профил на baba.bosilka
  baba.bosilka
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Кой е автор на това послание? Кой е организатор на тази кампания? Интелектуалците на тези страни самоорганизираха ли се? Може ли за повече прозрачност - назовете организатора на кампанията! Защо подценявате толкова хората? Когато западна европа реши да прехвърли горещия картоф, наречен бежанска криза, към източна, интелектуалците й се самоорганизират и излизат с този призив, така ли? Който цели да подготви населението на източна европа, че щат или не щат, ще трябва да поемат част от поканените от меркел, които тя вече не може и не иска да приема. Съшито с бели конци по не особено интелектуален начин!

 55. 56 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3122 Неутрално

  [#53] дрън дрън
  ЛЕВИ интелектуалци биха призовали към революция, а тези - към козметика на капитализма

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 56. 57 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  И понеже въпросните псевдоинтелектуалци успяха да ме ВБЕСЯТ с идиотиите си, ще посоча правните си основания за твърдението, че в Р. България НЯМА дискриминация на чужденци:
  Конституция на Р. България Чл. 26 (2) Чужденците, които пребивават в Република България, имат всички права и задължения по тази Конституция С ИЗКЛЮЧЕНИЕ на правата и задълженията, за които Конституцията и законите изискват българско гражданство. Чл. 27.
  (1) Чужденците, които пребивават в страната на законно основание, не могат да бъдат изгонвани от нея или предавани на друга държава против тяхната воля, освен при условията и по реда, определени със закон.
  (2) Република България дава убежище на чужденци, преследвани заради техните убеждения или дейност в защита на международно признати права и свободи.
  (3) Условията и редът за даване на убежище се уреждат със закон.
  Закон за убежището и бежанците Чл. 20. Не се допускат ограничения на правата или привилегии на чужденците, търсещи или получили закрила в Република България, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.
  Чл. 24. Всеки чужденец, търсещ или получил закрила, има право да изповядва вероизповедание в съответствие с Конституцията и законите. Чл. 32. (1) (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2007 г.) Чужденец с предоставен статут на бежанец има правата и задълженията на български гражданин, с изключение на:
  1. правото да участва в избори за държавни и местни органи, в национални и местни референдуми, както и да участва в създаването и да членува в политически партии;
  2. да заема длъжности, за които със закон се изисква българско гражданство;
  3. да бъде военнослужещ;
  4. други ограничения, изрично предвидени със закон.
  (2) (Нова - ДВ, бр. 52 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 80 от 2015 г., в сила от 16.10.2015 г.) Чужденец с предоставен хуманитарен статут има правата и задълженията на чужденец с разрешено постоянно пребиваване в Република България.
  (4) (Предишна ал. 3 - ДВ, бр. 52 от 2007 г.) Чужденецът с предоставен статут на бежанец има право да придобива недвижими имоти на територията на Република България при условията и по реда, предвидени за чужденци.
  (5) (Нова - ДВ, бр. 80 от 2015 г., в сила от 16.10.2015 г.) Чужденците с предоставена закрила могат да се включат в програми и проекти, съдържащи мерки за интеграция, при условията и по реда, предвидени в тях.
  Закон за чужденците в Р. България
  Чл. 2. (Изм. - ДВ, бр. 29 от 2007 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 36 от 2009 г.) Чужденец по смисъла на този закон е всяко лице, което не е български гражданин.
  (2) (Нова - ДВ, бр. 9 от 2011 г.) Чужденец е и лице, което не е гражданин на нито една държава в съответствие с нейното законодателство.
  Чл. 3. (1) Чужденците в Република България имат всички права и задължения според българските закони и ратифицираните международни договори, по които Република България е страна, С ИЗКЛЮЧЕНИЕ на тези, за които се изисква българско гражданство.
  ЗАКОН ЗА БЪЛГАРСКОТО ГРАЖДАНСТВО
  Чл. 13а. (1) (Нов - ДВ, бр. 41 от 2001 г., доп. - ДВ, бр. 54 от 2002 г., в сила от 01.12.2002 г., предишен текст на чл. 13а - ДВ, бр. 52 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 108 от 2013 г.) Лице, получило статут на бежанец или убежище преди не по-малко от три години към датата на подаване на молбата за натурализация, може да придобие българско гражданство, ако отговаря на условията по чл. 12, ал. 1, т. 1, 3, 4 и 5.
  (2) (Нова - ДВ, бр. 52 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 108 от 2013 г.) Лице, получило хуманитарен статут преди не по-малко от пет години към датата на подаване на молбата за натурализация, може да придобие българско гражданство, ако отговаря на условията по чл. 12, ал. 1, т. 1, 3, 4 и 5.
  ЗАКОН ЗА ДЪРЖАВНИЯ СЛУЖИТЕЛ Условия за назначаване
  Чл. 7. (1) За държавен служител може да бъде назначено лице, което:
  1. (доп. - ДВ, бр. 43 от 2008 г.) е български гражданин, гражданин на друга държава - членка на Европейския съюз, на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария;
  2. е навършило пълнолетие;
  3. не е поставено под запрещение;
  4. не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер на лишаване от свобода;
  5. не е лишено по съответен ред от правото да заема определена длъжност;
  6. отговаря на специфичните изисквания, предвидени в нормативните актове за заемане на съответната длъжност.
  ЗАКОН ЗА ОТБРАНАТА И ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Чл. 141. (1) На военна служба се приемат български граждани, които отговарят на следните изисквания:
  1. (доп. - ДВ, бр. 16 от 2010 г., в сила от 26.02.2010 г.) имат висше образование по специалността, за която кандидатстват - за офицерите, и средно или по-високо образование - за офицерските кандидати, сержантите (старшините) и войниците (матросите);
  2. (доп. - ДВ, бр. 16 от 2010 г., в сила от 26.02.2010 г.) не са по-възрастни от 40 години - за офицерите, 33 години - за офицерските кандидати и сержантите (старшините), и 32 години - за войниците (матросите);
  3. годни са за военна служба;
  4. не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията;
  5. срещу тях няма образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер;
  6. НЯМАТ ДРУГО ГРАЖДАНСТВО;
  7. не са освобождавани от военна служба поради наложено дисциплинарно наказание "уволнение";
  ЗАКОН ЗА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
  Чл. 155. (1) Държавен служител в МВР може да бъде дееспособно физическо лице, което отговаря на следните изисквания:
  1. да има САМО българско гражданство;
  2. да не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията;
  3. да не е привлечено като обвиняем или да не е подсъдимо за умишлено престъпление от общ характер;
  4. да отговаря на специфичните изисквания за възраст, образование, физическа годност и психологична пригодност, определени с наредба на министъра на вътрешните работи;
  5. да отговаря на медицинските изисквания за работа в МВР, определени с наредба на министъра на вътрешните работи.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 57. 58 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3122 Неутрално

  [#49] с какво ли си по-различен от терористи, взели заложници?
  Путин в разгара на втората чеченска война така разменяше свои цивилни граждани за пленени диверсанти.
  Браво на теб, либерале!

  [#57] ти май си перманентно вбесена. От всичко.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 58. 59 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  И като последно- ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА ОТ ДИСКРИМИНАЦИЯ
  Чл. 7. (1) Не представлява дискриминация:
  1. различното третиране на лица на основата на тяхното гражданство или на лица без гражданство, когато това е предвидено в закон или в международен договор, по който Република България е страна;
  Хайде сега, квазиинтелектуалци- пийте по 1 чаша студена вода, да се поохладите малко, че вашата откровена простотия и НЕЗНАНИЕ по темата да се поохлади малко

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 59. 60 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#58:"Николай Теллалов"] ти май си перманентно вбесена. [/quote] С тази разлика, че мога да обоснова с правни основания причините за вбесяването си- за разлика от Вас. Не е зле и Вие да изпиете 1 чаша студена вода...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 60. 61 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  България, Румъния, Полша и Унгария. да жяха добавили Чехия, Словакия и Словения - за да е пълен списъкът с интернационалистите от бригадите "Чавдар". Изходът е един - Щатите да си вземат строга бележка за неадекватното си поведение в Африканския континент, а и не само там. да спрат да раздават ум и разум на хората с тоягата, защото всяко насилие ражда насилие. Трябваше да са си научили урока досега, а не да седят на ниво детска градина. По най-бързия начин да се премахне ИДИЛ и..всяка жаба да си знае гьола - кой откъдето дошъл. Друг начин просто няма. Ако продължаваме да населваме собствените си територии с чужда нам култура, винаги ще има опасност от нови огнища на омраза, водеща до напълно безмислени жертви.

 61. 62 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "ще поставя на сериозни изпитания лидерската позиция на Германия. Търсенето на адекватна политика към бежанците на канцлера Ангела Меркел , все повече ще бъде атакувано"

  WTF!? Лидерската позиция на Германия е поставена на изпитание от самите германци и канцлерката им. Пак си повярваха , че са уберменш , пак решиха , че Европа им е длъжна , пак предизвикват криза след криза (Гърция , херцлиге вилкомен) пак заради тяхната глупост и наглост Европа е в опасност!
  Всъщност вината не е само тяхна , вината е на всички европейци , които така и не научиха урока на историята : Германия е ВРЕДНА за Европа. От Карло Магно и неговото средновековие , през религиозните войни до Третия Райх , Германия ВИНАГИ е вредяла на Европа.

  Работели много... Работят , ама за да натрупат пари , с които посе да ви е... таковат. Пример : VW.

  Karla , Майти Готическа Принцеса!
 62. 63 Профил на borko_to
  borko_to
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Бежанската реалност иска стратегии за увеличаване на наличния човешки, демографски, икономически потенциал на приемащото общество, на развитие на доброволческия му капацитет, на максимално стимулиране на толерантността.
  ----------------------------------
  колко добре казано - стимулиране на толерантността. Вас с колко ви стимулираха?!? Максимално ли беше, доволни ли сте?

  Правите дървета в гората, първи се отсичат!
 63. 64 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 905 Неутрално

  До коментар [#61] от "Je suis parisien":

  По най-бързия начин да се премахне ИДИЛ и..всяка жаба да си знае гьола - кой откъдето дошъл. Друг начин просто няма. Ако продължаваме да населваме собствените си територии с чужда нам култура, винаги ще има опасност от нови огнища на омраза, водеща до напълно безмислени жертви.
  ----------------------------------------------------------
  Нещо преди няколко дни друга позиция застъпваше
  Не че не съм съгласен със сегашната де, не ме разбирай погрешно.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 64. 65 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 997 Неутрално

  [quote#51:"abdelhaqq"]не бих се подписал под такава декларация, въпреки че шовинизмът ме ужасява.[/quote]

  Аз също. Най-вредни са лозингите от тип "дайте да дадем". Някакъв реализъм трябва да има. Меркел например твърди, че твърдо вярва във възможността за интеграцията на тези хора. Това добре. Възможна е. Поне на по-голямата част. Но след доста години. И в никакъв случай, когато се приемат по милион на година. Не е редно да отхапеш толкова голям залък, колкото не можеш да преглътнеш. Още по-зле става, когато другите излязат "виновни", че не искат а и не са способни да го сдъвчат. Изобщо този подход да се консумират като "манна небесна" последици на нещо си, без дори да се замислиш над причините е изключително тъпо.

 65. 66 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#53:"dgd"]Това не са интелектуалци, а леви енетелектуалци[/quote]

  "Ляв интелектуалец" е оксиморон , ако си ляв няма как да си интелектуалец , ако си интелектуалец няма как да си ляв.

  Освен ако под "интелектуалец" не разбираме писач на агитпроп.

  Karla , Майти Готическа Принцеса!
 66. 67 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Та- да ги питам тези квазиинтелектуалци- българските граждани сред тях спазват ли законите на Р. България, познават ли ги, преди да се втурнат да реват срещу някакво въображаемо нарушаване на правата на чужденците в България и какво точно искат с това писмо- Р. България да наема чужденци като бг. държавни служители, като бг. военни или като бг. органи на МВР- държавни служители? Не всеки, който твърди, че е интелектуалец, е такъв в действителност и притежава широки интелектуални знания ! Време е да се отсее семето от плявата....

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 67. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 69 Профил на bzm
  bzm
  Рейтинг: 396 Разстроено

  Я питайте французите по тази тема

  Пенсионерите,средната класа на България! И запомнете:Всички политици са маскари!
 69. 70 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 905 Неутрално

  Като гледам списъка, половината "Отворено общество" са го подкарали под строй да подписва


  Подписали: Ана Пашчешняк, Доц. Анастасия Пашова, Проф. Анна Кръстева, Проф. Антоний Тодоров, Антонина Желязкова, Виктор Лилов, Д-р Георги Зеленгора, Проф. Георги Карасимеонов, Георги Папакочев, Деница Сачева, Диана Иванова, Проф. Евгения Иванова, Елена Дянкова, Емил Коен, Златко Енев, Проф. Ивайло Дичев, Доц. Иван Евтимов, Проф. Йот Пънзару, Калинка Василева, Костадин Бонев, Крис Енчев, Доц. Кристина Попова, Лазар Влашчеану, Проф. Лиляна Деянова, Проф. Майя Грекова, Малина Петрова, Мариета Цанова, Марин Бодаков, Марина Лякова, Мартина Балева, Мария Черешева, Марко Хайдиняк, Марта Методиева, Митко Новков, Доц. Михаил Иванов, Моника Писанкънева, Проф. Надя Данова, Нидал Клайф, Проф. Николай Аретов, Д-р Нурие Муратова, Доц. Петър Воденичаров, Доц. Петър Кръстев, Радост Николаева, Руслан Трад, Светла Бъчварова, Светла Енчева, Силвия Чолева, Тони Николов, Юлиана Методиева

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 70. 71 Профил на rooster
  rooster
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#8:"Радиолокатор"]Бийте ги по вратовете, бийте ги по всички крайници! [/quote]

  ...с меч. Оригиналната дума в корана означава "посичайте ги". Но аз нямам против и да е с по-модерни оръжия

 71. 72 Профил на myspam
  myspam
  Рейтинг: 447 Неутрално

  От горния списък подписали има лица, които със свои виждания и действия в миналото са създавали предпоставки за нарушаване целостта на България, разделяне на обществото, защитаване на антибългарски интереси на чужди съседни държави и други противоконституционни дейности.

 72. 73 Профил на Plamen Shopov
  Plamen Shopov
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Хаххх,я вижте колко поляци и унгарци имат подписи на това обръщение!Има двама румънеца с български произход и всичко останало комунистическа агитка!

 73. 74 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1323 Неутрално

  Прави са интелектуалците- на границите само интелектуалци се задават, та да им помогнат искат...

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 74. 75 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "...Ние, гражданите.." Не съм ви упълномощавала с изрично/ специално пълномощно, заверено от нотариус, да ме представлявате пред органите на ЕС, НЕВЕЖИ квазиинтелектуалци! Пишете само от свое име! АЗ , КАТО БЪЛГАРСКИ ДАНЪКОПЛАТЕЦ, ИМАМ ПРАВО ДИРЕКТНО ДА ПРЕДСТАВЛЯВАМ СЕБЕ СИ ПРЕД ЕС ИНСТИТУЦИИ, ЗАЩОТО СЪМ ЕС ГРАЖДАНКА И СЕ ПОЛЗВАМ ОТ ПРАВАТА НА ЕС ГРАЖДАНСТВОТО. НЯМАМ НУЖДА ОТ ПОСРЕДНИЦИ ЗА РЕАЛИЗИРАНЕ НА ТОВА СИ ПРАВО! Освен това- умственият ви багаж не надхвърля средното ниво на интелигентност...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 75. 76 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#64] от "qwertqwert":

  ?? Аз? Светни ме, че не се сещам? Аз съм върл националист, ама не от Боленовите

 76. 77 Профил на Гъз, ти си нашето знаме!
  Гъз, ти си нашето знаме!
  Рейтинг: 627 Любопитно

  Да живее либерализма с фашистки методи или либерал-фашизма.

  Следването на троловете е сигурно като следването на парите.
 77. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 79 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#75] от "logika":

  Може би, струва ми се, ако мога да отбележа, трябва да се махне само "те", да стане граждани, а не гражданите и готово. Няма да има гневни хора

 79. 80 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  http://pravatami.bg/124/ От 01.01.2007г. България е пълноправен член на ЕС. В учредителните договори на ЕС се предвижда, че всеки гражданин на страна-членка на ЕС, е гражданин едновременно с това и на Съюза. Европейското гражданство не заменя, а допълва националното. Сред допълнителните права, които ми се делегират от ЕС са:
  - правото на свободно придвижване и пребиваване в рамките на ЕС;
  - активно и пасивно избирателно право;
  - правото на дипломатическа/консулска защита извън границите на ЕС;
  - право на петиции и жалби;
  - право на участие в европейска гражданска инициатива;

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 80. 81 Профил на bzm
  bzm
  Рейтинг: 396 Любопитно

  [quote#75:"logika"]АЗ , КАТО БЪЛГАРСКИ ДАНЪКОПЛАТЕЦ, ИМАМ ПРАВО ДИРЕКТНО ДА ПРЕДСТАВЛЯВАМ СЕБЕ СИ ПРЕД ЕС ИНСТИТУЦИИ, ЗАЩОТО СЪМ ЕС ГРАЖДАНКА И СЕ ПОЛЗВАМ ОТ ПРАВАТА НА ЕС ГРАЖДАНСТВОТО[/quote]

  От кога важи това, че съм го пропуснал ?

  Пенсионерите,средната класа на България! И запомнете:Всички политици са маскари!
 81. 82 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#65:"zg"]Меркел например твърди, че твърдо вярва във възможността за интеграцията на тези хора. Това добре. Възможна е. Поне на по-голямата част. Но след доста години.[/quote]
  Не, практиката показва, че всички други групи, с изключение на изповядващите ислям, успешно се интегрират. Но тези са от някакво особено тесто. Нема оправия с тях. Най-добре е да си стоят по родните места и в Европа да идват само на екскурзии. Тогава са ни наистина добре дошли.

 82. 83 Профил на Johannes Cabal
  Johannes Cabal
  Рейтинг: 479 Разстроено

  Предозиране.......

  SAVE EUROPE!!!
 83. 84 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#79] от "Je suis parisien":
  Разликата е само в пълния член, но създава твърде големи проблеми. И тези лица твърдят, че са интелектуалци, а нямат елементарно усещане за фините нюанси в едно изявление, не познават и границите в защита на своите права, както и задължението си да не засягат правата и интересите на други граждани...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 84. 85 Профил на Мизо
  Мизо
  Рейтинг: 552 Гневно

  Ma то много енетелХтуалец бе. Мартина Балева- с изказванията си, че "Баташкото клане" е мит.
  Моника Писанкънева- която е специализирала в Амстердам "Gay and Lesbian Studies".
  Въобще една интелектуална агитка, която трябва с куфар да чака на перона! Влаковете за полските санаториуми с немска архитектура почнаха да им подклаждат пещите отново заради такива като подписалите този пасквил!

 85. 86 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#81] от "bzm": Вие наистина ли не познавате правата на ЕС гражданите? http://pravatami.bg/124/
  Право на петиция (под формата на жалба или искане; от публичен или частен интерес) може да упражни всеки гражданин на ЕС, всяко лице, постоянно пребиваващо на територия на държава-членка, всяко дружество, организация или сдружение със седалище, намиращо се в ЕС. Петицията следва да е засегнала въпрос, попадащ в сферата на дейност на ЕС.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 86. 87 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#81] от "bzm":
  Освен право на петиции и жалби, имам право да се обръщам към институциите и към консултативните органи на Съюза на някой от официалните езици на ЕС. Имам правото и да получа отговор на същия език. ЕС има 23 официални и работни езика, един от който е българският.
  http://pravatami.bg/124/

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 87. 88 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Няма някой от точните и инженерните науки, няма и от БАН, а там са над 1/2 от Българските учени! Те са от НБУ и СУ, и то от хуманитарни области. Затова нямат право да говорят от името на "Българските интелектуалци"
  Немалко са били членове на БКП доста са деца на членове на БКП и то били на добри постове! Те бързо се пренасочиха към "демократични фондации", и за пари, но и за да попречат на несвързани с БКП, истински демократи, да се изявят там. Ето подходящ карикатура:
  https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/12027794_10153710871923485_6950581761169430908_n.jpg?oh=7c311b42aa1962b842c10ad7e4547cd6&oe=56B5822B&__gda__=1458543438_f48c729f01c4a104d544abe9c0b4484d

 88. 89 Профил на Мизо
  Мизо
  Рейтинг: 552 Неутрално

  До коментар [#86] от "logika":

  Колега, не му обръщайте внимание на този. Просто либерастващите прекаляват и наглеят. Отделно, че са неграмотни и некомпетентни, но за сметка на това устати и ревящи.

 89. 90 Профил на Радиолокатор
  Радиолокатор
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#51] от "abdelhaqq":

  Нямаш много съюзници в момента, а шовинистите са !!!

 90. 91 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#46:"Ghost"]Да видим от Дневник, кога ще реагират на новината: [/quote]
  Когато се засрамят от написаното от Вас .

 91. 92 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#85] от "mizo": Напълно поддържам Вашето становище.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 92. 93 Профил на Радиолокатор
  Радиолокатор
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#84] от "logika":

  Аз бих запитал като начало - що за хора казват "ние сме интелектуалци"...

 93. 94 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3122 Неутрално

  [#68] какво според теб е "лявото"? Идеологията на държавния капитализъм ли? Или мечтанията на транснационалните корпорации за уеднаквен и стандартизиран свят?
  Странни представи, но не се учудвам - пропагандата е такава.
  А ти явно не разполагаш със съпротивителни сили към натрапваните ти клишета.

  Впрочем, ако бъдет съвсем точни, "ляво" и "дясно" за безсмислица, освен ако не ги разделим с един точен и ясен критерий. Например как тълкуват лозунга "свобода равенство братство" (дето се кипри над полицейските управления във Франция).
  Ако буквално и не само на думи - леви са (което веднага изключва от списъка всички марксисти).
  Ако увъртат (ама свободата е в рамките на закона, ама равенството е пред закона, ама братството е в рамките на една нация или раса) - прикрита дясна паплач.
  Ако са твърдо против - откровени десни, поне не се крият зад лъжи.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 94. 95 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Искам да видя реакцията на българските граждани сред тези квазиинтелектуалци, които са написали този пасквил, на тази новина: блиц...Подозрителна чанта от велосипед стана причина за отцепване на района около БЪЛГАРСКОТО ПОСОЛСТВО В БЕРЛИН съобщи „24 часа”. Улица „Лайпцигер щрасе” пред парадния му вход е била опразнена от автомобили точно в най-натоварения час на деня – малко преди 8 часа.Посолството ни се намира в самия център на германската столица. Отцепването причини огромни задръствания. Не е ясно колко време ще бъде затворен булевардът....

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 95. 96 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#88:"bgpatriot"]Те са от НБУ и СУ, и то от хуманитарни области.[/quote]

  ами. независимо дали Ви се харесва или не, ценностите се произвеждат в хуманитарните науки. така е от едно 2000 години насам.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 96. 97 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Повечето от подписалите се не са ми познати. Може би наистина са интелектуалци, в такъв случай. По принцип известите интелектуалци в БГ са комунистически рожби, свикнали на безпринципност. Тези хора, съдейки по цивилизованата позиция, вероятно нямат много общо с последните. И затова не ги и виждаме по медиите много.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 97. 98 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#96:"abdelhaqq"]ценностите се произвеждат в хуманитарните науки[/quote]

  Хахахаха , ха!

  Karla , Майти Готическа Принцеса!
 98. 99 Профил на exdn
  exdn
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Вече всеки идиот с нещо за казване стана "интелектуалец".

 99. 100 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#65] от "zg":

  другото, което е притеснително в тоя начин на говорене, екземплифициран тук, е манипулативното твърдение, че всеки, който смята, че "ислямската норма е ужасяваща", е "анти-бежанците" и съответно, "националист" и "фашист". това твърдение е също толкова генерализиращо, колкото и обратното, представено от десните ултраси - "всички бежанци са терористи". сиреч, от страх да не изпаднем при десните и да неутрализираме ксенофобското говорене, ние прибягваме до същата техника, а именно - приравняването на опасенията от инфилтриране на враждебна, несъвместима с демократичните ценности "идеология" с ксенофобското говорене.

  בני אתה אני היום ילדתיך
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK