Даниел Митов: България е много напред в ЕС по прием на бежанци

Даниел Митов

© Анелия Николова

Даниел МитовБългария е приела достатъчен брой бежанци и е много напред спрямо останалите в ЕС в изпълнението на този солидарен ангажимент - и като брой спрямо населението и спрямо брутния си вътрешен продукт. Тази констатация направи пред БНР външният министър Даниел Митов. 


Той подчерта, че България ще изпълни поетите ангажименти за преразпределение на бежанците, но повтори тезата си, че квотният принцип вече изглежда нелепо. 


Българският министър отново настоя Европейският съюз да си върне контрола над ситуацията, при която изглежда безсилен да разграничи бежанците от икономическите мигранти. "Дължим на бежанците солидарност и съчуствие, но има и икономически мигранти, към които трябва реално да бъдат прилагани програми за обратно връщане. Само тогава може да се говори за контрол над ситуацията", каза Митов. Сега мигрантът остава  в Европа независимо дали е получил или не разрешение за убежище, а това прави Европа да изглежда неспособна да се справи и неконтролираща", допълни той.
България се справя изключително добре с външните си национални граници и с външните граници на ЕС и няма критики към нас, каза министърът. 


Според него свободното движение в рамките на Шенгенското пространство трябва да остане, каквото е. Не можем да губим извоювани свободи заради моментна кризисна ситуация, каза Митов, но допусна временни мерки за засилен контрол заради евентуални терористи. 


България ще помага на Франция, но според възможностите си, поясни министърът по повод искането на Париж и даде пример с предоставянето на информация, което също е помощ. "За военно участие не може да се говори, не е искано такова нещо от нас", потвърди външният министър. 


Митов изрази мнение, че сирийската криза трябва да бъде решена с усилията на самите сирийци и съседните й страни. "Военна наземна операция не е въпрос, поставян в международен план на България, но ако искаме да видим ИДИЛ изкоренена, няма как да се мине без наземна операция, но тя трябва да е съставена от държавите от региона. Ние можем да модерираме процеса и да сме част от него, но не и да налагаме решения", каза министърът и допълни, че мирен процес е невъзможен с участието на Башар Асад.


Възможностите за увеличаване на стокообмена до 2 млрд долара годишно и увеличение на износа на български селскостопански стоки в Китай ще са темите, по които ще работи българската правителствена делегация, водена от премиера Бойко Борисов, посочи Митов. Той уточни, че ще бъдат обсъждани съвместни проекти в инфраструктурата, туризма и транспорта.  

Коментари (109)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5818 Гневно

  колко още са обещали да храним без да ни питат този и началникът му ? колко ни струва 1 ЕДИН бежанец на месец и кой плаща ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5818 Неутрално

  Защо не се екстрадират нелегално влезлите в България ? Има ли чернокожи сирийци ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Гневно

  Това за фалба ли е бе Митофф?

 4. 4 Профил на voltron
  voltron
  Рейтинг: 275 Неутрално

  България трябва да е много назад по приемане на бежанци, а тоя трябва да подава оставка.

  ПУТИН АКБАР
 5. 5 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 561 Гневно

  "България е първа в Европа по прием на бежанци"
  ============================
  А, защо не сме последни в Европа и по този показател?
  По доходи, свобода на медии, правосъдие и ред, свобода от корупция и т.н. сме последни в Европа, но по прием на имигранти - първи!
  Малоумие!

 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5818 Гневно

  КОЙ крие истината от нас и ЗАЩО !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8362 Неутрално

  Може да съм стар и да не съм ''фешън'', НО това''България се справя изключително добре с външните си национални граници и с външните граници на ЕС и няма критики към нас, каза министърът. '' ми изглежда нелепо....

  [email protected]
 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5818 Гневно

  КОЙ ни превръща в ГЕТОТО на Европа и на каква ЦЕНА ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 715 Неутрално

  Ей на това му се вика качествен външен министър. Само така-по европейски!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 10. 10 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 952 Весело

  Когато падне сняг ще стане още по-напред ...

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 11. 11 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 1404 Гневно

  МитОФФ, изчезвай, нелепа карикатуро...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 12. 12 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Българската столица е с неработещо нощем летище ...

 13. 13 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 561 Гневно

  [quote#1:"КМЕТ В СЯНКА"]колко ни струва 1 ЕДИН бежанец на месец и кой плаща ???[/quote]

  Ами имаше една конкретна информация от предишният шеф на бежанската агенция , че един бежанец струва 1100 лв. месечно, но вече крият тази информация.
  По разбираеми причини.
  От ЕК натискат правителството ни да дава адекватни помощи на имигрантите, а поданиците на държавата България - кучета ги яли.....


 14. 14 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Щото няма къде. Собствените им не ги искат.

 15. 15 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 841 Неутрално

  Според данни на полицията са задържани 23 хиляди бежанци, а в центровете за настаняване имало стотина човека. Това по въпроса с "доброто справяне на България с приемането на бежанците". България не се справя с контрола по границите, а бежанци не приема по простата причина, че те не искат да останат тук дори да ги вържат. Стандарта на живот в България е непривлекателен дори за хора, идващи от воюваща страна в Близкия Изток.

 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5818 Неутрално

  До коментар [#9] от "Аби":

  Митов ! Водени ли са вече разговори за военно участие с наши войници на терен в Сирия ??? Кажи си защото така или иначе скоро ще се разбере . Истината е като бременността Митов - не можеш а кри дълго време !!! КОЙ какво подписа НА ТЪМНО от народа Митов ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  Сауди Арабия на 20.11. осъди палестински поет на смърт.
  "A Palestinian poet and leading member of Saudi Arabia’s nascent contemporary art scene has been sentenced to death for renouncing Islam. "
  Това би бил един бежанец. Давам му не едната , а и двете си ризи.
  За съжаление при нас идват хора, които в раничката си носят Корана, с други думи ужким бягат от ислямистите, а самите те са на ръба на фундаментализма и отоврената култура в Европа само ще ги шокира допълнително и затвори още повече в бронираната килия на ислямската догма за това, какъв трябва да е светът и хората.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 18. 18 Профил на Атлантик
  Атлантик
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#7] от "karabastun":

  Той целият т.нар."министър" изглежда нелепо, ти си се хванал за една от публичните му полюции...Откъде ги изравят такива розовобузести бебета!?! То да не можеш и два шамара да му отшиеш и да го пратиш да постои прав в ъгъла - ще те съдят като за малтретиране на малолетен....
  Егати и политиците, и държавата и и народа!....

  "Ако имаме милост към себе си и състрадание към другите, можем да минем и без щастие в тоя живот". /Калин Терзийски/
 19. 19 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  Отпадъчна кукла на конци.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 20. 20 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 841 Неутрално

  [quote#16:"КМЕТ В СЯНКА"]Митов ! Водени ли са вече разговори за военно участие с наши войници на терен в Сирия ??? [/quote]
  Митов не може да отговори на този въпрос. Просто тия дни не е минавал през американското посолство, за да научи отговора.

 21. 21 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1841 Весело

  Ай "честито" !!!
  Научихме, че пак сме от най-добрите, най-напредналите и най-способните !
  Да се чуди човек, защо сме в края на всички важни европейски и световни класации ?!?

 22. 22 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2484 Неутрално

  ългария е приела достатъчен брой бежанци и е много напред спрямо останалите в ЕС в изпълнението на този солидарен ангажимент
  ________
  Даже малко сме се престарали и трябва да препратим тези които са в повече към Меркел защото тя ще се грижи по-добре за тях !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 23. 23 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Какво да се прави?
  ---------------------------------


  Ognyan Minchev
  30 мин. · Редактирано ·
  Всъщност, най-неразумният отговор на терора в Париж и на заплахата от терор в цяла Европа биха били всички опити за идеологическо опаковане на проблема с основна цел - "нашият подход (ценности, разум) е най-правилния..." Разумният отговор, струва ми се, включва две неща. Първо, избор на един от двата досега налични варианта за справяне с този тип заплаха - Израел или САЩ след 11.09.2001 г. И двете страни са демокрации, въпреки високомерното отношение на европейските интелектуални елити към този факт. Израел оцелява всред море от активна враждебност повече от шест десетилетия, а Америка не допусна втори успешен терористичен акт на своя територия през последните 15 години. И в двата случая е необходимо постигането на обществен консенсус относно неизбежността да бъдат частично жертвани определени права и граждански имунитети, за да бъде постигнато необходимото ниво на обществена сигурност. В Израел всеки млад човек жертва три години от живота си в армията, където наистина рискува живота си. В Америка трябваше да се запознаят с досадните опашки, проверките при всяко влизане и излизане от обществена сграда или при пътуване. Трябваше също да се примирят с подслушването на телефонните разговори и е-мейлите. Най-важният компонент от този консенсус е обществото да се въздържа от стигматизиране и дискриминация на големи групи от хора поради съвпадение на етническата или религиозната им идентичност с тези на терористите. Гражданското равенство и респектът към индивидуалната свобода трябва да се запазят. Втората част от разумния отговор на терористичната заплаха в Европа всъщност е основна предпоставка за реализация на първата - за въвеждане на достатъчно високо ниво на сигурност. Тази втора част включва доброволен отказ от мултикултурния neverland на досегашна Европа, където огромни и нарастващи етнически гета придобиваха непрекъснато нарастващи имунитети, а силите за сигурност се страхуваха да влизат там за да не нарушат мултикултурния рай на безразделно управляващите леви либерали. Почти всяко човешко общество е мулти-етнично и включва хора с различен произход и традиция. Системата на мултикултурализъм е нещо повече от естественото разнообразие на култури. При тази система поредица от малцинства на етническа, религиозна или друга културна основа придобиват саморазширяващи се специални права, които започват с необходимостта да съхранят идентичността си и често се развиват в система на безнаказаност и арогантност при налагане на собствената идентичност на цялото общество. Все по-радикални имами, никнещи като гъби салафитски джамии, демонстративни молитви на хиляди хора по улиците. Отцепване на цели градски региони като "зони на шариата". Изнасилвания на "неверни жени"... Претенции, претенции, претенции... Ескалация на претенции, довели мюсюлманските етнически гета до статут на безнаказаност и инкубатор на фундаменталисти - главорези. На това трябва да се сложи незабавно край. В полза на ... истинската либерална демократична система на гражданско равенство и равенство на гражданската отговорност. Едно общество не може да функционира ефективно като интегрирана общност без установени културни - граждански кодове на публично общуване. Във Франция тези кодове са френски. В Япония - японски. Те могат да се променят, могат да еволюират, но не могат да се оспорват от тези, които са дошли в това общество по собствено желание и имат задължението да се адаптират към него. И още нещо - важно е да направим всичко това заедно като обединена Европа. За да не се наложи да изгубим постиженията на тази интеграция в полза на ре-национализирани радикално националистически режими, които да дойдат на власт на вълната на общоевропейска безпомощност да се справи с предизвикателствата на фундаменталисткия терор.

 24. 24 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2620 Неутрално

  [quote#16:"КМЕТ В СЯНКА"]Митов ! Водени ли са вече разговори за военно участие с наши войници на терен в Сирия ??? [/quote]
  А според теб, по стар ганьовски обичай да чакаме баламите да свършат черната работа ли?! Егати "хитрия" народ, който претендира да е нещо в Европа! Ако е да спасявате Матюшка сте първи, ама нали става дума за нашата сигурност, сте против! Ами като не ви харесва, бегайте в СА!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 25. 25 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 841 Неутрално

  [quote#17:"СДС"]Сауди Арабия на 20.11. осъди палестински поет на смърт.[/quote]
  Недей злослови срещу опората на демократичния свят в Близкия Изток. Верно ще го обезглавят, но ще е умерено обезглавяване, а умерените обезглавявания напълно съответстват на западните стандарти за демокрация и не бива да ги осъждаме.

 26. 26 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2620 Неутрално

  Много предателска паплач във форума бе Дневник! Пфуууу! Хибрид до хибрида!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 27. 27 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1841 Весело

  До коментар [#9] от "Аби":


  [quote#9:"Аби"]Ей на това му се вика качествен външен министър. Само така-по европейски! [/quote]
  Да не би да сте пропуснали да напишете този коментар под
  "настроение-весело"?!?

 28. 28 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3255 Неутрално

  [quote#16:"КМЕТ В СЯНКА"]Водени ли са вече разговори за военно участие с наши войници на терен в Сирия ?[/quote]

  Пак се шашваш! Силните армии на големите европейски страни не искат да влязат в Сирия, ти - ние сме подписали на тъмно!
  Пий едно хапче и се успокой.

 29. 29 Профил на Атлантик
  Атлантик
  Рейтинг: 450 Гневно

  До коментар [#17] от "СДС":

  Абсолютно е така, но онзи ден една куха путка - без никакви кавички и звинение - ни убеждаваше по националното радио, че всички бягащи от Близкия изток бягали от Асад - понеже така казвали на бежанските власти в Германия!...А какво да кажат друго, това е сега политкоректната причина...Разбира се, че всички бягат от и само от Асад...Е, с коранчетата в раничките...

  "Ако имаме милост към себе си и състрадание към другите, можем да минем и без щастие в тоя живот". /Калин Терзийски/
 30. 30 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Жалко, ако е така. Това не е повод за голяма хвалба.

 31. 31 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 841 Неутрално

  До коментар [#24] от "lz2":

  Спасителю, запиши се доброволец! Иначе умници, които да пращат други българи на смърт, колкото щеш. Да не говорим, че икономически България е на ръба на оцеляването и не може дори да поддържа реда на собствената си територия и да плаща на собствената си полиция.

 32. 32 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#29] от "Атлантик":

  Бежанците казват точно това, което се очаква от тях, да не са луди да казват нещо друго!

 33. 33 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5818 Неутрално

  До коментар [#28] от "Alexander97":

  ти митов ли си или си му пресаташе или знаеш ??? ако не - запази мълчание !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 34. 34 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5818 Неутрално

  До коментар [#30] от "luda_krava":

  той митов се хвали пред началниците !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 35. 35 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5818 Неутрално

  До коментар [#28] от "Alexander97":

  Безкрайността на глупостта и предателството винаги ме шашват . Ти тренирай за войната !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 36. 36 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Митов да отговори на въпроса готови ли сме за момента, когато фрауто ще започна да връща регистрираните у нас и имаме ли план кво правим тогава?

 37. 37 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#34] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Мислех, че началник би трябвало да му е българският избирател, ама явно нещо бъркам.

 38. 38 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2620 Неутрално

  [quote#31:"teridan"]Спасителю, запиши се доброволец! [/quote]
  Ще се пиша, разбира се! Ама първо почваме от вас!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 39. 39 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2620 Неутрално

  [quote#37:"luda_krava"]Мислех, че началник би трябвало да му е българският избирател, ама явно нещо бъркам.[/quote]
  Не бъркаш! Ние сме ги избрали и ги одобряваме! Вие нямате думата. Анадънму?! Айде у Москвето!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 40. 40 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3175 Неутрално

  [quote#28:"Alexander97"]Силните армии на големите европейски страни не искат да влязат в Сирия, ти - ние сме подписали на тъмно! [/quote]
  ами те големите и силни не си затвориха реакторите , не сключват 25г. договори за марици , строят си северни потоци , субсидират си селско стопанство .....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 41. 41 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2239 Весело

  [quote#4:"voltron"]България трябва да е много назад по приемане на бежанци, а тоя трябва да подава оставка. [/quote]


  На кой да я подаде "тоя"? На тебе ли?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 42. 42 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3733 Неутрално

  [quote#1:"КМЕТ В СЯНКА"]колко още са обещали да храним без да ни питат този и началникът му ?[/quote]
  Навярно не си си мръднал и малкия пръст едно полезно нещо да направиш за държавата, ама това не ти пречи да се правиш на голям работник!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 43. 43 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1415 Неутрално

  Сега и Македония като си затвори границите, ще видим през чия територия ще минават...

 44. 44 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 841 Неутрално

  Диагнозата на д-р Николай Михайлов: Основният риск е родният политически елит

  "Основният риск е политическият елит и това, което той ще направи. Мисля, че този елит не може да защити българите по причина на родовите му недостатъци – той е вероподанически, той е с отчуждено съзнание, той няма характер, няма воля. Той има идея за проточване на политическата кариера, за себеспасение. Той не може да поеме рискове за себе си."

  "На второ място рискът е свързан с терористичното присъствие. Но това присъствие е неразривно свързано с поведението на политическия елит. Това, което говорят за охраняване на границата, е анекдот. Някакъв секретар се явил там, за да ловува глигани, но не ги намерил, а попаднал на бежанци, на които казал „не мърдайте, защото сега ще ви преживея като глигани вас”. Това е виц, който изниква буквално от страшната дезорганизация. При това положение например министър-председателят се явява с бодряшки тон да докладва, че будува денонощно и че границата ни е неприкосновена”

 45. 45 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2620 Неутрално

  [quote#41:"Rim"]На кой да я подаде "тоя"? На тебе ли?[/quote]
  Мурзилките имат заповед да свалят кабинета и затова са се запенили, че чак заекват! Колко са жалки само! Само дето повече няма да има про-руско правителство в България!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 46. 46 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2239 Неутрално

  [quote#16:"КМЕТ В СЯНКА"] КОЙ какво подписа НА ТЪМНО от народа Митов ??? [/quote]


  Ти ли си народа? Изпратили сте шепа комунисти в парламента, а всеки ден ревете и се тръшкате!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 47. 47 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2620 Неутрално

  [quote#42:"Храбър"]Навярно не си си мръднал и малкия пръст едно полезно нещо да направиш за държавата,[/quote]
  Въобще не му обръщай внимание на тая руска подлога! За рубли и отзад дава!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 48. 48 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5818 Неутрално

  До коментар [#42] от "Храбър":

  аз съм направил толкова, колкото не можеш да направиш и за 1000 живота и има свидетели. Хайде да се срещнем в редакцията на Дневник и да си премерим кой какво е направил за България и родът му до 9-коляно. Много си юнак на празните приказки !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 49. 49 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5818 Неутрално

  До коментар [#47] от "lz2":

  Истината много ви пари под краката. Скоро ще започне и да ви стяга. Това са обективни закони. ФАКТ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 50. 50 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2239 Неутрално

  [quote#45:"lz2"]Мурзилките имат заповед да свалят кабинета и затова са се запенили, че чак заекват! Колко са жалки само! Само дето повече няма да има про-руско правителство в България! [/quote]


  Има 20-30 души командировани от тях по форумите, които спешно са активирани. Като спящите клетки на ислямистите! То между комунистите и джихадистите няма никаква разлика! Оскъден интелект, злоба, псувни и слюнки! А в национален мащаб общо са около десетина процента, от които нищо не зависи...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 51. 51 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5818 Неутрално

  До коментар [#45] от "lz2":

  Кабинетът го клатят основно някои от министрите ,тъй като са тотални КАЛИНКИ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 52. 52 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 717 Неутрално

  Малко хора четат, още по-малко осмислят прочетеното.
  Министъра по най-дипломатичен начин е казал, че от България по отношение на емигрантите, бежанците и терористите не трябва да се иска нищо, дори за разлика от Гърция и Италия пази външната граница на Европа.

 53. 53 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2239 Весело

  [quote#48:"КМЕТ В СЯНКА"]аз съм направил толкова, колкото не можеш да направиш и за 1000 живота и има свидетели.[/quote]


  Живков, ти ли си бе...?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 54. 54 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5818 Весело

  До коментар [#50] от "Rim":

  Като гледам злобата е в твоите писания и тези на братята и сестрите ти по хранилка !!! Смешен плач отново когато сте безсилни и бесни пред истината . Малко сте ! МАЛКИ сте !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 55. 55 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2239 Неутрално

  [quote#52:"Иван Петров"]Малко хора четат, още по-малко осмислят прочетеното. [/quote]


  Ама ти сега ли разбра? Мурзилките не четат статиите въобще! Направо се хвърлят на коментарите. Белким свършат нещо полезно за руските си господари! Ама нищо не излиза... само мучене...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 56. 56 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2239 Весело

  [quote#54:"КМЕТ В СЯНКА"]Смешен плач отново когато сте безсилни и бесни пред истината . Малко сте ! МАЛКИ сте !!! [/quote]


  Къде е истината? Я ни кажи да чуем ние твоята истина...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 57. 57 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2239 Неутрално

  [quote#44:"teridan"]Мисля, че този елит не може да защити българите по причина на родовите му недостатъци [/quote]


  Защо не вземеш да се мобилизираш, да спретнеш една партия и да изпратиш в парламента верният според теб политически елит? Защо?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 58. 59 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Весело

  До коментар [#52] от "Иван Петров":

  А дали сте се замисляли, че някакси се е стигнало дотам, да сме с "най-висок прием на нелегални имигранти"
  Питам просто

 59. 60 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5818 Неутрално

  До коментар [#56] от "Rim":

  намери Смешен плач и го прочети . подхожда учудващо за действителността.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 60. 61 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 717 Неутрално

  [quote#59:"stenli1"]А дали сте се замисляли, че някакси се е стигнало дотам, да сме с "най-висок прием на нелегални имигранти"[/quote]

  Това го чета само в твоето писание, което не го прави вярно като твърдение. Дори ако продължа по-надалеч си е откровена лъжа.
  Но не си виновен, все някак трябва да си изкараш надника.

 61. 62 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2239 Неутрално

  [quote#60:"КМЕТ В СЯНКА"]намери Смешен плач и го прочети [/quote]


  Няма да чета за никакъв плач! Чакам есе за твоята истина! Не се помотавай, а сядай и пиши!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 62. 63 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Любопитно

  До коментар [#61] от "Иван Петров":

  Ами това го казва Митофф или и той лъже??
  Е, казва "много напред спрямо останалите в ЕС" - няма никаква съществена разлика. Даже по.лошо

  Ама, нормално за теб, трябва да си изкараш надника

 63. 64 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 717 Неутрално

  [quote#63:"stenli1"]Ами това го казва Митофф или и той лъже??
  Е, казва "много напред спрямо останалите в ЕС"[/quote]

  Много напред спрямо останалите в ЕС, за какво?
  Митофф?

  Надничар и еничар!

 64. 65 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5818 Неутрално

  http://www.bgnes.com/bylgariia/obshchestvo/4387902/

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 65. 66 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2620 Неутрално

  [quote#49:"КМЕТ В СЯНКА"]Истината много ви пари под краката. Скоро ще започне и да ви стяга. [/quote]
  Тъй ли ви казаха? Не са познали!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 66. 67 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5818 Неутрално

  До коментар [#62] от "Rim":

  Ела да ти го дам . Готово е специално за теб !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 67. 68 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Любопитно

  До коментар [#64] от "Иван Петров":

  Чети бе Петров!! Има го в началото на статията!

  Еничари са такива като теб, които пълнят страната с талибани!

 68. 69 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 544 Неутрално

  До коментар [#4] от "voltron":

  Русофиле да бягат от форума да ходят в блиц да си говорят за освободителите-братушки колко са хубави,тук се мисли,не се повтарят соц.лозунги и проруска демагогия!Хайде къш.

 69. 70 Профил на Никола
  Никола
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#34:"КМЕТ В СЯНКА"]той митов се хвали пред началниците ![/quote]
  Е това ако е за хвалене ! Не ми се вижда никак похвално, да се престараваме в прием на бежанци. Поне пред народа не е похвално.
  Ако тези хора са си наумили зад гърба ни да ни превръщат в гето и да ни вкарват в безумни проблеми, не мисля, че народа ще им е много радостен. А това че го опаковат в сладки приказки , няма да помогне много.
  Митов да намери с нещо друго да се похвали ! Прием на бежанци или пък включване на България в нечия чужда война, не е никак престижно.

 70. 71 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 717 Неутрално

  [quote#68:"stenli1"]Чети бе Петров!! Има го в началото на статията![/quote]

  Цитирай бе!
  Много е лесно!
  Ама няма какво.
  Защо ви плащат на такива некадърници така и не можах да разбера.

 71. 72 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 655 Неутрално
 72. 73 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Прав е. Но ако погледнеш световните медии, никаде не се отбелязва това, и непрекъснато ни слагат под един знаменател с останалите страни от И.Европа все едно сме някакви расисти и не сме приели бежанци, като реално ние приемаме повече от всички останалите страни от Европа и никаде в БГ не е имало такива инциденти каквито има в Германия и Швеция, но никоя медия не го отразява това.

 73. 74 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Весело

  До коментар [#71] от "Иван Петров":

  Гербер? Ясно
  Ако не можеш, да четеш ще ти да ти го напиша пак. Всеки нормален, вече го е прочел и разбрал

 74. 75 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Не мога да разбера защо нашите медии и политици обръщат толкова внимание само на свободата на придвижване в Шенгенското пространство, след като ние не сме в него. Би трябвало първо да се загрижат за нашата свобода да влизаме в него. Да не ни изненадат с новината, че вече не може само с лични карти и трябва да си извадим международни паспорти с биометрични данни, за да влезем в Шенген? Това на практика ще означава, че сме извън ЕС. Много бих да прочета в нашите медии нещо по този въпрос, а не да ми се грижат дали ще се охранява границата между Белгия и Франция.

 75. 76 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 717 Неутрално

  [quote#74:"stenli1"] Всеки нормален, вече го е прочел и разбрал [/quote]

  Е така е, но ти не си от нормалните.
  Ти си надничар и еничар!
  Какво от горното не можа да разбереш?

 76. 77 Профил на pupil24
  pupil24
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Дневник, защо по никакъв начин не отразявате, че в София е имало шествие против бежанците? Искате хората да не им идват подобни идеи, да се въздържат от повторна подобна проява ли; и хора, които не са отишли на първото пак да не разберат за това и да не отидат на някое следващо?

 77. 78 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5818 Весело

  До коментар [#76] от "Иван Петров":

  Защо си признаваш за парите малкия . Много лесни сте били !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 78. 79 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Весело

  До коментар [#76] от "Иван Петров":

  Нямаш аргументи и обиждаш. Аз ти казах какво е написал и ти го цитирах. Не е лесен разговора със стандартен Гербер.
  Разбра, че пишеш глупости и мина към обиди.

  Аиде, цитирай ти какво е казал Митоф

 79. 80 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 717 Неутрално

  [quote#79:"stenli1"]Аз ти казах какво е написал и ти го цитирах.[/quote]

  Нямаш никъде цитат и си най-обикновен лъжец!

 80. 81 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Весело

  До коментар [#80] от "Иван Петров":

  Т.е. искаш да кажеш, че Дневник лъже и преиначава думите на Митоф?? Така ли??

 81. 82 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 717 Неутрално

  До коментар [#81] от "stenli1":


  Това, което казваш, че са думи на Митов са си твоя измишльотина.
  Ти си лъжец!

 82. 83 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5818 Неутрално

  До коментар [#82] от "Иван Петров":

  Можеш ли малко по-културно ? Не така фатмашки !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 83. 84 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 717 Неутрално

  [quote#83:"КМЕТ В СЯНКА"]Можеш ли малко по-културно ? Не така фатмашки !!! [/quote]

  Към лъжците трябва да се отнасяме, както с тях се е отнасял Хан Крум - да им режем езиците!
  Като не можем да го направим натурално, поне да го направим виртуално!
  Ти лъжците ли защитаваш Кмете (или пророк Илия или който и да си там)?

 84. 85 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 717 Неутрално

  Ха, оная измет обърна минусите в плюсове!

 85. 86 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2533 Неутрално

  До коментар [#11] от "CINZANO":

  " МитОФФ, изчезвай, нелепа карикатуро ..."


  Ами ще изчезне ... когато му дойде времето ... Според мен, ако е все така успешен, като външен министър, ще се задържи и във второто правителство на десните, което значи до 2022 година !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 86. 87 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1286 Неутрално

  Никакви "бежанци" повече. Защо имаме все такива политици. Защо нямаме управници като в Унгария и Полша ?

 87. 88 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2533 Неутрално

  До коментар [#47] от "lz2":

  " За рубли и отзад дава "


  Точно в десетката !!!

  +++++++++++++++++++

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 88. 89 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 1639 Весело

  [quote#7:"karabastun"]България се справя изключително добре с външните си национални граници и с външните граници на ЕС и няма критики към нас, каза министърът. '' ми изглежда нелепо....[/quote]

  Нагло и цинично спрямо българските граждани по-скоро...

 89. 90 Профил на revoltoso
  revoltoso
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Защо се говорят така гръмко идиотщини.Живея в Испания а тук имигрантите са една пета от населението и не се държат в лагери от времето на втората световна война а им се предоставя възможност да се интегрират и да работят за благополучието на страната която ги е приютила.При нас така е създадена системата че едни определени наши хора да забогатяват на гърба на народа ни.Сблъсквайки се с действителността бежанците сами избират дали да останат на наша територия или не а не насилствено да бъдат държани като зверове защото те и такива ще станат ако не се отнасяме към тях с подобаващо уважение.Никои не бяга за да бъде малтретиран а за да заживее нормален и щастлив живот и да даде на своите деца това което той не е имал и не видял.Преживял съм такъв момент и благодаря на испанския народ който ми подаде ръка без да ме пита защо съм дошъл и защо не говоря техния език но винаги са ме третирали като равноправен с тях човек.Нека и ние бъдем човеци към тях а тези които са търсили само изгода сами ще се изнесат след като виждат че за да получиш трябва и да дадеш.

 90. 91 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8160 Неутрално

  Вярно е,че сме приели много бажанци,но също така е вярно,че повечето вече не са в България.Ако почнат да ни ги връщат,не ми се мисли.

 91. 92 Профил на sjaakiie
  sjaakiie
  Рейтинг: 506 Гневно

  Високият прием на бежанци не е нищо друго освен показател за липса на качествен контрол относно критерии и процедури. ЕС говори за затягане на изискванията, а този палячо разчита на популизъм и неинформираност, твърдейки, че държавата с най-ниските критерии за бежански статус и съответно даваща такъв статус на над 90% от молбите, е напред... Is this for real? Това е пародия на министър. Реве ми се!

  "I'm quite illiterate, but I read a lot."
 92. 93 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 878 Неутрално

  След затварянето на гръцко-македонската граница, трябва спешно да се подготвим да отбиваме миграционната вълна, защото сега тя ще дойде неизбежно към нас.

  1. Предислокация на армията и изграждане на ограда (ама истинска).
  2. Изработване на процедура за оценка на кандидати за бежански статус у нас още на гръцка и турска земя.
  3. Ясни критерии за прием.
  4. Ясна и стройна интеграционна програма.
  5. Програма за репатриране на тези, които не получават статус.
  6. Програма за репатриране на тези, получили статус на бежанци след приключване на войната или на този статус.
  7. Критерии за отнемане на статуса в случай, че получилите го не се интегрират или участват в подривни на закона и културата ни действия.
  8. Осигуряване на базисна социална подкрепа, напр. общински жилища на поносими наемни цени. Да се кандидатства в еврофондовете за осигуряването на финансиане за такива за някакъв брой емигранти. След прекратяване на тази програма тези жилища да останат за общините, в които са построени и да бъдат ползвани за други групи в затруднение (напр. самотни майки без жилища или възрастни хора или психично болни, които трябва да се включат в програми за автономен живот), а 50% могат да се продадат на пазарен принцип и приходите да останат за съответните общини.
  9. Всичко по-горе да се подплати с адекватни психо-социални програми за работа с мигрантите.
  10. Финансиране от ЕС, като след приключване на работа с бежанците, инсталираните ресурси да се ползват за нуждите на хората тук.

 93. 94 Профил на maane
  maane
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Като ги слушам и гледам теа бг министри, спонтанно ми иде въпрос, дали не ги избират по: "кой е най-зле , ма от секъде"!?Щото тази селекция много им допада!

 94. 95 Профил на gosho3
  gosho3
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#93] от "Ridiculous":

  ++++++
  Могат да се посочат и конкретни мерки ама никой от тези не иска да слуша. Никой не казва, че съгласно "Дъблин" - 3 чл. 18 има вече искания за връщане в България на над 8 000 нелегални мигранти - не става дума за БЕЖАНЦИ. Утре могат да станат 28 000 , дори 280 000 . И тогава какво правим ? Правим се на "отличници" - само че за сметката на пенсията на баба Гюра и дядо Гошо от Горно Нанадолнище. И "мама М." ще ни ги натресе, пък тя ще си гледа бюргерско-източногерманското-комсомолско бъдеще. Ама защо ние да и берем гайлето?

 95. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 96. 97 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Любопитно

  До коментар [#84] от "Иван Петров":

  Прегледай се, бе
  ==========

  Цитат:
  България е приела достатъчен брой бежанци и е много напред спрямо останалите в ЕС в изпълнението на този солидарен ангажимент - и като брой спрямо населението и спрямо брутния си вътрешен продукт. Тази констатация направи пред БНР външният министър Даниел Митов. 

 97. 98 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 717 Неутрално

  [quote#59:"stenli1"]А дали сте се замисляли, че някакси се е стигнало дотам, да сме с "най-висок прием на нелегални имигранти"[/quote]  [quote#97:"stenli1"]Цитат:
  България е приела достатъчен брой бежанци и е много напред спрямо останалите в ЕС в изпълнението на този солидарен ангажимент - и като брой спрямо населението и спрямо брутния си вътрешен продукт.[/quote]

  И според теб тези два цитата са едно и също?
  Както казах или не можеш да четеш или не можеш да мислиш.
  Или просто си един калпав лъжец!

 98. 99 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Гневно

  До коментар [#98] от "Иван Петров":

  Отново ти повтарям - няма съществена разлика

  Ето ти и малко да се образоваш
  http://news.ibox.bg/comment/id_1846116276

  Имай предвид и че в България населението е под 5млн - всичко се изнася в чужбина. Аз иамам мнохо познати, които отдаван живеят в чужбина а са с регхистрация в БГ

 99. 100 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 841 Неутрално

  На всички ни е ясно, че държавата няма никаква заслуга нито за приемане на бежанци, нито за спиране на бежанци. Митов се опитва да превърне в заслуга резултатите от бездействието на държавата. "След като не можем да ги спрем, поне да твърдим, че сме ги приели" е философията на министъра. Лицемерие, което мисля, че всички българи разбираме - как да уважаваш такъв министър?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK