Пътници прекараха няколко часа в самолетите на летище Пловдив заради липса на персонал

Летище Пловдив

© Анелия Николова

Летище ПловдивНяколко часа пътници са били блокирани в два самолета на летище Пловдив поради липса на персонал, който да ги изведе от самолетите, предаде Нова телевизия.


Два самолета, пътуващи за София, са били отклонени за аварийно кацане в летище Пловдив поради лошото време в събота вечер. След кацането се оказва, че на летището няма персонал и пътниците са прекарали два часа на борда на самолетите и още няколко часа след това на терминала на летището.


Пред Нова телевизия повечето пътници се оплакаха от пълната липса на информация за случилото се забавяне и причината за това.
По време на кацанията на летището е имало само охранителен персонал.


Владимир Щърбанов, изп. директор на летище Пловдив, заяви, че летището от няколко месеца работи на дневен режим на работа от 6 часа до 20 часа заради съкращения в обслужващия персонал.


На няколко пъти той повтори, че летището по това време на деня (от 20 часа до 6 часа - бел.ред.) не работи и че полетът и извършен на "несъществуващо летище".


Според него полетите са насочени към летището от Ръководство Въздушно движение (РВД) и те трябва да понесат административната отговорност за случилото се.


"Заходът е извършен правилно, но на несъществуващо летище. Трябва да се направи разследване, за да се провери как е допуснат такъв сериозен инцидент", коментира Щърбанов.


За момента няма официален коментар от Министерството на транспорта.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK