"Алфа Рисърч": Ключови министри и политики губят доверие

Борисов остава най-одобряванията български политики, а министър Лиляна Павлова е с най-висок рейтинг в кабинета.

© Георги Кожухаров

Борисов остава най-одобряванията български политики, а министър Лиляна Павлова е с най-висок рейтинг в кабинета.Управляващата коалиция и най-вече ГЕРБ излизат с повишено доверие след местните избори, но същевременно ключови министри и политики губят подкрепа, показва регулярното национално представително проучване на агенция "Алфа Рисърч", проведено от 10 до 18 ноември сред 1100 пълнолетни граждани на страната чрез пряко стандартизирано интервю по домовете.


Електоралната мобилизация около местните избори, липсата на опозиционни лидери и относителната стабилност на България на фона на бежанската криза и атентатите в Европа водят до сериозен ръст в личния рейтинг на премиера Бойко Борисов (до 38%), който достига нивата от 2011 г. – последната силна година в предишния му мандат, отчитат социолозите. С изключение на еврокомисаря Кристалина Георгиева Борисов е единственият български политик с по-високи положителни, отколкото отрицателни оценки.


Доброто представяне на партиите от управляващото мнозинство на местните избори води и до известен ръст в подкрепата за правителството (от 20% на 24%), но тя остава под сумата от електоралните резултати на коалиционните партньори, а същевременно негативните оценки за кабинета се запазват устойчиво високи (42%).
Традиционно с най-висока подкрепа са ползва инфраструктурната политика и респективно министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, чийто индекс на доверие продължава да нараства. Почти няма критики и към министъра на еврофондовете Томислав Дончев, но спецификата на неговата дейност го поставя в сянка и той получава двойно по-малко позитивни оценки от Лиляна Павлова. Заема второ място по индекс на доверие, но на значителна дистанция от регионалния министър.


В центъра на обществения дебат през последните месеци заради започнали, макар и силно оспорвани, реформи застанаха пенсионната и здравната сфери. Вече наложилото се обществено разбиране, че промените в тези сектори не търпят отлагане, както и активността на съответните министри поставят здравеопазването и социалната сфери на второ и трето място сред направленията, в които хората виждат известен положителен напредък.


"Алфа Рисърч": Ключови министри и политики губят доверие

Въпреки разбираемия ръст на критиците или поддръжниците на статуквото (11% при Ивайло Калфин и 17% при Петър Москов) фактът, че и двамата министри удържат политиките си на реформи, им осигурява стабилна подкрепа (по 20 на сто). Подобна подкрепа за министри в невралгичните здравна и социална сфери "Алфа Рисърч" не е регистрирала в нито един от предишните кабинети.


Доста по-различна е ситуацията в сектори, където нито професионалните общности, нито гражданите са доволни от лъкатушещите реформи и ефективността на вложените публични средства. За близките няколко месеца, чиято динамика проучването обхваща, най-силна критика търпят образованието и вътрешния ред и сигурност. И при Тодор Танев, и при Румяна Бъчварова успоредно с неудовлетвореността от действията в съответните сфери нарастват и личните негативните оценки.


На фона на полицейските протести удържането на вълненията в българската армия и спокойствието, което тя запази, водят до известен ръст в личния рейтинг на военния министър, както и до възстановяване на доверието в армията.


Във време на гласуване на държавния бюджет, финансовият министър, от който като правило почти всички са недоволни, бележи относително лек спад (с 2%), но едва следващите месеци ще покажат дали той ще съумее да удържи позиции. Евентуален ръст на акцизите на горивата и цените на винетките среща над 90% неодобрение, но ако то бъде компенсирано от ръст или запазване доходите на домакинствата, по всяка вероятност няма да има по-силни обществени последици.


Във вижданията на анкетираните за разпределянето на средствата от държавния бюджет се отразява както застаряващата демографска структура на българското общество, така и оценката за състоянието на отделните сфери. Най-силен натиск има за приоритетно финансиране на социалните плащания и пенсии (86%), здравеопазването (81%), образованието (73%). Най-малко склонни са хората да се отделят повече пари от данъците им за администрация (6%), вътрешен ред и сигурност (37%) и за чисто икономически дейности и услуги (38%).


Сред националните партийни и политически лидери с най-висока подкрепа се ползва премиерът Бойко Борисов. Доверието в него нараства петнадесети пореден месец, като достига 38.3% и за първи път от три години позитивните оценки вземат връх над негативните. По-скромна е подкрепата за кабинета – 24% доверие срещу 42% недоверие.


"Алфа Рисърч": Ключови министри и политики губят доверие

Разликата в доверието към премиера и правителството се дължи основно на факта, че Борисов се оценява за действията си в качеството му на политически лидер. Като такъв той няма конкуренция, поне не в настоящия момент. Кабинетът обаче се оценява през призмата на водените политики, а спрямо повечето от тях мнозинството граждани са силно критични.


Традиционно финансирана и традиционно одобрявана сфера и в двете правителства на Борисов остава инфраструктурата (73%), а най-харесван министър – Лиляна Павлова (36.5%). Томислав Дончев, министърът на еврофондовете, чието усвояване беше в основата на спечелването на местните избори, също запазва стабилен позитивен рейтинг.


Здравеопазването (16%), социалната политика (13%) и земеделието (12%), макар и с много по-ниски оценки от инфраструктурата, са следващите, в които гражданите виждат известни позитивни промени. Интересното тук е, че министрите Ивайло Калфин и Петър Москов се нареждат съответно на второ и трето място сред успешните членове на кабинета. Те са единствените с невралгични ресори, запазващи достатъчно висока подкрепа (по 20%), независимо от разгорещените дебати по реформите в техните сфери.

  Коментари (86)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на М.Георгиева
   М.Георгиева
   Рейтинг: 418 Весело

   Аз му вярвам на Бойко, защото той вярва в Бог.

  2. 2 Профил на бАрни
   бАрни
   Рейтинг: 576 Гневно

   На 28.11.2015 да свалим продажното правителство! Заради винетките !

  3. 3 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
   comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
   Рейтинг: 3216 Любопитно

   Като оставим на страна министрите , Баце какво ще направи за да се върне персонално към него доверието?
   Само се чуди как да бръкне в джоба на бедните хора я с градинката , я с ракийката ,че да има как да дава повече на финансовите паразити към които администрацията помпа средства по силата на антибългарския ЗНИ!

   Libertarianism is just anarchy for rich people
  4. 3 Профил на sqrt
   sqrt
   Рейтинг: 521 Неутрално

   До коментар [#2] от "бАрни":

   То ако са винетките големия проблем - паметник да му направим. Интересно какъв пороблем са винетките в сравнение с милиардите нов дълг или предаването на авиацията на Турция?

  5. 5 Профил на 12345
   12345
   Рейтинг: 486 Неутрално

   Алфа Рисърч са известни с пристрастните си "анализи", които зависят от това кой им плаща.

   Ето пример за тяхна плоска манипулация този път -

   "Въпреки разбираемия ръст на критиците или поддръжниците на статуквото (11% при Ивайло Калфин и 17% при Петър Москов), фактът, че и двамата министри удържат политиките си на реформи......." - НЯКОЙ СЕЩА ЛИ СЕ ЗА ТАКИВАРЕФОРМИ? КОЙТО ДАДЕ ТАКЪВ ПРИМЕР, ПЕЧЕЛИ БЛИЗАЛКА ОТ АЛФА РИСЪРЧ

  6. 6 Профил на Депутат 241
   Депутат 241
   Рейтинг: 3608 Неутрално

   [quote#1:"М.Георгиева"]Аз му вярвам на Бойко, защото той вярва в Бог.[/quote]
   До коментар [#1] от "М.Георгиева":
   А аз вярвам в Бог и затова няма как да повярвам на Бойко!

   “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
  7. 7 Профил на бАрни
   бАрни
   Рейтинг: 576 Неутрално

   До коментар [#4] от "sqrt":
   А да не говорим за съгласието на ЕК за строежа на "Турски поток"

  8. 8 Профил на stenli1
   stenli1
   Рейтинг: 976 Весело

   Златко Баретата - премиер!

  9. 9 Профил на Големи яйца:)
   Големи яйца:)
   Рейтинг: 566 Весело

   Социолози, поставете така въпросите - краде ли се от еврофондовете, краде ли се от парите за инфраструктура, може ли премиера да води по-добра вътрешна и външна политика и т. н. Какви са тия безсмислени поръчкови допитвания за помпане на рейтинг.

  10. 10 Профил на Vili Jambov
   Vili Jambov
   Рейтинг: 1268 Неутрално

   На две места се споменава, запазаването на достатъчно стабилна подкрепа от 20%. Само повдигнах вежди. Изобщо, като няма какво да кажеш, просто приведи таблиците с процентите и си замълчи. Опит за тълкуване от този тип е слабоумен.

  11. 11 Профил на oporna_to4ka
   oporna_to4ka
   Рейтинг: 470 Неутрално

   Всичкото хибрид - Строй се на баламатума! Момента е много подходящ да се бълват внушения тролчета ...

   Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
  12. 12 Профил на proventuss
   proventuss
   Рейтинг: 318 Неутрално

   Къде е Бойко, къде е Путин/по рейтинг, разбира се/.

   "Пенсионер вее руско знаме, а иска немска пенсия!! Ама откъдя, накъдя, бе....??" - фейсбук статус
  13. 13 Профил на zegi
   zegi
   Рейтинг: 521 Неутрално

   До коментар [#1] от "М.Георгиева":
   Ъ-ъ . Бойко вярва в началстването.Това е малко по-различно от вярата в бога.

  14. 14 Профил на thepirineagle
   thepirineagle
   Рейтинг: 726 Неутрално

   Истински реформи не се виждат в нито една сфера. Единствено правосъдният министър положи огромни усилия,но те засега са бламирани или не получават почти никаква подкрепа от Борисов ,за ДПС,АБВ,БСП и другите какво да говорим....

  15. 15 Профил на М.Георгиева
   М.Георгиева
   Рейтинг: 418 Весело

   До коментар [#6] от "Депутат 241":

   Ще повярваш, ще повярваш. Като се подвижиш още малко по бойковите шосета на път към бойковите църкви, ще повярваш.
   Господ разпределя парите чрез Бойко и дава само на вярващи.

  16. 16 Профил на evelin_m
   evelin_m
   Рейтинг: 418 Весело

   Е, да се поразмислят, уважаемите управляващи ! Господ дава , ама в кошара не вкарва !

  17. 17 Профил на Ivaylo Ivanov
   Ivaylo Ivanov
   Рейтинг: 213 Неутрално

   Материала си харесва Тиквата и т'ва си е... Строй магистрали с европари (като източваш част в "лични" фондове) и управлявай во веки (или поне докато спре финансирането).

  18. 18 Профил на ck
   ck
   Рейтинг: 470 Неутрално

   Един счетоводител при пенсиониране, ако е в държавната администрация получава 6 брутни заплати, т.е около 12000 лв. Същият сетоводител, ако е работил в частна фирма - средна по размери - при пенсиониране не получава нищо. Такава държава като България е обречена да бъде бедна, докато това продължава. И не само това е причината.

  19. 19 Профил на ck
   ck
   Рейтинг: 470 Неутрално

   До коментар [#1] от "М.Георгиева":
   А стига, бе!

  20. 20 Профил на Големи яйца:)
   Големи яйца:)
   Рейтинг: 566 Весело

   Снимката на Георги Кожухаров обаче кърти чувства!

  21. 21 Профил на tily_lily
   tily_lily
   Рейтинг: 540 Неутрално

   Алфа Рисърч непрекъснато си плюят на професионалния имидж

   По-малоумно и изкривено "проучване" - няма накъде....Остава да мислят, и че някой им вярва

  22. 22 Профил на gogo2011
   gogo2011
   Рейтинг: 482 Неутрално

   До коментар [#2] от "бАрни":

   Ако ще ги сваляме заради винетките, по-добре не се хаби. Как пък никой не иска тотално нов парламент заради умишленото спъване на съдебната реформа? Защо не се вдигнахте да ги бутнете като лъснаха лъжите на Лукойл за цените на горивата и картелните споразумения на веригите бензиностанции? Винетката ти е най-малкия проблем в случая - годишно само от тези измами плащаш многократно повече. Какво стана с КТБ? Какво става с енергийния сектор? Ама викаш 30 лв повече ще плащаш за хартийката, пък от джоба ти колко потънаха в тези бездънни ями не те интересува.

  23. 24 Профил на Български патриот
   Български патриот
   Рейтинг: 785 Неутрално

   ГЕРБ отново мачка за ужас на московските хибриноидни мутанти.

   Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
  24. 25 Профил на niakoi_si
   niakoi_si
   Рейтинг: 2014 Неутрално

   До коментар [#21] от "tily_lily":

   Само дето Алфа Рисърч, са общо най-познаващата агенция, погледни историята

   А това, че теб не те кефи резултата от проучването, няма особенно значение.

  25. 26
   ****

   Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  26. 27
   ****

   Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  27. 28 Профил на Български патриот
   Български патриот
   Рейтинг: 785 Неутрално

   [quote#25:"niakoi_si"]Само дето Алфа Рисърч, са общо най-познаващата агенция, погледни историята[/quote]

   Нямат време да гледат историята. За това не им се плаща. Имамите от джамиите, македоните от ОМО и руските мекерета от посолството в единен фронт срещу Бойко, Кънев и коалицията. Какво ги обединява? Омразата към България.

   Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
  28. 29 Профил на дедо Андро
   дедо Андро
   Рейтинг: 508 Неутрално

   И какво излиза - най-непопулярни министерствата ръководени от хора на РБ. Не случайно им ги набутаха именно тях.

   Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
  29. 30 Профил на М.Георгиева
   М.Георгиева
   Рейтинг: 418 Весело

   До коментар [#13] от "zegi":
   Господ не дава на всички еднакво. На едни заделя повече, на други по-малко, а на трети - нищо не дава.
   Бойко направи най-важното. Храмове, в които вие да си общувате с Бог. Някой от вас от години в църква не са влезли, а се чудят защо не им върви. А Бойко, след като се издигна толкова и получи подкрепата на БПЦ, значи самият Господ го е избрал.
   Ясно!

  30. 31
   ****

   Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  31. 32 Профил на extraCACA
   extraCACA
   Рейтинг: 1286 Весело

   [quote#25:"niakoi_si"]Само дето Алфа Рисърч, са общо най-познаващата агенция[/quote]
   ахахаха, само дето след последните "избори" е малко спорно дали "познаването" е плюс или минус

  32. 33 Профил на elevation04
   elevation04
   Рейтинг: 572 Весело

   Това е абсолютно слугинско проучване. Въпросите са манипулативни, нарочно да охулят министри близки до РБ......
   То Алфа рисърч си ги знаем, от къде зобят. Защо не направят едно истинско проучване относно честността на последните избори например

  33. 34 Профил на М.Георгиева
   М.Георгиева
   Рейтинг: 418 Весело

   До коментар [#19] от "ck":

   "А стига", ама не може.
   Господ е всеки ден. Не веднъж-дваж годишно.
   А и като не му палиш честичко най-голямата свещ пред олтара в кварталната църква, нищо не си направил.

  34. 35 Профил на idiot_idiotov
   idiot_idiotov
   Рейтинг: 396 Неутрално

   Борисов остава най-одобряванията български политики, а министър Лиляна Павлова е с най-висок рейтинг в кабинета.
   --------
   Ха-ха!!!
   На мен, най ми се нрави Христо Иванов.
   Иначе, кой ги прави тия стъкмистики?
   Да не са поръчкови по случайност?

  35. 36
   ****

   Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  36. 37 Профил на daam
   daam
   Рейтинг: 1146 Весело

   До коментар [#1] от "М.Георгиева":

   Няма ли за тебе някаква работа, различна от тролуването, та честно да изкарваш прехраната си, а не с писане по всички теми на едно и също. Писанията ти имат обратен ефект, ама посредствени хора не могат да разберат това.

  37. 38 Профил на Гарван
   Гарван
   Рейтинг: 674 Любопитно

   [quote#1:"М.Георгиева"]
   Аз му вярвам на Бойко, защото той вярва в Бог.
   Той хубаво вярва в Бог, но защо не спазва заповедите му? Особенно осма!   -
   +

   !


   [/quote]

  38. 39 Профил на Рим
   Рим
   Рейтинг: 2184 Неутрално

   До коментар [#5] от "12345":
   „Алфа Рисърч са известни с пристрастните си "анализи", които зависят от това кой им плаща...”


   Няма да има за в бъдеще, социологическа агенция, която да се харесва на комунистите! Защото тяхната партия върви трайно, твърдо и непоколебимо надолу! Освен тази на червен Кольо... Но тя не е социологическа, а социалистическа...

   ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
  39. 40 Профил на М.Георгиева
   М.Георгиева
   Рейтинг: 418 Весело

   До коментар [#37] от "daam":

   Ти, драги, вместо да плачеш да ми трият коментарите, помагай да върнем народа в Църквите, че то вече друго не остана.

  40. 41 Профил на ahasver
   ahasver
   Рейтинг: 1859 Неутрално

   До коментар [#1] от "М.Георгиева":Пред или след Исус Христос го туряш ?

  41. 42 Профил на ahasver
   ahasver
   Рейтинг: 1859 Неутрално

   До коментар [#15] от "М.Георгиева":Ти колко намаза ?

  42. 43 Профил на ahasver
   ahasver
   Рейтинг: 1859 Неутрално

   До коментар [#30] от "М.Георгиева":Ми щом Господ го е избрал , ние за какво сме . Ами да си се гушкат там , да се кръстят и да си гласуват, пък ние за гъби.

  43. 44 Профил на ahasver
   ahasver
   Рейтинг: 1859 Неутрално

   До коментар [#38] от "Гарван":Каква беше ? Не кради ?

  44. 45 Профил на Рим
   Рим
   Рейтинг: 2184 Весело

   До коментар [#30] от "М.Георгиева":
   „Господ не дава на всички еднакво. На едни заделя повече, на други по-малко, а на трети - нищо не дава...”


   Ти в коя група се вписваш? Защото преди няколко месеца имаше друго отношение към Господ и вярващите... Катарзис или ирония? Второто е опасно...

   ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
  45. 46 Профил на thepirineagle
   thepirineagle
   Рейтинг: 726 Любопитно

   До коментар [#28] от "Български патриот":
   Псевдопатриоте, в Пиринска Македония хората не са видели общо взето нищо добро от комунистите и когато на някои места БСП са взимали избори е било заради личности. При положение,че ОМО Илинден ПИРИН са абсолютно твърдо про-европейска партия,да твърдиш, че са подкрепяли пропутинските петоколонници в България е, най-малкото,смешно. Аз самата съм гласувала за РБ и винаги съм подкрепяла политики или политици в център-дясно и твърда антикремълска политика за разлика от мнозина от тюрлюгювеча превъзнасящ банкянското слънце. Ако подобните ти хвърляхте повече усилия в размисъл около това,какво действително се случва,вместо в тролене, баце можеше и да се принуди да направи някоя и друга реформа досега, за да не остане без електорат. Но не би, той си има явно едно ядро от гласуващи електорални единици,независимо от това, какво прави или не прави.....

  46. 47 Профил на М.Георгиева
   М.Георгиева
   Рейтинг: 418 Весело


   До коментар [#41] от "ahasver":


   Е, сега. Глупости говориш. Бойко е просто светец. Има го и на икона.

   http://petel.bg/Kultat-kam-Boyko-dostigna-novi-visoti--Iskat-da-go-obyavyat-za-svetets-__100493

   А какво Господ на мен е дал, ти недей пита. Божа работа е това.

  47. 48 Профил на М.Георгиева
   М.Георгиева
   Рейтинг: 418 Весело

   До коментар [#43] от "ahasver":

   Е, ами то си е така. Господ избира кого да тачи, другите за гъби.

   До коментар [#39] от "Rim":

   Няма тук ирония, а катарзис е неточно казано.
   След като две години наблюдавах народа, най-накрая Господ ми отвори очите. Голяма ще е ползата, ако народа се върне в църквите.

  48. 49 Профил на ugi
   ugi
   Рейтинг: 521 Неутрално

   До коментар [#3] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

   Реално прави точно това, което казваш. Пускат се някакви измислени слухове за някакви такива данъци, които са на практика несъбираеми и дори и да се приложат я се съберат 2-3 млн. на година, я не и после той се явява месията, който ги отменя. Класическа схема, при която се създава проблем и след това бързо се разрешава. Има 2 ползи от него - качва се личния рейтинг на съответния "месия" - отклонява се обществената енергия в някаква безсмислена посока, за да се направи в същото време много по-голяма и дълбока поразия. Всички досега са я прилагали тая схема, но при Бойко работи най-добре, защото там няма битка кой да получи рейтинга.

  49. 50 Профил на Petleshev
   Petleshev
   Рейтинг: 3302 Неутрално

   "... Традиционно с най-висока подкрепа са ползва инфраструктурната политика и респективно министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, чийто индекс на доверие продължава да нараства ..."!

   Някой ни баламосва, че показването по телевизията означава висок рейтинг! Или по-скоро гласят Лиляна за някакъв по-висок пост, та затова не я свалят от телевизорите! Както изключим рязането на ленти по магистрални участъци и пътни възли, инфраструктурната политика е пълна катастрофа! Първия пример, който може да се даде е ВиК сектора, където положението е отчайващо, но никой дума не обелва за него! Регионалното развитие, всъщност е една огромна диспропорция, изразяваща се в, София и всичко останало! Та, откъде всъщност е високия рейтинг на Павлова...?! Предполагам, че ще ни я сервират след президентските избори, като логичен избор, я за министър-председател, я за лидер на ГЕРБ...! Партизанска внучка е, все пак! Макар, че с дипломата си от ВСУ, реално едва ли има капацитет за нещо повече от продавачка...! Ама, карай! Милиционерите от ГЕРБ, какво да предложат? Някой дето е завършил в Сорбоната ли?!

   Бивш tww09306483.
  50. 51 Профил на makadam
   makadam
   Рейтинг: 572 Весело

   [quote#1:"М.Георгиева"]Аз му вярвам на Бойко, защото той вярва в Бог.
   [/quote]
   Че те са единосъщни, тоест измислени!!!!

  51. 52 Профил на pentuer
   pentuer
   Рейтинг: 624 Неутрално

   Странни одобрения на фона на всекидневно измисляните нови данъци, такси , акцизи и прочие....преди изборите и думичка не се споменаваше за това...

  52. 53 Профил на makadam
   makadam
   Рейтинг: 572 Неутрално

   [quote#40:"М.Георгиева"]Ти, драги, вместо да плачеш да ми трият коментарите, помагай да върнем народа в Църквите,[/quote]
   И какво ще видят там, дебели попове пеещи глупости сред лъскави икони пред гладни наивници!

  53. 54
   ****

   Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  54. 55 Профил на mihail_p
   mihail_p
   Рейтинг: 289 Неутрално

   голямя лъжа е, че павлова прави нещо.
   павлова седи и наблюдава как еврофондовете
   падат, като водопад. демек директор на евроводопада.
   компетенциите са и стигат за старши телефонист.

  55. 56 Профил на Рим
   Рим
   Рейтинг: 2184 Неутрално

   До коментар [#48] от "М.Георгиева":
   „Няма тук ирония, а катарзис е неточно казано.
   След като две години наблюдавах народа, най-накрая Господ ми отвори очите. Голяма ще е ползата, ако народа се върне в църквите...”


   Добре! Съгласен съм с това...

   ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
  56. 57 Профил на Роси
   Роси
   Рейтинг: 8218 Неутрално

   Високия рейтинг на Борисов явно показва,че хората не схващат неговата роля в българската политика.

  57. 58 Профил на М.Георгиева
   М.Георгиева
   Рейтинг: 418 Весело

   До коментар [#53] от "makadam":

   Грешиш, чадо. Човек, който вярва в Бога, дори и с празен стомах, "гладен не остава". А ставайки благодетел на Църквата, с повече упоритост, можеш и душата да си спасиш.

  58. 59 Профил на джендър NATO generals
   джендър NATO generals
   Рейтинг: 952 Гневно

   последните 26 годин ПОЛИТИКА НЯМА! Има инерция! За приватизация за 1 лв, източване, узаконен грабеж! Реформа навместо ограничаване на разходие, означва тяхното вдигане, и ЗАКОННО ИЗТОчВАНЕ на общественото, държавното! Под някакъв благовиден предлог! Че и еди къде си било така!

   Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
  59. 60 Профил на pfff
   pfff
   Рейтинг: 8 Неутрално

   [quote#57:"rosiraycheva50._"]Високия рейтинг на Борисов явно показва,че хората не схващат неговата роля в българската политика. [/quote]

   Кое му е високото на 38%? Ако беше над 50%, тогава да говорим за височини.

  60. 61 Профил на makadam
   makadam
   Рейтинг: 572 Весело

   [quote#58:"М.Георгиева"]А ставайки благодетел на Църквата, с повече упоритост, можеш и душата да си спасиш. [/quote]
   Аха, сега разбрах че стомаха ми не е божие творение, не разбира от божие слово и се бунтува, иска си пържолата!

  61. 62 Профил на smehur_co
   smehur_co
   Рейтинг: 534 Весело

   Не им ща магистралите!
   Искам Лилов обратно...

   Вяра. Надежда. Любов.
  62. 63 Профил на ozd05563707
   ozd05563707
   Рейтинг: 589 Неутрално

   по 20 на сто за Москов и Калфин е ВИСОК рейтинг? Ми това е 80% неодобрение или безраличие към реформаторската мърша и комунистическият бюрократ!!! А за оня льольо земеделец реформатор от МО? 0 към минис безкрайсност. А Лукчо? А министЕра на необразованието? Отврат!

  63. 64 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
   comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
   Рейтинг: 3216 Неутрално

   [quote#49:"ugi"]Има 2 ползи от него - качва се личния рейтинг на съответния "месия" - отклонява се обществената енергия в някаква безсмислена посока[/quote]
   Баце скоро не е подавал оставка и е наивно да се вярва ,че народа се кефи и богатее от като той е на власт ! Щом са му калпави министрите значи и ....?

   Libertarianism is just anarchy for rich people
  64. 65 Профил на Български патриот
   Български патриот
   Рейтинг: 785 Неутрално

   [quote#46:"thepirineagle"]При положение,че ОМО Илинден ПИРИН са абсолютно твърдо про-европейска партия[/quote]

   Такава "партия" не съществува защото е забранена от Конституцията. Събират се стотина изкуфелници, които са преди всичко антибългари на заплата в Скопие. Тази група представлява и потенциална терористична заплаха. Службите си знаят работата.

   Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
  65. 66 Профил на Karla Hanneman
   Karla Hanneman
   Рейтинг: 463 Весело

   [quote#50:"tww09306483"]Както изключим рязането на ленти по магистрални участъци и пътни възли, инфраструктурната политика е пълна катастрофа![/quote]

   Брао бе таварищ! Как го измисли , чак ти завидях!
   Тва комунетата сте голеема работа бе , само вие можете да кажете едно нещо и диаметрално противоположното в едно изречение!

   Абе от къде ви намират такива бе!?

   Karla , Майти Готическа Принцеса!
  66. 67 Профил на Федор Езерский
   Федор Езерский
   Рейтинг: 861 Весело

   [quote#12:"proventuss"]Къде е Бойко, къде е Путин/по рейтинг, разбира се/.[/quote]

   Бойко е като Меркел бре! Е, тя има рейтинги като Путин, ама....

  67. 68 Профил на Lady Zeppelin
   Lady Zeppelin
   Рейтинг: 1291 Неутрално

   "В кои сфери правителството полага най - големи усилия за реформи ...?"
   Правосъдието изобщо липсва в таблицата. Защо?

   Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
  68. 69 Профил на krummm
   krummm
   Рейтинг: 600 Неутрално

   Тоя рисърч носи от девет кладенеца вода, само и само да ни убеди, че сме добре. Както ни убеждаваше Тодор Живков. Макар числата никак да не го правят.

  69. 70 Профил на Dr_Doolittle
   Dr_Doolittle
   Рейтинг: 1508 Неутрално

   А-ха-ха. Пепи правил реформи. Публиката още рупа ли рупа люцерна, а само след месец -два ще ходят като роботи пъхайки си пръста в скенери на правителството за да си вземат лекарствата за кръвното от аптеката или влизайки за ремонт в болницата. При това без нищо което да промени здравната система , ако не броим листите на чакащи (роботи) насочвани в една -две болници от правителството вместо избор на граждани. Но, така е няма за какво да си ползвате главите , друг мисли вместо вас.....

   http://www.flickr.com/photos/39768558@N04/3712408729/
  70. 71 Профил на Другарката Михайловна
   Другарката Михайловна
   Рейтинг: 702 Неутрално

   За Министър Петкова и енергетиката - "ни дума, ни вопъл, ни стон!"

   Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти.
  71. 72 Профил на tily_lily
   tily_lily
   Рейтинг: 540 Неутрално

   До коментар [#25] от "niakoi_si":

   ОсобенНо ме кефи правописът ти :!)

  72. 73 Профил на rurade
   rurade
   Рейтинг: 213 Неутрално

   Омръзнаха с това рязане на ленти на всеки 100 метра асфалт,с постоянните си фалове и гафове,безумни предложения за промени,постоянното предъвкване на проблеми,които не могат да решат с години,нови заеми на корем при постоянно обедняващ народ!
   Време е да си ходят вече-докараха страната до безизходица!

  73. 74 Профил на ahasver
   ahasver
   Рейтинг: 1859 Неутрално

   До коментар [#49] от "ugi":След поредното увеличение на цените на цигарите от едната страна щяло да пише : " Пушенето е вредно за вашето здраве " , а от другата :"Пушенето е много полезно за бюджета ".

  74. 75 Профил на ahasver
   ahasver
   Рейтинг: 1859 Неутрално

   До коментар [#50] от "tww09306483":Ти ми каже от къде надигат толкова Кри Сталинка Георгиева ? Нея за какво я гласят ?

  75. 76 Профил на ahasver
   ahasver
   Рейтинг: 1859 Неутрално

   До коментар [#51] от "makadam":Бай Тошо не доживя , завалията , да го обявят за светец.
   То и на Бойко краят му не се знае.

  76. 77 Профил на ahasver
   ahasver
   Рейтинг: 1859 Неутрално

   До коментар [#56] от "Rim":Добре , но по-бързо, защото гледам ,че и Александър Невски почва да се руши.

  77. 78 Профил на ahasver
   ahasver
   Рейтинг: 1859 Неутрално

   До коментар [#58] от "М.Георгиева":Викаш поне душата да спасим ? Другото изтървано.

  78. 79 Профил на makadam
   makadam
   Рейтинг: 572 Весело

   [quote#66:"Карла #JeSuisDiesel"]Абе от къде ви намират такива бе!? [/quote]
   Па от коша където и теб те извадиха.

  79. 80 Профил на makadam
   makadam
   Рейтинг: 572 Весело

   [quote#78:"ahasver"]Викаш поне душата да спасим ? Другото изтървано.

   [/quote]
   Ай стига де, целия ГЕРБ гледа да спаси дупето, ти за душа мечтаеш

  80. 81 Профил на cdd25567786
   cdd25567786
   Рейтинг: 418 Неутрално

   Лошото в България е ,че протестира на парче така да се каже,а не за цялостна политика на едно управляващо мнозинство!Но за това голяма вина имат синдикатите!На практика ние нямаме синдикати!

  81. 82 Профил на Алф
   Алф
   Рейтинг: 1695 Неутрално

   А къде е реформата на съдебната система?

   Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
  82. 83 Профил на Lady Zeppelin
   Lady Zeppelin
   Рейтинг: 1291 Неутрално

   До коментар [#82] от "Алф":
   "А къде е реформата на съдебната система?"
   И аз зададох този въпрос в коментар 68.


   Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
  83. 84 Профил на Алф
   Алф
   Рейтинг: 1695 Неутрално

   До коментар [#83] от "Lady Zeppelin":

   Дали пък не е спомената, защото няма с какво да се похвалят?

   Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
  84. 85 Профил на Lady Zeppelin
   Lady Zeppelin
   Рейтинг: 1291 Неутрално

   До коментар [#84] от "Алф":
   Има и такъв вариант, който е много тъжен.

   Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
  85. 86 Профил на bgpatriot
   bgpatriot
   Рейтинг: 616 Неутрално

   [quote#5:"12345"]КОЙТО ДАДЕ ТАКЪВ ПРИМЕР, ПЕЧЕЛИ БЛИЗАЛКА ОТ АЛФА РИСЪРЧ[/quote]ясно, искаш да разориш АЛФА РИСЪРЧ!

  За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
  С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK