Опозиционери в БСП: Партията се самоизтласква в ъгъла

Кадърът е от пресконференция на тясното ръководство на БСП след поредната изборна загуба на местния вот през октомври.

© Георги Кожухаров

Кадърът е от пресконференция на тясното ръководство на БСП след поредната изборна загуба на местния вот през октомври.БСП води формална, объркана, често непоследователна и лишена от смисъл коалиционна политика, но на практика все повече се самоизолира и самоизтласква в ъгъла на политическия живот. Партийните структури са бездейни, инертни, неспособни да водят политически битки, да организират и провеждат успешни политически кампании. Партията е немощна в организационно отношение и страхлива в отношенията си с улицата.


Това са част от констатациите за поредната тежка изборна загуба на дискусионен клуб "Красно село" на партийната организация в столичния район. В клуба влизат лидерът на БСП - София, Калоян Паргов, който подаде оставка от Изпълнителното бюро на партията, председателят на БСП в Красно село Петър Апостолов, социологът Юрий Асланов, бившите кметове на Благоевград и Ловеч Костадин Паскалев и Минчо Казанджиев, бившият транспортен министър и бивш депутат Петър Мутафчиев, както и Янчо Таков, Асен Димитров, Борислав Цеков, Иво Инджов и други.


В обръщение към членовете и организациите на БСП социалистите настояват конгресът на партията, който се очаква пред пролетта на 2016 г., да приеме програмна резолюция, която да формулира новата кауза на БСП, като партията заяви ясно, че се отказва и напуска Вашингтонския консенсус и ще се бори за връщането на държавата като пряк участник и гарант за управлението на икономическите и социалните процеси.
Според тях конгресът трябва да приеме и нов устав с цел създаване на "строги, ясни и принципни гаранции за обновление и смяна на ръководните органи, срещу злоупотребите с партийна власт". Социалистите искат още конгресът да утвърди и формулата за участие в предстоящите президентски избори, без да се допуска да й се налагат такива формули или кандидати отвън.


"Дневник" публикува обръщението с незначителни съкращения:


Участниците в дискусията с тревога и загриженост констатираха, че продължава тенденцията на трайна загуба на доверие към партията, което я превръща във второстепенен фактор в политическия живот. Партията продължава да се отдалечава от всекидневните проблеми на обществото, да къса връзките с активните прослойки, с хората на труда, с младите, със структурите на гражданското общество и с други леви политически формации. Поредната тежка изборна загуба води и до загуба на стабилна опора в местната власт.


Сред причините и факторите, довели до сегашното състояние, участниците в дискусията откроиха на първо място порочния стил и методи на ръководство, които овластяват с право на ръководни решения един ограничен партиен елит, все повече отдалечен от проблемите и тревогите на хората. На водещи партийни позиции се издигат и задържат години наред едни и същи дейци, някои от които с недопустими претенции за уникалност и незаменимост. Нарушена е атмосферата на другарство, откровеност и критичност. Всяко мнение, различно от това на ръководството, е запушвано и даже наказвано.


Като безполезно се изтъква използването на лява фразеология без покритие в реалните действия при воденето и отстояването на лява политика. Тежки щети на партията нанася разминаването между думи и дела, което продължава да отблъсква от урните стотици хиляди леви избиратели.


Особено цинично е, когато сме в опозиция, да се подновяват ангажименти на партията, поети в периоди, когато партията е участвала в управлението и е имала възможност да ги реализира.
Партията води формална, объркана, често непоследователна и лишена от смисъл коалиционна политика, но на практика все повече се самоизолира и самоизтласква в ъгъла на политическия живот, лишена е от съюзници и подкрепа от страна както на други леви формации, така и на политически сили, споделящи общата тревога за кризата в българския политически модел и доверието в изборния процес.


Партийните структури са бездейни, инертни, неспособни да водят политически битки, да организират и провеждат успешни политически кампании. Партията е немощна в организационно отношение и страхлива в отношенията си с улицата, протестите, синдикатите и гражданския натиск върху властта в отстояването на трудови права и завоювани трудови придобивки, в борбата за запазването на конституционния и правовия ред, парламентарната република и демократичната политическа система.


В сегашната обстановка и с оглед на очерталата се тревожна тенденция поемаме инициатива за отстояване на адекватен дневен ред на престоящия редовен 49-ти редовен конгрес на партията и проекти за решения, изготвени по волята и с участието на партийните членове и симпатизанти, а не наложени отгоре и предопределени като съдържание от тясна група ръководни дейци.
Смятаме за наложително конгресът да обсъди три въпроса и да заседава колкото време му е нужно, за да ги реши.


Първо, Програмна резолюция, която да формулира новата кауза на БСП в условията на изключително сложната и непрекъснато усложняваща се геополитическа обстановка, създаваща преки рискове за българската държавност и заплаха от разпад и изчезване на българската нация. Нужно е БСП да реши за себе си дали да продължава да е част от една политическа система, която хората на България трайно намразиха, или да се противопостави на тази система, опирайки се на всички активни прослойки в нашето общество, които милеят за България и споделят каузата за смяна на посоката на развитие на страната и провеждането на народоспасителна политика.


БСП да заяви ясно, че се отказва и напуска Вашингтонския консенсус и ще се бори за връщането на държавата като пряк участник и гарант за управлението на икономическите и социалните процеси, ще отстоява провеждането на радикални и смели реформи, които да опазят хората на България здрави, да им помогнат да станат високо образовани и ще им гарантират правото на труд и достъп до участие в управлението на обществените дела.


БСП да премине решително на страната на онези, които водят истинска борба за запазване на българската природа и националните природни богатства, и да провежда безкомпромисна политика срещу чуждестранните и местни монополи и картели, които задушават предприемчивия дух, равните възможности, надеждата за справедливост и хищнически ограбват българския народ и българската природа.


Второ, нов кратък и работещ устав, който да преориентира съдържанието на организационната дейност на партията към модерна система за подбор, оценка и развитие на кадрите, към отварянето на партията към младите и активните прослойки в обществото, към създаването на строги, ясни и принципни гаранции за обновление и смяна на ръководните органи, срещу злоупотребите с партийна власт. Да стартира организационна реформа, която да превърне партията в сила, способна да води политически битки и да организира и провежда широки и масови политически кампании, да дава път на кадри, носители на висок обществен морал и авторитет.


Уставът да трансформира партията в организация, в която всеки неин член да има достъп до формирането на политиката на партията, в това число и кадровата политика.


Трето, конгресът да приеме формулата на участие на партията в предстоящите избори за президент и вицепрезидент на републиката и да не допуска да й се налагат такива формули или кандидати отвън, които ще предадат нейното доверие и, след като са получили нейната подкрепа, застават срещу нейните интереси.


Догодина се навършват 125 години от учредяването на партията. Нека не пропиляваме последния си шанс да запазим социалистическата идея жива и да предотвратим превръщането на нейния основен носител – Българската социалистическа партия, в исторически спомен.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (69)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  Партия на работниците, които в управлението си има само милионери, какво друго да я очаква?! Чао! По-точно - СБОГОМ!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 2. 2 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 682 Неутрално

  БСП води формална, объркана, често непоследователна и лишена от смисъл коалиционна политика, но на практика все повече се самоизолира и самоизтласква в ъгъла на политическия живот. Партийните структури са бездейни, инертни, неспособни да водят политически битки, да организират и провеждат успешни политически кампании. Партията е немощна в организационно отношение и страхлива в отношенията си с улицата.

  Това не е новост, но е много добра новина в първия ден на новата седмица.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 4. 4 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3823 Неутрално

  Загробихте България червени мръсници!

  klimentm
 5. 5 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Весело

  "Много сме"
  "Силни сме"

  Да бе да!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 6. 6 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Още малко гааааааааз и................БУМ в стената! Не страхуйте се, смъртта е неизбежна!
  Не съм вярвала, че ще доживея!

 7. 7 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Слаби леваци - силна България.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 8. 8 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 785 Любопитно

  Партията има "прекрасни" нови идеи да привлече младите хора, ето една от тях:
  http://www.webcafe.bg/newscafe/bulgaria/id_362337862
  А ето и една прелюбопитна карта:
  http://bulevard.bg/fullscreen/32306/karta-na-broya-metal-bandi-na-100-hil-dushi?back_to=/news/po-kakvo-lichi-che-edna-darzhava-e-dobra-za-zhivot-slusha-se-metal-3437.html&no_album=true
  Майтап, майтап ... ама ...
  Тях си ги влече казачока и това е.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 9. 9 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  Опозиционери в БСП: Партията се самоизтласква в ъгъла
  ...........
  В кръга няма ъгъл.
  Питайте бащите си в кръчмата "Монтерей" и г-н Доган, те знаят защо.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 10. 10 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1228 Неутрално

  ЕКСТРА СТЕ, таман сте заапали кокала, лапетата искат да Ви го вземат, никво пускане, щото далавера има ама малко и само за някой. Вие знаете.

 11. 11 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  Догодина се навършват 125 години от учредяването на партията. Нека не пропиляваме последния си шанс да запазим социалистическата идея жива........

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 12. 12 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2943 Неутрално

  Опозиционери в БСП: Партията се самоизтласква в ъгъла
  =======================================
  Демек, нещата се развиват добре.

 13. 13 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Чудесна новина! Сега следва да се самоизядат и да ни освободят от вредното си присъствие.

  Моралът не е порок!
 14. 14 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 523 Весело

  До коментар [#11] от "sto67nes":

  не шанс ве, валс!

 15. 15 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 935 Весело

  Айде, давайте, искам да гледам удряне, скубане, дращене, размазани сополи и истерични крясъци.......

  Знанието е сила, информацията - власт
 16. 16 Профил на pfff
  pfff
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#7:"Rhapsody of Fire"]

  Слаби леваци - силна България. [/quote]


  Точно обратното! България никога не е била толкова слаба, колкото след 1989.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 18. 18 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  „Опозиционери в БСП: Партията се самоизтласква в ъгъла...”


  Нищо, че се самоизтласква... Ние също трябва да и помагаме! Да я бутаме ежедневно в ъгъла до „атака”! Там ще ги заградим и ще ги премахнем от българската политика! Защото бсп не е социалистическа партия! Бсп е партията на българските комунисти и на ДС! Партията на бандитите, които ни ограбиха в началото на прехода, докато ние демонстрирахме по площадите! Същата, като тази на човечето путин! До ден днешен в България е имало само една социалистическа партия и това е социалдемократическата партия на доктор ПЕТЪР ДЕРТЛИЕВ! Тя трябва да възроди лявото, а комунистите да изчезнат от политиката. Това е положението! И така ще стане!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 19. 19 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  Още в момента, в който БКП се преименува на БСП тази ужпартия направи най-големия компромис с идейната си подплата. Това бе направено за да бъдат улеснени всичките икономически и финансови салто-мортралета на червените олигарси и икономически мошеници, които вече бяха влезли във властта на откраднатия от народа капитал.
  Още тогава тази уж-партия подписа своето разпадане и самоунищожение.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 20. 20 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2243 Весело

  “Партийните структури са бездейни, инертни, неспособни да водят политически битки, да организират и провеждат успешни политически кампании.”

  Нормално, имайки предвид, че комунистите толерираха предимно подлоги и кариеристи затънали в корупция и непотизъм...
  Това, което се случи на червените беше, че изтикани от властта, останаха изолирани от хранилката, така че за тях стана непосилно да издържат хипертрофиралия партиен апарат, който се радваше на съотв. партийни назначения по места. С две думи вече не са държавна партия, за разлика от ГЕРБ и ДПС, които трупат снага за тяхна сметка!

  I Want To Believe
 21. 21 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#4:"klimentm"]Загробихте България червени мръсници! [/quote]
  ...
  С голямо удоволствие един голям + от мен!

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 22. 22 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1696 Весело

  "Нека не пропиляваме последния си шанс да запазим социалистическата идея жива и да предотвратим превръщането на нейния основен носител – Българската социалистическа партия"

  Ей, богу, не е нарочно, но отново първата ми реакция е , че БСП и ДСБ са като два разнояични близнака. БСП се изживява като единствен носител на "социалистическата идея" и плаши гаргите,че без нея тази идея ще умре. ДСБ са окупирали "автентичното дясно",смятат, че без тях то ще умре и не жалят хули и клевети върху всички, които смятат за заплаха срещу тази окупация.
  Нищо чудно- знаем, че дори разнояичните близнаци се раждат от една майка!

 23. 23 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Някога, през 1-та Луканова зима, червените бабички се сбираха на митинги в София и врякаха: "Готови сме на глад и студ, докато Андрей е тук!"
  Какви партийно верни скотове трябва да са били...
  Е, отдавна нито Андрей е вече тук, нито вие червени вещици, нито терористичната ви престъпна организация БСП/БКП.
  Марш на бунището на историята!!!

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 24. 24 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Констатациите изглеждат много близки до реалността. Факт е, че БСП се маргинализира през последните 7-8 години.

  Но най-искрено се зарадвах на споменаването на Борислав Цеков в групичката, сътворила документа. Намирам неговото присъствие за символично за повечето от проблемите, които са критикувани-отдалечаване от пролетариата, клиентелизъм, налагане на волята на партийния елит. Цеков е част от това и се разкриваше постепенно с публикуване на абсолютно манипулативни резултати от псевдо-проучвания, с лизането на социалистическия задник на Станишев и пробутването на негов за шеф на ЦИК. От друга страна съм и по-спокоен, с Цеков, в редиците си, ги чака още по-светло бъдеще. Напред, другари!

 25. 25 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  [quote#18:"Rim"]До ден днешен в България е имало само една социалистическа партия и това е социалдемократическата партия на доктор ПЕТЪР ДЕРТЛИЕВ! [/quote]
  Точно защото видя в лицето на социалдемократическата партия на Дертлиев най-големия си идеен противник, БКП/БСП/ДС направи всичко възможно за да го примами при себе си и в последствие да го унищожи.
  От страх да не бъде изместена от позицията на управляващ и единствен идеен ръководител в България, болшевишката хидра БКП/БСП/ДС изяде всички малко по-близки идейно партии. По този начин БКП/БСП/ДС лиши не само България, но и самата себе си от конкуренцията на различните течения, чрез която можеше изгради себе си, а и една по-просперираща България.
  Уви! Алчността и властолюбието у БКП/БСП я направи неспособна да просъществува. Раковото образувание в нея я унищожаваше ежедневно. Бавно но сигурно.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 26. 26 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Що се излагате бе, задръстени генно, червени култуци?!
  Създайте със социално мислещи, честни, образовани хора, Социал Демократическа Партия и говорете по същество, без комунистически бръщолевенета. Почвата в този обран бустан от крадци(основно червени, или подставени магарета) е идеална за подкрепа от мнозинството бедни и окрадени хора.
  Те сега гласуват за простотията от нямай-къде и продължава дивотията!
  Забравете всички вие от снимката комунизма и облагите, които са имали семействата ви, или се надявате да имате и вие и си вървете по живо по здраво, защото ви простихме още 1990 г., а можеше да ви набутаме в Перловска река тогава с останалите последици!

 27. 27 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  До коментар [#22] от "Дон Кихот":


  Тотално сбъркана логика!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 28. 28 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 269 Весело

  До коментар [#4] от "klimentm":

  да, но освободиха себе си и семействата си
  затова БПС е партия-освободителка

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 29. 29 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Сега в ъгъла, следва в миша дупка

 30. 30 Профил на Гошко
  Гошко
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Не е то тъй, хората ги изгониха!
  Като са на власт забравят, че уж са лява партия.
  Ляво говорене издумано от милионерски усти - не продава.
  Няма нищо по-дясно от плосък данък,защо не го махнаха?
  Защо не направиха здравна реформа за да удължат живота на електората си?

 31. 31 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3149 Весело

  З Б О Г О М

  и

  ВИНАТА - С МЕЗЕТА

  ха-хаааааа

 32. 32 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 493 Неутрално

  "....смяна на посоката на развитие на страната...."
  ".....провеждането на народоспасителна политика......"
  Лелей , това почти като казваното от Гошо тарабата, кога е бил трезвен, звучи.
  Общо взето , конкуренция на Волен за руските рубли.
  Остава само да проявят конкуренция и в театралните изпълнения.

 33. 33 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Единствените млади хора , които подкрепят БСП са децата на активистите им , но вече и в това се съмнявам.....

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 35. 35 Профил на Попа от Симитли
  Попа от Симитли
  Рейтинг: 531 Неутрално

  какво е туй, вашингтонски консенсус?...

  ... sorry, I'm fucked up inside!
 36. 36 Профил на Lyubomir Zhelyazkov
  Lyubomir Zhelyazkov
  Рейтинг: 140 Неутрално

  Принципите на Вашингтонския консенсус са:

  Фискална дисциплина (минимален дефицит на бюджета);
  Преразпределение на базата на нуждата (приоритет на здравеопазването, образованието и инфраструктурата при държавните разходи);
  Разширяване на данъчната основа и намаляване на общите нива на облагане;
  Либерализация на финансовите пазари;
  Свободен обменен курс на националната валута;
  Смяна на търговските квоти с тарифи;
  Премахване на бариерите пред пазарната конкуренция на стоки;
  Приватизация на държавни предприятия;
  Премахване на бариери пред чужди директни инвестиции;
  Силни и защитени права на интелектуална собственост.

 37. 37 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 531 Неутрално

  М-дааа!

  Тези другарЕ е време да осъзнаят простата истина. Тяхното бъдеще е към едни 5-6% на избори. А някога и на ръба за влизане в НС. Ще станат една мизерна партия, с преобладаващо залязващо поколение и нови некадърни и неграмотни електорални единици.
  Да им е честито. Те така си го пожелаха!

 38. 38 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1864 Неутрално

  Процесите в бесепето причиняват голяма радост и облекчение във всички българофили.

 39. 39 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 630 Неутрално

  През 1990-та БКП се преименува в БСП за да се легитимира като нова, демократична, лява партия и по този начин да избегне съдбата на някои други компартии - забрана. Някак си между другото обаче "забрави" да скъса с историята и историческото наследство на БКП (предстои 49-ти!!! конгрес), с голяма част от идеологическите догми и нагло се обявява за правоприемник на БКП. На тази партия (независимо как се казва) никой още не е потърсил сметка за геноцида над българския народ, за зверствата, за престъпленията, за чудовищното унижение и гавра с личността. Е, така или иначе, тя е пътничка към небитието. Едничък последен шанс за нея виждам ако тя сама намери морални сили в себе си да осъди делата на предшествениците си и да се разграничи напълно от историческото наследство и идологемите на БКП.

 40. 40 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 739 Неутрално

  БСП имаха един лозунг-НИЕ ПАК СМЕ ТУКА!
  Май работата отива към- НИЕ БЯХМЕ ТУКА!
  Лошото ,че докато бяха тука много оцапаха.

 41. 41 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7176 Неутрално

  Старите комунистически кадри видяха сметката на БСП.Те нищо ново не научиха и нищо старо не забравиха.А уж все се променят.

 42. 42 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 631 Неутрално

  "Догодина се навършват 125 години от учредяването на партията." Прекрасен юбилей за пускане на кепенците! 125 години стигат - време е за вечен сън!

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 43. 43 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  Опозиционерите, който си пият ракията с др. Миков!

 44. 44 Профил на Йосиф Давыдович
  Йосиф Давыдович
  Рейтинг: 165 Неутрално

  БСП си отива по чисто физиологични причини- повечето хора, които се лъжеха 25 години, че партията е лява и се опитва да защитава интересите на бедните хора, вече си отидоха от нашия грешен свят. На други децата им влязоха в Герб, а има и по-трзвомислещи- вече безвъзратно разочаровани от партията! Млади хора в партията не влизат, освен ако не са роднини на ръководството и се надяват на постове и кариера. Партията е терминално болна и колкото по-бързо си отиде толкова по- добре!

  Пока я ходить умею, Пока глядеть я умею, Пока я дышать умею, Я буду идти вперёд. https://www.youtube.com/watch?v=tp5wT7SWdls
 45. 45 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 688 Любопитно

  Причината е по проста отколкото БСП си мислят. Лявото не е безкрайно. АБВ и Атака са част от бившия електорат на БСП

 46. 46 Профил на ramm_stein
  ramm_stein
  Рейтинг: 374 Неутрално

  БСП води формална, объркана, често непоследователна и лишена от смисъл коалиционна политика, но на практика все повече се самоизолира и самоизтласква в ъгъла на политическия живот. Партийните структури са бездейни, инертни, неспособни да водят политически битки, да организират и провеждат успешни политически кампании. Партията е немощна в организационно отношение и страхлива в отношенията си с улицата.

  Нищо ново под слънцето. Трагедията е там, че тея гадове ни управляваха почти всичките от последните 80 години.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 48. 48 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 757 Неутрално

  ... мирише на пръст, на тор...

  Колкото повече, толкова повече!
 49. 49 Профил на ramm_stein
  ramm_stein
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Мишеее, никакви оставки. Има още много по 4те процента. До тогава никакво отклоняване от твърдопоетия курс към дъното и нататък.

 50. 50 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  [quote#49:"ramm_stein"]Мишеее, никакви оставки. Има още много по 4те процента. [/quote]
  Не останаха много. Сега имат 8 % и нещо.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 51. 51 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 840 Неутрално

  До коментар [#18] от "Rim":

  ++++++++++++++++++++++ Амин!

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 52. 52 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1696 Весело

  До коментар [#27] от "Rim":
  "Тотално сбъркана логика!"

  Нищо, поемам критиката! Запиши ми черна точка, само не забравяй да я размахваш, когато ДСБ смени Радан Кънев! Не че има някакво значение и ще спечели нещо, но нали трябва да има бушон, който да изгърми заради тотално сбърканите манталитет и политика на партията. Именно благодарение на тях ДСБ все повече потъва в сянката на другите партии в РБ.


 53. 53 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 978 Весело

  [quote#9:"СДС"]В кръга няма ъгъл.
  Питайте бащите си в кръчмата "Монтерей" и г-н Доган, те знаят защо.[/quote]

  ++++ Баш точно.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 54. 54 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2194 Неутрално


  В нормалните общества, когато започне да се влошава стандарта на живот, левите партии скачат до облаците ! В България вече 26 години животът върви надолу, а " лявата партия ", вместо да скача нагоре - също върви надолу ! Обяснението е много просто, лявата НЕ Е ЛЯВА, а според мен не е и партия, а глутница от червени милионери, мултимилионери и хищници гравитиращи около " майката " в очакване на лапачка !
  СБОГОМ " ЛЕВИЦА " !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 55. 55 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Довиждане',Довиждане',НЯМА да ни липсвате!!!!

 56. 56 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3569 Любопитно

  ,,...Догодина се навършват 125 години от учредяването на партията. Нека не пропиляваме последния си шанс да запазим социалистическата идея жива и да предотвратим превръщането на нейния основен носител – Българската социалистическа партия, в исторически спомен.,,

  Какви 125 години ви се привиждат ве. Партия с името БСП се регистрира на 10. 4. 1990 година

 57. 57 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3569 Весело

  [quote#49:"ramm_stein"]Мишеее, никакви оставки. Има още много по 4те процента.[/quote]

  А стига ве 4% ноо им даваш, най много 2% от мене и това им е много. А ред е на АТАКА да иде в кл......а

 58. 58 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3569 Весело

  [quote#55:"gembirdkz"]Довиждане',Довиждане',НЯМА да ни липсвате!!!! [/quote]

  Я са оправи, стига с тва довиждане, начи искаш пак да я видиш.
  Казва са Сбогом

 59. 59 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":Браво бе , Лизач ! Публикуваш 13 минути преди да излезе статията !

 60. 60 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 531 Неутрално

  От документа, най-важен е текстът за отказ от Вашингтонския консенсус. Ето ги и основните точки, от които тези хора настояват БСП да се откаже:
  Принципите на Вашингтонския консенсус са:
  • Фискална дисциплина (минимален дефицит на бюджета);
  • Преразпределение на базата на нуждата (приоритет на здравеопазването, образованието и инфраструктурата при държавните разходи);
  • Разширяване на данъчната основа и намаляване на общите нива на облагане;
  • Либерализация на финансовите пазари;
  • Свободен обменен курс на националната валута;
  • Смяна на търговските квоти с тарифи;
  • Премахване на бариерите пред пазарната конкуренция на стоки;
  • Приватизация на държавни предприятия;
  • Премахване на бариери пред чужди директни инвестиции;
  • Силни и защитени права на интелектуална собственост.

  Мисля, че това което искат тези обновители на лявата идея е въоръжена борба и национализация. Здравите сили са на път да победят здравия разум.

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 61. 61 Профил на zdra4
  zdra4
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Най-интересното в тази статия е колко хора си губят времето да коментират боклуците на бунището на историята.

 62. 62 Профил на Княз Мишкин
  Княз Мишкин
  Рейтинг: 376 Неутрално

  Наполеон е казал "Не прекъсвай врага докато прави грешка". Нека не ги прекъсваме докато не отрасне едно поколение, което не познава значението на антибългарското трибуквие БСП.

 63. 63 Профил на Княз Мишкин
  Княз Мишкин
  Рейтинг: 376 Неутрално

  Истината е, че БСП четвърт век печелеха дивиденти от нереформираността си, защото именно поради отсъствието на модерен имидж, все още подлъгваха оскотелия (по тяхна вина) български пенсионер с носталгия по соца. Демографията обаче, макар и бавно оръжие, е буквално смъртоносно...

 64. 64 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 202 Неутрално

  Спрете се бе ренегати нещастни!.
  Добре си върви Партията.
  Разберете се само кой последно да пусне водата, че да почерпя. Безплатно разбира се, както сте свикнали.

 65. 65 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 640 Неутрално

  [quote#42:"бекон"]"Догодина се навършват 125 години от учредяването на партията."[/quote]стига сте се хващали на таи мантра или на "столетницата" Лъжа е - опитват се да откраднат историята на БРСДП.
  БСП е наследник само на БКП, която отдавна не е партия, а стана проводник на влиянието на коминтерна и сталин! после на СССР и КГБ, а сега на Путлер!! т.е. агентура на външни, вредни на националните интереси, сили!

 66. 66 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1776 Неутрално

  С оставането на старото Изпълнително бюро,БСП си прави сама харакири и скоро ще заприлича на НДСВ,а може би ще изчезне и от политическата сцена.

 67. 67 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 688 Неутрално

  "Опозиционери в БСП: Партията се самоизтласква в ъгъла"

  Тц!
  Не се е самоизтласкала БСП , ами ИСТИНСКАТА И ЕДИНСТВЕНА ПАРТИЯ В БГ - БКП/ДС е решила че сега е по-разумно да управлява с другата си креатура: ГЕРБ.
  Както по време приватизацията и бе по-удобно да управлява с креатурата си сДС и изтласка БСП за да не си цапа "социалистическия" имидж пред дървените червени кратуни .
  За БКП/ДС е безразлично с коя от креатурите си ще управлява(БСП, герб , сДСб, ДПС , Атака..) , но поради стратегически причини мести фигурите според случая , за да прелъже народа и най-вече Света че в българия има многопартийна система.

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 68. 68 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Продължение:
  Та и на времето когато с артиста Волен(преди това гл.редактор на Демокрация) създадоха АТАКА(за да не цапат БСП с национализъм) пък Волен се представи така добре и изтегли почти целия електорат от дървени червени кратуни, та за малко да спечели изборите, БКП/ДС се видя в чудо за имиджа на БГ пред света, и с няколко фатки му свали "обществената подкрепа" и червените кратуни се върнаха при БСП.
  После с помощта на сДСб и лично на Асистента на Партията вкараха новосъздаденета ГЕРБ в ЕНП и я легитимираха за дясна.
  ТОВА СА ФАКТИТЕ

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 69. 69 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар № 39:"petyo9" "Едничък последен шанс за нея виждам ако тя сама намери морални сили в себе си да осъди делата на предшествениците си и да се разграничи напълно от историческото наследство и идологемите на БКП."
  Нямат такъв шанс вече, пропуснаха да го сторят 25 години, та сега ли ? Късно е чадо ! Мандалото хлопна ! Те дори не са партия, а ОПГ(организирана престъпна група) за рекет и шантаж, за цоцане на държавата, така червените другари станаха милионери, а народа направиха тотален мизерник , без шанс и надежда ! А той вместо да им потърси сметка на три пъти ги избира да го управляват за да го набутат още в блатото ! Прост народ - слаба държава ! Но лека полека започна да поумнява и % за БКП/БСП започна да се стопява !

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK