България няма да постигне прираст на населението, основна цел вече е то да не намалява

България няма да постигне прираст на населението, основна цел вече е то да не намалява

© Георги КожухаровМаксимумът, който може да се постигне в България, е нулев естествен прираст. Това каза, цитиран от БТА, директорът на Института за икономически изследвания към Българската академия на науките (БАН) проф. Митко Димитров на конференция "Национална стратегия за демографско развитие на населението в Република България 2012-2030 г. - приоритети и предизвикателства". 


По поръчка на министерството екип учени от академията е набелязал цели, приоритети и политики за изпълнение на стратегията за демографско развитие на страната.


Заради икономическата криза раждаемостта намалява, а и няма големи резерви това да се промени съществено, коментират авторите на доклада. В същото време страната е с едни от най-лошите показатели по смъртност и понижаването им е основен резерв за подобряване на демографската ситуация, изтъкват те. Близо 400 хил. души според оптимистичните разчети на учените биха могли да бъдат привлечени от българските етнически общности в чужбина, от българи - емигранти и имигранти от държави, които се стремят да влязат в ЕС.
Според учените може да се постигне умерено увеличаване на раждаемостта в границите на 10-11 на хиляда и по-чувствително намаляване на смъртността до 11-12 на хиляда. 


Младите семейства трябва да имат стабилност в работата и доходите, но и перспектива пред себе си, коментира той данните за последните години, от които ясно се вижда, че в годините на икономически растеж раждаемостта нараства, а след кризата от 2009 г. започва да спада. Учените протнозират, че в години с добър икономически растеж може да се очаква с половин-един промил повишение на раждаемостта.


В същото време обаче България сред страните от Централна и Източна Европа е с най-лошите показатели за смъртност, която надхвърля петнайсет на хиляда при средно ниво за Източна Европа - 12 на хиляда и средно за ЕС - 10 на хиляда.  Затова според проф. Димитров, когато се говори за естествен прираст, основните резерви могат да бъдат търсени в снижаване на смъртността.


В България преждевременната смъртност на мъжете след 45-годишна възраст е тревожно висока и е време да се върне лозунгът "пазете мъжете, те са най-крехката част от обществото", коменитра икономистът. 


Според БАН има резерви да се намали преждевременната смъртност в България с 20 процента, което означава петнайсет-двайсет хиляди спасени живота. Върху смъртността оказват влияние различни болести, но три групи причини дават 70-85 процента от смъртността във всички възрастови групи - новообразувания, болести по кръвообращението, външни причини. 


От БАН препоръчват и по-активна политика към привличане на имигранти и завръщане на българи от чужбина. 


Като целеви стойности могат да бъдат заложени - завръщане от 60 хиляди до 180 хиляди души български емигранти, привличане на етнически българи от чужбина от 5000 до 10 000 годишно, както и създаване на условия за привличане на емигранти от страни, стремящи се да се присъединят към ЕС - от 45 000 до 185 000 души. 

Коментари (126)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Е,как да стане - тук само ромите раждат!
  Или да приемаме мигрантите?
  Това не е решение!

  Tony
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5538 Неутрално

  Гарантирано от ГРОБ и с-ие !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 690 Весело

  Споко, бежанците ще оправят прираста! Гаранция от Меркел.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 4. 4 Профил на liberamente
  liberamente
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Като целеви стойности могат да бъдат заложени - завръщане от 60 хиляди до 180 хиляди души български емигранти, привличане на етнически българи от чужбина от 5000 до 10 000 годишно, както и създаване на условия за привличане на емигранти от страни, стремящи се да се присъединят към ЕС - от 45 000 до 185 000 души.

  БАН( Ф) Българска академия на научната фантастика

 5. 5 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 572 Неутрално

  За мое огромно съжаление тази държава най-вероятно няма да я бъде - не и със всичките тези крадци и престъпници във властта, които изсмукват кръвта на народа в буквалния смисъл.

 6. 6 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 709 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Не всичко това е благодарение на комунистическата аристокрация която си направи прехода...

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 7. 7 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Децата ни се попиляха немили недраги по чужбина, останаха само роми и пенсионери. Жалка държава. Най-лошото е че отникде надежда взорът не виде.

 8. 8 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 572 Неутрално

  На всички мои познати децата им са в чужбина, кой работи, кой учи, ама почти никой не смята да се връща. Политическата класа в България ни затрива като държава.

 9. 9 Профил на hahohehi
  hahohehi
  Рейтинг: 371 Неутрално

  В държавата като изключим по-големите 5-6 града, остават масово пенсионери, държавни служители и хора, които получават подкрепа от чужбина.
  Умряла работа.

 10. 10 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  Цитат: "Върху смъртността оказват влияние различни болести, но три групи причини дават 70-85 процента от смъртността във всички възрастови групи - новообразувания, болести по кръвообращението, външни причини. "

  и

  "В България преждевременната смъртност на мъжете след 45-годишна възраст е тревожно висока ..."

  Чернобил, стрес, храна и напитки - менте....

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 11. 11 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 980 Неутрално

  Няма да се плашите, не сме само ние. Очаква се скоро поне половината от световното население да напусне тоя свят.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 12. 12 Профил на laundromat
  laundromat
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Жалка история! Един заблуден народ, който не може да намери кой да го изведе на верния път и се самозатрива! Всъщност веднаж успя, и раждаемостта нарастна, но проблясъкът беше кратък! Всеки народ заслужава съдбата си!

 13. 13 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 648 Неутрално

  При това ударно крадене през последните 26 години истинско чудо е , че все още не сме изчезнали като сържава...но и това ще стане с все по-вече непосилни данъци и ниско потребление...

 14. 14 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4203 Разстроено

  Не виждам как това ще стане.Доколкото знам около 44-45 хиляди души повече умират у нас колкото се раждат и поне 30-40 хиляди емигрират годишно,което означава ,че България се топи поне с 70-80 хил.души годишно.А това отговаря на едно проучване на ЦРУ за България,че нашата страна се стопява с около 80 хил.души всяка година.

 15. 15 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4203 Неутрално

  До коментар [#9] от "hahohehi":

  +++++++++++++++++++++
  Точно такава е картината в провинцията.

 16. 16 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4203 Неутрално

  До коментар [#5] от "foxa5":

  И аз така ги виждам нещата за наше огромно съжаление.

 17. 17 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4126 Неутрално

  До коментар [#3] от "majorman":


  До коментар [#1] от "Free person":

  Е, че то от поне две десетилетия се говори в демографията за "трети демографски преход", т.е. че отсега и занататък числеността и структурата на населението щели да зависят от миграциите, а не от естественото възпроизводство на населението. То и М.Григоров нищо друго не предлага - да се привлечели обратно емигриралите, да дойдели и нови мигранти... Ама за сега очакванията са нереалистични...

 18. 18 Профил на focus_123
  focus_123
  Рейтинг: 381 Разстроено

  Тъжна история, вървим към затриване, а малцинствата скоро ще ни претопят напълно!

 19. 19 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  Трябва да има политика за привличане в страната на част от българите живеещи в ОНД, Македония и и заминалите за Западна Европа

 20. 20 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 968 Неутрално

  Хората напускат главно поради засилващата се мизерия поради банкрутиралата и окрадена икономика., а също и поради царуването на простотията и безперпективността. Дори арабските бежанци не искат да стоят в царството на тиквите.

 21. 21 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7912 Неутрално

  Ако почнат да се връщат индииците,ще нарастне .

 22. 22 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Си го таковат отзад! Имам едно дете и тук и пари да мни дават не бих имал второ! Да не говорим, че бях млад и зелен... на този акъл сега - никога нямаше да напоравя и това (колкото и да го обичам, а всъщност именно заради това - защо да раждаме нещастници и роби)

 23. 23 Профил на alexis
  alexis
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Да се запази сегашния баланс между християнското и мюсулманското население на територията, се очертава като най-важно ! Държавата да стимулира раждаемостта на работещите и образованите независимо от принадлежността им! Държавата е пълна с нищо неможещи индивиди и нежелаещи също , това си е камък на врата и то тежък !

 24. 24 Профил на bj_int
  bj_int
  Рейтинг: 223 Неутрално

  може да е и за добро - няма смисъл да се (въз)произвеждат нещастни, неудоволетворени хора

 25. 25 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  Ей много експерти на едно място се събрахме май - не е само тук такова положението - повечето страни от тн развити държави са с леко понижаване на населението - при нас смъртноста е висока което е тревожното- и разбира се миграцията! Иначе след комунизЪма сме станали национал-анархисти и индивидуалисти - всеки гледа как да се спасява поединично и все някой друг ни е виновен

  Най-добрия пример е този с бг общноста в чужбина - успелите успяват именно тогава когато разберат че всичко зависи от тях а не че някой постоянно им пречи! Но защо това не можем да го разберем в България не мога да си обясня!

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 26. 26 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  [quote#22:"rincewind"]Да не говорим, че бях млад и зелен... на този акъл сега - никога нямаше да напоравя и това (колкото и да го обичам, а всъщност именно заради това - защо да раждаме нещастници и роби)[/quote]

  ами точно заради това мислене ще раждаме нещастници и роби! Най-лошото нещо е да остарееш сам и без деца и внуци - това съм го чул от неедин човек на смърнто легло

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 27. 27 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5538 Неутрално

  До коментар [#6] от "angevins":

  нали казвам същото аланоолу !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 28. 28 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#22:"rincewind"]Си го таковат отзад! Имам едно дете и тук и пари да мни дават не бих имал второ! Да не говорим, че бях млад и зелен... на този акъл сега - никога нямаше да напоравя и това (колкото и да го обичам, а всъщност именно заради това - защо да раждаме нещастници и роби)[/quote]
  Някой ти е виновен, че не искаш да гледаш деца.Аз имам едно,чакам април месец второ,а живот и здраве мислим и трето да имаме.Имам няколко познати с по три деца,които не са кой знае колко заможни.Нашите баби и дядовци да не са имали по-добри условия.Прабаба е останала вдовица на 25 години с 5 деца и сама ги е отгледала,без да се ожени повторно.Ама днешните жени много са глезени и не им се носят деца и после да ги отглеждат.

 29. 29 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 709 Неутрално

  До коментар [#27] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Аз държах да уточня. Не се заяждай сега ... хайде хубава вечер..

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 30. 30 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 594 Весело

  До коментар [#3] от "majorman":
  Те са ни шанса !

 31. 31 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  Направете две неща за да се намали ефекта от намалената раждаемост: 1. Премахнете всички детски надбавки и въведете еквивалентно намаляване на данъците и таксите. 2. Премахнете социалните помощи за семейства, които раждат без да имат минимален доход за отглеждане и възпитание на деца. Създаването и отглеждането на децата не е толкова грижа на държавата, колкото на семейството.

 32. 32 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 616 Неутрално

  [quote#26:"Пешката"]Най-лошото нещо е да остарееш сам и без деца и внуци[/quote]


  Кой ти е казал, че имам шанс да остарея?!
  От къде пък ти хрумна?!

 33. 33 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Дайте им апартаменти на вишисти-семеийство- да живеят безплатно и след 40 години да ги придобият, ако имат деца.

 34. 34 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 616 Неутрално

  [quote#28:"robocop1"]Някой ти е виновен, че не искаш да гледаш деца.Аз имам едно,чакам април месец второ,а живот и здраве мислим и трето да имаме.[/quote]


  Твоя работа, но бих ти препоръчал да прочетеш Георги Марков - имаше един репортаж точно за това. Бих допълнил - докато ни управлява тая сган (синчета, щерки и прочее дебили на комунягите) - така ще е!
  Просто няма да има българи след време.

 35. 35 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  До коментар [#8] от "foxa5":
  Не е виновна политическата класа, а това че българките не искат да раждат деца, раждат по 1,5 на хиляда (и то заедно с малцинствата). Причините за това не са от сега, а още от 60-те и 70-те години на миналия век, когато българското село започнаха да го затриват. Селото ражда, не градовете.

 36. 36 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  До коментар [#28] от "robocop1":

  "Нашите баби и дядовци да не са имали по-добри условия."

  Прабаба ми е имала седм деца, от които са ѝ умрели пет, две в една и съща нощ. Освен това прабаба ми не е ходела на работа, а си е седяла в къщи и си е гледала децата, защото прадядо ми - лекар е печелел достатъчно пари за да може да ги издържа.
  Скоро беше писал един тука, как само чакал служителката му да се върне на работа от второто майчинсто за да я съкарти, защото дръзнала да има второ.
  колко глезена е една жена, която не иска това да ѝ се случи? Защото колко са мъжете дето само със своята заплата могат да осигурят нормално съществуване на петчленна фамилия?
  На тебе случвало ли ти се е да свестяваш деца припаднали от глад?
  Ей много ме кефите такива дето сравнявате нещата отпреди 100 години.
  В тоя мъжки свят от мъжете зависи, дали ще създадат условия една жена да има повече от едно дете. Това е положението.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 37. 37 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 493 Неутрално

  Ето това ни е държавата ! Вместо да запретнат ръкави и да измислят нещо свястно как да се повиши раждаемостта сред умните и образованите семейства, те ни засипват с констатации ! Абе аланкоолу , ние фактите ги знаем ! От вас очаквахме анализ на причините и предложения за мерки за повишавана на раждаемостта ! ПРИЧИНИТЕ СЕ КРИЯТ В НЕАДЕКВАТНАТА ПОЛИТИКА НА БЕЗХАБЕРНИТЕ И АНТИНАРОДНИ ПРАВИТЕЛСТВА ОТ 1944 Г ДОСЕГА ! ТЕ НАПРАВИХА ТАКА СВЕСТНИТЕ БЪЛГАРИ ДА НАМАЛЯТ РАЖДАЕМОСТТА, А ЗА СМЕТКА НА ТОВА ЦИГАНИТЕ ДА СЕ РАЗМНОЖАВАТ КАТО МАРОКАНСКИ СКАКАЛЦИ ! ПРИ ПОСЛЕДНИТЕ РАЖДАНЕТО СЕ ПРЕВЪРНА В ПРОФЕСИЯ ЗА ТОЧЕНЕ НА СОЦИАЛНИТЕ ФОНДОВЕ ! И отново някакви палиативни мерки за намаляване на циганската раждаемост ! А стимули за качествените българи - нъц !
  Просто спостоянно доказваме несъстоятелността на нацията българин щом допускаме циганите да ни изместят ! Защо ? По умни ли са, по работни ли са, по-кадърни ли са, по-съзнателни ли са, повече принаден продукт ли правят за държавата ? Не, не и не ! Но явно са по-приспособими в тази мафиотска, мизерна страна и бавно но сигурно я тикат към фалит, поради НЕСПОСОБНОСТТА И ДА ОБЪРНЕ ТЕНДЕНЦИЯТА НА РАЖДАЕМОСТТА КЪМ МНОГОДЕТИЕ В СЕМЕЙСТВА НА ВИСШИСТИ И СРЕДНИСТИ, АБЕ ДА ПОДКРЕПЯТ ПОЛОЖИТЕЛНОТО , И ДА МАЧКАТ ОТРИЦАТЕЛНОТО ! НЕКАДЪРНА НАЦИЯ СЕ ОКАЗАХМЕ, ЗАТОВА ОЦЕНКАТА Я ДАВАТ ДЕЦАТА НИ КОИТО ПОЛЗВАТ ТЕРМИНАЛ 2 С ЕДНОПОСОЧЕН БИЛЕТ ЗАЩОТО НЕ ИМ СЕ ЖИВЕЕ В СТРАНАТА НА МУТРИТЕ , В ПОДОБНА КОЧИНА !!

 38. 38 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  До коментар [#23] от "alexis":

  "Държавата да стимулира раждаемостта на работещите и образованите независимо от принадлежността им!"

  Държавата изравни заплащането на чистачките с младите учени от БАН.
  Позанй къде последните ще родят и отгледат децата си.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 39. 39 Профил на pezar
  pezar
  Рейтинг: 488 Весело

  Mоже може, елементарно е . Да не е голяма дума ама едно до милион Българи се връщат директно обратно в България за нула време, обачее .. при малко условия.

  Пълна данъчна амнистия за последните десет години.
  Безлихвен кредит за малкия и средният бизнес ,занаяти ,селско стопанство , лека промишленост , туризъм .
  Освободена от данъци и такси първите две години всяка новооткрита фирма на Български гражданин.
  Съкратена наполовина администрция тоже и при воени и полиция.
  Закон за държавният служител ,при престъпления наказанието му да се удвоява , зер държвни пари е лапал .
  Бригада Антимафия ,топ полицейска част , прокурори и съдии ръководени от международно звено на комисари и следодователи.

  Да ни струва най-много двадесетина милиарда . На фона на краденето което става , нищо работа . Ще ги върнем за нула време.

 40. 40 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 670 Гневно

  Каквито и анализи да се правят, основната причина е очевАдна - ЧАЛГА ПОКОЛЕНИИЯТА НЕ ИСКАТ ДА РАЖДАТ ... Така са възпитани - ПРЕЧИ ИМ НА КУПОНА. ... Затова, преди да имат дете, искат да са сигурни, че ДРУГИ ще се грижат за него - детегледачката, лелките в детската градина, учителите, държавата ...
  ... Това си отгледахме последните 20-ина години. Демокрацията я разбрахме единствено и само като слободия и покупко-продажба на всичко, абсолютно всичко: здравето е търговия, образованието е търговия, журналистиката е търговия ... Простотията стана основна ценност - затова си ПРЕизбрахме за Премиер себеподобен - мутра с титли на професор и генерал.
  ... А после циганите са виновни, че раждат.

 41. 41 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2509 Неутрално

  Да се даде гражданство на Златан Ибрахимович да дойде да играе за националния отбор.... и да вкарва голове. Покрай футбола ще тръгнат и другите работи.

 42. 42 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2509 Неутрално

  [quote#39:"pezar"]Пълна данъчна амнистия за последните десет години. [/quote]

  До коментар [#39] от "pezar":

  Тази данъчна амнистия за какво/кого е?
  За Цветан Василев, Брендо и братя Галеви ли?

 43. 43 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 969 Весело

  рак, сърце и автомобилни катастрофи...

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 44. 44 Профил на ggbg_minko
  ggbg_minko
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Аууу, еволюцията шъ риве, че балканския тъп русофилски селяндур не се размножава. Голема загуба.

 45. 45 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5538 Гневно

  До коментар [#43] от "tucker case":

  от добрите храни на Цестните производители и грижовната държава !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 46. 46 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5538 Неутрално

  До коментар [#43] от "tucker case":

  И здравеопазване на "ниво" !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 47. 47 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3275 Неутрално

  Не че не го искам, ма няма да стане. В съседна статия се казва, че пари няма не само за заплати, за нищо няма пари. Даже и мигрантите бягат оттук. Накъдето им видят очите.

 48. 48 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5538 Неутрално

  До коментар [#7] от "foxa5":

  https://www.youtube.com/watch?v=2DkmiqNi16k

  един от възможните изходи от ситуацията !!!
  До коментар [#5] от "foxa5":

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 49. 49 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#11] от "Bulgarische Motoren Werke":

  И да останат само китайците и индийците!

 50. 50 Профил на spice
  spice
  Рейтинг: 267 Любопитно

  "В България преждевременната смъртност на мъжете след 45-годишна възраст е тревожно висока и е време да се върне лозунгът "пазете мъжете, те са най-крехката част от обществото", коменитра икономистът."

  Добре дошли на мене си!!! Разгеле!!!
  Докато законите в тази държава са в услуга на матриархата, а мъжа се ползва основно като средство за осигуряване на определен стандарт на живот и когато го изцедят и разболеят го захвърлят като ненужен предмет и жената тръгва да търси следващата си жертва, така ще е.
  Докато, не започне да се търси отговорност за психическият тормоз на който сме подложени ние мъжете в брака от "нежните" си половинки, бъдете сигурни че, тази възрастова граница ще се снижава.
  Защото физическият тормоз е доказуем и се лекува, но психическият е неизлечим и е практически недоказуем. А именно това използват най-безжалостно жените.

  Никой не е вечен! Само вселената е с по-дълъг живот!Мъдростта от Spice
 51. 51 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#36:"rapidfire"]Защото колко са мъжете дето само със своята заплата могат да осигурят нормално съществуване на петчленна фамилия?
  На тебе случвало ли ти се е да свестяваш деца припаднали от глад?
  Ей много ме кефите такива дето сравнявате нещата отпреди 100 години.
  В тоя мъжки свят от мъжете зависи, дали ще създадат условия една жена да има повече от едно дете. Това е положението. [/quote]
  Имам колега,който заедно с жена му получават около 1600 лева общо и имат три деца.Колежка остана вдовица с 3 деца,като заплатата й е около 1000 лева.И двамата са българи с висше образование.Така че който има желание намира начин,който няма намира оправдания.Аз планирам също да имам 3 деца,като също не съм заможен.Държавен служител съм ,а жена ми е учителка и живеем в дома на родителите ни-направи си сама сметката дали сме заможни.Но пък детето ни не е лишено от нищо.Естествено не му купувам телефон за 1000 лева.

 52. 52 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 664 Неутрално

  До коментар [#7] от "foxa5":

  Надеждата се крие във всеки който не я вижда, но уви българинът е черногледо,мрънкащо и крадливо животно. Който иска да цъка минус да се загледа следващите няколко дни наоколо и ще види че всеки сам си е виновен за състоянието, включително и ние за държавата. Отговорноста е НАША !

  This is the place where puddings die.
 53. 53 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#34:"rincewind"]Твоя работа, но бих ти препоръчал да прочетеш Георги Марков - имаше един репортаж точно за това. Бих допълнил - докато ни управлява тая сган (синчета, щерки и прочее дебили на комунягите) - така ще е!
  Просто няма да има българи след време.[/quote]
  Какво ми дреме кой управлява?Живеем в свят,в който са подсигурени елементарните условия за живот и всеки,който полага някакви усилия и е достатъчно образован може да води сравнително приличен начин на живот.

 54. 54 Профил на spice
  spice
  Рейтинг: 267 Неутрално

  [quote#36:"rapidfire"]В тоя мъжки свят от мъжете зависи, дали ще създадат условия една жена да има повече от едно дете.[/quote]

  Много голем идиалист се извъди. Или си още сукалче. Искам да ти кажа че, в този "мъжки свят" ние мъжете сме просто едни марионетки хленчещи за секс около цепката от брадва.Нищо повече. Цепката от брадва определя правилата, ние просто играем танца на тиквениците доколкото можем. Освен това целият индустриален и производствен товар лежи върху нашите плещи. А жената просто търси простак който да и осигури секс и комфорт. Нищо повече.

  Никой не е вечен! Само вселената е с по-дълъг живот!Мъдростта от Spice
 55. 55 Профил на terorio
  terorio
  Рейтинг: 879 Неутрално

  Единствената държава, която през 2015 година има по-малко население, в сравнение с 1950 година е България - от общо 231 държави, единствената е България !

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_past_and_current_population_(United_Nations,_estimates)

  Не е вярно, че "максимумът, който може да се постигне в България е нулев естествен прираст" !
  В Русия, където структурата на населението е много близка, както и стойностите и причини на смъртност/раждаемост, за по-миналата и миналата година населението има положителен естествен прираст !

 56. 56 Профил на terorio
  terorio
  Рейтинг: 879 Неутрално

  [quote#55:"terorio"]от общо 231 държави, единствената е България ![/quote]

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_past_and_current_population_(United_Nations,_estimates))

 57. 57 Профил на spice
  spice
  Рейтинг: 267 Разстроено

  [quote#14:"bat_plamen"].А това отговаря на едно проучване на ЦРУ за България,че нашата страна се стопява с около 80 хил.души всяка година.[/quote]

  80 000 души на година? Това си е един Областен град, човече! Все едно след година Хасково да се обезлюди.!? Просто е страшно! Направо ужасно!?

  Никой не е вечен! Само вселената е с по-дълъг живот!Мъдростта от Spice
 58. 58 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5538 Неутрално

  До коментар [#51] от "robocop1":

  живееш на готово и без пари при родителите ти в жилище от гадните комунисти . Защо не си купите собствено демократично жилище по ваш вкус ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 59. 59 Профил на CanadianCitizen
  CanadianCitizen
  Рейтинг: 328 Неутрално

  [quote#4:"liberamente"]Като целеви стойности могат да бъдат заложени - завръщане от 60 хиляди до 180 хиляди души български емигранти[/quote]

  До коментар [#4] от "liberamente":

  дали може нялой да ги излъже в момента ?

  Да спориш с простак е безсмислено, достатъчно е да му дадеш повод да си покаже простотията.
 60. 60 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#58:"КМЕТ В СЯНКА"]живееш на готово и без пари при родителите ти в жилище от гадните комунисти . Защо не си купите собствено демократично жилище по ваш вкус ???[/quote]
  Какви комунисти бе малоумнико?Живея в къща,която построихме през 1994г вследствие на много труд и лишения.

 61. 61 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 967 Неутрално

  Ниска раждаемост, висока смъртност, липса на перспективи пред младите, застаряващо население, това е нашата действителност. Как да развиваме икономика, за това са нужни хора, а тук работоспособното население намалява от ден на ден. Направо страна на доизживяване.

 62. 62 Профил на CanadianCitizen
  CanadianCitizen
  Рейтинг: 328 Неутрално

  [quote#20:"sqrt"] поради царуването на простотията и безперпективността[/quote]

  До коментар [#20] от "sqrt":

  Да, когато виждаш как злобата, простотията и некадърността издига на власт злоба, некадърност и корупция, дори и да нямаш финансови проблеми в България, просто се махаш.

  Да спориш с простак е безсмислено, достатъчно е да му дадеш повод да си покаже простотията.
 63. 63 Профил на spice
  spice
  Рейтинг: 267 Весело

  [quote#58:"КМЕТ В СЯНКА"] Защо не си купите собствено демократично жилище по ваш вкус ???[/quote]

  Ти какво искаш да се зароби демократично човека до края на живота си ли? Че и детето му!

  Никой не е вечен! Само вселената е с по-дълъг живот!Мъдростта от Spice
 64. 64 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5538 Неутрално

  До коментар [#60] от "robocop1":

  Ако мислиш, че някой ти вярва смешко. Откъде са им били парите на вашите при банковите фалити . От 3 години демокрация ли или от благините на държавните служители. И сега служиш на комунисти и си налягаш парцалите да не изгориш. Аман от КАЛИНКИ . А така ще говориш на баща ти и на фатмака в Управлението малкия !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 65. 65 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1021 Гневно

  Вождовете на България от 26 години насам, направиха тази дума в минало време...

  Форумът е в будна кома...
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на spice
  spice
  Рейтинг: 267 Весело

  [quote#66:"КМЕТ В СЯНКА"]Трите му деца [/quote]

  Аз разбрах че, едно имал! Но планувал да има три!

  Никой не е вечен! Само вселената е с по-дълъг живот!Мъдростта от Spice
 68. 68 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#64] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Какъв ти е проблемът, тиквенико?Какво общо има с темата това ,което си написал?Но щом толкова те интересува ще ти кажа-парите за къщата ни дойдоха от земеделие.Всяко лято като ученик блъсках на полето,докато моите съученици си развяваха байряка.И банковите фалити станаха през 1996г.Толкова ли си прост,та не можеш да направиш разлика между 1994г и 1996г?А и нашето семейство не е изгубило нищо през тази криза,просто защото не сме имали пари на влог.

 69. 69 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#66:"КМЕТ В СЯНКА"]
  До коментар [#63] от "spice1":

  Трите му деца !!! ПОтомствени държавни търтеи !!![/quote]
  Що не си ебеш майката бе боклук?Какъв ти е проблемът с мен,бе боклук смотан?

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#66:"КМЕТ В СЯНКА"]Трите му деца !!! ПОтомствени държавни търтеи !!![/quote]
  Няма да ми обиждаш семейството.Разбра ли ме добре плужеко?Миндил долен.Кой си ти,та да даваш такива квалификации на семейството ми?Мухльо.

 72. 72 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5538 Неутрално

  До коментар [#67] от "spice1":

  Защото е на държавната поста Калинката мамина.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 73. 73 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#70:"КМЕТ В СЯНКА"]На лъжата краката са къси ! ВИНАГИ !!! И не така ФАТМАШКИ да се не апоплексираш !!![/quote]
  Еби си майката мишко.Наистина ме ядоса палячо.Що не дойдеш и лично да обиждаш близките ми?

 74. 74 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5538 Неутрално

  До коментар [#71] от "robocop1":

  Ще издържиш ли една истинска ревизия на доходите и имотие ??? ЕДВА ЛИ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 75. 75 Профил на l_i_k_a_t_a
  l_i_k_a_t_a
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Докато бачкат пенсионерите с най-високи заплати(от МО и МВР) и то не редовите,а тия чиновничетата,няма да има прираст.Не трябва пенсионерите да бачкат ядът от хляба на децата и внуците си ня тах някой работодате ли не им плащат осигоровки.
  Тикви събодете се.

 76. 76 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#74:"КМЕТ В СЯНКА"]Ще издържиш ли една истинска ревизия на доходите и имотие ??? ЕДВА ЛИ !!![/quote]
  Хахаха.Е тук вече ме разсмя.Както казах живея в семейна къща ,строена през 1994г,когато бях на 19 години.И карам автомобил ,произведен 1994г.Заповядай да има направиш ревизия на имуществото и доходите.Може да ми направиш ревизия на кредитите.Палячо .Ти си едно торно човече.

 77. 77 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1805 Неутрално

  До коментар [#74] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кмете,
  нямаш право да обиждаш по този начин, а е съвсем ясно, че този човек ще ИЗДЪРЖИ въпросният кошмар-РЕВИЗИЯ.
  Аз не бих могъл, ще ме уловят, а подозирам, че и ти няма да понесеш такава.

  Човека е млад очевидно и ти споделя ТОЧНО какво е положението му, но тебе те тресе някаква ярост към хора на заплата.
  Не бива така.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 78. 78 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#77] от "Росен (Путлер капут)":

  Не знам какъв му е проблемът с мен.Да заповяда да ми направи ревизия на имуществото като е толкова мераклия.Честно наистина ме разсмя.Ревизия на имуществото и доходите-колата ми е "Ситроен Ксантия" ,произведена 1994г.В момента струва под 1000 лева.Аз ако имам пари такава кола ли ще карам,или пък ще живея с нашите и няма да си купя собствено жилище.Егати и палячото е тоя.

 79. 79 Профил на liberamente
  liberamente
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#59] от "CanadianCitizen":

  Не !

 80. 80 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1805 Неутрално

  До коментар [#78] от "robocop1":

  Ясно беше за ревизията.
  Ясно беше и за намеренията ти.

  Кмета по принцип си е прав, имаме раздута бюрократична машина, но не биваше да слага автоматично равенство между заплата и търтеите, които безспорно си съществуват в нашата държава открай време.
  Приравни те към навалицата от нищоправещи хора, а не виждам да си давал такива данни.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 81. 81 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  До коментар [#51] от "robocop1":

  Махъм. И родителите на тези деца дето ми припадаха в ръцете явно бяха намерили начина.
  От това съжителство на няколко поколения в една къща нищо добро не излиза, има време да го разбереш.
  Ще разбереш и други неща.
  И аз като бях на твоите години си мислех, че което хвърчи се яде. Това за което говориш е живот на ръба на оцеляването.
  Да не дава господ да ти се случат неща, на които се нагледах до повръщане с моите пациенти.
  Освен това, като говориш за начини - за законни начини ли говориш, КОЛЕГА?
  Щото начини много, ма хора различни.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 82. 82 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1805 Неутрално

  До коментар [#78] от "robocop1":

  И щом си в къща след 90-та не е нужно да се завираш по апартаменти. Едва ли сте с три стаи и една кухня.

  В една кухня майка и дъщеря не могат да се търпят, а камо ли снаха и свекърва да знаеш.
  Антагонизмът е страшен.
  Мирише на озон и кръв постоянно в такава кухня .

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 83. 83 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1805 Неутрално

  До коментар [#81] от "rapidfire":

  Ако къщата е на етажи няма никакъв проблем да живеят няколко поколения.
  Никакъв.
  Е, може и страшно да стане, но не е задължително.
  Всичко си е до човека.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 84. 84 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1805 Неутрално

  До коментар [#53] от "robocop1":

  Тука не.
  Важно е кой управлява.
  Преди не малко години се дразнехме, че румънците са закачени за нас, дърпаха ни назад.
  Сега можем само да мечтаем за положението в Румъния.
  Тук до вчера крадоха червените боклуци.
  В резултат на това изостанахме безкрайно от Румъния.

  Та важно е, да не се впускам повече колко е зле, когато комуноиди са на власт.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 85. 85 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1376 Весело

  До коментар [#80] от "Росен (Путлер капут)":

  "Приравни те към навалицата от нищоправещи хора, а не виждам да си давал такива данни."

  Щото човекът май е полицай, или военен. Вероятно Кмета го е яд за някой акт, или просто мрази хората под пагон.
  Пък жена му -учителка, все хора на държавна заплата.
  Не че има някакво значение, и в частната и в държавната сфера има и работяги и търтеи.
  Моите уважения към първата категория, ако написаното от него е вярно, спада към нея.
  На неговите години и за мене нещата бяха оцветени в черно и бяло и аз така раздавах смело и безотговроно акъл наляво и надясно за истините от живота (странно що не ме е сърбяло отзад. ), но след поредица от шамари и остри ръбове, животът и светът ме научиха, че има поне 50 нюанса сиво и още милиони цветове. И е малко глупаво да раздаваш квалификации какъв бил тоя или оня, освен ако не изживееш неговия живот. Нещата никога не са такива, каквито изглеждат на пръв поглед.
  Та такива раздавания на рецепти малко ме дразнят да ти кажа честно.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 86. 86 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 754 Неутрално


  До коментар [#82] от "Росен (Путлер капут)":

  На два етажа е къщата,но на единият живее вуйчо ми.Така че ние с жена ми и детето сме заедно с родителите ми на другият етаж.Харесва ми да живея в къща и по-скоро бих изградил още един етаж,отколкото да се завирам по апартаменти както каза.Но докато жена ми е бременна и не поотрасне детето не мисля да се занимавам с такива експерименти.

 87. 87 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#81:"rapidfire"]И аз като бях на твоите години си мислех, че което хвърчи се яде. Това за което говориш е живот на ръба на оцеляването.
  Да не дава господ да ти се случат неща, на които се нагледах до повръщане с моите пациенти. [/quote]
  Аз съм на 40 години.Не мисля,че към толкова млад.Просто късно се ожених и най-много съжалявам,че не съм срещнал съпругата ми по-рано.Защо моето да е живот на ръба на оцеляването-просто се простирам според чергата си.Не ходя на почивки за по 1000 лева и не съм всяка вечер по ресторанти.С жена ми нито пушим,нито пием алкохол,нямаме и кой знае какви разходи.Поделяме си с нашите разходите по къщата.Но детето осмисля живота ни.Затова побеснявам,когато някой като онзи дебил"кмета в сянка" обижда семейството ми,без изобщо да ни познава.

 88. 88 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#85:"rapidfire"]И е малко глупаво да раздаваш квалификации какъв бил тоя или оня, освен ако не изживееш неговия живот.[/quote]
  Извинявам се ако съм ви засегнал.Просто виждам много примери около мен,че доста хора отглеждат деца,без да имат кой знае какви материални възможности.А и виждам хора с много добро финансово положение,които нямат никакво намерение да гледат деца.Моята философия за живота е такава,че най-важното на тоя свят е да оставиш поколение.Всичко друго е второстепенно-пари,професионални успехи,слава.

 89. 89 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#84:"Росен (Путлер капут)"]Та важно е, да не се впускам повече колко е зле, когато комуноиди са на власт.[/quote]
  Прав си.Благодарение на комунисти като"кмета в сянка" сме на това положение.Бил съм на семинар заедно с румънски колеги и тяхната заплата е колкото моята,само че в евро.А сега им ги вдигнаха и още.Имах предвид глобално-че децата са най-важното,а пък кой ще управлява е второстепенен въпрос.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  До коментар [#87] от "robocop1":

  ""Защо моето да е живот на ръба на оцеляването-просто се простирам според чергата си.""

  Защото всяко едно нещастие (дано никога да не ти се случва, амин!), праща такива семейства в преизподнята.
  Пожар, лихвар, земетресение, наводнение или тежка болест на някой член от фамилията,особено последното.
  И изведнъж разбираш, че това твоето не е било черга, а носна кърпичка и всичко това се стоварва върху децата ти рано или късно и като стигнат оная прекрасна възраст, почваш да бЕреш ядове.
  Бях жив свидетел на няколко такива фамилии на приятели, които познавам от години, дето се биеха в гърдите като тебе.
  Айде няма да ти разказвам, да не те плаша.
  Някои хора имат късмет, други не. Вторите у нас са много повече, дано не си от тях.
  Просто у нас животът е токова окаян, а ние сме толкова до ушите в него, че не си даваме сметка за това.
  П.С.
  Твоята колежка, дето е вдовица, покани я накой ден на ... м. каквото пие, ама да е по-силно от кафе и виж какво ще ти каже как се живее с три деца и хиляда лева заплата, ако живее само с нея.
  Шапка и свалям, ако не мрънка.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 92. 92 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5538 Неутрално

  До коментар [#91] от "rapidfire":

  ++++

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 93. 93 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  До коментар [#88] от "robocop1":

  "Моята философия за живота е такава,че най-важното на тоя свят е да оставиш поколение."
  Разбира се но не всяка цена.
  Важното е да оставиш здраво и жизнеспособно поколение, а не недохранено, болно, или смачкано още от вкъщи.
  Щото и циганите оставят поколение, ама.... айде да не пиша, че ще ме изтрият

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 94. 94 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#91:"rapidfire"]Защото всяко едно нещастие (дано никога да не ти се случва, амин!), праща такива семейства в преизподнята.
  Пожар, лихвар, земетресение, наводнение или тежка болест на някой член от фамилията,особено последното. [/quote]
  Откъде знаеш аз какво съм преживял?Благодарение на"професионализма" на твои колеги последната една година я прекарах повече в болници,отколкото вкъщи.Бях на косъм от смъртта и ако не се бяха намерили двама истински лекари досега да не съм жив.И болестта ми стана хронична и ще спазвам диета и ще пия хапчета до края на живота си.И въпреки това не съм се предал и се боря с живота.Съпругата ми бе неотлъчно до мен през цялото време и наистина съм и благодарен за всичко,което прави за мен.
  [quote#93:"rapidfire"]Важното е да оставиш здраво и жизнеспособно поколение, а не недохранено, болно, или смачкано още от вкъщи. [/quote]
  Как смяташ-дали ще оставя децата си недохранени и необразовани?И ако не дай си боже се разболеят ,дали ще им осигуря най-доброто лечение?

 95. 95 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#91] от "rapidfire":

  По твоята логика само богатите трябва да създават деца.Все пак не живеем в дикенсова Англия.Не е толкова скъпо отглеждането на дете,особено ако имаш помощта на роднини.Това че примерно детето няма да има телефон от 1000 лева,не значи ,че ще е гладно или необразовано.Аз като студент съм живял с по 20 лева на седмица и пак съм се образовал.Това че не карам кола за 100 хиляди лева,а 20 годишна не прави моята кола по-малко функционална.И двете са купчина желязо и едната и другата вършат същата работа.
  А сравнението с циганите е много некоректно ,защото за тях образованието изобщо не е приоритет,а поради незнанието,тъпотата и неграмотността си не спазват елементарни здравословни навици и детската смъртност е много висока в сравнение с българите.

 96. 96 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  Както вече ти казах, да не ти дават всевишните.

  Лека нощ.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 97. 97 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  До коментар [#95] от "robocop1":

  "Все пак не живеем в дикенсова Англия"
  Живеем на много по-лошо място
  Дано да не ти се случи да се убедиш
  Опитах се само да ти обясня, защо има ниска раждаемост и защо е глупаво да обвиняваш дамите.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 98. 98 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 658 Неутрално

  България явно няма да я бъде..ама крадливите няколко хиляди политици и бизнесмени трябва да са мноого доволни от съсипването на славна държава. Честито...внуците ви ще гледат от Маями и Виена по историческият канал за някогашната България заради вашите дела!

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 99. 99 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1745 Неутрално

  [quote#19:"daam"]Трябва да има политика за привличане в страната на част от българите живеещи в ОНД, Македония и и заминалите за Западна Европа[/quote]
  Конкретни идеи как, респ. с какво България може да ги привлече? А след това да ги задържи? Да ги докарат тук с чували? И да ги завържат със здрави синджири? Идеята звучи интересно, но не е надеждна. Един властимащ не успя да я реализира спрямо един живеещ в чужбина. А и дали има толкова чували и синджири? Дали няма да скъсат синжирите и да заминат нанякъде? Според официалната информация дори много от бежанците/мигрантите/... са заминали.
  Изинявам се, ако съм прекалил с чувството за хумор!

 100. 100 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1805 Неутрално

  До коментар [#86] от "robocop1":

  Да, не може да се правят експерименти и сами НЕ можете да се оправите с бебе.
  За бебе са нужни две ЖЕНИ.
  Мъж и жена НЕ стигат.

  Иначе сега е момента за кредит-жилище с ТВЪРДА лихва.
  Няма да има по-изгоден момент.
  При добър късмет и настояване пред банката можеш да си спечелиш лихва в размер на 4,9%.
  Това в България НЕ е било след 89-та и няма да бъде никога вече.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK