Главният прокурор обвини правосъдния министър в преднамереност заради искани дисциплинарни проверки

Снимката е от лятото на 2015 г.

© Цветелина Белутова

Снимката е от лятото на 2015 г.Висшият съдебен съвет (ВСС) отказа да образува дисциплинарни производства по предложението на министъра на правосъдието Христо Иванов, а главният прокурор Сотир Цацаров видя в действията на министъра преднамереност и обяви, че вместо на аргументи се позовава на "присъдружните му медии". 


Предложението, внесено от Христо Иванов, беше за образуване на дисциплинарни производства срещу градския прокурор на София Христо Динев и обвинителя от Софийската градска прокуратура Боряна Бецова.


Христо Динев беше назначен за градски прокурор на София през януари 2014 г. Преди месец "Капитал" съобщи, че главният прокурор е разпоредил пълна проверка на работата му, мотивирана с "направени констатации за неефективно упражнено ръководство и контрол върху досъдебни производства с предмет корупционни престъпления и други престъпления". Името на Динев беше замесено и в изтеклите записи на разговори между бившия шеф на Софийския градски съд Владимира Янева и вече уволнената съдийка Румяна Ченалова.
Боряна Бецова стана известна с отказа си да разследва депутата от ДПС Делян Пеевски по сигнала на "Протестна мрежа" срещу него, банкера Цветан Василев и лидера на "България без цензура" Николай Бареков. Вместо това прокуратурата поиска данъчна проверка на четирима от активистите на организацията.


С 16 гласа ВСС днес отхвърли предложението на министър Иванов за образуването на дисциплинарно производство срещу Христо Динев и с 17 гласа - за Боряна Бецова. По един бяха гласовете "за" образуване на производства срещу двамата прокурори, а 6 и съответно 5 - "въздържал се".


Преди гласуването дисциплинарната комисия във ВСС, излезе с предложение против образуване на дисциплинарни производства. Аргументите на комисията бяха, че от предложението  на министъра не става ясно в какво се изразяват нарушенията, както и кога са извършени. Въздържала се е само Юлия Ковачева. Мотивите на Христо Иванов са били изпратени до членовете на съвета, но не бяха огласени пред медиите.


Пред съвета главният прокурор заяви, че Христо Иванов "упражнява правото си в точно определен момент и с определена цел". Той намери за странен факта, че ВСС трябва да се занимава с прокурор Бецова в последния възможен ден, който съвпадал с момента, в който тя брани интересите на българските граждани, искайки 4-годишна ефективна присъда за Христо Бисеров.


Вината на Боряна Бецова е в отказа да образува досъдебно производство, каза главният прокурор. Той се обърна към министъра: "Само че Вие не извеждате незаконосъобразните мотиви на Бецова от прокурорското постановление, от нейния акт. Вие ги извеждате от публикациите на сайта "Биволъ". Той продължи: "Знам какво ще ми кажете – вие и присъдружните ви медии. Че понеже имам най-великата прокурорска власт, аз няма да позволя това да се случи (образуване на дисциплинарните производства - бел. ред.). "


В изказването си главният прокурор изброи медиите - "Биволъ", "Капитал", "Дневник", "Медиапул", "Съдебни репортажи", "Клуб Z", като единствени източници за предложението на министър Иванов.


Министър Христо Иванов не влезе в пререкание с главния прокурор. Той каза: "Вие направихте доста връзки, от които следват поредица изводи, които биха могли да бъдат наречени и по друг начин. И които не вярвам да са предмет на днешното заседание. Ако желаете, предлагам в избран от вас формат - може и пред ВСС, да седнем да ги обсъдим."От изказването на главния прокурор за медиите


"Вие се позовавате на интернет изданието "Биволъ". Следва позоваване на интернет изданието "Съдебни репортажи". Направих си труда да видя авторите - "Съдебни репортажи" - Галина Гиргинова... За "Биволъ" не говоря, защото току виж съм обидил някого, а може би и вас. На втора страница (от предложението на министъра за образуване на дисциплинарното дело - б.р.) цитатът наистина е цитат, не е ваша позиция, в която говорите за позициите на Борисов, ДПС, разбира се отново Делян Пеевски, определянето на правилата на прокурорската дейност по високите етажи на властта. И отново се припомня прословутата среща (Цветан) Цветанов-Цацаров, кой с кого в чий кабинет се е срещал или заиграл...


Оттам отивате на публикация във вестник "Капитал". Отваряме "Капитал" - тя няма автор, най-вероятно е дъщерята на г-жа Бъчварова (вътрешния министър - бел.ред.) или г-жа (тази дума използва главният прокурор, вероятно лапсус - б.р.) Росен Босев. Няма кой друг да го направи - просто това са хората, които се занимават с този ресор.


Оттам отивате отново на "Съдебни репортажи" - Галина Гиргинова. След това посочвате, че "в медиите са разпространени мнения", като, разбира се, медиите са услужливо събрани на едно - "Съдебни репортажи", "Медиапул", "Дневник"... За ваше сведение статиите в "Дневник" и "Медиапул" са писани от едно и също лице - Галина Гиргинова. Само в "Клуб Z " има различно мнение, т.е. различен автор - това е Иван Бедров."

Коментари (88)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Жълтопаветник
  Жълтопаветник
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Империята отвръща на удара.

 2. 2 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Фърля се цацата кат Матросов на амбразурата да брани ментетата.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 3. 3 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3964 Неутрално

  Това в последните 15 години го нямаше - обвинения и контра обвинения от висши лица в съдебната система! Този път поне нещо, ще бъде разкрито, надяваме се!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 4. 4 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 719 Неутрално

  Да си дебел не е порочно. Но да си двуличен, нагъл и подкупен е.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 5. 5 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Някой плаче за опраскване, да?

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 6. 6 Профил на YinYang
  YinYang
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Цирк дьо дебелошийния.

  When I am king you will be first against the wall, with your opinion which is of no consequence at all.
 7. 7 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Тежки времена идват за теб цацаа..тежки. Като те гледам на снимката - като напикано мушкато седиш. А какъв наперен беше на телевизионната пресконференция с "фалшивите" бюлетини а? А? А хаа, как фана камионите с двойните дъна а ? А?

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 8. 8 Профил на babameca
  babameca
  Рейтинг: 471 Весело


  Тая пък Цаца, всички му виновни. Сега прокуратурата щяла да го разследва него?

  Лявата ръка разследва дясната... хаха...

  Българска некачествена порнография....

 9. 9 Профил на alehandro77
  alehandro77
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Пак нищо няма да се промени в блатото...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Корупцията е новия социализъм! Нямаш връзки, нямаш пари.
 10. 10 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4158 Неутрално

  Оцацаряването е вредно за вашето здраве!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 11. 11 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Цацаров трябва да бъде мачкан и притискан постоянно. Все някъде ще сгафи.

 12. 12 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 811 Неутрално

  Много дейна Цацата днес, хонорар ли заработва или просто си пази главата?!

 13. 13 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Падне ли Цацата - пада и Бостан със Свинчо барабар.

 14. 14 Профил на mr.kiril
  mr.kiril
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Жабата ще вземе да се окаже прав!!!!!!!
  НОВИНИ - FROGNEWS http://frognews.bg/cat_1/news_102839

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  НЕ на ДС и русофилите (вкл. Бойко Борисов)! НОВ ВСС! НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР! РЕАЛНА СЪДЕБНА РЕФОРМА! Мавродиев (КФН) - вън от държавните институции!
 15. 15 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Преименувалото се СДС пак успя да забаламоса Народа, както 1989-1990 и 1997-2001 година.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 16. 16 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1030 Гневно

  Хвани единия, удари другия!
  1 камионетка и взовд войници набързо могат да въведат справедливост!
  Но ний ни щем справедливост! А либерално-демократичен ХАОС! и разруха! Е, имаме ги! Навсякъде на Изток от Железни Врата, демокрацията е донесла само РАЗПАД на обществото!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 17. 17 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1134 Любопитно

  Ако са чисти, защо не образувате дисциплинарно произвоство, за да ги оправдаете или ви е страх?

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 18. 18 Профил на Чичо Ваньо
  Чичо Ваньо
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#1:"jedimaster"]Империята отвръща на удара. [/quote]

  Само дето нашите сценаристи не предвиждат "хепи енд".Тук само нинджа може да победи друга нинджа!

  "Проблемът на света е,че глупавите са самоуверени,а умните се колебаят."Бъртранд Ръсел
 19. 19 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Къде го има това - разкаял се магистрат е решил да проговори за корупцията и натиска в съдебната система, а премиер и Главен прокурор му запушват устата и неглижират ехидно?

 20. 20 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 740 Неутрално

  главния прокурор и главният адвокат на дпс и мафията са едно и също лице..

 21. 21 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#16:"ДСБ+Москов фармацевтична МАФИЯ! Реекспорт-300 млн"]Навсякъде на Изток от Железни Врата, демокрацията е донесла само РАЗПАД на обществото![/quote]
  Викаш Серге - само една желязна ръка, една строга и "справедлива"диктатура а'ла Путин ще ни оправи?

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 22. 22 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#19:"neznaiko.bg"]а премиер и Главен прокурор му запушват устата и неглижират ехидно?[/quote]
  Майсторски групираш.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 23. 23 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1481 Неутрално

  цацаров му трепна гласа, като
  казваше за политическата сила.
  нещо са го притиснали.

 24. 24 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Любопитно


  Прави Реформи бе ... ДСБ-арин ....


  ясно е, че можеш да плямпаш и да мрънкаш ...
  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 25. 25 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3164 Неутрално

  Вече ясно се очретаха фронтовете.Аз съм на страната на Хр. Иванов

 26. 26 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2866 Неутрално

  Цацата няма повече какво да го коментираме.
  Той по цели нощи чете вестници и се поти в чаршафите.
  Въпросът е:
  Защо Христо Иванов и екипът му в министерството чакаха (или спаха) до последния възможен ден преди да изтече някаква давност да внесат казуса във ВСС?
  Олекват, наистина.
  Ние помним като слонове и помним, че Филчев бе назначен от Костов, Татарчев пак от СДС по предложение на една червена Соня.
  С прокурорите в нашата държава не ни върви и стигнахме то неадекватната Цаца.
  Тва Констинброд, обвинение в колективен загово и тараш в борда на банка са на неговата сметка.
  Добре, ще го сменим, ама така както е тръгнало докъде ще стигнем?
  Прокурорска република?
  Няма лошо, ама тенденцията показва че следващия ще е някое откровено куку.

 27. 27 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1278 Неутрално

  Май познах, че Цацата ще се втвърди и резултат от празните приказки в събота и неделя няма да има. Поне няма да е желаният от организаторите на щурма за ... пукане на балони. Иванов наистина ще си търси нова работа, а за промените в КРБ може и да забравим... поне докато тлъстата пловдивска пача е на поста си.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 28. 28 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 543 Неутрално

  Колкото и да ни се иска да се промени нещо в тази държава,мъката е страхотна,беднотията също по малките градове и села,от тези нищо няма да се промени,човек трябва да се радикализира за да промени нещо в тази държава,както и във всяка променящата се,Румъния го доказа!А дано Хрсто да успее,ама надали.

 29. 29 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#25:"hodounski"]Вече ясно се очретаха фронтовете.Аз съм на страната на Хр. Иванов[/quote]
  Кой,кОй,КоЙ предложи Иванов за министър???

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 30. 30 Профил на aha
  aha
  Рейтинг: 536 Разстроено

  Главният прокурор преброи медиите без агенти на ДС и ФСБ "Биволъ", "Капитал", "Дневник", "Медиапул", "Съдебни репортажи", "Клуб Z"... Очаквах повече да са

 31. 31 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Члга държава, подложена на разпад. В държавите, където не слушат и не произвеждат чалга нещата стоят по правилния начин.
  За приятна вечер https://www.youtube.com/watch?v=HhRu9gvISO4.

 32. 32 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3546 Неутрално

  Всъщност точно Цацаров работи съвсем преднамерено още от самото си назначение.
  Примери колкото искаш. Като започнем от аферата "Костинброд" и неговото целенасочено субективно изказване пред медиите в тази връзка, преминем през назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС, "чувалите с банкноти" дето били изнасяни от КТБ и приключим в изгричките му около унищожаването ефективността на съдебната реформа.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 33. 33 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Гневно


  'Ше го сменяме то'а => ДСБ-арин ....

  Не мо'й да напра'й Реформата в Съдебната !

  Мач не м'ой да рита, в Банкя не носи плодове и зеленчуци на свижданията .....

  я докторчето > СКОТ
  как > се научи да кълца лентички !!!!

  настъроение > решително

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 34. 34 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3546 Неутрално

  [quote#13:"neznaiko.bg"]Падне ли Цацата - пада и Бостан със Свинчо барабар. [/quote]
  Мечти, мечти!
  Не че нещо, ама от какъв зор реши че тези случки са свързани?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 35. 35 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#32:"Храбър"]Всъщност точно Цацаров работи съвсем преднамерено още от самото си назначение. [/quote]
  Вярно думаш Храбрий. Много грехове натрупа за бързо към народа. Трябва да го гоним - той работи за крадците.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 36. 36 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 591 Неутрално

  Съдебната ни система се нахлузи в тежък разнобой ...
  За излизане от него не може да се мисли дори, без дълбокото й Преструктуриране с всичко, което се налага като Процедура ...

 37. 37 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 472 Неутрално

  До коментар [#34] от "Храбър":

  Мислиш ли, че няма връзка между Борисов-ДПС-Цацаров?

 38. 38 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1894 Неутрално

  Цацарофф ОСТАВКА !

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 39. 39 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#37:"neznaiko.bg"]Мислиш ли, че няма връзка между Борисов-ДПС-Цацаров?[/quote]
  Борисов мразиш и Путин любиш? Това е естествена комбинация.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 40. 40 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 563 Неутрално

  много жалко,че Цацаров не чете форума, след толкова мнения един почтен човек би си направил "сепуко".....но на него ще му трябва бая голям меч !!!!

 41. 41 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  мъка...

  "Биволъ

  47 mins · Edited ·
  Днес всички педии и марионетките на ‪#‎КОЙ‬ в прокуратурата се изприказваха, изплискаха, разплискаха кафяви миазми по целия роден ефир, обърсаха потни чела, пресметнаха си сребърниците и докато си поемат дъх за заслужена почивка... започваме с втори сезон на ‪#‎Яневагейт"

 42. 42 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Може и да не постигна много министърът, но поне за последен път открито им лъснаха червените дирници на прокурарите.

  chavo64
 43. 43 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#25] от "hodounski":
  "Вече ясно се очертаха фронтовете. Аз съм на страната на Хр. Иванов."
  И аз.  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 44. 44 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  Острието на Герб атакува министрите на РБ.
  Евала Цаца.. ше загазиш...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 45. 45 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 710 Гневно

  " Той намери за странен факта, че ВСС трябва да се занимава с прокурор Бецова в последния възможен ден, който съвпадал с момента, в който тя брани интересите на българските граждани, искайки 4-годишна ефективна присъда за Христо Бисеров."

  Е те това предозиране/преиграване те издава Цацаров!
  Прокурор Бецова-" бранителката" на интересите на българските граждани!!! Която успя, мъжката ама да поиска ЦЕЛИ четири години затвор за лицето Бисеров "мъченически" успял да скъта някой друг милион в Щвейцарски банки и то в "героична бран" на интересите на горкия български търпелив народ!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 46. 46 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  До коментар [#43] от "Lady Zeppelin":

  Всички сме, да имат късмета да пробват да го бутнат

 47. 47 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  Христо Иванов много добре посочи на цяла България от къде идва най-голямата воня и от къде трябва да се почне с дезинфекцията - главния прокурор и ВСС!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 48. 48 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Един прост , но як министър председател със сигурност , първо нямаше да позноли да му бъде натресен един нереализиран некадърен адвокат за правосъден министър . Но ако по някакви неведоми причини е бил наведен и клекнал да го назначи , би трябвало бързо да го претегли и да го изхвърли от управлението на държавата . С което реформата в правосъдната система щеше да е успешно завършена . И нямаше да му се налага да повтаря думите , казани за Брад Пит с очилцата - Тоя , когато и да го изгоня , все ще е късно .

 49. 49 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Гарван гарвану око не вади...

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 50. 50 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 612 Неутрално

  До коментар [#40] от "florencia"
  Искаш да кажеш не чете тоя форум, щото в други форуми пише друго.

 51. 51 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 814 Неутрално

  Респект към министър Христо Иванов за днешната достойна позиция! Явно е оставен сам срещу многоглавата хидра на т.н. правосъдна система. Целият ВСС е за оставка! За цацаратора е излишно да коментираме....

 52. 52 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Състоянието на съдебната система е като фронта в Сирия . С неустановени граници , неустановенни противници , вчерашни приятелски бригади , днеска кръвни врагове,постоянно променящи се цели и работодатели . И най- важния общ признак . Личната финансова изгода . Достатъчна да раздели Мюсюлмански братя от Ан Нусра , примерно . И приятелските семейства Яневи и Цветанови .

 53. 53 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 909 Неутрално

  [quote#51:"thepirineagle"]

  Респект към министър Христо Иванов за днешната достойна позиция! Явно е оставен сам срещу многоглавата хидра[/quote]

  В никакъв случай . Зад него е кохортата на Протестърите и Главата . Барабар с Наполеон Кънев , с когото си говорят дружелюбно на Копеле . Който въпхреки копелето , бързо се обясни в любов и на Цацаров. Който му беше предишния трън в петата .

 54. 54 Профил на Голяма Балига
  Голяма Балига
  Рейтинг: 415 Неутрално

  Време е Радан и Реформаторския Блок да заемат ясна позиция. Ние мислещите ясно виждаме къде са и кои подкрепят, но онзи ден слушах едно негово интервю и простия народ едва ли разбира какво мислят РБ за този плон---р. Да излезе пред БНТ, БТВ и да каже че този саботира всичко и те свалят подкрепата на правителството, ако Бойко не се определи в кой лагер е. Особено с тази атака към техен министър. Радане време е да действаш, стига скатавки и пепел в очите. И не ми обяснявайте за Конституцията и Великия компромис ако продължавате така той просто няма да се състои, всичко е ясно.

  Време е да изметем Доган, Дебелото момче, каскета и Барба Ганьос в ЗАТВОРА.
 55. 55 Профил на Абсент
  Абсент
  Рейтинг: 473 Неутрално

  "В изказването си главният прокурор изброи медиите - "Биволъ", "Капитал", "Дневник", "Медиапул", "Съдебни репортажи", "Клуб Z", като единствени източници за предложението на министър Иванов."
  Именно, това са медиите които чета и уважавам. На теб не ти харесват, нали? И няма за какво. Нали всекидневно ти показват мръсните далавери. За мен обаче е добър знак.

  По-добре здрав и богат отколкото беден и болен
 56. 56 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1972 Неутрално

  Цитат:"Министър Христо Иванов не влезе в пререкание с главния прокурор. Той каза: "Вие направихте доста връзки, от които следват поредица изводи, които биха могли да бъдат наречени и по друг начин. И които не вярвам да са предмет на днешното заседание. Ако желаете, предлагам в избран от вас формат - може и пред ВСС, да седнем да ги обсъдим."

  Г-н Иванов, вие сте боец, за разлика от присъдружните ви коалиционери! Браво! Рибата е хлъзгава, и поради това се хваща за главата!

 57. 57 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1972 Весело

  [quote#39:"oporna_to4ka"]Борисов мразиш и Путин любиш? Това е естествена комбинация. [/quote]

  Давай! Вожда любим защити, с голи гърди!

 58. 58 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1972 Неутрално

  [quote#43:"Lady Zeppelin"]До коментар [#25] от "hodounski":
  "Вече ясно се очертаха фронтовете. Аз съм на страната на Хр. Иванов."
  И аз. [/quote]

  И аз! Отдавна!

 59. 59 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1972 Весело

  [quote#44:"Darth Plagueis"]Острието на Герб атакува министрите на РБ.
  Евала Цаца.. ше загазиш... [/quote]

  На Вожда му е лесно, ще го отзове, като Монтанската превъзходна нотариално заверена! Да му е д@пето яко на наследника! Кой ли ще е късметлията?!

 60. 60 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Цацката усеща как му пари под задника.

  целият ЕС е срещу тази корумпирана сган, а тя се бори за живота си. буквално. защото един да започне да пее, всичко ще се взриви във въздуха и отломките на прогнилата и продажна съдебна система ще се разхвърчат от тук, до Лихтенщайн и Масква.

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 61. 61 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8413 Неутрално

  Цацаров,не обвиняваш,когото трябва.Първо почни от себе си и нататък.

 62. 62 Профил на antropos
  antropos
  Рейтинг: 541 Любопитно

  Мисля, че това извънредно заседание си свърши работата. Ако не беше Яневагейт, може би никога нямаше да има процедура срещу тези прокурори. Въпросната процедура е по-скоро за очертаване на лагерите на статуквото / ВСС и Цацаров/ и този на желаещите промяна. Пък си е и ритане по кокалчетата прокурорски - нещо като тънък намек, че много станаха "завоалиранията"!

  Sic transit..
 63. 63 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 677 Разстроено

  Изметта във ВСС действа безотказно нагло. Въпреки че са във ВСС, за тях "Върховенство на закона" е празнодумие.
  Те разбират единствено "Върховенство на нашия човек".
  Те от дума не разбират и трябва просто да бъдат изчегъртани. Но при този раболепен "народ" явно няма как да стане.
  Затова нещата ще се влошават до поредния пълен триумф на ДС креатурите. В България хората с демократични ценности сме отчайващо малцинство. Мнозинството мечтае за силна и груба ръка, която да раздава шамари, но на "другите".
  Когато обаче същият юмрук се стовари върху него, гледа тъпо и отчаяно и тогава се сеща за подкрепа и "Върховенство на закона", но тъй като именно другите са като него, погива сам.
  Всъщност "матряла" получава това което сам си е осигурил.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 64. 64 Профил на babalyuga
  babalyuga
  Рейтинг: 566 Любопитно

  Жълти зъбки, и нерви хлабави...

 65. 65 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Тези плачат за народна метла!

 66. 66 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Такъв гьонсурат от времето на Орешарски не помня.

 67. 67 Профил на neam_dumi
  neam_dumi
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До коментар [#63] от "Rhapsody of Fire":
  Точно в 10 - ката +++++++++++++

  neam_dumi
 68. 68 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1641 Неутрално

  "По един бяха гласовете "за" образуване на производства срещу двамата прокурори, а 6 и съответно 5 - "въздържал се"

  Това означава, че само година след като е избран за министър, Христо Ианов е в изолация! А Кнев се ежеше, че си говорили с министъра: "копеуе, не вервах, че ще стигнем толкова дауече"!
  Колко далеч? Изтърваха коня в реката и сега са в каруцата заедно с цялата гербаджийска изм@т!

  I Want To Believe
 69. 69 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  Главният прокурор да чуе новият запис и да чете внимателно и материала на Биволъ, че трябва сега да привлича още хора да дават обяснения по досъдебното производство:
  Янева казва: „Службите са си на ДПС", а Ченалова и приглася, че това е последният бастион!
  https://bivol.bg/badapples-talks-10.html

 70. 70 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3873 Неутрално

  Антидатиране

  Заднамереност по-зле е
  (тоест, акт със задна дата).

  Свършен факт - да ти пристигне
  изневидно, във атака.

  "Висшият съдебен съвет (ВСС) отказа да образува дисциплинарни производства
  по предложението на министъра на правосъдието Христо Иванов,

  а главният прокурор Сотир Цацаров видя в действията на министъра преднамереност

  и обяви, че вместо на аргументи се позовава на "присъдружните му медии".

  Предложението, внесено от Христо Иванов, беше за образуване на дисциплинарни производства срещу градския прокурор на София Христо Динев и обвинителя от Софийската градска прокуратура Боряна Бецова."

 71. 71 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  И е тъжно, и е жалко са се четат несъстоятелните брътвежи на Цацаров. Вижте например това:

  "Пред съвета главният прокурор заяви, че Христо Иванов "упражнява правото си в точно определен момент и с определена цел""

  Ами естествено, че ВСЯКО ДЕЙСТВИЕ ВИНАГИ Е РАЗПОЛОЖЕНО ВЪВ ВРЕМЕТО В ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕН МОМЕНТ, И ИМА ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ, поне когато става дума за разумни и вменяеми хора и професионалисти.
  Има ли изобщо някакво действие, което не е в определен момент? И ако става дума за разумни хора - без определена цел?
  Самият Цацаров има ли случаи, когато действа или "упражнява пправото си" И НЕ СА В ОПРЕДЕЛЕН МОМЕНТ И С ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ? Що за глупости и празнословие е това!

  Сега, ако Цацаров иска да направи някакви други връзки и зависимости, то тогава ДА ГИ КАЖЕ ДИРЕКТНО, И ДА ГИ ДОКАЖЕ, а не да манкира и манипулира, но това всъщност се доказа като негов стил, доста нечистоплътен и досаден, между другото. И е - отново - и тъжно, и жалко, че точно обвинител, и то главен прокурор СИ СЛУЖИ С ПОДМЯТАНИЯ И ВНУШЕНИЯ, А НЕ С ФАКТИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА!

  Вижте и този бисер:

  "Вината на Боряна Бецова е в отказа да образува досъдебно производство, каза главният прокурор. Той се обърна към министъра: "Само че Вие не извеждате незаконосъобразните мотиви на Бецова от прокурорското постановление, от нейния акт. Вие ги извеждате от публикациите на сайта "Биволъ"."
  Абе господин главе прокурор, ВИЕ ОТНОВО В ТИПИЧНИЯ ВИ СТИЛ ОПИТВАТЕ ДА ФОКУСИРАТЕ ВНИМАНИЕТО ВЪРХУ СЛАМКАТА, А НЕ ВЪРХУ ГРЕДАТА!

  Значи според тази доста нефелна логика НЕ Е ВАЖНО ДАЛИ ИМА НАРУШЕНИЕ И ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, ИЛИ НЕ, А ... ОТ КЪДЕ Е ВЗЕТА ИДЕЯТА, ФАКТА, СИГНАЛА, така ли!?! Това би било абсурдно, ако не познавахме отлично манталитета на Цацаров и шайката около него.
  Тези са същите, които редовно при оповестяване на факти и сигнали за нарупения, безобразия и престъпления СЕ ФОКУСИРАТ НЕ ВЪРХУ ТЯХ, А ... КАК Е ИЗТЕКЛА ИНФОРМАЦИЯТА И ОТ КОГО!
  Така вече седмици наблщдаваме как Цацаров и медиите на Пеевски непрекъснато повтарят като в транс, че изтеклите записи са незаконни, НО НЕ И ФРАПИРАЩИТЕ НАРУШЕНИЯ, ЗАВИСИМОСТИ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, КОИТО СЕ РАЗКРИВАТ ОТ ТЯХ!
  И които между другото - повечето от тях, СА ШИРОКО ИЗВЕСТНИ И ОТДАВНА КОМЕНТИРАНИ, вкл. и тук!

  Цацаров наистина по много долно манипулативен начин опитва да формулира някаква обусловеност между действията на Христо Иванов и НАЙ-ПОСЛЕ ВНАСЯНЕТО НА ОБВИНЕНИЕТО НА прокурор Бецова срещу Христо Бисеров.
  И забележете - ако той не може да го докаже (а той очевидно не може, освен да прави тъпи внушения), ТО ТОВА Е КЛЕВЕТА!
  Само си представете за момент, че Христо Иванов реши да заведе дело за тази клевета срещу Сотир Цацаров - КАК МИСЛИТЕ, ИМА ЛИ НЯКАКЪВ СЪД, ДОРИ И В България, който да приеме глупостите на Цацаров? Където и да е?

  Това е и ярка демонстрация - поредната - защо толкова много обвинения на прокуратурата падат в съда или са връшани - дори и за фрапиращи престъпления!

  Всъщност не си струва да се коментират очевидните глупости, лъжи и манипулации на толкова изпадналия Цацаров, и нямаше да го правя, ако не бе инсталиран от Борисов и онези зад него на този важен за България пост.

  И между другого се чудя този наистина ли не разбира, че тази битка е загубена за него, че колкото и да се опитва като Павлим Морзов да устои неудържимите позиции по един наистина абсолютно абсурден и срамен начин.

  Кога ли господарите му ще го осъзнаят и ще му наредят да се оттегли, и толкова ли са отчаяни и безидейни, че са се хванали като удавник за сламка за Цацаров на този пост!

  Между другого не е зле някой да обясни и на Борисов, ако не разбира, че всеки ден, на който Цацаров продължава да е главен прокурор и с всяко негово публично действие и изявление суетният и толкова държащ на рейтинга си Борисов трупа все повече и повече пасиви, ЗАЩОТО "ТОЙ СИ ГО ИЗБРА!".

 72. 72 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3960 Неутрално

  Много ясно че е преднамерено, имах си хас без да иска да е поискал проверки! И моето куче вече ви разбра колко пари струвате, продажни магистрати и прокурори!

  klimentm
 73. 73 Профил на st_kilda
  st_kilda
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Какъв наглец е Цацо! Наистина се чувства велик. Обаче едно не разбирам: защо доводите на министъра за дисциплинарките са секретни? Нека ги чуем.

 74. 74 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  До коментар [#73] от "st_kilda":
  [quote#73:"st_kilda"]Обаче едно не разбирам: защо доводите на министъра за дисциплинарките са секретни? [/quote]

  Има разлика между "секретни" и "не са публични" (не бяха огласени пред медиите), но като знаем досегашни споделяния да информация от ВСС, едва ли ще разрешат да се извадят публично , че ще вземем да им намерим мотиви, че не е трябвало да отказват дисциплинарки, а да ги образуват!

 75. 75 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Нещастници, белия автобус няма да ви спаси втори път ! Ще бягате по бели гащи към летището като Янукович или ще изтърпите гнева на народа !

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 76. 76 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#11] от "neznaiko.bg":

  И да сгафи - какво от това. Мандата си му тече - 7 години. Никой не може и с пръст да го пипне.

 77. 77 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#3] от "Ще те намеря откъде публикуваш":

  Какво да се разкрие? Разни медии си пишат разни неща, министъра вместо на аргументи се позовава на "присъдружните му медии", най-великата прокурорска власт няма да позволи това да се случи (образуване на дисциплинарните производства - бел. ред.).

 78. 78 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1775 Неутрално

  ГЕРБ и ДПС в единен дружен строй под аплодисментите на комундерите на Гоце от АБВ.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 79. 79 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2314 Неутрално

  Друго такова унижение на съдебен министър не си спомням. Цацаров го е влачил по терена като съдран чувал. Хубаво, че е Ицо, защото всеки друг би имал мощен суициден повик.

 80. 80 Профил на The_Curious
  The_Curious
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#60] от "полувишис":

  Ми то единици пеят от доста време, ма всесилните и неотчитащи се на никой ГП и ВСС си правят оглушки, а хората, вместо да протестират срещу толкова видна търговия с власт, протестират за увеличение цената на винетките...
  Няма оправия за тая държава, до като масата в обществото статуквото ги задоволява, а изхода за читавото малцинство е Терминал 2.

  Nothing else, but more or less the bitter truth!
 81. 81 Профил на st_kilda
  st_kilda
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#74] от "Наблюдател":

  Да, точно това имах предвид!

 82. 82 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 643 Любопитно

  Интересно , че тези престрелки и войната в "Съдебната система" се следи от по-малко хора , отколкото геостратегическото надлъгване в Сирия .
  Очевидно българите по-лесно ще оправим света , отколкото собствената си държава .
  Медиите също са поставили похлупак на темата - защо ли ?

  Истински важната война за България е войната в собствената и съдебна система !

 83. 83 Профил на balla
  balla
  Рейтинг: 564 Неутрално

  До коментар [#63] от "Rhapsody of Fire":

  Може да се окаже, че овцата е разумно животно, което може да си преследва интересите. Щом еволюцията е позволила да оцелее като животински вид, значи има надежда за България.

 84. 84 Профил на lefkovitz
  lefkovitz
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Как се хвърля Цацаров като лъв да брани хората на Пеевски? Аме тези мафиоти наистина са много изнагляли!

 85. 85 Профил на Malama
  Malama
  Рейтинг: 525 Неутрално

  Представяте ли си за какви огромни залози става дума! На мене ми е трудно.
  Операция "Чисти ръце"? Откъде ще се вземат? И ако все пак се намерят, как ще се опазят здрави???

 86. 86 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Последните напъни и издихания на Цацата - жалка работа!
  Мисля, че точно те ще му изядат главата...Този път "другарите" разпределячи на поржии са сбъркали много, ама много в картинката!

 87. 87 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  Дебелото момченце за политически и икономически поръчки на мафията е потънало до ушите в тинята. По-добре е да се оттегли с мир. Иначе ще трябва дълго да се крие. Авторитетът на този индивид отива към нула. И най-ловкият престъпник не може да се противопостави на обществото.

 88. 88 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#83] от "balla":

  По тази логика това важи и за други същества, като пиявици, хлебарки, койоти,...Е, и?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK