Кампания за продажба на живи елхички събира пари за деца с аутизъм

Кампания за продажба на живи елхички събира пари за деца с аутизъм

© Министерство на земеделието и хранитеКупи жива елхичка, помогни на дете" е мотото на инициативата на Министерство на земеделието и храните, която дарява средствата на сдружение "Аутизъм Днес", съобщиха от ведомството.


От 10 до 15 декември в 18 областни града могат да се намерят живите елхички на цени между 25 и 30 лева.


Дръвчета ще могат да се купят пред сградите на Държавните горски стопанства в областите Враца, Монтана, Велико Търново, Габрово, Варна, Шумен, Благоевград, Пловдив, Сливен, Бургас, Кърджали, Ямбол, Смолян, Търговище, Кюстендил, Добрич, Стара Загора. (В прикачения файл ще намерите списък с адресите на местата, от които могат да се купят дръвчетата.)


В София дръвчетата от кампанията ще се продават на тротоарното пространство пред сградата на Министерство на земеделието и храните от 14 до 19 часа, a na 13 декември, неделя, местата за продажба ще са отворени от 10 до 18 часа.
"Предвидени са 3 хил. елхи, произведени от Държавните горски предприятия, като при необходимост ще бъдат предоставени и още. Пет лева от продажбата на всяко живо дърво ще отиде за подпомагане на обучението на специалисти от цялата страна за работа с деца с аутизъм", каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева. 


Тя обясни, че март тези елхички ще могат да се засадят отново. 


В кампанията се включва и Министерство на младежта и спорта: тото-пунктовете ще закупят живи елхички, които ще дарят на детски градини и училища в страната. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK