Реформата в Спешната помощ е приоритет в новия програмен период, обяви Павлова (видео)

Откриването на новия онкологичен център на "Александровска болница"

© Министерство на регионалното развитие

Откриването на новия онкологичен център на "Александровска болница"В новия програмен период по Оперативна програма "Региони в растеж" ще подкрепим реформата в Спешната помощ", заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, цитирана от Агенция "Фокус". Павлова заедно с премиера Бойко Борисов и министъра на здравеопазването Петър Москов откриха днес новоизградения Център за ранна диагностика и профилактика на онкологични заболявания към УМБАЛ "Александровска" в столицата. 


За подкрепа на реформата в Спешната помощ в страната по линия на европейския фонд са предвидени около 160 млн. лева. С тях почти всички населени места или най-малко 200 общини и всички центрове на спешна помощ и поделенията им в по-малките населени места ще получат комбинация от финансиране, обясни министърът на регионалното развитие. 


Предвидено е също и закупуването на 400 линейки. 
"През 2009 г. направихме преоценка, за да направим целенасочено финансиране. 280 млн. лева имахме и трябваше да решим как да ги инвестираме. Приехме решението, през Програмата за регионално развитие, да инвестираме основно в дейности свързани с лечението на онкологичните заболявания и 40 здравни заведения да получат високотехнологична здравна апаратура", припомни министър Павлова по повод открития днес онко-диагностичен център в "Александровска".


Той е финансиран по предишната оперативна програма на регионалното министерство - "Регионално развитие" 2007-2013 г. и е част от Средносрочната рамкова инвестиционна програма на Министерство на здравеопазването по Схема за безвъзмездна финансова помощ "Подкрепа за реконструкция, обновяване и оборудване на държавни лечебни и здравни заведения в градските агломерации".


"Имате още един проект, за който сте кандидатствали при нас по линия на фонд "Джесика". Ще направим всичко възможно със средствата за реинвестиция да подкрепим новия проект на болницата", каза още Лиляна Павлова като се обърна към министъра на здравеопазването. 

Коментари (19)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7454 Неутрално

  Откога Лиляна Павлова се занимава и със спешната помощ.

 2. 2 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2342 Неутрално

  реформата в спешна помощ няма да доведе нови медици на работа в нея ,сегашните са си нагласили нещата така ,че с 24часови дежурства си освобождават дни за работа на второ и трето место и доходите не им са по малки от тези на мин председателя ,въпреки това ,ефективността им извън големите населени места е много ниска ,защото там няма участие на лекар в екипите ,така в малките населени места спешната помощ предсавлява безплатен държавно финансиран кабинет с всички екстри ,работещ 24 часа в полза на неосигурените и бедни пациенти по места ,които я ползват безразборно и безпричиннно ,просто защото е абсолютно безплатна и без отчетна ,така след 2 години държавата може да налее още 2 милиарда в спешната помощ ,но нещата няма да се променя т,докато пациентите не свикнат да я ползват като спешна ,а не като безплатен лекар на крака за всяко нещо ,в останалите страни всички не спешни случаи са санкционирани с огромни глоби , но тук не може да стане това ,защото винаги идват някакви избори наскоро

 3. 3 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2627 Весело

  Вчера гледах Москов - странно приличаше на Борисов,същото пренебрежително поклащане,същата уморено-отегчена усмивка,същата интонация,че и на тембър се опитваше да го докара...Това от същия екип обучаващи ли е, или като ходи с него се учи да подражава ????
  Ако искате погледнете видео от търсачката Москов-Диков.
  А Лилето отвсякъде си е ''първата дама''на републиката......

  [email protected]
 4. 4 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  др. Павлова да ходи да оправя пътищата!

 5. 5 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  До коментар [#1] от "rosiraycheva50._":
  Откакто Петърчо започни с неадекватните издънки

 6. 6 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1004 Весело

  Ако рИформа трайе по-малко от 25 години, значи реформаторите прекалено избързват с "така необходимите реформи"! От как моск-офф заминстерства резултати НЕ ВИЖДАМ! 25 години ли трябват за резултати? Какво чакате, ако виждате, че нещо трябва да се направи, за да го направите?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 7. 7 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Реформата в Бърза помощ, ще е токова колкото и досегшната в здравната система.
  Т. е. - една голяма НУЛА.
  Тава е напълно резонно и разбираемо. С такива "реформатори??!?"' - толкоз

 8. 8 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  До коментар [#5] от "shileto":

  Верно ли? Затова ли всъщност Лилето говори и подкрепя именно неговата реформа? Да вземеш да изчетеш статията или ти е трудно?  [quote#2:"edin drug"]реформата в спешна помощ няма да доведе нови медици на работа в нея[/quote]

  Верно ли няма? А що тогава откакто започна тая реформа, лекарите в спешната помощ се увеличават? Някаква мистика, магия?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 9. 9 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1273 Любопитно

  Е, тази реформа в бърза помощ, все някой я прави ....и така колко години вече ?

 10. 10 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 723 Неутрално

  "Реформата в Спешната помощ е приоритет в новия програмен период, обяви Павлова "

  По- точно би било Пенкилер Павлова . Която май изобщо не е запозната с мнението на специалисти . Като проф. Стоян Миланов , директор на "Пирогов " , примерно . Който загрижено споделя - Изобщо не съм оптимист за Спешната помощ . Сигурно защото не е знаел , че тя е приоритет за Павлова .

 11. 11 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 723 Любопитно


  [quote#7:"ПРОРОК ИЛИЯ"]

  Реформата в Бърза помощ, ще е токова колкото и досегшната в здравната система.
  Т. е. - една голяма НУЛА. [/quote]

  Ами кажи го както си е - значи 00 . Оня ,чех ли беше , дето ни изтипоса като нужник, с извинение, дали пък няма да се окаже прав ?

 12. 12 Профил на D-r D
  D-r D
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  Хора, не се ловете на глупостите на политиците!
  Спешната помощ не е гръбнакът на здравеопазването.
  БГ е на първо място в Европа по смърт от сърдечно-съдови и на второ по онкозаболявания не защото линейката не е дошла на време, а защото няма профилактика, няма адекватно лечение. Всъщност лечението и поддържането са скъпи и не са по джоба на огромното мнозинство.

  Какво прави спешната? Лекува неосигурените цигани на повикване: циганчето вдигнало температура, Манго при свада го ръгнали с нож - айде тел.112...

 13. 13 Профил на baba.bosilka
  baba.bosilka
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Докато лекар в спешната помощ получава колкото чистачка в мвр, за какво говорим? 90% от младите лекари ще си взимат куфара и шапката. Тук работят безплатно. И за благодарност ги бият. Не е абсурд, нещо е, за което дума все още не е измислена. Само за секунда си помислете, ще остане ли жив човек, ако лекарите ни лекуват така, както полицаите ни пазят. И каква е разликата в образованието. И обратно пропорционално на заплащането.

 14. 14 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Нека първо да видим, колко читави лекари и мед. сестри ще останат в България. Виж, за ченгета проблем няма.

  chavo64
 15. 15 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 742 Неутрално

  Всеки ден научаваме за нов приоритет.

  А Баце споделя какво ново е научил.

 16. 16 Профил на someeeee
  someeeee
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Едрата леля от кога отговаря и за здравеопазване?! И за чий ... на всяко откриване на каквото и да е ходи половината кабинет, барабар с главния пораникар на държавата?

 17. 17 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  [quote#16:"someeeee"] Едрата леля от кога отговаря и за здравеопазване?! И за чий ... на всяко откриване на каквото и да е ходи половината кабинет, барабар с главния пораникар на държавата?[/quote] Колкото повече се появяват да ни обясняват колко сме добре, толкова по-зле ставаме! Вкл и в здравеопазването!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 18. 18 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Тези двамцата се носят все едно те са конструирали и произвели високотехнологичната болнична апаратура.
  Много резервирано се отнасям към хора, специалисти по : магистрали, саниране на блокове, медицинска апаратура, като при това са го постигнали без да се образоват, получавайки всичко свише от герб.

 19. 19 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1706 Неутрално

  Тези нали купиха 400 линейки ? И сега още 400 , така ли ? Това означава ,че на един лекар от Спешната ще се падат по 6-7 линейки. За всеки ден от седмицата -различна. Ей така за разнообразие. Ама то за доставка на линейки и апаратура има комисионни, а за качване на заплатите на персонала никой не дава комисионни.

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK