Борисов плаши Реформаторите с предсрочни избори и чака да размислят (допълнена)

Бойко Борисов

© Анелия Николова

Бойко БорисовПремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заплаши партньорите си от Реформаторския блок с предсрочни парламентарни избори заедно с президентските. И на няколко пъти призова лидера на ДСБ Радан Кънев да размисли и да седнат заедно да мислят по приоритетите на 2016 г.


В обзорното предаване "Годината" на "Дарик радио" той очерта различни варианти за бъдещето на управляващата коалиция, в зависимост от решението на Реформаторския блок дали ще оттеглят подкрепата си.


По думите на Борисов за ГЕРБ има един верен вариант, ако Реформаторите разклатят стабилността и излязат от управлението, и това е предсрочни избори заедно с президентския вот. Безумие е сега през зимата да правим предсрочни, после президентски избори, каза премиерът. До есента ще управляваме в малцинство с Патриотичния фронт и АБВ, обясни той.
Другият вариант е предсрочни избори веднага - февруари или март и дотогава безвремие и всичко спира, прогнозира Борисова. Март има парламентарни избори подреждат ни хората, но вече ГЕРБ и РБ няма да имат срещи, те няма да участват повече в общо правителство, аз с ДПС коалиция няма да направя, въпреки техните опорни точки това да говорят, продължи той. Но не изключи БСП.


В същото време отбеляза, че истинската му надежда е ДСБ като преценят днес, че убиват стабилността и тласкат страната към хаос, да си дадат сметка с кого ще управляват. Пожелавам им да станат първа политическа сила на предсрочните избори, но с кого ще направят правителство, с кой ще управляват, попита премиерът.


Затова като се съберат довечера на морето (ръководството на ДСБ ще заседава от 17.30 ч. в Поморие - бел. ред.), тези всички сценарии да ги разиграят, препоръча им той. Аз съм им дал дума, че правителството ще изкара целия си мандат и че няма да го преформатирам с други партии, заяви още Борисов.


Като им размине малко и преценят в каква война могат да вкарат държавата, в какъв тежък катаклизъм, в каква нестабилност политическа и аз ги предупреждавам, че тя ще бъде години наред. След това години наред няма да има политическа стабилност и те ще бъдат сочени единствено с пръст, защото те ще я развалят, каза още Борисов. И призова "малко да се смириме, малкото своето "Аз" да го преглътнем", така както са направили той и ГЕРБ.


Истината винаги излиза наяве. Винаги съм вярвал, че един ден ще излезе наяве колко несправедливо бяхме обвинени. Тогава обаче тези сили, които сега ни посочват враговете си мълчаха, те не ни защитиха, продължи Борисов.


Те не скочиха тогава на протест, а тихичко се радваха, че ГЕРБ ще бъде унищожен, каза той. Само че ГЕРБ има едно голямо предимство пред тях - всичко, което сме правили е било за хората и всеки ден хората го виждат - дали в училището на децата си, детската градина, чистата река, новата магистрала, жп линия, конкурентноспособност, да не говорим в земеделието колко неща са направиха... Няма сфера, в която да не се е направило достатъчно, каза той.


Мога да им говоря много жлъчно, ако продължат на колегите от РБ, мога да има дам опорните точки, с които ще ги атакувам. Те са с контрабандистите, защото събрахме над 2 млрд. лв. повече приходи. Те тях, контрабандистите ли защитават, попита Борисов. И добави: "Интерконекторната връзка с Гърция подписахме и се освободихме от газова зависимост от Русия, на това ли ги е яд? Всичкото това е толкова вярно - колко аз съм зависим от Цацаров и ДПС. Ако продължат да ме наричат зависим, което знаят, че ме вбесява, аз ще им говоря всеки ден какво защитават те".


На фона на всичко добро, което сме направили, да седнем с Кънев и да си начертаем план за 2016 г. колко по-добри неща да направим, пожела Борисов. Ако в съдебната реформа сме направили 80%, да седнем без да се изтъкваме, да направим другите 20%, призова премиерът.


Новият правосъден министър ясен най-рано във вторник


След като си минат срещите в РБ, надявам се във вторник да се съберем и да определим новия министър на правосъдието, посочи Борисов. Аз като премиер имам последната дума, но в случая тя трябва да бъде кандидатура, одобрена от двете партии, би било добре ПФ и АБВ също да одобряват, уточни той.


Дори и сега правосъдният министър никога не е бил от квотата на ДСБ и РБ. Търсили сме най-подходящ човек за този пост.


Оценките ги прави премиерът, но ако е еднопартийно правителство, при такава сложна коалиция мога да кажа, че Дончев, Горанов, Лили Павлова, Румяна, Ивелина Василева, Москов, Калфин, Лукарски, да не пропусна  някого – всичките продължават, коментира той на въпрос дали ще има други смени в правителството.


До този момент по никакъв начин, нито министрите в кабинета, нито някой ми е казал, че има проблем с управлението и коалицията, каза още Борисов.


За съдебната система


Премиерът се опита да изпълни обещанието си от няколко седмици, че няма да коментира съдебната система. "Не коментирам съдебната система, макар че има странности, които не ги разбирам, защото в сряда 26 млн. лв. още отидоха за съдебната система", каза той и напомни за съдебната сграда в т.нар. Военно НДК, където всички ще имат прекрасни работни места и за ремонта на тази на бул. "Цар Борис Трети".


Бих коментирал само съдии, които са били политици или са се пробвали за политическа длъжност, а след това да се правят на обективни съдии, каза Борисов за протеста на съдиите в тоги, визирайки съдия Нели Куцкова, която беше кандидат за вицепрезидент.


На въпрос, че и шефът на Върховния касационен съд Лозан Панов излезе на протест, Борисов отговори: "Когато беше изборът на Лозан Панов в този Висш съдебен съвет (ВСС), същите тези хора го хулеха, че той е едва ли не кандидатура моя на ДПС на кой ли не. Хубаво е, че архивите остават и може да се види, че същите медии, които сега го вязхваляват, преди го сриваха със земята". Това показва колко е лошо да се говори само за личности, трябва да поставяме институциите като важните, каза Борисов.


За заслугите и обидите


В живота има и много лични неща - не може да си партия, дори по-малка от опозиционните, и да кажеш, че само това, което ти кажеш, само, което ти предложиш, и думичката "аз", е гарант за съдебната реформа, каза Борисов, раздразнен на това, че Радан Кънев и Христо Иванов обявили себе си за мотор на реформата, без да зачетат ГЕРБ или самия премиер. Това по думите му изострило отношението на парламентарните групи.


Дори групата на ГЕРБ му се разсърдила: "Докога вие с вашата добрина ще отстъпвате пред партии, които са 4-ти - 5-ти". С тази самодостатъчност и самоизтъкване се бламира тази една-единствена точка в Конституцията, обясни Борисов.


Според него предложението на Реформаторския блок за заместник-главен прокурор е грешно, защото този прокурор ще е независим от всички. Казах им дайте такава личност - коя ще е тази фигура, на която всички ще се доверим и ще дадем тази безконтролна власт, обясни той.


Христо Иванов има две лица - едното е пред мен, когато дойде едно време в централата на ГЕРБ с Бъчварова, когато каза, че аз съм най-добрия и е готов да работи с мен, до оня ден, когато дойде в кабинета ми и си говорихме само хубави неща,  каза Борисов. От думите му са разбра, че другият образ е публичното говорене на Иванов - "и в същото време излиза и казва нещо, което абсолютно не е вярно".


Борисов каза, че за разлика от Радан Кънев, е запазил най-добри чувства за времето, в което работили заедно. Опитвал съм се в тази сложна информация - в света и на Балканите, да пазя максимално спокойствието в страната. Човек да бъде над обидата и личното ,да бъде търпелив, да даде и прошка, не е никак лесно. Какво ще се случи, ако и ние заложим на злоба, добре ли ще е, коментира Борисов.


За полицейските протести премиерът каза, че ги разбира, защото това е един от малкото случаи, в които се опитали политически да търсят най-доброто време. С право, че не са ги информирали. Ще се направят реформи така както и те считат, че е правилно, с повече търпение. Не ме е страх да призная, когато нещо съм сгрешил, добави Борисов.


На въпрос защо няма бейби бум като е толкова добра ситуацията като цяло, Борисов отговори: "защото има чисто биологични закони, догодина ще има ръст, надявам се, защото хората са вече по-спокойни, има повече работа, спестяванията са много, хората имат пари да гледат деца".

Коментари (324)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 611 Разстроено

  О Господи с какво сме заслужили това нещо,този ритнитоко?

 2. 2 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  Борисов, прави ги тези избори, като си сигурен, че ще спечелиш, а не плаши! Мен не ме е страх, че некадърните ти съпартийци, може и да не са в следващото правителство! Толкова съм отвратен от некадърното ти управление, че въобще не ме е страх, че може да бъде заменено със също толкова некадърно от БСП и ДПС! Нови избори обаче, могат все-пак да изкарат на политическата сцена и някои по-нормални, до като сега ситуацията е трагична!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 3. 3 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#1:"gembirdkz"]О Господи с какво сме заслужили това нещо,този ритнитоко?[/quote]

  С вота на народа. Тъпото е, че "блока" няма да излезе. Ще излезе само РК с 2-3ма депутати.

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 4. 4 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2391 Неутрално

  Борисов плаши България.

 5. 5 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Пресрочни избори.

  ДСБ да напусне управлението амблок.

 6. 6 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 873 Весело

  Какво, какво ги чака да направят, че не разбрах?

 7. 7 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Рекетьорското в Баце никога няма да изчезне.

 8. 8 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 3608 Неутрално

  Ако влезе електронното дистанционно гласуване преди едни предсрочни избори, процентите на РБ ще скочат тройно.
  Тогава коалицията с Герб ще има друга тежест...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 9. 9 Профил на casinoto
  casinoto
  Рейтинг: 554 Неутрално

  На Реформаторите ще им е за последно - нема да влязат ако има предсрочни.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 10. 10 Профил на kamm
  kamm
  Рейтинг: 470 Неутрално

  То, това си може само. Какво друго. Пък си мисля, че това е поредния PR ход...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 11. 11 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  Баце го е страх от предсрочни избори

  The best way to predict the future is to invent it.
 12. 12 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "Другият вариант е предсрочни избори веднага - февруари или март и дотогава безвремие и всичко спира."
  Ами то си е спряло.
  Освен ако не отчитаме, че в определени случаи върви назад.
  Така, че спирането може и да е за добро!

 13. 13 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 3887 Неутрално

  Бахахахах, Боце плаши с избори, но нещо май не му се щат. Щели да управляват с АБВ и патриотите, хахахахах, математика учил ли е тоя?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 14. 14 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1606 Неутрално

  Баце заплашва :-)
  Човек не може да избяга от миналото си.
  И пак раздува опорката със „стабилността” и плаши със зимата. Смешко, да беше мислил когато легна на цаЦАРа
  ОСТАВКАБЕ!!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 15. 15 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#2:"Георги"]... докато сега ситуацията е трагична! [/quote]

  - меко казано...

 16. 16 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 729 Любопитно

  ...отбеляза, че истинската му надежда е ДСБ като преценят днес, че убиват стабилността и тласкат страната към хаос

  Стабилността на КОЙ е ключова за Баце, кой знае какъв хаос ще настане ако България се превърне в правова държава с върховенство на закона

 17. 17 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1193 Неутрално

  При предсрочни избори, реформаторите няма да фанат и субсидия, ама и Бойко ще изгуби позиции и ще трябва да се съешава с други.

 18. 18 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Борисов заплаши партньорите си с предсрочни парламентарни избори
  ----------------------------------------
  Мислете си, че само ви заплашва

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 19. 19 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 776 Неутрално

  Късно е, Борисов, късно е.
  А реално Радан не искаше много и в името на това направи много отстъпки.
  Пък и ние покрай него.

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 20. 20 Профил на angelpetrov
  angelpetrov
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Браво на Борисов. Тия така наречени реформатори бягат като дявол от тамян от такива избори. Сега им е дошло да папкат. Кога друг път ? Едвам взеха 8.9% на изборите, в парламента нямат дори 10%, а в правителството са 33%. Да не говорим, че уредиха и антуража си.
  Бъдете сигурни, че ще се скрият в черупките и няма да се правят на интересни.

 21. 21 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#2:"Георги"]докато сега ситуацията е трагична! [/quote]

  ...меко казано...

 22. 22 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Бойко Методиев Борисов - същото чучело като Орешарски.
  И двамата слуги на ДпС.
  Срам за България!

 23. 23 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 873 Неутрално

  До коментар [#2] от "Георги":

  Коментарът ти е олицетворение на Драгалевската мисъл!

  Трябва да ти сложат много плюсове.

 24. 24 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Тази заплаха важи с пълна сила и за самия Бойко, той да не се мисли за перманентно избран,бързо забравихме 2013 год....

 25. 25 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  [quote#8:"Депутат 241"]Ако влезе електронното дистанционно гласуване преди едни предсрочни избори[/quote]
  Никога, повтарям никога, комунистическо-кДС номенклатурата, дето е узурпирала държавата, няма да позволи електронно гласуване! До като не излязат 1-2 милиона българи на улиците и площадите, статуквото няма да помръдне!!!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 26. 26 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#8] от "Депутат 241":

  процентите на РБ ще скочат тройно.
  -------------------------------
  вЕрвай си.......

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 27. 27 Профил на petar__
  petar__
  Рейтинг: 348 Неутрално

  Бойко, сметчиците няма да ти излезнат
  ще правиш само каквото ти кажат
  а ако решат да те пенсионират ще те кандидатират за президент

 28. 28 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4687 Неутрално

  [quote#9:"casinoto"]На Реформаторите ще им е за последно - нема да влязат ако има предсрочни. [/quote]
  ЕВРОФОНДОВЕ дали ЩЕ ВЛЯЗАТ
  в джобчетата на ББ,Пеевски,Местан и Компания
  Това е ГОЛЕМИЯТ ДЕРТ на ББ
  Затова и снизходява да обръща внимание
  на РБ и да следи действията им...
  Защото НЯМА ЛИ ЕВРОФОНДОВЕ
  АБСТИНЕНЦИЯТА ЗА КЛЕПТОКРАЦИЯТА
  ще стане НЕУДЪРЖИМА

 29. 29 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 264 Неутрално

  "Другият вариант е предсрочни избори веднага - февруари или март и дотогава безвремие и всичко спира. Март има парламентарни избори подреждат ни хората, но вече ГЕРБ и РБ няма да имат срещи, те няма да участват повече в общо правителство, аз с ДПС коалиция няма да направя, въпреки техните опорни точки това да говорят, продължи Борисов."

  Хаха, точно. Сега, г-н Борисов, сега! Ако излязат - сега. Щото до президентските ше има да ви калят, да повтарят "Бостан"....сега!

 30. 30 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Давай Бат'Бойко аз съм с теб за предсрочни избори!
  Няма нужда да чакаш президентските, пускай ги февруари-март!

 31. 31 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1286 Любопитно

  тоя ми омръзна... 26 години дремем в безвремие, той с три месеца седнал да "плаши"

 32. 32 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 289 Неутрално

  тоя па.
  какво плашиш бе.
  руски лакей.
  айде бе.
  айде на избори.
  нещо се е пообъркал за вятъра и плюенето.

 33. 33 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 893 Любопитно

  Само че на следващите избори РБ няма да падне по долу. Същото обаче не може да се каже за Герб

 34. 34 Профил на ГОГО
  ГОГО
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Ми че те ако сега излезнат в опозиция, после ще имат повече гласове на предсрочни избори. Са Реформаторите ще е самоубийствено, ако останат в коалицията.

 35. 35 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 566 Весело

  Баце и Доган да излязат като мъже(жени) и да консумират връзката си публично. Стига са се крили по храстите, а БСП да им е отцепка.

 36. 36 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 3887 Неутрално

  До коментар [#20] от "angelpetrov":

  Е как бягат като се оттеглят от управлението бе? Олеле...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 37. 37 Профил на rebel11
  rebel11
  Рейтинг: 213 Неутрално

  А, вие СИК Бойко, сценарийте съгласувахте ли ги с Главният рекетьор предварително?

 38. 38 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 812 Неутрално

  Време е за президентска република!

 39. 39 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  Да седнем и да се договорим какви стъпки ще предприемем? Баце, колко пъти бре? Нали преди година начертахте пътна карта, кво стана с не я? Селеш, а после искаш всички да седят около това което си изЦвъкал

 40. 40 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 873 Весело

  До коментар [#13] от "Darth Plagueis":

  Тончо, учил е математика. Има 6-ца. В понеделник, като Раданчо иде на килимчето пред него... на коленца... ква ли песен ще ми пееш?

  Ха ха ха

 41. 41 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Дневник,не Борисов плаши.
  Външните белези на плашещият - височина 170см,тегло 80кг,очи кафяви,оредял перчем.За вътрешните няма да отварям дума.

 42. 42 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1286 Весело

  [quote#25:"Георги"]никога, комунистическо-кДС номенклатурата, дето е узурпирала държавата, няма да позволи електронно гласуване[/quote]
  бе може и да е за добро, като гледам как с един мейл не могат да се оправят

 43. 43 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  До коментар [#40] от "Wornoxmaniak Обзет от храброст":

  Като гледам Баце е на колене и се моли на ДСБ

 44. 44 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 264 Неутрално

  "Борисов плаши Реформаторите..."

  Това заглавие не отговаря на истината. Реформаторите не се плашат, те точно това искат: нови избори.

 45. 45 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 867 Любопитно

  След оакването, правителството започна да говори за своето бъдеще ...

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 46. 46 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  До есента ще управляваме в малцинство с Патриотичния фронт и АБВ, обясни той.
  ............
  И с ДПС.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 47. 47 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1501 Неутрално

  Предсрочни избори - много хубаво. Няма да влязат барековци, сидеровци, вероятно и АБВ. ББ ще трябва да прави правителство с още по-силни реформатори или вече открито с ДПС.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#13] от "Darth Plagueis":

  математика учил ли е тоя?
  -------------------------
  Той не знам дали е учил, но ти със сигурност не разбираш какво е правителство на малцинството.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 50. 50 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  [quote#28:"Hawaii"]Защото НЯМА ЛИ ЕВРОФОНДОВЕ
  АБСТИНЕНЦИЯТА ЗА КЛЕПТОКРАЦИЯТА
  ще стане НЕУДЪРЖИМА[/quote]

  Няма рубли, секват потоците към мафията. Глутницата е освирепяла.

  The best way to predict the future is to invent it.
 51. 51 Профил на angelpetrov
  angelpetrov
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#36:"Darth Plagueis"]Е как бягат като се оттеглят от управлението бе? Олеле... [/quote]

  Кои се оттеглят ? Само един Иванов. И някой си Грозданов. И защо от ДСБ не искат предсрочни избори, ами ще си седят в парламента и ще си папкат ? Хайде ДСБ да се явят самостоятелно на избори и да ги видим.

 52. 52 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#48] от "The Dark Prince Of Bankya":

  Защо ли ми изскочи след като прочетох за заплахите на светилото?
  ----------------------------------
  Защо ли се сещам за wishful-thinking, като чета горното?

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 53. 53 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 556 Неутрално

  Боко се сърди на другите, за неща които сам си направи!!!! Изнудвач/рекетьор - ОСТАВКА!!!

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 54. 54 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Бойчо ни заплашва. с безвремие и липса на стабилност.
  той коалиция с ДПС нямал да прави?!?

  Бойчо, ти от години не правиш абсолютно нищо, за да ограничиш властта, покварата и влиянието на ДПС. дори напротив! активно си сътрудничиш с агент Сава, агент Павел и агент Гоце, за да умилостивиш тези предатели от ДС. противно на националните интереси.

  Бойчо, сподели с нас какво стана със съдебната реформа, със здравопазването, с пенсионната реформа и най-вече, докъде я докара с електронното правителство и тоталната прозрачност за работата на прокуратурата и следствието, съда, еврофондовете, реформите в министерствата и агенциите.

  а кокошките можеш да продължаваш да плашиш. ако и те продължават да ти се връзват на простотиите. страхливец!

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 55. 55 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1450 Весело

  Днес вече си понесох дозата инфо отрова.Мерси, не употребявам.
  И ясно, бостанът ще е идеологически издържан,партийно предан,православно-правоверен.Добре, еретиците се отделят.

 56. 56 Профил на redsky
  redsky
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Кой плашиш бе Боко? Народа не го е страх от избори! Подавай оставка веднага!

 57. 57 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  Баце, Баце иЧ те нема!!!

  Имало едно време ссср...
 58. 58 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 873 Весело

  Това е историята на ученика, който надмина учителя си. Засега ситуацията Кънев срещу Костов напълно потвърждава древната мисъл.

  Все съм си мислил, че никой никъде никога няма да надмине Костов и до каквото и да се докосне все ще се съсипва, дори ДСБ.

  Обаче Раданчо ще му открадне палмата. Види се.

 59. 59 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 418 Неутрално
 60. 60 Профил на mitkaloto_
  mitkaloto_
  Рейтинг: 628 Неутрално

  "До есента ще управляваме в малцинство с Патриотичния фронт и АБВ", заявява Борисов.
  Премиерът не бива да подценява избирателите си - все повече хора разбират, че ГЕРБ управлява в МНОЗИНСТВО с ДПС, Гоце и още някакви мижитурки. Хайде, да не се прави на невинна девица.
  И да не плаши с предсрочни избори - освен, ако ЦвЦв вече не е уредил мача.

  Get Carter (Mike Hodges)
 61. 61 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 213 Неутрално

  [quote#11:"EU defender"]Баце го е страх от предсрочни избори? [/quote]
  [quote#19:"Dexx"]Късно е, Борисов, късно е.
  А реално Радан не искаше много и в името на това направи много отстъпки. Пък и ние покрай него. [/quote]
  За всички е ясно, че имаме "патова" ситуация! Ако нещо не се промени, но КОЙ ли да го направи, кой си реже сам клона дето седи на него?!!!

 62. 62 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  Боце, само една дума - ОСТАВКА!

  Мома, връщай 12 и 12А!
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 64. 65 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#47] от "spiegel":

  ББ ще трябва да прави правителство с още по-силни реформатори или вече открито с ДПС
  -------------------------------------
  Много си сигурен , че ще му е нужна коалиция.
  ДПС - не разбрахте ли най-сетне, че няма да го бъде.
  С БСП от друга страна е напълно възможно , ако ДСБ в частност продължи, а РБ като цяло започне с костовашките магистрални номера......

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 65. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 68 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Разцепени, РъБ-четата нЕмат шанс да влезнат в парлаМЕНТА!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 68. 69 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 626 Неутрално

  Ама и вие първо нали трябва да организират електората и тогава ще се кандърдисат за избори.

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 69. 70 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#60] от "mitkaloto_":

  Премиерът не бива да подценява избирателите си
  --------------------------------------------------------
  Ами истината е, че избирателите му с радост биха ви натрили носовете с едни избори още януари месец по възможност.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 70. 71 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1856 Весело

  Това е добро решение - парламентарни с президентски. Един известен период начело на държавата ще бъде... Инерцията...

 71. 72 Профил на sherekhan
  sherekhan
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Предстрочни избори - ДА!
  Ама РБ повече няма да има.

  Чакаме една нова десница, отсята от плявата!

  Радан, Нейнски, Хр. Иванов и др. достойни и принципни българи!

  "От нас зависи да бъдем равноправни с другите европейски народи." Васил Левски
 72. 73 Профил на @finallymartin on twitter
  @finallymartin on twitter
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Че то това не е заплаха. То си трябва оставка на това правителство.

 73. 74 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 601 Неутрално

  До коментар [#38] от "balkantourist":
  Какъв е проблема.204 гласа ги има.Не е решил, не го е направил.

 74. 75 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 726 Неутрално

  [quote#43:"stanislavdi"]Като гледам Баце е на колене и се моли на ДСБ[/quote]

  Даа,даже и подсмърча
  http://darikradio.bg/boiko-borisov-v-godinata-na-darik~169104.html

 75. 76 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1856 Весело

  До коментар [#67] от "Wornoxmaniak Обзет от храброст":

  Ей, не маже да изкара един мандат като хората тъз кратуна, а?

 76. 77 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 899 Неутрално

  Този се е самозабравил. Прави се, че мисли и раздава непоискани съвети. Не може да му се има доверие, защото то не струва пукната пара за него. Като всеки милиционерски примат, уважава САМО правото на силния, НЕ НА ЗАКОНА. След олигавения Сесернишев може и мачо-гаменския му тон да е бил приемлив, но времето му изтече. Безполезен е.
  ОСТАВКА

  Navigare Necesse Est
 77. 78 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 3887 Неутрално

  До коментар [#40] от "Wornoxmaniak Обзет от храброст":

  Е то в Симеоново на всички пишат 6ци... Ама в реалния живот, Боце нема как да управлява с тия две партии. Бостана си е факт.

  ПП И Боце не може да направи сега избори, затова иска да ги отложи. Твърде скоро бяха предишните, нема откъде да вземат пари за нови избори.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 78. 79 Профил на sherekhan
  sherekhan
  Рейтинг: 287 Неутрално

  На ЦЦ му е прилошала, че пак трябва да вадят парички за цигански гласове.

  "От нас зависи да бъдем равноправни с другите европейски народи." Васил Левски
 79. 80 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 626 Неутрално

  Срам не срам на милата ни родина и е нужно вече едно технократско правителство със служители предимно от ЕС вкл. разните там агенции и под агенциийки.

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 80. 81 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 990 Неутрално

  [quote#26:"qwertqwert"]процентите на РБ ще скочат тройно.
  -------------------------------
  вЕрвай си....... [/quote]

  В момента избиратели много лесно могат да се прелеят от ГЕРБ в ДСБ (особено след като Драгалевският го няма). Дори и аз се замислям дали да не гласувам за тях, така че между 12 и 20% са им в кърпа вързани (освен ако не направят някоя простотия).
  ПП. Хубаво е да се изчистят от кариеристи като Москов, че това им дърпа процента надолу.

  "Да, България"
 81. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 83 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 264 Неутрално

  [quote#65:"qwertqwert"]Много си сигурен , че ще му е нужна коалиция. [/quote]

  Мхм. Не се учат от грешките си и те тва е. Ако сега сринат управлението и тласнат държавата в нова нестабилност, нови избори, хората няма да им го простят. И този път наистина изборните резултати ше са в посока, т.е. да не зависи ГЕРБ такива като Радан.
  Няма съмнение, че верните костоваци ше си гласуват за Радан, и кво от тва?

 83. 84 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 422 Неутрално

  Защо не коментирате днешните изказвания в целия им обем. Първо президента каза ,че ще предложи нови конституционни промени. Мислите ли ,че не е координирано между Плевнелиев и Б.Б. Това значи ,че се дава втори шанс за промени ала Христо Иванов..Второ Б.Б. направо кани "Да дойде Радан да се разберем". Значи има оферта. Както и предполагах Б.Б. прави салтомортале...Съдебната реформата ще мине.... Много трудно , но ще мине.....Повтаря се случая с оставката на вътрешния министър ....

 84. 85 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#79] от "sherekhan":

  Със сигурност то и др. ДПС и БСП трябва да се бръкнат иначе бая ще оредеят в НС.

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 85. 86 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 264 Неутрално

  [quote#81:"errata"]В момента избиратели много лесно могат да се прелеят от ГЕРБ в ДСБ [/quote]


  Хаха, тая мантра верно ли някой й вярва?

 86. 87 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 749 Неутрално

  ... Пътят е предсрочни избори, България или се оправя или влиза батака, докато оФцете не проумеят къде живеят и за кого гласуват. Изходът от изборите - по-силен реформаторски проект с ясен читав лидер. Възможно участие във властта с други партии само при условие с подписана точка по точка и срокове програма за реформи, читав министър председател но НЕ ТИКВА, ако не, минава в опозиция. Ако трябва, безкрайни избори и служебни правителсва до откат, докато герб не се гушнат с бсп или дпс за радост на гласоподавателите си...
  Или мартяла му идва акъла и Бъгария се оправя и става нормална държава или кучета ни яли щото сме заслужили като нация - да влизаме в криза следвана от революция, пречистане и после оправяне. Всеки народ си заслужава управниците... изборът е на българите...

  Колкото повече, толкова повече!
 87. 88 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 726 Неутрално

  [quote#81:"errata"]В момента избиратели много лесно могат да се прелеят от ГЕРБ в ДСБ[/quote]

  Къде си бил досега?В Мачу Пикчу или в кома?

 88. 89 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 3012 Неутрално

  Предсрочните избори са най доброто решение...сега и веднага...иначе реформи няма как да се правят с това мнозинство в Парламента...няма как да се угоди на всяка партия...пълно мнозинство и ГЕРБ няма да се съобразява с никой...

 89. 90 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#38] от "balkantourist":
  [quote#38:"balkantourist"]
  Време е за президентска република[/quote]

  Резултатът в този парламент ще е абсолютно същия като за съдебната реформа...всички комундели вкупом ще защитават "парламентарната република"..

 90. 91 Профил на vicovnic
  vicovnic
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Твърд, уверен, безкомпромисен КАТО ИСТИНСКИ ДЪРЖАВНИК!
  Длъжни са всички да са благодарни на ГОСПОДИН БОРИСОВ за непреклонна та му воля да се отстояват реформите в името на стабилността на държавата!Достойно!
  Нищо общо с със сополивите ревове на разни десебарчета!
  ГОСПОДИН БОРИСОВ дори им подава ръка на тези хиени!ТОва е прекалено благородно.НЕ бих направил такова нещо на за такива саботйори!
  ГОСПОДИН БОРИСОВ твърдо отстоявайте стабилността на правителството!ГЕРБ трябва да е навласт!ЕНП има нужда от Вашата власт в българия ГОСПОДИН БОРИСОВ!
  Вземайте всички готови да ви служат от РБ и ДСБ и да се продължат истинските отговорни управленс9ки политики на правителството Ви ГОСПОДИН БОРИСОВ!Вижда се ясната лоялна позиция на Москов, Танев, Ненчев, Лукарски, Кунева!Зад тях стоят множество електорат доволен от стабилността!

 91. 92 Профил на mitkaloto_
  mitkaloto_
  Рейтинг: 628 Неутрално

  До коментар [#70] от "qwertqwert":
  Една политическа партия (в случая ДСБ) трябва да си следва принципите, а не да се притеснява, дали някой щял "да й натрие носа". Във втроия случай би се обърнала на фурнаджийска лопата, на каквато прилича лицето Борисов.
  Така че, ДСБ по-далеч от нечистоплътието. Крайно време е. Място за компромиси няма.

  Get Carter (Mike Hodges)
 92. 93 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  ми дай да видим как ще ти се отразят винетките и горските джипове за 200 000 лева на изборите? нещо освен гафове да сте свършили от изборите насам?

 93. 94 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2482 Неутрално

  “До есента ще управляваме в малцинство с Патриотичния фронт и АБВ, обясни той.”

  Ако от ДСБ сега ревнат “на оружие”, догодина наесен социолозите може и да не ги хващат... Един лидер трябва да прецени, кога повлича надолу собствената си формация, ама точно в ДСБ това май много не им е ясно!

  I Want To Believe
 94. 95 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Страхливия ревльо тръгнал да заплашва!

 95. 96 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1293 Весело

  Най-добре е Боко и Радан да плеснат с ръце, па да се прегърнат. Така и така заедно подкараха мандата, поне да го доизкарат. За да знам поне на следващите избори, че така и така няма вече за кой да гласувам.

  /не се чете/
 96. 97 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 264 Неутрално

  [quote#89:"BGman1"].пълно мнозинство и ГЕРБ няма да се съобразява с никой..[/quote]


  Точно. Те затва и реформаторите, мисля си, ше проявят здрав разум и няма да излязат от коалицията. Щото този път те еднолично ше са Костинброд 2. Найс, а?

 97. 98 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3216 Неутрално

  [quote#78:"Darth Plagueis"]Твърде скоро бяха предишните, нема откъде да вземат пари за нови избори. [/quote]
  Целта на това да се сменят повече правителства за по-малко време е във властта за да се размива отговорността и напампуркването на държавата с по-големи дългове!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 98. 99 Профил на Radical
  Radical
  Рейтинг: 367 Любопитно

  Ако се появи нов политически субект с гаранции за промяна на съдебната система, има шанс да грабне пълно мнозинство при предсрочни. Видя се, че всеки един от индивидите в парламента е затънал в блатото, няма перспективи там.

 99. 100 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 873 Неутрално

  Към привържениците на ДСБ: На коментар номер 6 трябва да слагате само минуси (не плюсове).

  Десебар и мисъл са две несъвместими явления!

  Чат ли сте?

  [quote#6:"Wornoxmaniak Обзет от храброст"]Какво, какво ги чака да направят, че не разбрах?
  [/quote]


  И слушайте Дарик. В момента говори председателят на СДС ... как насоли Раданчо, мале, мале вика му: ОСТАВКА!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK