Радан Кънев: Предоговаряне на коалицията с ГЕРБ е призив: "Ела, Цецо, излъжи ме пак"

Радан Кънев

© Георги Кожухаров

Радан КъневМиналата седмица лидерът на ДСБ и съпредседател на парламентарната група на ДСБ Радан Кънев заяви, че сваля доверието си от правителството на Бойко Борисов и става опозиционен депутат, след като мнозинството в парламента, включително партньорите в управлението ГЕРБ и Патриотичен фронт, приеха промени в Конституцията на АБВ, а не на Блока.


След това в събота партията последва лидера си и ДСБ излезе в опозиция, но без Петър Москов, който предпочете да остане здравен министър и да подаде оставка от зам.-председателския пост в партията. В понеделник партията на Меглена Кунева - "Движение България на гражданите" обяви, че остава във властта. Същото направиха и останалите формации в Реформаторския блок - СДС, БЗНС и НПСД.


"Дневник" разговоря с Радан Кънев във вторник, малко след като приключи извънредният изпълнителен съвет на Блока, на който всички партии без ДСБ решиха да предложат на ГЕРБ актуализация на коалиционното споразумение, така че в първите шест месеца на следващата година да се проведат амбициозни реформи, които през първата година от управлението не са били извършени.
Според Вас какво в момента е Реформаторският блок?


- Реформаторският блок винаги е бил две неща - политическа коалиция от няколко партии, които не можаха да прескочат бариерата за влизане в парламента на изборите през 2013 г., и съюз, който единствен в българската политика предлага важните реформи - по наше мнение, спасителни за нацията. Тази двойственост продължава, защото за съжаление все повече сме първото, все по-малко второто. За много свои избиратели е голямо разочарование.


Как парламентарната група ще взима решения, след като ДСБ реши да излезе в опозиция, а останалите партии - ДБГ, СДС, БЗНС и НПСД, решиха да останат във властта?


- За мен залогът в сегашната ситуация е много по-голям от вътрешната ситуация в Реформаторския блок. Въпросът дали България ще има дясна опозиция е първостепенен, а въпросът какво ще се случи вътре в Блока е може би третостепенен. Значително по-важно е какво ще се случи в ГЕРБ. Така че аз бих предпочел да говоря за нуждата от десни реформаторски политики у нас, а не за нуждата от консолидация в рамките на Блока.


Във вторник на извънредния изпълнителен съвет казах две неща на колегите от другите партии. Първото е, че след две години усилия повече инициатива от ДСБ за подкрепа на Блока не могат да очакват. Другото - ако не са го разбрали за една година, че от 14 септември миналата година моята кандидатура за лидер на Реформаторите никога не е седяла. И да ми я предлагат, не бих я приел. Това не отменя нуждата от лидерство.


Кои са причините ДСБ да реши да излезе в опозиция?


- Влязохме в управлението с целите да елиминираме остатъците от тройната коалиция зад кабинета "Орешарски", да оттласнем страната от хората, които потопиха КТБ и целите публични финанси, които избраха Делян Пеевски за председател на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС).


Също така да дадем дясна реформаторска политика на България с най-важната част - поставянето на основите на българското правосъдие. В момента, в който върховните съдии са на улицата и протестират, съвсем очевидно е, че политиката не е осигурила основите на къщата, върху които може да се гради.


Направихме тежки компромиси в името на това управление. Основните са създаването на мнозинство с участието на партията на президента Георги Първанов - АБВ, примиряването, че с министерстването на Ивайло Калфин социалната система няма да бъде реформирана, очевидното нежелание на всичките ни партньори, включително на част от партиите в Реформаторския блок, да се реформира администрацията и да се преодолее партизанщината. България е на прага да рухне под тежестта на администрацията си. Който не го вижда, зле разбира от управленски процеси.


Преминахме тежката провокация с национализацията на сметките в частните пенсионни фондове, която дойде само месец след встъпването в длъжност на правителството, за да стигнем до бюджета за 2016 г., който аз днес мога спокойно да кажа, че не бих гласувал, дори не би ми минало през ума да гласувам "за". Както в частта за държавното обществено осигуряване, така и в частта му за републиканския бюджет, ако очаквах, че ще бъдем издънени след една седмица за конституционните промени.


Много показателно е, че ГЕРБ промениха първоначалния план за гласуване. Според програмата, която бяхме обсъждали на председателски съвет в парламента, трябваше през първата седмица на декември да се гласува Конституцията, а през втората - бюджетът. Когато видях тази размяна, на мен ми стана ясно какво ни чака на второто четене на поправките в Конституцията.


В крайна сметка не можем да не видим, че през цялата година - особено след лятото, когато беше постигнат юлският компромис, демонстративно управлението вървеше към мнозинства с ДПС и АБВ, без съгласуване с Реформаторския блок, без преговори във формат мнозинство. А директно със законодателни мерки, които теглят държавата назад или в най-добрия случай запазват статуквото, обезпечени с ретроградното мнозинство ГЕРБ, ДПС и АБВ. Нещо, което ако си спомняте, от Америка предупреждавах с един пост в блога си.


Много важен момент са местните избори, защото те бяха тест дали десните партии в управлението получават доверие. Те получаваха по-голямо доверие спрямо парламентарния вот през 2014 г. Сега ГЕРБ не получиха повече гласове при пропорционалните листи, но успехът им при кметовете е феноменален. Реформаторският блок в листите е втори на областно ниво. Той заздрави позициите си. Българският избирател каза, че дава кредит за по-дясно и по-реформаторско управление, а не за лъкатушене с ДПС и АБВ, които не са победители на местните избори.


Вместо националното управление да се завърти в тази посока, видяхме обратното - забрана от централата на ГЕРБ за местни десни коалиции и власт на плаващите мнозинства както във всеки отделен общински съвет, така и в парламента.


Дясното не може да плава. Който иска, може да си плава. Дясното е стабилност и ясна посока, така че наистина гласуването за Конституцията и отмятането от компромиса от юли преля чашата на всички десебари.


Единна ли е ДСБ в решението за излизане в опозиция? Само Петър Москов ли не беше съгласен с решението на партията?


- Не го познавам другия - това в кръга на шегата. Повечето колеги от ръководството бяха съгласували позицията си с организациите, в които работят, включително най-силната организация на партията в София проведе форум два дни по-рано, на който категорично застане зад мен като лидер на партията и зад решението за опозиция.


Тоест не виждате разделение в партията?


- Не, не виждам разделение в партията.


Смятате ли, че с оттеглянето на Петър Москов като зам.-председател на партията той се разграничи достатъчно от ДСБ? Чуват се гласове за изключването му. Също така днес председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов намекна, че Москов продължава да бъде министър на ДСБ и партията не е в опозиция.


- Не се учудвам, че Цветанов нещо в политиката не може да го разбере. Не си правим политическите ходове по това дали са разбираеми за Цветанов. Искам да отбележа, че ДСБ е доста особена партия - нито националното ръководство, нито местната организация, може да те изключват. Имаме сложна процедура с независим вътрешнопартиен арбитраж, който може да направи преценка дали е нарушен уставът и колко тежко е нарушен.


Доколкото разбрах вече има някакви сигнали, но не съм запознат, защото той наистина е независим.


Личното ми мнение е, че играта на изключване и отлюспване трябва да е в миналото на десницата. Петър е направил достатъчно тежък избор, достатъчно тежки последици има върху себе си в този момент. Разглеждам хода му като избор на лекар, тоест, че в алтернативата между медицината и политиката той избра медицината, да върши реформата си и да плати много тежка политическа цена за това решение.


Не бих хвърлил камък върху него, но няма как и да представлява партията в правителството.


Как четете твърдението на Москов, че ДСБ се капсулира?


- Не бих коментирал политическите му твърдения. Разбирам и уважавам избора му като професионален.


Не виждате друг мотив, извън професионалния му избор да остане в правителството?


- Не виждам.


Радан Кънев: Предоговаряне на коалицията с ГЕРБ е призив: "Ела, Цецо, излъжи ме пак"

© Георги Кожухаров


От партията на Меглена Кунева се чуват обвинения, че Вие и Москов сте уговаряли с Борисов бъдещите стъпки на управлението на срещи в Банкя, без да има техен представител. Отчитате ли като грешка тези действия, ако са верни?


- Въобще не мога да коментирам подобни твърдения. Никога не съм имал правото да преговарям от името на Реформаторския блок. От есента на миналата година не съм имал и претенцията, не съм бил кандидат за подобна позиция. Така че никой не може да се измива ръцете с моите контакти с когото и да било.


Толкова съм далеч от подмятането на реплики вътре в Блока, толкова съм далеч от това да кажа лоша дума за някого от колегите си, че няма накъде. Гледам напред и се чудя как може България да излезе от кризата, в която структурирането на ретроградното мнозинство ГЕРБ, АБВ и ДПС ни вкарва отново.


Правили ли сте опити и какви да убедите останалите партии в Реформаторския блок и те да излязат в опозиция, която да спре ретроградния ход на управлението?


- На председателския съвет на Реформаторите днес предложих нещо повече. Предложих политическо решение за излизане от кризата - да настояваме Бойко Борисов да подаде оставката на това правителство и да сформира нов кабинет в рамките на 43-ото Народно събрание. Това е най-нормално политическа практика и ако някой се учудва, трябва да чете история - тя често помага в политиката.


Второ, че съм убеден, че без подобен ход на Борисов 43-ият парламент не може да си изкара мандата. Също така правителство, което не реформира и робува на партии като АБВ, които на всичкото отгоре се защитават, че нямат споразумение с всички коалиционни партньори, а само с ГЕРБ, не може да се справи с икономиката и публичните финанси.


Каквото и да си говорим, ние наистина имаме увеличени приходи, но те се дължат на тежки репресивни мерки през 2015 г. Не го казвам с лошо. Знаете, че и в социалното, и в здравното осигуряване, имаше увеличаване на репресията срещу неплащащите, което е вече консумирано. Този ефект няма да го има догодина. Стягането на митническата дейност чудесно, че е направено, но то също няма прогресивно да увеличава приходите. Ние сме изстискали до максимум парцала през тази година и въпреки това лошото управление на публичните финанси ни вкарва в следваща вълна от задлъжняване.


Няма да се сбъдне прогнозата на Борисов за намаляващ дефицит през следващата година, ако не се направят тежки реформи, които това мнозинство не може да направи.


Защо не подкрепихте предложението на партията на Меглена Кунева за шестмесечен период, в който да се проведат амбициозни реформи в съдебната система, антикорупционното законодателство, здравеопазването, образованието и още други, с което останалите партии в Блока заявиха желание да актуализират коалиционното споразумение с ГЕРБ?


- Пожелавам им успех в това усилие. За мен в случая предоговаряне без ново правителство и без ново коалиционно споразумение за нов кабинет е измиване на ръцете. Това е призив към партньорите в парламента: "Ела, Цецо, излъжи ме пак", за да се направя, че ти вярвам и да си измия ръцете пред избирателите.


Този ход е парлама и не може да доведе до нищо повече, освен това, че след шест месеца да констатираме пак, че са ни излъгали или евентуално да подпишем това споразумение с толкова общи и оптекаеми думи, че да можем да твърдим, че не са ни излъгали.


Доверието на ДСБ е твърде изчерпано, за да може да повярваме на нова декларация.


Какво ново мнозинство си представяте в сегашния парламент?


- Този разговор бих го оставил с ГЕРБ. Стига Борисов да има желание да състави ново правителство. Трябва да седнем и трезво да помислим. Бих си го представил дори в същия формат, но без уговорки: "Подкрепям, но не участвам" и "Подписвам, но само с едната партия". Едната роля е на Патриотичния фронт, а другата на АБВ. И двете са изцяло безотговорни като форма на ангажимент към управлението. Не случайно цялата отговорност се струпва върху Реформаторския блок.


Няма ли вариант за промяна на отношенията в коалицията ГЕРБ и Реформаторски блок и партньорите Патриотичен фронт и АБВ?


- Има, но в ДСБ нямаме доверие за такъв вариант. Вариант е ново коалиционно споразумение и ново правителство в този парламент.


Ако не се събере смелост за нов кабинет в това Народно събрание, излизането на ДСБ в опозиция е добре за страната. На първо място, защото изобщо се появява опозиция. Виждате как изведнъж БСП излязоха от летаргията и заговориха за вот на недоверие. Дори да събудим за кратко столетницата си е някакво събитие.


На второ място управлението на ГЕРБ, ДПС и АБВ с финансов министър Владислав Горанов има отчайваща нужда от дясна опозиция, която се усеща от всичките избиратели и на ГЕРБ, и на Реформаторите, и на Патриотичния фронт и кой знае за кои други избиратели. Защото те не са гласували да ги управляват ДПС и АБВ.


На местните избори го казаха още веднъж, че искат да ги управляват дясно мнозинство с десни прозападни реформаторски политики, така че съм дълбоко убеден, че не става дума капсулиране. В момента съм най-отвореният човек към колегите си в Блока, към колегите си от ГЕРБ, които виждат тази нужда, и смятам, че на следващите парламентарни избори дясна политическа опозиция ще бъде втората политическа сила в страната след ГЕРБ. Не си правя илюзии за първа.


Радан Кънев: Предоговаряне на коалицията с ГЕРБ е призив: "Ела, Цецо, излъжи ме пак"

© Анелия Николова


Има слухове, че подготвяте нова партия. Доколко са верни те?


- На разни хора всичко им се върти около моето лидерство. Аз съм лидер на ДСБ и вярвам, че партията има нужда да се промени много точно в отварянето си към нови хора. Това е нещо, което ние тежко пренебрегнахме в Реформаторския блок. Престанахме да работим за ДСБ, а работихме за привличане на нови хора в гражданските съвети на Реформаторския блок като индивидуални членове и експерти. Огромна част от тези хора партизанските страсти в Блока ги отстреляха и те не стигнаха до реална политическа надпревара. Това е, което няма да допусна да се случи отново.


Да разбирам ли, че ДСБ ще прави нов граждански съвет или друг вид формат, който да изважда партията извън капсулирането?


- Няма да влизам в детайли, защото не смятам, че има значение.


Дали подалият оставка от поста правосъден министър Христо Иванов би бил част от такъв съвет?


- Привличането и на експерти, и на нови политически лица, е изключително важно, но най-важно е отварянето към всичко хора, които да гласували в дясно през последните години и искат дясното управление. Имам предвид отваряне към избиратели, към експерти, но и към функционери, политици и кандидати.


Казах на колегите от Реформаторския блок, че аз не драматизирам моментното разделение на Блока - от една страната на ДСБ и на депутатите от гражданската квота, които не подкрепят управлението, и на останалите народни представители от другите партии, които подкрепят управлението. Убеден съм, че в тези преговори за нова декларация или как там го нарекат те ще бъдат тежко излъгани и до края на лятото всички ще бъдем заедно в опозиция.


Тоест не изключвате вариант целият Реформаторски блок да излезе в опозиция, макар и след няколко месеца?


- То е нарисувано. Всеки си има нива на търпимост и всеки си има червени линии. За мен съдебната реформа и всевластието на прокуратурата в България са червена линия, която не може да се премине. България е държава с високи нива на корупция, на политическа корупция на високите етажи. Няма обвинения, единичните обвинения са калпави и стигат до оправдателни присъди.


Тези папка с тази корупция нали са някъде. Всъщност всевластната и безконтролна прокуратура държи политическата класа на каишка. Имаме зависими управляващи. Видяхте какво мнозинство се събра против реформата. Докато това нещо не се прекрати, ще се краде от брутния вътрешен продукт на нацията, управляващите ще продължат да злоупотребяват, независимо от коя партия са, и ще завличат страната към финансово дъно.


Ако ГЕРБ реши да проведе съдебна реформа в правилната посока, пък било и без нов кабинет и ново коалиционно споразумение, ДСБ ще ги подкрепи ли? Вече се говори за нова процедура за конституционни промени.


- Всичко във вярната посока - по-дясна политика и повече реформаторска политика, ще получи подкрепа. Ние сме отворени и диалогични в настоящата ситуация, но искаме да покажем, че за нас властта не е никаква самоцел и сме винаги готови да се разделим с нея, когато реформите не се извършват. Можем да подкрепяме реформи и без власт в ръцете си.


Защо чак през март ДСБ ще проведе конгрес, на който да реши дали напуска Реформаторския блок? Няма ли необходимите условия за извънреден конгрес?


- Не виждам нищо спешно.


Не изглежда ли шизофренично и иновация в демокрацията в една парламентарна група да има едновременно партия в опозиция и формации в управлението?


- Няма да ни е първата иновация в рамките на Реформаторския блок. Извън това аз дори предполагам, че към днешна дата през 2016 г. ДСБ ще има най-малко две национални събрания. Тази година не проведохме, така че може би ще се наложи да компенсираме.


За какво намеквате? Какви решения смятате, че ще бъдат взети на двете събрания догодина?


- На този етап бих задържал тази информация.


Ще се кандидатирате ли за президент? По време на кампанията за местните избори заявихте, че сте готови, но ако ГЕРБ и Реформаторите проведат общи вътрешни избори за подбор на претендент. От СДС предложиха вътрешни избори само в Блока. Все още ли стои на масата кандидатурата Ви за държавен глава?


- След като Борисов ми откри кампанията онзи ден, длъжен съм да го обмисля.


Какъв партньор е Бойко Борисов?


- Не съм разглеждал Бойко Борисов като партньор. Може би, защото никога не съм имал правото да разговарям с него като лидер на Реформаторския блок. Разговорите са били като премиер и като един от лидерите на партии в мнозинството в парламента. Те са били доста опознавателни и на момента доста задълбочени политически. Можете да го попитате и да ви каже, че никога не са били свързани с назначения, уволнения и други подобни дребнотемия в политиката.


За Борисов мога да кажа, че не ме е лъгал. Направих си рекапитулация на повече от година интензивен контакт и стигна до извода, че не ме е лъгал.


Дори и за съдебната реформа и промените в Конституцията?


- Да, дори и за съдебната реформа и конституционните промени. Мога да кажа за човека, който ми е бил партньор в рамките на 43-ия парламент, лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, че оценката ми е за много несигурен партньор. Доверието ми в него е изчерпано.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (159)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1228 Весело

  А оставка, кога?!?!?

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 2. 2 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 627 Весело

  Хи, хи, хи, до сега пеехте "Води ме в някоя квартална кръчма", пък сега коя ще слушаме?

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Хе-хе: кучетата се заръфаха...
  Явно много им се е насъбрало; много истини - неизказани; много компромиси - нетърпими....

 5. 5 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 627 Любопитно

  При "демокрацията" властта е на демоса, но не всички жители на една страна са демос! Интересно " България на гражданите" означава ли че всички са граждани или има и по-граждани?
  А грантаджиите граждани ли са на България или само работят в нея?

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Весело
  - ИЗВИНИ СЕ БЕ .... подай оставка !!!


  настроение > подстрекателно

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 8. 8 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3412 Весело

  ,,Радан Кънев: Предоговаряне на коалицията с ГЕРБ е призив: "Ела, Цецо, излъжи ме пак",,

  Верно е Радане, ти си най велик. Земай власта, че да спрат отново присъединителните фондове за да са докажиш кат премиер, като направиш бюджетния дефицит отново на 1,5 млрд лева, щото сега е свален на около 700 млн. лв.

 9. 9 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  "Не се учудвам, че Цветанов нещо в политиката не може да го разбере. Не си правим политическите ходове по това дали са разбираеми за Цветанов. "
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 10. 10 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 571 Гневно

  Днес не смеем да оценим политическия ни Модел на общуване в модерно Общество - той имитира хстабилност и нищо не подава за общото ни, Устойчиво развитие ...
  Моделът ни на общ живот е паднал в пълното си омерзение към идеята, която го вкара в "кръговото" ...
  Какво се случва и защо, не ни е положено да сещаме дори ??? ...

 11. 11 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 2166 Любопитно
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Весело

  До коментар [#9] от "virtual brain":

  Нали разбираш колко е тъпо това изказване? Той Кънев си прави политическите ходове така, че за никого да не са разбираеми, да оставим Цветанов.

  Доброто е заразно
 14. 14 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3412 Весело

  [quote#5:"makadam"]А грантаджиите граждани ли са на България или само работят в нея? [/quote]

  Е разбрафме, чи грантажийскити граждани са ГЕРБ-ажии. А истинскити граждани са зад ДСБ и са борат за истинска димокрация таз вечер с три различни протеста от три различни партии по един и същи час в различни точки на София и после събрали се заедно

 15. 15 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Много е прав Радан Кънев - "парцалът" наистина започна да се изстисква още през 2009 година от Дянков, а Владко върви по неговите стъпки, даже с по-голям хъс. Само дето не си дава сметка, че увеличаването на приходите с максимално извиване ръцете на обикновените хора вече води до нова, още по-тежка стагнация, предизвикана от неплатежоспособността обедняващото население. В същото време всеки ден се вемат нови заеми, които изобщо не отиват за полезни цели, а за запушване на безбройните пробойни в бюджета. Заемите по принцип са добър инструмент, но само в ръцете на Майстор. А Владко не е такъв майстор, защото е свикнал цял живот да бъде втори, да е калфа и затова е нерешителен, не умее да насочи правилно паричните потоци, щото да произведе растеж. Но..това са сложни въпроси, неразбираеми за сегашните управляващи от Герб. Те ще бъдат решени след време, когато народът "прогледне". Сега е рано, харизмата на Баце още "работи" безотказно. Ние пък можем да чекаме

 16. 16 Профил на krastitel
  krastitel
  Рейтинг: 464 Неутрално

  Уникално откровено и добро интервю - назовава проблемите и злодеите директно, както и страхливците. Браво.

  krastitel
 17. 17 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Честен и силен човек!
  Респект!

 18. 18 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Що не го опандизихте ами оказвахте влияние, за да го оправдаят доказано виновен!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 19. 19 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Радан Кънев е Човекът. Политик, който предлага политики, достойнство и просперитет на нацията. Благодарим му за куража!

  Navigare Necesse Est
 20. 20 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3412 Весело

  [quote#12:"Бежанци > Атентати > Patriot Act в ЕС и диктатура"]Такъв случай е съдебната реформа. [/quote]

  Ква ти съдебна риформа ве 6х6

 21. 21 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Има ли, Откровена, Разумна и Достоверна политическа коалиция за Управление, която да не допуска своето предоговаряне ??? ...
  Дано Даниел Смилов ни обясни ...

 22. 22 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 627 Любопитно

  Тези защо не празнуваха на седми декември годишнината от създаването на СДС? Срам ли ги е, що ли? Хайде, старите седесари си отиват при старите на БСП, но потомците им защо си траят?

 23. 23 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2108 Неутрално

  Дали е прав,колко е прав,но човека си казва мнението и позицията по отделните въпроси.Искам такива хора.Обаче 204 марули не искат такива хора.

 24. 24 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2360 Неутрално

  Тримата по-горе, можете ли да осъзнаете какво сте прочели, ако сте го прочели?
  Добре обосновано обяснение на действията му, като лидер на ДСБ. Това разбирам от прочетеното интервю.

 25. 25 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2813 Неутрално

  В цялото доста сложно положение забелязвам свежа нотка - никой вече не споменава БСП!

 26. 26 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2360 Неутрално

  Извинявам се на тези излезли надмен, отнася се до тримата"първи"

 27. 27 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#26:"batzdravo"]Извинявам се на тези излезли надмен, отнася се до тримата"първи" [/quote]

  Хората са на норма, кога да им остане време да четат?

 28. 28 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 733 Весело

  Като има балъци като радан,кой от където и да се появи все ще го лъже.Кадрите от лабораторията са обучени-понеже са обречени,да обръщат нещата,все едно са жертви вечно.И ще са жертви вечно щото са балъци.А ванчо костов ще намери отново балъци както преди.Вечна им памет на балъците.

  Ръй! Ръй!
 29. 29 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#12:"Бежанци > Атентати > Patriot Act в ЕС и диктатура"]но в малкото случаи, в които се опитват да свършат нещо полезно за България[/quote]
  Грантаджията работи полезно за грантодателя и като знаем, че грантодателя не е филантроп , а гонител на печалбата, то следва и съответната подкрепа. Печелещият ще го подкрепя, губещият ще го псува и при първия удобен случай ще го цапардоса!

 30. 30 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1022 Весело

  Радан ауу! Тоя чак сега ли разбра, че ББ ще си прави каквото си иска?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 31. 31 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2360 Неутрално

  [quote#7:"barcelonski"]- ИЗВИНИ СЕ БЕ .... подай оставка !!!


  настроение > подстрекателно [/quote]

  А ти като какъв я искаш, и от кого? От ЦвъкаШтия не по-умни от теб словосъчетания?
  Скрий се в кучкарника, каракачанке, съученичко от помощното училище на Цвък!
  Тук споделят далеч по-умни и разсъждаващи без помощта на "кокалчета"! Чиба!

 32. 32 Профил на Чарли
  Чарли
  Рейтинг: 1913 Неутрално

  [quote#9:"virtual brain"]Не се учудвам, че Цветанов нещо в политиката не може да го разбере. Не си правим политическите ходове по това дали са разбираеми за Цветанов. "
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++[/quote]
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Цвиниокио. Това вече е приказно.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 33. 33 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Не е ли време мъдростите на опозиционния управляващ да спрат да пълнят медиите?

  Кой го взима на сериозно вече този?

  Вярно, че добре си чешем езиците под статиите за Кънев, но реално погледнато на следващите избори този е бита карта.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 34. 34 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#15:"Арон"]...увеличаването на приходите с максимално извиване ръцете на обикновените хора...[/quote]

  България е с една от най-либералните данъчни системи в Европа. Откъде дойде това "извиване" на ръцете, след като хората плащат символичните 10% данък? Проблемът е, че доходите са ниски, но за това пак ние сме си виновни.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 909 Неутрално

  глътка въздух за българската демокрация ,най после имаме и опозиция в този парламент

 37. 37 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Кънев има самочувствие без никакво покритие. Ако съдим по резултатите от дейността, Цветанов е далеч по-успешен политик от Радан.

 38. 38 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1456 Весело

  [quote#13:"dogwoman"]Нали разбираш колко е тъпо това изказване? [/quote]
  Разбирам, че не го разбираш. Малко над категорията ви е. Говори си с Барселонския капацитет===>>>! ----------------%&-> (настроение > ) по темата.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 39. 39 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 909 Неутрално

  За Борисов мога да кажа, че не ме е лъгал. Направих си рекапитулация на повече от година интензивен контакт и стигна до извода, че не ме е лъгал.
  ...
  Ай ся, къде е ступида, да обясни това

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 40. 40 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1927 Любопитно

  Вие не знам дали се лъжете, ама тия дето ви вярват очевадно обичат да ги лъжат !

 41. 41 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Ама и аз к'во питам, той днес е дежурен по БЛИЦ

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 42. 42 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2360 Неутрално

  [quote#13:"dogwoman"]Нали разбираш колко е тъпо това изказване? Той Кънев си прави политическите ходове така, че за никого да не са разбираеми, да оставим Цветанов.[/quote]

  И това,защо? Да го оставим Цвъцко, да си Цвъцка, и да се заемем с "неразбираемите" Раданови слова! Страхотна си! Сега остана душеприказчицата ти да се намеси и да обясни, как изцвъкването на някой, като Великия Шаман Цв ЦВ, може да "изшамани", разумните обяснения, на един диалогичен опит за обяснение на действия, лични, не на друг!

 43. 43 Профил на lemonadejoe
  lemonadejoe
  Рейтинг: 286 Неутрално

  Много хубаво е казано всичко. По коментарите се вижда, че част от читателите са разстроени, че езикът е интелигентен и няма нищо "ф-ф-фатално", че да почнат да псуват в отговор...

  Но някои го могат и без повод - "33 - партийна секретарка в леглото"?!?

 44. 44 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Аааа, той днес е дежурен по БЛИЦ

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 45. 45 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Радан Кънев е гениален. Той пръв успя да създаде партия-хермафродит. И мъж, и жена. Нито мъж, нито жена. В смисъл, сега неговата камерна партийка е в парламента с единия крак в зоната на опозицията, а с другия в зоната на управляващите. И хем плаши ГЕРБ с неща, които не зависят от него или не са по силите му, хем не иска да загуби възможността да се върне обратно. Изглежда че боледува от онази болест на психиката, която се нарича РАЗДВОЯВАНЕ НА ЛИЧНОСТТА. Само дето при него се раздвоява не личността (все пак за да има раздвояване трябва да има личност), а политическото му поведение в парламента.

  И после разправят, че българите не били умни. Я кажете къде другаде по света може да се намери опозиционен управляващ или управляващ опозиционер? А ето ние си имаме!

 46. 46 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2360 Весело

  [quote#14:"сидер"]Е разбрафме, чи грантажийскити граждани са ГЕРБ-ажии.[/quote]

  Нещо, което не си разбрал, е думичката "гранта'жийски", правописа е твой!
  ГЕРБ не са "грантаджии", те са Мафиоти, анадън му!
  "Грантовете", има речник, потърси, ако можеш, се отпускат на определени, кадърни хора, за да свършат някаква дейност!

 47. 47 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3412 Любопитно

  ,,....включително най-силната организация на партията в София проведе форум два дни по-рано, на който категорично застане зад мен като лидер на партията и зад решението за опозиция....,,

  Радане, значи два дни преди гласуването ти и ръководството сте решили ДСБ да излезе в опозиция, което означава, че поадвокатско- килифаревски пак щяхте така да го извъртите, чедори да бяха гласували вашето 6х6, щяхте да намерите, например гл. прокурор всеки ден да дава отчети в народното събрание например

 48. 48 Профил на lemonadejoe
  lemonadejoe
  Рейтинг: 286 Неутрално

  [quote#13:"dogwoman"]Той Кънев си прави политическите ходове така, че за никого да не са разбираеми[/quote]

  Ама не! Хората ги разбират. Напрегни се малко

 49. 49 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3412 Весело

  [quote#46:"batzdravo"]"Грантовете", има речник, потърси, ако можеш, се отпускат на определени, кадърни хора, за да свършат някаква дейност!
  [/quote]

  Сфинява, язе тоз нов Български език не гознам (последната думичка нарочно я оставих така)

 50. 50 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2360 Весело

  [quote#27:"Иван Петров"]Хората са на норма, кога да им остане време да четат? [/quote]


  Безумно си прав!
  Не очаквах толкова бързо, докато напиша мнението си, да ме "пометат"

 51. 51 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 708 Неутрално

  Без да е перфектен и притежаващ не малко недостатъци, все пак Радан Кънев е на светлинни години над останалата политическа сволочь. Просто демонстрира друга класа.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 52. 52 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#12] от "Бежанци > Атентати > Patriot Act в ЕС и диктатура": ≪Няма как да говорим по принцип. В 90% от случаите грантаджиите (като Радан) са за бой, дори съд, но в малкото случаи, в които се опитват да свършат нещо полезно за България, трябва да бъдат подкрепени.

  Такъв случай е съдебната реформа.≫

  Последното изречение е нагла лъжа. Другото е вярно.

  À à è ѝ ò „” –

 53. 53 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Без гражданска война България няма да се оправи! Сега сме феодална страна и ни трябва нашата буржоазна революция която да ни вкара в списъка на модерните страни. За съжаление емиграцията се оказа предпазния вентил на сегашните феодали да удържат положението и да изгонят населението.

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 54. 54 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2360 Неутрално

  [quote#33:"mr.no more lies."], но реално погледнато на следващите избори този е бита карта. [/quote]

  Врачка?! Цвинокио, или проста каракачанка?!
  Абе ей, гербер смотан, ти прочете ли интервюто, или смисълът му, ако си го чел, е недостижим до капацитета на междуушието ти, а?
  Инатервюираният Радан Кънев, отговаря смислено на въпросите на журналиста, коментирай това, а не спуснатите, смлени и сдъвкани мисли на "Кокетната от "чемширя"", която е явно главен идеолог на нескопосаната война срещу ДСБ и Радан Кънев, като неин лидер.

 55. 55 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2360 Неутрално

  [quote#37:"ambros"]Кънев има самочувствие без никакво покритие. Ако съдим по резултатите от дейността, Цветанов е далеч по-успешен политик от Радан. [/quote]

  Вярно? Изглежда "по-успешен" означава да си поне три пъти съден? Ама де да знам Цацаров обеща да съди висш политик, Радан може да е следващия "по-успешен" по този показател на "дейност".

 56. 56 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3412 Весело

  [quote#46:"batzdravo"]"Грантовете", има речник, потърси, ако можеш, се отпускат на определени, кадърни хора, за да свършат някаква дейност! [/quote]


  Ни знам, ни знам, па язе си знам отпусната пара, аре и по новити, субсидия, еле лимит, ма тва грант, се едно чита ,, Дисатъ на капитан Грант,,

 57. 57 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#53] от "42":

  Когато сме станали феодална страна са ни помели турците и са ни върнали векове назад.
  Когато станахме буржоазна страна ни пометоха руснаците и ни върнаха векове назад.
  Сега се мъчим да станем модерна страна, но и турци и руснаци чрез техните ибрикчии ни дърпат назад.

 58. 58 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2360 Неутрално

  [quote#38:"virtual brain"]Разбирам, че не го разбираш. Малко над категорията ви е. Говори си с Барселонския капацитет===>>>! ----------------%&-> (настроение > ) по темата. [/quote]

  Трудно става р'ийш, той е нечленоразделен!

 59. 59 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#53:"42"]Без гражданска война България няма да се оправи! Сега сме феодална страна и ни трябва нашата буржоазна революция[/quote]
  Чакай бе момче, нали и феодалите ще стрелят, а и къде е гаранцията кой е феодал и кой буржоа? А и в много случаи са едно и също, че дори има "буржоазен феодал-олигарх".
  Я да обмислиш идеята си още!

 60. 60 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Милиционерите са объркани. Стилът на интервюто е доста над техните възможности за осъзнаване и затова коментират по принцип, а не по същество. И за всеки случай добавят по някоя от обичайните клетви. И те като шефа на гестапото си Цветанов
  [quote#0:"статия"]Не се учудвам, че Цветанов нещо в политиката не може да го разбере. Не си правим политическите ходове по това дали са разбираеми за Цветанов.[/quote]

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 61. 61 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3412 Весело

  [quote#55:"batzdravo"]Вярно? Изглежда "по-успешен" означава да си поне три пъти съден? Ама де да знам Цацаров обеща да съди висш политик, Радан може да е следващия "по-успешен" по този показател на "дейност".

  За което ноо шумно тогис ръкоплшехте. А иначи Радан ни си го давам, той е най велик и требе да стани най малкуту премиер, заслужава си гу  Преглед на профил
  сидер
  Рейтинг: 4258 Весело

  56
  21:31
  15 дек, 2015

  [/quote]

 62. 62 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#36] от "Stewie": ≪....най после имаме и опозиция в този парламент.≫

  Адо Радан и ДСБ са опозицията, то по-добре да я караме без опозиция!

 63. 63 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2419 Неутрално

  Ето какво си "подчертах" от текса на интервюто, докато го четох:

  (за РБ) съюз, който единствен в българската политика предлага важните реформи - по наше мнение, спасителни за нацията. ... за съжаление все по-малко ...

  аз бих предпочел да говоря за нуждата от десни реформаторски политики у нас, а не за нуждата от консолидация в рамките на Блока.

  да дадем дясна реформаторска политика на България с най-важната част - поставянето на основите на българското правосъдие. В момента, в който върховните съдии са на улицата и протестират, съвсем очевидно е, че политиката не е осигурила основите на къщата, върху които може да се гради.

  с министерстването на Ивайло Калфин социалната система няма да бъде реформирана

  нежелание на всичките ни партньори, включително на част от партиите в Реформаторския блок, да се реформира администрацията и да се преодолее партизанщината. България е на прага да рухне под тежестта на администрацията си. Който не го вижда, зле разбира от управленски процеси.

  Преминахме тежката провокация с национализацията на сметките в частните пенсионни фондове, която дойде само месец след встъпването в длъжност на правителството,

  за да стигнем до бюджета за 2016 г., който аз днес мога спокойно да кажа, че не бих гласувал, дори не би ми минало през ума да гласувам "за". Както в частта за държавното обществено осигуряване, така и в частта му за републиканския бюджет, ако очаквах, че ще бъдем издънени след една седмица за конституционните промени.

  Много показателно е, че ГЕРБ промениха първоначалния план за гласуване. Според програмата, която бяхме обсъждали на председателски съвет в парламента, трябваше през първата седмица на декември да се гласува Конституцията, а през втората - бюджетът. Когато видях тази размяна, на мен ми стана ясно какво ни чака

  законодателни мерки, които теглят държавата назад или в най-добрия случай запазват статуквото, обезпечени с ретроградното мнозинство ГЕРБ, ДПС и АБВ.

  ГЕРБ (...) успехът им при кметовете е феноменален. Реформаторският блок в листите е втори на областно ниво. Той заздрави позициите си. Българският избирател каза, че дава кредит за по-дясно и по-реформаторско управление, а не за лъкатушене с ДПС и АБВ

  Дясното не може да плава. Който иска, може да си плава. Дясното е стабилност и ясна посока, така че наистина гласуването за Конституцията и отмятането от компромиса от юли преля чашата на всички десебари.

  Гледам напред и се чудя как може България да излезе от кризата, в която структурирането на ретроградното мнозинство ГЕРБ, АБВ и ДПС ни вкарва отново.

  Ние сме изстискали до максимум парцала през тази година и въпреки това лошото управление на публичните финанси ни вкарва в следваща вълна от задлъжняване.


  Няма да се сбъдне прогнозата на Борисов за намаляващ дефицит през следващата година, ако не се направят тежки реформи, които това мнозинство не може да направи.

  На второ място управлението на ГЕРБ, ДПС и АБВ с финансов министър Владислав Горанов има отчайваща нужда от дясна опозиция, която се усеща от всичките избиратели и на ГЕРБ, и на Реформаторите, и на Патриотичния фронт и кой знае за кои други избиратели. Защото те не са гласували да ги управляват ДПС и АБВ.

  смятам, че на следващите парламентарни избори дясна политическа опозиция ще бъде втората политическа сила в страната след ГЕРБ.

  За мен съдебната реформа и всевластието на прокуратурата в България са червена линия, която не може да се премине. България е държава с високи нива на корупция, на политическа корупция на високите етажи. Няма обвинения, единичните обвинения са калпави и стигат до оправдателни присъди.

  Тези папки с тази корупция нали са някъде. Всъщност всевластната и безконтролна прокуратура държи политическата класа на каишка. Имаме зависими управляващи. Видяхте какво мнозинство се събра против реформата. Докато това нещо не се прекрати, ще се краде от брутния вътрешен продукт на нацията, управляващите ще продължат да злоупотребяват, независимо от коя партия са, и ще завличат страната към финансово дъно.


  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 64. 64 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2719 Любопитно

  Какъв партньор е Бойко Борисов?

  - Не съм разглеждал Бойко Борисов като партньор.
  ===============
  Ма ти на малкия пръст не можеш да му се намажеш...пък камо ли партньор...даже сантасе не мож игра с него...
  И като не те е лъгал никога що ревеш за излъгани надежди...

 65. 65 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2360 Весело

  [quote#49:"сидер"]Сфинява, язе тоз нов Български език не гознам (последната думичка нарочно я оставих така) [/quote]

  Вярвам ти! Ама откак преди 60 години се научих да чета, ако не мога да намеря това което не знам, питам
  Като например сега, защо имате тази обсесия към личността Раданова?!...
  Той, достатъчно разумно обяснява позицията си, по зададените от журналиста въпроси. Не ви е удобно да разберете, не разбирате, или просто рефлекси?

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#56] от "сидер": Сидер, нагло е, но все пак ще ти предложа един съвет, а ти после пак си прави каквото си искаш. Съветът ми е: Не си кълчи написаното, от това нищо не печелиш. Напиши си го грамотна, зная че можеш, А само тук-таме, на подходащи за това места, можеш да поизкълчиш някоя и друга дума, но така, че човек да не се чуди какво точно си казал и в какъв смисъл да го тълкува.

  Предварително моля да бъда извинен за наглостта да давам непоискани съвети.

 68. 68 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2360 Весело

  [quote#62:"glog"]Адо Радан и ДСБ са опозицията, то по-добре да я караме без опозиция! [/quote]

  Не се пуаши, копеуе ! Ако си мафиот де! Добре си я карате без Радан!

 69. 69 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#66] от "сидер": Благодаря!

 70. 70 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#66] от "сидер": Благодаря!

 71. 71 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2360 Весело

  [quote#64:"BGman1"]Ма ти на малкия пръст не можеш да му се намажеш...пък камо ли партньор...даже сантасе не мож игра с него... [/quote]

  Ти сериозно ли?... Ама ти за Вожда ли питаш, или за правешкия наследник на династията "Пепси", дет' го ма'а Вожда ти кат' маче у дирек, и не смее да го пита ни за акцизи, ни за печалби, само търчи по митниците кога загуби на сантасе?

 72. 72 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  До коментар [#37] от "ambros":

  Ами как... Не забравяйте и апартаментите! Кънев даже и тъща няма, като на Цветанов! Какво остава за друго?!

  Бивш tww09306483.
 73. 73 Профил на baghatur
  baghatur
  Рейтинг: 515 Весело

  Раданчо влезе в обяснителен режим ... нещо се оплете ситуацията и има нужда от нови опорни точки...

  Liberate Your Mind!
 74. 74
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 75. 75 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  Заслужава да бъде подкрепен.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 76. 76 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3412 Любопитно

  [quote#65:"batzdravo"]Като например сега, защо имате тази обсесия към личността Раданова?!...[/quote]

  Защо си служите с неперводими думи, обсесия ( руска дума, значение в психиатриятя- мания).

  А за Радан, откакто преди изборите взе да говори за извиване на ръце, чупене на пръсти, правителство без Борисов (нищо лично към Борисов), а след това Борисов като го закова за тези му думи, това било приятелска шега, ми стана антипатичен (посилната Българска дума-противен). Още повече като наскоро разбрах кой му дава съвети, това не е Иван Костов, а бивш сътрудник на ДС, чиято дъщеря усилено работи в чужбина сред емигрантите в полза на ДСБ. Да бившата ДС много успешно работи чрез Радан, в посока връщане на България назад във времето

 77. 77 Профил на zara09
  zara09
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Искрена и дипломатична реч, макар че оценката му, че не е бил лъган от Борисов, не я намирам за достоверна. Не е толкоз наивен, че да повярва, че в ГЕРБ Цветанов е този, който решава. Може би кадровата политика, но едва ли основните въпроси за взаимоотношения с партньорите в коалицията. Може би Кънев проявява тази особена деликатност, неизключвайки бъдещо партньорство с Борисов? Иначе би ми звучало по същия начин, по който старите комунисти оправдаваха престъпленията на Сталин: Абе, добър и свястен човек, но съветниците му зли (напр.Берия) ...

 78. 78 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3412 Неутрално

  [quote#67:"glog"]Предварително моля да бъда извинен за наглостта да давам непоискани съвети.
  [/quote]

  Благодаря за съвета, ще се помъча да го изпълня, но някои ,, умни,, така ме вбесяват, че...

 79. 79 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#76:"сидер"]Защо си служите с неперводими думи, обсесия ( руска дума[/quote]

  Сериозно ли обсесия е руска дума?
  И тя ли стана вече руска?

 80. 80 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#76:"сидер"]значение в психиатриятя- мания[/quote]

  А пък мания си е чисто българска!
  Вярно ли?

 81. 81 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  До коментар [#60] от "The Dark Prince Of Bankya":

  Милиционерите са, не просто объркани...! По-скоро са, като ударени с тежък предмет по главите! Гледат тъпо и се чудят, бъзика ли ги Кънев, сериозно ли говори...!? Нивото е високо! Няма го простия правешки хумор, няма тъпизми, няма излишни изхвърляния! Ясна, точна и логична мисъл, това е нещото което ги хвърля в тръстиката!
  Ако сте забелязали, коментарите на дежурните възхвалители на ГЕРБ и бате Бойко, по принцип са едни и същи, няма значение, каква е статията и за какво се говори и кой говори! Ако този някой не е с ГЕРБ-аджийска благословия, то той е задължително костовак, заблуден, гей, няма рейтинг, смешен и нещастен...! Всякакви неудобни въпроси покрай ГЕРБ са, партенки, лакардии, незаконни и въобще никой не трябва да ги задава! Особено стане ли дума за пряката обвързаност на ГЕРБ с ДПС и Гоце, започват да хвърчат плюнки и храчки във всички посоки!
  Ама, какво да ги правиш...? ГЕРБ-аджийчета са, си такива! Злобни, първосигнални и отмъстителни!

  Бивш tww09306483.
 82. 82 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#77:"zara09"], че не е бил лъган от Борисов, не я намирам за достоверна. Не е толкоз наивен, че да повярва, че в ГЕРБ Цветанов е този, който решава[/quote]

  Ако е вярно, което не е изключено е съвсем неприемливо.
  Бат'Бойко беше казал, че партията е на Цветанов, така че може Слънчицето да е за пред камерите, а чирака Цв.Цв. да изпълнява волята на чорбаджията.

 83. 83 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Радан толкова е объркан и го е яд на него си, че от няколко дена не спира да говори безмислици и да бълва змии и гущери

 84. 84 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2360 Разстроено

  [quote#74:"glog"]Когато някакво интелектуално говедо не знае как да оспори това, което си написал, а се мисли за нещо много голямо, просто те нарича КОПЕЛЕ[/quote]

  Не бе, брат'чед, имитирам"софийски сленг".
  Сериозно, не съм искал да те обидя с това "копеуе", приеми го като шега, а ако си се обидил наистина, както разбирам, поднасям извиненията си!

 85. 85
  Petleshev
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 86. 86 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3412 Любопитно

  [quote#15:"Арон"]а Владко върви по неговите стъпки, даже с по-голям хъс. Само дето не си дава сметка, че увеличаването на приходите с максимално извиване ръцете на обикновените хора вече води до нова, още по-тежка стагнация,[/quote]

  Е па оришарски отпусна извиването на парцала и ко стана ся. А иначе като гледам доста хора взеха да взеат в частния сектор хубави парички, ма нещо не искат да си плащат задълженията към държавата, с любими на вас приказки, от държавата са краде

 87. 87 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3412 Весело

  [quote#81:"tww09306483"]Особено стане ли дума за пряката обвързаност на ГЕРБ с ДПС и Гоце[/quote]

  Истърваш и БСП, а ве ся нова четворна са задава нъл тъй ва зелена тикво

 88. 88 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 643 Неутрално

  [quote#12:"Бежанци > Атентати > Patriot Act в ЕС и диктатура"]В 90% от случаите грантаджиите (като Радан) са за бой, дори съд, но в малкото случаи, в които се опитват да свършат нещо полезно за България, трябва да бъдат подкрепени. [/quote]
  Бе, ко'й туй нещо грантажии?

 89. 89 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Все ми е тая, че "върховните съдии" протестирали! Борисов сам им каза, че са бивши сдс-ари, турени п политически заслуги.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2360 Неутрално

  [quote#76:"сидер"]Защо си служите с неперводими думи, обсесия ( руска дума, значение в психиатриятя- мания). [/quote]

  Не си прав, думата е "международна" и е преводима и има друго малко по-различно от твоето тълкование значение, но нейсе!
  Колкото до продължението, нарочно не го цитирам, обсесията започва така. Помисли!
  Ето ти и линк:"http://rechnik.info/%D0%BE%D0%B1%D1%81%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%8F"

 92. 92 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3412 Неутрално

  [quote#85:"tww09306483"]С Радан Кънев ни дърпало назад, пък с ДПС и ГЕРБ ни дърпало напред?! [/quote]

  За пръв път към такива като теб съм неутрален, защото наистина съм такъв и от тази позиция ще ти кажа, че ГЕРБ много умело ,,танцуват,, като виртуозно сменат стъпките ,,рок,, с ,,танго,, с ,,валс,, с ,,народна,,. Разбери за кого са отнася рок-а, тангото, валса

 93. 93 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1523 Неутрално

  Интервюто е много добро. Браво на Георги Марчев, браво и на Радан за позицията.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Българският избирател / Народът не даде никакво доверие нито на дясно, по-дясно, нито на реформаторско "управление", защото никой не отиде да гласува и Цветанов и Зеленогорски пръснаха маса пари да купуват масово ромските гласове и се изпокараха.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на Голяма Балига
  Голяма Балига
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#65] от "batzdravo":

  Те имат същата обсебиа към личността Костова и към всеки който застане с позицията си, с името си да защитава едни принципи за върховенство на закон, държава, нация(българската - да не си помислят нещо друго). Та тука БОСТАНСКИТЕ тролове тръгнали да коментират Радан. Коментирайте си Бойко футболиста и ЦВ 6-те апартамента не ни занимавайте с глупости. Може и един файтон хора да сме, но ние имаме принципи. Ако видим че вашите богоизбрани тикви гласуват глупости за добруването на България ще бъдем опозиция и ще протестираме.

  Време е да изметем Доган, Дебелото момче, каскета и Барба Ганьос в ЗАТВОРА.
 99. 99 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 643 Неутрално

  [quote#25:"Един препатил"]В цялото доста сложно положение забелязвам свежа нотка - никой вече не споменава БСП![/quote]
  Аз пък през цялото време в това интервю виждам само БКП и Бойку като негова еманация.
  Според мен, а и от думите на Радан разбирам, че на ГЕРБ и на Бойку им трябва съвсем лек тласък на ляво за да си заемат точното политическо място.

 100. 100 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3412 Весело

  [quote#91:"batzdravo"]Не си прав, думата е "международна" и е преводима и има друго малко по-различно от твоето тълкование значение, но нейсе[/quote]

  Да, ся разбрах вашата обсесеност от чуждиците, в нашият най красив Български език.

  А иначе, по звучене и значение, най близка на тази дума е обсебеност

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK