Христо Иванов: Нека работим за това никой, никога повече да не може да иска да има свой Филчев

Христо Иванов

© Надежда Чипева, Капитал

Христо ИвановАз намирам за абсолютно смешни твърдения, че цел на моята работа е била персонална смяна. През цялото време аз бях единственият политик, който твърдя, че не трябва да се допуска преждевременно разпускане на Висшия съдебен съвет (ВСС). Тезата, че желанието на някой да има свой Филчев, увисва в пространството. Но нека да работим за това никой, никога да не може да иска да има свой Филчев".


Така правосъдният министър в оставка Христо Иванов отговори на коментара на лидера на ДПС Лютви Местан, който след гласуването на промените в Конституцията заяви от парламентарната трибуна, че "вие сте целели да имате своя Филчев, но такъв, какъвто си го бяхте планирали лабораторно преди години"


"Не очаквах, че като министър в оставка ще взема думата, но господин Местан адресира към мен цялото си изказване", започна отговора си Иванов, който беше обвинен от Местан, че не е направил нищо реформаторско в министерството.
"Казахте ,че съм оставил пълна нула като закони. Позволете ми да коригирам това изказване, защото е хубаво да се знае. Законът за съдебната власт адресира голямата част от препоръките в мерки на стратегията. Не го внесохме, защото изчакахме да мине обсъждането на Конституцията. Моята наследница ще продължи този проект и нашите решения. Ще вземе своите политически решения кое от тях да внесе. Това не е нула", заяви Иванов.


"На първо място няма спор и тук трябва да се подчертае това нещо,


поправките, които днес бяха приети,  в огромната си част са един успех. В огромната си част те са една позитивна стъпка, която ще позволи оттук нататък с последващи промени в Закона за съдебната власт,


и в последващата еволюция на практиката на неговото прилагане  да се направят много важни промени в начина на работа на органите на съдебната власт, които да подобрят и да постигнат именно онези цели за които вие говорихте – доверие, бързина, сигурност и доверие. Така че това, разбира се, е факт, който не бива по никакъв начин да бъде замъгляван", заяви Иванов.


"Но г-н Местан основа своята аргументация на отправната точка, че, видите ли, независимостта на съда била въпрос на различни интерпретации в различните системи в Европа. Това не е въпрос на интерпретация. Независимостта на съда е абсолютно в основата на европейската цивилизация, такава, каквато ние я познаваме и би трябвало да искаме да я  продължаваме, особено ако твърдим да имаме ясен либерален профил.


Това е крайъгълен камък на цялата европейска цивилизация.


Този крайъгълен камък, за съжаление, в разпределението на квотите беше отхвърлен от парламента. Но той ще се върне и ще заеме своето място в ъгъла, в главата на ъгъла, както казва Евангелието. Аз съм сигурен, това е неизбежно", коментира още Иванов изказването на лидера на ДПС.


Той заяви, че Местан винаги цитира решение № 3 от 2003 година на Конституционния съд, за да изгради своята аргументация, че Обикновено Народно Събрание не би могло да направи разлика на база на функционалните разлики в третирането между прокуратура и съд.


"Но той удобно и винаги в своите изложения забравя едно последващо решение на Конституционния съд и това е решение № 8 от 2005 година, където КС изрично казва, цитирам по памет, макар съдът, прокуратурата и следствието да са придадени като част от съдебната власт, те не са и не могат да бъдат равнопоставени. Носител на независимостта на съдебната власт, основен, е съдът. И решението излага достатъчно аргументи за това, че разлики между тяхното третиране трябва да бъдат направени. Г-н Местан, това наистина е  абсолютно ценностен въпрос - за мен лично, и това моето решение беше индивидуално.  Нищо, по-малко от моята оставка, не можеше да бъде дадено, за да се чуе тази тема и тази ценност. Това бе моят мотив".  


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (114)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  Няма как с агенти на ДС във всички партии и министерства.Няма как да стане.

 2. 2 Профил на gilermos
  gilermos
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Местан, какъв наглец си само! Ти и цялата долна пасмина, която разяжда обществото

 3. 3 Профил на lager
  lager
  Рейтинг: 427 Любопитно

  Един достоен човек не може да работи с хора, символи на байганьовщината и мерзостта. Смел човек и реформатор, който бе сгазен от хората с дебели вратове. И, разбира се, от една лисица езиковед.

 4. 4 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 328 Неутрално

  ВСС на България е зависим от политиците и гл.прокурор!
  Защо във ВСС няма университетски преподаватели и адвокати, а само съдии, прокурори и следователи.
  Прокурорите трябва да носят отговорност, редовно и публично, за всички свои дейности и да има гаранция за професионалната им компетентност.

 5. 5 Профил на Rock J
  Rock J
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Татарчев, Филчев, Вълчев, Цацаров - за 25 години това са недосегаемите главни прокурори заради които правораздаването ни е на тоя хал. Всички големи престъпници са на свобода, само едни Галеви бяха осъдени но те взеха ,че избягаха.

  Червеите не се страхуват от орлите.Те се страхуват от кокошките.
 6. 6 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  Местан започне ли да плюе някой ,аз започвам да се вслушвам в него.

 7. 7 Профил на stinkfoot
  stinkfoot
  Рейтинг: 232 Неутрално

  Именно. Сегашната управляваща коалиция щеше да си назначи един техен си Филчев, следващото правителство техен си Филчев и т.н. въобще да бяхте предложили функциите на главния прокурор да се прехвърлят към премиерските или на правосъдния министър. Искаме ли независима съдебната система?

 8. 8 Профил на ssg
  ssg
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#3:"lager"]
  Един достоен човек не може да работи с хора, символи на байганьовщината и мерзостта. Смел човек и реформатор, който бе сгазен от хората с дебели вратове. И, разбира се, от една лисица езиковед.
  [/quote]
  Достоен и честен човек, който първо нарече едно лице "мутра", но след като тази мутра бе избрана за министър-председател прие номинацията за министър на правосъдието при мутрата и дори обясняваше как "мутра" било едва ли не комплимент.

 9. 9 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Ама как Местан и другарчета искат да си имат свой прокурор. За кокошка няма прошка за милиони няма закони...

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 10. 10 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  Както казах, Местан е глупав човек и върна дебата към онова, което се опитваха да замажат - безконтролната, тотална власт на главния прокурор, спънка за върховенството на закона и за нормалния политически живот.

 11. 11 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1338 Неутрално

  "През цялото време аз бях единственият политик, който твърдя, че не трябва да се допуска преждевременно разпускане на Висшия съдебен съвет (ВСС)."

  Така ли?! Виж ти, виж ти... Сега разбирам, защо толкова се развълнуваха "експертите" по този въпрос.

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 12. 12 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1592 Неутрално

  И поредната жалка ченгеджийска опорна точка рухна! Жалкото е само, че герберските клакьори се пънат да пригласят на фалшивия сарайски хор!!!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 13. 13 Профил на stinkfoot
  stinkfoot
  Рейтинг: 232 Неутрално

  [quote#4:"plynii"]Защо във ВСС няма университетски преподаватели и адвокати, а само съдии, прокурори и следователи. [/quote]

  Защото, драги, преподавателите в университетите 90% от тях са бивши (вероятно и настоящи) сътрудници на Държавна сигурност.

 14. 14 Профил на ei
  ei
  Рейтинг: 374 Неутрално
 15. 15 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 489 Неутрално

  "Моята наследница ще продължи този проект и нашите решения. Ще вземе своите политически решения кое от тях да внесе."

  Вече знам Захариева какво НЯМА да внесе: няма да внесе нищо, което би могло да разбута кочината.

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 16. 16 Профил на liksen
  liksen
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Няма как да стане, когато насреща имате грозни, кресливи и лицемерни обвинения, да се защитавате на като "гнила слива" само с "Ама аз не съм, недей, не е така." Защитата трябва да е агресивна също с обвинения за това, че Местан и Бойко си имат свой Цацаров, след като си имаха свой Велчев!

 17. 17 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1316 Разстроено

  [quote#12:"virtual brain"]герберските клакьори се пънат да пригласят на фалшивия сарайски хор!!![/quote]
  Не бива да се отнасяти с пренебрежение към тази най- демократска обществена група, явяваща се на прогреса кат един истинцки мотор!

 18. 18 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Местан, подкрепен от ГЕРБ, се опитаха да унижат един достоен човек.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 19. 19 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Защо му се вързва на Местан и му обръща внимание

 20. 20 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1879 Любопитно

  и какво му има на тоя Филчев ве... ако нещо не е наред там около него не трябваше ли отдавна да е у дранголника?

 21. 21 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1356 Неутрално

  Цитат на цитата:,,Лютви Местан, който след гласуването на промените в Конституцията заяви от парламентарната трибуна, че "вие сте целяли да имате своя Филчев, но такъв какъвто си го бяхте планирали лабораторно преди години"''
  -Прав е Местан. Искането на всяка цена Народното събрание да има равен брой членове на прокурорската колегия на ВСС е точно такава.-Управляващите коалиционни ,,опозиционери'' да лансирят свой главен прокурор, докато са в НС, че после не се знае. И затова плачкат срещу 1 брой в повече за професионалната гилдия в това отношение.

 22. 22 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 757 Весело

  И как ще работи за това, което казва нали вече ще гласуват срещу мнозинството - опозиция са?!

 23. 23 Профил на fitkov
  fitkov
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#18] от "soave":
  Кой е достое бре )))един зависим от олигарсите вече разгеле бивш министър ))

 24. 24 Профил на shmatko
  shmatko
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Аз предлагам за кеф на всички десебари Христо Иванов да бъде канонизиран направо. Да е в молитвите. Ок?

 25. 25 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1777 Весело

  местан и цвъки ,солисти в оркестър Бостан ,а кой е дирегент

 26. 26 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  [quote#0:"статията"]Христо Иванов: Нека работим за това никой, никога повече да не може да иска да има свой Филчев[/quote]
  Може, ако бяхме малко повече румънци.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 27. 27 Профил на lager
  lager
  Рейтинг: 427 Любопитно

  До коментар [#8] от "ssg":

  Ами човека се опита да работи с Мутрата ББ, но не успя. С мутрите - толкоз!

 28. 28 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  Чакай да помисля. Примнете ми кой ни го натресе Филчев, че нямам добри спомени? В чий кабинет беше заместник министър и кой ни го курдиса са главен прокурор?

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 29. 29 Профил на lager
  lager
  Рейтинг: 427 Любопитно

  До коментар [#15] от "Сотир Методиев Пеевски":

  Дори и да иска, а това е съмнително, с правителство, в което тиквите се ползват за мисловни процеси, не става. От тиквеници толкова, парламента има нужда от хора с критично мислене, а не бостанчета под строй. В една лидерска партия, в която лидера е Мутра, толкоз!

 30. 30 Профил на kykyyy
  kykyyy
  Рейтинг: 566 Неутрално

  [quote#3:"lager"]Един достоен човек не може да работи с хора, символи на байганьовщината и мерзостта. Смел човек и реформатор, който бе сгазен от хората с дебели вратове. И, разбира се, от една лисица езиковед.[/quote]
  Да хвърлиш пешкира може и да е достойно, но с това се изчерпват положителните страни на постъпката. Христо Иванов да не би да очаква следващият министър да се справи по-добре от него? Май не. Тогава да си беше останал и да дерзае. Все едно топ нападател да не успява да вкара гол и да поиска смяна знаейки, че тренерът ще вкара на негово място контузен защитник.

 31. 31 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1356 Любопитно

  [quote#28:"emil НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ОТКАЗАХА ДА НИ ПИТАТ"]Примнете ми кой ни го натресе Филчев, че нямам добри спомени? В чий кабинет беше заместник министър и кой ни го курдиса са главен прокурор?[/quote]
  -Същите, коите сега оплюват г-н Филчев, както впрочем и г-н Софиянски и други бивши техни кадри.

 32. 32 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Когато Доган/Местан, Гоце, Боце и Сие нападат някого, това е гаранция, че човекът е читав.

  chavo64
 33. 33 Профил на lager
  lager
  Рейтинг: 427 Любопитно

  До коментар [#24] от "shmatko":

  Няма за каква, той е жив и активен човек, който тепърва ще бъде използван за доброто на правосъдната система в България. Битката е загубена, но изборите идват, а протестите се водят един след друг. ГЕРБ е пътник!

 34. 34 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#3] от "lager":
  На изток от Унгария народите са поразени първо от Османсаката империя, а по-късно и от Съветската империя. В резултат населението тук е малокултурно и началните тенденции към европейските ценности след Руско-турската война са прекъснати насилствено след 1944 г. Така че за разлика от южните народи тук има още поне 2 утежняващи положението фактора. Как се познава културата на даден етнос - по това колко замърсени са общите части на населението с боклуци, високо говорене, викане на обществени места и шумни тържества (като циганските сватби).

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#7:"stinkfoot"]въобще да бяхте предложили функциите на главния прокурор да се прехвърлят към премиерските или на правосъдния министър. [/quote]
  Ами в Германия е така. И в Америка. Да ама носят и отговорността. Това е добрият избор.
  А нашето е подпис на празен лист. Прпкурорът е независим от всички на теория. Той може да прави каквот си поиска. Никой няма право да го проверява. Т.е. който го държи в ръцете си ръководи цялата съдебна система. А не носи отговорност. Дори е неизвестен! Мечта!

 37. 37 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 897 Неутрално

  [quote#4:"plynii"]Защо във ВСС няма университетски преподаватели и адвокати, а само съдии, прокурори и следователи[/quote]
  Ами защото е ВСъдебенС !
  Адвокат съм, но ми звучи несериозно адвокати да избират съдии, точно както и прокурори да решават съдийски кариери /и това е супер важна промяна в К/ !
  Какво да правят там университетски преподаватели /90% от тях са и адвокати/ ??
  Имаш ли представа с какво се занимава изобщо ВСС ???

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 38. 38 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 897 Неутрално

  [quote#36:"bawarec"]Ами в Германия е така. И в Америка. Да ама носят и отговорността.[/quote]
  И в много други европейски държави, така е било и в Царство България !

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 39. 39 Профил на lager
  lager
  Рейтинг: 427 Любопитно

  До коментар [#30] от "kykyyy":

  Не съм съгласен, защото в този парламент и това правителство нямаше да се мръдне и крачка напред. Ти наистина ли вярваш, че тези незначителни промени ще имат ефект сега. Не, очаква се те да влязат в сила, особено премените около ВСС, от 2017 година. А и самите промени са само замазване на положението. В България имаме нужда от независима прокуратура, но независима специализирана прокуратура, както е в Румъния. И то сега.

 40. 40 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1338 Весело

  "Аз намирам за абсолютно смешни твърдения, че цел на моята работа е била персонална смяна. През цялото време аз бях единственият политик..."
  Ама Иванов, някой те е излъгал, че между "министър" и "политик" няма разлика...

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 41. 41 Профил на lager
  lager
  Рейтинг: 427 Любопитно

  До коментар [#34] от "ck":

  Съгласен, но в Румъния доказаха, че всичко е възможно. А иначе след две поколения лошите практики ще се изчистят, младите хора започват да се променят, и то видимо, не сме останали без надежда. Въпроса сега е да се отървем от тиквениците и паразитите.

 42. 42 Профил на ei
  ei
  Рейтинг: 374 Неутрално

  За Л У С Т Р А Ц И Я сме всички.

  Крайно време е. Какво чакате политици?
  Платени сте, за да работите в интерес на България.
  Всичко друго е имитация на вършене на работа и отвличане на вниманието от основният проблем.

 43. 43 Профил на sorosoidnapravda
  sorosoidnapravda
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Да цитирам едно нецензурирано мнение с високо одобрение, но ще сменя само адресата: Христо Иванов, какъв наглец си само! Ти и цялата долна пасмина, която разяжда обществото.

 44. 44 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1325 Весело

  До коментар [#31] от "Бенк-Бенк":

  [quote#31:"Бенк-Бенк"]Същите, коите сега оплюват [/quote]

  То като се обърна назад няма и един от носените на ръце, който след това да не е отхвърлен оплют и заклеймен. Те просто вървят като на конвейр. С изключение на драгалевския Савонарола разбира се. То не бяха стоянчоганчевци, любопъпковци, то не бяха софийски кметове, то не бяха президенти, то не бяха главни прокурори, то не бяха министри на здравеопазването. Първо иконата се слага на политическия олтар и всички и се кръстим и я целуваме. След това иконата се сваля и се захвърля в калта. И така 25 години. Как да не полудее човек?

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 45. 45 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Неутрално

  А бе нищо не чувам от провалилия се министър в оставка, за независимоста на главния прокурор. След като си подаде оставката именно заради че не беше прието "реформаторското??!? предложението за увеличаване на квотата на НС - за сметка на професионалната.?
  Или може би говори за зависимост на главния прокурор от правилните /умни, красиви и готини? хора.
  Ей, не случиха сектата на главни прокурори...

 46. 46 Профил на shmatko
  shmatko
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#33] от "lager":

  Аааа, не съм съгласен. Има за какво. Нека да е жив светец. Да се свети името му както в ДСБ така и на жълтите павета.

  А за протестите където викаш....смешна работа

 47. 47 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1773 Неутрално

  До коментар [#16] от "liksen":
  „Няма как да стане, когато насреща имате грозни, кресливи и лицемерни обвинения, да се защитавате на като "гнила слива" само с "Ама аз не съм, недей, не е така." Защитата трябва да е агресивна също с обвинения за това, че Местан и Бойко си имат свой Цацаров, след като си имаха свой Велчев!...”


  Така е! Добрият политик трябва да бъде още по-добър боец! Иначе му се качват на главата! На всеки удар трябва да се отговаря със светкавичен контраудар! Голямата грешка на ИВАН КОСТОВ беше, че когато получаваше ежедневно удари от комунистите, предпочиташе да запази мълчание, разчитайки на трезвата мисъл на българина! В това отношение РАДАН явно си е взел бележка, защото макар и привидно сам, започна безкомпромисна битка с мафията и стана най-търсения събеседник в медиите. Радане, не си сам! Ние сме с теб! Довиждане до довечера на жълтите павета!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 48. 48 Профил на lager
  lager
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#46] от "shmatko":

  И кое му е смешното?

 49. 49 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#31] от "Бенк-Бенк":

  Аааа, не сте прав.
  Категорично.
  Всеизвестна красива, умна и готинаа истина е че, Йордан Цонев, Бисеров бяха много готини и умни, а забогатяха след като др. Костов тихомълком ги отлюспи. Без да обели и дума - защо?
  А Москов пък, винаги е бил предател и властолюбец...

 50. 50 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Сега ти остават лозунгите, Иванов, защото не остана да се бориш за каузата, а се предаде! Избра лесният вариант и мимолетната слава.

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 51. 51 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  До коментар [#11] от "Резистентна":

  "Експерти" като венецианската комисия ли? Да, те са лоши. Много е хубаво, че вие бостанците, заедно с БСП/абв ги разкрихте.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 52. 52 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 557 Неутрално

  [quote#4:"plynii"]Защо във ВСС няма университетски преподаватели и адвокати, а само съдии, прокурори и следователи.[/quote]
  Защото не представляват органи на съдебната власт.
  Контрол "му е майката". Проблемът е, че всички се чувстват недосегаеми, инспекторатът никакъв го няма, а НС не иска да увеличи реално правомощията му. Цацаров опищя света при идеята да дава отчет за действията си пред когото и да е, да не говорим за някаква ревизия и евентуални последствия за него при несвършена работа.

 53. 53 Профил на kamenpavlov
  kamenpavlov
  Рейтинг: 493 Неутрално

  Да си номинират ДСБ Иванов за президент и тъй като тяхната партия е масово подкрепена от всички избиратели...сигурно ще го изберат.

 54. 54 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  До коментар [#49] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Лъжепророк, Костов не е отлюспвал Цонев и Бисеров. Тези двамата бяха купени от ДПС в точно определен момент, когато ДС пропагандата срещу Костов вървеше в пълна сила. Тези двамата изведнъж настояха ОДС да се коалира с ДПС, въпреки че ОДС си имаха пълно мнозинство. Било им е обещано да останат на власт и забогатеят след като си свършиха работата и се преместиха в ДПС. А оставането им на власт, съвпадащо с идването на власт на дпс се реализира чрез операция цар Симо.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 55. 55 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 966 Неутрално

  [quote#28:"emil НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ОТКАЗАХА ДА НИ ПИТАТ"]Примнете ми кой ни го натресе Филчев, че нямам добри спомени?[/quote]

  КОЙ ни го натресе. Този, дето си държеше парите в банката на КОЙ.

 56. 56 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Няма Бостан,но и в парламента и по форумите гербери,депесари и комунисти дружно оплюват един от малкото министри и политици от последните 25-6 г. които освен с професионализъм,се доказаха като хора с доблест и принципи.......

 57. 57 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8445 Неутрално

  И пак ще цитирам,великия Чърчил/някой може и да не го харесват/.
  "Никой не трябва да се крие зад гърба на някого или да се опитва да избяга, когато опасността приближава. Ако направиш това, удвояваш опасността. Но ако се изправиш пред нея веднага и без да трепериш, ти намаляваш опасността наполовина."
  България е в опасност от дълго време,а спасение не идва отникъде.Ние нямаме желание,избираме страхливи политици,които ,вместо да правят необходимото,каквото и да им струва,ни заблуждават с някаква фалшива стабилност и си гледат единствено рейтинга.Няма визия за държавата,няма хоризонт,накъде вървим.

 58. 58 Профил на liksen
  liksen
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#37:"роджър"]Адвокат съм, но ми звучи несериозно адвокати да избират съдии[/quote]
  Адвокатее, разделение на властите означава взаимен контрол, за да се неутрализират. Кой следи парламента да не върши произвол със законите? - Конституционен СЪД. Кой следи изпълнителната власт да спазва законите? - съд, Кой я избира - парламента?!!
  КОЙ следи съдиите и прокурорите да спазват законите?!!! САМИ СЕБЕ СИ !!!

 59. 59 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3326 Любопитно

  Като става дума за Филчев,бихте ли ми напомнили кой го избра?!Не е ли един с прякора "Командира" ,дето е от една малка,но вреслива партийка,която днес почува как знаела всичко как да стане...

 60. 60 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3326 Неутрално

  До коментар [#58] от "liksen":


  [quote#58:"liksen"]Адвокатее, разделение на властите означава взаимен контрол, за да се неутрализират. [/quote]Но това не означава съдии да избират прокурори или прокурори да избират съдии.Това не е ли конфликт на интереси?!Разделението на властите не означава непременно взаимен контрол-те и сега властите са разделени-даже прокуратурата е събрана със съда в една отделна власт съдебна власт и направо тази съдебна власт е безконтролна..

 61. 61 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3326 Неутрално

  До коментар [#7] от "stinkfoot":


  [quote#7:"stinkfoot"]Именно. Сегашната управляваща коалиция щеше да си назначи един техен си Филчев[/quote]Първо-самия Филчев го назначи Костов(само не ми казвайте,че се съмнявате в преценката на Командира!)и второ-никой сега няма да сменя Цацаров-просто той е несменяем и ще си изкара пълния мандат.Така е по конституция

 62. 62 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3326 Весело

  До коментар [#28] от "emil НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ОТКАЗАХА ДА НИ ПИТАТ":


  [quote#28:"emil НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ОТКАЗАХА ДА НИ ПИТАТ"]Примнете ми кой ни го натресе Филчев, че нямам добри спомени? В чий кабинет беше заместник министър и кой ни го курдиса са главен прокурор? [/quote]защо ли си мисля,че и на тебе няма да ти отговорят.

 63. 63 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3326 Весело

  До коментар [#33] от "lager":


  [quote#33:"lager"]Битката е загубена, но изборите идват, а протестите се водят един след друг. ГЕРБ е пътник! [/quote]
  Уау!Все едно чета заклинанията на Кънчо Колев(и двамцата) някъде преди 3-4 години.Или на Социалния тука във форумчето.Пак се събрахте е БСП...

 64. 64 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2242 Неутрално

  До коментар [#5] от "Rock J":

  " ..., само едни Галеви бяха осъдени, но те взеха, че избягаха "


  Те избягаха, защото им беше предоставена СПЕЦИАЛНО такава възможност ... Ако бяха останали в България, притиснати както трябва, имаше вероятност да си отворят устите и развържат езиците ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 65. 65 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3326 Неутрално

  До коментар [#49] от "ПРОРОК ИЛИЯ":


  [quote#49:"ПРОРОК ИЛИЯ"]Всеизвестна красива, умна и готинаа истина е че, Йордан Цонев, Бисеров бяха много готини и умни, а забогатяха след като др. Костов тихомълком ги отлюспи. [/quote]
  Забогатяха още в СДС.Бисверо беше назначен от Костов за главен секретар на СДС още през 1994-та,когато Костов от съюз направи СДС на партия.А за Данчо Ментата се носеха слухове още по времето си в СДС.После в ДПС правеха пак същото,което правеха в СДС,не се заблуждавайте...

 66. 66 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3326 Неутрално

  До коментар [#50] от "Ани":


  [quote#50:"Ани"]Иванов, защото не остана да се бориш за каузата, а се предаде! Избра лесният вариант и мимолетната слава.[/quote]
  Целта му май не е каузата,а искаше да удари максимално правителството и да предизвикат правителствена криза.Цялата Протестна Мрежа имам предвид,барабар с "дясната олигархия" тип Иво Прокопиев и Огнян Донев..

 67. 67 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1028 Весело

  Е какво толкова е направил филчев, че така го одумвате БЕ? Да ви напомням ли, че Филчев бе посочен от СДС и лично от ИЙК!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 68. 68 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3326 Неутрално

  До коментар [#54] от "deutschwagen":


  [quote#54:"deutschwagen"]Лъжепророк, Костов не е отлюспвал Цонев и Бисеров. Тези двамата бяха купени от ДПС в точно определен момент, когато ДС пропагандата срещу Костов вървеше в пълна сила. Тези двамата изведнъж настояха ОДС да се коалира с ДПС, въпреки че ОДС си имаха пълно мнозинство. [/quote]Дрън дрън-Просто двамата твърде много крадяха.Затова ги махна Костов.А в ДПС продължиха да правят същото,което правиха при Костов.Не се заблуждавай-Лично Костов постави Бисеров за главен секретар на СДС.Да ви напомням ли с какво се занимава секретаря на една партия?!Още тогава по времето на Костов се носеха легенди за едни куфарчета от митниците към Бисеров.

 69. 69 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2533 Неутрално

  До коментар [#24] от "shmatko":
  Не бъркай десебарите с Гербери.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 70. 70 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Сектата се разбуни. Браво! Браво! Трябва да се свика църковно - народен събор в зала 3 на НДК. Присъствието на всеки член е задължително.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 71. 71 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Министъра няма угризения, но личи голяма разконцентрация в думите на Местан.

  Все пак освен всичко друго е добър политически анализатор във времето, но в политиката всичко е изненада, ловката политика е да направиш така че изненадата да изглежда планирано предварително събитие.

  Може да си пропуснал една запетайка преди много време и всичко в един момент да рухне заради това, както се случва пред очите му с модела...Кой...в който ДПС бе ключовата, подвижната сила. Сега разума говори ЗА РАЗПУСКАНЕ НА ПАРЛАМЕНТА

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 72. 72 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2533 Неутрално

  До коментар [#30] от "kykyyy":
  [quote#30:"kykyyy"]Христо Иванов да не би да очаква следващият министър да се справи по-добре от него? Май не.[/quote]
  А ти как разбра, че не очаква? Нещо май го бъркаш с гербаджия. Те до един се мислят за незаменими.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 73. 73 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 583 Любопитно

  До коментар [#66] от "yanne":

  Незнам каква е била целта му, но крайният резултат е в полза на статуквото! Звучи много лошо, ако е това, което казвате...??

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 74. 74 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#30:"kykyyy"]Да хвърлиш пешкира може и да е достойно, но с това се изчерпват положителните страни на постъпката. Христо Иванов да не би да очаква следващият министър да се справи по-добре от него? [/quote]
  Вие май не сте разбрали за какво става дума. Какво значи да се справи? Да изпълнява максимално добре поръчките на мафията ли? Ами той е представител на политическата сила РБ, която има споразумени с ГЕРБ, да се реформира съдебната система. Ами реформата, която той смята за необходима и кято е договорена с ГЕРБ, е отхвърлена по желание на ГЕРБ, какво да търси повече там. Като достоен човек той ни казва, Мили избиратели, аз не мога да изпълня обещаното преди изборите по вина на ГЕРБ и затова си подавам оставката, за да ви покажа, че повече така не може да продължава. Остана ли, значи съм съгласен с псевдореформата на ГЕРБ. А аз не съм и не искам да ви заблуждавам. Какво има неясно тук?

 75. 75 Профил на inikolaev
  inikolaev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Един достоен човек. Той затова си и тръгва, защото не им е удобен

 76. 76 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  До коментар [#68] от "yanne":

  Ако Цонев и Бисеров не си били продажни и крадливи, нямаше да отидат при ДПС. Но достатъчно съм слушал как Костов бил правил схеми за ограбване. Ограбването стана през 80-те и до 1991, после от 1992 до 1997, и после пак след 2001. И да е получил Бисеров някой друг куфар, това е нищо в сравнение с изброеното на по-горния ред.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 77. 77 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  До коментар [#67] от "ДСБ+Москов фармацевтична МАФИЯ! Реекспорт-300 млн":
  Ако един човек е номиниран или назначен от друг, това означава ли, че двамата са едно и също лице?

 78. 78 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  Наивността на нормалните хора и дяволското желание за власт на агентите на ДС в старото СДС заложиха този капан.Когато СДС имаше цялата власт-изпълнителна законодателна и съдебна трябваше да има пълна лустрация и изменение на законите ,както и това изменение на конституцията.Тогава моментът беше пропуснат -ито го резултата.Беше избран Филчев-един прекрасен съдия,които пише много добри решения-но доказано луд.Дай на лудия безконтролна власт и резултатът не закъсня.И досега главния прокурор е абсолютно неконтролируем и нормален човек да отиде там скоро започва да дава утечки /Костинброд/.Сигурно ще има и още.

 79. 79 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Адвокат съм, но ми звучи несериозно адвокати да избират съдии

  ВСС на Италия се състои от 27 члена.
  -3 члена по право - Президентът, председателят на Върховния съд и Гл.прокурор на Касационния съд.
  -16 члена се избират от органите на съдебната власт(2 съдии от Върховния съд, 4 прокурори , 10 от по-ниски съдилища)
  -8 члена се избират от Парламента (университетски преподаватели по право и адвокати, с практика най-малко 15 г.)
  Мандатът на изборните членове е четиригодишен.

 80. 80 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#61] от "yanne":

  Важно е кой кого назначава, но не това е най-важното. Представям си какво би станало, ако на работодателите се вмени задължението да назначават служителите си за 7 години, без да имат право през тези 7 години да ги уволняват и контролират. Аз лично съм за!

 81. 81 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1028 Гневно

  До коментар [#77] от "авторът": Номинирането за ключов пост на неподходящ човек се нарича ДЕМОКРАТИЧНО РЕШЕНИЕ! И като такова НИКОЙ, ама НИКОЙ не носи никава отговорност за него! Нито политическа, нито морална! Или филоЗофската школа на Софистите, на хранилка от НПО-тата е на друго мнение?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 82. 82 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  До коментар [#67] от "ДСБ+Москов фармацевтична МАФИЯ! Реекспорт-300 млн":
  Питам те пак (минусът ти не е отговор), ако един човек номинира или назначи друг, това означава ли, че двамата са станали едно и също лице?

 83. 83 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 897 Неутрално

  [quote#50:"Ани"]Избра лесният вариант и мимолетната слава. [/quote]
  Просто е разбрал, че не е за тази работа, да си съсипе нервите и здравето за чест и слава, срещу жълти стотинки при това ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 84. 84 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  До коментар [#81] от "ДСБ+Москов фармацевтична МАФИЯ! Реекспорт-300 млн":
  Виждам, че не можеш да отговориш и това те ядосва. Ако знам, че един човек е неподходящ и въпреки това го номинирам за даден пост, значи се ръководя от съображения на "Партията и народа". Но големият тест дали един човек е подходящ или не е поведението му след като заеме длъжността. Властта поднася повече изненади в индивидуалното поведение, отколкото предвидими неща. Важното е, дали препоръчителят или работодателят и след това продължава да защитава този човек.

 85. 85 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1356 Весело

  [quote#40:"Резистентна"]Иванов, някой те е излъгал, че между "министър" и "политик" няма разлика... [/quote]
  -При него ИМА разлика.

 86. 86 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1356 Весело

  [quote#53:"kamenpavlov"]Да си номинират ДСБ Иванов за президент и тъй като тяхната партия е масово подкрепена от всички избиратели...сигурно ще го изберат.[/quote]
  -Ще ! Ама кога цъвнат налъмите наесен.

 87. 87 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#45:"ПРОРОК ИЛИЯ"]А бе нищо не чувам от провалилия се министър [/quote]

  Ей така го наричат в Блиц. В една статия: четири пъти. В ПИК пък вече нямат ни най-малко скруполи да пишат за него "Христо Иванов - Пинокио". Прякор, който, разбира се бе сътворен от самите тях.

  Само това показва, че е направил нещо хубаво човека.

  За негово съжаление, в момента той е ЕДИНСТВЕНИЯ човек, който може да поведе народа срещу задкулисието. Говоря, разбира се, за онези около 5-6 процента от народа, които са западно ориентирани. За умните и красивите, без никаква ирония. Достатъчно много сме, за да направим разлика в политиката.

  Не знам дали Христо ще е на висотата на историческия момент. Радан е спорна фигура, носеща бремето на непопулярността на Костов, и не става за обединител. Христо е именно човекът: те затова и Местановци и Боковци са пощурели и леят помията си ежечасно.

  Надявам се Христо да има смелостта да поведе интелигентните хора на България, за да имат и те най-сетне глас в тая политика, след 70 години управление на простаци, селяндури и ченгета, с редки изключения.

  Ако се уплаши - бих го разбрал: човешко е. Помията, с която го заливат в момента, е ужасяваща. За съжаление, в момента той е единствения. Ако се изпусне момента, не се знае дали ще дойде някога пак друг такъв момент.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 88. 88 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#65:"yanne"]се носеха слухове [/quote]
  [quote#68:"yanne"]се носеха легенди[/quote]

  Аргументация, миришеща на ДС.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 89. 89 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#83] от "роджър":

  Въпрос на избор, от който се вижда кой какво представлява.

  За да си решил да бъдеш политик, трябва да си готов и на някакви жертви, не само да гледаш себе си и как да не съсипваш здравето си...Но...

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 90. 90 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 1620 Неутрално

  До коментар [#83] от "роджър":

  Чест и слава?!

  Не и в този бизнес.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 91. 91 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#54] от "deutschwagen":
  Да бе, да.
  И един мармот завива шоколад..
  А пък др. Костов си мълчеше като..... за общо десетина ниизвергнати...

 92. 92 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Любопитно

  До коментар [#87] от "stupid_american":
  Човек, който не направил това което е обещал се нарича провалил се. Независимо кой го е написал

 93. 93 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#70] от "bombov_saruyar":

  Тази зала не е ли твърде голяма?

 94. 94 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  До коментар [#89] от "Ани":
  Моля, посочете няколко политика, които са готови да си жертват дори здравето за наше благо. Опровергайте ме, че няма да го направите.

 95. 95 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  До коментар [#92] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  В българската политика, оплетена в олигархични зависимости, това, което направи Иванов е най-голямото нещо, направено от наш политик от 2000 г. насам.

 96. 96 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Че какво му беше на Филчев?

 97. 97 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#94] от "авторът":

  Никого не мога да посоча, защото не съм срещнала такъв, но би трябвало да има и такива политици.

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 98. 98 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 897 Неутрално

  [quote#90:"etty1"]Чест и слава?!
  Не и в този бизнес.[/quote]
  Ами министерската заплата да е максимум 3 000 лв, толкова изкарва адвокат с 2-3 години практика ... това е една друга тема - обществото иска МНОГО от политиците, но заплати не плаща ... а Иванов достъп до "по-другите" пари не е имал, следен е под лупа /не казвам че е искал такъв "достъп"/ ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 99. 99 Профил на glaxo
  glaxo
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Както винаги изпълнителя директор на корпорация "ДПС", демагогства за пред ТВ и чуждите дипломати.Иска да покаже , че не е балкански турчин с ориенталски табиети , а модерен европейски политик.

 100. 100 Профил на franklin
  franklin
  Рейтинг: 1511 Неутрално

  "Христо Иванов: Нека работим за това никой, никога повече да не може да иска да има свой Филчев"


  Наглецът Местан беше сложен на мястото му!
  Браво на Христо Иванов!

  "На света има само едно нещо по-лошо от насилието - това е капитулацията пред него." Амос Оз
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK