Съдебният съвет отново не избра Нели Куцкова за шеф на Софийския апелативен съд (обновена в 13:10 ч.)

Съдебният съвет отново не избра Нели Куцкова за шеф на Софийския апелативен съд (обновена в 13:10 ч.)

© Надежда Чипева, КапиталВисшият съдебен съвет отново не избра съдия Нели Куцкова за председател на Софийския апелативен съд. Този път гласовете за нея бяха с един по-малко - осем (при предишната процедура гласовете "за" бяха девет), 11 бяха против, 4 се въздържаха. От заседанието отсъстваше председателят на Върховния касационен съд съдия Лозан Панов.


Подобно на предишната процедура, срещу Куцкова нямаше нито едно изказване против по същество. 
Върховният административен съд (ВАС) върна процедурата от момента на обсъждането и гласуването, като отмени отказа заради липса на мотиви. Дебатът започна трудно и се концентрира около това дали един магистрат, който е участвал в изпълнителната власт, може да бъде кандидат за ръководен пост. Този тон беше зададен на практика от премиера Бойко Борисов, който в събота се усъмни в обективността на Куцкова заради това, че е била заместник-министър и кандидат за вицепрезидент.


Подобна теза повтори и днес председателят на етичната комисия към съвета Ясен Тодоров, който изрази същото съображение и при първия дебат.  Тодоров се усъмни, че кандидатурата на Куцкова ще раздели съдиите и прокурорите и няма да бъде обединител. Той не коментира факта, че зад нея са застанали по-голямата част от апелативните съдии.
"През последната, считано от днес, година и половина назад, в цялата магистратска общност все по-силно е изразено поляризирането, разделянето на прокурори и съдии, не искам да се спирам на причините за тези процеси. Не искам нито грам политика да вкарвам в своето изказване. Считам, че ако Нели Куцкова бъде избрана, тези процеси ще се задълбочат. Съдиите и прокурорите имат нужда от спокойна обстановка, а не от обществен натиск.  Този натиск не е по-малко опасен от корупционният", заяви Тодоров.


За втори път съветът напрактика обърна гръб на над 80 % от съдиите в Софийския апелативен съд, които застанаха зад кандидатурата на Куцкова. Някои от членовете на съвета призоваха неколкократно колегите си да вземат предвид това обстоятелство и да преценят качествата на съдия Куцкова като магистрат и спрямо критериите, които са заложени в закона за избор на административни ръководители. 


ВСС отново не мотивира отказа да избере съдия Нели Куцкова. След обявяването на резултата, Куцкова, която стоя в залата на журналистите, но се качи в залата при ВСС, благодари на тези, които са я подкрепили, а за останалите каза, че й е мъчно. По думите й тя отново има основание да обжалва решението на съвета, но ще помисли дали да го направи. В подкрепа на Куцкова се изказаха Соня Найденова, Юлия Ковачева, Галя Карагьозова, Камен Иванов, Калин Калпакчиев. В дебата се включиха още Елка Атанасова, Румен Боев и Румен Георгиев (от прокуро-следователската квота).


В началото на заседанието пред ВСС, се бяха събрали младежи от организацията План Б, която беше активна през лятото при преговорите за Конституцията и искаха оставката на Христо Иванов. Сега те бяха пред съвета, за да поискат оставката на председателя на ВКС Лозан Панов. Калин Калпакчиев нарече това "пърформанс", защото за всички е ясно, че това не са протестиращи". 


Борисов или не разбира разделението на властите, или не желае да се съобрази с това


"Нищо не се е променило от предишния избор, та да променя позицията си. Единственото е, че имаше едно изказване на премиера Бойко Борисов (бел. ред. че тя не е обективна, защото е участвала в изпълнителната власт). Той или не разбира разделението на властите, или не желае да се съобрази с това", коментира членът на Висшия съдебен съвет Галя Карагьозова.


Като аргумент срещу мотивите на Тодоров, Карагьозова даде за пример, че в практиката на съвета има много примери, в които мнозинството не е вземал предвид участието на магистрати в изпълнителната власт. Най-пресният пример е с избора на председател на Апелативния съд в Бургас, където беше избрана бившият заместник-министър на правосъдието в първия кабинет на Бойко Борисов - Деница Вълкова. При обсъждането на нейната кандидатура, никой от членовете на съвета не е обърнал внимание на това обстоятелство, заяви Карагьозова.


"Обстоятелството, че Куцкова има активна позиция, не е укоримо, а е плюс. Тя отстоява докрай убежденията си.  Преди доста време е била участник в изпълнителната власт и  не считам, че това е някаква пречка да кандидатства за този пост или, че това  я прави негодна", заяви още Карагьозова.


Ще чуем съдиите или ще слушаме премиера?,


това попита в пространното си изказване членът на Висшия съдебен съвет Калин Калпакчиев, който с думите си провокира изказванията на Румен Боев (прокурорска квота) и Румен Георгиев (от следователите).


"Когато се избира председател на съд, ВСС трябва да преценява компетентността, нравствените и професионалните качества. Професионалните качества не са поставени под съмнение. Била е само съдия. Един от малкото съдии, които не зае поредния председателски пост след промените в закона. От 2004 г. е редови съдия, качествено решава своите дела. Не може, без да се познава работата й, да се твърди, че разделя, че е пристрастна по делата. Това обижда не само нея, но и всички съдии, които са работили със съдия Куцкова. Безотговорно е да се говори така, на ангро. Не съм чул някой да се усъмни в почтеността на съдия Куцкова, в интегритета й. Тя е едно от разпознаваемите лица на българския съдия, застава с името и лицето си. Всеки съдия трябва да бъде поощряван да говори публично, с лицето си по въпроси за съдебната власт. Мнението, че съдията трябва да мълчи и да си гледа делата и да не казва становището си по важни въпроси е белег на отминали тоталитарни времена. Съдиите по дефиниция трябва да са най-свободни и да го доказва с постъпките си. Това не се харесва от другите власти, които нямат интерес от независим съд, не се харесва и на ВСС очевидно", заяви Калин Калпакчиев.


Той припомни, че съдиите, които са подкрепили Куцкова са застанали с имената и подписите си. Затова и по думите му, аргументът на Ясен Тодоров, че тя е разединител, е практически опроверган. "Ясен Тодоров не познава Куцкова и не знае, че когато не е съгласна с меннието на друг, няма да го постави в изолация. Тя е толерантна към чуждото мнение и го е доказала.


Дали ние ще послушаме съдиите от САС, ние като ВСС не сме органи сами за себе си, произтичаме от съдиите, за да предприемаме действия, които държат сметка на тяхното становище, а не в нечий друг интерес.


Или ще последваме мнението на премиера Борисов, че съдия Куцкова е политически обвързана, или ще послушаме тях", заяви Калпакчиев.


"Дълбоко неправилно е премиерът да дава оценка на съдиите. ВСС трябва да е независим орган, а за да има привидност на независимост трябва да има ясни, проверими мотиви. Не може да сме над закона. По този начин ние рушим закона, рушим държавността. Нашите решения показват много често зависимост. Липсата на независимост е когато взимаме решение против фактите и няма никакво обяснение за това", коментира Калпакчиев и призова колегите си "да не се крием зад маската на псевдонезависимост, защото тя ще бъде демаскирана".

"Нели Куцкова е едно много симпатично момиче",


така Румен Георгиев започна изказването си, провокирано от "тронното слово", както той нарече изказването на Калпакчиев. По думите на Георгиев, той имал проблем как кандидатурата на Куцкова се поднася.

"Кой е за съдия Куцкова и кой използва избора й за други цели? Аз имам прекрасни впечатления от нея, но силно ме дразни как се поднася нейната кандидатура. Това наелектризиране води до определени резултати и засяга хората. Нели Куцкова е много симпатично момиче, много добър съдия и това по никакъв начин не зависи от избора днес. Животът нито започва, нито завършва с решения на този важен за държавата орган (ВСС). Идват коледни празници. Аз ви приканвам да закриваме (дебата) и да минаваме към другите точки", призова Георгиев.
Той се опита да развие тезата за "политиканстването"."Хората, които искат определен избор водят всичко към това, не са приятели на съдебната система, защото политиканстването обикновено е просто средство на кариера. Вече не зная човек кой е опозицията, кой е", заяви Георгиев.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (105)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на sandr0
  sandr0
  Рейтинг: 478 Неутрално

  България не съществува като държава!

  "Съветската империя на злото ,трябва да бъде окончателно ликвидирана"
 2. 2 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1918 Неутрално

  Яко стабилност. Баце харесва това

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 3. 3 Профил на Plums vs ГЕРБage
  Plums vs ГЕРБage
  Рейтинг: 1752 Неутрално

  Искаше го, получи си го. Поздравления, Куцкова!

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 4. 4 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1544 Неутрално

  До коментар [#3] от "Резистентна":

  кво злобееш.
  хора като нея със смелост
  да казват нещата както са
  са малко.
  това да не ти е бокс.

 5. 5 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Не знам кое не и беше ясно от предния път !!!

 6. 6 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 581 Неутрално

  БОСТАН-ска "стабилност".  Публикувано през m.dnevnik.bg

 7. 7 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 461 Неутрално
 8. 8 Профил на el_duderino
  el_duderino
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Стига вече толкова!

  ... if you're not into the whole brevity thing...
 9. 9 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 599 Неутрално

  Ами той ББ взе решението преди ВСС.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Косьо
  Косьо
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Нали Бойко СТАБИЛНО се заяде с нея. В резултат стабилно опраскване.

 12. 12 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Чудесно решение. И другия път ако може кандидатите да са двама, че е срамота...

  Доброто е заразно
 13. 13 Профил на Lorak
  Lorak
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Предвид, че читав Лозан Панов предвожда съдиите, представяте ли си ако и Нели Куцкова започне с останалите? Много ясно, че Задкулисието няма да позволи такова нещо.

  И все пак срамота.

 14. 14 Профил на Венко
  Венко
  Рейтинг: 409 Гневно

  Тоя Тодоров наистина не се чува какви ги дрънка! Обществения натиск не бил по-малко опасен от корупционния !?!
  Абе аланкколу, ако не друго, общественият натиск е явен, а корупционният не е!
  Ти какво искаш да кажеш? Да те остави обществото на мира за да можеш спокойно да си взимаш рушветите ли???
  Е, няма да стане!

 15. 15 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1441 Любопитно


  То е виднио, че не става и е политическа фигура от Драгалефското минало в автобиографията си

  - Тази провалена и вредна съдийка >
  защитаваше статуквото
  когато ние сочехме с пръст гнилите ябълки
  и назовавахме поименно съдийките на мафията.

  КАКВО >
  правеше тогава Куцкова ?
  => цвъцкаше
  > ненамеса в независимата !

  настроение > решително

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 16. 16 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1318 Неутрално
 17. 17 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1889 Неутрално

  Щом един съдия се изявява като политик, не става ни за съдия, ни за ръководител!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 18. 18 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  Важното е, че Ясен Тодоров, Галения от три папи и Доган са доволни!!!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 19. 19 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 695 Разстроено

  Поредното доказателство за неспасяема и безгранична зависимост на голяма част от съставляващите ВСС.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 20. 20 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Ах ти държавата. Върховните съдии се ковандват от един бостанджия.

  chavo64
 21. 21 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  [quote#14:"Венко"] Обществения натиск не бил по-малко опасен от корупционния !?! [/quote] Говори по отношение на съда и според мен е прав. Всеки натиск е опасен, ако пречи на съдията да отсъди справедливо. Не че тук често се случва, разбира се, но на теория е точно така.

  Доброто е заразно
 22. 22 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3976 Неутрално

  [quote#4:"mihail_p"]кво злобееш.[/quote]
  Тази сигурно е от приближените.
  Не виждам за какво един обикновен човек би трябвало да се радва на.."опраскването" на съдия който казва истината, освен ако не е свързана личност и не очаква облаги!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 23. 23 Профил на Plums vs ГЕРБage
  Plums vs ГЕРБage
  Рейтинг: 1752 Весело

  [quote#4:"mihail_p"]кво злобееш. [/quote]
  Нали спечели делото във ВАС? Нали искаше да я отсвирят с ясно артикулирани аргументи? Е, постигна го. Не можеше да се желае повече. Затова си заслужи поздравленията.
  (На другите тролове тук няма да отговарям)

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 24. 24 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  Затова писах на друго място,че държавата ни е труп.ББ не одобрява Куцкова - ВСС,вятър и мъгла.Затова са всички срещу Радан Кънев,защото иска да избистри мътната вода и да я направи прозрачна,статуквото не ще.

 25. 25 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3976 Неутрално

  [quote#17:"lz2"]Щом един съдия се изявява като политик, не става ни за съдия, ни за ръководител! [/quote]
  Що не го кажеш това на Цацаров?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 26. 26 Профил на Plums vs ГЕРБage
  Plums vs ГЕРБage
  Рейтинг: 1752 Весело

  [quote#22:"Храбър"]"опраскването" на съдия който казва истината, освен ако не е свързана личност и не очаква облаги! [/quote]
  Не очаква облаги ли?! Тъй ли?! И иска да стане председател на САС ей тъй... от добро чувство?! Хахахах.... И по тази тема почна да ме разсмиваш.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 27. 27 Профил на petar__
  petar__
  Рейтинг: 304 Неутрално

  Оставка на мафиотското правителство на Борисов!

 28. 28 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Където има началнически пост в съдебната система Куцкова винаги е там.

 29. 29 Профил на The.Teacher
  The.Teacher
  Рейтинг: 638 Неутрално

  "Съдиите и прокурорите имат нужда от спокойна обстановка, а не от обществен натиск."

  Това е цитата на седмицата, ако не и на годината.

  Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.
 30. 30 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1544 Неутрално

  До коментар [#23] от "Резистентна":

  няма да стане и с триста и пет прилагателни,
  като...ясно артикулирани или прецизно формулирани
  или каквото се сетиш.
  това не замества локумите, като имало съмнения, че еди какво си...
  не се прави на ударена.
  намиране на оправдание се казва това твоето.

 31. 31 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  Изберете Кокинов, той ще обедини всички ви

 32. 32 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2309 Неутрално

  Нели Куцкова е може би единствения съдия издал ефективна присъда на действащ политик. Заслугата разбира се е и на прокурора, който е представил нужните доказателства за това.
  Имайки предвид своя си манталитет, Бойко Борисов, Сотир Цацаров и подчинените им във ВСС се страхуват, че и на тях ще се случи същото.
  Нищо, че съдиите ще бъдат случайно избирани и че прокурорите са тези, които трябва да осигурят справедливо и аргументирано обвинение. Шубето взима застрашителни размери.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 33. 33 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  До коментар [#23] от "Резистентна":

  " На другите тролове тук няма да отговарям"
  ++++++
  Правилно! Най-добре си говори само с Кучката. И още по-добре би било, ако не е през форума.
  Абе, я се обърни и си хортувай с другата униформена пиарка, хем ще се разбирате, хем няма да спамите безкрайно тук!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 34. 34 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 344 Неутрално
 35. 35 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1478 Любопитно

  [quote#13:"Lorak"]читав Лозан Панов предвожда съдиите[/quote]

  За тоя другар ли иде реч? - http://www.capital.bg/blogove/pravo/2015/01/29/2462594_lobito_na_dps_i_cacarov_izbra_lozan_panov_za/

 36. 36 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  ВСС действа като наказателна рота.Който е за истинска съдебна реформа,не може да се издига в йерархията.

 37. 37 Профил на Plums vs ГЕРБage
  Plums vs ГЕРБage
  Рейтинг: 1752 Неутрално

  До коментар [#28] от "apollo":

  ++++ Кажете им го. Беше председател на СОС, а сега е никоя в САС - оплетена като пате в кълчища в слабопознатата й материя на търговското право. Обаче е много активна политически - първа скача да вика, че в съда нямало корупция, а само "недоволни страни със загубени дела", последно се ангажира да предложи на БСП и ДПС кандидатките за главен съдебен инспектор, нахока публично Цветанов и почти го заплаши, че няма да намери безпристрастен съдия, ако продължава да им намира кусури... Изобщо за нищо друго не става, освен за профсъюзен лидер. От друга страна, профсъюзите нямат право да правят политически изказвания и протести... Та така. Остана й само малкото утешение да дава изявления по радио и телевизии.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 38. 38 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3024 Неутрално

  [quote#26:"Резистентна"] И иска да стане председател на САС ей тъй... от добро чувство?! Хахахах.... И по тази тема почна да ме разсмиваш.[/quote]

  Ти не се смееш. Ти съскаш! И знаеш ли защо?
  Повечето във форума го подозирахме, но аз решавам да го кажа:
  - Тишината на спалнята ражда демони! - по Руменчо Петков.

  Тази зла възбуда във всеки твой постинг НЯМА друго обяснение!
  То бива злост, злонамереност, но твоето е клинично!
  Многото думи, думи, думи неотговарящи на истината, и още, и още..
  Какво ти е сторила лично на теб Куцкова, а, та поливаш?

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1518 Неутрално

  Този мазен подлец изразява мнението на една мафия, която е концентрирана във ВСС.

 41. 41 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1889 Неутрално

  [quote#25:"Храбър"]Що не го кажеш това на Цацаров?[/quote]
  И на него го казвам! Цацаров също трябва да си даде оставката!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 42. 42 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3466 Неутрално

  Обединение между съдии и прокурори?!!
  Една част от нашите висши магистрати си живеят в техен си паралелен свят от миналото когато съдии, прокурори се назначаваха от ЦК (съответно ОК) на БКП.

 43. 43 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1490 Неутрално

  "Тодоров се усъмни, че кандидатурата на Куцкова ще раздели съдиите и прокурорите и няма да бъде обединител."

  Не знам вие как си го представяте справедливия съдебен процес, но аз изтръпвам при мисълта, че прокурора и съдията са "единни" или "обединени".
  То по тази логика за какъв чеп са ни съдии въобще? Прокурорите да вършат и тяхната работа, т.е. след като са "обединени" просто да си пишат едновременно обвинителния акт и присъдата и после само да ги свеждат до знанието на народонаселението. Това май съм го гледал някъде преди години и май му викат обикновен социализъм.

 44. 44 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Куцкова сега много ли ще се моли???

 45. 45 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 645 Гневно

  Чакаме "стабилния" РБ (чрез говорителката Даниелка Волкова) да изрази острото си съгласие Бичмето да определя решенията на ВСС.

  Също очакваме в актуализираното коалиционно споразумение да пише изрично:
  Бъзливото Бичме ББ квото иска - тва прайм.

  Navigare Necesse Est
 46. 46 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1952 Неутрално

  Нали знаете що БСП се срина....щото ГЕРБ и АТАКА им изядоха електората, ГЕРБ са "модерната европейска социал-демокрация" дето налива чужди пари в нереформирана соц-икономика. АТАКА са лумпените.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 47. 47 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 925 Неутрално

  До коментар [#35] от "dosetliv":

  +++
  Тук мнооого се дразнят, като им навреш в очите собствените им "творби" ... не ми се четяха "коментарите" под препратката, но ще е любопитно

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 48. 48 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Например този
  ...
  rosiraycheva50._
  Рейтинг: 7072 Неутрално
  30 яну 2015 17:19 40
  Отговор

  -
  +
  Оценка
  -2 +1

  Пак се изложихме.Сега очакваме следващия доклад.

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 49. 49 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Или пък този

  Преглед на профил
  info111
  Рейтинг: 3850 Неутрално
  29 яну 2015 23:20 20
  Отговор

  -
  +
  Оценка
  -3 +48

  Лобито на ДПС и ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР НА БОЙКО БОРИСОВ избра Лозан Панов за председател на ВКС!

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 50. 50 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Едно полуграмотно ченге - говорител на цацата и прокурорчетата: ТЕ , по сталински - вишински - ще ви УПРАВЛЯВАТ съдебната система ...
  И разни змийчета - от форума ще ги подкрепят ..А имаше и предложение - да се смени ТОЗИ ВСС- и сами да се избират - на общи събрания -СЕГА !!
  И това МАФИЯТА - на доган, пеевски и БОКО , не го допусна ...
  Става ми и смешно и жалко : Плужеци защитават ТУК мафията , и изброените по- горе ..
  Робът си е роб ...

  BIG AL
 51. 51 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Съдебната реформа в действие.

 52. 52 Профил на lefkovitz
  lefkovitz
  Рейтинг: 287 Неутрално

  "Борисов или не разбира разделението на властите или не желае да се съобрази с това".
  И двете. А освен това и не прощава.

 53. 53 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3466 Неутрално

  До коментар [#43] от "mrx10354190":
  Трябва да признаем, че до преди няколко години съдии и прокурори си бяха "обединени". Стотици случаи имаше когато тандема прокурор-съдия държеше из арестите хора с месеци, години дори и накрая се оказваха невинни.
  В момента цацаратурата е беснее, че им падат исканията в съда и авторитета им всеки ден пропада към дъното.
  Години ще минат докато българите се усетят, че това че те е подгонил прокурор (хеле български) не означава нищо. И тогава нещата ще бъдат да се случат от само себе си в съдебната система.
  Докато, обаче в България мнозинството приема за чиста монета твърденията на прокурор (в повечето случаи очевидно корумпирани и/или некадърен) това няма как да се случи.

 54. 54 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#43:"mrx10354190"]Не знам вие как си го представяте справедливия съдебен процес, но аз изтръпвам при мисълта, че прокурора и съдията са "единни" или "обединени". [/quote]
  И аз това си помислих. Не може такива олигофрени да се водят юристи, да ме прощава модераторът!
  Трябва спешно да се преразгледа начинът, по който се преподава конституционно право у нас и да не се дава диплома на хора, които не са разбрали поне основите на държавата и правото.

 55. 55 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 969 Неутрално

  До коментар [#43] от "mrx10354190":

  Нещо подобно щях да напиша като прочетох за изказването на тоя Ясен - но добре че прочетох всички коментари - помислих че не може да не е направило впечатление на някой че представите и целите на брадясалия магистрат, обръщат с главата надолу целият фундамент на съдебната система в правовите държави.

 56. 56 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Добре де - защо се провеждат 2 пъти избори със само 1 кандидат, който не го избират. Или да я изберат, или да има и алтернативни кандидатури.

 57. 57 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#47:"роджър"]ук мнооого се дразнят, като им навреш в очите собствените им "творби" ... не ми се четяха "коментарите" под препратката, но ще е любопитно [/quote]
  Когато ченгето Колев предлага някого, а разните Милки и други слуги гласуват с възторг, съмненията в честността на избора са оправдани, нали?
  Хората обаче се познават по делата, а съдия Панов ни изненада приятно.

 58. 58 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#17] от "lz2":


  [quote#17:"lz2"]Щом един съдия се изявява като политик, не става ни за съдия, ни за ръководител![/quote]

  Кажи го това на шефа си Ахмед Доган, който имаше налудничавата идея да сложи така любимият ти Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

 59. 59 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#3] от "Резистентна":

  Така оцеляваш ти - със страх и подлост.И ако на Куцкова и е мъчно за такива, като теб, на мен не ми е - бой за вас.

 60. 60 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1490 Неутрално

  До коментар [#53] от "k_":
  Съгласен съм! Но за да се случват нещата е редно прокурорите, освен да са отделени от съдийте, да са подчинени на изпълнителната власт. Нали все пак представляват държавата в процеса. Другия вариант е да се избират пряко от народа за определен срок...

 61. 61 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 579 Неутрално

  и този път нямало обяснение ЗАЩО ,какво не харесват - прическа, роднини, биографията.....но мафията мълчи, надменно, и страхливо, тихо - да не сгазят лука, така е наредено,така ще гласуват !!! нищо,че утре ще изкарат хората отново, и отново да вика срещу тях, а те са добре защитени !!!!

 62. 62 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 638 Неутрално

  В съдебната власт открай време стават скандални неща, но неизбирането на Куцкова е много пресилено да мине в тази графа.

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 63. 63 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 850 Любопитно

  [quote#41:"lz2"]И на него го казвам! Цацаров също трябва да си даде оставката![/quote]
  ... и откога си промени мнението? навремето се кефеше кат го назначи Баце, нали беше от 'наште', човек на Баце, и щеше да разкаже играта на лошите?

  Колкото повече, толкова повече!
 64. 64 Профил на analysethis
  analysethis
  Рейтинг: 237 Неутрално

  [quote#32:"Gopeто"]Нели Куцкова е може би единствения съдия издал ефективна присъда на действащ политик. [/quote]

  Тя ли осъди Йоло Денев?

 65. 65 Профил на Yossarian
  Yossarian
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Съдиите и прокурорите имат нужда от спокойна обстановка, а не от обществен натиск. Този натиск не е по-малко опасен от корупционният", заяви Тодоров.

  Колкото и да го чета не мога да проумея, че това са думи на член на ВСС!
  За Ясен Тодоров какво можем да кажем? Близък до ДПС, избран с гласовете на ДПС,БСП, ГЕРБ по предложение на Атака. В последно време показва завидна синхронизация на мненията си с тези на Боко.
  Дали не мечтае и той три папи да го пипнат по главата?

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1661 Неутрално

  Баце кадрува. Да ви е честита съдебната реформа.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 68. 68 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 554 Гневно

  Стабилна РАБОТА!!!СТАБИЛИТЕТ

 69. 69 Профил на 8888
  8888
  Рейтинг: 409 Неутрално

  по логиката на боце, всеки който е бил в изпълнителната власт не е обективен - значи си признава, че той самият не е.

 70. 70 Профил на st_kilda
  st_kilda
  Рейтинг: 237 Неутрално

  "Съдиите и прокурорите имат нужда от спокойна обстановка, а не от обществен натиск. Този натиск не е по-малко опасен от корупционният", заяви Тодоров."

  Това казва с две думи всичко! Статуквото вече приравни обществения натиск с корупцията! Вече не знаят как да дамгосат будното гражданско съзнание, как да окалят и да го представят като вредно и опасно.

  Спокойствие не, ами кома за съдиите и за народа, това е съкровеното желание на властта.

 71. 71 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 969 Неутрално

  Каквито и да ги дъвчим тука истината е една - причините за целия катастрофален преход който вместо да ни преведе от социализма към модерния капитализъм директно ни отведе в късния феодализъм сред амалгамата от полукапиталистически форми на собственост и експлоатация имаща елементи както от запазените феодални привилегии така и беззаконието при натрупването на капитали се намират в Основния закон - Конституцията.
  Денят 12 юли 1991 година когато е приета настоящата Конституция е един от най - злощастните дни за България. А нейната основна вина е негодно конструираната съдебна система с прокуратура в нея.
  Реформаторите вместо да си губят времето с козметични поправки трябваше да атакуват последователно сърцевината на проблема и да искат поставяне на Прокуратурата в изпълнителната власт където и е мястото.
  Естествено това нямаше да стане веднага, но когато бавно упорито и с постоянство се разкрива гротескната същност, корумпираността и неадекватността на българската прокуратура обществото ще узрее за необходимостта от промени точно там.

 72. 72 Профил на st_kilda
  st_kilda
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#69] от "8888":

  Логиката на Б.Б. е: намерете ми извинение да не я назначите.

 73. 73 Профил на angelpetrov
  angelpetrov
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Тая няма ли да миряса. Не разбра ли, че няма да й се отвори парашутът. Егати нахалството.

 74. 74 Профил на st_kilda
  st_kilda
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#61] от "florencia":

  Не, мафията не мълчи, тя си каза одма: Куцкова има активна гражданска позиция и с това е опасна за статуквото. Ние от властта не искаме будни хора, искаме зомби да изпълняват поръчки.

 75. 75 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Каква поредна дама за лаборанта

 76. 76 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 554 Гневно

  Москов кажи си сега,кой модел управлява?Вече смешно когато кажеш изобщо не искам ДПС в управлението!

 77. 77 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1154 Неутрално
 78. 78 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 554 Весело

  До коментар [#14] от "Венко":

  Абе Венко,има си дума за това СТАБИЛНОСТ,как не я разбра и ти !

 79. 79 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 554 Гневно

  До коментар [#25] от "Храбър":

  Щото е гербераки мухал за това!

 80. 80 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1427 Неутрално

  “ВСС отново не мотивира отказа да избере съдия Нели Куцкова.”

  Откъде накъде? Нали гласуването е разделило ВСС!
  Куцкова вероятно ще продължи да се пробва, докато всички във ВСС гласуват против, като успоредно се изказват положително за нея...

  I Want To Believe
 81. 81 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 978 Неутрално

  Ами да -шефа на ВКС май се оказа безконтролен.Няма да изпуснат и САС я-нали там се оправят нашите хора опраскани от СГС.Хора ,които не слушкат не се избират.Я този на ВАС 3 мандата ще изкара.

 82. 82 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Докато си мислите, че Куцкова и Лозан Панов ще опраявт съдебната система, Пеевски е доволен...

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 83. 83 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 850 Весело

  ... нещата си отиват по местата, обществото е настръхнало и вече на глас се задават въпроси - защо герб покри крадците на КТБ, защо дебелото момче и правешкият приятел по белот печелят конкурси и получават милиарди от магистрала Хемус, защо БТК пак се даде на мафията за жълти стотинки вместо да компенсира КТБ...
  Альоооо, грберството, изкажете се ве! Нема ли нещо писано!?! Усещате ли как опорните точки олекват? Помогнете на мишока Борисов в лутането, че къвто юнак е, ей сегичка ша хвърли пешкира и ша са фръцне обяснявайки колко е невинен...
  Смокиновият лист падна и управляващата мафия все повече лъсва, дори за офчиците. Баце тепърва ще вдига кръвно, едно стъпване накриво и ще полетят камъни ... скоро. Това са обективни процеси и неминуеми, защото под вещото ръководство на теляците и масажистите тъканта на държавата се разпада пред очите на всички. Мястото на масажистите и теляците е в банята.. онази под южното крило при бай Ставри...

  Колкото повече, толкова повече!
 84. 84 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2057 Весело

  Браво на ВСС! Само "чисти и неопетнени личности", като семейната приятелка, може да бъдат избирани на такива върхови позиции! Я вижте, какво се получи с изборът на тази личност с "неизяснена" политическа практика, Лозан Панов! Сега и друга такава ли искате? Тези хора са вредни за статуквото и трябва да бъдат "отстрелвани"!

 85. 85 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  До коментар [#83] от "Meчо Пух":

  Готин си Мечо! Ама нали знаеш - колкото повече..., толкова повече...

 86. 86 Профил на gfo18483242
  gfo18483242
  Рейтинг: 11 Неутрално

  По времето през което Куцкова беше политически ангажирана, каква длъжност заемаше футболиста от банкя че не се сещам?????.Е сега пак не я избрали

 87. 87 Профил на Martin Banevski
  Martin Banevski
  Рейтинг: 323 Любопитно

  До коментар [#66] от "st_kilda":
  Странно че това го казва правоверен костовашки трол .Единствената друга партия освен БСП за която беше доказано че е използвала тролове е костовашката секта .Но пък всеки който не се кланя на драгалевския болшевик и неговата сянка Раданчо е трол .

 88. 88 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  Някоя нова физиономия турете за председател на Апелативния, стига с тея бабички изкуфясали.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 89. 89 Профил на st_kilda
  st_kilda
  Рейтинг: 237 Любопитно

  До коментар [#87] от "zawert":

  На доказателства ли ще си играем?

 90. 90 Профил на st_kilda
  st_kilda
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#84] от "batzdravo":
  +++++
  "Само "чисти и неопетнени личности", като семейната приятелка, може да бъдат избирани на такива върхови позиции!"

  ЕСТЕСТВЕНО!

 91. 91 Профил на derek101
  derek101
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#23] от "Резистентна":

  Да не би да имаш мотивите вече? Или ББ ги е написал още миналата седмица и ги е раздал на безмозъчните герберасти, за да имат веднага опорна точка

 92. 92 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1043 Разстроено

  Еееееееей, гледам и тук ми трият коментарите. И то само защото написах, че мутрата-пазвантин Бойко е банкянски хитрец. Лооошо!

 93. 93 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  "За втори път съветът напрактика обърна гръб на над 80 % от съдиите в Софийския апелативен съд, които застанаха зад кандидатурата на Куцкова"

  СРАМ и ПОЗОР. А и какво умилително единодушие между Ясен Тодоров и Б. Борисов

 94. 94 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1163 Разстроено

  Мисля, че ситуацията в България е неспасяема.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 95. 95 Профил на mihmom
  mihmom
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#14] от "Венко":

  Този Я. Тодоров не беше ли симеоновец?

 96. 96 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Изказването на Ясен Тодоров е потресаващо. От една страна със своя напън на безпомощност и безидейност на аргументите, с които статуквото и контролираните от тях магистрати във ВСС се опитват да се противопоставят на надигащата се буря, от друга страна безкрайна некомпетентност за да се мотивира с връзка между прокурори и съдии, които работят на апелативна инстанция в София.

  Куцкова трябва да обжалва до дупка и отново да се кандидатира. Това е начинът да се извадят на показ зависимостите в ВСС. Такива като Тодоров, може да са корумпирани, нагли и оперирани от съвест, но ако не друго поне много им личи. И трябва постоянно да се прави така, че да им личи публично! Обжалване и нова кандидатура съдия Куцкова! А на следващия избор току виж и да се съберем няколко хиляди за да чуем лично и от близо с жив интерес новите логически съждения на Ясен Тодоров и за да видим тогава момченцата от План Б, дали ще рискуват за 20 лв да разиграват цирк, пред ВСС.

 97. 97 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  "Когато се избира председател на съд, ВСС трябва да преценява компетентността, нравствените и професионалните качества."
  За кукловодите/Кой е важно само едно качество - безропотно послушание.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 98. 98 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  Какво ли може да се напише, освен, че съдиите гласували "против", но без мотиви, отново опетниха името си. Позор!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 99. 99 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 562 Неутрално

  Какво представлява Куцкова:
  1.Съдия който успя да осъди ефективно политик (Цветелин Кънчев)
  2.Съдия чието име никога не е замесвано в скандали за корупция.
  3.Съдия многократно изявяващ се, да громи всеки дръзнал да злепоставя съда по недостаен и петнящ начин.
  4.Притежава интелигентност неприсъща за мнозинството изявяващи се политици и общественици от телевизионния екран.
  5. Не виждам причини ,това да не е моят шеф на апелативния съд!-явно на някой пречи ,което я издига още повече в очите ми!

 100. 100 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 524 Неутрално

  И с изказването на Борисов, и без него (преди месеци), резултатът е един и същ. Ами не й се отваря парашутът и толкова. Светът не свършва с един председателски пост, че цял ден с куцковите душевни терзания да ни занимават. Продължава и след него. 😊

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK