Екатерина Захариева е новият правосъден министър (допълнена)

Екатерина Захариева е новият правосъден министър (допълнена)

© Анелия НиколоваЕкатерина Захариева беше избрана за министър на правосъдието с гласовете на ГЕРБ (83), АБВ (9) и част от Реформаторския блок (13), Патриотичния фронт (9), "Български демократичен център" (9) и трима независими. "За" гласуваха 126 депутати, 66 бяха "против" и 17 се въздържаха.


Против бяха 37 депутати от БСП, 20 от ДПС, 7 от "Атака", един от Реформаторския блок (Атанас Атанасов) и независимият Велизар Енчев. С "въздържал се" гласуваха 6 депутати от Реформаторския блок - Вили Лилков, Гроздан Караджов, Иван Иванов, Мартин Димитров, Петър Славов и Радан Кънев, 7 от Патриотичния фронт и 4 от "Български демократичен център" (БДЦ).


Веднага след гласуването, което беше заедно с оставката на Христо Иванов, Захариева положи клетва пред депутатите.
Кандидатурата на Захариева беше представена от вицепремиера Меглена Кунева, която прочете биографията, без да мотивира решението на правителството. Номинацията беше представена от ресорния вицепремиер, заради отсъствието на премиера Бойко Борисов, който все още е в Брюксел за заключителното заседание на Европейския съвет. При избора на Захариева  в пленарната зала бее почти целият кабинет на Борисов, включително и министърът в оставка Христо Иванов.


Дебатите се фокусираха колкото върху личните и професионални качества на Екатерина Захариева, толкова и върху преформатираното мнозинството, което я избра за правосъден министър. Въпросът за предсрочни парламентарни избори, заради институционалната криза и невъзможността да се гарантира стабилност, беше поставен и от лидера на ДСБ Радан Кънев, и от лидера на ДПС Лютви Местан.


Председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира, че подкрепят кандидатурата й, защото знаят, че това е най-правилното, което могат да направят днес. Днешната подкрепа означава стабилност за правителството и за управлението, което по думите му било без алтернатива. "Скъпи колеги от Реформаторския блок, които минахте в опозиция, просто мястото ви не е там, където в момента седите, минете там, където седи опозицията - вляво, при БСП и ДПС или на последните редове при независимите", обърна се той към депутатите от ДСБ и гражданската квота.


Трябва да дадем кредит на доверие на Захариева, защото всички министри показаха ,че имат капацитет и могат да постигнат планираните цели, каза Цветанов.


Лидерът на ДСБ Радан Кънев, коментира, че има специфики в биографията на Захариева - да заема постове, за които не е имало други кандидати. По думите му това показва, че ГЕРБ няма кандидат за министър на правосъдието и човек, на когото да възложи отговорност за провеждане на реформите. Назначаването на двукратен служебен вицепремиер е знак за наближаващи предсрочни избори, защото няма решение на тежка институционална криза, каза Кънев.


Държавата и публичните финанси ще рухнат под тежестта на огромна партийна администрация, по-партийна от тоталитарната администрация през 80-те години, държавата ще рухне под тежестта на всеобхватна политичека корупция, за която друго противодействие освен ефективно правораздаване не е измислено, каза Кънев. Той отбеляза, че изборът на Захариева ще бъде направен от три разцепени парламентарни групи.


Нашето доверие е изчерпано, доверието е твърде малко, за да се дава назаем, но на доверието и подкрепата на ДСБ ще можете да разчитате, ако и когато влезете в истинската битка и реформа или казано по друг начин няма да получите гласовете ни днес, но когато ви оставят сама в боя и кошарата тук е празна, както беше празна за Христо, тогава ще получите нашата подкрепа, обърна се Кънев към Захариева.


Лидерът на ДПС Лютви Местан се почуства длъжен да обясни, че смята за обективна необходимостта от предсрочни парламентарни избори, не за да спре реформите, а точно обратното. Защото това правителство въпреки мантарата за стабилността не е в състояние да генерира реформи и вашето излизане от управлението е най-малкото доказателство, че това не се случва, обърна се той към Кънев. Думата "реформа" отдавна загуби собствен смисъл, а без тях няма развитие, а без развитие няма стабилност, ерго изборите вече са необходимост, заключи Местан.


Петър Славов от гражданската квота на Реформаторския блок обяви, че имат проблем с даване на доверие в аванс, след като двама почтени мотивирани министри (Христо Иванов и Веселин Вучков - бел. ред.) си отиват от кабинета, като подават оставка, защото не намират парламентарна и друга подкрепа за реформите. Затова гласуваха "въздържал се". Дали ще имате подкрепа, когато йде време за истинските реформи или ще има отмятане от подписа, както стана с конституционните поправки, каза Славов и обеща да я подкрепи, когато започнат наистина реформите.


Зам.-председателят на "Движение България на гражданите" Димитър Делчев посочи, че новият министър на правосъдието ще има много кратки срокове -  4 месеца за разделяне на ВСС на две колегии. България няма какво повече да чака и отговорността за дъбочината ме предизвиква да поздравя Захариева за куража и да кажа, че голяма част от РБ ще я подкрепи. На проблемите се търсят решения, решението сега е да бъде избран министър на правосъдието, който да продължи, задълбочи и ускори реформите в съдебната власт, каза още Делчев.


Съпредседателят на групата на Реформаторския блок Найден Зеленогорски от ДБГ каза, че ще направи всичко възможно след коледната ваканция на Реформаторският блок да е единен и по-често да има единни позиции.


Лидерът на БСП Михаил Миков коментира, че целта на министерската рокада е само окомплектоване на правителството и с новия министър нищо няма да се промени, освен да продължи да се генерира нестаблиност. Отсъствието на премиера Бойко Борисов, който не желае да дойде да мотивира кандидатурата на Екатерина Захариева, по думите на Миков показвало, че целта е закрепване на една провалена политика в изпълнителната власт.


От биографията на Екатерина Захариева, се вижда, че е преминала през целия спектър на конституционното мнозинство, каза Филип Попов от БСП. Напомни, че тя е била в Министерството на околната среда и водите по времето на Джевдет Чакъров (ДПС), а след това в зам.-министър в първия кабинет на Бойко Борисов и ГЕРБ. "Мъртвата риба може да плува по течението, но пътят не  еправилен, вие възнамерявате да тичате по течението. Не можем да си позволи да подкрепим това правителство в преследването на мъртвата риба по течението", каза той.


Четин Казак от ДПС посочи, че като партия в опозиция няма да подкрепят Захариева и отбеляза, че дори мнозинството, избрало  кабинета "Борисов 2" няма да гласува единно за номинацията й. От ДПС очакват от новиа министър да търси широка подкрепа от всички политически сили и всички гилдии в съдебната система. Нямаме критики към експертните професионални качества на Захариева, каза Казак и коментира, че липсата на съдебен опит може да е негатив, но и позитив.


Магдалена Ташева от "Атака" коментира, че номинацията на Захариева разкрива фаталния дефицит на професионализъм и държавничество на този, който я е номинирал. Чрез нея в изпълнителната власт триумфално влиза президентът Росен Плевнелиев, който в битността си на строителен предприемач е съдружник със съпруга й Ангел Захариев - това не е конфликт на интереси, това е пълна хармония на интереси, заяви Ташева. Според нея във властта влиза "един кръг - капиталово-медийно-каолиново-винарски", и напълно се потвърждавало биполярното разстройство на управляващите опозиционери, които оправдаха квалификациите "психодесни".


Стефан Кенов от БДЦ каза, че ще пордкрепят Захариева. Тя имаше среща с тях преди днешното заседание. Готви сме да подкрепим и предложенията за закона за съдебната власт и за процесуалните закони и да бъдем нейна подкрепа за бъдещо приемане на бюджета на съдебната власт и на министерството, каза Кенов. По думите му тя може да завърши съдебната реформа.


Румен Йончев от Земеделски народен съюз, част от парламентарната група на БДЦ, попита кой ще носи отговорност за съдебна реформа - ГЕРБ, Реформаторския блок, какъв е съставът на коалицията, която застава зад това решение. Затова и депутатите от партията му няма да подкрепят Захариева.


Независимият депутат Велизар Енчев посочи, че днес за кой ли път в парламента ще триумфира принципът на отрицателния подбор. Правилно ли е да избираме правосъден министър с изцяло административна биография, само защото е с юридическа диплома, коментира той. И отбеляза, че за първи път от 25 г. насам България ще има министър на правосъдието, който не е завършил Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". За втори път ще бъде избран човек от обкръжението на президента и след като първият се провали, каква е гаранцията, че няма да се провали и вторият, каза още Енчев.


Независимят депутат Георги Кадиев се обърна към Захариева, че трябва да се бори с корупцията и напомни за скандала покрай министъра на земеделието Десислава Танева и джиповете за 200 000 лева за горското стопанство в Сливен. Вие как ще се борите с корупцията, как ще я накарате да подаде оставка, Казахте, че няма да делите магистратите, а как ще делите магистралите.


Днес не галсуваме министър на правосъдието, а вот на доверие на правителството, обърна се той към депутатите в залата. Този парламент и кабинет изчерпи мандата си, защото няма реформи, единственият изход са избори, заяви Кадиев. Заради нарушаване на правилника и влизане в непозволен словесен сблъсък от парламентарната трибуна с министъра на земеделието, Кадиев беше отстранен от днешоното заседание и не успя да гласува.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Безуспешно чакащ промяна
  Безуспешно чакащ промяна
  Рейтинг: 444 Неутрално

  "...от лидера на ДПС Радан Кънев, и от лидера на ДПС Лютви Местан."

  Ехехехе, много лидер, много нещо.

  Леко обезчовечен...
 2. 2 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Дали е Екатерина Захариева, дали е Николина Ангелакова е все тая...

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 3. 3 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Кънев става жалък в злобата си. Като си се оцапал на едно място, по-добре си замълчи.

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 4. 4 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 451 Весело

  [quote#1:"Безуспешно чакащ промяна"]..от лидера на ДПС Радан Кънев, и от лидера на ДПС Лютви Местан."
  [/quote]
  Добре, че лидерите не са Радан Местан и Лютви Кънев

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 5. 5 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Нов български правоговор (или правопис?):
  Днес не галсуваме... (нещо като ваканцуване)

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 6. 6 Профил на Истината - "езикът на омразата"
  Истината - "езикът на омразата"
  Рейтинг: 853 Неутрално

  [quote#3:"Некъф ужас, некъф ат"] Като си се оцапал на едно място, по-добре си замълчи. [/quote]
  Оцапаха се тия, които бламираха Иванов - ГЕРБ, ДПС и техните патерици.

  Molossian: Желанието на международния модерен другариат за равенство между нормалността и извратеността създаде чудовища.
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Това показва, че Плевнелиев май не е онзи, който бил сложен на този пост от Борисов.
  Колкото до съдебната реформа не съм оптимист.
  Прави се всичко възможно да не се обяснят целите и пред обществеността. И досега повече от успешно.
  А от Захариева очаквам да е по-софт вариант на Иванов.
  И то много.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#6:"Бежанци > Атентати > Patriot Act в ЕС и диктатура"]Оцапаха се тия, които бламираха Иванов - ГЕРБ, ДПС и техните патерици.[/quote]

  И после дсб в опозиция, но РК си остава съпредседател на парламентарната група на РБ - подкрепяща кабинета. Друго си е с привилегиите, нали?

  Нещо да кажеш и за великата му идея, за оставка на кабинета и създаване на нов, пак с премиер ББ? Или понеже Дневник услужливо не раздуха темата, все едно не се е случило?

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 11. 11 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 836 Неутрално

  Това "въздържал се" ми звучи като "страх ме е, не ме бийте".

  The best way to predict the future is to invent it.
 12. 12 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 915 Неутрално

  До коментар [#7] от "oporna_to4ka":

  Свестни хора много, но не всички стават за министри. А истински свестните не се поставят в услуга на опита да се потули истината и блокира реформата.

 13. 13 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Поредната калинка на КАПО ДИ ТУТИ КАПИ.
  Който си развява пеша в Брюксел, а председателят на ЕК бащински го потупва по бузките.
  (Като първолаче - с какъвто манталитет е нарцисираният ни "вожд и учител".

 14. 14 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  До коментар [#7] от "oporna_to4ka":

  я обясни кое е свестното-освен че е абсолютно безлична и неразпознаваема...като бъчварова...може да ги смени 2те все тая ще е...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 15. 14 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 402 Весело

  Даа, хубави очила. Не се сещам, друго да коментирам.

  chavo64
 16. 16 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  Да Ни е честитта новата Министърка......едно доста проветриво място напоследък.....

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 17. 17 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1915 Неутрално

  Малко ми е жал за нея.
  Много малко обаче.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 18. 18 Профил на jelev_jelqzko
  jelev_jelqzko
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  [quote#7:"oporna_to4ka"]ахариева е свестен човек и затова вие трябва да настоите общественото мнение срещу нея! [/quote]
  Щеше да е така ако с действията си не способстваше
  ГЕРБ да упражняват цялата власт.Моралът и професионалните качества следва да са неделимо цяло когато заемаш обществена позиция камо ли мин. на правосъдието.Колкото и да не ми е симпатичен В.Симеонов в случая е прав.

 19. 19 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2815 Неутрално

  По думите му това показва, че ГЕРБ няма кандидат за министър на правосъдието и човек, на когото да възложи отговорност за провеждане на реформите.ГЕРБ само в партньорското споразумение са записали,че ще правят реформи иначе са за стабилност и търпение.Сега като се преформатира партньорското споразумение,пак ще се запише,че ще се правят реформи и поне една година ще има стабилност и търпение.

 20. 20 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 475 Неутрално

  Тая пъ, все едно зависи нещо от нея.

 21. 21 Профил на old school
  old school
  Рейтинг: 537 Неутрално

  [quote#3:"Некъф ужас, некъф ат"]Кънев става жалък в злобата си. Като си се оцапал на едно място, по-добре си замълчи. [/quote]


  Това, че припомня факт не означава, че е злобен.
  Не може да прескачаш от министерство в министерство и навсякъде да си еднакво компетентен. Но и друг да бяха избрали, вече няма особено значение за хората, очакващи промяна

 22. 22 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Много правилен избор.....И жената е свястна....И има твърд характер......Успех.....

 23. 23 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 838 Неутрално

  "Лютви Местан се почуства длъжен да обясни, че смята за обективна необходимостта от предсрочни парламентарни избори, не за да спре реформите, а точно обратното."
  Този наистина се е взел насериозно и счита че, "раята" не е нещо повече от сбирщина глупаци.

 24. 24 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#1:"Безуспешно чакащ промяна"]"...от лидера на ДПС Радан Кънев, и от лидера на ДПС Лютви Местан." [/quote]

  Коалиция Радамес. Включва БСП, ДПС, Атака и ДСБ.

 25. 25 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2097 Весело

  "... минете там, където седи опозицията...'

  ахахахах, ма верно ли ве

  'Така Пеевски повтаря схемата, чрез която частично осветли участието си и в "Булгартабак холдинг", където на книга контролира 5% от капитала. Неформално той е сочен за мажоритарен собственик и на двете.

  Купеното сега дружество е познато с това, че основният му бизнес беше забранен със закон, за да се изгони старият му собственик и да се придобие евтино от групата "Булгартабак". Това лято, вече под контрола на верния акционер, депутатите решиха забраната да падне. И забраната, и разрешението станаха с гласовете на ГЕРБ."

 26. 26 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1915 Неутрално

  До коментар [#9] от "joreto101":

  Тепърва ще се разбере. Може и да я опраска ако тя Му откаже това, онова, де, сещате се, нали?

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 27. 27 Профил на fitkov
  fitkov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Атанасов гласувал заедно с ДПС против )))) а бе знаех си, че е с тях, ама вече толкова явно...поне малко театро да има ))) Всички в парламента сте от една партия - на лапачите и корумпираните псевдо тарикати...ГЕРБ, ДСБ, ДБГ, ДПС, БСП, АТАКА, ПФ, АБВ. все отбор бок@л@уци...

 28. 28 Профил на felis_catus
  felis_catus
  Рейтинг: 458 Любопитно

  Нали не сте забравили какво каза Христо Иванов преди няколко дни: Борисов му е заявил от самото начало, че съдебна реформа ще има само и дотолкова, доколкото каже главния прокурор. Има ли основание да смятаме, че при новата министърка положението ще е по-различно?

 29. 29 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 627 Весело

  Безхаберна, послушна кукувица, колкото леля Бъчи разбира от милиция, толкова и тази от правосъдие....А бе където и да я сложиш няма да пречи

 30. 30 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 289 Неутрално

  [quote#9:"joreto101"]
  Бойко опраскал ли е вече Захариева?[/quote]

  И на мен това ми е основният въпрос за този министър. Иначе каза че я познава и характерът и добре познавал, а пък Захариева футбол май не играе, та се чудя къде са имали възможност така добре да се опознаят от ближе.

  Че реформите вече са у ряката и там ще си останат е ясно. Захариева Цацаров ще я изпапа на една хапка, така че женицата е още един параван-бушонче.

 31. 31 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1181 Весело

  Почти целият кабинет на столчетата при представянето на героичната мома.И нито един при предателството към Христо Иванов, чиято реформа таз мома ще продължи.ПовервАхме ви Гербери за реформата и всичко, за пореден път...

 32. 32 Профил на petar__
  petar__
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Бойко Борисов е страхливец...
  Защо ГЕРБ не застане като основна партия във властта и да носи отговорност за всички решения на правителството и нейните министри...
  Адски е лесно позитивите да ги носи ГЕРБ, а негативите от липса на реформи да са за РБ
  Това се нарича с една дума - страх дълбоко ще съжалявате, герберчета

 33. 33 Профил на fitkov
  fitkov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#28] от "felis_catus":

  хахахаха...че то и аз мога да кажа, че някой нещо си казал, ама не значи, че е истина )))

 34. 34 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 571 Весело

  На телевизора кък послушно гледаше към Би.Би тва захарче !?

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 35. 35 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 557 Весело

  Дано новоизбраният правосъден министър Екатерина Захариева покаже поне част от волята и решимостта на своя предшественик Христо Иванов и да реализира максимално неговия проект за съдебна реформа ! Успех !

 36. 36 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 637 Неутрално

  Има ли значение кой е новият министър ? Така или иначе реформата се превърна в пародия и няма да бъде допуснат до властта човек, който да настоява за реална промяна. Чудно ми е ще се опитат ли поне малко Борисовите хора да изчистят имиджа си след сделките с комунустите и ДПС..

 37. 37 Профил на felis_catus
  felis_catus
  Рейтинг: 458 Весело

  [quote#33:"fitkov"]До коментар [#28] от "felis_catus":

  хахахаха...че то и аз мога да кажа, че някой нещо си казал, ама не значи, че е истина ))) [/quote]


  Можете, разбира се, например можете да кажете, че сме прости, затова се разбираме

 38. 38 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 965 Весело

  До коментар [#3] от "Некъф ужас, некъф ат":

  Злоба се наблюдава у Цвъко, той да не би да се изживява като председател на парламента, че да определя кой къде да сяда???
  Самият Цвъко може да седне на РЯЗАНИЯ на Местан, нали това е новото конституционно мнозинство

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 39. 39 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 965 Весело

  Вижте какви МАЛОУМНИЦИ "коват" законите ни: "ГЕРБ призна, че депутатите са били заблудени за ДДС" http://www.segabg.com/article.php?id=783684

  И после идиотът Цвъко ще има наглостта да си показва омазаната до уши муцуна и да ръси мозък, който при него тотално отсъства! Пфу, шибан яйцеглав физкултурник!

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 40. 40 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 571 Весело

  Дорде не се ченчи ... Hot Stuff'а в БулGAYристанския БАЛШОЙ-ТЕАТЬР, че гледаме only / Кък се каляваше Железото / от Тъпаковски !?

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 41. 41 Профил на achkoal
  achkoal
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Честито, поредната безгласна буква за министър. Основната задача ще е да слушка и да изпълнява нарежданията. За наградка, ще си топли министерското кресло дълго и ще има бонусчета, иззети под формата на нови данъци от и без това изнемощялия български народ. Честито и на другата безгласна буква в историята, това е самия народ, който плаща за софрата. Но, нали преклонена глава, сабя не я сече, та така...

 42. 42 Профил на ei
  ei
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Л У С Т Р А Ц И Я.
  Какво правосьдие може да има, когато престъпницита са навсякъде, където се решава бъдещето на България.
  Те представляват чужди интереси и най-вече личните си.
  Да не се подвеждаме от факта, че тези хора говорят български. Това не значи нищо. Без Л У С Т Р А Ц И Я няма да има промяна.

 43. 43 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Ай честито ...както биха казали Господарите на ефира.....

 44. 44 Профил на s0f1a
  s0f1a
  Рейтинг: 233 Гневно
 45. 45 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 463 Неутрално

  От трън та на глог

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 46. 46 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  Хареса ми позицията на Радан Кънев, без злоба, но стабилно за реформите, макар че тази квота в прокуроската колегия на ВСС 6 : 5 за Цацаров обезсмисля почти всичко.

 47. 47 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  Нямам особен оптимизъм за реформи от това правителство

 48. 48 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 462 Неутрално

  "Защото това правителство въпреки мантарата за стабилността не е в състояние да генерира реформи и вашето излизане от управлението е най-малкото доказателство, че това не се случва, обърна се той към Кънев."
  Много точен анализ на Местан. Само дето не добавя, че ДПС е основният виновник както за корупцията, така и за липсата на реформи. Страхотен пример за пословицата: "Крадецът вика, дръжте крадеца!"

 49. 49 Профил на st_kilda
  st_kilda
  Рейтинг: 233 Любопитно

  До коментар [#26] от "BG Stability":

  Бухахаха... Тя дали ще вземе отношение по разговорите с опраскването, или тактично ще я натика в трета глуха?

 50. 50 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1446 Весело

  “...един от Реформаторския блок (Атанас Атанасов)”

  Натегач до последно натискане на бутона!

  I Want To Believe
 51. 51 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Сега остава да промени така съдебната система, че да влязат в затвора:

  Бойку Борисов
  съселя,
  царчето
  Делян Пеевски
  Валентин Златев
  Ахмед Доган
  черепа,
  Тимаджиите
  ВСС
  всички техни подлоги и безброй други престъпили законите на България

  А дано, ...

 52. 52 Профил на st_kilda
  st_kilda
  Рейтинг: 233 Любопитно

  До коментар [#30] от "idiotstavrev":

  Забелязваш ли, че модератора е изтрил вече коментар #9? Това значи, че официално на български език "опрасквам" вече значи оная нецензурна думичка... Язък, въпросът е съвсем резонен предвид прецедентите.

 53. 53 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Напълно споделям мнението на Г.Даскалов:
  "..Независимо, че БСП щяла да иска вот на недоверие, а Местан и Радан говорят за предсрочни избори, правителството ще продължи да си управлява.
  Всъщност говоренето на Местан за избори има точно обратен ефект и той го знае. Повечето хора в България за нищо не света биха се съгласили да стане както Местан иска.
  Въпросът е какво е получил в замяна. Аз поне не съм имал случай да видя ДПС да е направило „услуга“ и да не си е поискало веднага отплатата.
  Не е работата в това дали правителството оцелява. А как и на каква цена."

 54. 54 Профил на st_kilda
  st_kilda
  Рейтинг: 233 Разстроено

  До коментар [#51] от "1107a":

  Да, мечтай си. С този прилежен вид, смяташ ли, че госпожата ще се хвърли да си цапа маникюра с помията!?

 55. 55 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  За Атанасов разбрах че е против, ама Радан като се изказвал толкова злобничко как е гласувал не става ясно, за или въздържал се ? Най вероятно при преброяванете се е снишил и подвикнал небрежно- Отсъства!

 56. 56 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  След като е разбрал , че нямат кадри защо тогава Радан не е предложил кадърен кадър, а и нали е юрист-разбирач да се наеме той или го е страх да поеме отговорност

 57. 57 Профил на The.Teacher
  The.Teacher
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Дано очилцата ѝ да имат олеофобно покритие

  Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.
 58. 58 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 943 Весело

  [quote#3:"Некъф ужас, некъф ат"]Кънев става жалък [/quote]

  вие герберите ставате жалки и смешни ,с опитите си да давате акъл и напътствия на една демократична ,независима и много различна от вашата мутро милиционерска партия

 59. 59 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Днес прочетох за историята на две световни реформи и дългото време, изтекло докато влязат в сила-цветовете на френското знаме, познато и до днес, и закон в САЩ, позволяващ на жените да гласуват.

 60. 60 Профил на Феникс
  Феникс
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Честито на олигархичната дружинка Плевнелиев-Прокопиев и сие... Пак надцакаха България...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 61. 61 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1758 Весело

  ДСбарите най после заеха естествената си поза спрямо левицата гласувайки заедно с тях...и плеснаха с ръце и се прегърнаха...

 62. 62 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 703 Любопитно

  До коментар [#61] от "BGman1":
  Е кой ги е виждал в друга позиция?
  Управляващи-неуправляващи.
  Цепещи десни блокове и формации.
  ДСБ - партийният клин на БКП? Специалността им е да правят големи неща, на малки неща.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 63. 63 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  Лидерът на ДСБ Радан Кънев, коментира, че има специфики в биографията на Захариева - да заема постове, за които не е имало други кандидати. По думите му това показва, че ГЕРБ няма кандидат за министър на правосъдието...”


  Не само на правосъдието... След няколко години хората няма да си спомнят нито едно име на министър от Герб! Просто няма с какво да ги запомнят. Разбира се магистралите построени с европейски средства са нещо безспорно добро! Но друго няма. Има само провали! Държавата е много сложен механизъм! Посредствени, безхарактерни и буквално необразовани хора, не могат да я управляват. На подобни неграмотници трябва да се каже: Не пипайте нищо, което не разбирате! Оставете самолета на автопилот и го приземете на най близкото летище, защото само влошавате положението...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 64. 64 Профил на michael
  michael
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Екатерина Захариева- отказвала съм такива постове, за които другите си мечтаят, wtf is this?

  как чак сега блесна този Стив Джобс на българската администрация

  Cogito ergo sum :)
 65. 65 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2786 Неутрално

  Екатерина Захариева да бъде така добра да обясни за какви реформи в съдебната система може да става дума от правителство оглавявано от сикаджийска мутра с тежки зависимости и от парламентарно мнозинство съставено от партии свързани здраво с ДС и руската мафия. Жалка картинка.

 66. 66 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2786 Неутрално

  "Скъпи колеги от Реформаторския блок, които минахте в опозиция, просто мястото ви не е там, където в момента седите, минете там, където седи опозицията - вляво, при БСП и ДПС"

  Нескъпи Цветанов, а твоето място е до Делян Пеевски.

 67. 67 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 628 Неутрално

  [quote#30:"idiotstavrev"]И на мен това ми е основният въпрос за този министър. Иначе каза че я познава и характерът и добре познавал, а пък Захариева футбол май не играе, та се чудя къде са имали възможност така добре да се опознаят от ближе. [/quote]
  Може пък да е добра на белот?

 68. 68 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 628 Неутрално

  [quote#56:"shileto"]След като е разбрал , че нямат кадри защо тогава Радан не е предложил кадърен кадър,[/quote]
  Овчи, че то кадър си имаше, ама Боце, Гоце и Местан го опраскаха.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK