Другото турне на Слави Трифонов

Другото турне на Слави Трифонов

© Юлия Лазарова"Ние сме лошите в страшния филм,
тъй пожела си съдбата…."

Песента "Студио Х" кънти в аулата на Великотърновския университет (ВТУ). Сряда вечер (16 декември), залата е препълнена, хора висят и над сцената, заели места по парапетите на балконите. Песента на "Ку-ку бенд" подгрява появата на Слави Трифонов. Почти като на концерт или в телевизионното шоу на "гологлавия водещ" (по медийното клише).


Този път обаче Слави Трифонов няма да пее или да пита, а ще отговаря на въпросите на студентите. Той и екипът му обикалят, за да представят идеята на референдума*, за който в момента събират подписи в цялата страна. Гостуват в университети, защото искали да чуят младите хора. 


Велико Търново е третият град от това турне
Всички влизат в залата, след като на входа са проверени за студентски книжки. 


Тихомир Тодоров, студент от ВТУ, казва пред "Дневник", че не е фен на Слави, а е дошъл, за да види как мислят колегите му, какво ги вълнува, какви въпроси ще зададат. В разговора се включва и Петър Панайотов, двамата са колеги и приятели, спорят почти винаги. Тихомир се чуди каква е користната цел на Слави (всички, с които разговаряме, го наричат само по малко име), "бизнесмен от такова ниво не прави нищо просто така". Петър е друго мнение и твърди, че и "Слави не знае какво иска да постигне, просто е хванал бурната студентска вълна". Той е по-запознат със съдебната реформа и протестите, следи всичко и казва, че във Велико Търново досега е имало два протеста от по 7 души. Според Петър идеите на екипа на Трифонов са копие на американския модел, като визира прекия избор от народа на полицейски началници и съдии (екипът на шоуто се отказа от точката за пряк избор на съдии, тъй като след консултация с конституционалисти установили, че такава промяна е възможна единствено с Велико народно събрание). Според двамата приятели хората не разбират "колко са важни тези неща със съдебната реформа, капсулират се, всеки в своя свят".   


Още няколко песни на запис от репертоара на "Ку-ку бенд" и залата е пълна - над 300-350 човека.


Точно в 18:30 - обявеният час за срещата - Слави Трифонов заедно с трима сценаристи (Тошко Йорданов, Иво Сиромахов и Филип Станев) и Евгени Димитров влизат в залата. Водещият е с тъмни очила, които после сваля, и с тениска, под която се показват татуировките по ръцете му (няколко пъти той ще ги спомене в опит да иронизира себе си може ли човек като него да спечели политическо доверие). Столът на Трифонов на сцената е по-голям и удобен, тип "директорски". 


Слави Трифонов, сценаристите Тошко Йорданов, Иво Сиромахов, Филип Станев и Евгени Димитров-Маестрото

© Юлия Лазарова

Слави Трифонов, сценаристите Тошко Йорданов, Иво Сиромахов, Филип Станев и Евгени Димитров-Маестрото


Разговорът е открит от Иво Сиромахов, който изразява съжаление, че залата не е побрала всички желаещи и са останали хора навън, но нямало по-голяма, а Слави Трифонов го репликира, че как да няма - има спортна зала. Бързо дават думата на студентите, защото


не са дошли да ги поучават, а да ги чуят


Веднага зад микрофона застава Наско (така се представя), учи бизнес администрация и е недоволен от тоталната незаинтересованост на младите от това, което се случва: "На никой не му пука, че Бойко Борисов играе мач, вместо да е в парламента, какво ще стане, ако аз не отида на работа един ден, на следващия ще съм уволнен. Нашият живот зависи от техните решения, а той играе мач." Слави отвръща на Наско, че в цял свят най-революционната част от обществото са младите хора, които са най-нетърпящи. В България обаче той ги намира за пасивни и пенсионерите били по-големи революционери.


"Защото ги е страх", се чува някъде от залата. "Страх ги е от бъдещето." Тези реплики провокират Явор Божанков, пети курс право във ВТУ, да застане на микрофона: "Зад страха прикриваме нещо много по-жалко, нещо много по-грозно и това е истината, че на нас така ни е добре, комфортно, да си купим изпита за 30 лв., да си купим 10 изпита. После осъзнах, че този принцип се е мултиплицирал в обществото, за страха се говори като за нещо вездесъщо." (Пълното му изказване вижте в карето.)


Другото турне на Слави Трифонов

© Юлия Лазарова


Слави Трифонов отговаря, пита, репликира, иронизира някои въпроси и студенти, но и себе си, прекъсва, прескача въпроси, подиграва се, жестикулира. От време на време, за да го допълват или да обясняват най-вече детайли по темите от референдума, се включват сценаристите, като най-активен е Иво Сиромахов. Само Евгени Димитров запазва мълчание през цялата среща. 


Въпросът на въпросите (погледнато през очите на политиците във властта)


дали Слави Трифонов иска и дали би се занимавал лично с политика

идва от Григор Григоров. Започва с размяна на шеги между него и водещия, но след това младежът пита ще влезе ли Трифонов в политиката, защото според момчето "това е един от малкото начини да уволним тези, които ни управляват".


Слави Трифонов започва уклончиво. "Като цяло политиката е мръсна работа. Ако се наложи, като казвам, ако се наложи - имам предвид ние пробваме да стане по този начин..." ("Успех", пожелава му след тези думи студентът, задал въпроса, и залата аплодира.)


Водещият, който в миналото е имал замесване в два политически проекта - народна партия "Ку-ку" и вторият, воден от Любен Дилов-син, с когото се разделиха отдавна - "Гергьовден" все още съществува, продължава отговора: "Ще направим това, което трябва, а пък да става това, каквото ще. Ние сме българи и вие сте българи, тази страна ще бъде такава, каквато ние си я направим, вие сте много по-млади от нас, за да живеете в нея, но вие трябва да участвате...


Що не взема да направя една партия и да я кръстя - някоя абревиатура - БОБ - българско организация на бъдещето


- много яко звучи, и да влезна в парламента и аз ще съм по-следващият Бойко Борисов. Ще си сложа риза да не ми се виждат татуировките, ще махна тоя часовник, че изглежда много скъп, да не правя такива простотии, ще изглеждам по-нормално, друг човек и к'во от това. Това все едно да кажем - сега ще ни оправи Жан Виденов, ей не ни оправи - прецака банките, е ще ни оправи Иван Костов - не ни оправи, направи мафия, престъпления, избиват се по улиците, ей сега Царя идва - той ще ни оправи за 800 дни, не ни оправи за 800 дни - кой идва - охраната му, бодигарда му. Бойко Борисов - ей той ще ни оправи - не ни оправи, ще дойдат няк'ви други, тия се не разбраха, я пак да върнем Бойко Борисов, я ей сега - Слави Трифонов. Къ'в си ти бе, шоумен, с бръсната глава, с обици. Дай да те пробваме тебе, мо'е пък ти да оправиш държавата, изглеждаш различен, да се справиш...


Не ви ли изглежда нелепо. Няма как един човек да оправи, няма значение какъв е, трябва огромна група хора, която да иска да се промени, а не един човек..." 


Другото турне на Слави Трифонов

© Юлия Лазарова


Залата пляска. Студентите, които застават пред микрофона, явно следят темата с референдума, защото са се подготвили с конкретни въпроси. Други са се постарали да питат провокативно (Въпросът "Как пътувахте", всъщност е за дупките и пътищата), иронично и почти всички демонстрират силно недоволство към сегашните управляващи и политическата класа без разлика от партиите. Някои са с речи, други са гневни или емоционални. 


Част от усилията на студентите може би са, за да успеят да влязат в тв ефир - екипът записва срещите и избира кои изказвания и моменти да излъчи в "Шоуто на Слави". 


Слави Трифонов и екипът му са против увеличението на цената на винетките - друг актуален въпрос, зададен от студент. Темата стига до кои пътища и до как се разпределят средствата за тях. Тв водещият обяснява: Знаем, че се краде... Не знаем за какво се харчат тези пари. Една част до пътищата, а друга... Има ли държавни поръчки - всички знаем, че се краде. Която фирма е близка до властта - тя взема договори и печели пари...


Винаги има някой касиер, дали ще се казва Делян Пеевски, или ще се казва Цветан Василев, или ще дойде следващият


Отвратително е, наистина. 


Студентите питат как ще се защити вотът при електронно гласуване - "както се защитават сайтовете на банките", отговоря му Сиромахов. Изказване от Никола Янков, който учи история и география (втори курс), предизвиква бурна подкрепа в залата, защото той настоява да има образователен ценз за гласуване, както и над 60 години да не може да се гласува. 


А на въпрос дали мажоритарният вот няма да даде най-голям плюс на най-голямата партия, в случая ГЕРБ, което ще доведе до еднолично управление, Тошко Йорданов обяснява, че затова тяхното предложение е за мажоритарен вот на два тура, където спечелилите най-много гласове на определено място отиват на втори тур и тогава вторият може да стане първи. 

Залата бе препълнена и някои студенти бяха върнати

© Юлия Лазарова

Залата бе препълнена и някои студенти бяха върнати


Няколко пъти в залата се чува и поговорката "Преклонена глава сабя, не я сече". Затова студент скача за втори път зад микрофона и обяснява откъде идва тя. "От легендата за патриарх Евтимий. При обсадата на Търново, когато градът е вече паднал, хората са искали патриархът да отключи вратите на църквата. Той обаче отказал. Сега ще ти отсечем главата, бил техният отговор. Патриархът обаче не го интересувала неговата глава, интересували са го принципите му и идеалите му. Затова си навел главата, но в момента, в който екзекуторът е трябвало да я отсече, му се е схванала ръката. Смирението пред идеалите и ценностите оправдава живота."


"В края на концерт обикновено казвам – пак ще се видим, защото звучи оптимистично, сега ще кажа надявам се пак да се видим", заявява за финал Слави Трифонов. Срещата продължи точно два часа, като той я прекрати с шегата "имам да уча". 


Тихомир и Петър, с които разговаряхме преди срещата, са развеселени след края й и казват, че поне са се посмяли. Сред повечето присъстващи обаче мнението е друго - намират разговора за много полезен и изобщо не съжаляват за отделените 2 часа. "Само той се интересува какво мислим и само той ни пита, не го прави за слава, нея я има."


Слави Трифонов вече се е срещал със студенти в Благоевград и Пловдив, следва Русе, а в началото на следващата година се очаква да гостува и във Варна и в Стара Загора. Като на турне. 

Другото турне на Слави Трифонов

© Юлия Лазарова


* Въпросите за референдума, за които събира подписи инициативния комитет на "Шоуто на Слави": 
1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?
3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?
5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?
6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?Един студент за страха


"Няколко думи исках за страха да ви кажа. За първи път се сблъсках със страха във втори курс. Специалност "Право" съм. Точно в Юридическия факултет (ЮФ), преподавател по криминология си позволи да ни продава учебници, на гърба на които имаше тест, учебникът струваше 30 лева  - разбирайте, че самият изпит струваше 30 лева. А ЮФ почива на принципи като справедливост, морал, етика. Тогава казах на колегите да направим подписка, да се оплачем. Казаха, че това е страшно, защото имаме и други изпити при този човек. Голям страх. Аз реших да пробваме, 40 души ме подкрепиха, преподавателят беше наказан, към днешна дата не преподава криминология. Последствията за мен бяха абсолютно никакви. Имах друг изпит при същия преподавател, взех си го. Страхът е нещо страхотно преувеличено.


Зад страха прикриваме нещо много по-жалко, нещо много по-грозно и това е истината, че на нас така ни е добре, комфортно, да си купим изпита за 30 лв., да си купим 10 изпита в ЮФ. После осъзнах, че този принцип се е мултиплицирал в обществото, за страха се говори като за нещо вездесъщо.


Веднъж разговарях с колега по право от Колумбия, за права, гражданско общество, протести. Разказах му за България, като си мислех, че му описвам някаква апокалиптична картина, а той ми каза, че последният сериозен протест в Колумбия e завършил фатално за животновъдите, полицията ги е разстреляла – това е основателен страх, в България няма такъв страх.


Мен ме е страх утре да не се събудим и действията ни като граждани да пораждат основателен страх, точно това може да се случи, ако продължаваме по този начин. Изходът е силно гражданско общество, референдум, промяна в съдебната система, друго спасение няма, трябва да сме единни. Народът ще бъде управляван така, както заслужава, за момента заслужаваме това, дали ще заслужим друго, ще видим."

Коментари (180)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 732 Весело

  Незнам защо ви пука за това население в БГ...Оставете го само да се довърши и без това на там е тръгнало...

 3. 3 Профил на Трезвен
  Трезвен
  Рейтинг: 1520 Разстроено

  Следващите 10 километра надълбоко под земната повърхност и българска реалност може да ги доизкопае гологлавата закачалка.

  Тоя народ избра цар и трафикант за премиери, тоя ли няма да го яхне сега?

  Дигайте си парцалите от тая държава, тоя народ иска още по-брутално да го яхат, ако искате да сте част от това - останете. Просто не виждам светлина ако това са интелектуалните предводители на стадото.

 4. 4 Профил на BarBQ
  BarBQ
  Рейтинг: 974 Весело

  Чалгар говори с чалгари за политика. Светло бъдеще ни чака.

 5. 5 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1519 Неутрално

  Чалгаризацията на политиката продължава с бесни темпове.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 6. 6 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 4645 Весело

  Много е амбициозно от страна на Слави - чалга културата и чалга философията да ги продуцира като национални идеали и "демократична" алтернатива на демократурата!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 7. 7 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3939 Весело

  Ууупс, едно лекинко продуктово позициониране, да? Бареков не го отразявахте, освен с "предозиране", гиди-гиди...

  Доброто е заразно
 8. 8 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  Това е демокрацията- дори чалгарите имат право на публика.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 9. 9 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 9168 Весело

  Нека и ''Господари на ефира'' и ''Комиците'' да направят предизборни политически турнета и после мажоритарно да се борят с ''Шоуто на Слави'' !
  Само това не сме гледали още на тема - Кой ще ''оправи''България!

  karabastun1@abv.bg
 10. 10 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 503 Неутрално

  Опросточаването на българския политически живот няма край.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 725 Любопитно

  Последното му турне го виждам в психиатрична клиника (не че му го пожелавам).
  Пример, защо човек трябва да отбягва от многото пари и слава.

 14. 14 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3939 Весело

  [quote#3:"Трезвен"]Просто не виждам светлина ако това са интелектуалните предводители на стадото.[/quote] Сакън, не ся поддавай на такива внОшения. Колкото български автори съм купила и прочела тази година, преди не ми се е случвало. Тъй че светлина си има, но любезно не се излага на показ, да не вземи да ни окьорави случайно.

  Доброто е заразно
 15. 15 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1397 Весело

  [quote#7:"dogwoman"]Ууупс, едно лекинко продуктово позициониране, да?[/quote]

  Това също е демокрация- щом си плащаш...

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 16. 16 Профил на Грозде
  Грозде
  Рейтинг: 1764 Неутрално

  С погнуса видях част от ... брррр... това нещо. Дългия, като типична мутра, обясняваше на горките студенти, че законът не трябва да се спазва, ако някой ти влезе вкъщи и заплаши "жената и децата ти"... Направо трябвало "да се стреля, без да се пита" и даже придружи казаното с жест. "Като в Америка, пуф-пуф-пуф".

  Кисело.
 17. 17 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 2077 Неутрално

  този тъп филм вече сме го гледали само че с други актьори ,и въпреки това публика пак ще има ,в България чалгата не остава без почитатели

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1519 Неутрално

  Из "...Един студент за страха -... Народът ще бъде управляван така.." А може би е по-добре народът да е субект на държавното управление, а? Защо да не се иска пряка демокрация в България?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 665 Разстроено

  До коментар [#16] от "Резистентна":

  Най искрени пожелания да ви се случи това на вас,тогава да ви чуя какво ще говорите,защото аз съм го изпитал лично,среднощно нахлуване в дома ми.

 22. 22 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  Вярвам, че Слави и екипът му ( има свестни там ) са добронамерени, но:
  1. Нямам капацитет за политика, макар никой в нашия "политически елит" да няма капацитет. Просто ще са като другите и ще ни губят времето. Трябва ни нещо по-иновативно.
  2. От глупост през годините Слави се омеша с мутри, бандити, политическа мърша и т.н.. Вече са оцапани.

 23. 23 Профил на angelpetrov
  angelpetrov
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Очертава се Трифонов да е сериозна преграда пред президентските амбиции на Борисов. Дано догодина има обединение срещу Борисов - не бива да допуснем този абсурден човек да стане президент.

 24. 24 Профил на Грозде
  Грозде
  Рейтинг: 1764 Любопитно

  До коментар [#21] от "mentra65":
  [quote#21:"mentra65"]Най искрени пожелания да ви се случи това на вас[/quote]
  Благодаря, много мило.
  А вие откъде знаете, че не ми се е случвало? По-често ми се случва да видя какво се случва с този, който стреля за "защита" на нещо си. Приказки като тези не може да се говорят пред млади хора, още по-малко пред камери и микрофон.

  Кисело.
 25. 25 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 663 Любопитно

  Все пак човека, се прави на патриот и е за спазване на правилата, но всичките му фирми са ОФШОРКИ!

 26. 26 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 503 Неутрално

  Истината е, че българският интелектуален елит е много тънък, ако въобще го има и болвани като пожарната или този слави запълват вакума.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1397 Весело

  [quote#20:"fortunes"]но поне ще вземе едно 20-30% от малоумниците дето гласуват за ГРОБ [/quote]

  Само Славиту ви липсва в ОФ- то, вземете си го, лика- прилика ви е, хахахахаххххх...

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 29. 29 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  [quote#23:"angelpetrov"]не бива да допуснем този абсурден човек да стане президент. [/quote]

  Може би това е най-лесният начин да се отървем от него. Там ще вреди най-малко. Президентин е най-безсмислената позиция в България, освен при служебно правителство.

 30. 30 Профил на stinkfoot
  stinkfoot
  Рейтинг: 251 Неутрално

  До коментар [#1] от "Николай Георгиев":

  Точно това се случва в момента. Опипва почвата и нагласите на младите. Има някакъв шанс, но популизмът, както се убедихме, печели 5-6% при 45% активност в изборния ден. Визирам цирка с партията на Бареков.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 663 Неутрално

  На първо време, преди да се кани оправя обещството и държавата, Станислав да се извини на същото общество, за чиито опростачване има доста съществена роля, за рекламата на мутрите като "мъжки момчета", за чалгата, и т.н.

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  До коментар [#27] от "world_citizen":

  Под такива "материали" избиват две неща:

  Националния нихилизъм.Обикновено някой емигрант се хваща за сърцето в стил"добре, че се махнах".

  Костомолската мантра за "глупавия и прост народ" и "костомолската интелигенция".

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 35. 35 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1058 Весело

  До коментар [#4] от "Dantos":

  Взехте ми думите от устата!

 36. 36 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1967 Неутрално

  Така, 22 коментара и нито един отговор на въпросите зададени в референдума . Значи не е добре депутатите да станат 120, защото Слави го предлага, не е добре да им се намали субсидията, защото Сиромахов го иска, не е добре да се избират мажоритарно, защото Кулеков го иска, не е добре да се гласува електронно, защото Годжи го иска и т.н. Ей затова няма да се оправим, защото вместо да обсъдим въпросите и да ги подкрепим, ние се вторачваме в това, кой ги е предложил . Ами все някой трябва да ги предложи , умните и красиви протестъри ги видяхме , време е някой да изхвърли боклука .

 37. 37 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 2077 Весело

  логично след успеха на борисов и бареков ,чалгата вече влиза в политиката през главният вход

 38. 38 Профил на boris
  boris
  Рейтинг: 551 Гневно

  Все по-противен.

  https://www.youtube.com/watch?v=quPgplfhKbY
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на world_citizen
  world_citizen
  Рейтинг: 308 Весело

  Ако и тоя циркаджия и плевенски циганел с неговите кючеци се изреди в политиката, то ще сме държава тип: "Пътуващ цирк на колела". С цялата палитра на известната ни вече политическа изродщина…

  Нищо не ни учудва вече…

 41. 41 Профил на world_citizen
  world_citizen
  Рейтинг: 308 Любопитно

  [quote#34:"mr.you`n`me."]Националния нихилизъм.Обикновено някой емигрант се хваща за сърцето в стил"добре, че се махнах". [/quote]

  То пък и да остане човек, какво постига?

 42. 42 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1967 Неутрално

  До коментар [#39] от "wallenstein":

  Няма да се състои, защото такива като теб, няма да отидат да гласуват, а ще си стоят у дома, ще смучат ракия и ще хленчат, че няма кой да ги оправи. Хората живеят добре, защото са си го извоювали, а не защото са плачкали, като теб.

 43. 43 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1264 Весело

  Новите политици Слави и Сиромахов , трагедията на успелия селянин

 44. 44 Профил на world_citizen
  world_citizen
  Рейтинг: 308 Весело

  [quote#8:"mr.you`n`me."]Това е демокрацията- дори чалгарите имат право на публика. [/quote]

  Да, вярно…

  Лошото е, че на сцената са САМО чалгарите.

  И че онези от публиката са ИЗЦЯЛО очалгарени.

  А така, драги мои, държава не се прави...

 45. 45 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  До коментар [#37] от "Stewie":

  Боко в чалга клуб не съм го виждал, но съм го виждал на симфоничен концерт.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 46. 46 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 883 Неутрално

  комплексиран чалгаджия, мегафон на доган и мутрите - на бего ли поверихте съдбата си ???

 47. 47 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 503 Неутрално

  До коментар [#42] от "zle_platen_trol":

  Ракия не смуча, защото тук, където живея, няма откъде да си я купя. А иначе си прав, няма да гласувам, защото първо трябва да пропътувам затова 200км и второ моят глас ще се загуби между гласовете на такива специалисти като теб.

 48. 48 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 503 Неутрално

  [quote#45:"mr.you`n`me."]Боко в чалга клуб не съм го виждал, но съм го виждал на симфоничен концерт.
  [/quote]

  И в библиотеката, и в библиотеката ...

 49. 49 Профил на glaxo
  glaxo
  Рейтинг: 369 Неутрално

  Група провинциални момчета-забогатели претенциозни чалгари и нихилисти, водени от самодоволния, нарцистичен и брутален "бизнесмен" Сл.Трифонов, с амбициите да бъде водач на движение на "недоволните и честните българи" с мъглява кауза за някаква универсална справедливост и нови безумни изборни правила. По-скоро да докаже на Б.Борисов, че и той е голям майстор и има не по-малко политическо влияние и обществена подкрепа от него. Алчен за власт селянин и мегаломан, натрупал пари от чалга и просташко кич-шоу! Даже не се усеща , че 90% от тези студенти са отишли заради шоуто, а не че им дреме за политическите възгледи на поредните спасители на България.

 50. 50 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  [quote#44:"world_citizen"]Лошото е, че на сцената са САМО чалгарите. [/quote]

  На политическата сцена нещата не стоят добре, вярно.
  Но също не е 100% вярно- между политиците има и свестни хора.

  На другите сцени- категорично не съм съгласен!
  Който твърди, че България се е чалгизирала, значи просто не посещава други изложби, постановки, концерти и т.н.

  Но националният нихилизъм и костовашкият болшевизъм не признават такива аргументи Там всичко е черно- бяло.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 51. 51 Профил на Грозде
  Грозде
  Рейтинг: 1764 Неутрално

  До коментар [#28] от "mr.you`n`me.":

  Поне са откровени в най-важното. Как щели да вземат 20-30 на сто от ГЕРБ. Славчо, както Светльо и Танчето Дончева... в това ги бива.

  Кисело.
 52. 52 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1967 Неутрално

  До коментар [#47] от "wallenstein":

  Аз нямам претенции да съм специалист друже, не и в тази област . Много голямо желание имам обаче, всичко това, което се предлага в референдума да се случи, а то ще се случи, ако българите си го извоюваме, т.е. ако подкрепим подписката и след това гласуваме на референдума. За целта обаче трябва поне веднъж да си повярваме,че нещата са в наши ръце, че зависят от нас. Колкото до това дали Слави ще влезе в политиката, това пак зависи от нас. Аз подкрепям референдума, но не бих гласувал за него, нито като партиен, нито като мажоритарен кандидат.

 53. 53 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  [quote#48:"wallenstein"]И в библиотеката, и в библиотеката ..[/quote]


  И на изложби съм го виждал, и на концерти.

  Това са факти, виждали са го много хора, това, че на комуно- костоветата не ви харесва, е отделен въпрос, но проблемът си е ваш.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 54. 54 Профил на tww09306483
  tww09306483
  Рейтинг: 4310 Неутрално

  Не мога да се сетя вече, преди колко години беше прословутото предаване в което уаства Ахмед Доган...! Предаването в което Доган говори за обръчите от фирми и затова, как разпределял порциите! Явно никой не беше подготвен за това, което каза Доган, но големия мъжкар Слави си наведе главата и замънка, вместо да стане и да го помоли да напусне, защото това, което говори е недопустимо!
  От тогава не гледам Слави и не се вълнувам от неговите напъни! Добре платен чалгаджия, това е Слави Трифонов...!

  Социалистът християнин е по-страшен от социалиста безбожник...! / Ф.М. Достоевски
 55. 55 Профил на tww09306483
  tww09306483
  Рейтинг: 4310 Неутрално

  До коментар [#43] от "shileto":

  Да не забравиш и онзи дето ръбал филиите с мас...!

  Социалистът християнин е по-страшен от социалиста безбожник...! / Ф.М. Достоевски
 56. 56 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 512 Неутрално

  Ако българското общество няма потенциал за една смислена нова партия, ако в българското общество няма личности да я създадат, няма електорат да я подкрепи ефективно, то лекета като Бареков, като Слави ще съществуват още дълго в политическия ни живот.

 57. 57 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 11817 Неутрално

  Може да обикаля и да се представя, но да стане политик - Бареков 2. Народа не е толкова прост, студентите също.

 58. 58 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 503 Неутрално

  До коментар [#52] от "zle_platen_trol":

  Идеите на славчо са ялови и неприложими. Освен в Англия никъде в континентална Европа няма чисти мажоритарни парламентарни избори. Изборите за полицейски началници и задължителните избори са глупости. Единствено в идеята за намаляване броя на депутатите има някакъв резон, но се много съмнявам с референдум да може да се променя Конституцията. Така, че всичко една славчова глупост.

 59. 59 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2860 Неутрално

  До коментар [#42] от "zle_platen_trol":

  Колега, моля да ме извините, че аз Ви отговарям! Та малко факти - Слави Трифонов върна комунистите на власт 96-та - видяхме какво стана; Слави Трифонов чрез интрига смени Петър Стоянов с Георги Първанов; Слави Трифонов подкрепяше Симеон Сакскобурготски, Меглена Кунева, Милен Велчев, Бойко Борисов, Росен Плевнелиев; протежето му Росен Петров подкрепи Николай Бареков. Иво Сиромахов е известен само с гнусните си приказки, дето ги има за хумор, иначе е уникално прост - както се казва: простак, голям простак, завършен простак, Иво Сиромахов. В Шоуто на Слави освен вицове за бай Пърдешко, отец Нафарфорий и други селяндурски образи - кога се е разсъждавало за икономическо, политическо и прочие развитие на България - ама не разсъждения в стил на десет ракии в кръчмата и с обиди като Петьо Коня на Виктор Калев или Бате Бойко на Краси Радков - кога в Шоуто на Слави са изложили сериозни аргументи? Риторичен въпрос - точно никога. Дългия вижда какво искат хората и го говори, за да се докопа до кокала - а после ще има нашенската поговорка "Обещанието не е като изпълнението. " - Царя, Сидеров, сега и РБ - слушали сме ги тези - докога ще вярваме на празни приказки, които ако се замислим ще разберем, че са едни прекрасни неизпълними обещания и нищо повече?

  I'm back... for now.
 60. 60 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1529 Неутрално

  До коментар [#20] от "fortunes":

  Слави няма харизмата на Баце. Шоуто му се гледа и ще продължава да е популярен в това си амплоя. Глупаво е да се залавя с политика. Ще се провали. Господ му е дал други "задачки". В политиката освен Бойко Борисов, в момента няма друга значителна фигура, способна да повлече след себе си народа или значителна част от него. Така мисля. Не му требе "на баир лозе" учиндолския шоумен.

 61. 61 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Мафията отново се опитва да "внедри" във властта лице,което предлага "алтернатива" на негодуващия български народ,с трифонофф няма да успее,надявам се!

 62. 62 Профил на Грозде
  Грозде
  Рейтинг: 1764 Неутрално

  [quote#33:"mentra65"]единствения начин да се спре престъпник е въоръжен отпор,независимо от оръжието с което ще го трупясам,вилица,нож,дърво,лопата. [/quote]
  Зависи дали и с какво е въоръжен той. Така е по закон. Иначе "гърмиш" в преносния смисъл и отиваш в панделата.

  Кисело.
 63. 63 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Балканската манджа се допълни и от лицето Слави Трифонов.
  Какво още трябва да стане,та да изхвърлим цялата помия?

  Tony
 64. 64 Профил на Peacekeeper
  Peacekeeper
  Рейтинг: 430 Неутрално
 65. 65 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  До коментар [#56] от "alg57373608":

  Да, българският народ няма потенциал да създаде една смислена нова партия, която да промени страната. Просто хората, които искат това да се случи, са не повече от 5-6% от населението ( тези, които разчитат на себе си, а не на държавата или някой друг). А при такава статистика нищо не може да бъде направено. Нищо не става от българския народ! Такава е народопсихологията - неевропейска, незападна. Все чакат някой друг да свърши работата вместо тях.

 66. 66 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 5298 Весело

  Герберунгелите нещо притеснени ми се виждат...

 67. 67 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  До коментар [#55] от "tww09306483":
  Човек ползващ думата "ръбал" едва ли е пропуснал яденето на филия с мас

 68. 68 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1967 Неутрално

  До коментар [#58] от "wallenstein":

  По въпроса дали е възможно да се намали броя на депутатите с референдум, както вече отбелязах не съм специалист и не мога да дам мнение, но той твърди, че е възможно, а е логично да се е консултирал с експерти по въпроса. Задължителното гласуване, според мен е необходимо зло, защото ще елиминира купуването на гласове, системата може и да не е абсолютно мажоритарна, това търпи промяна, частта за полицията е леко безмислено, но не това е проблема, така че не мисля, че идеите са чак толкова ялови . Така или иначе, каква друга алтернатива имаме? Да изчакаме края на мандата на тиквун, о.к. и какво след това? И докога така? Да отговоря и на колегата под теб, не е нужно да харесваш Слави, за да одобриш идеите на референдума. Аз не си хабя времето да гледам шоуто му, но това не означава, че няма да подкрепя референдума, само защото е иницииран от него. Все някой трябва да го направи и този някой трябва да има необходимия огромен ресурс за тази цел. Не са много хората, които са в състояние да организират подобен мащабен проект, нали?

 69. 69 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 5298 Неутрално

  До коментар [#62] от "Резистентна":

  Скоро този закон ще се промени. Споко...

 70. 70 Профил на Йосиф Давыдович
  Йосиф Давыдович
  Рейтинг: 184 Неутрално

  Аз си мисля, че Слави си прави реклама на шоуто , книгите и концертите с този опит за реферндум. Заема около 25% от телевизионното си време с този реферндум вместо да ръси плоски смешки, които са ни до болка познати и ни карат да сменяме канала, тогава пада рейтингът и парите от реклами. Като ни баламосва с този реферндум, има много хора, които да му се хващат на примамката и да му гледат шоуто. Доколкото знам подписи се събират от доброволци , а на един лист от 5стотинки се подисват40-50 души от двете страни. Т.е. с почти никакви инвестиции симулира дейност, с която си пълни шоуто и си дига рейтинга, за да получава повече кинти от реклами. Много хора ще му се хванат, но аз много добре си давам сметка, че Слави играе заедно с политиците. Не сме забравили какви дружки бяха с Бойко Борисов, само дето ни си бъркаха в дупките в ефир. После се опита да ни пробутва Пръмова. Преди това скачаше по барикадите, после се мазнеше на Царя,.. Сега защо да му вЕрваме... С две думи това си е Бареков 2.0, аз не му вярвам!

  Пока я ходить умею, Пока глядеть я умею, Пока я дышать умею, Я буду идти вперёд. https://www.youtube.com/watch?v=tp5wT7SWdls
 71. 71 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 503 Неутрално

  [quote#62:"Резистентна"]Зависи дали и с какво е въоръжен той[/quote]

  Не зависи. Виж чл. 12 НК.

 72. 72 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1397 Весело

  До коментар [#66] от "Добрин Велков":

  А бесепарките сте много весели нещо.

  То нали от вас вече нищо не зависи...

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 73. 73 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1264 Весело

  До коментар [#66] от "Добрин Велков":
  Притеснени са да не си си седнал на фуражката, докато пишеш

 74. 74 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1529 Весело

  До коментар [#66] от "Добрин Велков":

  Щото като нищо ний, дет колебливо гласувахми за ГЕРБ, сега може ни щукне щурата идея да заложим на Учиндол

 75. 75 Профил на amh21579466
  amh21579466
  Рейтинг: 313 Неутрално

  Този реално "легитимира" чалгата (във вид на бутафорен патриотизъм) за първи път през средата на 90-те и опростачи едно цяло поколение. Всичките поп-фолк певачки накуп нямат такъв принос като него. Сега си жъне реколтата...

 76. 76 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 5298 Неутрално

  До коментар [#72] от "mr.you`n`me.":

  Щом съм весел, значи не съм от тях. Нещо логиката ти е сънена...

 77. 77 Профил на Грозде
  Грозде
  Рейтинг: 1764 Неутрално

  [quote#70:"Йосиф Давыдович"]С две думи това си е Бареков 2.0, аз не му вярвам! [/quote]
  Точно! Пропускате единственият политически проект в съавторство - "Гергьовден", който вярно служеше на Бюрека, докато от Драгалевци не им дадоха други указания.

  Кисело.
 78. 78 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 5298 Весело

  До коментар [#73] от "shileto":


  [quote#73:"shileto"]Притеснени са да не си си седнал на фуражката,[/quote]
  Аз сядам на каскета вече...

 79. 79 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1690 Неутрално

  ИНТЕРЕСНО е, кой стои зад мутроманипулатора, зад БАРЕКОВ се досещахме!

 80. 80 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1397 Весело

  До коментар [#74] от "Арон":

  Не , ве Боко и Славиту ша праят коалиция след изборите и десебарките ептен увяхват.

  Даже и управляваща опозиция няма да бъдат.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 81. 81 Профил на Грозде
  Грозде
  Рейтинг: 1764 Неутрално

  До коментар [#71] от "wallenstein":

  А Вие - чл.12, ал.2 НК и практиката на ВКС..

  Кисело.
 82. 82 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 5298 Весело

  [quote#74:"Арон"]да заложим на Учиндол[/quote]
  Въ комплект със Криводол...

 83. 83 Профил на tww09306483
  tww09306483
  Рейтинг: 4310 Неутрално

  До коментар [#67] от "shileto":

  Не съм...! В родната казарма, това беше спасението...! Препечени филии на печката, мас или олио, според наличността!
  Другото, което си спомням, че софийските аристократи в ротата и те плющяха филиите... От начало го дваха тежко, ама пусти глад...!

  Социалистът християнин е по-страшен от социалиста безбожник...! / Ф.М. Достоевски
 84. 84 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1529 Неутрално

  [quote#82:"Добрин Велков"]Въ комплект със Криводол[/quote]

  До коментар [#82] от "Добрин Велков":

  Жал ма й за Баце - дан му висне левио..сопол

 85. 85 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1529 Весело

  [quote#80:"mr.you`n`me."] десебарките ептен увяхват.
  [/quote]

  До коментар [#80] от "mr.you`n`me.":
  Не й верно! В момента къде успеха, белите коне со устрем яхват!

 86. 86 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1690 Неутрално

  ПОДОБИЯ на Трифонов и Бареков са вредни за общество, което не се определя като гражданско, а само като народ.

  Те отравят атмосферата в която народът просъществува и водят до психични разстройства и аномалии, подобно на управляващия с подобни похвати, всеизвестния Методиев, по настоящем заемащ привремено поста на министър-председател.

 87. 87 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 305 Неутрално

  Поредният мултак...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 88. 88 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1690 Неутрално

  БАНДА от негодници, са налазили снагата на България, като кръвопющи плужеци, имсекти, пиявици и други подобни био разнообразия.
  За да извличат по отвратително манипулативен начин лични и кръгово подчинени бизнес интереси, политики, съдействащи за доунищожаването на и бвз това безпомощното болестно състояние на духа на хората в страната.

 89. 89 Профил на focus_123
  focus_123
  Рейтинг: 430 Разстроено

  На този чалгар защо му давате трибуна, Дневник!?

 90. 90 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 994 Неутрално

  Да-а! Без съмнение дивият популизъм винаги намира почва. Казват, че политиката и съвестта никога не се срещат, а ако се срещнат бързат да се разминат, така че шансовете на Славчо за влизане в политиката са големи.

 91. 91 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 686 Неутрално

  Добре се е прицелил С.Т. Има нюх. Успокоително е, че подобни проекти с червен фундамент имаше доста. И почти всички неуспешни.

 92. 92 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 512 Неутрално

  До коментар [#65] от "kirsner":

  Напълно се съгласявам с вашето мнение.

 93. 93 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  До коментар [#59] от "Deaddark":

  "!Та малко факти - Слави Трифонов върна комунистите на власт 96-та..."

  Сегас, в интерес на истината, нека не си измисляме истории, които ни отърват. Не Слави върна комунистите на власт през 1996. Те БСП дойдоха на власт с избори през декември 1994. Слави дори минаваше по онова време за опозиционер на комунистите - нека си спомниме кой пееше "Пътнико Виден, пътнико off". Казвам го в интерес на истината - такава, каквато е. Никога не е бил някакъв особен фактор в политиката ( подкрепяше Кунева, но тя дори не успя да влезе през 2013 в парламента). Неговата роля обаче е значителна и изключително негативна на медийно-културния "фронт". Той е един от основните фактори за чалгизацията и профанизацията на населението в България, но по-скоро като изпълнител, а не като режисьор на целия този процес.

 94. 94 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 667 Неутрално

  До коментар [#79] от "convince":

  Гергов, Първанов, Станишев или някой подобен шит

  I shave with Occam's razor
 95. 95 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9379 Неутрално

  След Борисов,който и да дойде,няма да се учудя.Само че Слави Трифонов,като е решил да става народен трибун,трябва да говори истината.Изречението "ще ни оправи Иван Костов - не ни оправи, направи мафия, престъпления, избиват се по улиците" е далеч от истината.Тези случки са от времето на Беров, с мандата на ДПС.Зная ,че мрази И.Костов,но няма да стане по-убедителен,ако излъже хората,които са били деца по това време и не помнят.

 96. 96 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2416 Неутрално

  Трифонов има сериозен потенциал да дръпне електорат от ГЕРБ, Атака, ПФ и бившите комунисти!
  И не само! Специалитетът му е отвращението кум всякакви форми на политиката. Отвратени у нас дал господ и изгледи да стават по-малко не се наблюдават...
  Въпросът е кукловодите ще решат ли да изиграят и тази карта. Защото Трифонов след 5 години едва ли ще има същия потенциал.

  I Want To Believe
 97. 97 Профил на krokich
  krokich
  Рейтинг: 254 Неутрално

  И тоя се опитва да топне човката, извинете да "капитализира". Пръв приятел на Доган, Гоце и Кунева, а пък на всичко отгоре се прави на голям демократ и патриот.

 98. 98 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 692 Неутрално

  По време на Орешарски една шепа студенти, осмелили се да протестират, не получиха никаква подкрепа от колегите си. Сега чалгар № 1 на Републиката им е дошъл на крака и няма място в аулата за желаещите да видят кумира си.

 99. 99 Профил на dondudat
  dondudat
  Рейтинг: 305 Неутрално

  При всеки провал на политически проект на статуквото, какъвто безспорно е проектът "Бойко Борисов", мафията веднага издига следващия такъв - в случая се опитват да ни пробутат Учиндолския титан на чалгата.

 100. 100 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 753 Неутрално

  "Господ когото недолюбвал - направил го е дълъг и прозт." -
  из свещените книги

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK