"Спаси София": Спирка от две ламарини в 21 век

"Спаси София": Спирка от две ламарини в 21 век

© racata, "Спаси София"Снимките са на спирка за градски транспорт в столицата. Те са публикувани на фейсбук страницата на гражданската инициатива "Спаси София", придружени от следния текст:


Новопоставена спирка за градския транспорт на бул. "Президент Линкълн" в кв. "Овча Купел". Това не е и не може да бъде дизайн от 21-ви век. Грозно заварени ламарини със съмнителна функционалност, които освен това са опасни заради множеството остри ръбове. Отказваме да приемем, че подобни груби намеси в градската среда са допустими и то по инициатива на Общината. Затова призоваваме за:


1. Осъзнаване на острата необходимост от цялостна подмяна и поддръжка на всички спирки на градския транспорт.
2. Провеждане на открит, честен конкурс за нови модулни спирки, с възможност за участие на млади архитекти и дизайнери.


3. Изработване и прилагане на конкретна времеопределена програма за подмяната (например 3 години) и залагане на съответните средства в бюджета на града.


Време е да се разбере, че спирките не са само 2 ламарини, които евентуално да пазят от дъжд и вятър, а място за информация и комуникация, което освен това значително допринася за увеличаване на привлекателността на градския транспорт. Очакваме реакция, госпожо Йорданка Фандъкова.


"Спаси София": Спирка от две ламарини в 21 век

© racata, "Спаси София"

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK