Новогодишната реч на Доган пред ДПС: Твърде насериозно съм се приел като пасивен наблюдател

Ахмед Доган

© Красимир Юскеселиев

Ахмед Доган"Всички знаете, че съм наблюдател по дефиниция, но явно твърде насериозно съм се приел като пасивен съзерцател. Но това не означава, че ще се върна в политиката!"


Това заявява почетният председател на ДПС Ахмед Доган пред ДПС по време на тържеството по случай настъпването на Новата година, състояло се 17 декември в т.нар. Сараи в Бояна.


Пресцентърът на ДПС публикува днес речта на Доган, след като вчера в някои сайтове* се появиха материали, че от изказването на почетния председател на новогодишното парти ставало ясно, че председателят Лютви Местан ще бъде сменен и че Доган се връща в политиката.


От разпространеното слово е трудно да се тълкува какво точно означава, че няма да бъде "пасивен съзерцател". От словото му става ясно, че ДПС трябва да се реформира и че трябва да се "промени, но не може да се подмени". Като добавя "дори с подкрепата на съседни държави..." Доган може би има предвид добрите отношения на Местан с властта в Турция, докато от изказването му е ясно, че в конфликта Русия - Турция, той вижда силата в Русия и предупреждава да се внимава.
Пряката критика към Местан е заради декларацията на ДПС в подкрепа на Турция за сваления руски самолет. "За мен беше гаф тази декларация, г-н Местан. Пентагона няма позиция, НАТО няма позиция..."


В новогодишната реч, която Доган по традиция държал, той говори основно за геополитика, слабостта на ЕС, ролята на Русия и потенциалните проблеми от международните конфликти.


Графика на най-често употребените думи в речта, получена чрез програма за т.нар. облаци от думи:

Ето пълния текст на речта на Доган, публикувана в сайта на ДПС:
Уважаеми дами и господа!


По традиция всяка година политическият елит на ДПС се събира, за да направи равносметка на изминалата година и да проспектира следващата  година.


Най-характерното за този цикъл на политическото време е ускореният му темпоритъм и дълбинния му рефлекс върху всички сфери на живота.


Основни причини за ускорената вътрешна пулсация на времето, според мен, е тенденцията за прерастване на глобалната финансова криза в световна политическа криза, която поставя под въпрос стабилността на световния политически ред.


За първи път съм притеснен...въпреки че по природа съм оптимист… Тревожно е, че Европейския съюз и страните членки първо не знаят какво да правят, второ, ако правят нещо, го правят съвсем формално и трето - ако решат "да се освободят" от евроидеята и евростратегията за интеграция, не знаят как да го направят и какво следва след това.


ЕС в момента няма дълбока мотивация за развитие. Дори, мисля, че няма мотивация и за запазването си. Всичко се прави инерциално. ЕС няма необходимия за развитието си инвестиционен ресурс. Не са добре нещата и на равнище властови капацитет, за да се направи следваща крачка. Което означава формално съществуване, формално инвестиране във формална супер-общност. Създадена е политическа илюзия за ЕС, която ще бъде, дай Боже, ако не първият, то поне вторият субект в планетарен мащаб. Но това не става. И в близките 10 години това няма да се случи. Бюджетът на ЕС (за интеграция) е около 120-130 млрд, а военния бюджет на САЩ е 600-650 млрд...Тоест, съучастници сме в политическа игра с неясни правила и аморфни приоритети. Аз вече дълбоко се съмнявам, поне в някои отношения, не цялостно, разбира се, дали ще има изобщо Европейски съюз. До сега Европа не е показала, че има дълбока вътрешна мотивация да превърне ЕС в единен общ субект с геополитически мащаб. Например, има различни конфликти по света, по отношение на които европейската позиция се свежда до самооправдание, защото ЕС е джудже във военно-политическо отношение...


Но, уважаеми колеги, кризата, която започна преди 6-7 години се задълбочава и то много сериозно, придобивайки много странни форми, вече извън сферата на финансите и икономиката. Според мен, кризата мимикрира и се развива към политическа криза в планетарен мащаб. Защото тя поражда, задава и продуцира условия, които поставят под съмнение политическия ред в света. Еднополюсният модел на света не може да остане в този си вид с категоричната доминация на САЩ. Китай се развива много сериозно и агресивно. И, разбира се, Русия. И това се случва на фона на пасивната политика на ЕС... Утвърждаването на Русия е необратим процес, който искам да наблюдавате. Русия ще направи всичко възможно тази линия да продължи и, ако е необходимо, дори силово.  От тази гледна точка бихме задали въпроса за НАТО – адекватна  система за отбрана  ли е? Аз само ви съветвам - не приемайте нещата инерциално, като блуждаещи политически клишета в нашия динамичен свят.


С други думи, световният ред с един геополитически полюс е на път да се преобразува много сериозно. Вероятно ще бъде многополюсен. Но в този контекст ЕС е в състояние "заспи" и се чуди какво да прави и къде да се закачи. Симптоматиката за политическа криза, започва с криза на толерантността. Кризата на толерантността създава условия за събуждане на  различни национализми. 


Ако някой от ЕС говори реално за приоритет на свободата, толерантността, отговорността и дори на сигурността и стабилността - значи не познава реалността. Няма такова нещо. Не виждам следващите 10 години да има условия за романтична политика. Защото големите, дълбоките пластове на геополитиката се разместват, главно от гледна точка на полюсите и ние не трябва да си затваряме очите за необходимата реформа на нашата партия - като очакване, като адекватно структуриране, и като адекватно действие. Светът не върви на добре. Това за мен е факт, а не предположение. В този контекст, гаранция за нашата сигурност е целостта и стабилността на България.


В региона, освен Русия, Турция иска да намери новото си място в световния ред и това може да породи много сложни взаимоотношения и кризи в региона на Балканите и Европа. Изобщо новото препозициониране в целия регион е толкова сложен  и подмолен процес, че на този етап трудно могат да бъдат предвидими последиците. Само едно камъче може да обърне каруцата на стабилността в международен мащаб. Това е моето усещане. И когато говорим за политическо време, за национално политическо време, ние трябва да си сверим часовниците с това общо геополитическо време, ако не изцяло, поне с европейското политическо време. За съжаление това европейско политическо време, поне на този етап, сериозно изостава. Европейският съюз не е на ясно със себе си като идентичност, какво иска всъщност. ЕС все още няма идентичност, това е само проект на идентичност. И именно заради това ние се намираме в такава ситуация на разкрачен стоеж. 


Затова, от гледна точка на тази ускорена пулсация на политическото време партията трябва да се реформира с ясен проспект на развитие. А един модел за развитие във всички случаи трябва да включва рисковите параметри за развитие на Колективното тяло. За голямо съжаление аз не виждам приоритетно мислене за Колективното тяло. И това е най-важният въпрос, който ние като че ли не поставяме, а го подменяме с текущи проблеми на политиката.


Понятието за "Колективното тяло" ползваме само като метафора. Но Колективното тяло има особена система на усещане, възприятия, оценка, очакване…В етнологията има един интересен термин - морфичен резонанс, който отчита именно вътрешната пулсация на общността. Ето аз просто ви усещам, убеден съм - вие също ме усещате, дори без да говорим. Морфичният резонанс означава без да говориш да предаваш  телепатична информация на подсъзнателно ниво. Мога да твърдя, че имам отворен портал за тази информация, затова не се ебавам. 


Не може едно колективно тяло, или цялото, да не си дава сметка за това, каква колективна пулсация произвежда и излъчва. Пулсацията на колективното тяло е феномен. Ако не се култивира, някой ще го овладее. Колективното тяло има вътрешен живот,  който включва съзнаваното и несъзнаваното от гледна точка на оцеляването. 


Да, кризата дава възможност, но кризата и отнема възможности. Би трябвало да сме доволни, че българският политически елит се научи да управлява кризисните ситуации, но този факт не трябва да ни приспива. 


Моето желание е с политиката да се занимават хора, които разбират от политика. Аз харесвам музиката, обаче не съм компетентен да я оценявам. Хора, които са без понятие за политика, да правят политика – с това не съм съгласен. Не всеки може да прави политика. Не всеки човек може да прави музика. В никакъв случай не мога да пея като Галена, тя е талант. Но тя не може да прави това, което аз правя, примерно. Така е устроен светът... 


Колеги, всеки да прави това, което разбира, а не това, което му е внушено да прави или му е наложено да прави. В това сложно време нещата така може да се объркат, че да си създадем проблеми за години напред. ДПС не може да се създаде отново. ДПС трябва да се поднови, но не може да се подмени. Дори с подкрепата на съседни държави….. 


Искам много сериозно да погледнем на този въпрос. Ние не се намираме в някакъв рутинен период на развитие, ние се намирме в криза, която не осъзнаваме като мащаб и дълбочина. И можем да бъдем жертва, като пушечно месо, на тази криза. Само си представете потенциалния конфликт между Русия и Турция.


За мен беше гаф тази декларация, г-н Местан. Пентагона няма позиция, НАТО няма позиция. Освен това българинът е много чувствителен на тази тема. Тревожността му има силата на исторически архетип. Ами ако пламне пожар какво правим?! Какво правим, ако пламне пожар, господа… Ние сме в периметъра на потенциални военни действия…Или мислите, че това не е възможно?! Аз не искам България да се превърне в жертва, не желая нашия електорат да бъде разменна монета за каквото и да е. Не искам! Всякакви други идеи поставят под съмнение сигурността на живота, политическият смисъл на ДПС. Ако това не го осъзнаваме, значи не сме в час. Едно наше непремерено действие може да породи такива последействия, за които после да се чудим - ама така е било, ама някой не ни е разбрал, не ни е доразбрал и така, нататък.....


Затова с известна тъга искам да ви кажа, че времето е много сложно. Защото вибрира негативно в различните си пластове. Пожелавам ви да потърсите основите в себе си, от гледна точка на най-важното за нас, стабилността и сигурността на региона.  Всяка концепция, всяка идея, всяка стратегия, която поставя нашата сигурност под въпрос – не трябва да се поощрява. Уточнявам - всички страни са заинтересовани от етносите, които са в съседните страни. Балканите са мозайка от етнорелигиозни малцинства, господа. Много пъти сме говорили за това. При една такава ситуация всеки се стреми да потърси пета или шеста колона. Ако искате да играете тази игра - това е политическо бедствие. Аз не искам да бъда нито пета, нито шеста колона. Моята философия е в България и в региона да има сигурност, и то независимо от външните обстоятелства. Много важно! Но затова трябва да се прави политика на баланси във всеки конкретен момент и всеки конкретен политически акт да е свързан с този контекст. Защото тези генериращи тревожност реалности изкривяват и ускоряват политическото време. И политическият разум основателно се изкушава да организира  и конструира света, в който живеем, по същата матрица.


Не трябва да си въобразяваме, че това, което правим като политика в парламента няма връзка и със световна политика, европейска политика , регионална политика и т.н


Информационната епоха фундаментално се отрази в самото битие на политиката. В политиката вече всичко е във всичко, така да се каже онлайн.


Няма изолирани действия. Всичко е във всичко. Дори когато правим нещо несъзнателно ние подпомагаме или захранваме процеси, които са извън нас, но рефлектират непосредствено и върху нашето съзнание, нашата държава, нашия свят…


Всички знаете, че съм наблюдател по дефиниция, но явно твърде на сериозно съм се приел като пасивен съзерцател. Но това не означава, че ще се върна в политиката!


Накрая ви призовавам да направим обща молитва за новата 2016 г.: Господи, не ми давай повече, отколкото мога да понеса.

* Трудно е да се определи първоизточникът, но един от първите сайтове, в които беше публикувана информация, че Доган се връща във властта (и е "отстрелял Местан") беше big5.eu, който се позоваваше на свои източници (текстът е от неделя вечер). Сайтът е свързван с Васил Петев (син на покойния писател Николай Петев, който преди години е работил в "Галерия" и в "Торнадо"), след това информацията беше препубликувана от анонимния "Миг нюз". Регионалният всекидневник "Родопи" твърди, че е първоизточник и публикува приблизителни цитати от речта - на него се позовава и БНР, който разпространиха материал за завръщането на Доган в политиката с въпросителен знак в заглавието и цитираха и свой източник за случилото се на събитието.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (351)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на gl
  gl
  Рейтинг: 458 Неутрално
 2. 2 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 515 Неутрално
 3. 3 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  др. Павел, май ще си ходи!

 4. 4 Профил на Oven
  Oven
  Рейтинг: 797 Неутрално

  Нещата от "думам ти дъще, сещай се снахо", а се трансформират към "не ти говоря, сещай се сам".
  От там произлизат и рисковете...

  "Българската работа е работа не обмислена, или зле обмислена, лошо ръководена, или оставена без ръководство и като правило завършва със скандал"
 5. 5 Профил на Oven
  Oven
  Рейтинг: 797 Весело

  Мога да твърдя, че имам отворен портал за тази информация...

  Евалата!
  И аз го търся този канал.., то не беше медитация, гладуване, веген...

  "Българската работа е работа не обмислена, или зле обмислена, лошо ръководена, или оставена без ръководство и като правило завършва със скандал"
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на Goblin
  Goblin
  Рейтинг: 518 Неутрално
 8. 8 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4408 Разстроено

  Този нещо ни баламосва и със сигурност "дърпа конците" в сянка!

 9. 9 Профил на peron
  peron
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Поредното доказателство, че ДПС се люспи и поляризира - турци, срещу #кой. Не искам да изпадам в анализи кой е по-малкото зло, но от всичко това печелят май гражданите генерално.

 10. 10 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 549 Неутрално

  "светът не върви на добре. Това за мен е факт, а не предположение."
  И аз съм на това мнение. Анализът му е доста изчерпателен и верен. Друг е въпросът дали е искрен, или лицемерен. Дали нистина го боли за съдбата на България, или това е просто демагогия.

 11. 11 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8395 Весело

  Нещо като стихче се получава - Доган преди Коледа ще дава Местан за курбан !

  [email protected]
 12. 12 Профил на стафилокок
  стафилокок
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Май формулата "Доган е велик и Местан е неговия пророк" ще се променя.

  Миналото се наследява, бъдещето се изгражда.
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1281 Гневно

  Добре би било за цялата държава да си абсолютно безучастен, догане, ама като те знам, това няма как да стане.
  Съсипваш държавата, сякаш ти е омразна мащеха.
  По-добре да не се беше появявал в българската политика.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2180 Неутрално
 17. 17 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  "ДПС трябва да се поднови, но не може да се подмени. Дори с подкрепата на съседни държави"…

  Това откровено признание ли е? Досега имало ли я е?

  Имало едно време ссср...
 18. 18 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7641 Неутрално

  Значи Местан вече е аут.И оттеглянето на Доган е прах в очите.
  Той говори като министър председател,пази боже.

 19. 19 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Каква стана тая, вече ще си имаме двама действащи КАПИ ДИ ТУТИ КАПИ?

 20. 20 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1416 Весело

  Много силен политик е Ахмед Доган. Бойко не е дорасъл краката му да измие.

  /не се чете/
 21. 21 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8395 Неутрално

  Сериозно май Доган не иска ДПС да играе пешка на Давутоглу и Ердоган в ЕС, а има мерак да определя европейски параметри при преговорите с Турция!

  [email protected]
 22. 22 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  С приятели като Турциа и 5-тата и' колона ДПС, врагове НЕ НИ трябват!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 23. 23 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 612 Весело

  "Например, има различни конфликти по света, по отношение на които европейската позиция се свежда до самооправдание, защото ЕС е джудже във военно-политическо отношение..."
  Демек на Турция не и трябва Ес, но за да стане сила на Ес му трябва Турция. Прозрачен си Андрешко, прозрачен си. Пардон... Павле

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 24. 24 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 657 Неутрално

  Гремлини изпълзяват от землянките си и плашат света.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 25. 25 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1766 Неутрално

  ДС агент Сава са го активирали.
  Хибридната война е безспорен факт.
  Трябва двама трима НСС да им тури прангите за Държавна измяна и другите ще се замислят.
  Само Генерал Атанасов има здрави гащи да направи това в най - новата история на България.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 26. 26 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6422 Неутрално

  Сава се завръща с гръм и трясък, а павката ще го отвее.

 27. 27 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1281 Весело

  А че е съвсем изперкал на тема себеобожествяване - изперкал е:
  "... Морфичният резонанс означава без да говориш да предаваш телепатична информация на подсъзнателно ниво. Мога да твърдя, че имам отворен портал за тази информация, затова не се ебавам."
  МОЛЯ?!?!?
  Не се ебавам??
  WTF....?!?!

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 28. 28 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  явно местан с декларацията забърка скандал . иначе анализа на доган ( къде ли е писан ) е най адекватния досега .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 29. 29 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Доган, не е глупав човек. Единственото, което трябва да уточни е дали отвореният му "портал" е отворен към Бога или Дявола.

  оанес
 30. 30 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  Интересно изказване. В много отношения е вярно. Прочетох го внимателно, въпреки че не мога да понасям др. Доган.

 31. 31 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1705 Весело

  [quote#25:"mamuncho"]Само Генерал Атанасов има здрави гащи да направи това в най - новата история на България. [/quote]
  Хаххах... Не четеш, мамунчо... "Всичко е във всичко" - казал ти го е човекът с главното "ч". Атанасов е... едно голямо "нищо" в това "всичко".

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 32. 32 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 997 Любопитно

  Имайте в предвид,че тази
  сказка не е писана от Доган,
  само е прочетена от него!
  Да не подценяваме интелигента
  на Местан,след толкова време
  начело на ДПС сигурно и той
  има какво да извади от ръкава.
  Ако го цакат смятам,че ще отвърне.
  Глутницата ще си избира водач,това е.

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 33. 33 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3346 Неутрално

  До коментар [#10] от "proza":
  "Анализът му е доста изчерпателен и верен."
  Кое му е верното? Мокрите сънища на Ботокса в Кремъл за разрива между Америка и Европа? Как Европа била "омекнала" и задължително трябвало да избира между двата полюса - Америка и Москва?
  Или това:
  "...Утвърждаването на Русия е необратим процес, който искам да наблюдавате. Русия ще направи всичко възможно тази линия да продължи и, ако е необходимо, дори силово. От тази гледна точка бихме задали въпроса за НАТО – адекватна система за отбрана ли е?..."
  Русия задния и двор в Сибир е подяждана от китайците, обществото е разделено и се мята като риба на сухо от ниските цени на петрола и санкциите, правейки гърчове в Сирия и Украйна с последни усилия.

 34. 34 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1481 Неутрално

  До коментар [#20] от "Тони Шнайдера":

  Май е единственият "съзерцател", който на глас задава въпроса за България: "А ние къде сме в този хаос?"
  Анализът му за ЕС е убийствено верен, леко надценява ролята на Русия за утре, но по-добре така, отколкото да я подцени, а нежеланието му да си играе с Турция на Ердоган е отколешно.
  А Баце рита мач.

  Ecrasez l’infâme
 35. 35 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Доган хвърли според мен ужасна бомба върху Местан,а и срещу Турция,което ще има и международен отзвук.Дори и казано под влияние на алкохола,той направи груба политическа грешка!

  Tony
 36. 36 Профил на Turbofan
  Turbofan
  Рейтинг: 1462 Весело

  Когато гръм удари в Драгалевци, в Дръндар ехото отеква.

  Facing Worlds
 37. 37 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Павелчо стъпи накриво и сега Савата ще го повиши в пенсия! Очакваме продължението с мазната риторика на Местан. Няма да сме е да му се опъне.

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 38. 38 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Ако спре грабежа на народ и държава ще му повярвам на хубавите приказки за стабилност и т.н. Догане без истина и почтеност не бих застанал под ничий знамена.

  оанес
 39. 39 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Нека анализаторите заработят някоя пара,Кольо,Кънчо,Андрей,давайте!

 40. 40 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3869 Неутрално

  До коментар [#34] от "Graf":
  Ако наистина е "хаос", то какво значение има къде сме?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 41. 41 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1799 Неутрално

  Интересен анализ .. само че щом е стигнал до медийното пространство трябва да се анализира критично, защото може голяма част в него да не е искрена.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 42. 42 Профил на Weingro
  Weingro
  Рейтинг: 884 Гневно

  Айдеееее, поредната едийна дъвка.

 43. 43 Профил на destino
  destino
  Рейтинг: 458 Весело

  [quote#28:"жу суи форумно ястребче"]иначе анализа на доган ( къде ли е писан ) е най адекватния досега . [/quote]

  Доган трябваше да е българин, тогава, наистина щяхме да имаме лидер.


 44. 44 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3346 Неутрално

  До коментар [#35] от "Free person":
  Да бе международен отзвук! как пък не!
  Тия освен в Анкара и Москва никой нито ги е чувал, нито ги бръсне. Имат няколко депутати в ЕП при либералите, ама те там са от кол и въже. Играят ролята на теляци и търкат кирта на българите в полза на Москва и Анкара заедно с цяла кохорта на честна почва потомствени червени компрадори.

 45. 45 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3869 Неутрално

  До коментар [#37] от "Магистър":
  "Павелчо стъпи накриво и сега Савата ще го повиши в пенсия!"

  Големият въпрос е какво значи "стъпи на криво", защото до сега ДПС се възприемаше като протурска партия, а се оказва, че не е точно така?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 46. 46 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Нали защитаваш правата и свободата на малцинствата, в т.ч. и на циганите, а пък криеш, че баща ти е такъв!
  Не е честно спрямо човека!

 47. 47 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1705 Весело

  До коментар [#27] от "pariah":

  Ау, това съм го пропуснала... Явно, из Сараите се разхождат малки зелени човечета.
  А слугите от пресцентъра на ДПС не са посмели да редактират. Интересно на български или на турски е изрекъл тези "дълбокомислици".

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 48. 48 Профил на destino
  destino
  Рейтинг: 458 Разстроено

  [quote#33:"k_"]Как Европа била "омекнала" и задължително [/quote]

  За съжаление, това е истина.
  Европейците не искат противостояние, с който и да е било, и Русия се възползва от това.
  Дано политиците да са по-мъдри от форумните писачи.

 49. 49 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#34] от "Graf":Анализът му за ЕС е убийствено верен, леко надценява ролята на Русия за утре, но по-добре така, отколкото да я подцени, а нежеланието му да си играе с Турция на Ердоган е отколешно.
  А Баце рита мач.

  Графе, ти си един от малкото които схващат за какво иде реч. Колкото до феновете на Баце във форума, те са си лика прилика с него. Самият Борисов, нямам какво да го коментирам. С тази си реч, Доган се е подиграл с него.

  /не се чете/
 50. 50 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 733 Неутрално

  големи активации днес.
  а да видим до новата година...

 51. 51 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 612 Неутрално

  От реакциите на Местан ще стане ясно, дали ситуацията е пародия на "Къща от карти" или наистина Сава играе за руснаците.

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 52. 52 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Тоз пич тотално е изперкал!

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
 53. 53 Профил на destino
  destino
  Рейтинг: 458 Гневно

  [quote#45:"Храбър"]защото до сега ДПС се възприемаше като протурска партия,[/quote]

  ДПС никога не е била про-турска партия.
  Тя просто много умно се възползваше от гласовете на етническите турци.

 54. 54 Профил на спейс мен
  спейс мен
  Рейтинг: 458 Весело

  Дийпак Доган яко го е треснал ню ейдж глупостта - получавал факсове и не се ебава, всичко било във всичко, времето вибрирало негативно, матрици, подсъзнанието може всичко...

  Да си тъп, необразован, заблуден и лишен от критично мислене в XXI век е въпрос на избор.
 55. 55 Профил на kman
  kman
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Мдааа, посланието е повече от ясно - стига игрички на свобода и демокрация, обръща се курсът радикално, далеч от ЕС и към Русия.

  Пак ще се емигрира май.

 56. 56 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Преди не идваше в парламента като беше депутат, после напълно излезе от политическия обмен.

  Подобно завръщане направи Костов след дълго мълчание пред повече от десет години след като бе премиер.

  Ако по нещо си приличат с Доган това е политическата тежест, която имат. Като съдържание обаче Доган в момента е с властта и представлява 204-имата и негово появяване на терена би имало нулев опозиционен заряд.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 57. 57 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 919 Любопитно

  Пичове и мацки.... Помислете си нещо. Как мислите, това вътрешно партийна другарска критика ли е или е нещо повече?
  И ако си е вътрешно-турска работа, ще я закачат ли в сайта си?

  Пък след това, можете да направите един експеримент. Прочетете пак речта му. Сменете думичката "Местан" с "Плевнелиев" или "Митов". Как ви звучи?

 58. 58 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Цялата родна политическа пасми... ъъъъ, класа, да вземе тефтерчета и да си води бележки по геополитика и политика.

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 59. 59 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 919 Неутрално

  [quote#55:"kman"]Мдааа, посланието е повече от ясно - стига игрички на свобода и демокрация, обръща се курсът радикално, далеч от ЕС и към Русия. [/quote]

  Турчин с Русия? Глупости! Приказката е просто ориенталска -
  "На вълкът врата му е здрав, защото сам си върши работата, дори и в глутница"

 60. 60 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#35] от "Free person":Доган хвърли според мен ужасна бомба върху Местан,а и срещу Турция,което ще има и международен отзвук.Дори и казано под влияние на алкохола,той направи груба политическа грешка!

  Щом ти казваш че е грешка, това е най-голямата гаранция че е постъпил правилно.

  /не се чете/
 61. 61 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1022 Любопитно

  До коментар [#18] от "rosiraycheva50._":
  цитат-Говорел Доган като премиер, пази Боже- а ние пазехме ли се от ДПС, за да искаме Господ да ни пази?
  И да, нищо добро не чака България!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 62. 62 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 796 Весело

  Да не би турците в България да са проводници на турска политика?
  В момента в Турция има разделение в обществото, в България също има разделение между турците. И по някаква причина, възгледите им съвпадат с тези на направленията в Турция.

 63. 63 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#44] от "k_":

  Тук не става въпрос за Доган и Местан,а за отношенията между 2 държави и то съседни!

  Tony
 64. 64 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3346 Неутрално

  До коментар [#48] от "destino":
  "Европейците не искат противостояние, с който и да е било, и Русия се възползва от това. "
  Не искат противопоставяне, защото европейските елити живеят в края на 2015-та, докато азиатските шебеци от Азия и Мала Азия са поне две столетия назад в политическото си развитие и търсят с кой да се сбият и докажат, но усилено заобикалят Европа опатквайки някой по-слаб в махалата.
  Като как се е възползвала точно Русия от "мекушавостта" на Европа?
  Като Газпром ходи на крака в Брюксел да му преподават уроци и преписват за домашно по сто пъти енергийните правила в Европа?
  Или като разнасят едни тръби из черноморските пристанища и се чудят къде да си ги заврат?
  Или като са поставяни постоянно на унижение от Прибалтийските републики и Полша?
  Дори и в Америка и най-дебелите кратуни след Афганистан и Ирак разбраха, че в 21-ви век с рогата напред не става в глобалната политика, ако една част от народонаселението от територията ти го пердашат агресивни хормони и си търси къде да му избие чивията.
  Апокалиптичните видения на хидроинженера-"философ", понастоящем мистик (без да е написал нито една пубикация по темите) имат значение само за подвластните му гугутки от типа на оня Карадъя.

 65. 65 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Дотук , за пореден път виждам от тоста коментиращи надценяване на капацитета на тоя няколкократен ДС-агент, агент на КГБ и маша на задкулисието.
  Няма нищо гениално в речта , просто московските господари са го активирали временно за по-голям контрол върху де факто крепещата Слънчо политическа формация.
  Тази с про-форма лидер Местан.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 66. 66 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3869 Неутрално

  До коментар [#29] от "oanes":
  "Доган, не е глупав човек. Единственото, което трябва да уточни е дали отвореният му "портал" е отворен към Бога или Дявола."

  По-скоро ме кара да вярвам, че порталът му е отворен много повече към Путин от колкото към Ердоган!
  Нека не забравяме, че Доган е бил щатен служител на ДС.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 67. 67 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1481 Любопитно

  До коментар [#40] от "Храбър":

  Трябва да познаваш по-добре смисъла на думата "хаос", за да не задаваш въпроси като "домакиня".
  Все пак, представи си го, като началото на нова подредба у къщата.
  Малко е разхвърляно, но всичко останало е налице.
  Има значение дали в процеса ще си съдомиялна, или водопроводчик. Доган има претенциите да реди тръбите, а за теб не знам.

  Ecrasez l’infâme
 68. 68 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1956 Весело

  Прилепе моето политическо тяло започна да вибрира аморфно негативно резонансно. Политическата ми ръка сама търси политическа гьостерица да ви изкара от летаргичната стабилност. Прилепи ренегати за закачане като ловни трофеи бълнува политическия ми мозък.

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 69. 69 Профил на Ivan Kutsidimov
  Ivan Kutsidimov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Закъсня с молитвата. Не понесе откраднатото.

 70. 70 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1766 Неутрално

  [quote#31:"Резистентна"]Хаххах... Не четеш, мамунчо... "Всичко е във всичко" - казал ти го е човекът[/quote]

  Това му го е писал цял аналитичен отдел на ДС а Дръндареца само трябва да го издекламира.
  Да не си мислиш, че е Султан не не е той си е една пионка от пъзела на ДС и ако имаше ПЪЛНА ЛУСТРАЦИЯ щеше да е при избеГалеви.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 71. 71 Профил на Николай_1
  Николай_1
  Рейтинг: 787 Неутрално

  Гюллето на морфичния резонанс , което се върти в главата на пасивния съзерцател е с много висока степен на ексцентрицитет.
  Никаква умора - само изпотяване.

 72. 72 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#11] от "karabastun":

  за новата година, ще сръбнат те шкембе от курбат местан...

  козелчето разлюти сарайския бей. да видим какво ще се случи и с Пеевски.

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 73. 73 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3346 Неутрално

  До коментар [#59] от "Фьодор Венедиктович Езерский":
  "Турчин с Русия? Глупости!"
  Ти само гледай кво става като се сдавят с Бялата Златка край копанката да се докажат кой е по-по-най сударите си.

 74. 74 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Жесток кич е тази реч, досущ като онзи Доганов замък в Дръндар, инфантилност и пълен кич

 75. 75 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3869 Неутрално

  До коментар [#53] от "destino":

  "ДПС никога не е била про-турска партия."

  Поне Местан така се държеше, а и избирателите на ДПС така си мислеха.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 76. 76 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1325 Любопитно

  "....Ние не се намираме в някакъв рутинен период на развитие, ние се намирме в криза, която не осъзнаваме като мащаб и дълбочина. И можем да бъдем жертва, като пушечно месо, на тази криза. Само си представете потенциалния конфликт между Русия и Турция За мен беше гаф тази декларация, г-н Местан. Пентагона няма позиция, НАТО няма позиция...."

  Местаня и онова, Ухиленото обаче ИМАТ позиция.
  Партер...

 77. 77 Профил на tsu
  tsu
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Всъщност, Доган много ясно казва, че Турция има териториални апетити към България и най-добре за ДПС е да се противопостави на това. Според мен това е мотивът и лайтмотивът на речта. А причината е, че завършилият българска филология сегашен председател очевидно се е надупи на неоосманистите. Има голяма вероятност обаче последващо покушение срещу Доган да успее, ако е така, както мисля.

  Колкото до българските турци в Турция, огромната маса са противници на ердоган. Което е добре.

  Не е добре, че в България им се промиват мозъците, че сме врагове, както и че се появяват някакви заблудени последователи на уахабитите. Но се надявам, че те ще останат пренебрежимо малко.

 78. 78 Профил на michael
  michael
  Рейтинг: 853 Неутрално

  др.павел излязъл с декларация, която защитавайки Турция ,на практика е срещу матушката, която ги е сделала е много ясно, че ще го отстрелят

  Cogito ergo sum :)
 79. 79 Профил на finlip
  finlip
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Толкова простотии на куп отдавна не бях виждал и то за да разберем простата истина че както на путин така и на тоя бозаджия: ЕС не пасва на крадливите им душици.

 80. 80 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Абе, дали верно има такива, които смятат тоя самодействащ доносник за политик?!

 81. 81 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#63] от "Free person":

  Тук не става въпрос за Доган и Местан,а за отношенията между 2 държави и то съседни!
  ------------------------------
  Повече са държавите: България, Русия и Турция / (ЕС+НАТО+САЩ). Местан непрекъснато повтаря, че е евроатлантикт, но това май не се харесва на Доган. Да не се окаже истина, че Доган е рожба на ДС/КГБ. Да не се окаже, че след декларацията на ДПС, по повод инцидента със самолета, Доган отново е активиран. Ще стане грозно, ако свалят Местан от председателския пост и инсталират на негово място някой талибан.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 82. 82 Профил на oos19355380
  oos19355380
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Интересна реч, която този път не е пълна с разни кухи философски клишета за разлика от някои други негови изказвания, които съм чел. Налегнала го е носталгията по това да бъде балансьор като в случая май се вижда в тази роля не само в национален, а и в международен план. Явно медитацията му е поомръзнала напоследък. Бих се радвал ако Доган се завърне по две причини - първо, че Доган с грандоманията си е това, което е и говори от свое име за разлика от един банален позьор какъвто е Местан; и второ, защото поради нагнетената международна обстановка има много голям шанс на подобни самозабравили се локални тартори и манипулаторчета да им бъдат мощно набити канчетата от много, много силни международни играчи, с което да им отворят нови портали на съвсем неочаквани от тях места.

 83. 83 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1705 Неутрално

  [quote#57:"Фьодор Венедиктович Езерский"]Сменете думичката "Местан" с "Плевнелиев" или "Митов". Как ви звучи? [/quote]
  Звучи ми като завъртане на щурвала в посока Кремъл. Д(п)С са дъщерно дружество на КГБ и сега от Москва са пратили на Сокола гневна депеша, че една държава членка на НАТО трябва да застане срещу съседна държава също членка на НАТО.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 84. 84 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1929 Неутрално

  Явно наистина ще режат еврокинтите и тия глигани врътват дупетата на към Русия още отсега, барем Путин даде нещо кинта да нахранят прасчо.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 85. 85 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#75] от "Храбър":

  Местан се опита да позиционира ДПС като евроатлантическа партия. И го отрязаха.

 86. 86 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  все по натрапчиво става усещането че при последното спешно посещение на кери в москва са надраскали салфетката на БИ и балканите . а за европа ... думите на нюланд и мекия израз на доган . спора е да си сложат кръстчетата на салфетката . китайците и те се активизираха

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 87. 87 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1758 Неутрално

  Дали е силен политик Доган е спорно...но не може да му се отрече, че има нюх...нюх за далавери, и от цялото му слово разбирам, че кръжеца около него е в неизгодни позиции за да го накарат да се активира отново. Докато далаверките вървяха той спокойно го раздаваше бей...но явно паричния поток от Кремъл е секнал и се налага отново да изпълзи от дупката си...

 88. 88 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Малееейй, тоз се изживява кат главния джедай!

  Освен многото глупости, които е надрънкал, става ясно, че бай Ахмед чете редовно форума на Дневник и с по- така купешки и сложни думи кава същото, квото разправяме и ние от поне една година- че на ЕС му липсва лидерска политика.

  Глупостите му за Русия като" необратим процес" напомнят глупостите на Костов за "незаобиколимият фактор Бареков".:

  Другите му дървено- философски простотии с метафизичен оттенък просто няма да коментирам, но съм сигурен , че те ще впечатлят разни дълбоки мислители , кат Шнайдера и Графа!

  А за войната и конфликта между Турция и Русия и пренареждането на балканската политическа карта - нямам думи.
  Бай Ахмед директно нарежда на ДПС да се въртят около руската орбита- за всеки случай, бай бабо против уроки да не ти мине /руска/мечка път!

  То не че досега ДПС- то не бяха рубладжии, ма бива ли толкоз откровено, ся, бе Ахмеде!

  Всичко е във всичко, каквото горе- това и долу, да живее Кивота и Свещанния Граал и кълна се в брадата на Сет- по- добре бай Ахмед да си сЕди в Сарая, Костов- в Драгалевци и ша бъдем по- добре без шамани!
  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 89. 89 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 919 Неутрално

  Еми пичове.... Просто погледнете и сравението. И вижте как един философ, професионален дългогодишен политик, казва "Бахти каква чалга ни е политиката". Ако се чудите Галена откъде се пръкна...
  Пък ако си нямате работа, търсете рублите.... На мен ми стана гадно. Този м*нгал излиза по-голям българин. Ама дали нашите дрисльовци ще се усетят? Без значение на цвета им.
  Цялото "критика" към Местан ми звучи като "казвам ти дъще, сещай се снахо"

 90. 90 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#83] от "Резистентна":

  Да, явно нещо такова е. Четох един анализ във Фактор. Доста интересен анализ.

  http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-carvuli/63059-zapochva-li-proruskata-oligarhiya-predpraznichen-lov-na-vestitzi-v-dps.html

 91. 91 Профил на tikvofob
  tikvofob
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Пулсация да има,другото няма значение.Много се дразня,тъпани като се правят на ерудите,скрити зад 2-3 термина и повтарящи ги до безкрай.

 92. 92 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 919 Неутрално

  [quote#83:"Резистентна"]Звучи ми като завъртане на щурвала в посока Кремъл.[/quote]

  Какво "завъртане на щурвала" бе пич.... Погледни и как описва българите. Той ли да не знае какви са българите? Че българите са верни до глупост? Че дори светът да пропадне, последни ще си тръгнат от един договор. Както до последно Първата световна, Втората световна, Варшавският договор.... НАТО и ЕС. Последни!
  Завъртане на щурвала..... Глупости.... По-скоро е "Не се дървете като пинчер срещу ротвайлер!"....

 93. 93 Профил на oos19355380
  oos19355380
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#84] от "Свинчуга":

  В случая не става въпрос просто за рязане на еврокинти, Доган намеква, че ЕС е обречен проект и буквално заявява, че трябва да сервилничим на Русия под заплахата на евентуален руско-турски конфликт, в който и ние бихме били пометени. И разбира се и тук всичко е в името на стабилността, тази така звучна българска дума, толкова по-приятна за слуха от противната чуждица 'статукво'.

 94. 94 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1705 Неутрално

  До коментар [#70] от "mamuncho":

  Съгласна съм, но ти пък недей да възхваляваш Атанасов. Малко да се уплаши, а той го прави често, става неадекватен - разтреперва му се брадичката, а сълзите сами потичат от очите му. Той накъдето е тръгнал Доган оттам се връща. Затова никой, освен във вашата партия, не го взима насериозно.
  [quote#70:"mamuncho"]и ако имаше ПЪЛНА ЛУСТРАЦИЯ щеше да е при избеГалеви. [/quote]
  Лустрация означава "осветяване" "изкарване на светло", а не вкарване в затвора. Та в този смисъл, Доган отдавна е лустриран.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#83] от "Резистентна":

  "Звучи ми като завъртане на щурвала в посока Кремъл."

  Плюс щипка евроскептицизъм, месианство и езотерика!

  Морфичният ми резонанс ми нашепва, че сме едно Колективно тяло в това отношение!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1705 Весело

  До коментар [#96] от "mr.the deeper the love.":

  Не приемай нещата инерциално, всичко в нашия динамичен, резонантен свят е... блуждаещо политическо (в смисъл на романтично) клише. Мисли есенциално, в планетарен мащаб. Тогава ще усетиш трептенията на Космоса и дано... дано не изпаднем в резонанс, че... Не се... такова... онова, де...

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 99. 99 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#81] от "clarkv622":

  Съгласна съм с Вас!

  Tony
 100. 100 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  Докъде стигнахме, алкохолизираният агент на ДС и незаконно забогатял "хидроинженер" да дава инструкции и заповеди за вътрешната и външната политика на България, вкл. и касаещи националната ни сигурност! Възмутително!

  Пазете се от доносника vesolr
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK