Правителството даде на общините и регионалното министерство допълнителни 46 млн. лева

От общините София ще получи най-сериозна сума - 7.5 млн. лева

© Цветелина Белутова, Капитал

От общините София ще получи най-сериозна сума - 7.5 млн. леваПравителството одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общини и по бюджета на Министерството на регионалното развитие в общ размер на почти 46 млн. лева, съобщи информационната служба на кабинета. Средствата се предоставят за сметка на преструктуриране на разходи и/или трансфери по централния бюджет за 2015 г.


Във връзка с извършване на окончателни плащания по проекти, финансирани по Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г. МРРБ получава допълнително 36.6 млн. лева.


София получава 7.5 млн. лева за два проекта
Останалите средства са разпределени между няколко общини за реализиране на проекти с цел подобряване на инфраструктура. По бюджета на Столична община се предоставят 7 млн. лв. за реализиране на ново транспортно-комуникационно решение по бул. "Ген. Скобелев" от бул. "Христо Ботев" до бул. "Витоша".
Разчетени са допълнително и половин милион лева за дейности, свързани с ремонт и оборудване на Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски".


С 900 хил. лева ще се ремонтират улици в Горна Оряховица
По бюджета на община Горна Оряховица са предвидени 900 хил. лв. за ремонт на улици на територията на общината. Община Етрополе получава почти 435 хилб лв. за допълнителни строително-монтажни работи за подмяна на водопровод и канализация на вътрешната ВиК мрежа града, за изграждане на нов трафопост и две външни кабелни линии и за допълнителни видове строително-монтажни работи на спортен комплекс "Чавдар" и за основен ремонт на централния градски площад.


Допълнителни средства за Годеч, Добрич и Перник
За община Годеч са предвидени 220 хил. лв. за ремонт на сградата на общината и за подмяна на уличното осветление с енергоспестяващи крушки.


По бюджета на община Добрич са преведени 200 хил лв. за модернизация на техническата база на стадион "Пионер".


С постановлението се предлага и намаление на утвърдените разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2015 г. с 1.1 млн лв., като за сметка на намалението се осигурят допълнителни трансфери за държавните висши военни училища, необходими за финансово подпомагане на тяхната дейност.


С друго постановление са одобрени допълнителни трансфери в размер на 130 хил. лв. за община Перник. Средствата са за реконструкция на път IV клас, ул. "Христо Ботев" в с. Студена, първи участък с дължина 514 м. Пътят е от съществено значение за осигуряване достъпа на хората до основни населени места на територията на страната.

Коментари (6)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Рая
  Рая
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Във връзка с извършване на окончателни плащания по проекти, финансирани по Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г. МРРБ получава допълнително 36.6 млн. лева.

  Тези пари да не се дават извънредно, защото не успяхме със сроковете по проектите и вместо да се разплаща с европари е необходимо вече национално съфинансиране? Тоест народа плаща за това, че усвояваме парите от Еуропата с уникално бавни темпове заради неграмотност, корупция и уреждането на едни наши фирми да вземат едни пари.

 2. 2 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 627 Весело

  Крадене в последната минута

 3. 3 Профил на bati vi
  bati vi
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  На тези които си "оправят" здравния статус в НАП - честито.
  Парите Ви не отиват напразно .....

  Меня постоянно преследуют умные мысли! .. Но я быстрее ....
 4. 4 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8274 Неутрално

  Рязането на ленти струва пари.А Брюксел за лошо свършена работа пари не дава.

 5. 5 Профил на kama_start
  kama_start
  Рейтинг: 651 Неутрално

  дано не отидат за нови коли на кметовете

 6. 6 Профил на volgin
  volgin
  Рейтинг: 448 Любопитно

  Без паника, всичко е стабилно пари за инфраструктура ще се намерят.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK