Плевнелиев: Народът е жаден за справедливост, няма място за отлагане

Росен Плевнелиев

© Георги Кожухаров

Росен ПлевнелиевВ новогодишното си обръщение към нацията президентът Росен Плевнелиев пожела на българските граждани "да подобрим демокрацията и си подредим държавата". Той напомни на политиците, че народът е жаден за справедливост, очаква реални резултати и вече няма място за отлагане на реформите в правосъдието, здравеопазването, образованието, енергетиката.


"Предприемачите да успяват по правилата, а не с връзки. Институциите да работят с лице към хората и да решават техните проблеми. Младите да видят перспектива и да останат. Да почистим българското море, земя, природа. Да направим нашите градове и села по-модерни и уютни. Да дадем път на можещите и знаещите, на трудолюбивите и добрите, за да се множат делата им", е новогодишното благопожелание на държавния глава.


Той напомни, че живеем в трудно време на геополитически промени и рекорден брой кризи в Европа и по света. Историята ни учи, че траен мир е възможен само чрез сътрудничество и правила, които важат за всички, а различията нека се решават по мирен начин, не със сила, напомни Плевнелиев.
В бъдеще можем да успеем само чрез добро образование и международно сътрудничество, а не чрез изолация, популизъм и национализъм. Трябват ни не силни хора, а силни институции, каза президентът и напомни, че демократичните институции, служещи на хората, са символ на успешната държава. 


Следва пълният текст на обръщението:


Скъпи сънародници,


По добра традиция тази вечер сме с любимите си хора. Посрещаме заедно важните моменти в живота, някои изпълнени с радост, други с тревога, но винаги с надежда за по-добър живот.


Живеем в трудно време на геополитически промени и рекорден брой кризи в Европа и по света. Историята ни учи, че траен мир е възможен само чрез сътрудничество и правила, които важат за всички, а различията нека се решават по мирен начин, не със сила. Оръжията не са аргумент, те са доказателство за липса на аргументи. Силният трябва да подаде ръка на слабия. Силата на една нация не бива да се измерва с територия и военна мощ, а с културата и образованието на хората, с вярата и вдъхновението на народа. Успехът на държавата се мери с успеха на обикновения човек. Успех е да дадеш, а не да вземеш, успех е да постигнеш прогрес, да вършиш добро. В трудни времена трябва да следваме мечтите си, не страховете си. Да не губим вече извоювани права, свободи и постижения. Да не се връщаме назад към идеите и идеологиите на отминали времена, защото новата ера изисква нови идеи. Няма големи или малки народи, но има народи, които имат големи мечти и амбиции и точно те успяват.


Днес никоя държава, дори най-силната, не може да се справи сама с предизвикателствата. Никоя нация не е имунизирана срещу тероризъм, климатични промени, икономическа стагнация, миграционна вълна.  Само заедно можем да подредим света и да го направим по-добро място за живеене. Нашите мечти са тясно свързани с мечтите на милиарди хора на планетата за мир, върховенство на закона и човешко развитие. Очакваме принципите на международния правов ред да се спазват от всички. Искаме международните дела да се решават чрез диалог и сътрудничество, а не чрез сфери на влияние. Трябва и богатите, и бедните, и силните, и слабите да усетят прогреса. Природата също трябва да спечели, за да ни има утре.


Трябва да гледаме напред, да се отворим към бъдещето. Технологиите, науката, интернет, човешката мобилност са само в началото на бурното си развитие. Те ще променят света и начина, по който пътуваме, работим, учим, живеем. В бъдеще можем да успеем само чрез добро образование и международно сътрудничество, а не чрез изолация, популизъм и национализъм. Трябват ни не силни хора, а силни институции. Демократичните институции, служещи на хората, са символ на успешната държава.


Нашата демокрация не е перфектна, тя невинаги функционира добре. Но именно демокрацията ни прави силни, свободни, хуманни. Силата на българите е в здравите ни корени, в нашата духовност и ценности, в толерантността и уважението към различния. Да знаем, че имаме и идеал, и цел, и посока "за чиста и свята република и да бъдем равни на другите европейски народи". Да се интегрираме с модерна, демократична Европа, но и да помним завета на предците ни. Да изпълним Националната програма "България 2020", а скоро да изработим и се обединим около план за развитие на България до 2030 г.


Нека да подобрим демокрацията и си подредим държавата. Предприемачите да успяват по правилата, а не с връзки. Институциите да работят с лице към хората и да решават техните проблеми. Младите да видят перспектива и да останат. Да почистим българското море, земя, природа. Да направим нашите градове и села по-модерни и уютни. Да дадем път на можещите и знаещите, на трудолюбивите и добрите, за да се множат делата им.


Ние, българите, сме народ с богата история и здрави корени. Преминали сме през много изпитания и трудности и затова съм сигурен, че в Новогодишната вечер гледаме към идващата година с оптимизъм и очакване, че тя ще бъде по-добра, по-спокойна, по-плодородна, че ще донесе здраве и надежда за всеки. Народът е жаден за справедливост и очаква реални резултати.


В политиката компромисите понякога изглеждат трудни, друг път ненужни, но от тях има смисъл, ако са насочени към голямата цел – народът да живее по-добре, а държавата ни да бъде модерна, социално отговорна и справедлива.


Прекалено дълго чакахме и сега сме по-нетърпеливи. Често бяхме лъгани и затова сме по-недоверчиви, но и помъдряхме. Знаем, че с търпение и последователност ще изградим тази България, за която мечтаеха дедите ни и каквато искаме да оставим за децата си. Голямата отговорност пред днешните политици е да отговорят на нетърпението с решителност, на недоверието с честност, на задкулисието с морал.  Вече няма място за отлагане на промените и за половинчати решения нито в българското правосъдие, нито в здравеопазването, образованието или енергетиката. Време е политиците да изпълнят със съдържание думата "реформа".


Успехите не идват лесно и веднага. Демокрацията не може да бъде инсталирана отвън, богатството не може да бъде подарено. Демокрацията се отстоява ежедневно и от всеки. Богатството се изработва с честен труд и добро образование. Важното сега е да не разпиляваме обществената енергия за промяна, а всеки един от нас да я насърчи и подкрепи.


Именно тази енергия за промяна видяхме при гласуването на националния референдум. Близо 2 милиона българи казаха "да" не просто на електронния вот, а на демокрацията и на бъдещето. Това е безспорен успех за активното гражданско общество. Трябва да подкрепим всяка възможност гражданите да бъдат активна част от намирането на решенията за държавата. Само така ще постигнем политическата стабилност, която търсим.


Народът казва, че трудностите ни правят по-мъдри. Най-ценни са научените уроци от живота. Изминалата година ни напомни, че нищо не е даденост – нито мирът, нито демокрацията, нито човешките права и свободи. Наш дълг е да пазим истински ценното – децата, вярата, демокрацията, свободата, Родината.


Днес българските граждани, независимо от тяхната религиозна принадлежност, заедно преодоляват трудностите на ежедневието. В България и празниците, и житейските несгоди са споделени, като заедно, обединени и уважавайки многообразието, пазим своите ценности и традиции и градим своя общ дом.


Скъпи сънародници,


Предстои да се поздравим с настъпването на новата 2016-та година. Пожелавам на всички българи, където и да са те по света, здраве и щастие, мъдрост и увереност в мислите и в делата. Нека в домовете ни има мир, любов и благоденствие.


Честита Нова година!


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (110)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Flat Mars Society
  Flat Mars Society
  Рейтинг: 519 Неутрално

  ЧНГ! Да сте живи и здрави!


  Публикувано през m.dnevnik.bg

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 2. 2 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Очаквах да си подаде оставката!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 3. 3 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1070 Любопитно

  Айде провикна се Райна Попгеоргиева
  от Панагюрище
  Щете ме колете,щете ме бесете,
  аз уших байрака!
  Аз уших байрака,
  аз му турих знака,
  "Смърт или свобода"!

 4. 4 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2000 Весело

  Чух речта ... не коментирам.

  Честита Нова Година на съфорумците !
  Наздраве ... и За много банове !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 5. 5 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4447 Неутрално

  Честита 2016! Да сме живи и здрави! Един цитат от Президента, който ни хареса:

  Ние, българите, сме народ с богата история и здрави корени. Преминали сме през много изпитания и трудности и затова съм сигурен, че в Новогодишната вечер гледаме към идващата година с оптимизъм и очакване, че тя ще бъде по-добра, по-спокойна, по-плодородна, че ще донесе здраве и надежда за всеки. Народът е жаден за справедливост и очаква реални резултати.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 7. 7 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3117 Неутрално
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 9. 9 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  ЧНГ , на всички . въпреки "словото "

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 10. 10 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  До коментар [#6] от "Wornoxmaniak Рейтинг: 21 299":

  На теб досега нищо не съм искал да казвам

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1203 Весело

  [quote#8:"skara"]Плевнелиев не е моя Президент.[/quote]
  Не си го избрал ти Скара, но той е твоя президента, като и моя ... дано си изберем по- свестен другия път ... а не пак нечие "магаре" Наздраве

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 13. 13 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4000 Весело

  Наздраве!
  Жедни сме за ракия и вино, постове и еврофондове, па другото майната му ! И ний сме патриоти!

  klimentm
 14. 14 Профил на честита промяна
  честита промяна
  Рейтинг: 1061 Весело

  Кой ли ги слуша новогодишните клишета
  Живи и здрави, другото майната му

 15. 15 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 545 Неутрално

  Не е важно всички да ви харесват г-н Президент,важното е че хубавата част от Б-я ви харесва,честита нова година на всички!

 16. 16 Профил на morgan22
  morgan22
  Рейтинг: 8 Весело

  Плевнелиев: Народът е жаден за справедливост, няма място за отлагане

  Аз съм на 22 години. Но завиждам на младежкия патос на нашия Президент. Сега очаквам да свали раницата от гърба си и от нея да извади справедливост. И нека не се бави, защото няма място за отлагане.

 17. 17 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  До коментар [#15] от "gembirdkz":
  ами не е смешно ...

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 18. 18 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Честита Нова Година,дано да е по успешна за всички.

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 20. 20 Профил на morgan22
  morgan22
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#15:"gembirdkz"]Не е важно всички да ви харесват г-н Президент,важното е че хубавата част от Б-я ви харесва,честита нова година на всички! [/quote]

  Честита Нова година и на вас, приятелю! И ако ни кажете какво да правим с "грозната" част от България - цена няма да имате. Защото грозната част, вече не можем а я пратим в концлагерите. Децата на грозната част, не можем да ги изхвърляме от университетите. Най-малкото защото те утре ще вършат работата, която не можа да я свърши умната и красивата част. Комунистите проповядваха разделение сред народа си и видяхте как свършиха. Да ги последвате ли искате?

 21. 21 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1203 Весело

  [quote#16:"morgan22"]Аз съм на 22 години.[/quote]
  Нещо не е наред с теб, щом си у форума по това време на тази възраст. Нека Новата ти донесе всичко най- най-... и по много, и най- вече компания от млади хора като тебе, веселящи се далеч от компове и де що е нет джаджи

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 22. 22 Профил на morgan22
  morgan22
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#21:"ь"]Нещо не е наред с теб, щом си у форума по това време на тази възраст. [/quote]

  Със счупен крак и ръка съм, след катастрофа с мотор. Прав си. И на мен не ми харесва, нито пък е мой избор. Не искам да ме съжаляваш, само отговарям на въпроса ти. Който ми се струва леко язвителен и цели да ме обиди. Весели празници и не мразете хората, с чието мнение не сте съгласни. Наздраве!

 23. 23 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  Paroles, paroles, paroles....

  https://www.youtube.com/watch?v=JzScQDz32nM

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 24. 24 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1766 Разстроено

  Това е моят президент но за съжаление малкият но много прост народ няма да го избере за втори мандат.
  Защо ли?
  Ми защото народа много мрази богатите а той е богат.
  Много мрази умните а той е умен.
  Много мрази знаещите а той е знаещ
  Много мрази говорещите чужди езици а той ги владее.
  А най много мрази свободата и да се бори за нея.
  Затова като имаме най после президент който не го е страх нито от дядо Иван нито от Чичо му Сам а милее за БЪЛГАРИЯ.
  Робският български народ се насира от страх и само вика като дядо Галушко.
  "Момчета ще стане кръвнина"
  И чака ония дето вика
  "И аз съм прост и вие сте прости ще се разберем"
  да му каже кой да избере за президент.

  НАРОДЕ????

  Честита Нова Година година господин президент благодаря ви че се борихте за България.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 25. 25 Профил на world_citizen
  world_citizen
  Рейтинг: 289 Весело

  Народът е жаден за справедливост поне от 1944-та година…та до днес - 01.01.2016, господин президент.

  Кое е новото в новогодишната Ви реч?

  Хубаво звучи това, но не би ли било по хубаво в последните 25 изгубени години тази справедливост вече да се беше случила?

  Или понеже знаем, че тя не се случи, да бяхте поне ни спестили поредното напомняне за неслучилата се справедливост.

  Благодарение на всичките политиочески групировки, една от която и Вие сам сте част…

  На Ваше място бих замълчал…

  Все пак: Честита Нова Година на Вас и на всички добри и умни българи!

  С пожелание за повече щастие, за повече здраве и за по-малко лъжливи политици.

 26. 26 Профил на world_citizen
  world_citizen
  Рейтинг: 289 Неутрално

  "Не би ли било ПО-ХУБАВО", исках да кажа...

 27. 27 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Герберугите са в ужас от тия думи.

  Успешна година пожелавам на всички !

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 28. 28 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1933 Неутрално

  Ами няма, пак е дошло време да ринем, този път ще е насилствено, приготвили сме се.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 29. 29 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 952 Неутрално

  [quote#27:"Без коз"]Герберугите са в ужас от тия думи.[/quote] на президента.. исках да напиша.

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 30. 30 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 573 Весело

  [quote#27:"Без коз"]

  Герберугите са в ужас от тия думи. [/quote]

  Не са в Ужас...Светилото ще му издърпа ушите.

  ЧНГ

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на spring_va
  spring_va
  Рейтинг: 767 Неутрално

  [quote#5:"Hamilton F1"]Преминали сме през много изпитания и трудности и затова съм сигурен, че [/quote]

  ...че ще можете да ни изтърпите и през тази година!

  А що се отнася до справедливостта: Ние я очакваме от вас, господа управляващи! Не говорете така, сякаш тя засвиси от разположението на планетите!

  Иначе живи и здрави! С другото отдавна сме свикнали да се оправяме сами.


 33. 33 Профил на spring_va
  spring_va
  Рейтинг: 767 Неутрално

  До коментар [#5] от "Hamilton F1":

  Пич, сори че взех цитата от твоя коментар, а не от самата статия.Коментарът ми не бе насочен лично към теб! Наздраве!

 34. 34 Профил на world_citizen
  world_citizen
  Рейтинг: 289 Неутрално

  [quote#31:"Norman Granz"]Кой ни го натресе за държавен глава този предател, дето хем два пъти спомена "права и свободи" заедно на фона на ставащото в ДПС, хем постави демокрацията преди свободата, хем Родината - на последно място! [/quote]

  Кой ли?

  ……………………...

  Кой ражда болката.
  Красивата, капризна, горда болка.
  Кой ражда болката.
  И защо така сме влюбени във нея.

  Ти, който като млад
  си свиркаш пред страха.
  Ти, който като огън
  връхлиташ върху ледената смърт.

  За да спасиш, за да спасиш
  едно, единственно сърце.

  Кой ражда болката.
  Ужасната, позорна, грозна болка.
  Кой ражда болката.
  И защо така от нея се боим.

  Ти, който като влюбен
  мамиш своето момиче.
  Ти, който като стар
  отстъпваш със усмивка и поклон.

  За да спасиш, за да спасиш
  натрупаната слава.

  Кой ражда болката.
  Кой ражда болката.

  Неповторимата, безсмъртната,
  измислена и земна болка.
  Не я ли раждаме, не я ли раждаме,
  самите ние.

  Не я ли раждаме, не я ли раждаме,
  самите ние.

 35. 35 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1523 Неутрално

  Много хубаво новогодишно обръщение на президента.
  Живи и здрави и
  наздраве!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 36. 36 Профил на world_citizen
  world_citizen
  Рейтинг: 289 Весело

  Като чуя само за рИформите в съдебната система, за които рИформи слушам откак бях дете и девствен,

  направо се хващам за…кобура…

  И ми иде да натисна спусъка…

  Ама не днес…

  Нова Година е…

  Честита, все пак!

 37. 37 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1766 Любопитно

  До коментар [#19] от "dark'star":

  Вейдъре туизинка $ 07Е0 дет от извесно време го спамиш под всека тема що е?
  Да не е име на некой нов робот от Междузвезните бря?

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 38. 38 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 920 Неутрално

  ЧНГ пичове и мацки.
  Да си кажа мен много ме кефи г-н Плевнелиев и смятам, че си е точно на мястото като президент. По същият начин както министър-председателят си е на мястото, като председателят на Народното събрание и като Главният прокурор.
  Г-н Президент Плевнелиев ме кефи, защото е истинско олицетворение на интелигентността на избирателя на ГЕРБ, по същият начин както олицетворяват ГЕРБ г-н Бойко Борисов, г-жа Цецка Цачева и г-н Цацаров като оглавяващи заедно и поотделно Изпълнителната, Законодателната и Съдебната ни власти.
  Г-н Плевнелиев, заедно с другите изброени от мен личности са изтински рефирматори, демократи и борци срещу статуквото, задкулисието и моделът #КОЙ?
  И затова трябва да се заслушваме в приказките на Президента Плевнелиев, докато отпиваме по-лек или по-тежък алкохол, с мезе или без мезе, и да се съгладим, че народът е жаден зс справедливост и че няма място за отлагане.
  Като заклпчение - Наздраве и да илядите!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 39. 39 Профил на cai
  cai
  Рейтинг: 282 Весело

  До коментар [#31] от "Norman Granz": "демокрацията преди свободата..."

  за демокрация се изисква общество, народ...свободата си е личен избор...наздраве

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4000 Весело

  До коментар [#16] от "morgan22":

  Аз чакам справедливост от 10 ноември 1989г.
  Сега сме 1 януари 2016, май чакам на грешна спирка?!
  Нищо лично, само взимам думите ти за реплика.

  klimentm
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Калибър
  Калибър
  Рейтинг: 1230 Любопитно

  В подписа си забравих да допиша още едно магаре. Боце да ме прости навръх Нова Година. Егати идеята от негова страна...политик та...мрънка... Нали?

  Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.
 44. 44 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2000 Весело

  [quote#37:"dedoliben"]Вейдъре туизинка $ 07Е0 дет от извесно време го спамиш под всека тема що е? [/quote]$ 07Е0 шестнадесетично = 2016 в десетичен код
  пиша го като за компютърджиите у форума ЧНГ

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 45. 45 Профил на cai
  cai
  Рейтинг: 282 Весело

  До коментар [#41] от "klimentm": "Сега сме 1 януари 2016, май чакам на грешна спирка?!"

  Значи, седиш си ти на спирката и чакаш една жена със завързани очи да те намери, вместо ти да търсиш нея.Мнооого умно

 46. 46 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4000 Весело

  До коментар [#42] от "morgan22":

  Е,сега и ти заприлича на президента,огън,меч,кръв! Много кръвожадно бе братко?!

  klimentm
 47. 47 Профил на bosiloa
  bosiloa
  Рейтинг: 233 Неутрално

  За много години! Живи и здраве, другото е от лукавого

 48. 48 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4000 Весело

  До коментар [#45] от "cai":

  Аз се изразих алегорично бе човек! Аз си ударих камшика преди 16 години,дим да ме няма,през девет гори в десетата.И въобще не съм чакал преди това със скръстени ръце!

  klimentm
 49. 49 Профил на cai
  cai
  Рейтинг: 282 Весело

  До коментар [#48] от "klimentm": "Аз си ударих камшика преди 16 години,дим да ме няма,през девет гори в десетата."

  Аз наистина се радвам за теб, пожелавам ти много ползотворни и щастливи години, но само на един въпрос ми отговори - ти мислиш ли тогаз, че имаш право да гласуваш и защо ?!

 50. 50 Профил на avalon2468
  avalon2468
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#6] от "Wornoxmaniak Рейтинг: 21 299":

  чнг...бъди добър, а не босковист...не е трудно човечееееееееееееее

 51. 51 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4000 Неутрално

  До коментар [#49] от "cai":

  Без никакво съмнение имам безпрекословното морално и конституционно право да гласувам! Без никакво съмнение двете са свързани неразривно помежду си.

  klimentm
 52. 52 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2000 Разстроено

  [quote#42:"morgan22"]Демокрацията се налага с кръвта на половината изтребена нация![/quote]Освен гипс ... на ръката и крака, малко си личи контузия другаде - Оправяй се и тогава пиши !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 53. 53 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  До коментар [#24] от "dedoliben":


  [quote#24:"dedoliben"]Това е моят президент но за съжаление малкият но много прост народ няма да го избере за втори мандат.
  Защо ли?
  Ми защото народа много мрази богатите а той е богат.
  Много мрази умните а той е умен.
  Много мрази знаещите а той е знаещ
  Много мрази говорещите чужди езици а той ги владее.
  А най много мрази свободата и да се бори за нея.
  Затова като имаме най после президент който не го е страх нито от дядо Иван нито от Чичо му Сам а милее за БЪЛГАРИЯ.
  Робският български народ се насира от страх и само вика като дядо Галушко.
  "Момчета ще стане кръвнина"
  И чака ония дето вика
  "И аз съм прост и вие сте прости ще се разберем"
  да му каже кой да избере за президент.

  НАРОДЕ????

  Честита Нова Година година господин президент благодаря ви че се борихте за България. [/quote]
  Не можах да се стърпя !
  Ако този го имате за "най-умния, най-можещия, най-независимия, най-честния" у нас , наистина съжалявам децата ви, внуците и правнуците ви, ако живеят във България ! ЧНГ на всички във форума, близките ви по света и у нас!

 54. 54 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  [quote#42:"morgan22"]Справедливостта, не се чака. Тя се раздава, с огън и меч! Демокрацията не е като слънчевото време през месец май, което неизбежно ще настъпи с повишаването на температурите. Демокрацията се налага с кръвта на половината изтребена нация! И народ като нашия, който е свикнал да чака чужда ръка да му поднесе и свободата и справедливостта, и демокрацията - ще има много да чака. И пак няма да ги дочака. Народ който не умее да затрива гнилата част от себе си, накрая се затрива целият. [/quote]
  Искрено завиждам на годините ви, защото сте млад!
  Но не се подвеждайте по празните слова.
  "Свободата' и "демокрацията" по принцип не си подхождат, защото "демокрацията" принципно е диктатура на мнозинството над малцинството. А има ли "диктат", макар и над "малцинството", значи няма свобода! Та
  за 'демокрация" ли да се борим или за "свобода" това е въпроса? А вие от кои, ще се паднете, от "гнилата" или "здравата" част ?!?!?

 55. 55 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  За съжаление, ако наистина бяхме 'свободни' от дейността на тези същества, като горе-четящия тези глупости и останалите от управляващата клика, то едва ли щяхме да се занимаваме с приказките им изпразнени от съдържание !
  Честита нова година и успех на всички и от здраве да не се отървете !

 56. 56 Профил на x3me
  x3me
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Честита нова година! Дано тази е с по-малко бедни и гладуващи. Дано бомбите и взривовете липсват.

  "Без революция сме загубени во веки веков." Смърт за всички мюсюлмани по Земята !!!
 57. 57 Профил на writer6
  writer6
  Рейтинг: 291 Неутрално

  Не съм гласувал за настоящия ни президент, нито пък харесвам публичното му поведение, с което досега представяше България и в частност мен пред света.

  Но новогодишното му приветствие считам, че е актуално и наистина не е изсмукано от пръстите, независимо дали друг му го е писал или той сам, независимо дали самия президент вярва в това, което е изрекъл.
  Само следния цитат ми изглежда малко пресилен:

  "Силата на българите е ... Да знаем, че имаме и идеал, и цел, и посока ."

  Аз мисля, че това точно е най-голямата ни слабост от много време насам т.е. липсата на общоприета визия за бъдещето ни(не външно- политическа ориентация) като народ, обща цел, национален идеал( подобно на борбите за църковна и политическа независимост в края на 19 век), обща цел, която да ни обедини, да ни дава сили, да осмисля лишенията и жертвите ни. Без такъв национален идеал ние просто си мизерстваме, чакаме "началниците да се разберат там и да оправят нещата", всичко да се оправи от само себе си или се спасяваме поединично.

 58. 58 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 840 Неутрално

  ЧНГ!
  Да сме живи, да сме здрави!
  Нека зло да ни забрави!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 59. 59 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2024 Весело

  Честита, новата 2016!🍷🍾
  Да ви донесе повече радост, светлина в душите, любов в сърцата!
  Наздраве!🍻
  И България, над всичко!🇧🇬

 60. 60 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3761 Неутрално

  ЧНГ!
  Слушах приветствието на президента.
  Гордея се, че имаме такъв президент.

 61. 61 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Една нищо неозначаваща новогодишна реч, изпълнена с верни и неверни щампи, които се търкалят навсякъде из политическото пространство и са толкова изхабени, че от това няма повече накъде. Но никъде в тази реч няма усет за съпричастие между произнасящия речта президен и неговия народ. Между декларираните чувства и реалното отношение на президента към народа. По-скоро декламация, отколкото съприкосновение. Ако към това прибавим, че президентът няколкократно в своята политическа практика на президент се прояви дотолкова войнствено, че дори ББ го определи като ЯСТРЕБ, а в речта си говори за разбирателство и мирно уреждане на проблемите, няма как да се отнесем сериозно и да повярваме на неговите протоколни декламации и декларации.

  Но президентът да прави каквото си ще. Затова е президент. А ние всички нека през 2016-тата да бъдем поне малко по-добре, отколкото през 2015-тата!

 62. 62 Профил на ne
  ne
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Честита 2016 година!

  И това нещо ни е президент!?
  Този не биха го изтърпели в една нормална държава....
  Празнодумец, забогатял благодарение на връзките си с българската комунистическа партия, баща му - активен член от бившата номенклатура, ...... Неудобно минало, което лесно се забравя.
  Е, няма случайни неща у нас......

 63. 63 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 464 Неутрално

  ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ! БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И СИ ОТСТОЯВАЙТЕ ПРАВАТА ДОКРАЙ !!!

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 896 Неутрално

  ,,Плевнелиев: Народът е жаден за справедливост, няма място за отлагане''

  -,,Жадните'' трябва много да внимават от къде да си утоляват жаждата. Има и отровени извори. Добре е да търсят и проверяват изворите, преди да се наведат да пият от тях. А не, както стана след 10 Ноември да се юрнат да пият от новия извор и да чакат утоляване на жаждата си / за справедливост/. И се надяваха с лилави крави и туризъм България да стане ,,Швейцария на Балканите'', без индустрия и с разбито селско стопанство в ,,реални граници''. Пък и тя- справедливостта не е една и съща за всеки- тя, както се оказа е една за едни, а друга за други. Под лозунги за справедливост, много народи сами са надявали хомоти и после са се тюхкали, че са загубили дори надеждите си, не само илюзиите си.

 66. 66 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  ЧНГ, поевтиняване на бензина и нефта под 35$

  Birds of a feather flock together.
 67. 67 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 1182 Неутрално

  Супер, поредното завъртане на земята около слънцето, откакто са започнали да ги броят. Напивай е народе, останаха още няколко млрд. обиколки.

 68. 68 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2099 Неутрално

  До коментар [#42] от "morgan22":

  ти да не си шорал от онаа якорудската ракия бе

 69. 69 Профил на ne
  ne
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#64] от "dark'star":

  Верният отговор е "избраха ни го" и то "демократично", при нисък процент на гласували, с минимална разлика, ... лесна манипулация...
  И както казват - какъвто е народът, такива са и ония, които го управляват.
  Големите държави не допускат такива грешки, не си избират или назначават безхарактерни пудели, умеещи красиво да "джавкат", да преливат от пустото в празното и обратно ....

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 827 Неутрално

  Плевнелиев говори много вярно, но за съжаление нищо от това не се случва. Дори и неговите кукли не вършат реформите дето ги споменава. За такива действия трябват смелост и гръб. Няма нито едното нито другото. Плевнелиев трябва вече да фокусира причините и персоните, които пречат на реформите да се случат.
  Иначе не ме е срам от него, както се гнусях от Гоце.

 72. 72 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Тази жажда за справедливост е само на една крачка от жаждата за мъст. Внимание, управляващи!

  ЧНГ!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 73. 73 Профил на Sars Saraktos
  Sars Saraktos
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#15] от "gembirdkz":

  Хубавата част от България може и да го харесва, но умната не...

  "Който търси истината, Бог вижда..."
 74. 74 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 827 Неутрално

  До коментар [#69] от "ne":

  Ами то такава е ролята му - да намира проблема, да смазва колелата, да знае кой е крадеца и силно да джавка! Ама той е забравил, че трябва и да джавка.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 827 Неутрално

  До коментар [#65] от "Бенк-Бенк":

  Съгласен съм с това, че трябва първо да се мисли, после идеите да се изпробват с модели, действията да се планират и чак тогава да се правят смели промени. Лошото беше, че архитектите на промяната на 10 ноември имаха други цели - да превърнат партийната си власт в икономическа. Тогава активни бивши ченгета и ръководни партийни кадри заявяваха в прав текст :
  "Това дето сме го построили без кръв няма да ви го дадем! Което вземем - вземем, другото ще го нарежем." За съжаление това се и случи. А продажници и агенти - колкото искаш!

 77. 77 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 639 Неутрално

  До коментар [#70] от "vodopad":

  За да дойде говорител на Масква ли? Не,народът категорично не желае нещо такова.

 78. 78 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 902 Весело

  [quote#24:"dedoliben"]Робският български народ се насира от страх и само вика като дядо Галушко.
  "Момчета ще стане кръвнина"
  И чака ония дето вика
  "И аз съм прост и вие сте прости ще се разберем"
  да му каже кой да избере за президент. [/quote]

  А стига с втория мандат!
  То за първия пак оня дето вика
  "И аз съм прост и вие сте прости ще се разберем"
  беше казал ,че ония с които се разбира беше казал ,че магаре да посочи и него ще да изберат за президент.
  После посочи Плевнелиев ,де!
  Честита Нова година и бъдете здрави!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 79. 79 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 902 Весело

  [quote#78:"navy"]беше казал ,че ония с които се разбира беше казал [/quote]

  беше казал на ония с които се разбира,

  Така е като ме мързи да си го напиша!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 80. 80 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 593 Неутрално

  До коментар [#19] от "dark'star":

  ''Какым ты был, такым осталься, хуйловым орел степной''

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 924 Неутрално

  До коментар [#69] от "ne":

  Като си започнал с напомняне за нисък процент на гласували ,би ли споменал процентите на Първанов и с гласовете на кои беше избран?


 83. 83 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 924 Неутрално

  До коментар [#70] от "vodopad":

  Дай идея кой да бъде!Р.Петков устройва ли те?Нали той е казал,че който не е с Русия да си такова мамата?Та кой?

 84. 84 Профил на vodopad
  vodopad
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#83] от "gobay":

  Като се каже български интереси и веднага Русия ви е в главата. Като се каже нещо против американските и турски агенти - пак само Русия ви е в главата. Щом смятате че българските интереси означават и проруска политика, така да бъде.

 85. 85 Профил на Flat Mars Society
  Flat Mars Society
  Рейтинг: 519 Неутрално

  До коментар [#81] от "Норман Грант":

  и вашия архар го търпяхме 2 мандата


  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 86. 86 Профил на Норман Грант
  Норман Грант
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#85] от "Идеологически диверсант":

  Тоя " архар " , май ще остане единствения изкарал два мандата !

  Грантът , гранта е важен , всичко друго е приказки за наивници !
 87. 87 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 924 Неутрално

  До коментар [#84] от "vodopad":

  Въпреки всичко-кой?Идея?Другото са общи лафове.

 88. 88 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2000 Весело

  [quote#80:"Captain Shakespeare"]Какым ты был, такым осталься[/quote]Трол_Групен_Хакер = тролове хакам всякакви
  Както казва Президента Плевнелиев "Да дадем път на можещите и знаещите, на трудолюбивите и добрите, за да се множат делата им"

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 89. 89 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 924 Весело

  [quote#86:"Норман Грант"]Тоя " архар " , май ще остане единствения изкарал два мандата ! [/quote]
  И какво?Да се гордея ли с това?

 90. 90 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#86] от "Норман Грант":
  [quote#86:"Норман Грант"]Тоя " архар " , май ще остане единствения изкарал два мандата ! [/quote]

  То и Слънчо е първия с 2 мандата като механик-водач на правителство , ама ..............
  Да ти имам критерия !

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 924 Любопитно

  И понеже всички сме взискателни,някои по взискателни,имам въпрос:Кой е най успешният, допринесъл най много за просперитетът на България президент?

 93. 93 Профил на vodopad
  vodopad
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#87] от "gobay":

  Не знам кой. Нема аз да го издигам, така че не съм мислил.
  Президентът нема никакви правомощия, така че може и жена да сложат. Те поне са по-дипломатични. Защото от президента макар и нищо да не зависи, доста проблеми може да създаде с непремерени изказвания, както Плевнелиев. Да сложат там некоя тетка.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 924 Неутрално

  До коментар [#94] от "Норман Грант":

  Въпросът е кой президент!Както написах по горе-другото са общи лафове!В пост 81 даваш мнение за Плевнелиев,дай и за другите президенти.

 96. 96 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  Хубави пожелания,но няма кой да ги сбъдне.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1777 Любопитно

  До коментар [#92] от "gobay":


  [quote#92:"gobay"]И понеже всички сме взискателни,някои по взискателни,имам въпрос:Кой е най успешният, допринесъл най много за просперитетът на България президент? [/quote]
  А ми според моите разбирания, няма такъв, който да е допринесъл за каквото и да е било добро у нас. Все пак то точно за това ни се предлагат такива "лаладжии", които да не вършат нищо съществено. За съжаление и за напред едва ли нещата ще се променят, защото сериозни хора няма как да станат президенти, понеже няма как кукловодите да се допуснат това !

 99. 99 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 924 Весело  [quote#97:"Норман Грант"]ми каквото ми е мнението за плевналиев , такова е и за останалите .[/quote]
  Ти даже не му знаеш името,но имаш мнение.
  Няма лошо.

 100. 100 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 924 Неутрално

  До коментар [#98] от "vagabond66":

  Съгласен съм.Самата институция беше зачената и направена така,че президентът,независимо кой е той,да е само една формална и безсилна фигура.Първанов се опита да играе в икономическата сфера, имам предвид тройния шлем,но май не постигнахме до нещо кой знае какво.Това си е мое мнение и не го натрапвам на никого.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK