Защо Доган отстреля Местан

Снимката е от осмата конференция на ДПС, на която Доган се оттегли и посочи за свой наследник Лютви Местан.

© Цветелина Белутова, Капитал

Снимката е от осмата конференция на ДПС, на която Доган се оттегли и посочи за свой наследник Лютви Местан.Лютви Местан е станал прекалено самостоятелен за близо трите години начело на ДПС и се е опитал да изтръгне партията от влиянието на Ахмед Доган. Това е истинската причина Местан да бъде отстранен според хора от обкръжението на Доган. По думите им връзките на Местан с Турция само катализирали процеса, а прибързано направената декларация на Местан след сваления от Турция руски самолет, за която Доган говори в новогодишното си слово пред елита на ДПС, може би е капката, преляла чашата.


Всъщност речта на Доган на 17 срещу 18 декември 2015 г. и критиките му към посочения лично от него за формален председател на ДПС през 2013 г. Местан в голяма степен били застъпени и в словото му на новогодишния партиен купон в края на 2014 г., разказват участници в сбирките. Според тях Местан очевидно е подценил предупреждението.


Какво точно се е случило в отношенията Доган - Местан, каква е ролята на Турция и Русия и доколко това се надценява, замесени са ли са бизнес интересите на Делян Пеевски може би никога няма да се разбере напълно. Защото ДПС винаги се е отличавала като силно затворена структура, в която проблемите излизат публично едва когато е неизбежно. Ръководните фигури избягват да говорят, като препращат, че всичко завиди от председателя, а информацията се подава контролирано.
Недоволството срещу "авторитарния Местан"


Макар предложен и до голяма степен наложен в ДПС от Доган, Лютви Местан не успя да се сработи с останалите и се опита да формира свой кръг, описват депутати отношенията в партията. Обясняват го с нарцистичния му характер, заради който си позволявал да взема и прокарва еднолични решения, без да събира Централното оперативно бюро (тясното партийно ръководство) - колективното тяло, за което говори и Доган в новогодишното си слово. Високопарният му стил на говорене и поведение пък отблъсквал електората.


Още щом застанал начело на партията, започнал да изтиква истински верните на Доган, разказват чак сега депутати. Те отказват да говорят официално. А новите трима съпредседатели така и не коментираха публично Местан. 


С влизането на ДПС във властта (официално с кабинета "Орешарски") се проявило и желанието му да се еманципира от Доган и да покаже кой е на кормилото. 


В ДПС зачитаме мнението на председателя си и работим за него, след като зад гърба му е г-н Доган, обясняват партийци защо чак сега говорят полуоткрито за настроенията срещу Местан. Мнозина от тях не са допускали, че е възможно той да действа през главата на Доган. Други пък, които се оплаквали от Местан в т.нар. Боянски сарай, разказват, че Доган е знаел за всички действия на наследника си, но е изчаквал да види докъде ще стигне. Намесвал се е в ключови моменти, макар в новогодишното слово да се нарича "пасивен наблюдател".


Прошнуровал е и кадровите предложения на Местан - най-вече кандидатите за изборите, които обаче предварително били "обработвани" от бившия вече председател на ДПС и подучвани какво да говорят и как да се държат, за да спечелят доверието на Доган. Близки до почетния председател твърдят, че Местан е подготвял и масова подмяна на делегатите на предстоящата напролет конференция на ДПС, която трябва да избере председател, с цел да овладее структурите.


"Лютви Местан си повярва, че е мажоритарен акционер на корпорацията ДПС", обобщи и бившият лидер на младежкото ДПС Корман Исмалиов, който през 2011 г. напусна партията заедно с дългогодишния първи заместник на Доган - Касим Дал.


Турската нишка


Намеците, че Местан е едва ли не агент на турските служби и предлага ДПС за обслужване на партията на турския президент Реджеп Таийп Ердоган, може и да са силно преувеличени. Но в средите на българските турци се знае и говори за приятелството на Местан с турския посланик Сюлейман Гьокче, който е в България от декември 2013 г. Според близки до дипломата Местан го убеждавал, че Доган е изолиран и той кара влака в ДПС, а Гьокче решил да го подкрепи.


Посланикът сигурно си е помислил, че Местан ще е следващият съуправляващ с Бойко Борисов, допускат хора, които познават дипломата. Те напомнят как премиерът Бойко Борисов няколко пъти сподели публично, че е търсен от турския си колега Ахмет Давутоглу, за да защити Местан.


За двете му години в България Гьокче е бил много активен на местна почва, в това число и да разчита на ДПС за прокарване на турските интереси, разказват общували с дипломата. Те го описват като подобие на Местан и с приятелството им си обясняват защо бившият лидер на ДПС се е обърнал първо към него за съдействие след труса в партията.


Депесари напомнят, че Местан е лидерът на ДПС, приет от турския президент Ердоган през септември 2014 г. През юни 2015 г., в навечерието на парламентарните избори в Анкара, Местан заедно с последвалите го сега депутати Хюсеин Хафъзов, Шабанали Ахмед и Айдоан Али беше при българските изселници, за да агитира за Ердоган. Около 20% от изселниците в южната ни съседка гласували за Ердоган, изчислиха партийци.


Според тях Местан се е срещал по два пъти седмично с Гьокче, а също толкова често към Анкара са пътували Хафъзов и Шабанали Ахмед. Останалите депутати били възпирани и им се осигурявали по-редки визити. Хюсеин Хафъзов е бивш главен секретар на Главното мюфтийство, а Шабанали Ахмед е бивш председател на Висшия мюсюлмански съвет към мюфтийството и според различни медийни публикации тази седмица е при изселниците в Турция.


Третият последвал Местан - Айдоан Али, пък завършил образованието си в Турция, като за тримата се твърди, че са влезли в листите по покана на Местан, който пък с тях дал знак към Анкара за по-голяма консервативност след заиграването с националистите от "Атака" при кабинета на Пламен Орешарски.


Депутати, останали верни на Доган, са убедени, че протурската декларация, прочетена от Местан в края на ноември от парламентарната трибуна, е писана под диктовката на турското посолство, без да е консултирана нито с парламентарната група, нито с Доган. Почетният председател пък определил като гаф не прочетеното по същество, а бързането - ДПС да се изказва по темата, преди да има изобщо реакция на българската държава, на САЩ или на НАТО. Бившият председател се защити, като каза, че тя е подготвяна заедно с колегите му от парламентарната група и в зала всички са му ръкопляскали. 


Две седмици след спорната декларация в тесния кръг около Доган вече се коментирала смяната на Местан.


Дали за готвената рокада са оказали влияние руски интереси и влошаването на отношенията между Москва и Анкара може би ще стане ясно с времето, но и сегашни, и бивши съратници на Доган признават за руски зависимости, свързани с ДС миналото му.


Защо Местан се отказва от оставката си


На първото голямо събиране на ДПС след декларацията (новогодишното парти) Доган говорил срещу политиката на Ердоган и на няколко пъти намесил Местан. Според близки до почетния председател още на следващия ден - 18 декември, Местан изпратил "хабер" до Доган, че ще подаде оставка. Всъщност това била и причината членовете на Централния съвет да бъдат предупредени, че ще има заседание преди коледно-новогодишните празници, но ден по-късно (на 19 декември) Местан се отказал от оставката. Дали това е така и защо не е ясно.


Депутати и областни председатели на ДПС, както и кметове от движението обаче разказват за необичаен натиск от турското посолство в деня преди заседанието на Централния съвет на 24 декември, на което Местан беше изключен. Те твърдят, че били привиквани на среща с думите "наредено е" и "има заповед", получили заплахи за бъдещето на роднините си в Турция и че няма да бъдат допуснати до южната ни съседка.


Подобни внушения били отправяни и към представители на различните изселнически организации, които в края на декември бяха при Тюркян чешма край родния на Местан Момчилград за отбелязването на годишнината от т.нар. възродителен процес.


Бъдещето на Местан


Какво смята да прави оттук насетне Местан се очаква да обяви пред медиите на 7 януари. И в ДПС, и в Народната партия "Свобода и достойнство" на Касим Дал и Корман Исмаилов се говори за натиск от страна на Анкара да прави партия. Той няма нито морала заради ДС миналото си, нито потенциала за това, казват обаче активисти, работили с него.


Местан и Касим Дал не са се срещали и едва ли ще имат разговор въпреки медийните информации, че Турция иска общи действия от тях, научи "Дневник". Вратата ни е винаги отворена за хора, които споделят нашите идеали, но при нас няма агенти на бившата Държавна сигурност, коментира скоро сред разрива в ДПС Касим Дал.


За бившия лидер на ДПС сега най-важно е да изчисти името си от унижението, на което го подложи Доган, за да покаже кой е силният. Това е и причината сега Местан да търси опора и от различни посланици, обясняват новите му съратници.


Опитът дотук е показал, че досега никой не успява да разцепи ДПС и партията си остава във владенията на Доган. Той умело позиционира хората в партийната йерархия, защитаващи понякога взаимно изключващи се интереси, така че той да бъде печеливш във всяка ситуация. Когато се наложи - някой от тях гърми. Маниерът на почетния председател е да демонстрира силата си чрез унижение и категорично елиминиране. В случая с Местан беше активирана медийната империя около Пеевски, която за часове го заклейми като изменник и национален предател. А като хор в защита на Доган се явиха бивши висши ченгета от Държавна сигурност, за да го обявят за спасител.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (139)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  Защо Доган отстреля Местан?

  Защото Октай Енимехмедов не успя да отстреля Доган.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 2. 2 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  Каквото и да говорим ,става дума за пари и власт.

 3. 3 Профил на Буда Леевски / Опашката на свинята /
  Буда Леевски / Опашката на свинята /
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Глупост след глупост ..............елементарен отговор "КГБ го отстреля"

  Простщината победи с ИПОН
 4. 4 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3848 Неутрално

  Дали за готвената рокада са оказали влияние руски интереси и влошаването на отношенията между Москва - Анкара може би ще стане ясно с времето, но и сегашни, и бивши съратници на Доган признават за руски зависимости, свързани с ДС миналото му."Те това е.

 5. 5 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Весело

  "В случая с Местан - беше активирана медийната империя около Пеевски, която за часове го заклейми като изменник и национален предател. А като хор в защита на Доган се явиха бивши висши ченгета от Държавна сигурност, за да го обявят за спасител."
  Всичко това е вярно, само дето Местан има абсолютната глупост да се намушка в турското посолство - и публично да се оправдае за това, с което даде достоверност на думите на всеки, тръгнал да го плюе. Дали Доган е спасител или не - това е друга история.

  Доброто е заразно
 6. 6 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 896 Неутрално

  Комбинация от пари, влияние и топлата връзка на ДПС с Русия.

 7. 7 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Мдаа, битката между руските и турските ни поробители продължава.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 8. 8 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3073 Неутрално

  Лютви Местан е станал прекалено самостоятелен за близо трите години начело на ДПС
  ___________
  Решил е ,че вместо да работи за кръговете от фирми и бедното ислямско и ромско население е по-добре да мине на хранилката директно от Давутоглу и Ердоган!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 9. 9 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3109 Неутрално

  Бафти мръсотиите! Това само политици могат да го измислят.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 10. 10 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 571 Неутрално

  След многото мнения, писаници, анализи и откровени анаЛИЗАЩИНИ и прочеее, по темата ДПС, ми текна аналогията с израза: "Когато гръм удари, как ехото заглъхва", или перефразирано за случая: " Когато Турция удари (руският самолет), как ехото "заглъхна" или по скоро, отекна, при ДПС ".

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 11. 11 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Неутрално


  Заради

  1. Майка Му РАША

  2. Последователната про-НАТО-вска
  и про-Европейска позиция на Местан.

  3. Библиотекарските Кремълски Мутри вече разконспирират и активират всичко ...... Раша е в немилост и потъва ...

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 12. 12 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5035 Неутрално

  [quote#5:"dogwoman"]Дали Доган е спасител или не - това е друга история. [/quote]
  Викаш, може и да е спасител.....

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 13. 13 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Става все по-интересно :

  "Няма го Местан, няма го "Бостан". Ред е на Риза и на една "Боза"" /Недялкоуууу Недялков/

  И това на фона на все по-затоплящите се отношения между ДПС и БСП

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 14. 14 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3012 Любопитно

  [quote#3:"Б.Рилска"]Дали за готвената рокада са оказали влияние руски интереси и влошаването на отношенията между Москва - Анкара може би ще стане ясно с времето, но и сегашни, и бивши съратници на Доган признават за руски зависимости, свързани с ДС миналото му.
  [/quote]
  Какви зависимости още по-малко руски може да има един осветен агент на несъществуваща от четвърт век организация? Стига с тези евтини манипулации! Още с първото си изявление след изборите от 1990г. Доган заяви че пътят на България е през Босфора не през Русия и изобщо не е отстъпвал от тази линия.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 15. 15 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#12] от "Blood Red Skies":

  Не знам, за това съди историята. Всички чертаеха косовски сценарии за България, но неслучилите се неща бързо се забравят. След 100 години може историците да го обявят за спасител - знам ли.

  Доброто е заразно
 16. 16 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#5:"dogwoman"]само дето Местан има абсолютната глупост да се намушка в турското посолство[/quote]

  До коментар [#5] от "dogwoman":

  Хмм, едва ли прочита на историята от негова гледна точка е "абсолютна глупост", щото Местан, като един от кухнята на ДПС, много добре знае как методите и дългата ръка на Доган да самоубива неудобните.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 17. 17 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  Създавай партия Местане, етническия вот трябва да се разбие на дребно. Особенно ония вот който идва от Република Турция

 18. 18 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Народният артист Местан смяташе, че вечно ще има главната роля. Не позна. Режисьорът реши друго.

 19. 19 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#16] от "нуцо":

  Ми да беше се скрил в румънското посолство, нямаше да го изгонят. Всички посолства са чужда територия. Тъкмо щеше да обърка съвсем публиката.

  Доброто е заразно
 20. 20 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 740 Неутрално

  "Лютви Местан е станал прекалено самостоятелен за близо трите години начело на ДПС и се е опитал да изтръгне партията от влиянието на Ахмед Доган. Това е истинската причина Местан да бъде отстранен според хора от обкръжението на Доган."

  Лекотата, с която Доган отстреля Местан, изцяло опровергава тази теза!

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 21. 21 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  "Ако за някои медии има основания Местан да бъде дамгосан като предател, то какъв е за тях Доган, който на 4 февруари 1992 година отиде в посолството на Турция у нас и предаде на посланик Йалчън Орал „оня списък“ с имената на 1300 български разузнавачи зад граница и други строго секретни документи за службите ни? "
  -Демокрацията е зачената и продължава в грях, правилният въпрос е защо Доган отдавна не е в затвора?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 22. 22 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 892 Неутрално

  Ега ти водевилът!

  Павел и Сава се дърпат, пък Буда им се дърпа да им арбитър!

  Даже Сава да се заиграва с Русия, ще е за кратко!

  Да разлая троловете!!
 23. 23 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 751 Любопитно

  Защо Доган отстреля Местан

  Защото Царят може да е само един.

 24. 24 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 892 Неутрално

  [quote#22:"lone_wolf"]им арбитър[/quote]
  им е арбитър

  Да разлая троловете!!
 25. 25 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3012 Любопитно

  [quote#6:"charlesdegaulle"]топлата връзка на ДПС с Русия. [/quote]
  И къде я видя тази топла връзка? Григор Лилов който си приписва заслугата че я е видял пръв дори предположи че Путя е посещавал лично инкогнито Доган по време на официалното си посещение когато се договаряха с Бойко за потока и Белене.
  До коментар [#6] от "charlesdegaulle":

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 26. 26 Профил на madridchanin
  madridchanin
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Ако някой тук твърди ,че Местан (Зидаров) е голям политик ще му отговоря с ха ха ха

 27. 27 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 515 Неутрално

  "Те твърдят, че били привиквани на среща с думите "наредено е" и "има заповед", получили заплахи за бъдещето на роднините си в Турция и че няма да бъдат допуснати до южната ни съседка."

  Време е турския посланник да бъде натоварен на първата каруца пътуваща към Цариград. Ама де топки у Вожда, че да го направи това, след като MIT го държи за... шлифера, да речем.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 28. 28 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#19] от "dogwoman":

  Че кво му е на турското ?!?!
  Според днешната власт, Турция е приятелска страна, при това член на НАТО .
  Но ако оставим литературните интерпретации настрана и погледнем логиката, къде според вас би отишло да потърси защита в държавата Македония(при сходен случай) лице от български произход и самосъзнание !?!
  В сръбското посолство ли ?!?!

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 29. 29 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5035 Любопитно

  [quote#15:"dogwoman"]Всички чертаеха косовски сценарии за България, но неслучилите се неща бързо се забравят[/quote]
  И това е заслуга на Доган? Мадам В, вие ли сте?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 30. 30 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#29] от "Blood Red Skies":

  Разбира се, че и той има заслуга. Кое точно те учудва? Не, не съм нито мадам, нито В

  Доброто е заразно
 31. 31 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Весело

  До коментар [#28] от "нуцо":

  Не, аз ти казах в кое - в румънското. Иначе на Турция нищо й няма наистина. Ако името му беше Петреску, бих препоръчала турското посолство.

  Доброто е заразно
 32. 32 Профил на spice
  spice
  Рейтинг: 282 Весело

  За алтъните, за алтъните е борбата!
  Опита се Местан да измъкне
  килимчето под краката на Доган,
  но, усети се Доган и отлюспи Местан!

  Никой не е вечен! Само вселената е с по-дълъг живот!Мъдростта от Spice
 33. 33 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Както списваха в комунистическите учебници ''в името на единоначалието''.

 34. 34 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  [quote#4:"chicago514"] Дали за готвената рокада са оказали влияние руски интереси и влошаването на отношенията между Москва - Анкара може би ще стане ясно с времето, но и сегашни, и бивши съратници на Доган признават за руски зависимости, свързани с ДС миналото му."[/quote] Никой не отрича руските зависимости на Доган, дори Константин Чакъров, съветник на последния комунистически ръководител Тодор Живков свидетелства, че руски агенти са посещавали многократно Доган в затвора!
  Въпросът е ЗАЩО НИКОЙ НЕ Е реагирал на турските зависимости на Доган?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 35. 35 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3771 Неутрално

  Вместо да влизаме в дълбоки конспирации и политически кючеци - отговорът на въпроса :''Защо Доган отстреля Местан ?'' е един и много прост - ''Защото три отстреляни вълка за половин час са байгън , както и да се погледне на случая !!!''
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/12/08/2665673_ljutvi_mestan_otstrelial_tri_vulka_za_polovin_chas/

  Между другото новината е от 08.12.2015 !

  [email protected]
 36. 36 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 571 Любопитно

  До коментар [#31] от "dogwoman":

  Усещам , че тъпчите на едно място , явно не осмисляйки аналогията ми, та затова да пробвам за последно:

  Че кво му е на турското посолство, щом освен според днешната власт, че и според вас, на Турция нищо и няма ?!?

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 37. 37 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  Доган е една от свещените крави на българската "демокрация".
  Други такива са правото на безнаказаност и правото на грабеж за цялата политическа и олигархична класа! Тази "света троица"- грабеж, безнаказаност и ДПС-орисват българската "демокрация"!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 38. 38 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Весело

  До коментар [#36] от "нуцо":

  Ама какво означава дали й има нещо или й няма на Турция?? Ние България оправихме, сега да подхванем и Турция ли? Не виждаш ли, че се шегувам през цялото време? Какво има да прави който и да било български политик в каквото и да било посолство? Ако няма доверие на България и нейните служби, да беше заминал за Анкара и там да си остане - мен какво ме вълнува това?

  Доброто е заразно
 39. 39 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5419 Неутрално

  Защото не могат да си разделят обръчите от фирми, всичко е пари и власт.

 40. 40 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#38:"dogwoman"]Ако няма доверие на България и нейните служби, [/quote]

  До коментар [#38] от "dogwoman":

  А вие имате ли ?!?!

  п.п.И ако вие да, дали пък Местан не знае повече за службите от вас и мен взети заедно, е и отгоре, и за това да е отишъл в румънкото(щото се шегувате, та и аз така) ?!?!

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 41. 41 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5035 Неутрално

  [quote#30:"dogwoman"]Разбира се, че и той има заслуга. Кое точно те учудва? Не[/quote]
  Ма разбира се. Така каза и Валери "Бреза" Велева (Мадам В), Митьо Гестапото, Михаиу Миков, както и съветския посланик Исаков. Учудва ме, че и ти това казваш. Имах друго впечàтление за теб. Верно сте Б-отбора на БСП (к).

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 42. 42 Профил на pavkata2010
  pavkata2010
  Рейтинг: 464 Весело

  словосъчетания:
  Русия-Газпром-Овергаз-Газ-Южен поток-Доган-Местан-Турски поток-Турция-Ердоган-ДПС-Герб-Борисов-Русия

  Бостан-Мафия?
  Пеевски-кой?

 43. 43 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Доган,Местан и ДПС са креатури на ДС,КГБ и БКП/БСП/.
  Доган със сигурност защитава руски интереси,защото,както казва той - интересът клати феса!

  Tony
 44. 44 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Весело

  До коментар [#41] от "Blood Red Skies":

  Аха, тоест защото мисля това, съм от лошите? И аз не очаквах такъв болшевизъм от теб, ама на, получих го.
  Виж фактите и обмисли какво би се случило, ако на мястото на Доган имаше друг човек, без грам мозък в главата, само няколко години след идиотията на "възродителния процес". Разгледай внимателно развитието на всичко това - и после можеш да си развиваш каквито искаш теории.

  Доброто е заразно
 45. 45 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2430 Весело

  “Вратата ни е винаги отворена за хора, които споделят нашите идеали, но при нас няма агенти на бившата Държавна сигурност, коментира скоро сред разрива в ДПС Касим Дал.”

  Какви са идеалите на партията на Касим Дал?!

  I Want To Believe
 46. 46 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3858 Любопитно

  ,,Защо Доган отстреля Местан,,

  Ще взима ролята на главният артист, Доган. А иначе Доган вече си изигра ролята за която беше определен, да запази мира и целостта на България. Да, колкото и да ми е противен, колкото и да е противен на мнозина, Доган запази мира и целостта на България и това никой не може да го отрече, и сега му се търси заместник, защото започна да става голям камък за партия ДПС

 47. 47 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1268 Неутрално

  Омръзнаха ми тези мекерета. Докога ще ни управляват продажници? За пари и власт продадоха всичко....

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 48. 48 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Защото бизнес е по руски правила.

  Луканов
  Илия Павлов
  Кюлев
  Цветан Василев

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 49. 49 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  Агенция Една жена каза...
  Някой ще обясни ли с какво скандалът между лидерите на едно неконституционно движение, наричащо себе си "партия" е толкова важен, че вече втора седмица ни занимавате с него? Искате да му увеличите гласоподавателите ли?

 50. 50 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  [quote#40:"нуцо"]А вие имате ли ?!?! [/quote]
  Имам, естествено. Аз съм българка. На чии служби да вярвам - на руските ли?

  Доброто е заразно
 51. 51 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4120 Неутрално

  Гиди маскари с маскари! Не знам как е възможно хайвани като Доган и Павел да станат фактори в нашата политика, не знам!

  klimentm
 52. 52 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 875 Неутрално

  [quote#7:"ПАВЛА"]Мдаа, битката между руските и турските ни поробители продължава.[/quote]
  Двама се карат, третият печели - американските поробители.

 53. 53 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  Най малкото защото "свали" без видима нужда правителството на Орешарски....
  Изцепката на "военна" тема също допринесе чолбадията да му обърше врата....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 54. 54 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#49] от "Лео":

  Първо партията ДПС е "конституционна" според Конституционния съд....
  Второ е "третата" по големина партия у нас, с яко 26 годишно присъствие в политиката.......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 55. 55 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4120 Весело

  До коментар [#41] от "Blood Red Skies":

  Вярно е всички ченгета се скъсаха да го хвалят какъв голям мъдрец бил този серсемин!

  klimentm
 56. 56 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  Турската комунистическа върхушка в България се хвана гуша за гуша.

  За пари, естествено. За руски пари- то в ДПС други няма.

  Интересното последва после- цялата левичарско- костомолска интелигенция и медии, подсилени от прасешките медии, се хвърли да защитава Доган.

  Боко и ГЕРБ, както и част от РБ бяха твърдо пас!

  Дори Радан Кънев се въздържа само с един- два коментара.

  Кунева, Лукарски, Симеонов, Каракачанов- почти никаква реакция.

  Комуно- костоветата се хвърлиха люто да защитават Доган и Русия.

  Ето как един вътрешнопартиен въпрос между турски комунисти , засягащ само тях и нямащ нищо общо с мястото на България в ЕС и НАТО, показа кой кой е!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 57. 57 Профил на shtavesht
  shtavesht
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#46] от "сидер":

  да, доган е основно верен член на партията и ДС. когато ние строяхме социализма, той имаше привилегии, пурите и уискито ги е научил още тогава. малко му е кофти задачата - лежал по затворите като внедрен агент, после главен циментировач на турския етнос, но да, има заслуги.

 58. 58 Профил на shtavesht
  shtavesht
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#50] от "dogwoman":

  не е възможно да си жена. по рождение ли си такава или следоперативна?

 59. 59 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2279 Неутрално

  Защото куклата си мислеше, че е кукловодът, а кукловодът му дръпна повода и го скъса. Ама какво е казал режисьорът и каква е идеята на автора на пиесата...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 60. 60 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Весело

  До коментар [#58] от "shtavesht":

  Това как ти влиза в работа? Като не можем да обсъждаме идеи и събития, обсъждаме хора, да?

  Доброто е заразно
 61. 61 Профил на shtavesht
  shtavesht
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#60] от "dogwoman":

  напротив, не мога да повярвам, че жена може да има твоите идеи и мнения.

 62. 62 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2454 Неутрално

  До коментар [#22] от "lone_wolf":

  " Даже Сава да се заиграва с Русия, ще е за кратко ! "


  Колко " кратко " ...? До тук, вероятно повече от 30 години служба на ДС-КГБ, от което става ясно, че няма да се " заиграва ", а им служи без прекъсване !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 63. 63 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1813 Неутрално

  Доган е руски агент без съмнение. Доказателство за това е отношението на турския консул към него.

  Местан е ясен. Него няма да го коментирам .

 64. 64 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3734 Неутрално

  [quote#7:"ПАВЛА"]Мдаа, битката между руските и турските ни поробители продължава. [/quote]
  При възникналите отношения между Русия и Турция играта на Доган (а той играе още откакто се е захванал с политика) стана извънредно сложна!
  Твърде сложно е хем да се правиш на мюсюлманин, хем да служиш на православен господар!
  Очевидно е, че...православния господар от североизток е задействал марионетката си веднага след като отношенията Русия-Турция са изостриха. Руснаците винаги най-безскрупулно търсят всички начини да засегнат противника си възможно най-тежко! Да си спомним как ни режеха (режат ни и сега) с цените на енергийните носители.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 65. 65 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  "Това е и причината сега Местан да търси опора и от различни посланици, обясняват новите му съратници."

  Тази намеса на различни посланици, явно най-вече турският отдаван започна да става дразнеща

 66. 66 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3734 Неутрално

  До коментар [#63] от "maria_":
  "Местан е ясен. Него няма да го коментирам"

  Фактът, че е побързал да избяга точно в Турското посолство е много показателен.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 67. 67 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  [quote#14:"Julian Mall"]ще по-малко руски може да има един осветен агент на несъществуваща от четвърт век организация? [/quote]
  недей така да говориш за КГБ, щото ще си единствения който твърди че са несъществуващи

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 68. 68 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1813 Неутрално

  [quote#66:"Храбър"]Фактът, че е побързал да избяга точно в Турското посолство е много показателен.[/quote]
  Да. Много по-странно е обаче, че руският агент Доган държи юздите на уж протурската пария.

 69. 69 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3734 Гневно

  От случило се около ДПС можем да направим заключението, че тази ужпартия е зловредна и ненужна за българската действителност.
  Премахването и забраната на ДПС (като организация вредяща на страната) от политическия хоризонт на родината ни вече стана КРАЙНО НАЛОЖИТЕЛНО!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 70. 70 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 395 Неутрално

  По Коледа и Богоявление - за Местан и Доган пак си говорим.Аман!И двамата са отвратителни.

 71. 71 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 904 Любопитно

  Доган така "отстреля" Местан,че направо си простреля краката...Ама изглежда в Кремъл ги тресе голям страх от нещо,че така явно да си осветляват по-висшата агентура.

 72. 72 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1813 Неутрално

  [quote#69:"Храбър"]Премахването и забраната на ДПС [/quote]
  А на сила хубост не става. Важно е екеторатът сам да я откаже.

 73. 73 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3734 Неутрално

  [quote#72:"maria_"]А на сила хубост не става. Важно е екеторатът сам да я откаже. [/quote]
  На този овчи електорат най-сетне трябва да му стане ясно, че тази мафиотска организация служи (и е готова да служи) на всеки друг, но никога на обикновените хора.
  Защо трябва да гласуват за тази мафия тогава!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 74. 74 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 740 Неутрално
 75. 75 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1134 Весело

  Соколчо разпределя порциите, ама Павката е искал двойна порция

 76. 76 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  И двамата ми са силно противни! Според мен най-добре за България е "да са отстреляни" и двамата!

 77. 77 Профил на lefkovitz
  lefkovitz
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Рано е да се каже още. Нека видим какво ще каже Местан утре.

 78. 78 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1813 Неутрално

  [quote#73:"Храбър"]Защо трябва да гласуват за тази мафия тогава!?[/quote]
  Аз и за другите партии нямам високо мнение. Ще ми ми се поне да не служат на чужди държави, но и това е прекалено високо изискване. Затова не гласувам.

 79. 79 Профил на ИнаD
  ИнаD
  Рейтинг: 346 Неутрално

  [quote#51:"klimentm"]Гиди маскари с маскари! Не знам как е възможно хайвани като Доган и Павел да станат фактори в нашата политика, не знам! [/quote]

  До коментар [#51] от "klimentm":

  Знаеш ти, Темида е вързала здраво превръзката на очите на народа Български, там е проблема.

 80. 80 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1064 Любопитно

  До коментар [#75] от "Хайлето":
  ''......искал двойна порция''++++++Смех . Шиле ти ли си ба ?

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 81. 81 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4489 Любопитно

  МОЧА имени Лелина

  Щото Турски бе Патока Путинистки
  vs. Европа?

  "Защо Доган отстреля Местан"

 82. 82 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 571 Любопитно

  Търсене в базата данни на КОМДОС данни от Портала за отворени данни на правителството на РБ

  good luck

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 83. 83 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Какво си мисли Биляна Рилска по някакви простотии в една от ченгесарските организирани престъпни групи надали е важно.
  Но ако иска да ни е полезна, да поиска интервю от сарайския алкохолик, а ние ще си направим изводите.

  Navigare Necesse Est
 84. 84 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1149 Любопитно

  [quote#19:"dogwoman"]Ми да беше се скрил в румънското посолство, нямаше да го изгонят. Всички посолства са чужда територия. Тъкмо щеше да обърка съвсем публиката. [/quote]
  Тогава щяха да го заподозрат, че иска да докара Моника Маковей за Главен прокурор.
  А от това предателство по-лошо няма...

 85. 85 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 816 Неутрално

  [quote#7:"ПАВЛА"]Мдаа, битката между руските и турските ни поробители продължава.[/quote]
  .....Глупости на търкальонги,драга

  Доган излезе поне 300 пъти по-БЪЛГАРИН от етническите ''българи'' от РъБъ ,и разните там ''агенти за влияние'',финасирани от ''Америка за България'' .....Мен лично , като БЪЛГАРИН ме е СРАМ от тях !!!
  Ти как се чувстваш,един етнически турчин да е по-партиот от етническият българин Евгени Дайнов,например????

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 86. 86 Профил на ИнаD
  ИнаD
  Рейтинг: 346 Любопитно

  [quote#69:"Храбър"]Премахването и забраната на ДПС (като организация вредяща на страната) от политическия хоризонт на родината ни вече стана КРАЙНО НАЛОЖИТЕЛНО! [/quote]

  До коментар [#69] от "Храбър":

  Ти пък... ДС си създаде касичката ДпС, как очакваш сами да си я забранят....Може да си създадат и евро-касичка, че тази взе да се препълва.....

 87. 87 Профил на ИнаD
  ИнаD
  Рейтинг: 346 Весело

  [quote#85:"onemanband"]Доган излезе поне 300 пъти по-БЪЛГАРИН от етническите ''българи'[/quote]

  До коментар [#85] от "onemanband":

  Вземи си хапчетата и не прекалявай с алкохола

 88. 88 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  "Защо Доган отстреля Местан"
  Защото е циганин!

 89. 89 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3012 Любопитно

  [quote#67:"stg"]недей така да говориш за КГБ, щото ще си единствения който твърди че са несъществуващи [/quote]
  За турските шпиони които са си предавали щафетата на служба към майката-родина от баща на син никой не обелва дума а всички са заръфали ДС която изпълняваше заповедите на БКП или според вас БКП и КПСС са още живи и в нелегалност дърпат конците на всичко.
  И още една любопитна случка от живота на Доган когато при него отива водещия му офицер от ДС и го моли да го уреди с някакво работа защото останал без работа. Това са фактите а вие продължавайте със заклинанията как Доган бил руски, кадесарски и само не турски агент.
  Колкото до КТБ - Сталийски и семейството на Костов и те ли са руски агенти?
  До коментар [#67] от "stg":

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 90. 90 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3012 Любопитно

  [quote#34:"ДСБ+Москов фармацевтична МАФИЯ! Реекспорт-300 млн"]Никой не отрича руските зависимости на Доган, дори Константин Чакъров, съветник на последния комунистически ръководител Тодор Живков свидетелства, че руски агенти са посещавали многократно Доган в затвора! [/quote]
  Е как така съветските другари са оставили агента си в затвора? Да не би ДС да е командвала КГБ?! Този живковски слуга какви ли не глупости избълва срещу Горбачов затова че развали рахата на всички обслужвали лично генералния секретар на БКП.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 91. 91 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#7] от "ПАВЛА":

  Което всъщност е чудесно. На Сава и Павел им беше хубаво да служат на двама господари, но сега им се налага да се определят и да заемат страна.
  Преди нова година споделих мнението си, че АКО екзактния успее да отцепи местни дпесарски организации и съществена част от гласовете от Турция, това ще бъде краят на ДПС. Само си викам дано, както пееше кака Богдана Карадочева.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 92. 92 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 816 Весело

  [quote#86:"CanadianCitizen"]Ти пък... ДС си създаде касичката ДпС,[/quote]
  Ти пък.... ДС създаде и СДС /а че и БЗНС-тата/ ,ама като те гледам май нИ рИвеш за това много-много

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 93. 93 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 515 Весело

  [quote#54:"boby1945"]Първо партията ДПС е "конституционна" според Конституционния съд....
  Второ е "третата" по големина партия у нас, с яко 26 годишно присъствие в политиката....... [/quote]

  ... мноо лъжеш, чичеее... обиждаш публиката!

  хахахахахахаха

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 94. 94 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 571 Разстроено

  Кацна тайнствен самолет, ключови министри се редят на спявка в посолството на САЩ

  олучих инфо, че на летището е кацнал самолет без опознавателни знаци, кола от американското посолство е взела хора от пистата, директно, сега в посолството един след друг ходят министри и зам.-министри от силовите и външното министерство на спявка... Някой има ли повече информация какво се случва? Ако някой е в близост до летището може да снима какво става... И каква е тази навалица от коли на НСО пред американското посолство.

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 95. 95 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2394 Неутрално

  Местан едва ли е отишъл в турското посолство по своя воля. От там са го привикали. За демонстрация. Това е нашият човек. А после ръка за ръка с посланика се появиха пред електората. Тоя път турците го удариха през просото. Така се прави във васална държава. Демонстративното намесване идва в повече. Митов каза, че е направено каквото трябва, че им е обърнато внимание и пр. Резки движения вярно не са нужни. Така и така е публично ясно, че партията на българските турци е инструмент на Анкара. Но не съвсем, май.

 96. 96 Профил на qdk12501326
  qdk12501326
  Рейтинг: 346 Неутрално

  ДПС винаги е било микс от г*вна и повръщано.

  Най-отвратителните субекти на българската действителност.

  Сега па лъсна, че едните са руски проститутки.

  Емиграцията е единственото решение за интелигентния българин
 97. 97 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Защо Доган отстреля Местан
  __________________________

  Защото можеше. Ако не можеше - нямаше и да се опита. Доган не е идиот.

 98. 98 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1603 Неутрално

  Властта на ченгетата почна да се разводнява - бсп са на системи, герб потъват, абв са гнусни, а балансьорът дпс почва да губи гласове. Следва стягане на редиците

 99. 99 Профил на polevd
  polevd
  Рейтинг: 282 Неутрално

  КАГЕБЕ --ДЪЩЕРЯТА НА ЖЕЛЕВ, СИНЪТ НА ПЛЕВНЕЛИЕВ, ТОПКИТЕ НА ДОГАН И НА ББ===ТОЯ ГАЗОВ ХЪБ ЩЕ НИ ИЗЛЕЗЕ ПРЕЗ НОСА , А ТОЙ МОЯ И БЕЗ ТОВА Е ЗАПУШЕН==

  май сме на фронта между нато и русия

  Докладване на модератор

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK