Какво каза и какво премълча Местан (обобщение)

Лютви Местан даде първата си пресконференция след изключването му от ДПС

© Юлия Лазарова

Лютви Местан даде първата си пресконференция след изключването му от ДПСНе е възможно никой да ме страхува, заяви отстраненият от ДПС бивш лидер на партията Лютви Местан. Не каза обаче от какво и защо се е почувствал застрашен.


След 12-дневно мълчание той проговори пред медиите в опит да изчисти името си. В продължилата повече от час и половина пресконференция той се дистанцира от почетния председател на ДПС Ахмед Доган и методите му. Не пожела да влиза в персонални оценки, но определи като значително влиянието на Делян Пеевски в ДПС и в държавното управление, без да го назовава директно. На няколко пъти обвини медиите му "бухалки" в епитетна охулваща война. Похвали се с проевропейската си ориентация и се противопостави на ДПС по осите Русия-евроатлантически ценности и интереси на избирателите на ДПС - бизнес интереси.


Местан пристигна по-рано за пресконференцията си, придружен от съпругата си Ширин Местан и част от последователите му. Бившият министър на младежта и спорта в кабинета "Орешарски" Мариана Георгиева заедно със съпругата му остана в публиката, а депутатите Хюсеин Хафъзов и Айдоан Али и бившият областен лидер на ДПС в Кърджали Бахри Юмер застанаха до него на президиума. Отсъстваха двама от поддръжниците му Шабанали Ахмед Дурмуш и Венцислав Каймаканов, които в края на миналата година обявиха подкрепата си.
Част (не съвсем) от системата "бухалки и тупалки"


Бившият лидер на ДПС, който беше част от партията 19 години и почти толкова участваше в ръководството й, започна пресконференцията си с това, че може да носи на бой, без да бъде сломен, защото "от 12 дни системата от медийни бухалки стовари върху мен минимум 12 000 тупалки". Посочи, че за времето, в което е в политиката, е проумял системата от медийни бухалки и призна, че е бил част от нея. Би било безотговорно да не призная този факт, каза Местан. Но отбеляза, че реакцията на медиите-бухалки срещу него му давала успокоение, че "май не съм бил до там и съвсем част от тази система".


Без да ги спомене поименно, той даде да се разбере, че зад отстрела му стоят Доган и Пеевски. "Епитетната охулваща война" на медиите-бухалки (основно медии, свързвани с Делян Пеевски) Местан обясни с опита му да спаси ДПС от образа й на проруска и олигархична партия и да я върне на власт през парадния вход - "избирателят на ДПС да се върне на власт, а не свързаните с ДПС бизнес интереси, които и без това са на власт".


Реквием за Доган


"ДПС е устроено като партия, така че не може да понесе друг лидер освен почетния председател д-р Ахмед Доган", заключи Местан след близо три години начело на Движението. "Аз бях посочен за лидер на ДПС и нямам самочувствието, че съм бил избран за такъв. Посочилият реши, че с тази пионка е дотук и е време за отстраняването му", описа той взимането на решения в ДПС.


Местан иронизира Доган: "Не се чувствам компетентен да оценявам визионерската стойност на среднощни речи, чух доста констатации, но не и концепция". Дитирамбите, които се пеят от Димитър Иванов, Божидар Димитров и Горан Симеонов, звучат по-скоро като елегия, да не кажа реквием, обобщи той.


Бившият лидер на ДПС даде да се разбере, че оставката му е поискана ултимативно от Ахмед Доган чрез посредника Делян Пеевски. Трябваше да призная грешка на една правилна политика, вместо поне да бъда откроен като добър парламентарен оратор, добави той. Обвърза отказа си да подаде оставка с временното сваляне на охраната му от НСО. Това била причината и да прекара часове в резиденцията на турския посланик Сюлейман Гьокче, за да може да гарантира по частен път сигурността си.


Конкретният отговор кога е отишъл и колко време е прекарал в резиденцията на посланика Местан забави с разкази за срещите с турските президент и премиер. След това обясни как е консултирал и отчитал пред премиера Бойко Борисов срещите си с турския министър-председател Ахмет Давутоглу. Аргумент срещу обвиненията в ислямизъм беше светското поведение на съпругата и децата му. Как си представяте жената на един ислямист да участва в телевизионно развлекателно шоу, попита Местан.


Руската нишка


На няколко той пъти подчерта, че целта му е била да освободи ДПС от митологемите, че е корпоративна партия, че обслужва руски олигархични интереси. "Дали успях? Отговорът е и да, и не. Съзнавам, че без да съм наивник, съм играл ролята на романтичен сапьор, който се стреми да разминира опасните мини. Някъде преди Коледа стъпих на руска мина и знаете какво се случи", каза Местан.


Той изброи и действията си, заради които според него е бил отстрелян. Той ги обяви за успехи, с които се гордее и ги представи като "седемте смъртни гряха". Първият е решението след евроизборите 2014 г. кабинетът "Орешарски" да подаде оставка, но не каза нищо за съставянето на правителството и златния пръст на "Атака". Вторият - проектът "Южен поток" е възможен само със съгласието на евроатлантическите ни партньори и намекна за бизнес интереси на Делян Пеевски, но остави на премиера Бойко Борисов да обяви фирмите. Третият успех - позицията му за украинската криза и декларацията, осъждаща убийството на бившия опозиционер на руския президент Владимир Путин - Борис Немцов. Четвъртият - систематичният опит за възстановяване на диалога вдясно, започнал с пиенето на кафе с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Кърджали, защото прозрял простата истина, че пътят на ДПС към властта минава през дясното. Петият - възстановяването на диалога с Анкара и новата концепция за разширяването на ЕС на юг и югоизток, шестият - делото в Страсбург срещу поредицата присъди за агитация на майчин език, седмият - декларацията оправдаваща Турция за свалянето на руския самолет.


Според Местан декларацията му не е гаф. Пак повтори, че тя е писана в една от стаите на ДПС в парламента, заедно с негови колеги. Напомни, че е била приета с възторжени овации от депутатите му от ДПС, които по думите му били по съвест. Но вероятно и по съвест са гласували и за изключването ми заради същата тази декларация, но аз не им се сърдя, защото това е начин на мислене - няма значение кое е черно и бяло, важно е какво казва почетният председател на ДПС, добави той.


Влиянието на Пеевски е значително


Местан, за когото се твърди, че е настоявал за осветляването на бизнеса на депутата от ДПС трети мандат Делян Пеевски, беше доста предпазлив в коментарите си за него и не го назова нито веднъж.


На въпрос за влиянието на Пеевски в ДПС и в държавното управление, Местан каза: "Отговорът се знае - значително е" и добави, че това е усещането на голяма част от българските граждани, както и неговото. Местан не пожела да отговори какви са сега отношенията му с Пеевски, нито чу въпросите за това как са се развивали във времето.


На въпрос кой е предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС през юни 2013 г., той посочи: "Когато казах, че съм бил част от тази система, имах предвид, че съм участвал и във формализирането на подобни актове. Предложението за г-н Делян Пеевски е внесено от Пламен Орешарски, а предложението до него е подписано от Сергей Станишев и Лютви Местан". Не пожела да уточни дали е подписал по убеждение или под натиск.


Има такива отговори, за чиито въпроси дори и не се сещате, опита се да го спаси от журналистическите питания за Пеевски Хюсеин Хафъзов. Част от свободата на словото е някои неща да се премълчат сега, каза той, а до него Местан поклати одобрително глава.


С нов проект, вдясно към национално-либералното


Местан заяви, че остава в политиката, защото не приема нито начина, нито мотивите, с които е бил политически екзекутиран ритуално в най-ярките образци на сталинизма и тоталитаризма, без право на последна дума.


Горд съм със стотиците и дори хиляди избиратели, които доблестно без страх изразиха несъгласие с начина и с мотивите за изключването ми. Точно тяхната оценка ни задължава да останем в политиката, а в какъв формат - ще решим след среща с избирателите, добави той.


България има нужда от ясен категоричен  евроатлантически субект, заяви Местан. По думите му, ако това се случи, той ще се разполага в полето на либералдемократичното направление в посока евроатлантически ценности.


Засега зад Местан са само петимата депутати и бившият областен лидер на ДПС в Кърджали. Според поддръжниците му електоратът на ДПС ще предпочете европейското бъдеще пред Русия.


От дългата пресконференция не се разбра нито какъв политически ход ще предприеме Местан, нито дали ще стигне по-далеч от разграничаване от олигархичните кръгове.Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (99)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dma12587967
  dma12587967
  Рейтинг: 572 Весело

  Абе общо взето нищо не каза, но с много думи

 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 4287 Неутрално

  Това са агенти,не мож ги разбра никога какво ти казват.В това е скрито и премълчаването.

 3. 3 Профил на spice
  spice
  Рейтинг: 267 Весело

  Освободи се Местан
  от синджира на Доган.
  Но, в политиката остава
  трън в очите на Доган ще стана.
  Че, харзулна го Доган по-казашки
  и остана си Местан, по-джапанки и прашки.
  Беден в политиката той влезе и беден си излезе.
  А Доган ефенди милионите прибира
  и на електората, гледа той сиира.

  Това е на кратко!

  Никой не е вечен! Само вселената е с по-дълъг живот!Мъдростта от Spice
 4. 4 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 774 Любопитно

  Само участие в политиката под някаква форма ще гарантира сигурността му и той го знае ...

 5. 5 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2014 Любопитно

  Цитат : "Местан пристигна по-рано за пресконференцията си, придружен от съпругата си Ширин Местан"= Браво на Ширин ! Така трябва да правят съпругите на политиците. След цялата помия , която се изля ... е до съпруга си.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 6. 6 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1533 Неутрално

  Казваше, че ДПС-то била национално отговорна партия, ... явно гоУем катарзиз го катарзисира .

 7. 7 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Местан 20 години е активен участник и ръководител на безобразията на ДПС, сега се опитва да излезе на бял кон...

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 8. 8 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1352 Весело

  """ . . . Похвали се с проевропейската си ориентация и се противопостави на ДПС по осите Русия-евроатлантически ценности . . ""
  ---------------------
  И е единствен в Европа и Америка , който официално одобри свалянето на руския самолет .
  Няма друг !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 9. 9 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1997 Неутрално

  Отговори на всички въпроси, зададени ето тук, например: www.faktor.bg/petak-13/63394-13-fatalni-vaprosa-kam-mestan-toy-ste-govorya-na-4-yanuari.html

  Стана ясно, че е получил предложение, на което не може да откаже, от Пеевски. Също, че охраната на НСО е била изтеглена, тоест, че трябва да се страхува от самите институции, защото държавата се контролира не от легитимната власт, а от тайна такава. И най-важното, което беше ясно - че всичко това идва от Русия. Останалото са подробности.

 10. 10 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Късно е либе за китка. Благодарение на местан конституционната реформа на прокуратурата се провали и остави главният прокурор недосегаем. Над него си остава "само господ". И сега цацата която е на хранилка при мамин прас ще опраска местан. И тогава ще разбере защо реформата на съдебната система беше толкова важна. Уви, нито господ, нито аллах, нито турското посолство ще го спасят от поръчковите хрътки на цацаров.

 11. 11 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1352 Весело

  До коментар [#4] от "magnas":


  [quote#4:"magnas"]

  Само участие в политиката под някаква форма ще гарантира сигурността му[/quote]
  Битата карта винаги остава безинтересна след като е разконспирирана .

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 12. 12 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 862 Любопитно

  Местан ще ни пуска информация по лъжичка!
  Чакам с нетърпение моментът, когато ще засегне темата за самоубития Ахмед Емин!

  Да разлая троловете!!
 13. 13 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  Цитат : "нов проект, вдясно към национално-либералното" = Нашите политици само могат да се учат на национална политика при либерални пазарни условия, каквато ДПС провеждаше спрямо "полупланинските райони" с техния електорат - не е лишено перспективи.
  Възможен проект при наличие на инвеститор.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 14. 14 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2467 Неутрално

  Всяка фраза беше дълбоко премисляна и бавно изразявана, личеше си страхът му от настъпване на някого по мазола. И то не някого, ами някои.
  Политик бе - два часа говори и почти нищо не каза.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 15. 15 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 274 Неутрално

  я, политически труп. и говори.

  "...Местан обясни с опита му да спаси ДПС от образа й на проруска и олигархична партия и да я върне на власт през парадния вход..."

  опитвал се да спаси ДПС от образа й.
  т.е. не опитвал да реформира ДПС, а да "реформира образа на парията"... и в антуража му Марияна Георгиева. некадърен министър, откровено нагъл човек и пример за непрофесионализъм с ранг на министър и депутат.

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 16. 16 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6486 Неутрално

  Както винаги екзактно говорене, та чак нищо не казване.

 17. 17 Профил на krell
  krell
  Рейтинг: 434 Любопитно

  Докога ще ни занимават с този мазно говорещ човечец? Премина всички граници! Песента за Райна княгиня на турски, целувки със Станишев, агитация на майчин език, провокации безкрай и никой не му потърси сериозно сметка. Е, дано му видят сметката!

 18. 18 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2014 Весело

  [quote#9:"spiegel"]всичко това идва от Русия[/quote]От Азия, но не от Русия ... да бъдем по-прецизни

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 19. 19 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Важна е руската нишка, а турската е маловажна.
  Разбрахме го вече.
  Забравихме, че и същият този зъл Доган пак така назначи същия този добър Местан.
  Ама важното е моабет да става, нищо че се повтаряме...

 20. 20 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1060 Весело

  историята на местан и делян ,много напомня на тази с делян и цветан ,до едно време верни авери ,а после внезапно смъртни врагове

 21. 21 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2014 Любопитно

  Интересна е реакцията на НПСД ... една от често спряганите опции пред Местан като че ли вече не е актуална = за това не каза нищо в речта си.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 22. 22 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1997 Неутрално

  До коментар [#18] от "dark'star":

  От Азия и баш от Русия, ако ще сме честни.

 23. 23 Профил на b_d_s
  b_d_s
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Хайде сега – и този търси справедливост като Цветан Василев. И двамата бивши платени марионетки. А когато се ползваха от мръсните пари на ДПС, тогава чувството им за справедливост къде беше???
  Защо един няма доблестта да излезе още докато има привилегиите и заради честта си и заради справедливостта да изнесе истината за мафията, която и без това ясно прозира.

 24. 24 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1604 Неутрално

  Объркан съм сега, кое ДПС е доброто ДПС, некое цветанцветановче или кутевче ще ме светне ли?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 25. 25 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 541 Гневно

  Слушах Местан и ме впечатли лицемерната невиност и наивност, с която той обясняваше за:
  - противоуставното си снемане от власт, мигар уставно и нормално бе качен на нея ?!?!?
  - употребата му от Доган, мигар не знаеше и не участваше през години в същата тази употреба срещу други и трети, все в името на , как беше: "евроатлантическите цености" и мигар не знае генезиса на ДПС, на Доган и своя собствен ?!?!?
  - за това че има медии бухалки, мигар не се ползваше от тях , когато и той , а и не само, вадеха чужди зъбки на едни и слагаха незаслужено и/или користно, златни протези на други ?!?
  - нуждата и вярата , по скоро, в дясно центристкото управление на България, мигар забравил злокобното участие на ДПС, и лично своето в прегръдката с БСП и Атака в предното НС и власт ?!?!
  - и още и още и лицемерие Местаново.

  Та, Местане, да ти го рекна направо: Га яде кифтетата не рева, а ....?!?!

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 26. 26 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 845 Неутрално

  До коментар [#1] от "napitbratmu":Местан не отговори на основен въпрос - кой предложи Пеевски в ДАНС и защо Местан толкова държеше Прасчо да смачка протестите срещу Орешарски

 27. 27 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4020 Весело

  Ха, да бъдеш изгонен като куче от партията която ръководиш и то от Пеевски?!
  Хак му е ! Сега вече пропя и мисли че сме забравили?

  klimentm
 28. 28 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Кво казал, кво не казал....

  Последното, което трябва да интересува гражданите е какво казал. Трябва да се интересуваме от безнаказаната злоупотреба с власт и резултатите в нечии банкови сметки. Трябва да се интересуваме от ефективно съдебно преследване.

  Непрекъснато се подменят съществените въпроси с клюкарски, и новините нямат никаква разлика с латино и турските сериали. Боклукът трябва да бъде изметен, а не изслушван.

 29. 29 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Отношението на Местан към ДПС прилича на оня виц за негърчето, дето намерило някакъв крем, намазало се и станало бяло. Другите негърчета го подгонили да му вземат крема, а то бягало, бягало, накрая успяло да се скрие и си казало: "От 10 минути съм бял човек и вече ви мрязя вас, негрите".

 30. 30 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1604 Неутрално

  Единствения начин да се реабилитира е да почне да пее за Прасчо и Сава, ако го направи ще настане грандиозен сеир и това ще е края на ДПС, ГЕРБ и БСП.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 31. 31 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3766 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Не каза обаче от какво и защо се е почувствал застрашен.[/quote]
  Какво има да казва? Само да си припомним необяснената смърт на Ахмед Емин...
  А Доган е чист и бял като агънце!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 32. 32 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 648 Гневно

  "....Как си представяте жената на един ислямист да участва в телевизионно развлекателно шоу, попита Местан...."
  Ето тук "екзактният" се изпусна, че всичко е цирк и пушилка.
  Готвят ни "нов политически проект", заради очевидната немощ на гербавите, събраната омраза към дпс, разлагащият се труп на червената паплач, скопените пАтреотЕ за ръбли и нефелната десница/ само си спомнете сдс-варна, янко станев и куневица като примери. А роенето на абв-то явно е твърде маргинално.
  Ще изскочи нова "дясна" група, автемтична До няколко месеца, най-вероятно за лятото.

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 33. 33 Профил на mr_vach
  mr_vach
  Рейтинг: 722 Неутрално

  "Как си представяте жената на един ислямист да участва в телевизионно развлекателно шоу, попита Местан."
  Ахам. Значи затова я е довлякъл с него- да покаже колко е "светски" и "не е нео-османист"...

  Най-дразнещото у тоя е как и с 2 часа приказки не казва нищо.
  Но иначе все още съм раздвоен- кой от двамата боклуци е по-токсичен за България...

  Порусначен народ- слаба държава
 34. 34 Профил на spice
  spice
  Рейтинг: 267 Любопитно

  До коментар [#25] от "нуцо":

  Това само потвърждава че ДПС е ЕООД.
  Демек банкомат за пари на един почетен председател.
  Нищо повече!
  Всичко друго е уйдурми и мътене на запъртъци.

  Никой не е вечен! Само вселената е с по-дълъг живот!Мъдростта от Spice
 35. 35 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3425 Неутрално

  "Похвали се с проевропейската си ориентация и се противопостави на ДПС по осите Русия-евроатлантически ценности....."

  Той даже не усеща как продължава да се самоубива. Вече няма нужда да казвам, че като политик е кръгла нула. Той и като човек е нула.

 36. 36 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3766 Неутрално

  "Лютви Местан потвърди това, което десницата у нас говори от години:
  Институциите ни са в разпад, националната ни сигурност е в ръцете на мафия, заложник на чужд геополитически конфликт. Реалната власт в България е в ръцете на Доган и Пеевски, икономическата мощ - също.
  Чест прави на Местан, че признава лична отговорност - аз бих напомнил само гласуването на закона за НСО с гласовете на ГЕРБ, ДПС и АБВ. Днес е ясно, че тази преторианска гвардия е оръдие в ръцете на Доган. През призмата на тази отговорност, Местан трябва да осъзнае, че неговото бъдеще не е в политиката.

  За да преодолеем кризата на институциите и да изкореним властта на мафията, са нужни няколко важни промени:
  1) Изолация на политическия авангард на мафията - ДПС - от властта
  2) Смела реформа на прокуратурата и службите и преди всичко
  3) Радикална смяна на поколенията във властта. Независимо дали са на 35, 50 или 85 години, хората, които предадоха институциите в ръцете на мафията, нямат повече място в управлението и не могат да постигнат първите две цели.

  Българската република е разрушена от упражняването на власт в собствена финансова полза и чуждестранен геополитически интерес.
  Необходимо е ново разбиране на властта като слуга на публичния интерес. И нови хора, които да го наложат."
  Радан Кънев

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 37. 37 Профил на Рун Дьо Решетникоу
  Рун Дьо Решетникоу
  Рейтинг: 1679 Весело

  До коментар [#0] от "статията":

  "Част от свободата на словото е някои неща да се премълчат сега, каза той, а до него Местан поклати одобрително глава."

  Хахахахахахахаха!
  Тея ще ме уморят цирка е пълен.

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 38. 38 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  Статията преразказва какво е казал Местан, което вече многократно четохме тук, но не и какво е премълчал.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 39. 39 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  смешно е да се гледа поредният ДС агент в катарзис, който довчера е опъвал платната на пиратския кораб, а днес вече громи мафията (на думи разбира се), опънат от довчерашните си другари по келепир.

 40. 40 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2091 Неутрално

  Боже колко шарани! Хора спрете с този Местан, това е дъвка за балончета....
  Какво става с цената на петрола? Търся в бизнес, икономика....раздели на Дневник......само цената на налъмите в Сингапур намирам, ама това не ме вълнува. Вълнува ме бензина, курса на рублата....

  Русия- проказата на планетата Земя.
 41. 41 Профил на Grandioso Emperatorovich
  Grandioso Emperatorovich
  Рейтинг: 267 Гневно

  До коментар [#24] от "Свинчуга":

  Объркан съм сега, кое ДПС е доброто ДПС
  +++

  товариш, това е труден въпрос. вярно е, че 1) всички лидери на Д(П)С са агенти на ДС, 2) няма 'бивши' агенти на ДС, 3) като френч бенефит, ДС даде дипломи на лидерите на Д(П)С, 4) лидерите на Д(П)С не знаеха какво е това Д(П)С преди да им кажат че са любими лидери на Д(П)С; 5) и ... бе другарю, що са праиш на дръж ми шапката, а? а? Venceremos!

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 44. 44 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 940 Неутрално

  До коментар [#3] от "spice1":

  Смешка. Всъщност и за смешка не става. Парите на Доган си изгоряха в КТБ и той май е единствения дето го няма в списъка с цесиите. Всички осранали от корпорацията ДПС управлявана от Местан се оправиха някак си.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 45. 45 Профил на Grandioso Emperatorovich
  Grandioso Emperatorovich
  Рейтинг: 267 Весело

  До коментар [#37] от "zuk_trombon":

  "Част от свободата на словото е някои неща да се премълчат сега, каза той, а до него Местан поклати одобрително глава."

  Хахахахахахахаха!
  Тея ще ме уморят цирка е пълен.
  +++

  и аз, товариш генерал пиночетович, и аз! а дали бихте се наново заел с вам-знайните дела? от вас Da Know-How, а от мен добре осветен стадион. само си представете как ще се смеем! с лица на мрачни иконоборци, както е казал товариш гегел.

 46. 46 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 940 Неутрално

  До коментар [#40] от "chichka":

  Ами търсете на страницата на БНБ. Там публикуват валутните курсове.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 47. 47 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 568 Неутрално

  До коментар [#12] от "lone_wolf":

  Около Октай също

  I shave with Occam's razor
 48. 48 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Мдаа.. проатлантическоевропейска позиция...написана от сърцето на Европа и Нато Анкара..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 49. 49 Профил на spice
  spice
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#44] от "tribiri":

  Не знам кой, какво се е оправил но, то се вижда!
  Всъщност мен ме шокира безцеремоноста на този акт.
  Ако всичко си беше цивилизовано, щях да приема Догановата позиция. Но с такава безцеремоност да те изгонят и дори да нямаш шанс да си кажеш мнението, извинявай това партийна структура ли е, или концлагерна комисия. Без Съд и без възможност да се Защити човека. В края на крайщата 26 години е работил за тази структура, това е най-малкото!? Толкова ли нищо не е направил за ДПС, Нали! Абе...... бош вер!

  Никой не е вечен! Само вселената е с по-дълъг живот!Мъдростта от Spice
 50. 50 Профил на laundromat
  laundromat
  Рейтинг: 434 Разстроено

  Докога в Дневник ще се побликуват интерпретациите на сулю и пулю, за изаявите на политически личности?! Царят имал интервю - ние четем интерпретация, Доган дръпнал реч - интерпретация, Местан - ние четем интерпретация.....! Публикувайте оригиналите, след това си интерпретирайте колкото искате!

 51. 51 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#44] от "tribiri":

  [quote#44:"tribiri"]Парите на Доган си изгоряха в КТБ [/quote]

  Наивно.
  Парите на Доган са на съвсем друго място(Пеевски ги управлява), а тези в КТБ са му били за семки и бонбонки и за параван и поза на мъченик и страдалец, за пред скодоумният си и беден електорат.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 52. 52 Профил на spice
  spice
  Рейтинг: 267 Любопитно

  До коментар [#44] от "tribiri":

  Пък и ти от къде знаеш кой с колко е изгорял и къде е влагал парите си. Само не ми цитирай вестници и документи, че въобще им нямам вяра. Грам вяра им нямам! Чиста манипулация са!?

  Никой не е вечен! Само вселената е с по-дълъг живот!Мъдростта от Spice
 53. 53 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 852 Весело

  не се 4страхувал4 готиния!?! А чий го търси в Турското посолство? Поканен на Хиоска мастика? 7-Ч

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 54. 54 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 857 Неутрално

  Има такива отговори, за чиито въпроси дори и не се сещате, опита се да го спаси от журналистическите питания за Пеевски Хюсеин Хафъзов. Част от свободата на словото е някои неща да се премълчат сега, каза той, а до него Местан поклати одобрително глава.

  Тъй, тъй - Мирна главица, здрава гъзица както казваше Бонд.... Джеймс Бонд

 55. 55 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 940 Неутрално

  До коментар [#49] от "spice1":

  Що! Да не би в Герб нечие мнение освен Бойковото да има значение?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 56. 56 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 762 Неутрално

  дo # 26 Nikolai Tsekov "Местан не отговори на основен въпрос - кой предложи Пеевски в ДАНС "
  абе Nikolai, ти пресконференцията не си ли слушал? Точно на този въпрос даде ясен отговор = "подписите в предложението са на станишев и Местан" НО си личеше, че е бил мноого уплашен за живота на семейството си и за своя - знаел е как ги 'самоубиват' в ДПС!
  но ме е яд че никой не го попита :
  да, сега ''прас прес'' бе насъскан срещу местан, ама защо той си мълчеше и бе доволен, когато същите тупалки бяха срещу други, особено срещу РБ и ДСБ и персонално срещу Костов, Кънев, Москов, Ненчев, Митов....

 57. 57 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1479 Неутрално

  До коментар [#1] от "napitbratmu":

  Екзактно както винаги.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 58. 58 Профил на Рун Дьо Решетникоу
  Рун Дьо Решетникоу
  Рейтинг: 1679 Весело

  [quote#45:"Gnomus Minimus"] от вас Da Know-How, а от мен добре осветен стадион. [/quote]
  Звучи обнадеждаващо

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 59. 59 Профил на Бай Благой
  Бай Благой
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Местан се разграничавал от ДПС. Смех.

 60. 60 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  [quote#43:"Nazlim S"]Да не са наели някой руснак да напише статията? Граматиката в началото е ужасяваща. След първото изречение, престанах да я чета. [/quote]изречението е цитат на Местан позна горе долу

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 61. 61 Профил на spice
  spice
  Рейтинг: 267 Любопитно

  До коментар [#55] от "tribiri":

  Сигурно и в ГЕРБ е така! Като стане Бойко почетен председател и тръгнат да гонят Цецо ще видим!? Тогава ще си проличи!?

  Никой не е вечен! Само вселената е с по-дълъг живот!Мъдростта от Spice
 62. 62 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  От цялата работа с десарите ... за пореден път се доказа тезата, че оправданието е като г@за, всеки си го има. Някои имат и по два!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 63. 63 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4067 Любопитно

  До коментар [#1] от "napitbratmu":

  Това е стар политически трик-.

 64. 64 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3293 Неутрално


  Че Местан няма да напусне политиката е повече от сигурно, но ще му бъде много, много трудно срещу Доган . От една страна парите и обръчите ще останат при Сава, както и КГБ- ДС подкрепата и ходжите ( много важно обстоятелство ), а от друга Павел разчита на българските турци, за които правилно е преценил, че ще се настроят към Европа, а не към Русия .
  Нормалните хора ще бъдат против както срещу Павел, така и срещу Сава и все пак едно рамо за Павел - нека къса, разбива и отчупва от " партията - движение " ДПС - това е от полза за България !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 65. 65 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3425 Неутрално

  [quote#43:"Nazlim S"]Да не са наели някой руснак да напише статията?[/quote]

  Къв руснак бе? Не забеляза ли, че е жена? Ми прояви малко солидарност поне по полов път.

 66. 66 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 733 Весело

  Да си теле, да си теле, колко да си теле?

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 67. 67 Профил на cai
  cai
  Рейтинг: 253 Весело

  "Не е възможно никой да ме страхува, заяви отстраненият от ДПС бивш лидер на партията Лютви Местан."

  Ехеее, смелчага...четката ти за зъби още е в Турското посолство.

 68. 68 Профил на Ернесто
  Ернесто
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Някъде преди Коледа стъпих на руска мина и знаете какво се случи"
  Взе се много на сериозно - управлява, пие кафета, сваля самолети и така скоро настъпи неправилно мотиката.

 69. 69 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 488 Неутрално

  И на Сопола Доган и на Местан мястото им е на бунището на историята!

 70. 70 Профил на Paul Kane
  Paul Kane
  Рейтинг: 381 Разстроено

  Имаше на времето един, черен циганин, дето викаше, че тия са днешното проклятие за България.

  "Тия" са:

  1. БСП
  2. ДПС
  3. НДСВ
  4. ГЕРБ
  5. АТАКА

  Продължавайте да си ги избирате!

 71. 71 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 560 Неутрално

  До коментар [#1] от "napitbratmu":

  Каза много неща, но който има ушите на Беновска или на лайнометите от Свинските медии, няма как да чуе. Местан никога не е бил толкова лаконичен и ясен в говоренето си. Този път ни спести словесните си арабески.
  Доган никога не е имал срещу себе си толкова силен противник. Не знам дали руската мина го осъзнава.

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 72. 72 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 274 Неутрално

  [quote#71:"трафоПОСТ"]Доган никога не е имал срещу себе си толкова силен противник. Не знам дали руската мина го осъзнава.[/quote]

  Може би, зашотова се опитват да го смачкат и са пуснали цялата машина. Днес Методи Андреев пита оная (дето не само е тролка, ми и тъпа" - дали може да си отговори на въпроса защо цял месец след речта на Местан, Доган решава да го "критикува за гафа". Оная - мълчи. А Андреев казва: за да си осигурят логистична подкрепа и да подготвят удара...

 73. 73 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 274 Неутрално
 74. 74 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2722 Неутрално

  Защо се занимавате още с този кирлив фес,който се пишеше за "евроатлантик", а той бил турско мекере.Доган успя да го освети и да го покаже какво представлява...

 75. 75 Профил на jelev_jelqzko
  jelev_jelqzko
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Руснаците имат една приказка "Кой кой е разбираме когато умре". Съжалявам ,че не мога да я цитирам точно и на руски но смисъла е ясен.Фосфорциращия труп на Местан хвърли малко светлина върху действителноста българска.

 76. 76 Профил на WWIII
  WWIII
  Рейтинг: 434 Любопитно

  "избирателят на ДПС да се върне на власт, а не свързаните с ДПС бизнес интереси, които и без това са на власт"

  Не знам кое предпочитам, дали да ме управляват неграмотни цигани (избирателят) или полуграмотни мутри и ченгета (бизнесът)?!?

  Абе... мисля да се управлявам сам, пък вие се разбирайте кой ще раздава повече кебабчета.

 77. 77 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 438 Неутрално

  Тоя нещо ми омръзна да го гледам. "Влиянието на Пеевски било голямо" Ми голямо е заради такива като теб.
  Време е да отплува и да не ни занимават с него.

 78. 78 Профил на alray
  alray
  Рейтинг: 410 Неутрално

  Га яди кифтетата ни рива, а?
  Може да не е казал нищо, ама за нас. Със сигурност е дал знак на тези, с които е ял баницата толкоз време, че има много какво да каже.
  Да очакваме ли самоубийства, или Русия ще жертва Доган? Аз залагам на второто, агент Сава си свърши работата, време е за млади лица (около 30 годишни, успели). Не изключяам вариант

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 79. 79 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1817 Неутрално

  Не казва всичко, защото или го е страх, или очаква пак да го допуснат до трапезата. Същата, чийто измерения и механизми се очакваше да разкрие на пресконференцията си. Местан е част от статуквото на прехода и дори протурските и проислямистките му залитания не могат да му отнемат този ореол.
  П.П. Местан дали си е оставил показанията при нотариус в чужбина?...

 80. 80 Профил на БС2003
  БС2003
  Рейтинг: 329 Гневно

  Изпитвам остра неприязън и отвращение към всички, които закачиха и продължават да закачат България към каруцата на престъпната терористическа организация НАТО. В препирнята между Доган и Местан не вземам страна, за мене Доган е още по-непочтен, както се казва, като каже "Добър ден", поглеждам небето...

 81. 81 Профил на Vasil Georgiev
  Vasil Georgiev
  Рейтинг: 434 Неутрално

  А бре Кънев, що не щеш разцепление в ДПС, бре малоумнико?
  Та дрънкаш, че Местан няма място в политиката.
  Тъкмо се отвори фронт против статуквото, вместо, да го подкрепиш и застанеш на барикадата, ти пак плещиш дивотии.
  Не си боец, не си водач на народа, дай ти само да плещиш врели не кипели и да ходиш на екскурзии по Америка/не с твои пари/
  Е, питай Атанасов, глупак такъв, той е боец.

 82. 82 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  "На няколко пъти обвини медиите му "бухалки" в епитетна охулваща война"

  Добре, не виждаше ли това в разправата на тази "бухалка" с други хора.
  Много премълчани неща Не вярвам на никого от ДПС, включително и на изгонените

 83. 83 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2270 Неутрално

  До коментар [#17] от "krell":
  „целувки със Станишев, агитация на майчин език, провокации безкрай и никой не му потърси сериозно сметка. Е, дано му видят сметката!...”


  Ааа, не! Местан има работа да върши! Трябва да остане в парламента и да работи безкомпромисно срещу прокремълските доганови остатъци в дпс! Това чакам от него! Да сложи началото на края на комунистическия проект „дпс”! Все някой рано или късно трябва да разбие тази „партия”! Комунистите, малко (много) са „притеснени” от местана и имат основание за страх! Самите те изчезват, а отрочето им дпс/доган ще се цепне след 25 годишен корпоративен грабеж! Дай Боже...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 84. 84 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Моля да го сваляте този от лицето на вестника.Артист,като иска да отиде в ДАНС,да поиска програма за закрила на сидетели на тежки криминални престъпления и да свидетелствува срещу мафията,чиито верен служител е и съм сигурен,продължава да бъде!

 85. 85 Профил на spice
  spice
  Рейтинг: 267 Неутрално

  [quote#64:"niksan1"] нека къса, разбива и отчупва от " партията - движение " ДПС - това е от полза за България ![/quote]

  Много ти е грешен извода!!!
  Нищо няма да се отчупи от ДПС.
  Единственото което става в тази партия е че, Доган се заобгражда със все по-послушни и клиентски ориентирани хора.
  Обикновените турци пак ще гласуват за ДПС. Защото осъзнаваме че, това е единственият начин да си защитим правата и достойнството на хора, живеещи един живот. Видяхме какво направихте последните 60-100 години. Това никога повече, няма да допуснем, да се повтори.
  Лошото е че обграждайки се със такива хора, ДПС ще става все по-арогантна партия. Защото снижавайки се и целувайки Дътата тези хора губят и достойнството си. Губейки достойнството си те стават пионки в ръцете на не толкова грамотни и далновидни хора. И всичко това води до едно до - авторитаризъм, деспотизъм, клиетелизъм и постоянен Регрес. Което се отразява и в житието и битието на всеки във тази държава. Независимо дали го иска или не!? Те това е!

  Никой не е вечен! Само вселената е с по-дълъг живот!Мъдростта от Spice
 86. 86 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 594 Разстроено

  За народа е ИВАНОВ ден,за медиите Местанов.

 87. 87 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 857 Неутрално

  Аз продължавам ад смятам, че раздорът в ДПС е събитие без никакво значение, а медиите само го преувеличават.

  Война между две раздути егота.

 88. 88 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 434 Неутрално
 89. 89 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 677 Неутрално

  За пореден път цъфна истината за корпорацията ДПС. че това е ОПГ създадена на етническа основа и оглавявана от агенти на ДС за контрол и обогатяване на кликата на олигарсите чрез обръчи от фирми точещи държавата, чрез контролиране и мачкане на електората , вербуване на еничари, купуване на гласове, турцизиране на роми, политически рекет и нерегламентирано кадруване навсякъде включително и в съдебната система, издигане на мижитурки и послушковци на ръководни постове, брутално изритване и самоубиване на несъгласните с правата линия ръководни фактори ! С какви очи човек бил в тази мафиотска структура години наред изведнъж след като е изритан от там излиза и се представя за герой, чист като сълза а не казва КОЙ уши байрака и КОЙ му тури знака ? Т.е. премълча голяма част от истината за ДПС !

 90. 90 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 1025 Любопитно

  До коментар [#36] от "Храбър":

  Супер, само не е ясно как ще стане.
  Не вярвам някой да се откаже доброволно от властта, а за революции трябва някой с оръжие който да ги направи.
  За съжаление 1989/90 година беше убит шанса да стане нормална държава, а през 1997 беше окон4ателно закопан от СДС (който така и не направиха/приеха закон за лустрация)

 91. 91 Профил на krell
  krell
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#83] от "Rim": О, да се цепят, най-добре ще е.

 92. 92 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 986 Любопитно

  [quote#77:"dutch"]Тоя нещо ми омръзна да го гледам. "Влиянието на Пеевски било голямо" Ми голямо е заради такива като теб.
  Време е да отплува[/quote]
  -Ам'чи, ако не може да плува? А само може да се вози в държавен автомобил? Бай Местан допусна голяма грешка, като се втурна към параламнтрната трибуна да защити свалянето на самолета. Нещо, което не направиха от парламентарна трибуна никото един, май, партиен лидер на страна членка на НАТО. И осен ДПС-арите го изслушаха,май, всички без БСП-арите, които напуснаха залата на НС, за да не го слушат. И с това показаха отношението си към тезите в декларацията му.

 93. 93 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 986 Любопитно

  [quote#5:"dark'star"]Цитат : "Местан пристигна по-рано за пресконференцията си, придружен от съпругата си Ширин Местан"= Браво на Ширин ! Така трябва да правят съпругите на политиците. След цялата помия , която се изля ... е до съпруга си. [/quote]
  -Дъл не намекваш нещо за някой един друг политик?

 94. 94 Профил на seaker
  seaker
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Опита се уж да не каже много, но даде предостатъчно информация. Проводниците на чужди интереси се самоопределиха и се оказа, че си работят много добре заедно, когато и съответните чужди сили са в разбирателство. В обратния вариант се превръщат в непримирими врагове, а маскировката пада и ще трябва да се шият нови костюми. Кой разбрал, разбрал

 95. 95 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#49:"spice1"]Ако всичко си беше цивилизовано, щях да приема Догановата позиция. Но с такава безцеремоност да те изгонят и дори да нямаш шанс да си кажеш мнението, извинявай това партийна структура ли е, или концлагерна комисия.[/quote]
  Виж ся, като задуха силно от североизток та чак да затрепти морфичния резонанс на Савата, работата става мамата си трака за Павката.

 96. 96 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#74:"aiaks"]Доган успя да го освети и да го покаже какво представлява...[/quote]
  Аре ве? Турчин да е турско мекере нито е новина, нито е нещо неочаквано.
  Аз пък викам, че от цялата работа най-хубавото е, че се освети руския фес на Доган.
  Виж, да си турчин, пък руско мекере е нещо съвсем друго. Особено за бай Хасан от Алваново.

 97. 97 Профил на spice
  spice
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#95] от "choss":

  Да де! И аз това намеквам! Само се заменя думата концлагер със гулак! Друга по-съществена разлика няма.

  Никой не е вечен! Само вселената е с по-дълъг живот!Мъдростта от Spice
 98. 98 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 606 Разстроено

  Какво да говорим? Татяна Дончева открито го заяви по БТВ:
  "Нашата държава е в зловещ сценарий от много години. Аз неслучайно казах на едни дейци от бившето политбюро, че след като те назначиха за капиталисти в България дъщерите, зетьовете, секретарките и шофьорите, след това направиха втори удар, когато на върха на държавата сложиха бодигардовете, теляците и масажистите. Сега сме в този период. По-зловещо не мога да кажа".

 99. 99 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1726 Неутрално

  Сапьорът греши веднъж. Местан добре го е разбрал. Та той стъпи на противопехотна.
  Пеевски да внимава, че за него е приготвена противотанкова...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK