Четин Казак: ДПС е независима, светска, демократична партия (видео)

Съпредседателят на парламентарната група на ДПС Четин Казак.

© Юлия Лазарова

Съпредседателят на парламентарната група на ДПС Четин Казак.ДПС е независима, българска, системна, светска, демократична и евроатлантическа партия, заяви съпредседателят на ДПС Четин Казак в декларация за приоритетите на движението за новия политически сезон. В нея той разграничи движението от предишния му председател Лютви Местан.

ДПС притежава необходимия потенциал и естественото право да се променя, но никой не може да я подмени и никой не може да изправя ДПС и нейните избиратели пред манипулативно поднесен, несъществуващ избор с едничката цел да получи нова лична политическа легитимация, продължи Казак. Посочи, че ДПС е първата пронатовска партия у нас и най-ревностен привърженик на членството ни в ЕС. Парламентарната група на ДПС ще следва решенията на своите колективни органи, каза още Казак.


Той се обърна към народните представители с призив за истинско национално и отговорно поведение, непоколебимо следване на европейския път на развитие, обединени усилия за растеж и развитие чрез реформи и законодателни промени.


Остро и категорично осъждаме всички форми на тероризъм, каза Казак по повод вчерашния атентат в Истанбул. Ние сме радетели на добросъседски отношения, подкрепяме стремежа за членство в ЕС на онези от тях, които не са го постигнали, но държим на зачитане на суверенитета и на правата на демокрацията, посочи той.

Казак продължи линията на ДПС срещу участието на Патриотичния фронт и Реформаторския блок в управлението. Участието на крайни националистически елементи уязвява евроатлантическия път на страната, подкопава базови демократични ценности и това е основната причина да ситуира ДПС като опозиционна сила, коментира той.


Той призова за обединени усилия за стимулиране на икономическия растеж и развитие чрез ускорени реформи и законодателни промени в няколко посоки: съдебна реформа чрез изменения в Закона за съдебната власт и процесуалните закони с ясни гаранции срещу овладяването на съдебната власт от политически или икономически кръгове, промяна на Изборния кодекс за премахване на недъзите, както и законодателство, свързано с гарантирането на страната не само чрез усвояване на европейските фондове.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK