За храбрия "Командир" добра дума кажете (От "Иван Костов" на Антон Тодоров)

За храбрия "Командир" добра дума кажете (От "Иван Костов" на Антон Тодоров)

© Издателство"Дневник" публикува откъс от книгата "Иван Костов. Том 2: Задкулисието на прехода" на Антон Тодоров, предоставен от издателство "Изток-Запад". Представянето е тази вечер от 18 ч. в мраморното фоайе на Столичната библиотека.


За храбрия "Командир" добра дума кажете


Нека обясня отново – това изследване не е обвинителен акт срещу Иван Костов. Поне моята идея, когато започнах писането му, не беше такава. Нито пък е панегирик на същия човек. Единственото, което ме интересува, е обективността, изразяваща се в търсене на истинските факти, на документите, които ги доказват, и анализа на всичко това. От тази гледна точка трябва да призная, че не може да се поставя изобщо под съмнение крайната нужда от приватизация на огромен брой държавни предприятия, които правителството на Иван Костов завари през пролетта на 1997 г. в окаяно състояние, с огромни загуби, без пазари и с крайно амортизирани мощности. Много неприемливо е това, което се случва през последните няколко години – порой от неистини ни залива от телевизионни и радиопредавания, електронни и печатни медии, в които ежедневно се пръскат граничещи с идиотизъм твърдения за цветущото икономическо и финансово състояние на комунистическа България. След този порой обикновено следва друга филипика, която обикновено завършва с това, че Иван Костов е продал "активи, струващи 30 милиарда, за 3 милиарда." Едва ли мога да бъда заподозрян, че съм негов адвокат – подобно твърдение е изключително погрешно.
Но не мога да не обърна внимание на факта, че в България никой така и не успя да даде относително обективна оценка за стойността на стопанските активи в началото на прехода, а и след това. Оценки има, но вариациите на числата за стойността на тези активи е толкова еластична, че изключва възможността да са верни. В т.нар. Бяла книга, с която НДСВ направиха анализ на наследството на кабинета на Иван Костов, присъстват други числа:
По време на управлението на правителството на ОДС е извършена значителна част от българската приватизация – раздържавени изцяло или отчасти са над 3000 предприятия. Експертната оценка на стойността на тези приватизирани активи е била близо 20 000 000 000 лв., макар че след голямото забавяне от 1989 до 2001 г. сега реалностите са други. За тази собственост в държавната хазна са постъпили малко повече от 2 000 000 000 лв. и още приблизително толкова са дължими в алтернативни или отложени платежни средства. Погледнато сумарно, активите на българската държава са разпродадени средно за 20% от стойността им, като в близо половината от случаите разминаването е още по-драстично.


Това се твърди в т.нар. Бяла книга, с която правителството на НДСВ и ДПС с премиер Симеон Сакскобургготски се опита да опише онова, което е получило като наследство от Костов и ОДС. Пиша това, защото и президентът Росен Плевнелиев се включи в хора за "30-те милиарда активи", които били продадени за 3 милиарда:
За разлика от всички останали – старите и новите страни членки – България преживя през последните 20 години цели два държавни банкрута: през 1990 и 1996 г. Да не забравяме и югоембаргото, което така силно засегна икономиката на България. Освен това ние извършихме най-лошата приватизация в цяла Европа – активи за 30 милиарда евро ние продадохме само за 3 милиарда.


Когато през есента на 2012 г. Р. Плевнелиев каза горните думи по време на интервю за австрийския вестник "Дер Щандарт", той едва ли е взел предвид факта, че не съществува нито един анализ, който на основата на международно призната методика за оценка да доказва, че акциите на силно губещи държавни предприятия са стрували 30 млрд. евро. Това е и един от аргументите, които Иван Костов представи в отговор. Съвсем резонни бяха и следващите му аргументи по казуса:


През призмата на реалната държавна собственост митът се разпада така: В над 95 на сто приватизационните сделки са за акциите (участията) на държавата, а не за активите на предприятията. Цената на държавните участия се определя както от активите, така и от пасивите. При масовата приватизация на сравнително финансово стабилни държавни предприятия акциите им са оценени през 1996 г. на 250 млн. лева, които са 22,08 на сто от подлежащата на приватизация собственост. През 1995 г. правителството на Жан Виденов оценява всички държавни активи по балансова стойност с методика на Световната банка на 580 млн. лв. Изводът от тези факти е, че комунизмът у нас рухна поради икономически фалит, впрочем признат официално от БКП. Този фалит беше неизбежен при размера на пасивите на командната икономика през 1989 г., който значително надхвърля нейните активи.


Но и в този отговор на Иван Костов отново ставаме свидетели на нещо много характерно за него – смесване на истина с полуистини и съзнателно ограничаване на обяснителната част, така че да съвпадне с търсения от него пропаганден ефект. Какво имам предвид? Да, истина е, че в началото на приватизационния процес в България, през 1993 г., общият размер на дълготрайните активи на държавните предприятия в България е оценен на 580 млн. лв. (345 млн. долара).245 Тези числа показват и другата крайност – свръхзанижена оценка, също непазарна, каквато е ѝ свръхзавишената оценка за 30 млрд. лева активи. От тези 580 млн. лв. (345 млн. долара) общият размер на държавните активи, подлежащи на приватизация след 1993 г., е 383 млн. лв. (228 млн. долара), или 66% от всички активи, собственост на държавата. До 2000 г. инфраструктурните предприятия от сферата на енергетиката, транспорта, водоснабдяването и топлофикацията са изключени от обхвата на приватизацията, но с програмата на правителството за приватизация на държавни предприятия през 2000 г. част от тези предприятия вече са предвидени да се приватизират. Виждате, че и Костов не е съвсем прецизен в отговора си до Росен Плевнелиев, защото никъде не споменава, че приватизираните след 2000 г. огромни активи в забранените дотогава предприятия от сферата на енергетиката, транспорта, водоснабдяването и топлофикацията, са приватизирани от неговото правителство. Както ще разберете по-надолу, тяхната приватизация често е на границата на престъплението. Каква е документалната истина? За целите на тази част от книгата направих няколкогодишни проучвания в различни централни и регионални български архиви. Там се съхраняват в много добро състояние архивните фондове на хиляди заводи, комбинати, фабрики, предприятия и стопански комплекси в някогашните Благоевградски, Бургаски, Варненски, Врачански, Кюстендилски, Пернишки, Сливенски, Софийски, Старозагорски, Хасковски и Ямболски окръг. Тези регионални архиви съм успял лично да посетя и да изследвам, затова и наблюденията ми са категорични: комунистическата икономика на НРБ е страдала от същностна, системна финансова, пазарна и иновационна несъстоятелност. Затова и никакви реформи не са били в състояние да я подобрят и изправят на крака. Второто ми заключение е, че това, което често лекомислено се нарича "разбиване на икономиката" по време на управлението на Иван Костов, по същността си е много необходим и оздравителен процес, защото сваля тежък хомот от гърба на публичните финанси. Критичност може да има само и единствено за начина на раздържавяване – и то само ако критикуващият е подробно запознат с конкретиката. Иначе говоренето на ангро, без да се познават фактите, включително и по конкретни приватизационни сделки, е безполезно и много контрапродуктивно, защото замърсява и бездруго свръхзамърсената откъм точност на информацията публична среда. За мен не съществува дилема дали е трябвало да се случва или не мащабно раздържавяване.
И накрая, третото ми категорично заключение е, че социалистическата икономика е била несъстоятелна във финансов, пазарен и иновационен смисъл през целия период 1944–1989 г., когато властваше просъветската тирания начело с неграмотния правешки диктатор Тодор Живков. Много е важно да го подчертая отново – не само в средата и края на 80-те, а по време на целия период 1944–1989 г. непредубеденият изследовател се натъква на безброй доказателства за един-единствен факт – огромната част от тези т.нар. активи са тотално надценени с днешна дата. Нещо повече - когато човек чете документите от архивите на комбинатите, заводите и фабриките, той сякаш попада в царството на кривите огледала и машинално се улавя в мисълта, че някой с голямо постоянство, коварно и много подло е зомбирал част от днешните ни сънародници за истинската стойност на активите на тези индустриални "колоси" на глинени крака. От тази грешна аналитична посока резултатът е един – пропускат се истинските проблемни полета, за които Костов и управляващата коалиция ОДС могат да бъдат критикувани основателно. И се дава възможност на адвокатите на бившия премиер с лекота да подготвят ефективна защитна стратегия. А накрая се оказва, че нищо от това, което ни е необходимо като реално, точно и справедливо познание, не се постига. Има правило – ако са ти грешни предпоставките, няма как да не са такива и заключенията. Архивните свидетелства са най-добрият аргумент за това, което пиша, затова ще дам няколко от най-показателните примери за тоталния упадък на щедро субсидираната с банкови кредити социалистическа и постсоциалистическа промишленост от средата на 80-те г. на миналия век до 1996 г.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (91)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 594 Неутрално

  За едни Костов е демон, за други Бог. Не са прави.

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 2. 2 Профил на 12345
  12345
  Рейтинг: 488 Неутрално

  А кога ще публикувате откъс и от книгата на Антон Тодоров за Росен Плевнелиев - с документите за връзката със службите, членството в БКП и т.н.:

  http://www.milleniumbg.eu/bg/Books/show/441

 3. 3 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Какъвто наода такива и упавниците .Ако нямаше хиляди измекяри на синята идея около Костов ,нямаше да ги има и тези простотии.

 4. 4 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 765 Весело

  Погледнете Костов. Сега погледнете царО, Сергей, Бойко, НОрешарски и пак Бойко. Сега пак погледнете Костов. Костов е на кон!!!

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 5. 5 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7995 Любопитно

  След смешките на Дайнов и глупостите за Костов - интересно какви още скелети от миналия век са ни приготвили за претопляне?

  [email protected]
 6. 6 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 2329 Неутрално

  Истинската цена на активите ги дават не финансови оценители, а пазарните сили. Да, Костов е могъл да не разпродава, но откъде би могъл да намери пари за заплати на горките работници. Нали всъщност това го правеше панически Виденов, за да не закрива предприятията.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 7. 7 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1667 Неутрално

  Трябваше да се направи, направи се! Ако ДС не бяха активирали мадридския мошеник, днес на тази Територия може би щеше да има Държава, управлявана от държавници, а не географска област, завладяна от мутромилиционери. Не ли?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 8. 8 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 765 Неутрално

  [quote#5:"karabastun"]какви още скелети от миналия век са ни приготвили за претопляне? [/quote]

  Ами, ето, щом желаете - откъс от книга за друг скелет, много тачен в (село) Правец:
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2007/11/05/394493_purviiat_falit_kak_jivkov_taino_prodava_bulgarskiia/

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 9. 9 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 524 Неутрално

  в момента спешно се нуждаем от лидер точно като г-н Иван Костов !!! колко е жалко ,че като него личности в БГ се броят на пръсти....

 10. 10 Профил на pipon
  pipon
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Това е друг вариант на ''Кьолн криво огледало ''
  Мухаха , само да добавим : Костов планово опрости всички дългове на червените кредитни милионери с паричната реформа 1:1000 Найс , а? Взимаш иляда лефа , обръщаш ги в доларес и после връщаш един леф , мммммм Костоффф е велик , най великия , за приватизацията ме мързи да пиша .... ммммм, да
  Най голуемият , най великиут

 11. 11 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3103 Неутрално

  И накрая, третото ми категорично заключение е, че социалистическата икономика е била несъстоятелна във финансов, пазарен и иновационен смисъл през целия период 1944–1989 г.Така е.Никой не твърди,че Иван Костов няма грешки,но да очакваш,че Иван Костов за четири години ще управи комунистическите бакии значи наистина са гласували хората като за месия.Впрочем по голямата част от гласоподавателите в България гласуват за Месия - Костов - Царя - Борисов и през всичкото това време ни управлява ДС.Със всичките му кусури(дай боже да дойде някой без кусури)Иван Костов е най добрия ни министър председател от 1944 година до сега.

 12. 12 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  много хора, особено тези от ДС, се упражняват над Иван Костовр разбира се, че не е светец, но е лесно да критикуваш и да правиш анализ след време. Иван Костов беше един истински работещ премиер, защитаващ България. След него дойдоха некомпетентни, мързеливи и зависими от ДПС премиери, които нанесоха много по-големи вреди.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 13. 13 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 946 Неутрално

  Въпрос до автора: Ако вкъщи имаш счупени 100 керемиди и казанчето в тоалентната не ти работи ще си събориш ли цялата къща или ще ремонтираш повредите?

 14. 14 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Антон Тодоров е един от много малкото разследзващи журналисти по най-острите теми на комунизма и посткомунизма. Работлив и безпристрастен изследовател. Успява да отдели зърното от сламата в приказките за как е били "разпродадена" България без да жали нито комунисти, нито техните опоненти когато става дума за грабежи и далавери. нарича престъпниците и престъпленията им с истинските им имена.

 15. 15 Профил на polux
  polux
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Чета и се смея ))

  БГА Балкан, Нефтохим, Фондация Сапио, Фондация Бъдеще за България....

  КТБ, политически "татко" на Йордан Цонев (шеф на Неговата бюджетна комисия) и на Христо Бисеров (шеф на Неговата парламентарна група)...

  Та така... И още "добри" думи могат да се кажат за това лице.

 16. 16 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  Липсва това, което винаги съм писал.
  Костов пазари БТК за два милиарда, Крадливият от Мадрид я "продаде" за триста милиона.
  Това слага край на спекулациите около Костов.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 17. 17 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  Въпросът не е защо Костов е приватизирал. Ясно е, че щом ще е капитализъм държавното ще става частно. Въпросът е на КОЙ Костов е давал предприятията. Да беше ги продавал за по $1 но на водещи западни фирми, да дойдат те тук с технологиите си и организацията на производство дума нямаше да кажа. Вместо това те попаднаха в ръцете на назначени капиталисти и отърване от тях вече няма.

  Не ме интересува искал ли го е Костов съзнателно това или не го е искал /за мен е съзнателно/, факта е че ТОЙ направи комунистите капиталисти и така изпълни плана на Луканов. За колко е приватизирано е стрелба по фалшива цел, надявам се А.Т. да е разгледал в книгата си въпросът на КОЙ са давани предприятията. Но нещо този въпрос грижливо се заобикаля, и от ляво и от дясно.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 18. 18 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  До коментар [#17] от "Fred":


  [quote#17:"Fred"]Да беше ги продавал за по $1 но на водещи западни фирми[/quote]
  Не поиска никой Нефтохима, ако си спомняш, но срока от 1 година си течеше.
  Затова и отиде в мръсните руски ръчички.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 19. 19 Профил на satirsatir
  satirsatir
  Рейтинг: 381 Любопитно

  Много кратък, избирателен и съвсем превратно представящ това великолепно изследване на А. Тодоров откъс. За тези, които обичат обективността нека поглед поне откъса, вкл. съдържанието, на този том ето тук. Тогава ще разберете в тези близо 600 стр. от том 2, част 2 на "Иван Костов. Задкулисието на прехода" за какво става дума:
  http://iztok-zapad.eu/uploads/materials/Pages_from_kostov_2_2_print_1.pdf

 20. 20 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2991 Неутрално

  До коментар [#17] от "Fred":

  Костов е приватизирал това, което Ж.Виденов подтиса с МВФ да се фалира.Над 100 фалирали соц.предприятия комунистите щяха да закрият.Костов каквото можа спаси.Струва ли са токова,колкото са дали за тях!

 21. 21 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#17] от "Fred":
  [quote#17:"Fred"]факта е че ТОЙ направи комунистите капиталисти [/quote]

  Точно тук Костов няма много какво да направи: тук и закон за лустрацията даже да има, извади ли човек пари, не е ли в затвора... трудно може нещо да се направи.

  Пък и кои точно комунисти и предприятия визираш?

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 22. 22 Профил на lefkovitz
  lefkovitz
  Рейтинг: 267 Неутрално

  А Антон Тодоров от позицията на какви свои икономически знания и компетенции е написал тази книга? Или и това е поредният кьорфишек за заблудената публика, която приема всякакви писания на хора, които пръскат кал, само защото някой им е платил. Малкото знание е опасно нещо!

 23. 23 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 384 Неутрално

  За Костов са достатъчни две думи - Агент на ГРУ. Всичко останало се подразбира и е излишно!

 24. 24 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3617 Неутрално

  Недоумявам защо за пореден път в коментари се пише за продадените за $ 1 дружества, а не се коментира, че този долар "върви" заедно с огромните задължения, която дружествата са имали. Най-лесно е да се сатанизира Костов, да се остави прозвището "Мистър 10 %" на Александър Божков, лека му пръст.
  Интересно защо никой не коментира работата на куп отдели към министерствата, на Агенцията за следприват. контрол, която е трябвало да следи изпълнението на приватиз. програма на купувачите в следващите години. Само дето след средата на 2001 г. управлява Сакскобургготски, Станишев, Борисов, а не Костов.
  Навярно изкривяващите фактите разчитат на Гьобелсовия прийом, че една лъжа, повторена многократно, става истина.
  Ами не, не става.

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 25. 25 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  До коментар [#23] от "emilm13":

  Той човека горе това пише.
  Спира с тези книги вашите спекулации за Костов, ама не си прочело статията.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 26. 26 Профил на Tademan
  Tademan
  Рейтинг: 801 Гневно

  Както съм споменавал и друг път, единственото хубаво от него - асфалтираната улица в Драгалевци, за останалото трябва съд!

 27. 27 Профил на Tademan
  Tademan
  Рейтинг: 801 Неутрално

  До коментар [#24] от "Bramasole":

  Защото всичко е част от "сценария" на ДС...

 28. 28 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3887 Неутрално

  Костов показа че в тази държава има хора които могат и знаят как да управляват, а не само да говорят или ритат топка.

  klimentm
 29. 29 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 767 Любопитно

  Брей, брей, брей, любимецът на ПИК Антон Тодоров стигнал до цитати в "Дневник" с ранга на, аха-аха, "експерт на прехода"...

  Интересно къде ли е намерен общият език?
  Времена, нрави, метаморфози...

 30. 30 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  Костов е агент на ГРУ . Дълбоко внедрен и особенно опасен . Като не вярвате , аз какво да направя . Проследете всичките му актове и решения и ефектите от тях върху политиката и икономиката на България .

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 31. 31 Профил на Orator Wornoxmaniak
  Orator Wornoxmaniak
  Рейтинг: 871 Неутрално

  До коментар [#4] от "majorman":
  Вярно е черен ама не е негър.

 32. 32 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3887 Неутрално

  За никой друг не са казани толкова много лъжи, пропагандната машина на ДС , така наречената свободна журналистика, експерти, политици, само мързеливия не оплю Костов и така до ден днешен! В резултат имаме премиери като Борисов, Орешарски , Станишев , Семьон хора които мафиотизираха напълно и безвъзвратно държавата!

  klimentm
 33. 33 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 777 Разстроено

  До коментар [#17] от "Fred":
  Аз съм на същата позиция.
  Само като си припомня Гад Зееви...
  Феновете на Костов тук очаквано бягат от фактите.
  Никой не е критикувал Костов за това, че се опита да направи неизбежното - приватизация. Крайното разочарование на избирателите му, включително и в мое лице, е от начина и резултата! Затова се налага изводът, че всъщност през този премиер, се изпълни планът Луканов. Не приемам, че това е най-добрият български премиер.
  В тази връзка се питам още нещо през всичките тези години - защо Костов на втората година уволни Богомил Бонев и сложи на негово място човек, с името Емануил Йорданов? WTF???

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 34. 34 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#30] от "Радко":
  [quote#30:"Радко"] Проследете всичките му актове и решения и ефектите от тях върху политиката и икономиката на България .[/quote]

  Ми...благодарение на него влязохме в ЕС и НАТО. Всички знаем за дадения въздушен коридор на НАТО.

  Или може би това е било тайното желание на ГРУ ...

  Знаеш ли, обикновено хората разчитат на малко повече аргумнтация и фактология от:
  [quote#30:"Радко"]Като не вярвате , аз какво да направя . [/quote]

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 35. 35 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 795 Неутрално

  Комуноидната пропаганда си свърши добре работата. От единственият български държавник, спасявал населението два пъти от тотални кризи, предизвикани от чрвените хуни, изфабрикува демон. Мразен и ненавиждан от същото население. Но, нормалните хора/твърде малко/ по територията знаят истината.

 36. 36 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7995 Весело

  До коментар [#34] от "stupid_american":


  [quote#34:"stupid_american"].благодарение на него влязохме в ЕС и НАТО.[/quote]
  Днес в ''Дневник'' пише друго по този въпрос.

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/01/13/2683489_kogato_britanski_polkovnik_koziruva_na_politolog_otkus/

  [email protected]
 37. 37 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#6] от "vxa15365434":


  [quote#6:"vxa15365434"]Да, Костов е могъл да не разпродава, но откъде би могъл да намери пари за заплати на горките работници. [/quote]Проблемът е не толкова,че са продадени активите,а на кого са продадени.Сега известните олигарси кога придобиха активите си?!Вижте само историята на Огнян Донев или Прокопиев или Радосвет Радев,И ли Дачев или Баневи.

 38. 38 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#37] от "yanne":

  И прокопиев вече ли е в кръга от "олигарси"...Хе хе: хайде, вече говориш с езика на Блиц и Пик, малко остана и Путин да възхвалиш....

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 39. 39 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 777 Весело

  До коментар [#36] от "karabastun":

  Това ти се получи! Разсмя ме от сърце!
  Благодаря.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 40. 40 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 777 Гневно

  До коментар [#35] от "yorddj":
  Защо би го мразило населението, ако наистина е направил това, което твърдиш че е направил? Мен не ме спасявал от нищо! Тотално е излъгал очакванията ми, след това е продължил в същата плоскост, та до ден днешен. Затова е загубил доверието ми. Не му вярвам на нито една дума, защото действията му винаги са били в противоположна посока. А той беше натоварен с огромните положителни очаквания на цялата демократично мислеща общественост в България. И това беше осъзнато! Не говоря за 1990 г, когато никой не очакваше и не искаше тази дарена ни промяна. Но седем години по-късно, вече беше съвсем друго! Хората бяха изтрезнели от комунистическият махмурлук и искаха по-добър живот, чрез промяна, която бяха готови да платят скъпо и веднага! А това изобщо не се случи, защото Костов направи подмяна, а не промяна! Ей затова е "мразен от тъпият ни народ"! И затова аз мисля това, което мисля за него. Не ми е нужен никакъв Антон Тодоров, за да си защитавам мнението! Аз съм си го изживял и съм си го платил!
  Бил ме спасявал той...

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 41. 41 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 616 Весело

  8 majorman
  Рейтинг: 2267 Весело 411:4713 яну, 2016

  Погледнете Костов. Сега погледнете царО, Сергей, Бойко, НОрешарски и пак Бойко. Сега пак погледнете Костов. Костов е на кон!!!

  Това мнение изчерпва темата ++++++++++++

  И нещо за автора, автораааа :
  " Антон Тодоров, който напоително ни зомбира от телевизионния ефир с конспирациите си, провъзгласени като разследвания, много искал да стане контра-разведка в руския сектор, обаче го отрязали, заради баща му, който бил убил човек при някакъв битов инцидент. Наскоро Тодоров бе заклеймен от бившия вътрешен министър Богомил Бонев като „водопроводчик, изживяващ се като политолог”, тъй като „телевизионната звезда”, канен от водещи, единствено за да го употребят като парцал, прокарвайки користните си манипулации, забърка името му в нескопосана мисловна верига.
  Тодоров, представян навсякъде като политолог, зачести да влиза от предаване в предаване още по времето на ГЕРБ, когато модно беше да се храчи по Меглена Кунева. Сега, когато Борисов и разни му там антикварни реформатори се търкат и с Кунева, положението е малко по-различно.
  Тодоров обаче е навързал конспиративно всеки, когото му посочат за разкостване. Като всеки ментално особен тип, той има блестящ поглед и подрежда умозренията си гладко в такива аналитични вакханалии, че „руското направление” в ДАНС и лично Иван Драшков трябва да си посипе главата с пепел и да го вземе там, където му е мястото – да пише секретни „справки” и „доклади” срещу всеки „лош”, неудобен враг на „правилните сили”.Между другото с приятелката си Весела, неосъщественият контраразузнавач в „руското направление” на спецслужбите Антон Тодоров, взимат по 60 лева за хороскоп."

  Вече не ми се участва в дискусия "за" или "против" Костов, по интересно ми е защо Дневник дава трибуна на "любимия автор на ПИК", Кулезич и вся осталная сволоч. Нови ветрове ли духат?

 42. 42 Профил на meleager
  meleager
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Отличен текст. Благодаря.

 43. 43 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  [quote#18:"Росен (Путлер капут)"]Не поиска никой Нефтохима, ако си спомняш, но срока от 1 година си течеше. [/quote]
  Айде пак в кръг. Не поискаха западняците Нефтохима но с руснаците бяха готови да работят, за кой ли път го дъвчем. Това е като закона за досиетата, можеш ТАКА да го направиш че да не мине през КС. А може и така да се направи че да мине. Не вярвам че е имало западни фирми които ще се откажат да вземат предприятие което им се дава за $1.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 44. 44 Профил на orbbb
  orbbb
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Дали да не се поинтересуваме първо, кой е авторът на трилогията?

 45. 45 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 795 Неутрално

  До коментар [#40] от "Чичи (Ice Man's fan)":
  Явно, теб не те е спасявал. Щото си неспасяем!

 46. 46 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 777 Неутрално

  До коментар [#45] от "yorddj":
  Не. Непасяем съм.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 47. 47 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 777 Неутрално

  До коментар [#45] от "yorddj":
  Не. Непасяем съм.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 48. 48 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 541 Любопитно

  Ха, защо го наричате "приватизация"? Това си е РАЗГРАБВАНЕ на вече източени и обезкървени активи от комунягите...нищо друго!

 49. 49 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  [quote#21:"stupid_american"]извади ли човек пари, не е ли в затвора... трудно може нещо да се направи. [/quote]
  Говориш пълни глупости. Проверява се произхода на парите, елементарно е. Отделно че можеше и задължително беше да искат предварителен дългогодишен опит в съответната област, да са фирми с доказан международен авторитет и много подобни критерии.

  Аз ясно го казах, доказани международни фирми с ИМЕ. Не международни мафиоти с препрани пари, ДС кадри и дребна местна партийна номенклатура.

  Костов РАЗДАДЕ собствеността на България, не да я приватизира. И я раздаде на мафиоти, дори Луканов нямаше да го направи по-добре от него. Отричате очевАдното, просто погледнете КОИ са сега едрите собственици в България и истината ще ви избоде очите.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 50. 50 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 384 Неутрално

  До коментар [#25] от "Росен (Путлер капут)":
  "Фактите са убийци на истината"(Сервантес)

 51. 51 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7836 Неутрално

  Винаги съм се чудила,защо Антон Тодоров мрази толкова много И.Костов и плюе най вече него,единствения ,който направи реформи и знаеше как,а с половин уста всички останали,които съсипаха България.

 52. 52 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  До коментар [#34] от "stupid_american":

  '''...Или може би това е било тайното желание на ГРУ ... '' Или идеалната маскировка за имитиране на прозападни стремежи ?

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 53. 53 Профил на _imir
  _imir
  Рейтинг: 550 Весело

  До коментар [#2] от "12345":

  Много искаш.
  Все едно ЦРУ да издаде спомените на Сноудън.

 54. 54 Профил на _imir
  _imir
  Рейтинг: 550 Неутрално

  [quote#17:"Fred"]Въпросът е на КОЙ Костов е давал предприятията. Да беше ги продавал за по $1 но на водещи западни фирми, да дойдат те тук с технологиите си и организацията на производство дума нямаше да кажа. Вместо това те попаднаха в ръцете на назначени капиталисти и отърване от тях вече няма.
  [/quote]

  +++
  За това става дума, но е неудобно за много хора.

 55. 55 Профил на Питащият
  Питащият
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Имате една крава болна и хърбава ,която не дава мляко .Колко струва ? Струва колкото и струват кокалите , но ако я излекувате и заглади косъма , струва според млякото което дава . Иван Костов, великият кормчия на дебилите , просто продаде кравата на килограм, отърва се от нея по най-лесният начин, като я подари на тези ,които я бяха доили и вкарали държавата във фалит. Иванчо, великият мислител и политик не пожела да се конфронтира със задкулисието , с ДС-тата , с мафията ,отговорна за фалита . Дали е страхливец не знам , но има ли подлец, който да не е страхливец и предател. Той и ОДС предадоха желанието на хората за справедливост, лустрация, демокрация и угоиха #Кой ? Знаете кой . Сега ви управлява .

  Обичам да питам
 56. 56 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Едно нещо струва толкова,колкото се продаде. Всичко останало което е написал този са само интерпретации и упражнения на тема ...Учудвам се как медия като Дневник се занимава с този писквил

 57. 57 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#7:"BG Stability"]Трябваше да се направи, направи се! Ако ДС не бяха активирали мадридския мошеник, днес на тази Територия може би щеше да има Държава, управлявана от държавници, а не географска област, завладяна от мутромилиционери. Не ли? [/quote]
  Да, точно така щеше да бъде.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 58. 58 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 449 Неутрално

  [quote#51:"Роси"]Винаги съм се чудила,защо Антон Тодоров мрази толкова много И.Костов и плюе най вече него,[/quote]
  Няма нищо чудно защо го плюе.За пари го прави естествено. Нима някой вярва,че го прави от морални подбуди?Смешник е тоя,но пред това ниско образовано население такива виреят

 59. 59 Профил на filip2
  filip2
  Рейтинг: 290 Неутрално

  До коментар [#10] от "pipon":

  Верно си пипон! Когато Костов дойде на власт доларът беше 3000 лв, а след деноминацията стана примерно 3 лв. Тия заеми дето ги говориш бяха вземани между 90 и 96 година от едни близки до червените бизнесмени. Те затова предизвикаха и кризата от есента на 96 и зимата на 97. Нищо де, Костов е виновен!

 60. 60 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1899 Неутрално

  "Когато през есента на 2012 г. Р. Плевнелиев каза горните думи по време на интервю за австрийския вестник “Дер Щандарт", той едва ли е взел предвид факта, че не съществува нито един анализ, който на основата на международно призната методика за оценка да доказва, че акциите на силно губещи държавни предприятия са стрували 30 млрд. евро. "

  Защо му е да го взима под внимание?
  Плевнелиев е само един “plug-in”!
  И Борисов смело преценяваше действията на правителството на СДС(мисля че така е по-коректно да се каже), докато на първата си пресконференция като кмет си призна образно, че “очаква някой да му пее, докато за него остава само да му залепва банкноти на челото”
  Всъщност, той това си прави и до днес...

  I Want To Believe
 61. 61 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  Костов е жертва на кремъл. Като сидероглу. Сплашени.

  Но следващото поколение не сме така.

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 62. 62 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  До коментар [#43] от "Fred":

  И с дълговете. Така си отиде Нефтохима.
  Не беше без пари. Вече каква далавера е завъртяна впоследствие никой не знае, но и не е дело на Костов.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 63. 63 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  До коментар [#61] от "evlampi":

  Жертва е Костов, доколкото докараха Крадливият от Мадрид и така спряха възхода на България.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 64. 64 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  До коментар [#60] от "2.50":


  [quote#60:"2.50"]Защо му е да го взима под внимание? [/quote]
  Много просто. За да не говори глупости.
  Не знае Плевнелиев кое как е било, защото тогава го е нямало тук за да види със собствените си очи.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 65. 65 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  До коментар [#59] от "filip2":


  [quote#59:"filip2"]примерно 3 лв.[/quote]
  Още на хилядите падна на 1 800 лева и впоследствие 1,80 лева за долар. Колкото е и сега.
  [quote#59:"filip2"]Те затова предизвикаха и кризата от есента на 96 и зимата на 97[/quote]
  Точно. Така обраха комуноидите и последните спестявания на хората. Тия, които прибраха по някой лев от лихвоточките или как се казваше от вноски за жилища. И не само. Тогава българинът беше остърган напълно.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 66. 66 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  До коментар [#33] от "Чичи (Ice Man's fan)":


  [quote#33:"Чичи (Ice Man's fan)"]Не приемам, че това е най-добрият български премиер. [/quote]
  Не приемаш безспорната истина очевидно.

  В такъв случай си лесен.
  Дай ми пример за по-добър премиер от Костов и стискаме ръце.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 67. 67 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  До коментар [#63] от "Росен (Путлер капут)":

  За после имам предвид. Не подценявай чебурашаните. Мене са ме контактвали и на първо четене са много учтиви.

  Разбира се с идиот като мене просто с учтива игра не става. Но Костов и сидероглу и оня там къв беше - нагъзачкоф, са соц-деца и с хващане под лакътя и пура е лесно такива да оплезят език по посока на зле прикрития руски господар

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 68. 68 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  До коментар [#30] от "Радко":


  [quote#30:"Радко"]Проследете всичките му актове и решения и ефектите от тях върху политиката и икономиката на България . [/quote]
  Не пусна руснаците над България на път за Косово.
  Това, ако не стига има и други примери.
  На ГРУ агент не е, но не е и на ЦРУ, щото на тях пък не им позволи да вкарат тук 200 000 албанеца. За 17 години сещаш се колко щяха да станат....към този момент.

  Може да опитаме с МОСАД .
  Че е техен.
  Когато нечия вина не може да се докаже винаги може да се прехвърли на гърба на евреите. Те не говорят в своя защита никога.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 69. 69 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  До коментар [#67] от "evlampi":

  За после в какъв смисъл?
  Иначе руснаците са точно толкова коварни, да.
  Затова и Нефтохима замина при тях. Освен, че нямаше избор подозирам, че са го метнали по твоя начин с
  [quote#67:"evlampi"]хващане под лакътя и пура е лесно[/quote]

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 70. 70 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  До коментар [#26] от "Tademan":

  Завистта е лошо качество.
  Ако си минавал покрай къщата на Костови щеше да знаеш, че е от най-дребните на улицата.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 71. 71 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  До коментар [#24] от "Bramasole":


  [quote#24:"Bramasole"]продадените за $ 1 дружества, а не се коментира, че този долар "върви" заедно с огромните задължения, която дружествата са имали. [/quote]
  Защото е удобно да се пропуска този факт.
  Пропускането му преобръща нещата с продажбите. Принудителни продажби впрочем.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 72. 72 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  До коментар [#69] от "Росен (Путлер капут)":

  Костов пееше в хора на превратаджиите по време на кремълски преврат едно.

  Съжалявам, че тука почваме да се разминаваме идейно

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 73. 73 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 691 Неутрално

  До коментар [#19] от "satirsatir":

  Изненадвам се че изобщо са го допуснали. Благодаря за линка! Този разследващ журналист е невероятно убедителен. Гледах го в Тубата и ми направи впечатление че към всичките си разследвания и изнесени факти е добавил библиографии. Сам казва, че няма нещо от това което е написал, което да не може да бъде доказано от архивните документи.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 74. 74 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  До коментар [#9] от "florencia":


  [quote#9:"florencia"]в момента спешно се нуждаем от лидер точно като г-н Иван Костов !!! колко е жалко ,че като него личности в БГ се броят на пръсти..[/quote]
  Така е.

  "Драмата" е, че Костов е в отлично здраве и МОЖЕ още веднъж да извади България от калта, но матрияла е кофти.
  Обича да го мъчат.
  В главите на повечето хора е спомена, че съдиха Костов, но не присъства спомена ЗАЩО не можаха да го осъдят.
  Хората помнят, че Нефтохима бе купен от руснаците, но не помнят, че друг пациент НЯМАШЕ, а трябваше да се ПРОДАВА до една година всичко.
  Хората не помнят, че заради хора като бисеров и ментата тогава в ОДС, Костов създаде ДСБ.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 75. 75 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  [quote#62:"Росен (Путлер капут)"]И с дълговете. Така си отиде Нефтохима.
  Не беше без пари. [/quote]
  Нали се разбрахме, че не става дума за парите. А за нещо много по-важно, в ръцете на КОЙ отиде собствеността на България, за бъдещето и. Защото именно това определя бъдещето на една страна, в чии ръце е собствеността.

  Да приемем, че всеки цент от тези $2 млрд ли бяха от приватизацията е справедливо оценен. И какво от това? За $2 млрд продадохме бъдещето си, дадохме България в ръцете на мафиоти от които не знам как ще се отървем. Ако стане ще е битка която ще отнеме цяло поколение.

  Че те тези крадат и одират от гърбът ни по $2 млрд ЕЖЕГОДНО! Връщат си направените разходи само за 1-2 години, останалите 20 години им са чиста печалба! По-хубаво да бяхме ги подарявали тези предприятия но тази мафия да не беше ни яхнала, само за няколко години щяхме да си избием подаръка. Сравнете разликата в жизненото равнище на бившите страни от соц.лагера и нашето и ще ви стане ясно колко ни струва "приватизацията" на Костов. Ежегодно.

  А Антон Тодоров е в типичният си стил. Страшно ми напомня едни бюрократи от социализма които също така скучно дуднеха и заливаха с хиляди цифри и подробности /главно биографични/ на кого какъв бил баща му и майка му, че и родът им.

  И никакъв опит да се намери и оцени главното. Ровене в мръсните чаршафи, в това се е специализирал. Гледа с лупа всяко петънце и изпитва удоволствие от разглеждането. Не да вдигне нос и види кой и защо ги е омацал.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 76. 76 Профил на Tademan
  Tademan
  Рейтинг: 801 Неутрално

  До коментар [#70] от "Росен (Путлер капут)":

  Само дето улицата на завоя е прекъсната и не може да се минава. Такива примери в София - поне 200.
  И алчността е лошо качество!!!

 77. 77 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1013 Любопитно

  До коментар [#68] от "Росен (Путлер капут)":
  ''....Че е техен...'' Роска , става на въпрос за досиетата които са отишли директно в Масква . Има такива . Дори наш"те ДС-ари не са знаели за тях , че са вербувани от Магучая .Всичките ми съмнения наистина по косвени сведения . Да изброените от теб ''постижения '' на черния рицар са факт , дори има и още , но замислял ли си се дали това не е маневра за отвличане на вниманието на западните ни съюзници и представянето на Костов в положението ''... аз съм с вас '' , а всъщност е комунист до мозъка на костите си и изпълнява заповедите на Россия . За съжаление мога само да гадая и да изразявам съмненията си . Това е . По-здрави.

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 78. 78 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  До коментар [#55] от "Питащият":
  ''....Сега ви управлява''++++++++++++++++++++ По-здрави.

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 79. 79 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 777 Любопитно

  До коментар [#66] от "Росен (Путлер капут)":
  Давам.
  Макар че знаеш какво ще напиша, точно в подобен спор.
  За мен и за поне твърдо милион българи, Борисов е най-успешният премиер. За това управлява и втори мандат. Щеше да му е и трети, защото практически въпреки Костинброд, пак спечели изборите и то след един уж много лош мандат според вас, поддръжниците на ДСБ, но правилно не пожела.
  И сега да има избори, пак ще ги спечели, и пак ако иска може да е премиер. Има много недостатъци и далеч не е този премиер, който си мечтая да видя на кормилото на държавата.
  Но нямам време да чакам поредният месия. Борисов е доказал, че наред с недостатъците си, има необходимите лидерски и управленски качества, които му позволяват да бъде толкова успешен, колкото е. Интересува го и държи на България повече от всеки друг премиер преди него. Не ни продава за жълти стотинки и се опитва да извлече ползи за държавата от позициите в международен план, които си е извоювал сам, по неговият си начин. Не ме вълнува как точно, важен е резултатът. Щом може да си ги привиква да му идват на крака тук, значи има начин. Длъжник ни е по линията "КОЙ". Но както съм казвал в подобни случаи - това не е негов кредит, а трудно се плува в сярна киселина.
  Опитай да си представиш днес Костов на мястото на Борисов и как влиза в двубой с "КОЙ"? Ама не със смешният Пеевски, нали?

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 80. 80 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  До коментар [#79] от "Чичи (Ice Man's fan)":
  ''......Опитай да си представиш...''++++++++++++Е неам такава фантазия . Чудесно и честно . По-здрави .


  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 81. 81 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  До коментар [#72] от "evlampi":

  Аха, преврат едно.
  [quote#72:"evlampi"]Съжалявам, че тука почваме да се разминаваме идейно[/quote]
  Напротив, идеално е, защото единодушие по всички въпроси имат само комуноидите. За нас е нормално и даже задължително да се разминаваме в детайлите...и не само в детайлите.
  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 82. 82 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  До коментар [#79] от "Чичи (Ice Man's fan)":


  [quote#79:"Чичи (Ice Man's fan)"]Макар че знаеш какво ще напиша, точно в подобен спор. [/quote]
  Не, не знаех и истината е, че смятах, че съм те притиснал ъгъла .
  Очевидно не съм.
  Особено е. Аз гласувах за ГЕРБ, защото червената кукувица е в РБ и съвестта не ми даде да пусна глас за тях, а същата не ми даде и да НЕ гласувам.
  За момента, знаейки близката ни история ББ няма алтернатива наистина и освен това хвърли зад борда бсп/дпс-оод, което е супер.
  [quote#79:"Чичи (Ice Man's fan)"]Костинброд[/quote]
  За това цацаров трябва да търка нарове при тези, които е осъдил, но правораздавателната ни система е...а бе за мъртвите или добро или нищо, значи нищо за нея.
  [quote#79:"Чичи (Ice Man's fan)"]Длъжник ни е по линията "КОЙ". [/quote]
  В тази посока и Костов ни остави неинформирани.
  Не е лесно, но бат Бойко по няма оправдание от Костов си мисля.
  [quote#79:"Чичи (Ice Man's fan)"]Опитай да си представиш днес Костов на мястото на Борисов и как влиза в двубой с "КОЙ"? [/quote]
  Опитах. Печели битката Костов, но това едва ли те изненадва.
  Факта, че мисля така става въпрос.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 83. 83 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  До коментар [#77] от "Радко":


  [quote#77:"Радко"]но замислял ли си се дали това не е маневра за отвличане на вниманието на западните ни съюзници и представянето на Костов в положението[/quote]
  Не приятелю, не мисля.
  Не мисля, защото точно Костов направи задължително влизането ни в ЕС и НАТО.
  Вече чувам нахални "напомняния", че това било сделано от Крадливия от Мадрид, а за ЕС от сергея и дъртата вещица.
  Само, заради това е съвсем сигурно, че Костов е невинен.
  Ако беше московски "гадняр" (думата е друга, но трият) за него щеше да е добре България да НЕ е в ЕС и НАТО.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 84. 84 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  До коментар [#83] от "Росен (Путлер капут)":

  Оххх , незнам вече . Да видим , времето ще покаже . Нещо мнооо объркано стааа .По-здрави.

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 85. 85 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  До коментар [#84] от "Радко":

  Объркано меко казано.
  Може би, ако не беше кризата от 2009-та (за нас) щяхме да мислим различно.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 86. 86 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 777 Весело

  До коментар [#82] от "Росен (Путлер капут)":
  Е, благодаря за този пространен отговор!

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 87. 87 Профил на Hafen der Wahrheit
  Hafen der Wahrheit
  Рейтинг: 328 Неутрално

  [quote#16:"Росен (Путлер капут)"]Костов пазари БТК за два милиарда, Крадливият от Мадрид я "продаде" за триста милиона.[/quote]

  Росен, без да съм запоснат в подробности с приватизационните сделки на Костов, логично е измежду много неизгодни за България да се намерят и две три такива. Но всеизвестен факт е, че Костов е един компроментиран лидер, най- малкото от гледна точка на идеологията с която е бил "закърмен". На България и трябват, нови "чисти" личности необременени от комунистическото минало. Аз за това казах, че ако Радан Кънев иска да има развитие, трябва окончателно да "скъса" с Костов.

  Да направиш добро е толкова лесно- просто се усмихни!
 88. 88 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 488 Неутрално

  И най-великият и най-умният да е Костов, преференциалната лихва в КТБ и близките приятелства с Вальо Златев и Цецо Мустака, че и добрите думи за свинята Пеефски много нагарчат май...

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 89. 89 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 488 Весело

  До коментар [#82] от "Росен (Путлер капут)":

  Да, така е, всички които сега хвалят Костов, навремето първата им работа беше да гласуват за царя от КГБ и след това за бодигарда на царя от КГБ....

  Ама нейсе

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 90. 90 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3861 Неутрално

  Антон Тодоров ми прилича като поведение на Георги Жеков. И двамата изразяват безкомпромисни антикомунистически позиции, но по такъв начин ,че в крайна сметка обслужват посткомунистическата мафия в България. Затова им се дава щедро телевизионно време за коментари , а на Жеков една ченгесарска телевизия му даде дори да води предаване. Не зная защо го правят, дали от глупост или от нещо друго , но главната им задача и на двамата е да громят и разобличават политици и дейци от десни партии като се ровят в техни биографии, досиета и документи и стигат до извода ,че всички са маскари. Един свестен човек не е останал в България. Точно това искат да внушат кукловодите на прехода. Появи ли се някой смелчага , който да работи против комунистическата мафия ,появяват се тези дамата и почват да вършат работата на комунистическата пропаганда ,такъв бил , онакъв бил, родата му каква била , въобще да доказват , че не му е чист косъма. Не зная дали те не са "полезни идиоти" , но със своята дейност помагат числото на "полезните идиоти" в България да се увеличава. В резултат на което България се управлява от недоразумения като това от Мадрид, Станишев и Борисов.

 91. 91 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 594 Весело

  До коментар [#4] от "majorman":

  Да, на съвеЦки жребец!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK