Патриотичният фронт отчете тежкото състояние на икономиката като минус на управлението

Патриотичният фронт отчете тежкото състояние на икономиката като минус на управлението

© Анелия НиколоваВъпреки "вещите" прогнози на мастити политически анализатори, че съставеният от осем партии и коалиции парламент ще оцелее само няколко месеца, България имаше една година на относителна стабилност и развитие. Това се дължи на приложения нестандартен, нехарактерен модел на политическо управление, заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов в декларация за приоритетите за новия политически сезон.


От Патриотичния фронт определиха като един от минусите на сегашното управление тежкото състояние на българската икономика. Формално постигнатият и рекламиран ръст не е достатъчен, нито показва трайна тенденция за самостоятелно, независимо от европейските фондове развитие, каза Симеонов.


Той посочи, че липсва необходимото разбиране, че стабилна икономика и създаване на нови трайни работни места може да има не в резултат на европейски фондове и илюзорни чужди инвеститори, а само когато бъдат облекчени тежките административни ограничения върху дейността на дребния и средния бизнес.
По думите му Патриотичният фронт не пожелал да заеме властови позиции, за да покаже, че политиката не се изразява с властта. "Тя е преди всичко дълг и служба на националните интереси. Този нов модел осигури година на стабилност за нашата родина, година, в която всички съседни държави преживяха тежки правителствени сътресения, обществени вълнения, фалити и нестабилност", допълни Симеонов.


Според него въпреки тежкото наследство България е успяла да излезе от кризата с КТБ и към момента е налице банкова и финансова стабилност. "Без изтегляне на допълнителни кредити, а само с предоговаряне, финансовото положение е стабилизирано и в бюджета постъпиха над 2 млрд. лева приходи според очакваното планиране. Възстановени бяха постъпленията по редица спрени европейски държави, което нареди България в челните места по оползотворяването на европейски средства", каза още Симеонов.


"Когато в първия ден на работата на това Народно събрание поставихме за цел завършване на защитните съоръжения на границата с Турция, бяхме определени от някои като ксенофоби. Благодарение на оградата и твърдата си политика сега България се радва на най-малък мигрантски поток в сравнение с останалите европейски държави, в това число и нечленуващите в ЕС наши съседи", отчете още Симеонов.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK