Борисов във ВСС: Най-чистосърдечно ви казвам, нямам отношение към записите "Яневагейт" (хронология)

Бойко Борисов отиде на заседание във ВСС

© Анелия Николова

Бойко Борисов отиде на заседание във ВССПремиерът Бойко Борисов пристигна във Висшия съдебен съвет (ВСС) малко преди 14 ч., след като председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов прочете пред членовете на съвета есемес, получен от Борисов.


"Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записа на двете каки. Не го приехме."
След като Панов изчете съобщението, членовете на съвета излязоха в почивка. Вероятно става дума за препратен есемес от някой от съвета, който уведомява премиера "на живо" за случващото се. 


Днешното си първо заседание членовете на съвета започнаха с обсъждане на предложението на етичната комисия за прекратяване на проверката по записите между бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева, Румяна Ченалова и неизвестен мъж.
Борисов пристигна по собствено желание и заяви пред членовете на ВСС, че е дошъл "заради желанието ви да се занимавате с политика". Той потвърди, че е изпратил есемеса на Панов, но не каза от кого е получил информацията от заседанието. По думите му това няма значение. При влизането му в залата всички членове на съвета станаха на крака. В крайна сметка минути след като той си тръгна от ВСС, с мнозинство от 13 гласа, проверката по "Яневагейт" беше прекратена.


"Дневник" следи в реално време изявлението на Борисов пред ВСС и реакциите на членовете на съвета.


14:43 ч. Минути след като Борисов напусна ВСС, членовете на съвета прекратиха проверката по "Яневагейт". Против предложението на комисията са били само трима, четирима са се въздържали, останалите са били "за". След края на заседанието пред журналистите слезе членът на съвета Юлиана Колева, която обясни, че премиерът е казал, че есемесът е получен от трето лице, което не е член на Висшия съдебен съвет.


Бившият правосъден министър Христо Иванов написа във Фейсбук: "Това не е скандал. Това е конституционна криза.

© Надежда Чипева

Бившият правосъден министър Христо Иванов написа във Фейсбук: "Това не е скандал. Това е конституционна криза.


14:36 ч. Борисов си тръгна от ВСС с думите: "Ако има нещо, Лозан Панов да ме извини. Продължаваме да работим." След това той не се спря за коментар пред журналистите. А само се пошегува с тях, че не са били пуснати в заседателната зала (бел. ред. - заседанията на ВСС се наблюдават от медиите на монитори).


14:46 ч. Милка Итова, която преди време каза, че на Борисов сигурно не му е било приятно да направи правителство, благодари на премиера и оцени решението му  да дойде в съвета като "много достойно".


14:30 ч. Думата отново взе Борисов, който повтори, че иска да промени конституцията, но заедно с реформаторския блок нямат необходимите гласове за това. "Мислих, че ме викате за някакъв гейт, а ме питате защо не сме променили конституцията? Исках да я променя, но Радан реши, че ще си прави нов проект. И за да стане президент, затова не стана", коментира Борисов.


14:25 ч. Думата взе членът на ВСС Незабравка Стоева, която заяви: "Вие сякаш сте дошли от друга държава и не ходите по земята." Попитана от премиера дали говори за него, членовете на съвета избухнаха в смях. Незабравка Стоева уточни, че е имала предвид Лозан Панов.


Смс-ът, получен от телефона на Борисов. Премиерът така и каза от кой е получил на живо информация от заседанието на съвета

© Дневник

Смс-ът, получен от телефона на Борисов. Премиерът така и каза от кой е получил на живо информация от заседанието на съвета


14:15 ч. Думата взе председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов, който заяви, че се е обадил на Борисов, за да му каже, че е получил съобщението му. Попита го защо е изпратил есемеса, защо точно по време на дебата за "Яневагейт", защо си мисли, че се прави политика и кой точно я прави. Борисов не отговори.


"Съдебната власт трябва да има много повече подкрепа от изпълнителната", заяви Панов. По думите му точката за проверката по "Яневагейт" е била вкарана мимоходом в дневния ред. Това изявление получи остра реакция от страна на някои от членовете на съвета. Чуха се възгласи "оляхте се".


14:12 ч. Премиерът се похвали с "максимално добри институционални отношения" с ВСС и затова си бил позволил да пита членовете на съвета защо отново го викат. Той ги покани на заседание на Министерския съвет в сряда, за да ги пита за съдебната реформа.


14:10 ч. Много ви уважавам, но не се вкарвайте в политически игри. Най-чистосърдечно ви казвам, нямам отношение към записите, заяви още Борисов. 


Горе-долу по същото време във "Фейсбук" бившият правосъден министър Христо Иванов, който подаде оставка след отстъпката от т.нар. исторически компромис за конституцията, написа във фейсбук: "Това не е скандал. Това е конституционна криза. Докато ВСС и прокуратурата се опитват да замажат проверките по "Ченалова-Янева", днешният случай доказа напълно съдържанието на разговорите. В България разделението на властите и върховенството на правото се отменят с есемеси, дори не със закони като в Полша."


14:08 ч. Аз нямам претенции да съм съдия или прокурор. Само дето аз получавам докладите, вие трябва да направите реформата в съдебната система, не аз. Но съветите и докладите ги получаваме ние, заяви Борисов.


14:05 ч. "Всеки, който иска да се занимава с политика, да дойде оттатък на другия терен да ме бие на избори и да управлява."


14:02 ч. Борисов, който няколко пъти заяви, че не иска да коментира скандала "Яневагейт" заради обвинения, че се меси в съдебната система, заяви: Никога не съм си позволявал да казвам какво да правите, който ме познава знае, че нямам вайбър. Аз просто имам лош навик да приемам всеки, който е в някаква беда."


14:00 ч. "Дума давам, към Лозан Панов имам само уважение. Никога не съм се месил работата му. Само при една катастрофа, той се беше притеснил тогава", каза премиерът (бел. ред. - Борисов вероятно има предвид инцидента след като Панов бе номиниран за председател на ВКС, когато беше блъснат от кола).


13:55 ч. Аз нямам никакво желание да се меся във вашата работа. Не се явявам при вас, защото многократно и публично заявих, че нямам нищо общо с двете съдийки. Дори си позволих да ги нарека каки, което е малко обидно може би, започна Борисов. При влизането му в залата всички членове на Висшия съдебен съвет станаха на крака.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (220)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1521 Неутрално

  На днешната дата, преди 7 години, на един протест, който можеше да промени нещо, Боце изведнъж в качеството си на кмет издаде заповед да се прекрати протеста, което даде право на Миков да издаде заповед да ни изпопребият като кучета.

  Благодарим ви!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 2. 2 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 625 Неутрално

  [quote#0:"Статията"]но не каза от кого е получил информацията от заседанието. По думите му това няма значение.[/quote]
  Има, има значение, Боко, това е доказателство, че някой очаква инструкции и намеса!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 3. 3 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4122 Неутрално

  Явно положението е сериозно. Ще има инфаркти!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 4. 4 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 579 Неутрално

  Няма ли някой смелчага да му плесне два шамара зад врата като на Сидеров ? Нахалството му е прекалено.
  Г-н Борисов, заради вашето желание да се занимавате с политика, ние сме отишли......сещате се къде.

 5. 5 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 585 Неутрално

  "Борисов: Дойдох, заради желанието ви да се занимавате с политика"

  Шегаджия и Убавец

  И в морето ми е до колене .....................
 6. 6 Профил на superix
  superix
  Рейтинг: 8 Весело

  ХАахахахахаххаах, цирка е пълен :Д

 7. 7 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2566 Весело

  Бибиткодемокрацията в действие.Аз просто имам лош навик да приемам всеки, който е в някаква беда",сърцераздерателно и сълзливосополиво обясняние.

 8. 8 Профил на bgmusquetaire
  bgmusquetaire
  Рейтинг: 316 Неутрално

  По собствено желание и имициатива ли е дошъл, че нали са го уведомили..? Надали това събиране му е от особена важност, но като гледаме не става за "мачле"! Но, иначе, инстинктът му да помага е всеизвестен и реален!

 9. 9 Профил на sokrat41
  sokrat41
  Рейтинг: 273 Неутрално

  КОНТРАРЕЧ
  срещу
  съдия ЛОЗАН ПАНОВ
  В началото на своята реч, уважаеми съдия Панов, Вие твърдите, че с гласуването в Народното събрание на промените в Конституцията на Републиката "трябваше да започне връщането на властта в институциите, тоест разрушаването на статуквото."
  От Вашите думи, господин съдия Панов, категорично следва, че имплицитната предпоставка на твърдението Ви е Вашето информирано убеждение, съгласно което статуквото на нещата в България в момента се отъждествява с такова тяхно състояние, при което ВЛАСТТА в ДЪРЖАВАТА е ИЗЗЕТА от ръцете на ИНСТИТУЦИИТЕ и е узурпирана от някакви други, задкулисни, олигархични, а може би направо мафиотски сили.,
  Да, такова е Вашето информирано вътрешно убеждение, поради което Вие решавате да обясните и причините, които са довели държавата ни до изземване на властта от ръцете на легитимните институции.
  Сегашното статукво е налице затова, защото, както казва бившият американски Президент Рузвелт, „В политиката нищо не става случайно и ако нещо се е случило, значи така е било замислено”.
  Имало е, значи, ЗАМИСЪЛ и в българската вътрешна политика, който замисъл Вие идентифицирате със следната поредица от съждения и умозаключения:
  "Ако за четвърт век демократично съществуване, държавата и обществото ни бяха поставени под пълен олигархичен контрол, значи така е било замислено. Ако през това време 2 млн. българи напуснаха страната, сред които и голяма част от цвета на нацията, значи така е било замислено. Ако тези, които останаха не вярват, че съдебната система е справедлива, не вярват, че партии ги представляват, не вярват, че органите на реда ги защитават, не вярват, че данъците им работят за тях, не вярват на институциите, не вярват на медиите, значи така е било замислено. Ако гражданите не вярват на държавата и в това недоверие изключително благоприятно се развива статуквото, значи така е било замислено. Ако в едно отворено и свободно общество, за каквото ние се считаме на хартия, търсенето на истината го наричат преврат, значи така е било замислено. Ако само два дни преди това представителите на политическите сили спънаха конституционните промени, с което минираха съдебната реформа, значи така е било замислено."
  Уважаеми съдия Панов, нека най-напред безпристрастно да се замислим върху ИСТИННОСТТА на твърденията, които Вие изричате, за да формулирате с тях резултатите на онези злокобни политически ЗАМИСЛИ, които според Вас били осъществени на практика.
  Действително ли МИСЛИТЕ, съдия Панов, че в България властта е иззета от ръцете на законните държавни институции? Действително ли МИСЛИТЕ, съдия Панов, че " за четвърт век демократично съществуване държавата и обществото ни бяха поставени под пълен олигархичен контрол?"
  Ако Вие, уважаеми господин Панов, ДЕЙСТВИТЕЛНО МИСЛИТЕ, че това, което сте изрекли с думи, е адекватно
  на реалното, практическо, фактическо състояние на ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ в Републиката, то Вие, господин Панов, не трябва да пристъпвате не само в съдебна зала, но и около съдебна сграда.
  Вашето слово е изпълнено не просто с КВАЗИистинни констатации; Вашето слово експлицира, изкарва наяве драстичен дефицит на способност за безпристрастно мислене и обективна оценка на ситуацията в България.
  Ще завърша така:
  АКО Вашето слово е резултат на предварителен ЗАМИСЪЛ, то този Ваш замисъл, съдия Панов, е пълно отрицание на смисъла, който Президентът Рузвелт е вложил в изречението, от което сте решили да се възползувате. Защото Президентът Рузвелт, в пълна противоположност на Вас, е имал предвид, визирал е събития, които действително са се случили в политиката.
  А Вие, съдия Панов, изричате твърдения, които в никакъв случай не отговарят на критериите за истинност.
  Ами ако, съдия Панов, започнете да водите някакво съдебно производство с предварителен ЗАМИСЪЛ как да го завършите?
  Опазил ме Бог от съдия като Вас, господин Панов!

 10. 10 Профил на stef
  stef
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Да се чуди човек да се смее ли... да плаче ли...

  Stef
 11. 11 Профил на ramm_stein
  ramm_stein
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#1] от "Darth Plagueis":

  Помня го много добре и аз бях там.

 12. 12 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1872 Весело

  хехе, ся лайф ше опрасква Митко или що?

 13. 13 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 625 Неутрално

  [quote#0:"Статията"]Всеки, който иска да се занимава с политика да дойде оттатък на другия терен да ме бие на избори и да управлява[/quote]
  Доказателство за нарцисизма на един ритнитопковец.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 14. 14 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1743 Неутрално

  Както се очакваше - Баце завъртя плочата с евъргрийна „Атакуват ме, мамо политически. Дестабилизират ми правителството”.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 15. 15 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1521 Неутрално

  До коментар [#11] от "ramm_stein":

  Всички го помним. Родната полиция да те бие, за да запази мутри, си е нещо трудно забравящо се.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 16. 16 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1568 Неутрално

  До коментар [#9] от "sokrat41":

  +++++++++++
  Адмирации!

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  Борисов трябва да подаде оставка след днешните смс, от които става съвсем ясно, че във ВСС има хора, които са му подчинени.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 19. 19 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 308 Неутрално
 20. 20 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1872 Весело

  "Затова ви викам да дойдете в Министерски съвет в сряда да ви питам за съдебната реформа."

  мачкай Боце... направо ги закарай ги в парламента да прегласуват конституционните поправки дето твоите хубостници ги пос_ха!

 21. 21 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 308 Неутрално

  До коментар [#18] от "soave":


  [quote#18:"soave"]Борисов трябва да подаде оставка[/quote]

  Много ви се иска, ама няма... измислица след измислица... и така цял живот комунист

 22. 22 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2795 Неутрално

  На политическия терен не можеш да се биеш ,защото лъжеш на изборите.Можеш само на мутренския.

 23. 23 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 418 Весело

  Баце, да те бие някой на терена на политиката означава да бие ДС и червената олигархия. Това е все едно един отбор да излезе на чужд терен, сред озверели домакински фенове и 5 купени съдии от противника. Не, че е невъзможно, но е адски трудно.

 24. 24 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1793 Неутрално

  Срам, срам, срам

  Обичам да грухтя и плюскам.
 25. 25 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1872 Весело

  Не, смених си мнението! По-добре да ги изкара на местни избори да видят лесно ли се мачка таралеж с ду_е

 26. 26 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Най-чистосърдечно ви казвам, нямам отношение към каквото и да е в държавата.

 27. 27 Профил на veselakoleda
  veselakoleda
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Нямам думи, това е нечовешко. Боко по- добре да не беше ходил, че само съжаление предизвиква с неговите, до болка познати, мантри. Но факт е, че нещо се случва...Дали наистина модела Кой се пропуква благодарение на хора като Радан и Лозан? Честните хора могат да променят, лъжа е приказката българска любима " Една птичка пролет не прави", напротив прави!

 28. 28 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 418 Весело

  Пърхащите репортерки да настояват до получаване на отговори на следните 2 въпроса:
  1) Кой го информира по време на заседанието на ВСС?
  2 Кой го изпрати да замаже гафа с препратения смс?

 29. 29 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 759 Неутрално

  "Думата взе председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов, който заяви, че се е обадил на Борисов, за да му каже, че е получил съобщението му. Попита го защо е изпратил есемеса, защо точно по време на дебата за "Яневагейт" защо си мисли, че се прави политика и кой точно я прави. Борисов не отговори."

  Е това казва всичко.....

  The best way to predict the future is to invent it.
 30. 30 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1521 Неутрално

  "вие трябва да направите реформата в съдебната система, не аз"
  Бухахахахаххаха

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 31. 31 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1291 Весело

  Най-чистосърдечно ви КАЗВАМ, нямам отношение към записите "Яневагейт"..
  ................
  Хахахахааааа.....
  .Ами така КАЗВА всеки , почти, изправен пред СЪД - КРИМИНАЛЕН !! - че няма НИЩО ОБЩО с престъплението , за което го съдят :))

  BIG AL
 32. 32 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2629 Неутрално

  Много се обърках и разстроих...! Кой, всъщност трябвало да направи съдебната реформа? И защо депутати от ГЕРБ се отметнаха от подписите си?! Бате Бойко, да ги пробутва тия, в ОФ клубовете на ГЕРБ!
  Колкото до доклада... Ще си го получи, м-да! И най-голямата вина носи Бойко Борисов! Което не значи, носене на отговорност! После ще слушаме, дълго и напоително, кой бил виновен...! И как трябва да се запази стабилността!

  Бивш tww09306483.
 33. 33 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 470 Весело

  "Затова ви викам да дойдете в Министерски съвет в сряда да ви питам за съдебната реформа."

  Смех! ББ дрънка върховни глупости Не е подготвен за ситуацията Опитал се е да страхува Лозан Панов с тоя СМС, изобщо не е очаквал Панов да направи действията му достояние на всички

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 34. 34 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 421 Неутрално
 35. 35 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Значи не е имало опраскване...
  демек...

 36. 36 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1568 Весело

  "Попита го защо е изпратил есемеса, защо точно по време на дебата за "Яневагейт" защо си мисли, че се прави политика и кой точно я прави. Борисов не отговори."

  Ама почакайте, де. Със сигурност ще отговори. Просто го чака да завърши.
  Даже в момента Канал 3 излъчват пряко.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 37. 37 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2566 Весело

  [quote#9:"sokrat41"]КОНТРАРЕЧ [/quote]Ти от младежкото ДС към ГЕРБ ли си или от младежкото ГЕРБ към ДС.Всеки ден ни правят на маймуни. Ние сме повече от организирана престъпна група. Това изплака през Фрог нюз магистрат, който се е занимавал със знакови дела. Умишлено не споменаваме името му, тъй като срещу него се води активна кампания от членове на ВСС и хора, близки до модела #КОЙ.

  За мен ще бъде чест този ВСС да ме уволни. Не искам да ме наказва, а да ме уволни. Това ще е доказателство, че съм направил всичко, което е по силите ми, за да се противопоставя на мафиотския модел. Няма ден, в който срещу някой колега да не се образува дисциплинарно производство за щяло и нещяло. По-страшно и от времето на Бай Тошо. А си казал нещо срещу главния прокурор Сотир Цацаров и хората му, а са те подгонили. Всичко се знае и се носи нагоре. Слухти се, докладва се. Имаме чувството, че службите са навсякъде. Не се издържа, каза юристът. Дори и най-близкия до #КОЙ отдел "Първи" в Столичното следствие взе да се пропуква. Хората там взеха да ги карат такива неща да правят, че самите те започнаха да се страхуват. „Килърите” пасти да ядат в сравнение с това, което ни се възлага да правим. Вижте дали всичко не се носи на Пепи Еврото /бивш шеф на Столичното следствие/. Вече нищо не граничи с човешкото. Никой в държавата не в състояние да се пребори с тази мафия. Права е Владимира Янева, всичко, което казва в разговора си с Ченалова е точно така, заключи той."Това се усеща от хората.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 514 Неутрално

  ВСС на България е зависим от политиците и гл.прокурор!
  От 22 членове на ВСС, 11 се избират от Парламента и 5 от Прокуратурата!

 40. 40 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 421 Неутрално

  [quote#17:"BIG AL"]Селски дребен хитрец !!! [/quote]
  Бай Ганьо на власт!

 41. 41 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1291 Весело

  Рапониии, я веднага да уволниш Лозан !!
  Айде , де ,,
  Този още не знае , КОЯ мутра управлява държавата ..
  Не е чувал за ИПОН и СИК !!
  Хахахахааааааа...)

  BIG AL
 42. 42 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2964 Неутрално

  "Мислих, че ме викате за някакъв гейт, а ме питате защо не сме променили Конституцията?. Исках да я променя, но Радан реши, че ще си прави нов проект. И за да стане президент, затова не стана"
  ..................
  Бу-ха-ха-ха, демагог.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 43. 43 Профил на krummen Spiegel
  krummen Spiegel
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Ако обичате повече не се присмивайте на Баце! Освен, че е чел "Винету" е гледал"От местопрестъплението Маями" и "Непобедимите". Ама как само набръжки цъфна във ВСС.

 44. 44 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1872 Весело

  " Исках да я променя, но Радан реши, че ще си прави нов проект. И за да стане президент, затова не стана", коментира Борисов."

  хахаха, Москоооов, къде е Москов с хаповете

 45. 45 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 470 Неутрално

  "Думата взе членът на ВСС Незабравка Стоева, която заяви: "Вие сякаш сте дошли от друга държава и не ходите по земята". Попитана от премиера дали говори за него, членовете на съвета избухнана в смях."

  От толкова смеене, да не вземе някой член на ВСС да гушне букетчето преждевременно, "по непредпазливост"...

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 46. 46 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 575 Неутрално

  За съжаление нямаме армия , а генералите спят...

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 47. 47 Профил на old school
  old school
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Това, че някой член от ВСС докладва на министър-председателя е подчинение на съдебната власт на изпълнителната. Това ако не е намеса на политиката в съдебната система!! Този, който е изпратил смс трябва веднага да напусне ВСС. Борисов много се изложи вече.

 48. 48 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1743 Неутрално

  От прочетеното дотук разбрах, че Баце има огромен проблем със схващането и разбирането на концепцията за разделението на властите.
  А това е и огромен проблем за населяващите понастоящем Територията.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 49. 49 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 759 Неутрално

  Обяснението май е доста просто: Боко има къртица във ВСС и е препратил sms от къртицата към Лозан Панов - демек "Трай си".

  Ама Панов не си трая

  The best way to predict the future is to invent it.
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1521 Неутрално

  "Исках да я променя, но Радан реши, че ще си прави нов проект. И за да стане президент, затова не стана"


  ААААААААААААААААААААААААА, ей богу!!!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 52. 52 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1635 Весело

  "Мислих, че ме викате за някакъв гейт, а ме питате защо не сме променили Конституцията?. Исках да я променя, но Радан реши, че ще си прави нов проект. И за да стане президент, затова не стана", коментира Борисов.
  ========
  Раданеее още лани писах тук във форумето, че Баце ще си измие мръсните ръчища с вас. Не ли така ?

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 53. 53 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1872 Разстроено

  '14:36 ч. Борисов си тръгна от ВСС с думите: "Ако има нещо Лозан Панов да ме извини. Продължаваме да работим".'

  драхти тъпия край... ареее, всички обратно на ралта!

 54. 54 Профил на hanseatic
  hanseatic
  Рейтинг: 598 Неутрално

  До коментар [#10] от "stef":

  Работата отива на рев! Вече не е никак смешно. Този човек не е наред, всички го виждат и си мълчат или се смеят на евтиния му бай-ганьовски хумор.

 55. 55 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 470 Весело

  Че Комарко е талантлив, талантлив е, ама все пак се съмнявам, че ще успее да събере всичката тая глупост в една карикатура ...

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 56. 56 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1872 Любопитно

  И ся последно, взе ли си СМС-а на тръгване или не?

 57. 57 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#5:"БГА Балкан"]Шегаджия и Убавец [/quote]
  =====
  Взе да му пáри стола.
  И като знаем от зимата на 2013 какво шубе е, като нищо ще сдаде властта, но тоя път да не се тръшка с "елате на избори", защото резултата няма да е според очакванията му. Няколкото "оливания" с бъркане в джоба(рекет) на бедните отрезвиха много негови привърженици.

  Убавец!
  ( ͡° ͜ʖ ͡°)

 58. 58 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Егати премиера, егати съвета, егати държавата!

 59. 59 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 759 Неутрално

  Боко иска цялата власт. И трите. Вся власт саветам!
  Защото Боко най-добре ги разбира нещата!

  The best way to predict the future is to invent it.
 60. 60 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "Ако има нещо Лозан Панов да ме извини. Продължаваме да работим"...)
  ................
  Колкото по- рано СПРАТ да "работят" мутрите , пеевски , доган , цацата , в България ,
  толкова ПО-добре за България !!
  Видяхме тяхната "работа" , вече 25 години !!!
  Затова сме това , което сме , в България ...

  BIG AL
 61. 61 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  "Много ви уважавам, но не се вкарвайте в политически игри."

  Преди една година им искаше оставките
  И направо си е безобразие всичко това, ама не се учудвам

 62. 62 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  нагло лъже, че за провалената съдебна реформа е виновен Радан, при положение, че ГЕРБ се отметнаха и бламираха министъра.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 63. 63 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1743 Любопитно

  [quote#0:"статията"]14:43 ч. Минути, след като Борисов напусна ВСС, членовете на съвета прекратиха проверката по "Яневагейт". [/quote]

  Шубето е голЕм страх, да?

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 64. 64 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 573 Неутрално

  [quote#10:"stef"]Да се чуди човек да се смее ли... да плаче ли... [/quote]

  няма нищо за чудене - трябва да се реве. С пълно гъло! Без да се спира !!!!

  Моралът не е порок!
 65. 65 Профил на THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
  THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
  Рейтинг: 470 Любопитно

  Исках да я променя, но Радан реши, че ще си прави нов проект. И за да стане президент, затова не стана", коментира Борисов.

  Верно?!? Сега остава да се окаже, че ГЕРБ бил гласувал за промените, пък ДСБ били против.

  #killwhitey
 66. 66 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1521 Неутрално

  До коментар [#55] от "Сотир Методиев Пеевски":

  Не може. Само от това участие ще трябва да издава албум.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 67. 67 Профил на атипова
  атипова
  Рейтинг: 683 Неутрално

  Оставка.
  Честно, няма смисъл вече. Да метем и да почваме наново, че много смрад и грозотия се изсипа само за 10 дена от новата година.

 68. 68 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#54] от "hanseatic":

  Тя тая работа толкова отдавна е за рев, че явно е сработил инстинктът за самосъхранение и вече ни удря на смях...

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 69. 69 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 745 Неутрално

  [quote#47:"old school"]Това, че някой член от ВСС докладва на министър-председателя е подчинение на съдебната власт на изпълнителната. Това ако не е намеса на политиката в съдебната система!! [/quote]

  Нали не Баце е изпратил есемеса, а на него са го изпратили. Това не е подчинение, а САМОподчинение на съдебната власт. Не е намеса на политиката в съдебната власт, а самонадупване на съдебната власт на политиците.

 70. 70 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 418 Весело

  На крив Баце, Радан му пречи..
  Не, не, не няма такъв цирк!

 71. 71 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  [quote#0:"др Баце"]не каза от кого е получил информацията от заседанието.[/quote]

  Кръгът на заподозрените се стесни на 24.

 72. 72 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1635 Весело

  Бай Ганьо стайл ооп, ооп :

  https://www.youtube.com/watch?v=010SLBZTy6k

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 73. 73 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 640 Весело

  До коментар [#16] от "Напаст":
  До коментар [#9] от "sokrat41":
  Почти никой тук не разбра, какво всъщност казвате! Праскат ви минуси, просто щото е против Лозан Панов. Контра му е, така да се каже
  Адмирации и от моя скромна милост!
  +++++++++++++++++++++++++++

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 74. 74 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2686 Неутрално

  "Най-чистосърдечно ви казвам, нямам отношение към записите "Яневагейт"

  Не познавам по честен и чистосърдечен човек от д-р Бойко Борисов! И надали ще срещна.

 75. 75 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Той потвърди, че е изпратил смс-а на Панов
  ___________________________________

  Значи наистина той го е пратил.
  Получил го от трето лице,не е от член от ВСС.Да си видят добре ВСС-то.
  Разпускай.

 76. 76 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 264 Неутрално

  [quote#73:"Чичи (Ice Man's fan)"]Почти никой тук не разбра, какво всъщност казвате![/quote]


  Специално погледнах. Все пак, 15 човека са разбрали. За форума тук, даже си е оптимистично.

 77. 77 Профил на Прокопи педераст
  Прокопи педераст
  Рейтинг: 367 Неутрално

  "Аз просто имам лош навик да приемам всеки, който е в някаква беда."

  Помагаш на хората, а Дон Борисов?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 78. 78 Профил на red.mary
  red.mary
  Рейтинг: 473 Гневно
 79. 79 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 860 Любопитно

  след поредният държавен фарс произведен от "независимата съдебна система" изборите стават все по реални ,краят на групировката герб е скоро предстои

 80. 80 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1872 Весело

  До коментар [#79] от "Stewie":

  обича си той февруарските оставки... само още малко напън да му донапълни Радан гащите

 81. 81 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 592 Гневно

  До коментар [#78] от "red.mary":

  Остап Бендер е симпатяга и светъл образ. Не го принизявай с нашия ритнитопковец.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 82. 82 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  Честна пионерска Тоя клоун към какво има отношение въобще???

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 83. 83 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Значи Борисов отива във ВСС без да е поканен. И то веднага, след като публично бе разкрито съдържанието на неговия смс до Панов. И то точно по време на обсъждане на аферата Яневагейт, уличаваща в търговия с влияние магистрати, членове на ВСС, прокурори и показваща намеса на премиера Борисов в делата на уж независимата правосъдна власт. Нещо оставка, а? Или в мутрогения такива неща не се случват?

 84. 84 Профил на x3me
  x3me
  Рейтинг: 213 Неутрално

  И българския народ ти казва най-чистосърдечно: НЕ ВЯРВАМЕ НА НИТО ЕДНА ТВОЯ ДУМА. БОЙКО!

  "Без революция сме загубени во веки веков." Смърт за всички мюсюлмани по Земята !!!
 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 692 Неутрално

  "ало, Мишо Бирата ми се Обади..."

  Немам нищо общо с това, записът е фалшив...всъщност имам нещо общо, абе така си беше, аз говорих...и какво от това?

  Управлява банда мошеници. Всеки ден демонстрации на простотия и беззаконие.

 87. 87 Профил на kamenpavlov
  kamenpavlov
  Рейтинг: 470 Неутрално

  защо просто някой не спечели изборите срещу ГЕРБ и да управлява наистина? Какъв им е проблемът? Народът май не им вярва.

 88. 88 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1214 Неутрално

  [quote#78:"red.mary"]Тц-тц. Остап Бендер... [/quote]
  няма да обиждаш сина на турския поданик по тоя гнусен начин ей

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 89. 89 Профил на petar__
  petar__
  Рейтинг: 264 Неутрално

  хахахахаха
  Какви чудеса стават само не разбирам защо ББ е препратил смс-а на Лозан Панов
  можел е да каже, че е допусната техническа грешка всъщност е искал на Пеевски да го препрати

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 521 Неутрално

  "Думата взе членът на ВСС Незабравка Стоева, която заяви: "Вие сякаш сте дошли от друга държава и не ходите по земята". Попитана от премиера дали говори за него, членовете на съвета избухнаха в смях. Незабравка Стоева уточни, че е имала предвид Лозан Панов."

  Незабравчето Стоева, дали пък тя не е докладвала услужливо на Баце с "оня" смс?

 92. 92 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1214 Неутрално

  а кака Виктория иде с голямата гьостерица

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 93. 93 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2872 Неутрално

  Мдам.

  Изцяло подкрепям Боко, че ако ще се прави политика - то трябва да е "оттатък, на другия терен".

  За останалото ... Другарки и другаре,
  за да бъде един толуп баш кокорбашия - трябва да са налице достатъчно много ибрикчии!
  Ако не искате кокорбашиите - първом трябва да се разчистят ибрикчиите!

 94. 94 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 521 Неутрално

  "Борисов, който няколко пъти заяви, че не иска да коментира скандала "Яневагейт", заради обвинения, че се меси в съдебната система..."

  Ами че тогава чий го дири във ВСС? И колко удобно - не искам да коментирам нещо, дето ме уличава в нещо гадно, щото ще ме обвините, че се меся в нещо гадно. И мимоходом си получавам и пускам смс на хора от съдебната система, дето не трябва да й се меся в работата...

 95. 95 Профил на paptnx7vo6
  paptnx7vo6
  Рейтинг: Неутрално

  е сега, дори само, всички журналисти, ако не му поискат оставката, значи верно сме овце и сме си за стригане. ...па и никви ДС-та и БКП-та и руснаци не са ни виновни.

 96. 96 Профил на paptnx7vo6
  paptnx7vo6
  Рейтинг: Неутрално

  [quote#92:"stg"]а кака Виктория иде с голямата гьостерица[/quote]

  и за 27-ми може да има още време...

 97. 97 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  Премиер, висши съдии, смс-и и над всичко това Лозан Панов.
  Никак не му е лесно.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 98. 98 Профил на Sars Saraktos
  Sars Saraktos
  Рейтинг: 462 Неутрално

  [quote#86:"regular_observer"]"ало, Мишо Бирата ми се Обади..." [/quote]

  Уф, това в момента звучи зловещо, но е хубаво и де да можеше да се случи. Представи си Мишо бирата му се обажда и го кани да му иде скоро на гости оттатъка.... Боце се събужда изпотен и вижда в стаята Сретен Йосич....

  "Който търси истината, Бог вижда..."
 99. 99 Профил на Angelo Badalamenty
  Angelo Badalamenty
  Рейтинг: 225 Гневно
 100. 100 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 413 Неутрално

  "Милка Итова, която преди време каза, че на Борисов сигурно не му е било приятно да направи правителство, благодари на Борисов и оцени решението му да дойде в съвета като "много достойно"."

  "Това изявление получи остра реакция от страна на някои от членовете на съвета. Чуха се възгласи: "Оляхте се"."

  " ... членът на ВСС Незабравка Стоева, която заяви: "Вие сякаш сте дошли от друга държава и не ходите по земята". Попитана от премиера дали говори за него, членовете на съвета избухнана в смях. Незабравка Стоева уточни, че е имала предвид Лозан Панов."

  И какво стана, Бойко отиде във ВСС за да даде кураж и насъска верните си кучета.
  И успяха.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK