Кой донася на Борисов от ВСС

Бойко Борисов след като се появи на заседанието на ВСС

© Анелия Николова

Бойко Борисов след като се появи на заседанието на ВССЕдин есемес, едно бързо посещение, едно очаквано решение. 


Така накратко може да се обобщи първото заседание на годината за Висшия съдебен съвет (ВСС), който отново успя да произведе грандиозен скандал. 


От него стана известно, че:
- Някой от съвета уведомява в реално време премиера Бойко Борисов за дебатите, които се водят във ВСС;
- Някой манипулира премиера Бойко Борисов за хода на тези дебати, вероятно за да злепостави в очите му Лозан Панов;
- Борисов препраща смс-и на представители на съдебната система, в случая - поне на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов,
- Висшият съдебен съвет не пожела да разкрие истината около разговорите между Владимира Янева и Румяна Ченалова;
- Борисов пристигна светкавично на заседанието на ВСС, по свое желание и нападна открито Лозан Панов, като го обвини в политическа атака и му препоръча, ако иска да я води, да се яви на друг терен;


Детайлите имат значение


Първото си заседание за 2016 членовете на кадровия орган на Темида започнаха с обсъждането на предложението на етичната комисия към съвета проверката за записите на разговори между Владимира Янева, бивш председател на Софийски градски съд, Румяна Ченалова и неизвестен мъж да бъде прекратена поради липса на доказателства. 


Основание за това становище е назначена от главния прокурор Сотир Цацаров експертиза в началото на декември, изготвена от неизвестен експерт (дори и за някои от членовете на съвета), която е завършила със заключение, че записите са манипулирани.


Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов

© Надежда Чипева, Капитал

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов


Дискусията, продължи няколко часа, но беше прекъсната от председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, който прочете получен есемес от премиера Бойко Борисов: "Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записа на двете каки. Не го приехме."


Съобщението, очевидно е пратено към Борисов от член на съвета. Впоследствие премиерът потвърди, че е препратил този смс на Панов, но не пожела да разкрие от кого го е получил, като заяви, че това "няма значение" и че е от "трето лице, което не е член на съвета".


Последното по-скоро няма как да е вярно, защото:


- Заседанието на ВСС не се предава никъде онлайн. Журналистите следят какво се случва на монитори в зала на първия етаж на сградата на съвета;


- Използваното първо лице, множествено число ("не го приехме") показва, че става въпрос за "очевидец" и участник в дискусията (освен ако и смс-ът, получен от Борисов не е бил препратен от член на съвета на друго лице, което го препраща на Борисов, за да няма пряка връзка на телефоните и тогава не са известни нито авторът, нито посредникът).


По-притеснителното е, че съобщението съдържа невярна информация. Това потвърдиха и членове на съвета, видя се и от журналистите, които следяха дебата. Лозан Панов никога не е предлагал премиерът Бойко Борисов да бъде викан. 


Той задава редица въпроси, свързани с проверката, като отбелязва, че му се струва, че тя не е обективна и прозрачна.


Панов попита – кое е вещото лице, изготвило експертизата, канен ли е на изслушване градският прокурор на София Христо Динев, чието име също се споменава в един от разговорите в контекста на това, че е искал целия регистър на СРС на градския съд, изискана ли е информация от Viber (приложението за безплатни разговори и съобщения, през което се е случвала част от комуникацията с Янева), правен ли е опит да бъде изслушан премиера Бойко Борисов, който често се споменава в записите.


"Той може да дойде, може да не дойде. Аз не бих дошъл. Но направихте ли поне опит да го поканите", пита Панов членовете на етичната комисия. 


Нито е предлагал Борисов да бъде поканен, нито нещо подобно е било подлагано на гласуване. Малко след това Панов получава смс-ът от премиера.


Смс-ът получен от Лозан Панов. Той го показа пред журналисти

© Дневник

Смс-ът получен от Лозан Панов. Той го показа пред журналисти


А след изчитането му, ВСС излиза в почивка и около половин час по-късно в сградата се появява Борисов, който буквално "нахълтва" на току-що възобновеното заседание, за да бъде изслушан.


"Вие не сте политик и не може да критикувате"


Подобно на председателя на етичната комисия Ясен Тодоров, Борисов се обърна към Лозан Панов с упрек, че речта му по повод 135-та годишнина на Върховния касационен съд, е била политическа.


"Досега не съм коментирал Вашето изказване. Но то беше политическо. Критикувате работата на моята парламентарна група и на парламента. Вие не сте политик и не може да критикувате. Откъде накъде Вие ще ми давате акъл как да се оправям с моята парламентарна група и с промените в конституцията", заяви Бойко Борисов в началото на изказването си пред съвета.


По думите му еднакво лошо ще е Панов да се меси в политиката, както ако Борисов се меси в съдебната система.

Ето още някои от важните реплики на Борисов:


"Нямам страх от вас, нито от истината. Но не се вкарвайте в политически игри, не се подлъгвайте, че ще има нов проект, който ще ни победи. Избирателите са тези, които гласуват."


"Всеки, който иска да се занимава с политика, да дойде на другия терен, да ме бие на избори и да управлява. Нямам претенции да съм съдия и прокурор, независимо че докладите идват до мен и Народното събрание мен ме пита какво съм направим за реформата. Вие сте тези, които трябва да реформирате съдебната система. Но въпросите са към нас, въпреки че представителят на държавата във ВСС няма глас."


"Днес получавам съобщение, че отново ме викате. Това е все едно аз да ви викам в Министерския съвет. Аз ви викам в сряда на Министерски съвет да ви питам за съдебната реформа. С цялото ми уважение към вас – вие сте избрани за друга работа, не да ме викате. Има прокурор да ме обвини, съдия да ме осъди. Колко пъти ме викаха в прокуратурата. Чинно заставам прав на банката и отговарям като всеки човек. Сега ме вкарвате във филми. ВСС в момента се занимава с мен и се внушава за мое вмешателство – че съм направил нещо спрямо вас или системата. За мен е унижение да ме разпитвате дали имам отношение към нещо – не сте съд, не сте прокурори, за да ме питате.Чистосърдечно ви казвам, че нямам никакво отношение".


"Смятате ли, че така се прави политика?"


"Аз не видях тази подкрепа (за конституционните промени бел.ред), която вие казвахте, че я има. Беше направена стъпка назад, правосъдният министър беше сам в парламента, без вас и дори ресорния вицепремиер. Подкрепа от изпълнителната власт в лицето на изпълнителната власт трябва да съществува. Защо ми пратихте този есемес в този момент? Това ваша грешка ли е? Смятате ли, че така се прави политика?", попита от своя страна Панов.


Борисов не можа да отговори, защото се намеси членът на ВСС Незабравка Стоева, която поиска да припомни на Лозан Панов  китайската поговорка, без да се обръща към него изрично:


"Който ходи на пръсти, далеч не стига. Да започнем да ходим по земята всички. Вие се поставихте все едно извън България, сякаш сте телепортиран от някаква звезда светеща, сякаш сте поставен извън процесите тук. Сякаш дойдохте отнякъде другаде, игнорирахте Народно събрание. Измислената афера "Яневагейт" в никакъв случай не може да бъде тема на разговор и на тази година", заяви Незабравка Стоева.


Премиерът си помисли, че тя говори за него и я попита дали се обръща към него? Стоева обаче говорила за Лозан Панов.


В дебата в защита на Борисов се изказаха още Ясен Тодоров, председател на етичната комисия, според когото е недопустимо председателят на ВКС да критикува премиера. Борисов обаче го прекъсна с искане за "институционален мир".


Вместо него Милка Итова заяви, че "прави чест на премиера, че дойде на заседанието на ВСС" и поиска той отново да дойде.


Пренебрегнати от Борисов бяха и въпросите от кого е получил есемес-а, в който не само му докладват, но го и заблуждава  какво вършат в съвета.


Няколко минути след това Борисов си тръгна, а веднага след това - с 13 гласа "за", трима против и четирима въздържали се, предложението на комисията за прекратяване на проверката за записите между Ченалова и Янева беше прието и ВСС затвори темата "Яневагейт".


В официалното съобщение от съвета обобщено решението звучеше така: "Висшият съдебен съвет прие, че няма нарушения на магистрати и членове на Висшия съдебен съвет от публикуваните в "Биволъ" записи."


От скандала остана неизвестно:


- кой е членът на ВСС, който пуска смс-и на премиера;
- кога друг път и по кои теми Борисов е бил уведомяван;
- какво искаше да постигне Борисов с появата си във ВСС, освен да стресне тези, които го критикуват или противоречат;  
- какви лостове на влияние всъщност се крият зад разговорите между Янева и Ченалова;  
- кой е експертът, изготвил становището, че разговорите са манипулирани;
 


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (260)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1911 Неутрално
 2. 2 Профил на today
  today
  Рейтинг: 958 Неутрално

  Не само кой, а и ЗАЩО?

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 3. 3 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3382 Неутрално

  "Някой от съвета уведомява в реално време премиера Бойко Борисов за дебатите, които се водят във ВСС."

  Б. Б. каже, че не е член на ВСС. Кой тогава лъже?

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 4. 4 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 901 Неутрално

  Кога Лозан Панов е критикувал парламентарната група на ГЕРБ? Защо премиера го обвинява в това?
  Иначе от репортажа беше видно, че Баце се беше надъхал като за тежка среща на СИК сред типове с ексцентрични прякори

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  "Той може да дойде, може да не дойде. Аз не бих дошъл. Но направихте ли поне опит да го поканите", пита Панов членовете на етичната комисия.

  Ето това обяснява всичко, а то какво излезе, че гузен негонен ВСС бяга, че и премиер завлича! Този член на ВСС (автор на смс-а) ще е по добре за всички, и за премиера, ако си подаде оставката, или се отстрани ... или пък може да е Цацаров, а!

 7. 7 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 531 Гневно

  Държавата се управлява, чрез СМС-си, а не от принципите на демокрацията, претворени в правила, норми и закони.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 8. 8 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1002 Любопитно

  Повече от Комикс...!!!
  Хумор и визуален ефект, но с мобилна ориентация...♥

  Форумът е в будна кома...
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Панов показа днес, че е маша на КОЙ несъзнателно, иначе щеше да си замълчи за смс-а; единственият сигурен играч на КОЙ е БиволЪ - старо московско оружие, доказало се в годините като перфидно, но ефективно шишане

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 12. 12 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Всяка секунда в която лицето Борисов продължава да заема поста премиер на републиката може да е пагубна.

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 13. 13 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  Кой донася на Борисов от ВСС..
  ......................
  Е , как кой ??

  1-во : Цв, е окабелил 'законно" залата ..
  2. портиерът е бивш ДС- кадър
  3. 2/3 от ВСС- са на директно подчинение на Пеевски и цацата , и съответно агенти на Борисов .
  4. Чистачката , жената ма Ксерокса , телефонистката , човека зад вратата , записващата , са
  ..достойни съпруги на когото трябва ...)Потомствено :)
  ЗАЩО задавате толкова лесни въпроси ???
  :))) Хахахаа....

  BIG AL
 14. 14 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  Това днес беше пошла и груба демонстрация на сила и чувство на безнаказаност от страна на един индивид с нулева юридическа грамотност, който с един замах разкри зависимостите в съдебната система и тоталния разпад на държавността на тази клета територия.
  Носи се натрапчивата смрад на гнило.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 15. 15 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Аз пък имам друг въпрос

  - Защо тези неща непрекъснато стават публични? Да не мислите, че други Мин. предс., други съдии по друго време не са си обменяли така информация, СМСи , или емайли?
  Да не мислите, че съдии и министри не говорят помежду си, защото така трябва?
  Единствения скандал сега е , че някакъв СМС се е появил в медиите - друго няма.

 16. 16 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3345 Неутрално

  "Заседанието на ВСС не се предава никъде онлайн."

  Червени и гербави в един глас твърдяха обратното.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 17. 17 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#5:"virtual brain"]Радан Кънев трябва да бъде новия премиер![/quote]
  а защо не направо генерал Шойгу?

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 18. 18 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Отдела, вие ли изпратихте СМС-а?? Ако е така - Бравос!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3345 Неутрално

  До коментар [#14] от "BG Stability":

  Поздравления.

  Кратко и ясно.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Весело

  Каква голяма драма пропуснах, значи! Стигнахме до сериозно учудване кой пуска есемеси на Борисов и за малко да го вземем да го бутнем заради това.
  Имам предложение: персонални оставки на целия ВСС и на излизане всеки да каже пуснал ли е есемес и КОМУ често пуска есемеси по принцип. Струва ми се справедливо. И без това нова структура на ВСС, по-лесно ще бъде.
  А че Лозан Панов нагази в политиката, предполагам вече не е тайна за никого. Въпросът е - защо?

  Доброто е заразно
 22. 22 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1022 Гневно

  ОСТАВКИ на
  ВСС - ГЛАВЕН ПРОКУРОР - МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 23. 23 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Бойчо все повече заприличва на някакъв уродлив Хълк-върколак.

  мутренското в него избива постоянно и му става все по-трудно да го прикрива зад маската на Великия Стабилизатор...

  време да го изпратим на бунището на комунистическата история.

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 24. 24 Профил на Аvеree
  Аvеree
  Рейтинг: 426 Неутрално


  [quote#13:"BIG AL"]Кой донася на Борисов от ВСС..[/quote]
  Кой не харесва Лозан Панов?
  депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов:
  „трябва да призовем президента да откаже да издаде указ за назначаването на Панов"

  До коментар [#13] от "BIG AL":

 25. 25 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Дневник,
  хубаво е да има и СНИМКИ - когато разни незабравки правят такива 'героични" изказвания :) Публикувайте и ЛИЦАТА им !!! Добре е гражданите да ги познават и да не са анонимници :))

  BIG AL
 26. 26 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 269 Неутрално

  [quote#5:"virtual brain"]Радан Кънев трябва да бъде новия премиер![/quote]


  Трябва, само ако проектът му спечели изборите и може да състави правителство, което да оглави. Иначе: не трябва.

 27. 27 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 682 Неутрално
 28. 28 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 688 Любопитно
 29. 29 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 269 Неутрално

  [quote#17:"hhhuuunnnn"]а защо не направо генерал Шойгу?[/quote]

  Е, не ги корете, те малко по болшевишки я карат, не са се научили как работи демокрацията.

 30. 30 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#19] от "Tod":

  Едва ли. Днес е бил на културно мероприятие по повод великолепния нов детективски роман на Дайнов. Избран цитат от автора при представянето на книгата: "Скоро ще падне Пеевски, ще махнем и Баце, това е лесно".
  Това правят момците по хладни механи. Ахмак лозе копа, юнак вино пие.

  Доброто е заразно
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1002 Любопитно

  До коментар [#23] от "полувишис":
  Бойчо все повече заприличва на някакъв уродлив Хълк-върколак.

  Той е Бродник....тихо да не усети присъствието ни...тия дни шял да пада сняг, казаха по телевизора, стой под пряспа...!!!

  Форумът е в будна кома...
 34. 34 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#30] от "dogwoman":

  Никога не сме се съмнявали,
  че за вас- Гоце , доган , цацата, или пеевски трябва да векуват :)
  Да не говорим за сикаджията :
  Просто безсмъртни трябва да са :

  BIG AL
 35. 35 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  Сега ,даже, чакаме и другарката Бокова да бъде официално предложена от сикаджията :)

  BIG AL
 36. 36 Профил на le_bigmac
  le_bigmac
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#3] от "Hamilton F1":

  Не е член,членка е.

 37. 37 Профил на old school
  old school
  Рейтинг: 468 Неутрално

  [quote#21:"dogwoman"]А че Лозан Панов нагази в политиката, предполагам вече не е тайна за никого. Въпросът е - защо? [/quote]


  Защото политиката "нагази" в неговата работа затова.
  Такава намеса в съдебната от страна на министър-председател е недопустима, отишъл е да ги сплашва ли?

 38. 38 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  До коментар [#10] от "oporna_to4ka":
  До коментар [#11] от "hhhuuunnnn":

  Ако ВСС наистина разследваше „Яневагейт“…
  https://bivol.bg/yanevagate-questions.html

  Че тук разни "опорни точки" и пишещи за "маши" и "играчи" се изказват неподготвени ...

 39. 39 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Къде си, ма Резистентна? Виж dogwoman вече набра смелост плахо-плахо да се изока.

 40. 40 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3382 Неутрално

  Иначе днес Б. Б почти спечели 50 000 - остава само ВКС:
  "Борисов осъди за 50 хил. лева депутата Чуколов, обидил го" 24 часа

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 41. 41 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  До коментар [#26] от "bathsheba":
  Доган с десет процента управлява държавата от камара време насам. Така че варианти има. Дори и да не е Кънев премиер, пак има много варианти за да се противодейства на мафията, а противодействието не търпи отлагане!
  Държавата върви към пълен блокаж.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 42. 42 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1239 Весело

  "От него стана известно, че:

  - Някой манипулира премиера Бойко Борисов за хода на тези дебати, вероятно за да злепостави в очите му Лозан Панов;"

  ма естествено, понеже бай Гойко не може да провери от кого е СМС-чето... а в далечината едно танкерче плува ли плува към хъбчето

 43. 43 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3345 Неутрално

  [quote#37:"old school"]Такава намеса в съдебната от страна на министър-председател е недопустима, отишъл е да ги сплашва ли?[/quote]

  А те му се мазнят ... матистрати...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 44. 44 Профил на Димитър Нанев
  Димитър Нанев
  Рейтинг: 379 Весело

  Понаака се от страх Борисов! Ледът е на път да се пропука...

 45. 45 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 524 Неутрално

  моля политбюро най-накрая да уточни другарят Лозан от лошите ли е, както викаше другарката Петя Владимирова, или е от добрите, както викаше другарката Петя Владимирова, защото надушвам, че пак нещата отиват към една хлъзгава плоскост с тоя смс

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 46. 46 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Това е върхът, по-голям гаф ББ няма как да направи, казал оптимистът.
  Може, може, подсмихнал се песимистът.

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 47. 47 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Любопитно

  До коментар [#37] от "old school":

  Я кажи кога?

  Доброто е заразно
 48. 48 Профил на old school
  old school
  Рейтинг: 468 Неутрално

  [quote#43:"Norman Granz"]А те му се мазнят ... матистрати... [/quote]


  Да, особено онзи с мазната физиономия Ясен Тодоров.

 49. 49 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  До коментар [#10] от "oporna_to4ka": До коментар [#11] от "hhhuuunnnn": До коментар [#15] от "ОГРАДА с Турция - ВЕДНАГА!":

  ВСС зададе ли тези въпроси към Сотир Цацаров:
  "Имал ли е среща с Бойко Борисов вечерта на 11.02.2015 сряда и обсъждал ли е с него на тази среща аферата „Червеи“ и ролята на Владимира Янева в нея. Настоявал ли е Борисов да се повдигне обвинение срещу Янева?
  Имал ли е среща с Владимира Янева на 13.02.2015, петък. Коментирал ли е с Янева производството по делото „Червеи“? Обещавал ли е на Янева, че ще гледа „да завоалира нещата“ така че ако има нарушение все едно Янева е „подведена“?
  Присъствал ли е на неформална среща с членове на ВСС на 17.02.2015 привечер? Инструктирал ли е членовете на ВСС, че Янева трябва да бъде отстранена? Кои са членовете на ВСС, които са присъствали на срещата?
  Звънял ли е на 18.02.2015, сряда, вечерта, на Владимира Янева от служебния си телефон? Казал ли е, че прокуратурата ще образува производство срещу Янева и ще внесе във ВСС искане за нейното отстраняване?"

 50. 50 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Недопустимо нахлуване на ББ в работата на ВСС!

  Tony
 51. 51 Профил на old school
  old school
  Рейтинг: 468 Неутрално

  [quote#47:"dogwoman"]Я кажи кога? [/quote]

  Днес, има и час на смс-а.

 52. 52 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1699 Весело

  Мчи той само един ли е? Ако е само един с мед да го нахраниш

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 53. 53 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#34] от "BIG AL":

  Ти в много неща не се съмняваш. По принцип това е груба грешка, шъзнайш!

  Доброто е заразно
 54. 54 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  До коментар [#10] от "oporna_to4ka": До коментар [#11] от "hhhuuunnnn": До коментар [#15] от "ОГРАДА с Турция - ВЕДНАГА!":

  ВСС зададе ли тези въпросикъм Георги Колев:
  "Бил ли е поканен на среща със Сотир Цацаров на 17.02.2015 привечер? Кой го е поканил? Знае ли кой е присъствал на тази среща? Разговарял ли е с Янева на 18 и 19.02.2015 относно предстоящото й отстраняване от ВСС? „Сговарял“ ли е членове на ВСС на 19.02.2015 по време на заседанието за отстраняването на Янева?"

 55. 55 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#45] от "hhhuuunnnn":

  Добрата се казваше Панова... имаше сърцераздирателни статии по темата. Избраха обаче Панов. Поля Паунова (медиапул) се извини сърцераздирателно в дълга статия. Петя Владимирова сякаш не се извини, поне не публично. Тъй че отговорът на твоя въпрос е прекалено объркан, за да се изрази с просто "добър/лош".

  Доброто е заразно
 56. 56 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#49] от "Наблюдател":

  сега от Москва да не излезе, че се застъпвате нещо за Янева, щото две години ни проглушихте ушите, че други се застъпвали за нея?

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на lemonadejoe
  lemonadejoe
  Рейтинг: 263 Неутрално

  [quote#21:"dogwoman"]есемеси на Борисов и за малко да го вземем да го бутнем заради това[/quote]

  Борисов? да го бутнем?? "типун тебе на язык" (дано да ти се изприщи езика)

 59. 59 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  До коментар [#11] от "hhhuuunnnn": До коментар [#10] от "oporna_to4ka": До коментар [#15] от "ОГРАДА с Турция - ВЕДНАГА!":

  А тези зададели???
  Въпроси към Ясен Тодоров:
  "Звънял ли е на Владимира Янева на 17.02.2015 вторник? Казвал ли е по телефона или на живо на Янева, че Бойко е пратил при него свой доверен човек, за да му каже да не я закачат?"
  Въпроси към Димитър Узунов:
  "Имал ли е кореспонденция с премиера Борисов относно Владимира Янева? Предавал ли е съобщения от премиера за Янева по телефона или по Вайбър. Разговарял ли е с Милка Итова по случая с Янева?"
  Въпроси към Милка Итова:
  "Разговаряла ли е с Димитър Узунов относно Янева в периода 13.02 – 17.02? Предавала ли е съдържанието на разговора на Владимира Янева? Виждала ли се е с Теди Дренска след вторник 17.02.2015 и обсъждала ли е с нея среща на членове на ВСС със Сотир Цацаров, на която Цацаров е дал инструктаж да се отстрани Янева? Кои са членовете на ВСС, които са присъствали на срещата?"

 60. 60 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#41] от "virtual brain":

  Ами ако пак си изберем ГЕРБ, което най-вероятно ще стане, какво?

 61. 61 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  До коментар [#56] от "hhhuuunnnn":

  Каква Москва те гони????? за ВСС говорим!!!!!
  Или не си в час нещо с темата!!!

 62. 62 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#54:"Наблюдател"]ВСС зададе ли тези въпросикъм Георги Колев[/quote]
  това оня, дето предложи Панов ли?

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 63. 63 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#61:"Наблюдател"]Каква Москва те гони????? за ВСС говорим!!!!!
  Или не си в час нещо с темата!!![/quote]

  ние сме си прости, не ги разбираме ич московските мурафети, ша знайш

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  До коментар [#10] от "oporna_to4ka": До коментар [#11] от "hhhuuunnnn": До коментар [#15] от "ОГРАДА с Турция - ВЕДНАГА!":

  А ВСС не извика и Христо Динев да го пита:
  "Имал ли е среща с Владимира Янева на 13.02.2015? Обсъждал ли е с нея следствени действия, които я касаят? Обсъждал ли е с нея процесуални действия на Апелативна прокуратура като изискване на документи от СГС."
  https://bivol.bg/yanevagate-questions.html

 66. 66 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  До коментар [#60] от "bathsheba":
  При сегашната безисходица, ние сме длъжни да опитаме!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 67. 67 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#4] от "neznaiko.bg":

  Никакъв ГЕРБ. Лозан Панов като ги подхвана в речта си, разбираш ли, и ги попиля всичките! Изръшна ги за целите 25 години и ги навря там, дето не се вижда слънце нивгаш. Пита се в задачата - това ли трябва да прави един съдия (да попилява цялата олигархия, барабар с цялата свита), или е редно да си тури тогата, пък да се захване да седи криво и да съди право? На приказки ако седнат да се мерят, Цицерон, завалията, ще подсмърча в кьошето. Но не е там ключът към бараката, мисля аз. В свободното си време.

  Доброто е заразно
 68. 68 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 798 Неутрално

  А някои искаха да отваряме досиета, за да видим кои са доносниците. Доносничеството в България е цяла култура и начин на живот с дълбоки корени и традиции, с едно отваряне на досиетата няма да стане. Доносниците се роят по-бързо, отколкото която и да е комисия ще успее да ги осветли.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#66] от "virtual brain":

  Вие може да се чувствате длъжни, но аз - не. Нито смятам, че се налага да занимавате с капризите си за избори хората ден през ден. С какво точно ще ги провокирате?

 71. 71 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  [quote#24:"Аvеree"]„трябва да призовем президента да откаже да издаде указ за назначаването на Панов"
  [/quote]
  ""За Лозан Панов със "за" гласуваха 17 членове на ВСС, 6 бяха против, нямаше въздържали се.

  "Призовахме вчера да се спази Конституцията и да се направи избор на председател на ВКС с тайно гласуване, т.е. с бюлетини. Мисля, че

  трябва да призовем президента да откаже да издаде указ за назначаването на Панов", каза Атанасов.

  "Самият Панов поиска на няколко пъти гласуването да е с бюлетини", допълни още той.

  Атанасов смята, че българските институции имат тежък проблем с неспазването на законодателството. Според него това важи и в този случай."

 72. 72 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  Колкото повече глупости избълва помпиерът ,толкова повече възхищение пИчели сред себеподобните си ..)
  Само че, защо ли не се усмихва вече?? :)
  По пързалката - надолу :)
  Днес другарят Тодор Живков посети Съдебната палата , пардон - съдиите ..Почти всики съдийки искаха да танцуват с него ..Някои даже си мислеха и мечтаеха , да бъдат опраскани от него :) На Янева и се отвори парашута , а на Ченалова - НЕ !! Или обратното беше :)
  Хахахахахаа.....
  Е...и , държавата ..начело с мутра..)

  BIG AL
 73. 73 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#66] от "virtual brain":

  Бе вие бяхте длъжни и на изборите през 2013, ама не се получи. Заради вашия дълг не може всичките да се сецнем в кръста, за да угодим.

  Доброто е заразно
 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 75. 75 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2439 Любопитно

  "Последното по-скоро няма как да е вярно, защото:

  - Заседанието на ВСС не се предава никъде онлайн. Журналистите следят какво се случва на монитори в зала на първия етаж на сградата на съвета;"

  1. Журналистите следят какво се случва (дебатите във ВСС) в реално време, нали? Какво значение има дали заседанието се предава онлайн?
  2. А вярно ли е, че точно след думите на Панов, Борисов отговори с думи, които Вие не цитирахте?
  " Лозан Панов: "Когато говорим за конституционни промени, смятам, че подкрепа от изпълнителната власт в лицето на кабинета трябва да съществува - аз поне не я видях".

  Бойко Борисов: "Всъщност вие ме атакувате политически сега. Откъде накъде вие ще ми давате съвети и акъл какво да правя с мойта парламентарна група, какво да решават в парламента и дали въобще да приемат Конституцията"."

  http://news.bnt.bg/bg/a/boyko-borisov-speshno-pristigna-na-zasedanieto-na-visshiya-sdeben-svet  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 76. 76 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 815 Весело

  [quote#66:"virtual brain"]безисходица[/quote]

  О, русизъмче. Направо съм изненадан

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 77. 77 Профил на lemonadejoe
  lemonadejoe
  Рейтинг: 263 Неутрално

  [quote#67:"dogwoman"]това ли трябва да прави един съдия[/quote]

  Усукваш нещо, но май че казваш "съдиите да си налягат парцалите и да не се обаждат ако не ги питат"

  Ако това казваш, аз не съм съгласен, никак

 78. 78 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1239 Весело

  [quote#9:"comtec"]За пореден път лъсна факта, че огромната част от ВСС са компаньонки на Кратун. [/quote]

  "Борисов нахълта с гръм и трясък, членове на ВСС – на крака

  Борисов нахълта в залата на ВСС и бе посрещнат със ставане на крака от повечето членове на съвета. Лозан Панов и Сотир Цацаров останаха седнали."

 79. 79 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1699 Весело

  [quote#72:"BIG AL"]Днес другарят Тодор Живков посети Съдебната палата , пардон - съдиите ..Почти всики съдийки искаха да танцуват с него ..Някои даже си мислеха и мечтаеха , да бъдат опраскани от него[/quote]
  Ами оная само дето не каза:
  Никой не може да ми забрани да ви обичам! (усмивки от старите ленти)

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 80. 80 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#78:"extraCACA"]Борисов нахълта в залата на ВСС и бе посрещнат със ставане на крака от повечето членове на съвета[/quote]

  До коментар [#78] от "extraCACA":

  Та..как и викаха на онез петна..дет са римуваха със тенекета?

 81. 81 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 901 Неутрално

  До коментар [#67] от "dogwoman":

  "Критикувате работата на моята парламентарна група и на парламента."
  Така се е обърнал днес Борисов към Панов. Това е изопачаване на фактите.
  Иначе всички много добре знаем, че Баце често си позволява да напада съда, министъра му Цветанов правеше акции с някакви тъпи милиционерски кодови имена посветени на съдии. В същото време винаги е бранел прокуратурата.
  Не виждам нищо лошо в една реч която на практика осъжда кадруването в Съдебната система.

 82. 82 Профил на contra_banda
  contra_banda
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Квотата на Борисов и Пеевски във ВСС е 17 човека. Всички им донасят.

 83. 83 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#81] от "neznaiko.bg":

  Да де, ама не става дума за речта. Точно въпросната реч, която по себе си е доста непремерена, Борисов не е коментъирал изобщо.
  Но днес Панов си позволи да държи сметка на Борисов за полтиката на парламентарната му група.

 84. 84 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  [quote#48:"old school"]Да, особено онзи с мазната физиономия Ясен Тодоров.[/quote]

  "Накрая думата взе шефът на Етичната комисия Ясен Тодоров, който почти заплаши Панов с нова дисциплинарна проверка. "Смятам, че е недопустимо председател на ВКС да държи сметка на министър-председателя...", започна Тодоров. Тогава бе прекъснат от Борисов, който призова да има мир – "институционален мир".

  Тодоров замълча, но Милка Итова каза, че "прави чест на премиера, че дойде на заседанието на ВСС. Нека дойде пак"."

  http://www.mediapool.bg/premierat-osveti-vliyanieto-si-varhu-sadebnata-vlast-s-esemes-do-lozan-panov-news244204.html

 85. 85 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Гневно

  До коментар [#77] от "take_it_easy":

  Никак не усуквам. В прав текст ти казвам: съдията в една работеща съдебна система е НЕВИДИМ. Анадънму? Както не ми е работа да знам кой е главният инженер на АЕЦ Белене и да му следя автобиографията. Това е моето разбиране за съдебна реформа и съдебна система. А тия го удариха на селски хоремаг, с извинение. Надвикват се по студиата и се перчат в ТОГИ пред Съдебната палата. Вече половината държава знае, че Нели Куцкова е невероятен съдия и когато убият нейната свекърва, убийците получават очакваното наказание. За "тъпите селяни" от Голям Чардак (Пловдивско) обаче не важи. Тук се пишат цели свещени скрижали за величието на Христо Иванов, Лозан Панов (след малка корекция) и новият шеф на СГС. Съдебната система се разделя на "лоши" и "добри", на "наши" и "ваши". Неособено уважаваният от мен Георги Марков (бивш съдия в КС) простодушно каза, че за десетилетия живот в Унгария НИКОГА не е виждал по телевизията техните върховни съдии. Това какво ти говори????

  Доброто е заразно
 86. 86 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2439 Весело

  До коментар [#83] от "bathsheba":

  По-точно, че изпълнителната власт не се меси в работата на законодателната. Затова беше критикуван премиерът от зачервения Панов.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#81] от "neznaiko.bg":

  А аз виждам. Виждам много лошо във всяка една реч на съдия, която е политическа. Виждам и много лошо във всяка една реч на политик, която иззема съдебни функции.

  Доброто е заразно
 89. 89 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1239 Весело

  [quote#80:"Арон"]Та..как и викаха на онез петна..дет са римуваха със тенекета?[/quote]
  не бяха лекета.... значииии, мекерета... или всъщност не - БРЕНЕКЕТА!

 90. 90 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Весело

  [quote#87:"virtual brain"]Жал ми е за вас.[/quote]
  И мен ме е жал за теб, но това е very much beside the point. Като ти се изчерпят аргументите, подхващай събеседника. Страница 7, предл. 2 в учебника на КГБ.

  Доброто е заразно
 91. 91 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 269 Неутрално

  [quote#86:"Напаст"]По-точно, че изпълнителната власт не се меси в работата на законодателната. [/quote]

  Да, приемам уточнението. Много на място.

 92. 92 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3033 Весело

  [quote#17:"hhhuuunnnn"]а защо не направо генерал Шойгу? [/quote]


  Ааа не, президент е най добре, за да мине рейтинга на Путин

 93. 93 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Любопитно

  Кой донася на Борисов от ВСС?

  Може би истината ще се окаже съвсем елементарна и прозаична...
  Едно сътворено традиционно ченгесарско мероприятие. от един виден реформатор. Специалист и експерт в тази област...

 94. 94 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#87] от "virtual brain":

  Речникът ви е безобразен. Но ...толкова си можете.

 95. 95 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 269 Весело

  учудва ме с каква лекота Бойчо се превърна в балкански мутро-премиер и настрои против себе си:
  - и комунетата (дърпа им паничката с топла гозба);
  - и будните граждани (отнема им инициативата и надеждата, че можем да имаме съвременна модерна държава в Европа);
  - и депесарите (открадна им мечтата Те да превърнат България в Мултигруп 2.0).

  а аз мечтая за времето, когато ДПС, БПС, АБВ и ГЕРБ ще гният на бунището на историята. дано е скоро.

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 97. 97 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1239 Весело

  [quote#93:"ПРОРОК ИЛИЯ"]Може би истината ще се окаже съвсем елементарна и прозаична... [/quote]
  Че Борисов може да пише?

 98. 98 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2439 Весело

  [quote#87:"virtual brain"]Не ви ли е поне малко срам обаче, съвест нямате ли, пиарки ли сте, лизачки ли сте какви сте... [/quote]
  Ако трябва да запитаме такива като теб същото, само рода ли трябва да сменим или настоявате на женския?

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 99. 99 Профил на Cimao Sabrosa
  Cimao Sabrosa
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Мисля че вече имаме нов въпрос към управляващите "Кой изпрати СМС-са"

 100. 100 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 217 Неутрално

  ...Но не се вкарвайте в политически игри, не се подлъгвайте, че ще има нов проект, който ще ни победи. Избирателите са тези, които гласуват."...
  Баце ,първи коридор!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK