Камен Иванов, член на ВСС: Трябва да стане ясно кой изпрати есемес-а на премиера, иначе съветът е делегитимиран

Камен Иванов

© Анелия Николова

Камен ИвановВисшият съдебен съвет (ВСС) вчера нито е решавал да вика премиера Борисов, нито някой е предлагал това. Съобщението до Бойко Борисов, че Лозан Панов отново предлагал да бъде викан във ВСС, но съветът не приел, не отразява истината и трябва задължително да се изясни кой го е пратил. В противен случай съветът се делегитимира окончателно и не може да изпълнява функциите си на гарант на независимостта и ефективността на съдебната власт.


Това заяви в интервю за "Дневник" членът на ВСС от съдебната квота Камен Иванов.


В своето изявление пред ВСС вчера премиерът Борисов каза с видимо раздразнение, че бил "привикан".
По думите на Камен Иванов есемес-ът до Борисов е лъжлив, защото председателят на ВКС Лозан Панов по време на обсъждането не е предлагал премиерът да бъде викан, а само е запитал Етичната комиися дали е правила опит да бъде изслушан в рамките на проверката на "Яневагейт" с цел по-голяма всеобхватност на установените факти.


"Граматическото структуриране на съобщението  ("Не приехме")  дава да се разбере, че то е създадено от лице, което има функцията да "приема" или "не приема", тоест да взема решения, а такива функции имат само членовете на съвета", казва Камен Иванов, запитан защо смята че член на ВСС е изпратил съобщението.


"Когато председателят на ВКС огласи препратеното до него съобщение от премиера, ние бяхме шокирани, съветът се разжужя и излезе в почивка, и аз в коридора научих, че премиерът ще дойде. И тъй като съветът не е взел решение да покани г-н Борисов, аз попитах министър Захариева дали е вярно, и тя потвърди, че да, премиерът ще дойде", обясни Иванов.


Манипулацията, която се съдържа в съобщението до Борисов, и то изпратено по време на обсъждането на "Яневагейт", дава основания за различни хипотези каква е била целта, коментира Камен Иванов. И не изключва дори някой умишлено да е подвел Бойко Борисов, "че е привикан", за  да се появи той пред ВСС и да отрече, че подателят на съобщението е член на съвета.


За да няма спекулации, не само Лозан Панов, но още трима членове на ВСС - Камен Иванов, Калин Калпакчиев и Галина Карагьозова - са задали един и същ въпрос на Борисов - кой му е изпратил есемес-а. А въпросът на Панов съдържал и допълнението "И защо ми го препратихте". Премиерът не отговорил.


Интервюто с Камен Иванов четете утре.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (123)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на negentropy
  negentropy
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Ето че имало цели 4 здрави ябълки във ВСС. Недостатъчно, ама все пак можело.

 2. 2 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Извода е, че Боко вече всеки може да го манипулира за каквото си поиска...

 3. 3 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 782 Весело

  С вчерашното изпълнени, Борисов се обвърза тотално, всеобхватно и явно с КОЙ.
  За мен ГЕРБ и Борисов са поели по пътя на Царя и НДСВ.
  Още на президентските избори ще се види.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 4. 4 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3702 Неутрално

  Дори да се установи кой е подателят, това няма да отмие позора от ВСС, нито ще отмени скандалния факт, че Боко Т е препратил есемеса до Лозан Панов с цел сплашване.

  За срамно сервилното поведение на магистратите, които станаха на крака и РЪКОПЛЯСКАХА на премиера, а след това в изказванията си го обсипваха с ласкателства, не си струва да се пише и коментира.

  Разделение на властите май ас.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 5. 5 Профил на soul
  soul
  Рейтинг: 468 Неутрално

  Въпросът е как, някога този ще бъде отказан от властта? Организира си феодално имение, в което се провеждат избори?! Смех.

  „Тази смрад, която изпускаме, поражда около Русия презрение към нас, недоверие, нелюбов. " Никита Михалков
 6. 6 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1300 Неутрално

  Стабилност, колко вече да е стабилност...Ледът се пука, господа съдебни кадровици.И трещи.

 7. 7 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 979 Любопитно

  Как #КОЙ? Свой.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 8. 8 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 837 Неутрално

  ВСС отдавна е делегитимиран. Още, когато отстреля Нели Куцкова, задкулисно, без обява на мотиви.

 9. 9 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 996 Неутрално

  Ще е добре да бъде питан на всяка публична проява докато не отговори - кой му е изпратил смс-а и заплашвал ли е Панов с препращането?

 10. 10 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 294 Неутрално

  С този премиер, с този парламент, с тази червена мафия - толкова.

  Ако не искаме тези свинщини да продължават още 2 години, на следващите предсрочни избори трябва окончателно да изхвърлим от парламента : БПС, ДПС, ГЕРБ и производните им!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 11. 11 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Борисов разбира разделението на властите, като "Разделяй и владей". Накрая Пеевски ще му обърне лодката от алчност.

  Navigare Necesse Est
 12. 12 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 1115 Неутрално

  4 читави члена на ВСС? Пак добре,но в сегашния си състав трябва да се закрие.
  И тъй като в Бг няма прокуратура,естествено никой не може да му каже и копче на мутрата за наглата му намеса в съдебната система и заплахите. Парламентът е същия случай......

  ThePirinEagle
 13. 13 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5103 Любопитно

  [quote#10:"полувишис"]на следващите предсрочни избори трябва окончателно да изхвърлим от парламента : БПС, ДПС, ГЕРБ [/quote]
  как ще стане това на практика?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 14. 14 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Boyko Borissov
  5 hrs ·

  Не съм се намесвал в работата на главния прокурор, на председателите на ВАС и ВКС или на когото и да е член от ВСС по отношение на Владимира Янева и Румяна Ченалова. В последните месеци непрекъснато по един или друг начин се тиражираше по медиите информацията, че Етичната комисия към ВСС ме кани за изслушване във връзка с публикациите, свързани с г-жа Янева и г-жа Ченалова. В телефонен разговор с председателя на ВКС Лозан Панов съм му обяснил, че съм готов да отида винаги, но те нямат право да ме викат по такъв начин и това би било прецедент. Когато вчера за пореден път се повдигна тази тема, аз станах, отидох и обясних открито, пред всички медии на заседание на ВСС всичко, което мога да кажа по този въпрос. Имали сме винаги прекрасна комуникация с г-н Панов, многократно сме говорили по всички теми, които касаят съдебната система в частта на инфраструктурата, обзавеждането, строителството и т.н. и не е вярно, че съм му пращал заплашителен SMS, или каквото и да е било. Но защо моята парламентарна група е гласувала по един или друг начин в Народното събрание, не е негова работа. А във времето, когато го беше страх след една катастрофа, когато го бяха ударили, аз лично съм говорил с него, за да го убедя, че няма абсолютно нищо да му се случи. Тогава му осигурихме охрана, за да му покажем, че свободата и сигурността са гарантирани. С г-жа Ченалова се видях, защото многократно ми се обаждаше и един единствен път я приех. Тя искаше подкрепа от мен, но аз ѝ казах, че не мога да ѝ дам никаква. По-ясно от това не мога да го кажа.

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 15. 15 Профил на system1
  system1
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Б.Б. си вкара автогол с това посещение вчера. На практика той делегитимира ВСС тотално. Дори се видя , до каква степен ВСС е под влиянието на Б.Б. (Всички станаха на крака , лъскателствата са втората страна на проблема).
  Единствените легитимни представители на Съдебната власт, останаха Панов и няколко други (2-3).
  По-тъжното е , че Б.Б. очевидно контролира цялата власт по този начин (чрез СМС). По-лошо е - на практика, няма разделение на властите в Р.България.

  И ако до вчера, разговорите м/у двете каки бяха някакви брътвежи, сега вече стават съвсем легитимни и верни. Едва ли ще има съмнение вече, че най-вероятно се е случило именно това, което са си говорили в записа . Доказателство за обратното, би било пълна проверка на всички замесени по няколко варианта, с цел оневиняване на участващите в записите властови фигури . Това беше предложението и на Л. Панов.

  Но се иска глава, за да го рабереш. Б.Б. очевидно я няма.

  За съжаление и в Р.България вече няма разделение на Властите. Доказано е от вчера. От главните участници в нейното прилагане. Има Конституционна Криза.

  По-лошо, Б.Б контролира ВСС (очевидно), опитва се да контролира висши магистрати (СМС до Л.Панов), владее в някаква конфигурация (триумвират) Гл. П-р и особено с подменената конституционна реформа го бетонира. Лъжа беше, че искал пък не могал. Иска и успя да осигури пълна независмост на Гл. П.
  И така имаме България, но вече не е Народна (отдавна е само за параван) и не е Република, защото няма нейните иснтитуции и устройство (което се доказва постоянно от действителността).

  Имаме един Булгаристан...начело с Б.Б. и свитата му.

 16. 16 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7636 Неутрално

  Да не би някой да е искал да ни покаже,колко му е акъла на Борисов.

 17. 17 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Той съветът си е делегитимиран и без смс-ите.

 18. 18 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 719 Разстроено

  БулгарБаши го играе "мъжкар", а всъщност се доказва като "лапни шаран", когото всеки може да го литка насам-натам.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 19. 19 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3202 Весело

  Кой изпратил смс-а!

  Е, па кой?
  Поредният човек на #Кой!

  Бил съветник - вика Той.
  Вярвам Му, ама на #Кой!

  #Кой-то тури Му и феса,
  там търсете смс-а ...

 20. 20 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1476 Неутрално

  Е как кой го е изпрстил - чистачката! Нал Боко каза, че не е бил член на ВСС. То и парите в КТБ ги открадна чистачката.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 21. 21 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3256 Неутрално

  [quote#1:"Ivaylo Ivanov"]Ето че имало цели 4 здрави ябълки във ВСС. [/quote]

  Седем са! Останалите 13 са от парламентарната и президентската квота.

 22. 22 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2001 Неутрално

  Като ще се търси истината нека да се изясни и дали наистина Панов е питал поканен ли е за изслушване Борисов? И ако е казал това на какво юридическо основание поставя такова искане. Имало ли е въобще такова предложение и кой го е дал. Това не е ли опит за намеса на съдебната власт в изпълнителната, доколкото знам разпитва се само при образувано следствие и то се извършва от прокуратурата.

  Преди време г-н Панов изчете една декларация в която имаше ясно политическо послание. Одобрявам декларацията, в нея имаше много истини. Но е лицемерие да се оплакваш от намеса на политиците в съдебната власт а същевременно самият ти да отправяш политически послания като по този начин нарушаваш принципа за разделение на властите.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 23. 23 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Ехехе, Баце мълчал? Железееееен! Като комуне на разпит! Таман си е спомнил младежките години на Бузлуджа))))

 24. 24 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2128 Неутрално

  Патриот- съветник- информатор.С две думи- Гербаджийска подлога.

 25. 25 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 249 Любопитно

  КАК КОЙ ???

  СЪВЕТНИКА НА ПРЕМИЕРА ЧЛЕН ВСС !!!

 26. 26 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2215 Весело

  " съветът се разжужя и излезе в почивка, и аз в коридора научих, че премиерът ще дойде. И тъй като съветът не е взел решение да покани г-н Борисов, аз попитах министър Захариева дали е вярно, и тя потвърди, че да, премиерът ще дойде”

  Тези вЕрно ни взимат за идиоти!
  Ами да постъпват като при матури - да си предават телефоните на входа на леля Пена - чистачката! Тогава няма да има топла връзка с SMS-и! Проблемът е само, докато заседават тя да не им разцъка телефоните и да захрани после медиите с витаминозна информация, кой с кого се съвъкуплява! Хем журналята гледат заседанието по радиоточката и са под ръка!

  I Want To Believe
 27. 27 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  За голямо наше съжаление ВСС отдавна е делегитимиран.
  От това страда съдебната система и всички граждани и фирми и затова се хвърлиха всички сили разпределението и квотите да станат както се предложи от Христо Иванов, въпреки някои скромни отсъпки.

 28. 28 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  До коментар [#5] от "soul":


  [quote#5:"soul"]Въпросът е как, някога този ще бъде отказан от властта? Организира си феодално имение, в което се провеждат избори?![/quote]

  Айде да не преувеличаваме, аз не се чувствам крепостен, предполагам и вие и много други. Но като дойде време за избори, 50% берат гъби, така че с известно, макар и много тежко усилие, да си завлечем з.дниците до урната и да гласуваме, а не да предпоставяме, как видиш ли, нищо не може да се промени.

 29. 29 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2001 Неутрално

  [quote#14:"The Core"]Но защо моята парламентарна група е гласувала по един или друг начин в Народното събрание, не е негова работа.[/quote]
  Това също искам да го знам, задавал ли е г-н Панов такъв въпрос и точният му текст. Отново на какво юридическо основание. Не може да ни се поднася само половината истина.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 30. 30 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1124 Весело

  [quote#15:"system1"]Б.Б. си вкара автогол с това посещение вчера. На практика той делегитимира ВСС тотално. [/quote]

  ++++ по - точно два красиви автогола единият с ВСС а другият преди две седмици с Овергаз.
  Днес се били разбрали със Сашо Дончев и си стиснали ръцете.
  С Лозан Панов също се били разбрали и си стиснали ръцете.
  Това сигурно, защото някой му е изпратил смс от Испания.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 31. 31 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3136 Неутрално

  [quote#0:"статията"]За да няма спекулации, не само Лозан Панов, но още трима членове на ВСС - Камен Иванов, Калин Калпакчиев и Галина Карагьозова - са задали един и същ въпрос на Борисов - кой му е изпратил смс-а. А въпросът на Панов съдържал и допълнението "И защо ми го препратихте". Премиерът не отговорил.[/quote]
  Хайде сега герберята да обяснят (макар да е пределно ясно) пред форума кой е забъркал цялата история и защо го е направил!
  По мое мнение Боко сам е забъркал историята (като се е разконспирирал, че получава съобщения за да следи противоконституционно работата на ВСС) и сега се чуди как да се измъкне!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 32. 32 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#13:"Blood Red Skies"]как ще стане това на практика? [/quote]

  мордор рухна, другарю, тъй че не си губете времето в хитроумни въпроси, а стягайте чемаданите...

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 33. 33 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 611 Неутрално

  "Трябва да стане ясно кой изпрати есемес-а на премиера, иначе съветът е делегитимиран"


  Това само легитимира притежателите на държавата ...

  Stupid people make me sick
 34. 34 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 524 Весело

  ето какво се случи днес:
  http://echo.msk.ru/blog/echomsk/1694722-echo/

  Герман Греф: Россия стала страной-дауншифтером!

  Глава Сбербанка Герман Греф, выступая на Гайдаровском форуме, заявил, что нефтяной век закончился. По словам Грефа, Китай в ближайшие годы увеличит установленную мощность электростанций, работающих на возобновляемых источниках энергии, до 560 ГВт. «Это, для сравнения, в 2,5 раза больше, чем вся установленная мощность Российской Федерации», — сказал глава Сбербанка, выступая на Гайдаровском форуме-2016 в РАНХиГС.

  «Каменный век закончился не потому, что закончились камни, точно так же и можно сказать, что уже закончился и нефтяной век. Господа, welcome to the future, это мы находимся здесь. Мы проиграли конкуренцию, надо честно сказать, и это технологическое порабощение, мы просто оказались в стане стран, которые проигрывают, в стане стран-дауншифтеров. Что с этим можно дальше делать, нужно, конечно, изменять все государственные системы. Потому что если говорить о будущем, то ключевую роль как играло, так еще более ключевую роль будет играть государство. Нужно изменять государственные институты. Ключевая роль во всем этом процессе — я не устаю об этом говорить — образование. От детских садов до вузов — вся модель образования должна быть изменена. Мне кажется, нам нужно на уровне общества сделать серьезные выводы и сделать серьезные прогнозы, где мы окажемся, не когда-то, а через 10 лет. Век углеводородов закончился, цена будет 30, 40, 50, 60, не важно сколько. Мы будем очень серьезно отставать, если мы не изменим общественную концепцию нашего подхода к тому, что происходит в мире».

  четеш ли бе, бистришки тигре... каменния век свърши!

  хахахахахахахахаха

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 35. 35 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1558 Любопитно

  Аз не съм наясно, има ли ВСС разследващи функции и в качеството си на представител на съдебната власт може ли да привиква за показания членове (да не говорим за главата) на изпълнителната власт? Ако няма такива функции, по какво право е било предложено ББ да бъде привикан?

 36. 36 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1909 Неутрално

  Всеки магистрат не може да не излезе от кожата си, ако някое външно лице се опита да наруши водената от него процедура. Въпросните 25 члена на ВСС това трябва да го усещат до мозъка на костите си. В този смисъл какво означава "премиерът ще дойде" на заседание на ВСС, когато това "идване" го няма в дневния ред (процедурата). Истинският въпрос не е дали някой е искал да бъде "привикан" Б. Борисов, а кой го пуска там. Това не е нито хан, нито му е бащиния. Председателстващия ВВС просто няма право да го допуска там, а при опит да влезе на заседанието извън процедурата, просто трябваше да бъде най-учтиво да бъде поканен да напусне (по-точно изхвърлен като мръсно коте) от работата на орган, на който не е член...
  Не става въпрос с какво обществено доверие се ползва ВСС, а колко сам ВСС зачита процесуалните правила, заложени в ЗСВ и Правилника за работата на ВСС, които правила са колкото право, толкова и задължение....

 37. 37 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 611 Неутрално

  [quote#15:"system1"]Б.Б. си вкара автогол с това посещение вчера. На практика той делегитимира ВСС тотално. Дори се видя , до каква степен ВСС е под влиянието на Б.Б. (Всички станаха на крака , лъскателствата са втората страна на проблема).
  Единствените легитимни представители на Съдебната власт, останаха Панов и няколко други (2-3).
  По-тъжното е , че Б.Б. очевидно контролира цялата власт по този начин (чрез СМС). По-лошо е - на практика, няма разделение на властите в Р.България.
  ....................................................

  Имаме един Булгаристан...начело с Б.Б. и свитата му. [/quote]

  Напълно съм съгласен с твоите наблюдения и изводи.

  Stupid people make me sick
 38. 38 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 708 Неутрално

  [quote#22:"Fred"]Като ще се търси истината нека да се изясни и дали наистина Панов е питал поканен ли е за изслушване Борисов?[/quote]

  То в статията пише ясно - просто я прочети внимателно.


  [quote#22:"Fred"]Но е лицемерие да се оплакваш от намеса на политиците в съдебната власт а същевременно самият ти да отправяш политически послания като по този начин нарушаваш принципа за разделение на властите. [/quote]

  Какви политически послания е отправял Лозан Панов? Какви? Предполагам, че визираш ярката му реч по повод 135-годишнината. Той не напада определена политическа сила - той обвинява цялата политическа класа. Нито сочи политически път за изход от кризата. Нито подбужда към определени политически действия.

 39. 39 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 611 Неутрално

  До коментар [#36] от "inn":

  Всичко което си писал е повече от вярно, но е приложимо само в нормалните държави. Самото присъствие на Премиера без да бъде поканен е пряко доказателство за наличието на Тоталитарен Режим в България.
  Реакциите на членовете на ВСС са категоричното потвърждение на горния извод.

  Stupid people make me sick
 40. 40 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 611 Весело

  [quote#38:"petyo9"]
  То в статията пише ясно - просто я прочети внимателно. [/quote]
  Чукча писатель, Чукча не читатель..

  Stupid people make me sick
 41. 41 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  [quote#10:"полувишис"] на следващите предсрочни избори трябва окончателно да изхвърлим от парламента : БПС, ДПС, ГЕРБ и производните им! [/quote]
  хах и как ще стане с над 1000 невалидни и направо фалшиви протоколи( доказано) които се оказва че не пречели на изборите

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 42. 42 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2682 Неутрално

  [quote#35:"Дон Кихот"]Ако няма такива функции, по какво право е било предложено ББ да бъде привикан? [/quote]
  Точно думата "привикан" се използва. Тя не се съдържа в закона и носи ироничен и унизителен за "привиквания" подтекст.
  Представянето на двамата в предаването на БНТ беше на такова ниско ниво, че стана от ясно по ясно - Иванов и Калпакчиев са част от групата на Лозан Панов, действащи на принципа "крадецът вика "дръжте крадеца"".
  Трябвало да разследват подателя на СМС-а, защото иначе ВСС се "делегитимирал"?! Това е безпрецедентна ... (ще се въздържа), образователно ниво и обща правна култура с минусов знак.
  Ами като се делегитимират, подават оставки и точка. Като протестират срещу измененията в КРБ, която е основният закон в тази държава, да се махат. Всичките, по възможност!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 43. 43 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  [quote#28:"tsvetko_51"] Но като дойде време за избори, 50% берат гъби, [/quote]
  това е лъжа, реално гласуват около 70 процента от хората, изкарват ги 40-50 защото в избирателните списъци има 6 450 000 души а реално са под 5 милиона

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 44. 44 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1305 Любопитно

  [quote#12:"thepirineagle"]4 читави члена на ВСС? Пак добре,[/quote]
  Значи само ТИЯ не са станали, когато е влязъл Той?
  Ще има изводи...

 45. 45 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2624 Неутрално

  [quote#35:"Дон Кихот"] по какво право е било предложено ББ да бъде привикан? [/quote]
  Ех, Дончо Дончо, пак вятърни мелници.
  НЕ Е предлагано да се вика ББ, НЕ Е гласувано.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 46. 46 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  [quote#16:"Роси"]Да не би някой да е искал да ни покаже,колко му е акъла на Борисов. [/quote]
  глупости ние си го знаем, а за гербаджиите мозъка не е жизнено важен орган

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 47. 47 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2001 Неутрално

  [quote#35:"Дон Кихот"]Аз не съм наясно, има ли ВСС разследващи функции и в качеството си на представител на съдебната власт може ли да привиква за показания членове (да не говорим за главата) на изпълнителната власт? [/quote]

  https://bg.wikipedia.org/wiki/Висш_съдебен_съвет
  [quote#0:"BCC"]1. назначава, повишава, премества и освобождава от длъжност съдиите, прокурорите и следователите;

  2. налага дисциплинарните наказания понижаване и освобождаване от длъжност на съдиите, прокурорите и следователите;

  3. организира квалификацията на съдиите, прокурорите и следователите;

  4. приема проекта на бюджет на съдебната власт;

  5. изслушва и приема годишните доклади на Върховния касационен съд, на Върховния административен съд и на главния прокурор за прилагането на закона и за дейността на съдилищата, прокуратурата и разследващите органи и ги внася в Народното събрание.[/quote]

  Никъде не е казано, че ВСС може да привиква и иска показания от хора които са извън съдебната система. Правомощията на ВСС са САМО в рамките на съдебната система.

  Съвсем логично ще е, ако беше различно това ще е нарушаване на принципа за разделение на властите. Единственият начин това да стане е прокуратурата да започне дело. Но и тогава за парламента например ще се иска снемане на на имунитета, отново за да се спазва принципа за разделение на властите.

  Затова за мен исканията за "изслушване" на премиера от ВСС са опит за нарушаване на принципа на разделение на властите, за демонстрация на власт на ВСС /или определени негови членове/ над изпълнителната власт. И понеже това е невъзможно то очевидно става дума за провокация. На която ББ тъпо се хвана. Може да се обясни с това че той систематично беше изнервян с такива намеци но това не го оправдава.

  И последната капка която преля чашата на търпението беше демонстративното прекратяване на заседанието от Панов. Можеше просто да изпрати СМС на ББ че нищо такова няма, и всички щеше да свърши. Вместо това той върви към изостряне. Ако действително Панов е питал и за гласуването на парламентарната група на ГЕРБ според мен той грубо нарушава правомощията си.

  Това естествено не оправдава ББ, той беше длъжен да не се поддава на провокацията. Така че авторите на сценария /мисля че това е планирано/ могат да празнуват победа.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 48. 48 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2001 Неутрално
 49. 49 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2001 Неутрално

  [quote#45:"Николай Колев"]НЕ Е предлагано да се вика ББ, НЕ Е гласувано.[/quote]
  Не е предлагано и не е гласувано са две различни неща. Предлагано е, вече е установено. И Панов е питал защо ББ не е повикан.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 50. 50 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#31] от "Храбър":
  Ха, как па ше ти "обяснят" герберите? Трябва да получат пръво есемесчита с "опорните точки". Дотогава ше мълчат смело, досущ като Баце, нали са все един отбор "юнаце"

 51. 51 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2001 Неутрално

  [quote#39:"Хакуна Матата !"]Самото присъствие на Премиера без да бъде поканен[/quote]
  Но са искали да го канят. Та ББ се налага да обяснява на ЮРИСТА Панов че не е редно, но ако го поканят ще отиде. И юриста Панов пита ВСС защо ББ не е поканен като прави инсинуацията, че той може и да не дойде ама те да го поканели все пак.

  И последно, защо просто в знак на протест срещу идването на ББ без покана просто не са напуснали залата? Ако не всички поне Панов и тези които мислят така.

  Чиста проба провокация, използваха емоционално нестабилният характер на ББ и го изработиха. Мирише ми на работа на професионалисти тук, на активно мероприятие.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 52. 52 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#47] от "Fred":
  Стига се излага и ти в жалките си опити да замажеш положението. Баце не му требе никаква покана. Доказателството е, че той влиза като висш велможа, паша, ага и раята/съдиите/ му стават на крака! Жалка картина на родното правосъдие в неговата "независимост".

 53. 53 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2001 Неутрално

  [quote#38:"petyo9"]Той не напада определена политическа сила - той обвинява цялата политическа класа. [/quote]
  Т.е нарушава принципа на разделение на властите. Съдът няма право да се меси в политиката както и тя няма право да се меси в съдебната система. Лицемерие е да се се обвиняват политиците във вмешателство в съдебната система а самата тя да се меси в работата на политиците.

  И кой обвинява? Точно съдебната власт която е най-скапаната от всичките власти в България. Не случайно ЕС все нея критикуват. Да погледнат първо себе си вместо да оправят другите. Като политическата класа е лоша /вярно/ КОЛКО дела заведоха те срещу нея? Нито едно. Нали това им е работата да ловят престъпниците.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 54. 54 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2001 Неутрално

  [quote#52:"Арон"]раята/съдиите/ му стават на крака![/quote]
  За ушите ли ги е вдигал да станат?

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 55. 55 Профил на vicovnic
  vicovnic
  Рейтинг: 466 Гневно

  Стига бе!Спрете с дестабилизацията на дръжвата бе!Кво си търсите под вола теле!ГОСПОДИН БОЙКО БОРИСОВ СИ е в правото да се информира от когото си поиска и както си поиска.ТОЙ е в правото си да ви казва или да не ви казва каквото и да било.Сам ТОЙ е благоволил да препрати доносът на къртицата си.Проявил е уважение към вас!Стига ви толкова.Кво сега си търсите?!ГОСПОДИН БОЙКО БОРИСОВ има привилегията да е взел тая власт и правото да я употребева както намери за добре.Затуй е избран от електората.Вие не сте избирани от никого.Нямате никакви права над ИЗБРАНИЯ!Нямате никакви права над ЕЛЕКТОРАТА!Стига ви дето ГОСПОДИН БОЙКО БОРИСОВ САМ си осветли доносника.ОТКРИТ, ЧЕСТЕН, ПРЯМ, ПРЕДВИДИМ и ПРОЗРАЧЕН е ГОСПОДИН БОЙКО БОРИСОВ!Истински държавник!

 56. 56 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 640 Неутрално

  [quote#5:"soul"]Въпросът е как, някога този ще бъде отказан от властта?[/quote]

  Ще му отива да стане премиер в ЦСЗ. А шайката му да му осигурява мнозинство сред избирателите затворници много мандати.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 57. 57 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2001 Неутрално

  [quote#52:"Арон"]Баце не му требе никаква покана. [/quote]
  Ама Панов предлага да го поканят. Макар че нямат право.

  Не бягай от тази страна на истината. За това че ББ няма право да отива на заседанието всички сме единодушни. Ама дай да разгледаме и това за мераклиите да го привикат, не го замазвайте.

  Ако пък излезе истина че ББ е питал защо и как гласувала парламентарната група на ГЕРБ това вече си е чист скандал. Ще го проуча това нещо, няма да го оставя така.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 58. 58 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1558 Неутрално

  До коментар [#51] от "Fred":

  "Но са искали да го канят. Та ББ се налага да обяснява на ЮРИСТА Панов че не е редно, но ако го поканят ще отиде."

  Не им обръщай внимание, жалки са! Още по-жалко е човечето-председател на ВКС, който явно играе по чужда свирка (кой знае с какво го държат).
  А на теб ти благодаря за разяснението, аз действително не съм наясно с правомощията на ВСС (да не говорим, че въобще не знам за какво може да служи с тези отношения вътре в него, освен да замазва провалите на съдебната система).
  Общо взето, колкото и да се напъват, с тази си изцепка съдиите само затвърдиха мнението, което обикновените хора имат за тях. А много жалко - те са призвани да налагат авторитета на закона, а не да го о.ират!

 59. 59 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1441 Весело

  [quote#55:"vicovnic"]ОТКРИТ, ЧЕСТЕН, ПРЯМ, ПРЕДВИДИМ и ПРОЗРАЧЕН е ГОСПОДИН БОЙКО БОРИСОВ!Истински държавник![/quote]

  До коментар [#55] от "vicovnic":
  ++++++++ Я пак повтори - Господин. Мед ми капе на сърцето! След господин, не кой да е а Баце - Бойко Борисов! Да се слави името МУ!

 60. 60 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2001 Неутрално

  [quote#57:"Fred"]Ако пък излезе истина че ПАНОВ е питал защо и как гласувала парламентарната група на ГЕРБ...[/quote]

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 62. 62 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Какво се оказа? Честните, истинските съдии, които държат на своето мнение и независимостта на съдебната власт са хората около Лозан Панов! Другите се издадоха, кога застанаха "мирно", кога донът влезе с тържествена стъпка и ги изгледа страшно

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2682 Неутрално

  [quote#57:"Fred"]За това че ББ няма право да отива на заседанието всички сме единодушни. Ама дай да разгледаме и това за мераклиите да го привикат, не го замазвайте.

  Ако пък излезе истина че ББ е питал защо и как гласувала парламентарната група на ГЕРБ това вече си е чист скандал. Ще го проуча това нещо, няма да го оставя така. [/quote]

  Нямал право да отиде?! Че що да няма?! Лозан Панов има ли право да си комуникира с него по телефона или да огласява лична кореспонденция с премиера? Ами пак същия въпрос - що да няма?!
  Има ли право обаче Лозан Панов да прави скандал и да прекъсва заседание на колективен орган заради един СМС с безобидно съдържание, което се изнася пред журналистите с високопарни заключения за "достойнството" на съдебната власт ("Време е съдебната власт да запази достойнството си"?! Ето тук е големият въпрос. Според мен, Панов направи от мухата слон и се изложи. Дори и да предположим, че провокация е имало, никой не му е виновен, че сам си сложи главата на дръвника с този скандал. Сега другарите му по завера го измъкват и се излагат не по-малко от него.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 65. 65 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2001 Неутрално

  [quote#58:"Дон Кихот"]Още по-жалко е човечето-председател на ВКС, който явно играе по чужда свирка (кой знае с какво го държат). [/quote]
  Харесваше ми, имах надеждата че все пак има свестни хора там. Речта му /някакво честване/ ми хареса, доста истини в нея. Макар че още тогава остана едно странно чувство в мен, не върви съдия да изнася политически речи. Още тогава почнаха коментари дали пък не се кани да става кандидат за президент.

  Но днес се изложи жестоко. И не с онези питания дали е поканен ББ а с инсинуацията че може и да не дойде. Макар че ББ лично го е уверил че ще дойде а и публично го заяви "ако ме поканят ще отида". Ако искаха да го чуят да го бяха поканили не да подмятат инсинуации.

  Или което е най-правилното просто да бяха казали "Не е в правомощията ни да провеждаме разследвания на премиера, ние имаме права само в съдебната система". Вместо това подмятания защо не е повикан сякаш не знаят че нямат право. Гадничко.

  Но и това е от дреболиите, обаче да прочетеш личен СМС, да го показваш навсякъде и да прекъснеш заседанието това вече си е чисто обявяване на война. Естествено е че ББ се е изнервил и отишъл лично да се обяснява което обаче не го извинява. Но и да стоеше в кабинета означава да го обвиняват и плюят както си искат.

  Въобще днес ББ се изложи с невъздържаността си но и паднаха маските на някои които се пишеха много чисти.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 67 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2001 Неутрално

  [quote#64:"Напаст"]Нямал право да отиде?! Че що да няма?![/quote]
  Не е редно. Не е член на ВСС и няма право да присъства там без покана. Все едно Панов да се изтърси на заседание на МС, сам разбираш че не е редно. Това че един се излага и прави нарушение не оневинява и дава право на другите също да нарушават.

  ББ беше длъжен да не се поддава на провокацията, за съжаление го хързулнаха. Според мен всичко това е замислено от професионалисти, обтягаха нервите на ББ цяла седмица и накрая не издържа. Много добре са разчели психологическият му профил. Трябва да си направи изводите и друг път да внимава.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 68. 68 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2682 Весело

  [quote#61:"Flappy Dildo"]Защо всички изключват възможността "Бойко" да го е написал сам? [/quote]
  Правилно, не може да се изключи и тази възможност. И нещо друго не е ясно също - възможно ли е този СМС да е изпратен на Борисов не в деня на препращането до Панов, а на друго заседание на ВСС.

  P.S. Делиормански ... да не казвам какъв, си ти. А този ник, много ти тича.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 69. 69 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2682 Весело

  [quote#67:"Fred"]ББ беше длъжен да не се поддава на провокацията, за съжаление го хързулнаха. [/quote]

  До коментар [#67] от "Fred":

  Точно обратното е. ББ хързулна Панов, отиде, изправи на крака целия ВСС, каза му в очите, че няма право да го напада "политически" и да му казва какво да съветва парламентарната си група за промените в КРБ и го направи за смях. Ясно ми е, че не го разбирате - не е достатъчно само да се прочетат няколко текста на ЗСВ. Трябва да си наясно как се определя понятието "разделение на властите", а това всички "капацитети" тук не го знаят, а и да им се обясни, няма да го разберат.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 70. 70 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2682 Весело

  До коментар [#66] от "Flappy Dildo":

  И веднага ти казвам, че изобщо не изключвам този СМС да е изпратен от Христо Иванов като министър, а Борисов да не знае, че министърът на правосъдието също е член на ВСС.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 71. 71 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#14] от "The Core":

  Колега, едва ли само аз ви отговарям, но сте доволно наивен, или сте доволно обвързан икономически с ГЕРБ или не живеете в България.

  п.п. Отказвам да повярвам , че сте с отклонения...медицински.
  С уважение

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 74. 74 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2624 Неутрално

  [quote#46:"stg"]мозъка не е жизнено важен [/quote]
  Нито е жизнен, нито е важен.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 409 Разстроено

  Баце се държа много просташки на форум, над който официално няма власт и контролни функции. Срамно е колко от хората във ВСС въртяха опашки като помияри.

  chavo64
 77. 77 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3136 Весело

  [quote#69:"Напаст"]ББ хързулна Панов, отиде, изправи на крака целия ВСС, каза му в очите, че няма право да го напада "политически" и да му казва какво да съветва парламентарната си група за промените в КРБ и го направи за смях. [/quote]
  Да бе!
  И поради това Борисов трябваше да се оправдава пред обществото и да се чуди как да замаже гафа си!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 78. 78 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4423 Неутрално  [quote#14:"The Core"]А във времето, когато го беше страх след една катастрофа, когато го бяха ударили, аз лично съм говорил с него, за да го убедя, че няма абсолютно нищо да му се случи. Тогава му осигурихме охрана, за да му покажем, че свободата и сигурността са гарантирани.[/quote]


  Тези думи на Бойко казани по адрес на Панов означават пряка закана на Борисов към Панов, че нещо може да му се случи. Типично за бос на мафията , който предупреждава неудобните хора да "внимават".
  Мафията в България си има държава. Босът нахлу при "независимите" магистрати , нахока ги , те Му станаха на крака и започнаха да го славословят. Направиха изключение неколцина магистрати на които Босът ще им осигури охрана. Да са живи и здрави смелчаците.

 79. 79 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2624 Неутрално

  [quote#0:"ББ"]"Мислих, че ме викате за някакъв гейт, а ме питате защо не сме променили Конституцията?. Исках да я променя, но Радан реши, че ще си прави нов проект. И за да стане президент, затова не стана" [/quote]
  Ей това изтърси Банкянския мислител вчера

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 80. 80 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3136 Разстроено

  [quote#79:"Николай Колев"]Ей това изтърси Банкянския мислител вчера [/quote]
  Просто се демонстрира колко дребна душица е и колко ограничен светоглед има!
  Само за съжаление е!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 81. 81 Профил на Grandioso Emperatorovich
  Grandioso Emperatorovich
  Рейтинг: 287 Неутрално

  До коментар [#4] от "Norman Granz":

  нещо не разбирам за какво е цялата олелия. защо ден-след-ден трябва да се коментират очевидни неща. та нали от ден 1 на т.нар. демокрация в БГ стана ясно, че червените направиха трансфер на политическата си власт в икономическа; та нали по тази причина милиони БГ напуснаха страната. какво се е променило? да не би мутробарокът да е залинял? както през 90-те така и сега биячите на БКП/БСП/ДС шетат с черните БМВ-та 24/7 - когато не киснат по кафенетата. за какви 'петна на демокрацията' става дума когато такава няма? въртят се едни и същи криминални типове и ще е така докато тълпата не излезе и не ги помете - по един или по друг начин. и ще е както до сега, ако всеки тарикатее на ниво вицове по форумите. така ще е - без грамофон.

 82. 82 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 812 Неутрално

  Министър Захариева нали е член на съвета? Не е ли най-логично тя да е изпратила СМС-а на Баце? Интересно защо никой не задава този въпрос и не я и пита.

 83. 83 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2682 Весело

  До коментар [#77] от "Храбър":

  Няма никакъв гаф. По конституция е предвидено, че представител на изпълнителната власт в лицето на министъра на правосъдието е председател на ВСС без право на глас. Следователно отиването на министър-председателя не е никакъв гаф, още повече, че самият Панов е обсъждал няколко пъти важността от изслушването именно на Борисов. Той не е длъжен да отиде, но е отишъл заради скандала, който спретна Панов. Биг праз, че са му станали на крака. Това е израз на уважение към (между) институциите в една нормална държава. Когато влиза съдът всички в залата също стават на крака, а личността на съдията няма нищо общо с уважението, което присъстващите изразяват към СИМВОЛА на институцията. Харесваш, не харесваш - ставаш! Има и още една дребна подробност - ВСС е колективен орган, а министър - председателят е едноличен такъв. Един член на ВСС, пък бил той и председател на ВКС, НЕ Е равен по ранг на ВСС, още по-малко на министър-председателя. А всички власти са части от една държава, която в момента се представлява от премиера и президента.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 84. 84 Профил на stanishev
  stanishev
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Другарки и другари!

  Опитах се да се свържа с другарката Беновска, но изглежда връзката от Брюксел е трудна.

  Моля, който има контакт, да я помоли да пита, крещейки истерично (както питаше Местан разни неща), да зададе около 30 пъти въпроса: "Кой изпрати есемеса?" на недругаря Бойко Борисов.

  Ура, другари!

 85. 85 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 486 Весело

  [quote#83:"Напаст"]отиването на министър-председателя не е никакъв гаф[/quote]
  Да го духа Монтескьо
  http://www.segabg.com/pic/12024/786820-l.jpg

 86. 86 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  [quote#2:"lynyrdS"]Извода е, че Боко вече всеки може да го манипулира за каквото си поиска...
  [/quote]

  Понеже е всеизвестно, че действа и говори необмислено, когато се чувства обиден или заплашен по някакъв начин. И той го потвърди, за пореден път със светкавичното си ористигане на заседанието на ВСС и с необмисленото препращане на смс-а на съдия Панов, без да мисли, какво означава това.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 87. 87 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 294 Неутрално

  [quote#83:"Напаст"]
  [/quote]
  Нещо май нова директива е излязла гербераските тролчета -да завършвате всяка тема с финален апломб в коментарите.
  Както вече се отбелязва, Мордор почна да се пропуква и скоро орките пак ще се скитате немили-недраги без господар.

  И да те светна герберастка Ентилигенцио, че министър-преседателят е член на колективен орган също, а не едноличен, освен ако не се касае до вътрешните административни правомощия в самия министерски съвет.

 88. 88 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#13] от "Blood Red Skies":

  Вашият въпрос е толкова реторичен, колкото и фундаментален.
  Дали има, или защо все още има поддръжници на такива 'изпълнения', ще са в графата: остави ги да си говорят, а ние ще си действаме както досега и винаги в наш интерес, а не на техните.
  Къде сме НИЕ и защо СМЕ в тази ситуация е много емблементатично.
  Не е нужно да задавам тези въпроси към будните.
  Но като съм си БУДАЛА - задавам ги към себеподобните си.
  Някой ден може и да се приобщим към будните.
  А дано!

 89. 89 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3681 Неутрално

  До коментар [#76] от "chavo64":
  Боко е казвал в миналото, че последната книга която е прочел е за Винету, индианския вожд.
  През ранното Средновековие когато са се налагали правилата на в обществото от католическата църква е имало един крал на германско племе, дето си е помислил че може да рита срещу Папата в Рим и Папата го анатемосал. Хайнрих стоял три дена в снега пред замъка да му опрости папа Григорий греховете..
  Нашто борче от Банкя щом три папи са го галили по главичката, явно се е взело на сериозно и е мръднало малко.
  На всеки може да се случи.
  Най-вероятно оттича в канала политически, ама да се молим да няма жертви...

 90. 90 Профил на vvy
  vvy
  Рейтинг: 237 Любопитно

  „За сметка на това за Мая бяха разбрали половин София, което е страшно неприятно да ти кажа“ – казва Янева.

  Понеже не съм от София някой може ли да каже коя е тая Мая, за която половината София знаела?

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 93. 93 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3681 Неутрално

  До коментар [#90] от "vvy":
  А бе и ние в София това се питаме.
  Във времената на технологиите, регистри и гугъли който го разбере пръв и шътне на медиите печели джакпота.
  Ще се чуе - в БГ има млади дихатели да ровят. 94. 94 Профил на gosho3
  gosho3
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Извинете, но 3 дни слушаме, че има някакъв СМС , който "тресе" държавата. Хич и не съм го виждал и не ме интересува. Извинете , всички ли са луди или ни смятат за такива ? Всеки телекомуникационен контакт има начало и край. И перфектно се фиксират всички точки през които минава съобщението (телеком сигнала). В България има поне 50 000 души които го разбират и като четат или слушат тия някакви драми се пукват от смях. То е изумително , че някакви "каки" си "дуднат" по мобилните телефони щуротии или някой "праща" или "препраща" на Премиера някакви СМС-и. Ужас. Прихванали им телефонните разговори и комуникациите - па тези комуникации са с нивото на защита все едно да пратиш на някой коледна картичка без плик, която всяка служителка в пощата може да прочете. Веселяци.

 95. 95 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3681 Неутрално

  До коментар [#90] от "vvy":
  И още:
  Тва "половината София" не е съвсем точно математически.
  В София има 80% матрял и обслужващ персонал.
  Има ентелитенция и малка прослойка от висшата милиционерия.
  Тва за "половината София" се отнася за половината от милиционерията и семейните им приятели.
  Цецо със сигурност знае, ама имаш ли кураж да го питаш?

 96. 96 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4099 Неутрално

  Глупости...

  Ако не стане ясно кой е изпратил есемеса... може да е бил някой спамчик от Патагония...

  Докато не се изясни кой е авторът на провокацията, ВСС е невинен. Елементарно: Невинен, докато и ако не се докаже противното.

  Защо премиер се е впрегнал в скандал с неясен произход
  и защо се е намесил там където няма работа -- във ВСС?

  Това е същественият въпрос.

  #ОСТАВКА!

  "Камен Иванов, член на ВСС: Трябва да стане ясно кой изпрати есемес-а на премиера, иначе съветът е делегитимиран"

 97. 97 Профил на kapitalist
  kapitalist
  Рейтинг: 466 Любопитно

  Цецка Цачева обяви, че ще приемат Закон за електронно гласуване и промени в НПК и ГПК:
  http://www.blitz.bg/news/article/387040
  Появата на ББ може да се окаже ПРОВОКАТИВНА! За да се покаже разбираемо, скандално и публично,
  Как не може да се докаже пътят на СМС. И да се направи промяна.

 98. 98 Профил на kapitalist
  kapitalist
  Рейтинг: 466 Любопитно

  До коментар [#94] от "gosho3":

  Лошо, Гошо! Лошооо...
  В момента, за да може прокуратурата да задължи комуникацонния оператор да даде адреса на източника, трябва евентуалното престъпление да се наказва 5 и повече години затвор! Шах.

 99. 99 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1724 Весело

  Свободата на изразяването по политически интриги е 100% гарантирана както на председателя на ВКС, така и на всички членове на ВСС еднозначно. Ако бай Камен Иванов се чувства омерзен, незабавно да напусне гнездото на осите и да вдиша от чистия въздух по софийския паваж. Аман от претенциозни лешпери.

 100. 100 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#89] от "k_":

  Бе не знам, с тоя овчи народ всичко може да стане.

  chavo64
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK