От местопрестъплението - Враца: Фактите не отменят трагедията, но променят историята

Лобното място на 18-годишния Тодор Йорданов

© Георги Кожухаров

Лобното място на 18-годишния Тодор Йорданов



Улица "Иванка Ботева", центъра на Враца. Най-известната улица в България през последните дни.


Еднопосочна. Стеснена, заради паркиралите коли, със синя зона. С пешеходната улица "Полк. Лукашов" образуват ъгъл и малко кръстовище, където трябва да има пешеходна пътека. На платното няма зебра, но под дърветата на десния тротоар стои знак за нея. Точно там, където пътеката трябва да свършва, сега е затрупано с цветя и свещи в памет на 18-годишния Тодор Йорданов. 


Смъртта на момчето във вторник разтърси града и цялата страна. Първоначалната история, която влезе в медиите съобщаваше за едностранна, непростима проява на агресия и целенасочен жесток побой от двама яки мъже над едно дете до издъхването му. В следващите дни обаче версиите, които разказваха за нападението започнаха да се разминават значително. 




Репортер на "Дневник" прекара последните два дни и половина в града в опит да възстанови какво точно се е случило. 


12 януари, вторник, 13 часа  - първата версия през медиите


Инцидентът става малко преди 13 часа на улицата в центъра на града. Първоначално за случая се съобщаваше единствено, че момчето издъхнало след побой от двамата братя Иван и Десислав Дамянови на 32 и 36 години, по-големият известен с прякор Поничката. Първите информации от местните медии са, че 18-годишният ученик и мъжете се скарали, когато те пресичали улицата на пешеходна пътека, а той им свирнал с клаксон. Те се ядосали, извлекли го от колата и го убили ("убиха с юмруци"). В материалите в медиите се появи, че двамата са криминално проявени. За трагичния инцидент се раказваше още, че единият от двамата братя е държал Тодор, а другият - го е биел.


Сред най-първите версии беше и, че при маневра на заден ход младежът издраскал скъп джип и това предизвикало боя, но тя отпадна рано. 


Част от инцидента е заснет от случайни минувачи и в първите разкази това е един от шокиращите факти - колко хора наблюдават без да се намесят в опит да предотвратят случващото се. 


На следващата сутрин (13 януари) кметът на града Калин Каменов коментира пред "Нова телевизия", че във Враца често се решават проблеми по този начин. "Вчерашният ден е от поредицата тъжни дни, смятам срамни дни за нашия град. Това е случай, който за съжаление е ежедневие във Враца. Тук често пъти се решават проблемите по този начин. Смятам, че трябва да се засрамим от това си поведение, защото така не се решават проблемите. Интелигентният човек не реагира така.", каза той. В следващите дни той така и не прие среща с екипа на "Дневник". 


14 януари, четвъртък, 11 часа - очевидците 


Очевидците на боя са пак по местата си - в съседните офиси, репове, сергии и са готови да разкажат на всеки, който попита, но на журналистите са сърдити - "Защото не казвате истината". По тази причина повечето от тях предпочитат да запазят анонимност.  


Лобното място на 18-годишния Тодор Йорданов

© Георги Кожухаров

Лобното място на 18-годишния Тодор Йорданов


Хората в офиса, непосредствено до мястото, където са се сбили 18-годишният Тодор и братя Дамянови, казват, че младежът е бил въоръжен и агресивен. Твърдят, че "версията, която съобщават медиите, не е истината. Трябваше да видите мъжете – единият с разбита устна, другият с подуто око, докато по момчето нямаше драскотина". Но и те не са видели началото на спора и боя, а само края на инцидента. 


Според разказа им един от двамата братя, участвали в боя, влязъл в офиса им да поиска вода, за да свестяват припадналия Тодор. Опитвал се е да помогне след като младежът колабирал, тълкуват очевидците. От офиса чак тогава разбрали за случващото се навън и станали свидетели на опитите на случаен минувач да спаси задушаващото се момче, докато чакат линейката. Според тях се виждало, че момчето си е глътнало езика, но този, който опитвал да го извади, не успявал. 


Полицията пристигнала бързо, но линейката се забавила около половин час, твърдят всички били на мястото на инцидента, докато от Спешния център във Враца казаха, че екипът се е отзовал 5 минути след подаване на сигнала в 13 часа. "Полицаите нямаха какво да направят, чакаше се линейката, но пътят й беше задръстен от автомобил, защото улицата е тясна", твърди Митко Дакев от паркинг службата в града, който също бил на мястото по време на инцидента. И той започва с думите: "Не стана така както казват…" Първата му реакция била да се обади на 112. Като го питали дали е нужна линейка, казал че не е, защото боят вече бил разтърван и всички стояли наоколо, живи, ако не здрави.


"Не сме сеирджии, всички извадиха телефони да звънят на полицията", разказва продавач от отсрещна сергия. Част от хората, работещи наоколо, които се съгласиха да разговарят с "Дневник", казваха, че първоначално не обърнали внимание, защото се чувало скандал от улицата и не предполагали колко е сериозно. Обяснението на местните е, че "скандалите и агресията на улицата са нещо обичайно тук".


Боят продължил само 2-3 минути, в които хората не знаели как да реагират, но не е изглеждало така, че някой убива друг, категоричен е продавачът. В последвалите събития вече нямало какво да се направи. 


"Момчето е било провокирано. Напсували са го, ритали са му колата. Дори да е бил агресивен и въоръжен, той се е защитавал. А те защо са продължили да го налагат, докато умре?!", пали се учителката Светла Дикова на въпроса дали е чула версията, в която починалият младеж е нападал. Тя е била на мястото малко след инцидента и забелязала щетите по колата на младия човек. Според нея автомобилът бил с вдлъбнатини в шофьорската врата и страничното огледало било изкъртено.


В част от разказите на наблюдавалите случващото се, Тодор останал прав и без явни признаци на фатални наранявания известно време след като боят вече бил приключил. Майка му, която работи на метри от мястото, пристигнала бързо и се скарала на сина си, че се набърква в конфликти, когато той внезапно паднал. Това падане се вижда и на един от разпространените видео записи. Пред медиите тя разказа, че последните думи на сина й към нея били "Спокойно" и после припаднал. Според нейния разказ случаен минувач, когото не познава след това два пъти извадил езика на Тодор. 


Мястото, на което Тодор Йорданов и братя Дамянови се спречкват

© Георги Кожухаров

Мястото, на което Тодор Йорданов и братя Дамянови се спречкват


Хората във Враца обсъждат, че от вълнението Тодор си глътнал езика, друга версия е, че получил сърдечен удар, защото имал сърдечен проблем. В последствие аутопсията и реаутопсията не показаха ясна причина за смъртта на момчето, а говорителят на Окръжния съд във Враца Снежана Наумова уточни за медиите, че има данни за сърдечни проблеми и се чака хистологичният анализ. 


Какво показват снимки и записи


В разпространените в интернет и от медии кадри (видео и снимки) няма такива, които да показват целия инцидент. Има една снимка, на която изглежда, че Тодор наистина е държан от единия брат, а другият замахва към него. Има видео, в което се вижда суматоха, а после той пада. И повечето снимки са от момента, в който е на земята - човек се опитва да му помогне, а наоколо вече има още хора, полицаи и дори деца, които наблюдават случващото се. 


Кой е Тодор, кои са братята 


Черен колан по таекуондо и треньор на начинаещите в школата, доброволец в местна организация за помощ на бездомни кучета и обичан човек - това е починалият Тодор Йорданов по описанията на близките му. Родителите и брат му, които от вторник насам са в центъра на медийното внимание, са категорични, че момчето не може да е предизвикало боя, защото не е бил агресивен. Местни журналисти казаха, че са говорили и с хора, които го познавали и твърдят, че бил "кибритлия" и лесно се палел.


Мълчаливият протест на 13 януари в памет на Тодор

© Георги Кожухаров

Мълчаливият протест на 13 януари в памет на Тодор


Повечето местни, с които "Дневник" говори, казват едно и също за братя Дамянови – не са известни, нямат репутация на криминални типове, нито присъстват по някакъв начин в публичния живот. Някои обаче са чували истории за по-възрастния - Десислав, че е избухлив и често провокирал боеве по заведения и дискотеки, също и че бил обвързан с криминални дейности. Според други и двамата братя са свързани с ГЕРБ и се занимават с купуването на гласове в района по избори. Регистрираната криминална проява на големия е шофиране в нетрезво състояние. 


Страната на обвинаемите осезаемо мълчи. Близките на двамата братя не са се афиширали, а местните медии дори не направиха опит да ги издирват, защото според общото убеждение семейството им живее в отдалечено село и нямат какво да ги попитат. Автокъщата, за която се казва, че е тяхна, беше затворена. 


"Дневник" намери адрес, на който е регистриран Десислав Дамянов във Враца, но никой не откликна на позвъняването ни в четвъртък. В същия ден се свързахме и с един от адвокатите им - Светла Генова, но тя категорично отказа да коментира случая пред нас. При четенето на мярката за неотклонение в петък Генова заяви пред съда и пред журналистите, че въпреки обществения натиск, обвиняемите имат право на справедлив и обективен процес, защото и свидетелските разкази и доказателствата до този момент не показват връзка между боя и смъртта. 


14 януари, четвъртък, 14:30 часа


В четвъртък прокуратурата внесе яснота по някои от въпросите, които тормозеха всички следящи случая след като започнаха да се появяват противоречиви версии за побоя. Според обвинението "категорично" е установено, че Тодор е имал метален бокс в ръката и е "безспорно", че е имало взаимно разменяне на удари, а не е било едностранно. Уточнено беше, че няма личен мотив зад инцидента, а само хулиганство.


Братята Дамянови първо получиха обвинение, което на фона на съобщаваната информация скандализира - убийство по непредпазливост с нанасяне на лека телесна повреда, за което се полагат между 3 и 5 години лишаване от свобода. Това би било адекватното обвинение, ако действително, както твърдят част от свидетелите, момчето е било добре след побоя и е починало внезапно по друга причина.


Заради силния обществен интерес и негативна реакция случаят веднага беше взет на лично наблюдение от главния прокурор Сотир Цацаров.


В същия ден във Враца пристигна и говорителят на главна прокуратура Румяна Арнаудова и успокои духовете, като обяви че има промяна в обвинението и то вече е най-тежкото възможно - съизвършителство на умишлено убийство с хулигански подбуди с присъда между 15 и 20 години затвор или доживот. Дори момчето да е починало от лични здравословни проблеми, ясно е че боят е това, което ги е влошило, се разбра от думите й. Тя обясни и че първото обвинение е било спрямо събраните към онзи момент доказателства и е било задължително да се повдигне, за да не се допусне освобождаването им след изтичането на първата наложена мярка за задържане от 24 часа.


15 януари, петък, 13:30 ч.


Срещу братята беше внесено искане и за най-тежката мярка за неотклонение докато тече делото - задържане под стража. Тежестта на обвинението е достатъчно основание за съмнение, че ако бъдат пуснати обвиняемите ще се укрият, обясни пред журналистите Арнаудова предния ден.


Говорителят на главна прокуроратура Румяна Арнаудова представя какво е установило разследването към този момент - 14 януари 

© Георги Кожухаров

Говорителят на главна прокуроратура Румяна Арнаудова представя какво е установило разследването към този момент - 14 януари 


Привечер на заседанието съдът обаче прие искането на адвокатите на двамата братя и им наложи домашен арест, което отново скандализира Враца. Афектираните граждани на града не могат да приемат, че без медицинската експертиза разследването е все още в твърде ранен етап, за да се сочат виновни. Съучениците и близките на Тодор посрещнаха новината със закани за вендета и лична разправа с подсъдимите.


Какво е ясно и какво не е ясно досега 


Така четири дни след убийството във Враца, случаят изглежда по-заплетен и различен от първоначалната история. Разследващите не искат да коментират какво е установено или да отговорят на въпроси извън вече обявената от тях информация. Повечето местни, които застават пред микрофоните, само препредават случилото се и неизбежно то е повлияно от емоции.  


Това, което може да се възстанови от различните версии и не си противоречи е, че Тодор е пътувал заедно с приятелката си Грета и е свирнал с клаксон на преминаващите пред колата му мъже. След това е последвала размяна на реплики между тях. Все още не е потвърдено дали, как и къде те са удряли колата му. Тодор е спрял, излезнал от автомобила си, започнал е скандалът и тримата са си разменяли удари.  


Досега разследващите не са съобщили кой е нанесъл първият удар. 


Тодор е носил метален бокс в ръката си и също е удрял братята. От прокуратурата съобщиха още, че приятел на убития младеж потвърждава, че веднага след боя Тодор е пуснал бокса, а той го взел и го изхвърлил на 15-20 метра от мястото. За момента боксът не е намерен.


В някакъв момент размяната на удари спира и малко след това Тодор пада на земята. По тялото и главата му според прокуратурата има 28 нанесени удара. Обвиняемите имали леки телесни повреди и охлузвания. 


Румяна Арнаудова обяви в четвъртък, че ще бъдат иззети записите на охранителни камери в района и по тях ще се проверяват нанесените удари. По това може да се установи и различна вина между двамата братя.


Най-много въпроси и спекулации има около началото на скандала


Същинското раздвоение във версиите е точно тук - според едните Тодор е бил провокиран да се защити от нападателите си, според другите - самият той е изскочил от колата, готов за бой. 


Свидетели на началото на практика са само приятелката му и братята. 


На мярката за неотклонение двамата обвинени твърдяха, че въобще не са го удряли. Версията на Десислав, разказана пред камерите в съда в петък е: "Аз пресичах улицата, не съм го видял, той щеше да ме удари. Обърнах се и го питах: Какво става? Той спря на десет метра, а пък брат ми беше отишъл за цигари. Той слезе с бокс и брат ми му вика "Какво правиш с тоя бокс, запри се". Той го удари в лицето и падна. След това аз се опитвах да го хвана да не ме удря, защото ние може да сме по сто кила, но не сме биячи. Има много свидетели, но всички говорят противно. Не сме го докосвали и виждате, че съдебно-медицинската експертиза показва, че няма удари, а ние имаме. Изказваме съболезнование на близките му. Съжаляваме, нелеп случай е." 


Приятелката на Тодор Грета първоначално разказа пред медиите, че не Тодор е имал бокс, а братята и че те са го пребили. Твърдеше, че той е излезнал да се защити, а те са го смазали. Момичето не разказва детайли за цялата ситуация и казва, че е била в шок, както и че не помни неща и от първия й разпит от полицаите. Според нея целият сблъсък е продължил десетина минути. 


След това като свидетел тя е потвърдила, ча той е носил бокс. Това беше потвърдено и от приятелят, който взел бокса и го изхвърлил. Грета извикала и майката на Тодор, която работи наблизо. Тя се обажда на баща му, идва и неговият кръстник. Те обаче също не са преки свидетели на боя. 


Най-големият въпрос, който все още няма отговор, е причината за смъртта на Тодор


Беше направена и реаутопсия от съдебни медици от София, също и от специалист кардиолог. Според разследването около 10 дни обаче ще са необходими за хистологичния и химичния анализ, които да дадат категоричен отговор. Всичко изречено до тогава като причина за смъртта ще е само предположение.


Какво следва


Общественото настроение за обстоятелствата около случая е раздвоено, но болезненият резултат е неоспорим - момче на 18 години вече не е между живите. Консенсусът, доколкото го има е, че фактите не отменят трагедията, но променят историята. Хората на протестите - близките, съучениците и приятелите на младежа обаче все още отказват да допуснат, че историята не е черно-бяла.


Прокуратурата обеща да действа изцяло в рамките на закона, да провери всички показания от няколко страни, да използва всички ресурси и експертиза, за да достигне до истината. Седем прокурори от София са командировани във Враца по случая.


Под натиска на толкова медиен и обществен интерес, е важно прокуратурата и съдът да си свършат работата професиално, а не спрямо очакванията. Може да се окаже, че справедливостта и това, което очаква обществото, са съвсем различни неща.


В памет на Тодор

© Георги Кожухаров

В памет на Тодор


Свидетелска информация, снимки и видео от инцидента може да изпращате на [email protected] 


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (360)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Фактите са - има смъртен случай.Има престъпник/ци.
  Трябва да има възмездие.
  За следващите "юнаци".
  Ако е имало метален бокс в убития,да го осъдят.....

 2. 2 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  При толкова много свидетели и записи, фактите трябваше да са отдавна изяснени от полицията. Какво да говорим пък за неразкритите поръчкови убийства...

 3. 3 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Какво е семейството на починалия кибритлия, за да лансират техните версии

 4. 4 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Много агресия в хората, особено с тия автомобили. Пресичане, клаксони, псувни, ... и накрая някой умира. А просто са можели всеки да продължи по пътя си. Давайте предимство на пешаходците и бъдете търпеливи. Другото не си заслужава.

 5. 5 Профил на Читателят
  Читателят
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Дневник, поздравявам ви!
  Това е първия опит за безпристрастно описание на инцидента от всички новинарски агенции.

  Попътен вятър в главите!
 6. 6 Профил на vicovnic
  vicovnic
  Рейтинг: 442 Гневно

  Протестите на тълпата са инспирирани с цел да се омаскарят кадрите на ГЕРБ в съда прокуратурата полицията и най-вече в средата на бизнеса.Младите бизнесмени са пример за политиката на просперитет на избрани елити водена от ГЕРБ и реализирана от правителрството на ГОСПОДИН БОЙКО БОРИСОВ!

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Гневно

  [quote#0:"статията"]Полицаите нямаха какво да направят, чакаше се линейката...[/quote]
  Тези левандури полицаите (говоря за всички полицаи, а не само за Врачанските) да вземат да изкарат един курс за разпознаване на медицинския проблем и даване на първа помощ, че и без това нищо не правят, а знаят само пари да искат.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 9. 9 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Любопитно

  [quote#6:"vicovnic"]Протестите на тълпата са инспирирани с цел да се омаскарят кадрите на ГЕРБ в съда прокуратурата полицията и най-вече в средата на бизнеса.[/quote]
  Ама ГЕРБ има ли кадри в съда и прокуратурата?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 10. 10 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3996 Неутрално

  Хората протистират против неадекватните действия на правоохранителните органи,тези които са длъжни недвусмислено да установят кой е крив кой прав!

  klimentm
 11. 11 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  А историята често си прави лоши шеги. За Калин Каменов колкото хора са имали работа с него твърдят, че е доста социална натура и точно в неговия град, през неговия мандат става белята. Нещо подобно се случи с Живко Тодоров - кмета на Ст. Загора. Един от малкото кметове, които са успели да вдянат, че тротоарът е съоръжение за пешеходци. Което не може да се каже за кмета на София например. За парадокс, точно на пешеходната зона под кабинета му някой сгази дете на колело.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 12. 12 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  [quote#8:"Храбър"]да вземат да изкарат един курс за разпознаване на медицинския проблем и даване на първа помощ[/quote]

  Би трябвало да са изкарали - нали имат шофьорски книжки.
  Тия курсове са много полезни, така навремето спасих баба ми, която си беше глътнала езика.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 13. 13 Профил на Димитър
  Димитър
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Ето и първата статия, която загатва какво медийно лайно спретнахте всички медии последните дни. Лошото е, че пак не стига до края, но все пак е нещо. И не, не са виновни медиите от Враца, както иска да ни внуши статията, напротив. Националните телевизии/медии бяха най-отпред.

 14. 14 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#6] от "vicovnic":

  Чак пък ГОСПОДИН, кажи си го Бат Бойко. А политиците ни отдавна не са елит, а сбирщина от подлизурковци.

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 15. 15 Профил на gargamel
  gargamel
  Рейтинг: 562 Неутрално

  "Част от инцидента е заснет от случайни минувачи и в първите разкази това е един от шокиращите факти - колко хора наблюдават без да се намесят в опит да предотвратят случващото се."

  Ами казано честно , не знам доколко е уместно да се намесва човек в подобни ситуации. Преди години един съсед тръгна да разтървава двама 15-16 годишни келеши сбили се на автобусна спирка. За награда получи нож в корема и едвам го спасиха.

  Dum Spiro, Spero
 16. 16 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2550 Неутрално

  Не е за всяка уста лъжица установяване на истината. По-добре е медиите да си мълчат и да не нажежават обстановката и да не предизвикват емоциите на тълпата. А това пък да се вадят политически дивиденти от подобен случай си е истинска наглост!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 17. 17 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  Затова не трябва да се угажда на тълпата. Може да обесят някого само защото хората искат мъст.

  Няма шики-мики.
 18. 18 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1930 Неутрално

  Журналистите за пореден път (без извинение) се осраха.

 19. 19 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2550 Неутрално

  [quote#13:"Димитър"]Националните телевизии/медии бяха най-отпред. [/quote]
  БНТ и Панорама просто се оляха.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 20. 20 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  А това да обяснявате как братята купували гласове за ГЕРБ е гнусно. Не можахте да се стърпите, нали? Единия брат е викал "да живее бат' Бойко" докато е режел главата на Тодор, нъл тъй???

  Няма шики-мики.
 21. 21 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2550 Неутрално

  Нищо, нека му е обеца на ухото на Таков. Ще ми говори за страсти и страдание той...

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 22. 22 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1324 Любопитно

  "От местопрестъплението - България: Фактите не отменят трагедията, историята си е все същата" би трябвало да ви е заглавието... ако сте си чела статията де

 23. 23 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  Хм, можело значи и в Дневник да се пишат нормално нещата! Сега напишете и резултатитеу от хистологичните изследвания, колко анаболи в кръвта, "витамини" на келеша с бокса.
  Пак питам, ако не бяха тези батковци а двама пенсионери... днес щяха да ги погребат, но нямаше да има този отзвук нали?

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 24. 24 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  [quote#19:"Напаст"]БНТ и Панорама просто се оляха.[/quote]

  Те специално спретнаха епохална драма от цялата работа. Ужасяващо просто...

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 25. 25 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#1:"xmm"]Ако е имало метален бокс в убития,да го осъдят.....
  [/quote]
  За самоубийство по особено жесток начин, предизвикано от хулигански подбуди и да изгние в затвора!

 26. 26 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  До коментар [#20] от "Олд Шетърхенд":
  А ти какво очакваш от Дневник?

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 27. 27 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 442 Неутрално

  За съжаление, в Булгаристан никога няма да разберем истината. Булгарът е скаран с обективната реалност. Коментира и съзира нещата през предварително заети позиции, политически пристрастия извадени от футболно фенство, както и огромно невежество. В случая въпросът е дали тези двамата дерибеи ще извадят по-големи връзки за да се оттърват, или ще бъдят изкупителни жертви за цялата нелепост на живота, който живеем. Честно казано, като човек, който не би участвал в нито един от моментите в селската спартакиада, довела до смъртта на момчето, ми е трудно да взема решение кой крив и кой прав, затова предпочитам да не мисля за инцидента. Вече.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 28. 28 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  [quote#20:"Олд Шетърхенд"]А това да обяснявате как братята купували гласове за ГЕРБ е гнусно.[/quote]
  кажи от кое село са и много лесно ще изясним въпроса

 29. 29 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 497 Неутрално

  "Твърдят още, че "версията, която съобщават медиите, не е истината. Трябваше да видите мъжете – единият с разбита устна, другият с подуто око, докато по момчето нямаше драскотина"

  Ами видяхме ги двамата братя вчера по телевизиите и нито един от тях не беше с подуто око...Странно, уж много свидетели, много снимали, пък случая се заплита

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 30. 30 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  До коментар [#5] от "Читателят":
  А пасажа как убийците се гербери и купували гласове за ГЕРБ пропусна ли го или за теб е истина?

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 31. 31 Профил на Димитър
  Димитър
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#19] от "Напаст":

  Тях съм ги пропуснал. Но какви заглавия и цитати мога да изкарам от "големи" интернет медии. БТВ и НТВ.........особено лелката дето отразяваше за БТВ от място във Враца, тя какви ги говореше .......а пък от студиото им в София днес сутринта разбрахме, че е нормално да се носи бокс и бухалка и всички носят.....Журналистика ли е да я опишеш в тая гнила държава......седят насреща, не мислят, не питат, само търсят евтина сензация......даже и за жълти журналисти не биха ги взели в чужбина. Още от ден първи имаше дълъг разказ във фейсбук от свидетел, който се оказва единствения опитал се да окаже мед. помощ, още неговия разказ беше напълно в противоречие с останалите, ама медиите държаха да ни показват сутрин и вечер приятелката на Тодор.

 32. 32 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 710 Неутрално

  Има много нюанси на тази случка която е като връх на айсберг в обществото ни изтъкано от беззаконие и несправедливост.
  Най-напред излиза грубото погазване на правилника за движение по пътищата. От всички от водачи и пешеходци. И всеки от нас го нарушава ежедневно. И обикновено е без последствия.
  Следват псувните при възникване на конфликти на пътя цветисти и продължителни отново без законно възмездие.
  И накрая е раздаването на юмручно право. Много рядко стигащо до съд или присъда.
  Всичко това е в резултат на много слаба държава с напълно ерозирали и нефективни силови структури. Което вероятно ще породи пълна анархия скоро. Точно така е възникнала могъщата сицилианска мафия. Така дори Хитлер е дошъл на власт.
  Затова това безхаберие и непукизъм ще ни затрие като нация и народ и то в съвсем скоро време.
  И да добавя нещо много характерно за нас българите. За мнозинството от мъжете в България , слагам и себе си тук, колата е направо издигната в култ. Колата е по-важана от жената и любовницата взети заедно. И сме готови да се бием за една драскотина. И то говорим за автомобили втора и трета ръка. А това са просто средства за предвижване от точка А до точка Б. Нищо повече. Когато това се проумее от повече хора ще се намалят и побоищата по пътищата.

 33. 33 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Толкова противоречиви твърдения, но има един въпрос, който трябва най-сетне да намери своя отоговор. И това е въпросът от какво е починал Тодор. Дали смъртта му е причинена от побоя или от нещо друго. Когато специалистите отговорят на този въпрос, тогава ще стане ясно какво ще бъде обвинението.

 34. 34 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 551 Весело

  [quote#0:"Ангелина Генова"]Очевидците на боя са пак по местата си - в съседните офиси, репове, сергии и са готови да разкажат на всеки, който попита, но на журналистите са сърдити - "Защото не казвате истината". [/quote]

  Тия още малко ще се разсърдят и на шофьорите, "защото карате коли".

 35. 35 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1407 Любопитно

  Русото момиченце би трябвало да разплете случая и е редно да го направи, защото заради този нелеп инцидент може двама души абсолютно невиновни за смъртта на момчето да лежат в затвора и то заради повсеместната медийна простотия.

  Жената е покана за щастие
 36. 36 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#8] от "Храбър":

  Не прилича на задушаване от език.
  Предполагам, че ще излезе сърдечен проблем.

  Няма ясен отговор защо е слязъл от колата все пак.
  И тоя бокс остава неизяснен. Няма го.
  А уж го бил хвърлил някой си на петнайсетина метра.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 37. 37 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2550 Любопитно

  До коментар [#28] от "extraCACA":

  Ако не ги осъдят за убийство по хулигански подбуди и двамата на доживотен затвор (ако трябва и на смърт), да им резнат главите за купуване на гласове в полза на ГЕРБ, че досега не бяха хващали българи за такова престъпление, нали? Нещо такова ви се върти из костоварските мозъци. Щом е да ударите Борисов, Кънев ще внесе поправка на НК intuitu personae да се наказва и лидера на партията, за която са купувани гласове, хаха...

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#35] от "bgpainter":

  След три, четири разпита ще се разбере какво точно е видяла.
  Доколкото схващам написаното майка му е била там, когато е паднал.
  Ако обаче не е сърдечен проблем ще се окаже, че смъртта е от някой от ударите. Няма начин да не са го ударили.
  Тогава го отнасят.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 40. 40 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 795 Неутрално

  Бог да прости младежа! Смятам, че за неговата смърт е виновна липсата на справедливост. Ако имаше работещи авторитетни институции, които съхраняват достойнството и раздават справедливи наказания, никой няма да прибягва до саморазправа. Вървете в която и да е дискотека в северозападнала България. На власт е законът на джунглата. Няма правоохранителни органи. Няма справедливост. Кой на когото надвие. И да не си кибритлия - ще станеш.

 41. 41 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2550 Неутрално

  [quote#36:"Росен (Путлер капут)"]Не прилича на задушаване от език. [/quote]
  Ами не е. Задушил се от повръщане.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 42. 42 Профил на kirkdouglas1
  kirkdouglas1
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "xmm":

  Не знам защо коментираш статии, които са много над интелектуалното ти ниво.

 43. 43 Профил на Аvеree
  Аvеree
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#20] от "Олд Шетърхенд":


  [quote#20:"Олд Шетърхенд"]А това да обяснявате как братята купували гласове за ГЕРБ е гнусно.[/quote]
  От ДСБ трябва да се очаква всичко!

 44. 44 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1407 Любопитно

  До коментар [#12] от "Хриси":

  Език не се гълта, а застава в положение че пречи на дишането.
  За това изпаднали в безсъзнание се поставят странично, за да падне езика настрани.

  Жената е покана за щастие
 45. 45 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2596 Неутрално

  Чест и почитания Дневник и госпожа Генова...затова Дневник е Дневник и има най големия интернет форум в България...респект!

 46. 46 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 657 Неутрално

  Спирайте на пешеходни пътеки. Усмихнете се и пуснете човека да мине

 47. 47 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Истината няма значение - улицата вече реши - братята за виновни за умишлено убийство. Те са причаквали младежа, изкочили са пред колата му, сложили са бокс в ръката му и са се ударили с бокса, за да могат след това да му метнат един бой, знаейки, че той има сърдечно проблеми и ще получи инфаркт. Елементарно, Уотсън. Умишлено убийство отвсякъде. В БГ натискът от улицата сваля правителства, пък камо ли да раздава правосъдие.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 48. 48 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1705 Гневно

  Сега да ви разкажа и на мен какво ми се случи. Карам си колата близо до един мол на паркинга. Пред мен е стоп. Спирам на стопа и се оглеждам ( Спри! Осигури предимство!). Зад мене един идиот надува клаксона. Почват да ми завират лай.ата. Продължавам напред и точно преди да се влея в главната улица предната кола дава заден правейки маневра да паркира отляво на изхода към главния път. Идиота пак надува клаксона зад мене и л.йн.та ми вече врящи ме изкарват извън релси. Изчаквам го в дясната лента да ме задмине свалям прозореца и започвам да споменавам цялата му рода по Стоичковски. Даже не го оставих дума да обели. Бях на косъм да сляза от колата и кой- кого. Та такива ми ти истории в нашата мила татковина.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 49. 49 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  До коментар [#20] от "Олд Шетърхенд":

  Мда, без да съм фен на Биби, това с купуването на гласове за ГЕРБ беше излишно.
  Можеше да го пропуснат.

  Жената е покана за щастие
 50. 50 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Ако починалото момче е имало някакви здравословни отклонения, било от сърд.съд.с-ма, или не. Още по зле би трябвало да се пише в досието на бобаитите.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#49] от "bgpainter":

  Все пак тия, ако това "работят" определено не е реклама.

  Много народ се изхранва от избори.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 54. 54 Профил на инж. Филип
  инж. Филип
  Рейтинг: 442 Неутрално

  не виждам във фейсбука да палите свещи за поничките, които излиза че са невинни.

  Гледам доста народ се ориентира към летищата днешно време. Пожелавам им успех!
 55. 55 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2068 Неутрално

  Както повечето неща в България и тука има яснота само за това,че имаме отнет човешки живот.Останалото подлежи на доказване.Така е и в държавата ни-ясно е,че имаме всички демократични институции които работят,какво работят подлежи на доказване.

 56. 56 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#46] от "Big_Villager":


  [quote#46:"Big_Villager"]Спирайте на пешеходни пътеки. Усмихнете се и пуснете човека да мине [/quote]
  Аз не спрях, но не видях и че има пешеходна пътека.
  Че и човек имаше. Че и полицаи.

  150 лева акт за отнемане предимство на пешеходец.
  Или 180 лева, ама може и някой фиш да съм платил.
  От тогава спирам на пешеходци, че е малко скъпо като не спра.

  Мисълта ми е, че само от сопа през гъза разбираме българите, аз в случая (финансова става въпрос).

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 57. 57 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#46] от "Big_Villager":

  Спирам. Дори да няма човек, винаги намалявам, за да се убедя, че няма все пак някой да изскочи, особено ако видимостта е лоша или трафикът голям....Няма да казвам колко често отнасям сочни псувни от шофьорите зад мен

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 58. 58 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1407 Любопитно

  До коментар [#53] от "Росен (Путлер капут)":

  Росене, горе пише, че хората се занимават с коли и имат автокъща... или двор с трошки втора ръка, все тая. А и на 2-3 години избори не могат да ти изкарат толкова, че да си щракаш през другото време айляк.

  Жената е покана за щастие
 59. 59 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  Най после и дневник е в час, поне спрямо другите медии. Редакционна забележка към последно изречение от статията – думата „общество“ не е равно на фейсбук! Поне за сега, надявам се!

 60. 60 Профил на Емо
  Емо
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Четири дни след инцидента някой почва да пише нещо що-годе нормално! Това ми вдъхва капка оптимизъм за българската журналистика.

  Аз съм умнокрасив соросоиден либераст и съм благодарен, че не съм станал грознотъп путиновски диктатомачовец.
 61. 61 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#58] от "bgpainter":

  Е,
  то пише и че с търговия с гласове се занимават.

  [quote#58:"bgpainter"]А и на 2-3 години избори не могат да ти изкарат толкова,[/quote]
  Е няма как да знаем колко се изкарва. Като всеки бизнес зависи от мащабите.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 62. 62 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 560 Неутрално

  До коментар [#18] от "Yard":

  Абсолютно.

  Не знам защо се наричат журналисти изобщо. Може би защото гражданите не са се сетили да им дадат друго, подобаващо название.

  Лекомислено замазване на фактите и повърхностно резюмиране на събития, плиткоумие, лош правопис, никаква логика и генерално послушание - от нещо с такива харктеристики журналист не става.

 63. 63 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 710 Неутрално

  До коментар [#48] от "zuk_trombon":

  Всички сме преживяли нещо подобно. И от едната и от другата страна. Но това което се случва не е добре. Само за момент си представи, свирача зад теб да има късо бойно в себе си. И да е глътна едно екстази, ей тъй за вдигане на настроението. Пък и няколко редбула са достатъчни. Като нищо може да те гръмне. За пълна глупост.
  А всичко може да се реши много лесно стига да имаме държава. Налагане на повсеместни и солени глоби за нерегламентирано използване на звуков сигнал в населено място и светлинен в извън населено. Така бързо свирачите и премигвачите ще бъдат озаптените. А за размяната на псувни. Това е дълга тема . Там нещата опират до ефективно правораздаване.

 64. 64 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  За мен целият проблем в тази история е медийният шум. Накрая Тиквата ще излезе прав, че някой нарочно се опитва да създава нестабилност в България. На никой от вдигащите врява не му е пукало за момчето - всички обобщаваха на едро какъв зверилник е България и как мутри убиват хора заради спор на улицата. Спомнете си как и "Дневник" пускаше всеки ден по някоя новина за битов инцидент нейде из България все едно е бюлетин на пресцентъра на МВР. Та и тук - без да знаят какво се е случило веднага медиите си измислиха какво на тях им се иска да се е случило, обаче удариха на камък. Така като гледам как се развива историята, започвам да подозирам че тоя момък май си го познават във Враца и това съвсем не му е първото изпълнение от тоя тип. Че и вероятно им е семейна черта - братът и той боксове разнасял. За мен става дума за обикновена селска баталия, характерна за тоя примитивен край, която поради някакви медицински усложнения е завършила фатално. Повечето реакции са много неадекватни. Искам да попитам повечето дето държат братята да бъдат обвинени в предумишлено убийство - вие как бихте реагирали ако някакъв разбеснял се п..льо започне да налага брат ви с бокс пред очите ви? Ще стоите и ще гледате и ще чакате изключително ефективната и професионално действаща българска милиция да дойде и да се намеси ли? Очевидно е, че са му отвърнали за което трябва да има някакви последствия, но също така е очевидно, че не става дума за показна екзекуция от страна на чувстващи се безнаказани криминални типове, а за тъпанарско изпълнение на трима оскотели селски малоумници. Като гледате подобни тъпотии под формата на скечове в Шоуто на Слави много се смеете - е да, ама като са наживо не са много смешни, нали? Същите тия дето протестират пред съда във Враца вероятно участват в побоища по селските дискотеки в региона през седмица и са много горди и доволни като избият зъбите на някой по-слаб от тях. Айде стига вече драми заради хорската простотия.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 65. 65 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1870 Неутрално

  " Според други и двамата братя са свързани с ГЕРБ и се занимават с купуването на гласове в района по избори. Регистрираната криминална проява на големия е шофиране в нетрезво състояние. "

  Това обяснява и рязкото активиране на гербаджийските тролове в последните дни по повод трагедията в защита на двамата убийци.

 66. 66 Профил на инж. Филип
  инж. Филип
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Щом носенето на бокс е нормално

  Гледам доста народ се ориентира към летищата днешно време. Пожелавам им успех!
 67. 67 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7363 Неутрално

  Значи пак се знае толкова,колкото първия ден.Сега защо се бавят с експертизи и разследване.Може би да има време,ако нещо трябва да се скрие,да има достатъчно време,както със сестрите Белнейски.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 69. 69 Профил на Ирина Марудина
  Ирина Марудина
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Съжалявам за младежа. Но моля ви, преди да правите петиции за сериозни наказания, направете петиция за справедлив процес! Съдене без разследване е абсолютно неприемливо.

 70. 70 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 949 Неутрално

  [quote#15:"gargamel"]Ами казано честно , не знам доколко е уместно да се намесва човек в подобни ситуации.[/quote]
  Въобще не е уместно

 71. 71 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Каквато и да е истината, фактите са си факти. За кибиците с телефоните ...
  https://www.facebook.com/Kocaeli.Universitesi/videos/797933356887156/?pnref=story
  Без коментар.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 72. 72 Профил на runmen._
  runmen._
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#23] от "chichka":
  Чичак, преди боя имаме посегателство върху лична собственост. Пенсионери няма да му къртят огледалото и да му ритат вратата заради един клаксон.
  В тази връзка, лицето е действало при неизбежна отбрана, защитавайки частна собственост.

 73. 73 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1870 Неутрално

  "Трябваше да видите мъжете – единият с разбита устна, другият с подуто око, докато по момчето нямаше драскотина"

  А от аутопсията се вижда, че убитият младеж има 27 наранявания, докато на двамата братя им няма нищо.

  За съжаление авторът на статията се е впуснал да преразказва взаимно противоречащи си "показания" на набедени свидетели в махленски стил. Особено версията за това как майка му дошла и му се скарала , а той без никакви фатални наранявания, паднал пред нея, звучи толкова нелепо, че няма накъде.
  И пак ще повторя, страстта с която гербаджийските тролове се впуснаха да защитават двамата братя, говори много ясно чии интереси са обслужвали. Гузен негонен бяга.

 74. 74 Профил на Аvеree
  Аvеree
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#52] от "Росен (Путлер капут)":


  [quote#52:"Росен (Путлер капут)"]Кьорав ли си какво пише в статията? [/quote]
  На всичко казано от журналисти трябва да се гледа много критично. Почти винаги изпълняват политически поръчки.

 75. 75 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#72] от "runmen._":

  Това, че е защитавал собствеността си не значи, че са го убили.

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 76. 76 Профил на Аvеree
  Аvеree
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#73] от "antonio_vivaldi":


  [quote#73:"antonio_vivaldi"]А от аутопсията се вижда, че убитият младеж има 27 наранявания[/quote]
  Нали е имал черен колан по таекуондо.
  27-те наранявания може да са от тренировки!

 77. 77 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1870 Неутрално

  Второ- защо въпросните братя бягат от камерите и не искат да правят изявления ? Защо са неоткриваеми, ако нямат вина ? Защо гузно мълчат за станалото, а само поднасят нелепи извинения в минорен тон ?

 78. 78 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1930 Неутрално

  [quote#72:"runmen._"]лицето е действало при неизбежна отбрана, защитавайки частна собственост.[/quote]
  Той е в колата, може спокойно да си потегли и междувременно момичето до него да набере полицията. Но не, той е решил да извади бокса и да излезе да се бие. Какво, граждански арест ли е решил да прави? Хайде стига глупости.

 79. 79 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#77] от "antonio_vivaldi":

  Как да са неоткриваеми, нали са в ареста?

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 80. 80 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1870 Неутрално

  До коментар [#79] от "omega":

  От вчера са под домашен арест. Неоткриваеми са в смисъл, че отказват контакт с журналисти.

 81. 81 Профил на Дразнител
  Дразнител
  Рейтинг: 608 Неутрално

  До коментар [#1] от "xmm":

  Това изобщо не е толкова сигурно. Докато няма съдебно-медицинска експертиза, няма как да се каже дали има престъпление и престъпници. Може да е приел преди това медикаменти, може да е получил инфаркт, може да има доста причини за смъртта, като не е задължително да са единствено следствие от това сбиване. Може да е бил бит и преди това и затова да е бил така афектиран.... Много странно е поведението на приятелката му.

  Жизнь или Life - избор има.
 82. 82 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1870 Неутрално

  До коментар [#76] от "Аvеree":

  Вероятно и смъртта е настъпила в следствие на нараняванията му по време на тренировка. Може, но в сферата на научната фантастика.

 83. 83 Профил на Аvеree
  Аvеree
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#69] от "Izida":


  [quote#69:"Izida"]преди да правите петиции за сериозни наказания, направете петиция за справедлив процес! [/quote]
  Късно е!
  Петициите за сериозни наказания вече са написани в редакциите на ДСБ-вестниците.
  ДСБ са в опозиция и трябва да наказват ГЕРБ.

 84. 84 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#74] от "Аvеree":


  [quote#74:"Аvеree"] журналисти трябва да се гледа много критично. Почти винаги изпълняват политически поръчки. [/quote]
  По какво разбра? Според тебе не остана не купен журналист ли?

  А за ДСБ що го пропусна?
  Не го видя ли?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 85. 85 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1870 Неутрално

  До коментар [#64] от "Тюфлекчия":

  Това пледоарията на Светла Генова ли е ?

 86. 86 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  Притиснете Грета, детектор на лъжата. Май доста е украсила нещата. И не се ръководете от общественото мнение, а си свършете работата както трябва, господа прокурори. Живеем в кочина и единственият ни шанс за подобрение е стабилна ссъдебна система и прокуратура.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#86] от "gogo2011":

  След няколко разпита ще си спомни всичко.
  Става въпрос, че няма да е нужен детектора.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 89. 89 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  До коментар [#6] от "vicovnic":

  Ти кога успяваш да ръководиш бизнеса, камионите, персонала като си постоянно наведен с възелин в едната ръка, а с другата да пишеш възхвали за вожда?

 90. 90 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#80] от "antonio_vivaldi":

  И си представяш пресконференция да направят по къщите ли? Могат само с разрешение на прокурора.

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 91. 91 Профил на Аvеree
  Аvеree
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#77] от "antonio_vivaldi":


  [quote#77:"antonio_vivaldi"]защо въпросните братя ... не искат да правят изявления ?[/quote]
  Тук си напълно прав.
  Аз бих им препоръчал да дадат пресконференция и да отговорят на всички въпроси щом се чувствуват невинни.

 92. 92 Профил на koalarevolution
  koalarevolution
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Монетата винаги има две страни.

 93. 93 Профил на runmen._
  runmen._
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#75] от "omega":
  Моля, посочи друга разумна причина за настъпилата смърт на база фактите, с които разполагаме.

 94. 94 Профил на koalarevolution
  koalarevolution
  Рейтинг: 570 Неутрално

  До коментар [#56] от "Росен (Путлер капут)":

  Малко ти е било.

 95. 95 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#93] от "runmen._":

  Какво значи разумна или неразумна причина за смъртта? Разпространеният клип внася сериозно съмнение, че е починал следствие на побоя. Докато не се изясни категорично причинно-следствената връзка между нанесен удар и настъпила смърт, отказвам да нарека обвинените убийци. Не, че не е възможно да е получил фатален удар и последиците да са се проявили по-късно, но това все още не е установено и дори да се установи, няма как да излезе умисъл за убийство. Не разбирам вие на каква база решихте, че умишлено е убит.

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 96. 96 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#6] от "vicovnic":


  [quote#6:"vicovnic"]Протестите на тълпата са инспирирани с цел да се омаскарят кадрите на ГЕРБ в[/quote]
  Човек, за ГЕРБ съм гласувал и поназнайвам тоя и оня и ако наистина вземаш пари за писане в нета считай се за уволнен.
  Не че нещо, ама ти вредиш бе.
  Няма полза от тебе...само вреда.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 97. 97 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#94] от "koalarevolution":

  А това видя ли?
  [quote#56:"Росен (Путлер капут)"] но не видях и че има пешеходна пътека. [/quote]
  Щото в Шумен има пешеходни пътеки през 15 метра на места.
  И тази беше една от тях.



  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 98. 98 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  Жалко е, че повечето медии и журналисти в България не спазват поне елементарен новинарски морал и етика,за общочовешки да не говорим....Случаят се политизира,а няма абсолютно нищо общо с политиката. Друг път ще обяснявам защо. Не че не е ясно за всеки мислещ. Тъжно.

  ThePirinEagle
 99. 99 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#96] от "Росен (Путлер капут)":

  че то платеното писане в нета винаги носи вреда

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 100. 100 Профил на bran
  bran
  Рейтинг: 389 Неутрално

  http://www.blitz.bg/news/article/387114
  Видео ако не сте гледали.
  Определено изглежда че истината не е такава каквато се тръбеше в медиите.





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK