Протестната нота към Турция е за редица впечатления за намеса във вътрешните работи, заяви Даниел Митов

Протестната нота към Турция е за редица впечатления за намеса във вътрешните работи, заяви Даниел Митов

© Анелия НиколоваПоканата към турския посланик "не е резултат само от предпразнични вълнения, а от редица на брой понтарупали се възприятия в българското общество, със сигурност не без основание, че турският посланик на моменти, може би, излиза от предписанията на Виенската конвенция дипломатическите отношения."


Това заяви министърът на външните работи Даниел Митов пред "Нова телевизия" по повод връчената протестна нота до посланика на Турция в България Сюлейман Гьокче. В нея МВнР призовава дипломата да се придържа към нормите на конвенцията и да направи всичко възможно по силите си, за да преодолее създадените впечатления у българското общество, че се намесва във вътрешните работи на страната, каза Митов. 


"Поканили сме го в съответния ред, не само чрез нота. В тази връзка разполагаме и с други инструменти да му бъде припомнено, че трябва да преодолее тези възприятия, създадени в българското общество", заяви Митов, но не конкретизира кои прояви визира нотата, освен поведението на посланика след труса в ДПС по Коледа.
В сряда премиерът Борисов обяви в парламента, че Сюлейман Гьокче е бил поканен в МвНР на 24 декември, където му е била връчена протестна нота за "неговите деяния и поведение". На въпрос защо това става известно сега, Митов отвърна, че България е реагирала навреме, но в дипломацията "понякога не е важна публичността, а крайният ефект".


Той уточни, че с Турция имаме "прекалено важни неща, за които да си говорим като охраната на югоизточната ни граница, като изграждането на транспортна инфраструктура и енергийни проекти, за да можем да си позволим събитията в една или друга българска партия да повлияят на процеса на развитие на двустранните ни взаимоотношения". 


Коментирайки възможността за радикализация на мюсюлманското население в границите на страната, министърът каза, че България трябва да има механизми за идентифициране на поведение , при което клетки на религиозна основа, могат да проповядват насилие и идеи, насочени срещу свободата и междурелигиозното уважение. Митов призова да не се слагат под общ знаменател онези, които бягат от войната и хора, които влизат в Европа по съвсем други причини. Бежанците обаче трябва да знаят, че статута им не е вечен.


"Солидарността на Европа не може да се проектира за сметка на сигурността на собствените граждани. Ние трябва да предприемем мерки. В България, въпреки че сме подложени на миграционен натиск, но страната ни със сигурност е много по-добро място за живеене отколкото голяма част от държавите, от които идват икономически мигранти", каза министърът.

Коментари (50)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7497 Любопитно

  Напоследък май се активизираха мероприятията на Анкара за груби исторически фалшификации с цел да се внушава на света, че има законни права върху териториите на няколко държави, включително и България.
  А какво значи ''не само с нота''?
  Какъв е текстът на нотата ?

  [email protected]
 2. 2 Профил на rebel11
  rebel11
  Рейтинг: 213 Гневно

  Вие за 30 сребърника сте готови да продадете родината ни на Турция ли, за какво проекти ми говорите?

 3. 3 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1299 Весело

  Най-накрая проява на гръбначност!
  Браво на министъра.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 4. 4 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  ВИЕНСКА КОНВЕНЦИЯ за дипломатическите отношения
  Ратифицирана с Указ № 766 на Президиума на Народното събрание от 19.10.1967 г. - ДВ, бр. 28 от 9.04.1968 г. Обн., ДВ, бр. 28 от 9.04.1968 г., в сила за България от 15.02.1968 г. Член 9
  1. Приемащата държава може във всяко време, без да е длъжна да мотивира своето решение, да уведоми изпращащата държава, че шефът на представителството или кой да е от членовете на дипломатическия персонал на представителството е Persona non grata или че кой да е друг член от персонала на представителството е неприемлив. В такъв случай
  изпращащата държава трябва съответно да отзове въпросното лице или да прекрати неговите функции в представителството. Едно лице може да бъде обявено за Persona non grata или за неприемливо още преди пристигането му в територията на приемащата държава.
  2. Ако изпращащата държава откаже да изпълни или не изпълни в разумен срок своите задължения, предвидени в точка 1 на този член, приемащата държава може да откаже да признава въпросното лице като сътрудник на представителството.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 5. 5 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2781 Неутрално

  [quote#3:"rapidfire"]Най-накрая проява на гръбначност!
  Браво на министъра.[/quote]

  Този министър има гръбнак, независимо дали става въпрос за Турция или Русия, или Занзибар.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 6. 6 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Това е правилно, ама на тоя министър изобщо му нямам доверие

 7. 7 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7497 Неутрално

  ''за радикализация на мюсюлманското население в границите на страната''
  Българските мюсюлмани са добри и работливи хора,които не са склонни към радикализъм, НО за да се опитат да провокират сепаратистки прояви са нужни единици с промити мозъци....Необходимо е да се провери насищането на мюфтийството с хора на турските религиозни органи.

  [email protected]
 8. 8 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Отдавна ми се е натрупало впечатление, че Русия постоянно се меси във вътрешните работи на родината ми. Митов, като сме започнали, да им изпратим една учтива нота и на тях, моля!

 9. 9 Профил на Sars Saraktos
  Sars Saraktos
  Рейтинг: 461 Весело

  Вие сте шегаджии, този министър е на Държавния департамент на САЩ, а не на България. Виж, ако беше изгонил турския посланик заедно с консулите на Бургас и Пловдив, щях да сезамисля.

  "Който търси истината, Бог вижда..."
 10. 10 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2781 Неутрално

  [quote#9:"Sars Saraktos"]... щях да сезамисля.[/quote]

  Ти?!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 11. 11 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 778 Любопитно

  Защо не дадете трибуна на посланика да се изкаже по медиите за неговото мнение? Турция е съюзник на България в НАТО, а и да не е това ли е дипломацията? Нека хората решат сами като чуят и другата позиция, защото те избират тези които управляват.

  Това е демократично и човешко. СССР с години наред генерираше омраза на българите към Турция, но днес вече е безмислено от всяка гледна точка защото света е вече друг.

  Или Руската Федерация е забранила в нейната 100%во зависима енергийно и кирилизирана държавичка да се изказват посланици от НАТО и ЕС по медиите й тук?

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 12. 12 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#11:"Reveal"]Защо не дадете трибуна на посланика да се изкаже по медиите за неговото мнение? [/quote] Защото той няма право да се меси директно или индиректно във вътрешните работи на приелата го като чужд дипломат държава- т.е. България. Един дипломат никога не изразява свое лично мнение- в 99,999% от случаите изразява мнението на правителството си. Дипломат = официален агент на изпращащата държава. Той действа само и единствено от името и в интерес на собствената си държава.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 13. 13 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1029 Гневно

  [quote#11:"Reveal"]Защо не дадете трибуна на посланика да се изкаже по медиите за неговото мнение? [/quote]
  Да не би някой да му е отнемал правото да се изкаже пред медиите? Аз бих питал защо ТОЙ мълчи като кютук пред медиите, след като приема председател на протурска етническа партия да се скрие в турското посолство?

 14. 14 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7497 Неутрално
 15. 15 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7290 Неутрално

  Има си външно министерство,тези ангажименти са негови.Колкото по-малко се коментират публично подобни неща,толкова по-добре.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 17. 17 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 778 Весело

  До коментар [#14] от "karabastun":

  Само снимка не стига, а и прилича на оня актьора дето ги чака пред парламента или на някой от тези от шоуто на слави.

  Какво толкова ви пречи да вземате пространно интервю? Аз вчера това очаквах и в панорама снощи, но нищо и нищо. Разбирам да сме пак с Русия в някакъв лагер и да имам обяснение, защото тогава проблемите на СССР бяха колективно споделени и от българите.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 18. 18 Профил на qdk12501326
  qdk12501326
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Важно е час по скоро да образоваме и интегрираме турското, българомохамеданското и ромското малцинство.

  С турците и помаците е лесно, те са читави и работливи хора и с тях сме един народ.С циганите обаче ще е трудно, а те са най-подвластни на радикализация.

  Ако не ги образоваме на сила, сме изгубени.

  Емиграцията е единственото решение за интелигентния българин
 19. 19 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 624 Гневно

  До коментар [#3] от "rapidfire":

  Безгръбначни са си. Казват това за замазване на положението. Ако бяха направили нещо от турското посолство щяха да пищят до небесата че са им нарушени правата и прочие...
  Но нали има кой да се връзва и на всички избори да гласува за бойко така че всичко шест ! Бият журналя, хората почнаха да се трепят и те и за финал мутренски убийства а ла 1990-някоя. Но важното е да сме стабилни ! Отвратен съм.

  This is the place where puddings die.
 20. 20 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 535 Неутрално

  [quote#3:"rapidfire"]Най-накрая проява на гръбначност!
  Браво на министъра. [/quote]

  Гръбначност назаем. ББ може да е абсолютен нещастник в почти всяко отношение, но знае настроенията на повечето българи по отношение на Турция. Трябва да покаже малко дупе, полубутафорно, но все пак.

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 21. 21 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 535 Неутрално

  [quote#18:"hkm28483845"]С турците и помаците е лесно, те са читави и работливи хора и с тях сме един народ.[/quote]

  Не сме.

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 22. 22 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 535 Неутрално

  [quote#11:"Reveal"]

  Защо не дадете трибуна на посланика да се изкаже по медиите за неговото мнение? [/quote]

  Он чибук ли има в устата та не каже? Някой му е забранил ли, какво?


  [quote#11:"Reveal"]Турция е съюзник на България в НАТО, а и да не е това ли е дипломацията? [/quote]

  Връчването на протестни ноти е неизменна, интегрална, част от дипломацията да.


  [quote#11:"Reveal"]СССР с години наред генерираше омраза на българите към Турция[/quote]

  Омразата е генерирана от нашите националисти възрожденци още, а и преди това я е имало, просто не артикулирана в литературен вид. Няма да ви цитирам стихотворения на Ботве, Вазов и т.н. по въпроса какво изпитват те към Турция.

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 23. 23 Профил на fockwest
  fockwest
  Рейтинг: 418 Неутрално

  това пък момченце какво е
  кой му бърше марсола

 24. 24 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7497 Весело

  До коментар [#20] от "civis_eu_sum":

  Ако наближат избори антитурската приказка ще е задължителна за ГЕРБ-а....

  [email protected]
 25. 25 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Не трябваше всичките протестни ноти да са събрани в един том. Щото в Турция, привичка е да се чете и запомни наизуст само първото. Никой няма да има време да ги чете дословно. Заключение, Т-я ще си каже 'събудихме българите'.


 26. 26 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#24] от "karabastun":

  Тяхната е сложна. Наистина, ББ не може да си позволи наистина антитурска реторика и политика, от друга трябва да се прави на корав някак си. Според мен това ще е моделът "протестна нота" - лабаво, със закъснение, под сурдинка и малко наужким, ама някак все пак не оставаме длъжни Все пак не мисля, че това ще му е засега основен лайтмотив, отношенията ни с Анакра не са никак лоши и не трябва да се влошават излишно. Просто опитите за шикалкавене на Мевлюти, Гъокчета и т.н. и напъните им да овладеят 3-тата по големина партия в България трябва да се посрещат с бой по ислямистките пръстета.

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 27. 27 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3273 Весело

  [quote#1:"karabastun"]А какво значи ''не само с нота''?
  Какъв е текстът на нотата ? [/quote]
  Казва ли ти някой!
  Те, че и Митов увърта ... "Покани" някакви, ръйшли!
  И "впечатления в обществото", начи ...
  А у управляващите, службите? Там впечатления нЕма?

  А нотата според мен - трябва да бъде кратка, стегната, нецензурна ...

 28. 28 Профил на jza49480915
  jza49480915
  Рейтинг: 418 Неутрално

  За да имаш уважението на силните то трябва да се показваш своя опит за независимост и да отстояваш това което ти е поверено да пазиш и защитаваш.Не го ли правиш редовно и срещу всеки то никой не те зачита като нещо и никога не ще ти помогне ако няма някаква лична изгода.Така че дали е турски,руски или някакъв друг представител то ние трябва да защитаваме интересите на родината а това е правителството което е назначено от народното събрание а дали трябва да има в народното събрание хора които предават и унижават държавата има конституция и някой трябва да я прочете за да поиска имунитета на не един депутат които е в противоречие с клетвата положил като е встъпвал като народен избраник.Докато прокуратура и съд не им стане ясно че всички закони важат за всички български граждани то ще има още много други официални представители на различни страни които ще се намесват в живота ни - едни за добро но повечето за свои интерес и териториална претенция.

 29. 29 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 535 Неутрално

  [quote#27:"xm..."]А нотата според мен - трябва да бъде кратка, стегната, нецензурна ... [/quote]

  Имаше една много хубава песен на "Черно Фередже" в тоя ред на мисли...

  http://www.vbox7.com/play:5afb0398?pos=src

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 30. 30 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3273 Весело

  [quote#29:"civis_eu_sum"]Имаше една много хубава песен на "Черно Фередже" в тоя ред на мисли... [/quote]
  Аз се бях сетил за едни казаци, дет' пишели на султана ...

 31. 31 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Така трябва , ама малко позакъсняхте

 32. 32 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#8:"fatoumata"]Отдавна ми се е натрупало впечатление, че Русия постоянно се меси във вътрешните работи на родината ми. Митов, като сме започнали, да им изпратим една учтива нота и на тях, моля! [/quote]
  А на Маккейн и компания обувките ли лъскахте? Аз лично бях потресен и засрамен от безропотното навеждане.

 33. 33 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Сутринта с надежда чаках въпроса към Митов за турския джип с подслушвателна техника, ама надай се булката да пита неудобни работи.

 34. 34 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7497 Весело

  До коментар [#27] от "xm...":

  Шикалкавят,поувъртват се ..я само как го е казал:''редица на брой понтарупали се възприятия в българското общество, със сигурност не без основание, че турският посланик на моменти, може би, излиза от предписанията на Виенската конвенция дипломатическите отношения."
  Сякаш Анкара не знае, че България е разграден двор !
  Ама сакън, да не се засягаме....

  [email protected]
 35. 35 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 526 Любопитно

  До коментар [#2] от "rebel11":

  Що за глупост?!

 36. 36 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 521 Неутрално

  А на този имунитета ще му се иска ли?

  https://www.youtube.com/watch?v=562MZEHgPtA


  "Враговете в София не успяха да ми затворят устата, ти изобщо няма да можеш!
  В София всеки ден ме заплашват, всеки ден казват: „Ще обеся Хюсеин Хафъзов!”, "Ще го убием!" Срещу теб има депутат, който получава 2500 пъти заплахи! Цялата държава е срещу мен, а ти кой си…
  Срещу теб е човекът, който през 2 седмици се вижда с Ахмет Давутоглу, с президента на Турция, на света – с Реджеб Ердоган сядаме на маса и говорим за турците в България и мюслюманите – този човек, депутат е срещу теб. А ти кой си?
  До този момент, след десетки срещи никой гражданин – брат, сестра, големи малки, не сме подценили, няма обещания, които не сме изпълнили.
  Тук дойдох да ви кажа едно: Или ми вземете сърцето, или главата. Или с обич ми спечелете сърцето, или чрез онзи Кенов, който ни продаде, ми вземете главата.
  В тази партийна война, във войната ще защитя гражданите си. Срещу вас е депутат, който ви казва „Ако искате ме заколете, ако искате ме обесете. Ако искате ми спечелете сърцето с обич, преди да излезете оттук вземете го и го сложете на тази маса. Ако искате пък ме заколете и да се свърши с живота и политиката на Хюсеин Хафъзов.

  Кажете какво искате – сърцето ми или главата ми?

  – Сърцето ти! (отговоря в екстаз залата, б.р.)
  Оттук нататък в България, в Турция, в Европа, за да ми чуят гласа имам нужда от едно: Всички гледат към Сунгурларе в момента. Всеки ден ми казват: „Ако изгубим Сунгурларе, ти ще платиш цената!”. Бъдещето на един политик. Или ще се наложи да се откажа от политика, или партията ни ще спечели в Сунгурларе за да продължа с политическия си живот. Тук или губим делото, или ще го прочуем.

  Преди 2 седмици с Ахмет Давутоглу бяхме на една маса, вечеряме и той ме попита за България. Отговорих му „Имаме голям проблем. В малка община - голям проблем”. Той се помоли за мен и ми отговори, че ще успеем.

  Сунгурларе все едно е Манхатън! Всички взират очи тук! Най-важният проблем на света!

  Преди няколко месеца на изборите в Сърница работих 1 месец денонощно. Там хората много се страхуваха. Цветан Цветанов ли дойде. Хората не идваха при нас от страх, но въпреки това спечелихме. Те ни подкрепиха и знаете, че с много голям успех спечелихме.

  Със същите чувства в момента съм срещу вас. Разберете ме, това, което искаме да направим сега, е да не повторим грешката си отпреди. Ако не бях се противопоставил, Кенов можеше да спечели и трети мандат. Но аз се противопоставих. Казах си, че ще спася гражданите си от този човек. Той не ги заслужава.

  Те не трябва да имат такъв долен кмет. Положих усилия, за да не стане кмет.

  Но ми казаха, че ще спечеля. Няма да е той, но трябва да спечелиш.
  Защо се отказах от него ли (от Кенов, б.р.)?! – в началото, когато станах депутат, обикалям малките населени места, за да изслушам проблемите на хората. Казвам на Кенов да участваме в проекти, за да сме полезни на хората. Казвам му да иска от правителството пари, подкрепа, от каквото има нужда. Разбираме се в 10 ч. той ми идва в 13,00 ч.
  Доколкото знам два проекта е реализирал през последните години тук. Единият е пътят Манолич – Костен, а вторият – пак път. Освен тези двата проекта, какво друго е направил Кенов? За всичко ние му помагахме. За 8 години ББЦ ли му реализира проектите? От Ахмед Доган, Лютви Местан, ДПС са парите и така ги направи.

  Като стомана е ДПС! Зад нея е ясно кой стои. Лидерът ни е Лютви Местан!

  Някой знае ли кой е лидерът на неговата партия? Дори аз не знам. Синът му 4 пъти смени партиите, сигурен съм, че още 2 пъти ще го направи. Защото не знае откъде е произлязъл, те не са като нас с корени. Този човек Стефан Кенов преди една година с Бареков се опитаха да затворят българо-турската граница. Казаха: „Няма да позволим турците да идват и да гласуват”. Те искаха да спрат нашите турски братя. Тези хора са врагове на турците. Как тогава няма да ме подкрепите?! Няма да позволите някой да ви тъпче, не се страхувайте, ние ще успеем.
  Всички казват, че Манолич ще предаде ДПС, защото Кенов раздавал кебапчета и пари.

  Нашият турски народ не се продава!

  Не сме толкова евтини, за да се продадем за кебапчета и пари. Като 7-вековен чинар сме ние. Не ни е страх от Кенов.

  Денонощно обикалях по руенските и сунгурларските села. Колко пъти съм му казвал да им даде работа, за да направим нещо за населените места. Той ми дава документи, оказват се грешни. (Тук дава пример с Мадан как за 2 години кметът на ДПС реализирал проекти за над 30 милиона лева)
  Тук в Сунгурларе за толкова години влязоха ли 16 млн лв? С този човек аз се запознах, след като станах депутат. Преди това кой как го е подкрепял аз не знам. След като се запознахме и като чух как говори си казах, че този човек не може да бъде от нашите, както и ние не можем да бъдем с него. Тогава осъзнах, че трябва да си затворим пътищата ъкм този човек. Ако искате ми вярвайте. Боли ме много. Трябва да споделя вътрешната си болка с вас. Използвам последните часове на предизборната кампания, за да ги споделя с вас, за да разговарям с вас.
  Кенов на ифтар, (на официална вечеря) с консула така лошо говорил за турските жени, че всички са останали в шок. Консулът попитал преводача дали това е истинският превод, че как може този човек да говори такива неща.
  Оттам нататък ние осъзнахме, че този човек излага турска община, всички турци. Не може да петни името на жените ни, на народа ни!"

  Бъчварова, к'о прайм?

 37. 37 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 643 Неутрално

  [quote#11:"Reveal"] това ли е дипломацията? [/quote]

  Точно това е дипломацията, а не провокациите, неправомерното задържане, ритането между краката, характерни за 50-те при отношението към дипломатите от противниковият блок.
  Дали тази нота е проява на "гръбначност" или защото сме се навели в друга посока, е тема на друг разговор.

  Eddie lives... somewhere in time!
 38. 38 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 747 Неутрално

  "Протестната нота към Турция е за редица впечатления за намеса във вътрешните работи, заяви Даниел Митов"

  Обяснения на външен министър с познания за дипломатическа работа колкото на организатор на "Тука има , тука нема . " След "обоснованите предположения ", стигнахме и до връчване на нота на основание "впечатления " за нарушение на дипломатическите правила . Връх на дипломатическия протокол . Лъжа е , че турския посланик е отнесъл нота на такова основание - . А ако е така , Митов е допринесъл за международните отношения не по малко от , " обоснованите предположения" на министъра - физкултурник за развитието на юридическата наука . Нацията изпростявала ??? Отдавна е изпростяла .

 39. 39 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 643 Неутрално

  [quote#33:"opasno_lud"]въпроса към Митов за турския джип с подслушвателна техника[/quote]

  Този въпрос трябва да се зададе към вътрешния, а не към външния министър.

  Eddie lives... somewhere in time!
 40. 40 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#39:"tigervi"]Този въпрос трябва да се зададе към вътрешния, а не към външния министър[/quote]

  И отговор като обикновен човек, а не от позицията на министър на външните работи, би ми бил интересен.
  Вътрешния се сърди като чуе неудобни неща.

 41. 41 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 747 Неутрално

  "министърът каза, че България трябва да има механизми за идентифициране на поведение , при което клетки на религиозна основа, могат да проповядват насилие и идеи, насочени срещу свободата и междурелигиозното уважение."

  Митов , всеки средно интелигентен гражданин , дори и да не е министър ,знае, че държавата ТРЯБВА до има такива инструменти . Що годе кадърен министър е ДЛЪЖЕН да знае има ли ги , няма ли ги . И да направи така , че да ги има . Ама да го направи , трябва да забрави бръщолевенето с клишета и за правене на външна политика ва база впечатления . Иначе оставаме с впечатление , че трябва да вземе една лопата и да оди да копа . Както би се изразил Владо Каролев .

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2605 Неутрално

  Спомням си показването на мускули към Скопие точно преди последните избори.
  Е, май идват избори.....за това е еженето !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 44. 44 Профил на Wishmaster
  Wishmaster
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Създавало се впечатление, понатрунвали се възприятия, може би, да преодолее създадените впечатления у българското общество, че се намесва във вътрешните работи на страната. Тоест не "Дур, не се месете!", а "Вижте там, съобразете нещо за да не се създава впечатление."
  пп: Митов, впечатлен съм!

  Crusade for your will!
 45. 45 Профил на rebel11
  rebel11
  Рейтинг: 213 Весело

  До коментар [#35] от "ralita68":

  Като си мълчим с оправдание за важните връзки с Турция, рано или късно ще поискат парче от България. Четете "Стратигическа дълбочина" на Ахмедчо за да не задавате тъпи въпроси

 46. 46 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 747 Неутрално

  "В България, въпреки че сме подложени на миграционен натиск, но страната ни със сигурност е много по-добро място за живеене отколкото голяма част от държавите, от които идват икономически мигранти",

  Празни приказки .Сигурно не повече от 5-6 % от минаващите през България мигранти , изявяват желание да останат в страната . И причината не е " непревземаема граница ". Просто дестинацията е губи време . Ако Турция пусне башибозука , няма да ги спре ни мрежа , ни граничари . Ще ни прегазят като луда крава теле и ще минат Дунав . Но не да се спрат в Румъния . И там мамалигата не стига . Целта е Европа . Западната , не Източната .

 47. 47 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 430 Неутрално

  До коментар [#11] от "Reveal":

  Турция не е никакъв партньор на България и никога няма да бъде. Не е нужно да ги мразим, живеем в 21 век, но и не бива да се държим, като идиоти. Две държави на този свят, НИКОГА няма да бъдат партньори на България и това са Турция и Русия. Защо? Отговора на този въпрос е ясен на всеки с повече от една гънка в мозъка си.

 48. 48 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 316 Неутрално

  [quote#5:"Norman Granz"]Този министър има гръбнак, независимо дали става въпрос за Турция или Русия, [/quote]
  Да . Браво му , Похвално ! Не бива да разрешава на някой да ни се меси в държавата. Но нищо не споменаваш за Родината му САЩ, от където са ни го натресли защото :
  [quote#9:"Sars Saraktos"]този министър е на Държавния департамент на САЩ, а не на България.[/quote]
  Та толкова с "гръбнака" му !
  Уж ще ни пазят от едните, което е добре, ама било пък за да ни Продадат на другите.

 49. 49 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  До коментар [#28] от "jza49480915":

  "За да имаш уважението на силните то трябва да се показваш своя опит за независимост и да отстояваш това което ти е поверено да пазиш и защитаваш."

  Това безусловно е така... но и само това не е достатъчно. България трябва да става все по-силна като държава -- с бързо развиващи се икономика, образование и култура, държава на която всяка друга би искала да е съюзник и партньор и никоя друга няма интерес да дестабилизира. А това зависи най-много от решаването на проблемите вътре в самата България от гражданите и (като например да се преборят с корупцията която е в основата на повечето ни проблеми). Иначе неизменно стигаме до известната инструкция към българската дипломация: "Пари нема - действайте!"

 50. 50 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 509 Неутрално

  Даниелка, както винаги, пак е нахлузила качулката след дъжда. И какво точно е искала да каже госпожицата с това ....."да му бъде припомнено, че трябва да преодолее тези възприятия, създадени в българското общество"? ....Не е ли редно да попитаме, "спящата красавица" - Даниелка, лично за нейните "възприятия", по отношение последните патила на доказания доносник и, несъмнено, агент на чужда държава, работещ срещу интересите на България - Владимир/Лютви Зидаров/Местан, по известен и запомнен от българския народ като агент Павел. Трябва ли да се "създадат възприятия в българското общество" за да се събуди Даниелка, с моминско име - Митова, и да влезе в ролята за която е набедена, че е избрана, тоест тази на външен министър, или всеки път трябва да се ослушва за "уровень реки Дуная в см." по радио Вашингтон.
  Не е ли също така редно да попитаме съответните органи, какво прави още доносника-агент в българския парламент!!

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK