Плевнелиев заговори за нова промяна в Конституцията за правосъдието

Плевнелиев заговори за нова промяна в Конституцията за правосъдието

© Надежда Чипева, КапиталПрезидентът Росен Плевнелиев очерта една много успешна 2015 година на България в икономиката, която вече била изключилно свързана с останалите държави на Балканите и Югоизточна Европа. Той посочи, че има както проблеми в международната среда, сред които мигрантска вълна, войни и други както, така и вътрешни - продължаващата битка между олигархичния бизнес и социалноотговорните предприемачи.


Според него решението както за България, така и за целия регион са реформи, като дори на изключи вариант за нова промяна в Конституцията за ускоряване на промените в съдебната система.


"Бизнес средата у нас може да бъде много по-добра. Всеки ден виждаме сблъсъка между олигархичния модел на икономиката и истинското предприемачество, сблъсъкът между отговорния бизнес, който е изграден с мисъл за следващото поколение, и, разбира се, сенчести структури, които са изградени с помощта на зависимости. Сблъсък между старо и ново, между минало и бъдеще", каза Росен Плевнелиев, който откри 10-тата годишна среща на бизнеса с правителството "България в глобалната несигурност. Рисковете и възможностите за икономиката", организирана от вестник "Капитал".
Според държавния глава решението както за страната, така и за региона са неотложни реформи. "Те навсякъде са едни и същи - работеща система на правораздаване, въведете електронни услуги и правителство, въведете пълна прозрачност в обществените поръчки, въведете антикорупционно законодателство. В България и навсякъде в региона проблемът е един и същ, решението също - реформи", посочи Росен Плевнелиев. И добави, че решенията са реформи, които трябва да отговорят на въпроса и тук, и в региона, дали искаме искаме да изграждаме социалноотговорна или олигархична икономика.


По думите му трябва да се въведат правилата на демократичните институции, а не на връзките, на таланта и отговорното предприемачество, а не на задкулисието. "Съдебната реформа е в центъра на всичко, което трябва да се направи. Без работеща съдебна система, няма да се повиши качеството на живот и да дойдат инвестиции. Трябва смелост и всеобхватна реформа", добави той.


По думите му специално внимание трябва да се обърне на предстоящото приемане в Народното събрание на процесуалните закони, на Закона за съдебната власт, на ефективно антикорупционно законодателство. "Защо не и последваща реформа и нова промяна в Конституцията с цел да задълбочим реформите и да върнем доверието в гражданите", каза той, без да уточни какви да бъдат тези реформи. В края на миналата година парламентът прие поправки в основния закон, но отхвърлянето на час от идеите на Реформаторския блок доведе до оставка на правосъдния министър Христо Иванов и излизането в опозиция на Радан Кънев и партията му ДСБ.


"Трябва да ускорим реформите, но тези реформи трябва да бъдат след консенсус с гражданското общество, за да гарантираме, че няма да се върнем към популизъм, национализъм и всякакви провали, на които се нагледахме в миналото", смята още президентът. По думите му България не трябва да забравя откъде е тръгнала, защото преди 20 години Балканите са били барутния погреб на Европа, където всекки е бил срещу всеки, интересите на великите сили са се сблъсквали с пълва сила, през 90-те години е имало етническо прочистване.


В началото на речта си той описа и напрегната международна среда - мигрантска вълна, конвенционални и хибридни войни, трудно справяне с икономиката, което е довело до нестабилност и турболетни кризи.


"Въпреки рисковете българската икономика се развива добре", заключи Росен Плевнелиев и добави, че е отчетен 2.8% ръст на икономиката, 40% ръст на чуждестранните инвестиции, дефицитът и безработицата намалели. Той подчерта и най-добрият резултат в усвояването от еврофондовете. "България бе сред петте най-добри икономики в Евроха. Прчината е експортът".


След това той посочи, че има две причини. Едната е ръстът на износът на страната към Германия, както и все по-добрата икономическа свързаност между страните в региона - в пъти ръст с Турция, Гърция и Румъния. "Интеграция, свързаност и добросъседство - това са нашите принципи", добави той.


Отбеляза и ръст на туристите само за три години. "Уникално е да се види народи от двете страни на желязната завеса днес имат общо бъдеще", каза още Росен Плевнелиев.

Ключови думи към статията:

Коментари (55)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8326 Любопитно

  Много бих искал да видя конкретните примери за ''отговорния бизнес, който е изграден с мисъл за следващото поколение'' ?

  [email protected]
 2. 2 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2096 Неутрално

  Сега ще започне оплюването на президента. Роско такъв, Роско онакъв. А това, което чета е много смислено.

 3. 3 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2509 Неутрално

  Плевнелиев е прав! Промени на Конституцията и изваждането на прокуратурата от СС! Избори за всички началници на съдилища! И на Районни съдии и началници на РУ на МВР!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 4. 4 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2509 Неутрално

  [quote#1:"karabastun"]''отговорния бизнес, който е изграден с мисъл за следващото поколение'' ?[/quote]
  Има, разбира се! Много цехове и фабрики се създадоха от мераклии хара! А целият Ай-Ти сектор е такъв!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 5. 5 Профил на bgmusquetaire
  bgmusquetaire
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#2] от "stedim":
  Колега, който и да плюе Президентът, като онези, които плюха под новината за смъртта на детето му( погнусих се от тях във форумите), плюе срещу РБългария. Каквото и да казват плювачите, той изразява най-балансираната проБългарска позиция от години!

 6. 6 Профил на V.Iliev
  V.Iliev
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Разбира се, че трябва промени в конституцията.

  Една бразилска кметица управлявала през whatsapp (не с СМС-и), но вече не е на власт.

 7. 7 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  #2
  То е смислено, ама почти неизпълнимо.
  Поне не скоро.
  И не става само с приемането на две-три стратегии, а иска работа и време. Подчертавам време. Съдебната система си е голям проблем, но нея не можеш да я промениш само със смяната на някой и друг началник. Аз мисля, че подобрение има, но едрите риби успяват да избегнат мрежата, винаги им казват кога идва корабът...

 8. 8 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  Хубаво...като дори на изключи вариант за нова промяна в Конституцията за ускоряване на промените в съдебната система."Ама има хора де се опъват на това.Найден Зеленогорски и той говори за ускоряване на реформите.Кои,КОЙ,кое попречи това да стане досега.Това трябва да се каже ясно и да започнат промените,ама не така само,ускорено,ами ускорено с конкретни срокове.

 9. 9 Профил на kamenpavlov
  kamenpavlov
  Рейтинг: 490 Неутрално

  Нямам нищо против какво е казал Президентът. Имам против това, че той иска да представи като основни и утвърждаващи партии, които избирателят не разпознава като свои. Най-важно в демокрацията са изборите и резултатите. Това че хората масово не разпознават партии като РБ за свои, би трябвало да им говори много...Иначе да, срастването на власт и бизнес е факт и следва да се предотврати, но не съм сигурен, че има чак толкова много примери за обратното - всеки си има дневен ред и лобира за някого.

 10. 10 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 930 Неутрално

  [quote#0:"Статията"]тези реформи трябва да бъдат след консенсус с гражданското общество[/quote]
  Огромната част от гражданите сме ЗА реформи и то не само в съдебната система, така че работете в този дух, господа управляващи!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 11. 11 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 710 Неутрално

  ""България бе сред петте най-добри икономики в Евроха. Прчината е експортът"

  Къде е това "Евроха", където България е сред петте най-добри икономики? Някъде в Централна Афика трябва да е?

  Да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 12. 12 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Завиден оптимизъм демонстрира нашия Президент.
  Аз лично светлина в тунела не виждам, освен някакви санкции от ЕС, но много ме съмнява.

 13. 13 Профил на mtzvetkov
  mtzvetkov
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Стига с тази терминология - олигарси, сценаристи, Кой, искаме имена иначе само бръщолевят.

 14. 14 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 274 Неутрално

  [quote#7:"theanalyser"]Съдебната система си е голям проблем, но нея не можеш да я промениш само със смяната на някой и друг началник[/quote]


  Изобщо не става дума само за смяна на началник. Сега би следвало да започне работа по ЗСВ и всички останали закони, свързани със съдебната власт.

 15. 15 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Под натиск ББ ще кандиса на по-радикални конституционни промени, но ДПС/БСП/АБВ - НИКОГА! Дано Захариева внесе истински качествен проект за ЗСВ, а от НАС зависи да заставим Тиквоний да го приеме!

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 16. 16 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#2] от "stedim":

  Защо когато някой критикува президента трябва да се приеме като плюене? На теб не ти ли е странно, че толкова време не взима отношение около историята с НСО и Местан? За сплашването на премиер към шеф на Върховен съд? За липсата на резултати от работата на МВР?
  Колкото и да са ограничени пълномощията му, на мен ми се иска да има по-голям интерес към вътрешната политика. Очевидно обаче не се е еманципирал достатъчно от ГЕРБ.

 17. 17 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1717 Неутрално

  Добро е изказването и дано има хора да го чуят, имам предвид обикновени хора, избиратели и да мислят в деня за размисъл, а не да псуват след това.

 18. 18 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7887 Неутрално

  Плевнелиев знае какво трябва да се направи,но като дойде време да се публикува закон,който е критикувал,го пуска .

 19. 19 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Оптимистично! И е така наистина. Най-важното е, че модела...Кой...е ликвидиран,

  вече всяка страна в Европа си има електоратче ала ДПС с тези бежанци плъзнали навсякъде

  и геополитическата специалност на страната под чиято дисциплина бе построен този модел е вече разградена окончателно.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 20. 20 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1234 Разстроено

  Българският Президент е само едно чучело за пред света, за да покажем, че и при нас е дошла демокрацията. Спокойно можем да минем и без него, защото той е ГЕРБав и следователно, зависим от мафиота Бойко Борисов ! Последният овласти Мафията в България и му се ще това да е завинаги. Да, ама НЕ !!!

 21. 21 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1717 Неутрално

  До коментар [#16] от "neznaiko.bg":


  [quote#16:"neznaiko.bg"]Колкото и да са ограничени пълномощията му, на мен ми се иска да има по-голям интерес към вътрешната политика. [/quote]

  Ами спомням си, когато взе отношение около назначението на Делян за шеф на ДАНС, каква помия се изля.
  А не мога да си представя, какво ще стане ако се произнесе конкретно по случаите с ВСС (демек срещу 'независимата" съдебна власт), тогава направо ще го изкарат като опит за въвеждане на диктатура.

 22. 22 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#21] от "tsvetko_51":

  Ама то влиянието на Свинчо в държавата не е спаднала и на йота. След като фалираха КТБ даже се увеличи.
  Ако президента потвърди, че не е бил информиран за свалянето на охраната на Местан, това би означавало много. Нали го схващаш това?

 23. 23 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#3] от "lz2":

  Това значи Велико народно събрание, вече със сигурност!
  Не че изобщо това е лоша идея, напротив.

  Доброто е заразно
 24. 24 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1717 Неутрално

  До коментар [#22] от "neznaiko.bg":


  [quote#22:"neznaiko.bg"]Ако президента потвърди, че не е бил информиран за свалянето на охраната на Местан, това би означавало много. Нали го схващаш това?[/quote]

  Честно казано, почвам да ти завиждам, явно имаш нещо като пряка линия с президента и както се казва може да му задаваш дневния ред.
  Но като си почнал, давай, кажи и какви други теми, случки и споделяния очакваш, та човека да не се налага да говори през час, през два, а да кара по домова книжка.
  Макар и български и макар и без кой знае какви възможности, все пак е президент и той си решава да говори по някакви въпроси.
  А нашата работа е проста, ако сме доволни, гласуваме за него, ако не..избираме си друг. и при това в тази работа не сме само аз и ти, а още няколко милиона избиратели, които решават дали да е Гоце, дали да е Росен и т.н.

 25. 25 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 646 Весело

  [quote#4:"lz2"]Много цехове и фабрики се създадоха от мераклии хара![/quote]
  А един още по-голям мераклия 10 придобива бизнес наедро. Трудно му, защото е в опозиция и герб са го притиснали в ъгъла, но се справя някак си човека.
  [quote#3:"lz2"]И на Районни съдии и началници на РУ на МВР![/quote]
  Ти нали си против това когато го предлага учиндолския? Или опорните ви точки са според зависи?

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 26. 26 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 861 Любопитно

  До коментар [#20] от "Дедо Либен":

  Дедо, срещу гоце писал ли си такива работи ?

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 27. 27 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 460 Любопитно

  До коментар [#24] от "tsvetko_51":

  Още малко ще забраниш и да го коментираме? Естествено, че той си задава дневния ред, а ние избирателите виждаме, правим си изводите и изразяваме мнение. Или нямаме право на това последното?

 28. 28 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  До коментар [#26] от "роджър":

  Само срещу Желю Желев (вечна му памет) не съм бил!

 29. 29 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 542 Неутрално

  До коментар [#9] от "kamenpavlov":

  Една от основните цели на предстоящата ни дълбока Реформа е тази на политическия модел - КОЙ отлично знае, че тя е точния удар срещу статуквото и отваря пътя към секторните раформи, сиреч, към останалото в желаната Промяна ...
  Обективно съпътстващ в нея процес е този на постЕпенната подмяна на съставките в съвкупния Политически субект, чрез налагащото се реално преструктуриране на системата на властите като цяло, с приемане на Нова конституция и нови структури на законодателната и изпълнителната власти ...
  Не бива да простеем пред непрости проблеми ...

 30. 30 Профил на skrita_sila_m
  skrita_sila_m
  Рейтинг: 434 Весело

  Не знам тоя смешник какво пуши ама да ни светне, че и ние да пробваме

 31. 31 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1717 Неутрално

  До коментар [#27] от "neznaiko.bg":


  [quote#27:"neznaiko.bg"]Естествено, че той си задава дневния ред, а ние избирателите виждаме, правим си изводите и изразяваме мнение. Или нямаме право на това последното?[/quote]

  Напълно съм съгласен, че имаме право да коментираме, затова сме тука, но на мен ми се стори, а и приложих някакви аргументи в смисъл, че няма как един държавен глава да слиза до коментар на казано от едни или други, не особено чистоплътни хора.

 32. 32 Профил на sorosoidnapravda
  sorosoidnapravda
  Рейтинг: 221 Неутрално

  "Тази мазна мутра като я видим и ни става от ясно, по-ясно" че ще лъже и маже. Айде сега изтрийте ме щото съм го нарекъл "мазна мутра", но да видим дали и другия коментар откъдето е копирано. http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/01/19/2688222_iasen_todorov_chast_ot_esemesite_mi_sa_s_intimno/?ref=miniurl#comment-3

 33. 33 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  Я, Росенчо се зъби на Баце. Интересно. Ако се кандидатира за втори мандат ще стане наистина интересно.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 34. 34 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#31] от "tsvetko_51":

  Тоест не може да коментира действията на подчинената му НСО? Не знае какво се случва в нея и кой я управлява?
  Или не може да вземе отношение когато премиер се намесва в работата на висшия орган който ръководи съдебната система?
  Явно българския избирател е станал много непретенциозен.

 35. 35 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#33] от "Darth Plagueis":

  Чак зъбене не бих казал. И най-вероятно няма да се кандидатира. За един техпарк ли питаш?

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 36. 36 Профил на redsky
  redsky
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Какъв е този соц пейзаж зад президента?

 37. 37 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Никой няма да ни даде законов ред в ущърб на личните си интереси! Това трябва да се извоюва!
  Проблемът не е в текстови на закони, липса на сгради и тетрадки. Проблемът е в елементарната липса на морал сред магистратите. В момента какъвто и закон да има, ВСС ще открие начин да го използва в угода на когото трябва. Това се е насаждало много време и трябва силен обществен натиск за да има промяна.

 38. 38 Профил на Емо
  Емо
  Рейтинг: 621 Неутрално

  До коментар [#1] от "karabastun":

  Ела да се запознаем. Аз съм такъв бизнесмен. Ще те запозная и с десетина мои колеги, също сериозни предприемачи.

  Аз съм умнокрасив соросоиден либераст и съм благодарен, че не съм станал грознотъп путиновски диктатомачовец.
 39. 39 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1229 Весело

  хехе, заговори... а собственото му вице с какви приказки отиде на предните избори... ако вие не помните, нета помни много добре кой какво е "заговарял"... само дето общия резултат на приказките им е кръгла 0, да не казвам отрицателен

 40. 40 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1717 Неутрално

  До коментар [#34] от "neznaiko.bg":

  Разбира се, че може, ако прецени.
  но и когато прави нещо като отчет на годината.

 41. 41 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  "България бе сред петте най-добри икономики в Евроха. ".
  ___________________________
  ????????????
  Моля?

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 43. 43 Профил на Victor Abrashev
  Victor Abrashev
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Драги сънародници, аз съм на 20 години-студент. Истината е,че нищо няма да направим,като коментираме тук. Като гледам хората,които коментират тук са наясно с истината. Истината, дами и господа е, че НЯМА НИщО ДА НАПРАВИМ КАТО КОМЕНТИРАМЕ ТУК!! ДЕЛА ТРЯБВАТ А НЕ ДУМИ.. СЪщОТО СЕ ОТНАСЯ ЗА ПРЕЗИДЕНТА..ТОЙ СИ ГО ГОВОРИ ТВА ОТ 2 ГОДИНИ.. РЕЗУЛТАТ ИМА ЛИ?? ХОРА ПОСЛУшАЙТЕ МЕ И БЪДЕТЕ СМЕЛИ И СИ ВЯРВАЙТЕ ПОВЕчЕ, НЕ ТРЯБВАТ ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ ПОчВА СЕ С МАЛКО!! СЪщО ТАКА НЕ чАКАЙТЕ ДРУГ ДА СВЪРшИ РАБОТАТА ВЗЕМЕТЕ НЕщАТА В СВОИ РЪЦЕ!!

 44. 44 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  [quote#38:"Емо"]Ела да се запознаем. Аз съм такъв бизнесмен. Ще те запозная и с десетина мои колеги, също сериозни предприемачи. [/quote]
  Аз, доколкото съм виждала....сериозните предприемачи и селд-мейд профита с кариера, нямат грам секунда да пишат по форуми.....

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 45. 45 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  Подкрепете Президента! Особено младите!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 46. 46 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2509 Неутрално

  [quote#25:"The Dark Prince Of Bankya"]Ти нали си против това когато го предлага учиндолския? Или опорните ви точки са според зависи? [/quote]
  Учиндолския всичко прави с някаква задна цел! Аз съм против него, дори да предлага да ме предложат за Нобелова награда!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 47. 47 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  До коментар [#35] от "The Dark Prince Of Bankya":

  Хаха, да. Нека видим, може пък и да се озъби. Да кажем - това беше леко повдигане на горната устна. Ако се кандидатира, Баце е отекъл.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 48. 48 Профил на bgmusquetaire
  bgmusquetaire
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#32] от "sorosoidnapravda": Колега, вчера гледал ли си и други коментари под убийства и т.н.? Животът е мутренски, правдолюбецо!

 49. 49 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  "добави, че е отчетен 2.8% ръст на икономиката, 40% ръст на чуждестранните инвестиции, дефицитът и безработицата намалели... Отбеляза и ръст на туристите само за три години"

  Като не можем засега да сменим президента, поне да сменим този, който му пише речите.

 50. 50 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  нещо не ме грабна тази реч.
  някакви констатации
  украсени с цветни европейски моливчета.

 51. 51 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 541 Любопитно

  Ех, вече ще реформираме не само страната, а и ... региона.....един вид сме за пример.....еееехххх, комуняги ньиедни.....

 52. 52 Профил на Sars Saraktos
  Sars Saraktos
  Рейтинг: 461 Весело

  [quote#2:"stedim"]Сега ще започне оплюването на президента. Роско такъв, Роско онакъв. А това, което чета е много смислено.[/quote]

  Кое точно? Това ли: ""България бе сред петте най-добри икономики в Европа. Причината е експортът".
  Да ни диша праха Германия, Холандия, Швеция, Великобритания, Норвегия, Полша, Швейцария - всички ги минахме и задминахме...

  "Който търси истината, Бог вижда..."
 53. 53 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Както винаги в България се говорят общи приказки на най-високо ниво,които няма да променят нищо!
  Кажи имената на тези,които визира като "лош" олигархически модел и "добрия" отговорен бизнес, който е изграден с мисъл за следващото поколение!
  Кажи за "зависимостите"довели до сенчестите структури!
  Анонимна критика на която сегашния президент е специалист беше типична по времето на соца! А уж сме правова държава!Таратанци!

 54. 54 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  Той добре говори, но онези от които зависи тази промяна не го чуха, няма и да го чуят.

 55. 55 Профил на sardaukar
  sardaukar
  Рейтинг: 223 Неутрално

  Кога ще заговори за разделяне на правителстовото от църквата..

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK