Със скоростно гласуване Димитър Узунов стана лице на ВСС (допълнена)

Димитър Узунов

© Анелия Николова

Димитър УзуновЧленът на Висшия съдебен съвет (ВСС) от парламентарната квота Димитър Узунов е новият представляващ съвета. "За" назначението му гласуваха 13 от 24-те души в съвета. Сред тях бяха председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев и главният прокурор Сотир Цацаров. От заседанието отсъстваше министърът на правосъдието Екатерина Захариева, която по закон няма право на глас, председателят на ВКС Лозан Панов и Елка Атанасова.


Ето имената на останалите магистрати, подкрепили избора на Узунов: Румен Боев, Михаил Кожарев, Румен Георгиев, Галя Георгиева, Светла Петкова, Мария Кузманова, Васил Петров, Милка Итова, Ясен Тодоров, Незабравка Стоева, Даниела Костова. 


Двама се въздържаха (Юлиана Колева и Каролина Неделчева), а още при вкарването на процедурата по смяната, като първа точка на днешното заседание Юлия Ковачева, Калин Калпакчиев, Камен Иванов, Магдалена Лазарова и Галина Карагьозова демонстративно напуснаха залата, за да не гласуват. Соня Найденова и Димитър Узунов си направиха отвод, заради личната си заинтересованост към обсъждането и гласуването на точката и също напуснаха залата. 
Преди да се премине към гласуване първо за освобождаване на Найденова от поста и после за избирането на Узунов, всички останали в залата членове на съвета благодариха на Найденова за работата и ентусиазма й.


Димитър Узунов влезе във ВСС от парламентарната квота, след като през 2012 г. бе номиниран от партия "Ред, законност и справедливост" на Яне Янев. Той беше посочен от бившия министър на правосъдието Христо Иванов като човека, изпратил до премиера Бойко Борисов есемеса, информиращ какво се разисква на последното заседание по скандала "Яневагейт". Преди дни Узунов отрече пред "Дневник" да е изпращал съобщението както до премиера, така и до лидера на РЗС Яне Янев. В събота Янев сам излезе обяви медиите, че той е препратил съобщението, но така и не се разбра от кого го е получил.


Досега ВСС се представляваше от Соня Найденова. Найденова бе един от членовете на съвета, които изразиха недоволство от начина, по който бе прекратена проверката по "Яневагейт". В последните дни, след като скандалът с есемеса до Борисов набра скорост, тя призова всеки от кадровиците на Темида "да направи максималното, за да елиминира всякакви съмнения, че източникът на такова съобщение е член на ВСС". В понеделник обаче се видя, че ВСС няма да направи проверка.


Предложението за смяната на Найденова влезе изненадващо като първа точка в дневния ред на съвета. То е направено от Милка Итова - един от членовете на съвета, споменаван в разговорите между уволнената председателка на Софийския градски съд Владимира Янева и съдия Румяна Ченалова, известни като "Яневагейт".


Светла Петкова прочете мотивите, с които 12-те вносители на предложението искат смяната на представляващия ВСС. 


Димитър Узунов на първо място бил обединител. Доказал е конструктивната си работа, способност на работа в екип, точност и акуратност във връзка с дейността си като председател първо на комисия "Съдебна администрация" и после на "Бюджет и финанси".


Петкова добави, че с измененията на Конституцията стопанисването на сградите минава към ВСС. А Узунов, след като 12 години е бил председател на Районен съд, Сандански е успял да направи образцова материална база.


Освен това, благодарение на работата му, за 2016 г съдебната власт разполага с по-голям бюджет, което е довело до увеличение на магистратските заплати или по-скоро до привеждането им в съответствие със законовата уредба.


Ясен Тодоров коментира, че напусналите залата искат да саботират работата на съвета и малцинството се опитва да диктува нещата, а останалите по думите му "са застанали с имената си тук". По повод думите на Галина Карагьозова, че се предлага човек, който в последните дни не слиза от медиите, Ясен Тодоров, който също е чест техен гост каза: "Какво е виновен Димитър Узунов, че е по всички медии. Проблемът в случая е на медиите, те трябва да пишат нещо."


След като ВСС избра Димитър Узунов за свой председателстващ, Найденова коментира пред журналисти, че не е получила отговор на въпроса защо сега се е наложила смяната ѝ. Според нея може да се направи връзка с изказваните от нея опозиционни мнения, както и с темата за есемеса до Бойко Борисов. "Мога и това да си помисля, разбира се, че и това си мисля", каза тя на въпрос на журналисти. Според нея мотивът за смяната са предстоящите законодателни промени, свързани с разделянето на ВСС на две квоти – прокурорска и съдийска. Найденова допълни още, че шестимата членове на съвета, които днес напуснаха залата, са изявили желание да предоставят разпечатките на телефоните си във връзка с есемеса, а Димитър Узунов не е. 


"Не желая да участвам в предварително режисиран фарс" - това каза Калин Калпакчиев пред членовете на ВСС, преди да напусне залата. "Решението е взето другаде, не в тази зала. Това е провокация към здравия разум, почтеността, към ВСС, към обществото и българските граждани. За мен е взето с безпардонност. Вее тоталитарен хлад, не се търпи чуждо мнение. За тези три години не проумях как различното мнение е в състояние да доведе до ярост мнозинството в тази зала. Тази груба демонстрация на сила е нетърпима и необяснима. Това е наказателна акция срещу инакомислещите", заяви той.


След това коментира пред журналисти, че днешното заседание на ВСС му е изглеждало "като заседание на десетоноемврийски пленум на ЦК на БКП".


"Демокрацията е събираш гласове и толкова. Ако се съберат гласове съгласно закона и демокрацията, то си става едно решение", така Румен Боев обясни какво е то демокрация преди избора на новия представляващ ВСС.


"Мнението, че нашето излизане е нарушение на трудовата дисциплина е неразбиране на демократичния начин на вземане на решения", коментира Калпакчиев. Така той отговори на упрека на Светла Петкова, която временно председателстваше ВСС до избирането на човек на мястото на Найденова. Петкова обяви, че шестимата напуснали залата членове развалят трудовата дисциплина, тъй като само Соня Найденова и Димитър Узунов са си направили отвод, а останалите просто си излезли.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (164)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Flat Mars Society
  Flat Mars Society
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Сигурно вече е изпратил смс на бб да го уведоми.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 2. 2 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 971 Неутрално

  Така е като знае на кого да праща СМС-си!

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 264 Неутрално

  ВСС е за тотална смяна и преизбиране на нови членове след обстойна проверка.

  и хора като този Узуно (на лицето му е изписано, че е продажник и доносник) не просто нямат място във ВСС. те не трябва да заемат каквито и да било длъжности в държавната администрация. дори като разсилен, който пали печката в кабинета на селски кмет.

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 5. 5 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1497 Весело

  Хохохохохо, светкавична награда, евала, бързо се работи!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 6. 6 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 778 Неутрално

  сигурно са гласували с смси, пратени към Боко. "плюс" в смс - "за". "минус" - "против". накрая янето е консолидирал резултатите и ги е оповестил.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 7. 7 Профил на petar__
  petar__
  Рейтинг: 272 Неутрално

  ВСС уверено води ББ към оставка!
  Борисов, ти си избра да ти пишат СМС-и!
  Оставка!

 8. 8 Профил на krastitel
  krastitel
  Рейтинг: 424 Разстроено

  Тези 13 от ВСС са абсолютни наглеци!

  krastitel
 9. 9 Профил на qwerty
  qwerty
  Рейтинг: 521 Весело

  Този си купи фабрика на 8 септември 1944

 10. 10 Профил на Storm Rider
  Storm Rider
  Рейтинг: 373 Неутрално

  Лице или задник - няма значение. Важното е редовно да изпраща СМСи.

 11. 11 Профил на Бенефициенто Корупционе
  Бенефициенто Корупционе
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Дали това е автентичната демокрация, или е нещо побългарено не знам, но ми писна! Мутри да ме правят на маймуна! Много шум, много корпуция, още повече наглост, а работа-никаква! Освен прикриване на престъпления! Преди 10.11.1989г нямаше ВСС, нямаше и дела, отлагани с по 20г и преключени по давност! Пак се оговреха глупости, но не беше толкова нагло, толкова крадливо и толкова цинично

 12. 12 Профил на Nikifor Nikolov
  Nikifor Nikolov
  Рейтинг: 213 Разстроено

  Продължаваме да копаем дъното!

  Мразим да мислим !
 13. 13 Профил на blaserr93lrs2
  blaserr93lrs2
  Рейтинг: 429 Неутрално
 14. 14 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Аз мисля, че това е най-логичния избор - какъвто органа, такова и лицето му.
  Ето малко публично достъпна информация:

  "Завършва „Висш институт за подготовка на офицери и за научноизследователска дейност на МВР”, специалност Охрана на обществения ред и борба срещу престъпността, с гражданска специалност „Право” през 1995 г. Среден успех "много добър "4,79."
  Парад на посредствеността и милионерщината - идеален вариант за лице на този ВСС


  http://judicialprofiles.bg/profiles/248/%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%9A%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%A3%D0%B7%D1%83%D0%BD%D0%BE%D0%B2/

 15. 15 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 340 Весело

  ЗНАЧИ АКО ИСКАМ ДА СЕ СНИМАМ С ВСС Е ДОСТАТЪЧНО ДА СЕ СНИМАМ Г-н УЗУНОВ !!!

 16. 16 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1584 Гневно

  Имаме пеевски номер 2!
  Наглост!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 17. 17 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7033 Неутрално

  Лице,какво лице,по-скоро з....к.

 18. 18 Профил на stef
  stef
  Рейтинг: 444 Весело

  Е сега вече го наспамиха Баце с есемески...
  Пращаш смс - ставаш шефче

  Stef
 19. 19 Профил на gilermos
  gilermos
  Рейтинг: 418 Неутрално

  ВСС незабавно да си ходи

 20. 20 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  Интересно .. тия хора явно изобщо не се интересуват колко явно и нагло изглежда цялата работа. Че такова очевидно слагачество, вмешателство и тн. изглежда за тях ще остане без последствия - а може и да са прави. Изпълнителната власт изглежда вече не се свени пряко, грубо и с шут да мачка съдебната.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 21. 21 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  Има си предимства тва да сервилничиш на силните на деня, все ще се уредиш с някоя супер служба.

 22. 22 Профил на veselakoleda
  veselakoleda
  Рейтинг: 483 Неутрално

  "Surprise!", както се казваше в един много готин филм "The crying game", в който главната героиня се оказа мъж.

 23. 23 Профил на georgigv
  georgigv
  Рейтинг: 367 Весело

  Е, с такова лице поне няма да имат нужда от дупе!

 24. 24 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 766 Неутрално

  Избраха го по-бързо отколкото изпращат смс-и на Тиквичко....
  Безсрамно и нагло бързи. Освен това са и безкрайно безочливи.

 25. 25 Профил на teoxtreem
  teoxtreem
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Пратих 100СМС-а, кажи къде са....

 26. 26 Профил на blaserr93lrs2
  blaserr93lrs2
  Рейтинг: 429 Любопитно

  До коментар [#11] от "Граждани за Европейски Цени на Тока в България":

  Ъ и къде се говореха!По бнр,бнт или вестник работническо дело....Не забравяйте че това са децата и внуците на онези преди 89...

 27. 27 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 976 Гневно

  БОСТАН-а се гаври с народа, а "мат'ряла" вика "Бееееее...."

 28. 28 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 976 Гневно

  Хора, хайде да се вдигаме и да ги отнесем!!

 29. 29 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  Змията хапе най-силно когато умира.
  Тези, които избраха есемесджията за свое лице, са пътници. Също като Баце, Цвъ, Шиши, Гоце и вся осталная сволач, която упорито отказва да реформира съдебната система.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 30. 30 Профил на plamen1967
  plamen1967
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Циркът продължава...

  ЧУДО!!! Запознайте се как осъдих "УниКредит Булбанк" в Русе за повишени лихви : http://plamen1967.wordpress.com/myloan/
 31. 31 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2677 Весело

  Със скоростно гласуване Димитър Узунов стана лице на ВСС.Стабилност има в държавата.

 32. 32 Профил на soul
  soul
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Страшно гнусно, нагло, тъпо, уродливо! Един вид -вие си пискайте, не ни пречите, ние си правим каквото ни е кеф.

  „Тази смрад, която изпускаме, поражда около Русия презрение към нас, недоверие, нелюбов. " Никита Михалков
 33. 33 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 736 Весело

  Спират СМС-ите.
  Вече директно по телефоня ще се предават заседанията на ВСС пред МС.
  И Бацко като репликира, всички ще стават да ръкопляскат.

 34. 34 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4074 Неутрално

  Айде разпускайте ги тези наглеци, че ще повърна вече.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 35. 35 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1626 Неутрално

  Хубавата работа цена няма, та и нашия човек, свършил и вероятно не за пръв път добрата работа и веднага, награда, но иначе ВСС е много независим .

 36. 37 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 521 Гневно

  И тук в основата на решенията(или липсата им) е СТАБИЛНОСТТА, не ,а Ш....НАТА СТАБИЛНОСТ....по Борисовски

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 37. 38 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1584 Гневно

  Кой предложи тази низост?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 38. 39 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 503 Весело

  Шиши кво мисли по въпроса?

 39. 40 Профил на ivan_lozev
  ivan_lozev
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Хвала на такива честни магистрати, хвала на честните прасешки медии, хвала на успялото честно Прасе!!! Хвала!

 40. 41 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  ВСС-то вече мина на СМС управление от ББ.

 41. 42 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 766 Любопитно

  Няма ли поне един честен гербер да се възмути заедно с над?

 42. 43 Профил на Петър
  Петър
  Рейтинг: 367 Неутрално

  А за за.ника не ми се коментира ,ако това е лицето

  nemam nervi
 43. 44 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 572 Весело

  Тая простотия от какъв зор я направиха ?

 44. 45 Профил на hanseatic
  hanseatic
  Рейтинг: 597 Неутрално

  Отива му на ВСС, гъзът му стана лице!

 45. 46 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 976 Неутрално

  Това робско, волско търпение на българина...

 46. 47 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2630 Неутрално

  Е-е-е-е..., вие не се тревожете толкова! Можеше и по-лошо да е...! Пеевски, можеше да предложат, примерно!
  По важното е, че ГЕРБ и бандата на Кунева се разбраха, реформата да продължи, скоростно! Веднага се заеха, както се вижда! Лично човека на бате Бойко, ще гарантира стабилността на реформата!

  Бивш tww09306483.
 47. 48 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1584 Неутрално

  До коментар [#42] от "thepirineagle":
  „Няма ли поне един честен гербер да се възмути заедно с над?”


  Няма да се намери! Това са дребни душици без достоинство и чест!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 48. 49 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Пукотевица от малки превратчета в змийското гнездо, наречено Висш съдебен съвет - явлението е симптоматично, изтикват се хората с по-различно мислене от вече указанато ...
  Що се отнася до очакванията за Реформа в тези, "нови" условия и обстоятелства, трябва да бъдем доволно тревожни песимисти ...

 49. 50 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1584 Неутрално

  До коментар [#28] от "stenli1":
  „Хора, хайде да се вдигаме и да ги отнесем!!”


  ВРЕМЕТО НАБЛИЖАВА...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 50. 51 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 976 Неутрално

  Квотата на идиотите излъчи прислужник (по Дончева)

 51. 52 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 822 Любопитно

  [quote#42:"thepirineagle"]Няма ли поне един честен гербер да се възмути [/quote]

  Ко речи ?

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 52. 53 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#27] от "stenli1":

  Ами никой не дава на матряла да избира ВСС.

 53. 54 Профил на hanseatic
  hanseatic
  Рейтинг: 597 Неутрално

  Димитър Узунов има митничарски поглед, а митниците не са към съдебната всласт. Затова е на разположение на Бойчо.

 54. 55 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1151 Неутрално
 55. 56 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 521 Гневно

  SMS-държава!
  Тиквите кога ще проумеят, че докато тия, които са призвани да следят за справедливостта в тази държава, а те покорно пращат SMS-и на БОСТАНджията - матряла ще проси SMS-и, за да спаси децата, или родителите си?


 56. 57 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 266 Неутрално

  Посланието на това решение е "Протестирайте, говорете, каквото искате...съмнявайте се колкото искате...не ни пука. Ние ще си правим, каквото НИЕ искаме.".

 57. 58 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#42:"thepirineagle"]Няма ли поне един честен гербер да се възмути заедно с над?[/quote]

  Има, ето 3-4 тикви са минали да се изходят с по едно минусче.....

 58. 59 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 503 Весело

  Наистина ви се чудя на акъла на всички дето се пените до посиняване тука.Чудя си се и на моя акъл дето пиша.
  Само си представете ,че Шиши приличаше примерно на Георги Илиев , или на подобен добре изглеждащ крими герой.
  Шиши нямаше да е Кой ,а щеше да е герой.Щяха да му посвещават песни и да му ги пеян на ушенце.Шиши не е различен с нищо от всички които пояздиха народеца ни изтрадал, той просто е поредния.Колкото и до пишете и да бришете ,той ще назначава и той ще управлява свиквайте с тая мисъл.

 59. 60 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Майко мила! И това ако не е гавра... Ама лошото е, че Пешо на село дето пие по кило ракия на вечер, а на избори гласува за човека от народа, вождът на вождовете, дори не може и да схване какво точно са му сервирали. Наистина няма критична маса от мислещи хора, само зомбита останаха.

 60. 61 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  лъснаха гнилите задникоблизачи 13 на брой плюс писача кадровикопослушник
  по лесен пример от това гласуване за това кой кое няма
  остава боко най безкрупулно и нагло да застане пред избирателите си и да заяви че няма нищо общо

 61. 62 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 618 Неутрално

  Кога, викате, е срещата на "Княз Борис I" и "Екзарх Йосиф"? Да пием студена вода?

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 62. 63 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Пращаш СМС пиеш мляко, не пращаш СМС не пиеш мляко.

  Моралът не е порок!
 63. 64 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1584 Неутрално

  До коментар [#44] от "elevation04":
  „Тая простотия от какъв зор я направиха ?”


  Знаят, че така или иначе Народът ще се вдигне.
  И за това са решили да форсират процеса като използват възпиращият фактор на зимата и студа! Боко, неговите съветници дали този акъл и корумпираните магистрати не са познали! Нищо няма да ни спре! ОСТАВКА!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 64. 65 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#39] от "Maradona":

  Без негово одобрение не става. Нали затова е сложил ЯЯ - да контролира и посочва правилните хора и ходове.

 65. 66 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 976 Неутрално

  До коментар [#50] от "Rim":

  Оня пак ще се снима с магнолиите, по анцуг.....и всичко ще утихне

 66. 67 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2054 Гневно

  На 13 юни 2013 година, по абсолютно същия начин Делян Пеевски беше избран за председател на ДАНС. Няма никаква разлика.
  No Comment

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 67. 68 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2928 Неутрално

  Ами това е!
  Превратът ... Опс! ... повратът, де, започнал с гласуването на измененията в Конституцията, достига своя завършек.
  Кръгът се затваря!
  И вътре - една Стабилност!

 68. 69 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 827 Неутрално
 69. 70 Профил на jelev_jelqzko
  jelev_jelqzko
  Рейтинг: 983 Неутрално

  "В ЗАТВОРА! ВЕДНАГА че ще е по-кратък ПРЕСТОЯТ"-СМС да се изпрати по предназначение.
  Подпис:Ж.Желев

 70. 71 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1584 Неутрално

  До коментар [#66] от "stenli1":
  „Оня пак ще се снима с магнолиите, по анцуг.....и всичко ще утихне”


  Не. Няма да им се размине. Наглостта вече превишава многократно търпението на хората!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 71. 72 Профил на Plums vs ГЕРБage
  Plums vs ГЕРБage
  Рейтинг: 1625 Весело

  [quote#42:"thepirineagle"]Няма ли поне един честен гербер да се възмути заедно с над? [/quote]
  Честните гербери няма начин да не сме ви "благодарни" за това, че с подкрепата си на хаотичните, шуро-баджанашки действия на Панов, Иванов и Кънев ни докарахте дотам, че да наблюдаваме стабилизиране на разбитото мнозинство на един ВСС със съмнителен състав (БСП-ДПС-ДСБ "вечна костинбродска дружба", който избра Цацаров (но и Панов!). Сега, надявам се, се убедихте КОЙ избра посочените двама другари. Останаха ли съмнения, че е Борисов? Ако нямате такива, с радост ще чуя новата теория на лийдуейския ви щаб.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 72. 73 Профил на Прокопи педераст
  Прокопи педераст
  Рейтинг: 367 Весело

  Метафората е поразяваща..
  Мая е омбудсман, т.е. Мая е народа..
  Борисов днес опраска Мая с един ВСС СМС..

 73. 74 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 1204 Неутрално

  Де го сега Борисов, бе? Пак ли рита топка?

 74. 75 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Гьонсуратите назначиха гьотферен за говорител на ВСС.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 75. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 77 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 420 Неутрално

  "Досега ВСС се представляваше от Соня Найденова. Найденова бе един от членовете на съвета, които изразиха недоволство от начина, по който бе прекратена проверката по "Яневагейт". "
  Не се търпи недоволство срещу Цацаров и Борисов. Този ВСС е зависим, а не НЕЗАВИСИМ съдебен орган. Затова трябва да си ходи!

 77. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 79 Профил на Aldin Dimitrov Aldinov
  Aldin Dimitrov Aldinov
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Мдаа, логично ... на този ВСС му отива да има подобен задник за лице

  "Против глупостта и самите богове напразно се борят" Айзък Азимов
 79. 80 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#64] от "Rim":

  Ами те всъщност точно това искат - протести. Да се самосвалят от власт, че да не лъснат големите проблеми. И пак ще кажат на електората, че ги били свалили насила, пък те тъкмо щяли съдебна реформа да направят. И видите ли, заради цялото това забавяне, и парите по фондовете ни спрели, а енергетиката съвсем затънала - зер Орешарски инвестирал много в гьола и пАтока - и хоп един заем от десетина милиарда.

 80. 81 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3396 Неутрално

  До коментар [#42] от "thepirineagle":

  "Няма ли поне един честен гербер да се възмути заедно с над?"

  Словосъчетанието "честен гербер" е типичен пример за оксиморон.
  За мислещите хора ще повторя думите на Платон, когато го запитали какво мисли за управлението на Атина - Този град е такъв, какъвто е, защото неговите граждани са такива, каквито са!

  "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, д-р
 81. 82 Профил на Plums vs ГЕРБage
  Plums vs ГЕРБage
  Рейтинг: 1625 Весело

  [quote#81:"Bramasole"]Словосъчетанието "честен гербер" е типичен пример за оксиморон. [/quote]
  Тогава какво би казала за моето твърдение, че "костовак" и "болшевик" са синоними, хахах...

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 82. 83 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Сал една влюбена до отчаяние в простащината на Буда леля дере пеньоара в защита, опитвайки се да лъготи,че Цацаров бил нечий друг избор,не на Магнолията.
  Некой друг гербер няма ли да се появи на помощ на горката влюбена?

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 83. 84 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 612 Неутрално

  До коментар [#72] от "Напаст":

  На крив ...... ..... му пречи.

 84. 85 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 674 Неутрално

  ВСС = Вулгарна селска седянка
  ОТВРАТ!

 85. 86 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Тия всичките са за затвора...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 86. 87 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1292 Весело

  До коментар [#82] от "Напаст":

  Ако съм на твое място, ще си трая...
  Щото сега - тоз, преди - Мая...

 87. 88 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#82] от "Напаст":
  Болшевик, ще викаш на Бойко Борисов,който си призна пред Нова Тв,че е член на БКП.
  На останалите ще им се извиняваш,че си гласувала за него и с това си докарала най-,некадърно,неадекватно и просто управление в новата българска история.Ти,пак повтарям, Ти лично, носиш солидарно вина за геноцида упражняван върху съгражданите си от мутрите от Сик и затриването на българската държава.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 88. 89 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#80] от "gogo2011":

  Аз пък мисля, че се насилват протести, но не от Борисов. Не от смяната днес. Тя е просто поредното. Ако не мине, утре ще е нещо друго. Ако и то мине - трето.

  Точно, вечната дружба БСП-ДПС-ДСБ. /добрите/лошите/добрият и лошият медиен имидж.....все в името на една обща кауза.

  Хубавото не е, че е толкова студено. Хубавото е, Радан и Хр. Иванов нямат ресурса да поведат хората на протести, които да искат оставка на правителството, нови избори и т.н.

  Отделно БСП също го нямат. А заедно да поведат хората...хептен пък няма да стане.

 89. 90 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#82] от "Напаст":

  Може и да си прав. Защо на герберите все костоваците са ви в устата обяснение обаче нямам - много ви пречат, вие си знаете защо. Въпросът е има ли останали българи сред тази паплач ненаяла се - гербери ли, костоваци ли, червенотиквеничковчета, атакистчета или други ологофрени. За българи питам аз - такива дето милеят и за средата, в която живеят. Хора, които имат достатъчно мозък в главата за да разберат, че животът им ще е по-хубав ако не живеят в кочина, на улицата ще видят усмихнати и доволни хора, а не гладни кучета.

 90. 91 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 420 Неутрално

  "Със скоростно гласуване Димитър Узунов стана лице на ВСС"
  Борисов осигурява алиби на Узунов. Като лице на ВСС, той ще има <право> да си пише с премиера.

 91. 92 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3456 Весело

  страната на лицата , ......... абе въобще страната на знамената

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 92. 93 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 521 Неутрално

  "Не желая да участвам в предварително режисиран фарс" - това Калин Калпакчиев пред членовете на ВСС,...... "
  Какво съвпадение, същото каза и тогавашния министър на правосъдието при избора на г-н Лозан Панов!

 93. 94 Профил на Plums vs ГЕРБage
  Plums vs ГЕРБage
  Рейтинг: 1625 Любопитно

  Кой, кой, кой предложи Узунов?! Кой, кой, кой предложи Лозан Панов?!
  Статия от 14.12.2014:

  "Водещ: Искам да чуя вашето мнение, тъй като беше споменато, че вие сте посетили в „Пирогов" г-н Лозан Панов - съдията, който щеше да кандидатства за председател на ВКС - моля ви да кажете, тъй като това не е много обяснено, защо той се отказа с емоционално писмо от тази процедура. Какво ви каза във вашия разговор?
  Милка Итова: Ние посетихме във вторник, мисля, че беше, г-н Лозан Панов в болничното заведение и аз лично останах много изненадана, че той е настанен в стая с другия съдебен помощник Тодор Тодоров, който е в много, изключително тежко състояние. И влизайки в стаята, той през цялото време, съдебният помощник, говореше за маски, бухалки и това дори на мен ми създаде едно изключително неприятно чувство, а предполагам и на всеки нормален човек. Така че може би това е повлияло на емоционалното състояние на г-н Лозан Панов, който казвам, че не е в толкова тежко състояние, но все пак...

  Водещ: Но какво ви обясни, защо се отказва?
  Милка Итова: Той не ми обясни, но беше категоричен, въпреки нашите молби да помисли, докато се възстанови, и тогава да вземе своето категорично решение. От молбата, която аз прочетох, имаше и малко критики към медиите, че е започнала предварително една негативна кампания към него. Не можем да кажем защо се е отказал. За нас това също е голямо /.../ и учудване, защото точно в петък той си подготвяше документи и се свързваше с нас, как по най-бързия начин да осигури нужните документи, а във вторник той вече категорично заяви желанието си за отказ от участие в процедурата.

  Водещ: Има ли вариант, предполагаем вариант, да бъде удължен срокът, каквато хипотеза изрази вицепремиерът Кунева - да бъде удължен срокът за кандидатстване за председател?
  Милка Итова: За кандидатстване, или срокът за процедурата за избор на председател на ВСС?

  Водещ: По-скоро за избор, изглежда, за да може, ако г-н Панов реши, да кандидатства отново.
  Милка Итова: Ние спряхме процедурата, именно защото в сряда изтичаше срокът, в който той трябваше да подаде концепцията си. Процедурата е спряна до следващата сряда, 17-ти мисля, че се пада, в който срок той, ако се е възстановил и промени решението си, може да предаде концепцията си, която, доколкото разбрах, е почти готова, т.е. да се спази процедурата, и хипотетично е възможно да продължи процедурата с двамата кандидати. Но аз по-скоро смятам, че той е категоричен в своето решение, че няма да участва в процедурата, така че ние оставаме с един кандидат - съдия Павлина Панова. Изборът е насрочен за 29 януари. Нямаме причина нито да отлагаме срока за избора, нито да продължаваме по-нататък с процедура."
  http://www.cross.bg/ivanov-vodesht-itova-1444041.html

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 94. 95 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#89] от "bathsheba":

  Не си напрягай мозъка да даваш безумни обяснения. Някой си прави публично харакири, а ти обясняваш как друг му бутал ножа в корема, но аудиторията била проста, че не го виждала. Приказките ти ще минат на масата в кръчмата - особено ако го каже вожда по телевизията.

 95. 96
  bathsheba
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 96. 97 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#42] от "thepirineagle":

  Ха!Честен и гербер - това е оксиморон.
  Същото се отнася за честен и политик, за който и да е участник във властта в България днес.
  Наглостта им надминава всяка търпимост

 97. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 99 Профил на Plums vs ГЕРБage
  Plums vs ГЕРБage
  Рейтинг: 1625 Весело

  [quote#90:"gogo2011"]За българи питам аз - такива дето милеят и за средата, в която живеят. Хора, които имат достатъчно мозък в главата за да разберат, че животът им ще е по-хубав ако не живеят в кочина, на улицата ще видят усмихнати и доволни хора[/quote]
  Ами точно тук се различаваме. Ние, "простите" българи, отиваме и гласуваме с радост за ГЕРБ, тоест за ЕС и НАТО и против Терораша. Вие, "интелигентните", "автентичнодесните", "обитатели на жълтите павета", все се мръщите, цупите, преследвате, разследвате, сваляте, обиждате... тоя бил такъв, оня онакъв... а резултатите от изборите са математическа величина. Толкоз. Малцинството "болшевици" се подчиняват на мнозинството "гербери". Ясно и точно, нали? )))

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 99. 100 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 976 Неутрално

  Сега нека дойде оня и пак да говори колко важна е "стабилността"...
  Ебаси, защо и къде се въдят толкова низки отрепки?!

  Изборите били скъпи? - Скъпи са за купувачите на гласове.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK