Президентът: Извънредната кадрова промяна дискредитира съдебния съвет (хронология)

Президентът Росен Плевнелиев

© Юлия Лазарова

Президентът Росен ПлевнелиевПрезидентът Росен Плевнелиев определи като дискредитиращо за Висшия съдебен съвет (ВСС) вчерашното решение за представляващ съвета да бъде избран излъченият от парламентарната квота Димитър Узунов, подозиран, че е изпратил до премиера Бойко Борисов есемеса, който породи упреци за намеса на изпълнителната власт в съдебната. 


Плевнелиев и вицепрезидентът Маргарита Попова отчетоха четвъртата годишнина от встъпването си в длъжност.


Държавният глава призова да не се правят промени в Конституцията и изборното законодателство, за да не оставят съмнения за опит за нередности в кампанията и гласуването наесен. Той отчете четири трудни години начело на държавата, заради множеството кризи от всякакъв характер в света, но отбеляза като свои успехи запазването на политическата стабилност и евроатлантическа насоченост на България, отстояването на принципи в политиката, както и организирането на референдума за електронното гласуване. 
Президентът отказа отговор на въпроса дали смята да се кандидатира за втори мандат. Маргарита Попова също отказа да оповести дали има планове да влезе в президентската надпревара. 


По-надолу можете да прочетете изявленията и отговорите, които двамата дадоха на журналистическите въпроси в хронологичен ред. 


11.52ч. Пресконференцията приключва.


11.48ч. "Докато съм президент, ще имам позиция. Никога не съм отричал достиженията и добрите отношения с Русия, но няма да мълча, когато има нарушение на правовия ред" - така президентът отговори на въпрос за отношенията на България с Русия. "Няма да мълча, нито да се снишавам и да чакам шефовете да се разберат", заяви Плевнелиев, препращайки към изявления на премиера Бойко Борисов, който неведнъж е подчертавал, че при тежки международни кризи България не трябва да бърза да се меси, а да изчаква големите държави да намерят решение. 


11.32ч. В отговор на въпрос президентът прехвърли към изпълнителната власт детайлите по въпроса за комисията, която определя кой политик да има охрана от Националната служба за охрана (НСО). За комисията се заговори, след като отстраненият лидер на ДПС Лютви Местан се оплака, че в края на миналата година внезапно е бил оставен без охрана и свърза този факт с отказа си да сдаде поста и със заплахи от депутата Делян Пеевски. "НСО няма аналитично звено, работа на ДАНС и МВР е да определя кой има нужда от охрана", каза президентът, на чието подчинение е службата, и увери, че ще бъде безкомпромисен, ако получи доказателство, че се е действало против правилата и процедурите. 


11.30ч. Вицепрезидентът получава въпрос дали би се кандидатирала за държавен глава на изборите наесен. Повтаря вече известният отговор - че е рано да коментира, че има свои планове, но не смята да ги огласява засега. 


11. 29ч. Трябва да спрем агресията, разяждащата омраза и разделение на нацията. Това е важният въпрос, той трябва да е център на вниманието ни, заявява Попова.


11.26ч. Маргарита Попова също отговаря на въпроса за скандала във ВСС. Тя подчертава, че в съдебната власт има тежко и дълбоко разединение, което разяжда всяка инициатива от самото начало, и не може да се очаква тя да завърши с успех. Попова възмутено заявява, че не може обществото да се занимава с есемеси, скандали и смени в съвета, а трябва да се съсредоточи върху преодоляване на разединението на нацията. Тя използва случая, за да повтори тезата си срещу разделянето на ВСС на съдийска и прокурорска квота и допълва, че е трябвало предварително да се отчетат опасностите от подобно разделение.


11.12 ч. "Като гражданин съм длъжен да заявя, че начинът , по който беше проведена тази извънредната кадрова промяна, дискредитира Висшия съдебен съвет (ВСС). Не заради персоналната промяна, а заради принципите" - така президентът коментира решението на съвета вчера да направи представляващ институцията излъчения от парламентарната квота Димитър Узунов, подозиран, че е изпратил есемеса до премиера Бойко Борисов, който породи поредните подозрения за смесване на властите. 


"Ние очакваме от правителството на съдебната власт да бъде двигател на съдебната реформа. кой друг, ако не те, да зададат принципите. Като гражданин съм разочарован от това действие. Като президент виждам, че се намираме в изключително важен момент, в който институциите трябва да се съсредоточат върху усилията за приемане на "реформата на реформите", каза държавният глава. По думите му демонстрираният вчера от ВСС подход поставя въпроса дали целта е изобщо да има или няма съдебна реформа и ако я има, кой да има думата там. Алтернативите са задкулисното взимане на решение, от другата - принципни, публични, добре обосновани тези, добавя той. 


11.08ч. Първият въпрос очаквано е за това дали президентът смята да се кандидатира за втори мандат. Отговорът: "Твърде рано е да се обявяват кандидатури. Всеки, който си мисли, че ще води 10 месеца кампания, вместо да свърши нещо смислено, със сигурност ще бъде наказан от народа. Ранното стартиране на дебатите около президентските избори, ще промени дневния ред на обществото, а той не е партийните калкулации за изборите, а голямата тема за справедливостта". 


На въпрос за промени в Конституцията за президентските избори, лансирани от АБВ, държавният глава отвърна, че промени в основния закон се правят с принципна позиция по принципни въпроси. Допълни, че държи на принципна изборното законодателство да не се променя поне шест месеца преди гласуването, защото това създава обществено недоверие. Призова политиците да спазят този принцип. 


11. 05ч. Започва най-интересната част от отчета. Президентът и вицепрезидентът ще отговарят на въпроси на медиите. 


10.58ч. В обширното си изявление Попова акцентира на необходимостта от ясна стратегия за развитие на обществото и то с акцент върху образованието и социалната справедливост. Многократно използва думите "народ" и "нация". Вицепрезидентът се обърна към политиците с въпроса: "Кога ще имаме доктрина за нацията?".


10.37ч. Вицепрезидентът Маргарита Попова, която взима думата за изявлението си, акцентира на необходимостта България да бъде социалната държава, с върховенство на правото и ценностите и силен акцент върху образованието. "Елитите, които са пропити с корупция, просто трябва да си отидат и трябва да дойдат тези, които знаят какво е социална държавата, демокрация и върховенство на правото, защото това е гаранцията за лично благосъстояние и възход на нацията", казва тя. . 
 


10.35ч. Плевнелиев завърша изявлението си с думите: "​Не търся медиен комфорт, свикнах с всекидневните атаки. Ще продължа да отстоявам националния интерес, модернизацията и развитието на България".


10.33ч. Президентът заявява, че е бил последователен в отношението си към бившата Държавна сигурност и влиянието й върху българското общество днес. Напомня, че от началото на мандата си е отказал да изпраща като посланици служители на комунистическите тайни служби. Преходът беше подменен, посочи президентът. Допълни, че и до момента бившата ДС оказва огромно влияние върху обществото - "днес всеки десети служител в администрацията е служител на ДС. те са навсякъде около нас". По негови данни в администрацията има 10 800 души, свързани с бившите служби.  


10.31ч. Плевнелиев отчита като истински успех работата за превръщане на България в страна, ориентирана към високите технологии. Като най-голямо постижение посочва наградата за най-добра аутсорсинг дестинация и изграждането на "София тех парк".


10. 29ч. Президентът се връща към тезата за инфраструктурата и енергийната ефективност, която - както сам подчертава, е сред най-важните за него още от времето му на регионален министър в първия кабинет "Борисов". Плевнелиев определя като много успешна правителствената програма за саниране на сгради.


Подчертава гордостта си от изградените в последните години магистрали, строежа на софийското метро и на завода за преработка на боклук в София. Обещах като министър и вече са изградени три магистрали: "Люлин", "Тракия" и "Марица", каза президентът и допълни, че за няколко години са направени 350 км магистрали. 


10. 23ч. Отстоявам националните интереси и провеждам активна проевропейска външна политика, каза държавният глава. Той допълни, че през 2015 г. България е била в центъра на дипломатическото внимание заради пресичането на въпроси като бежанската вълна, пресичането на газови връзки, промяната на геостратегическия баланс в Черно море, напрежението между Русия и Турция. Във всички тези теми страната е показала достойна и балансирана позиция, смята той. 


Президентът повтори позицията си, че Русия е действала в противоречие на правилата по време на украинската криза. "Отнасям се с уважения към руския народ, култура и постижения, но действията на Русия в украинската криза не отговаря на правилата на международната политика: "Не се впечатлявам от военна мощ, но истински ще се впечатля от задълбочен дебат по въпроса"


10.16ч. Росен Плевнелиев подчерта успеха си като първи президент, който е инициирал референдум и предупреди, че отказът от модерните начини на гласуване и неглижирането на народа могат да доведат до апатия на гражданите, още по-голяма нестабилност. "Едно "не" на референдума от Народното събрание ще преформатира и политическото пространство, тъй като близо 2 млн. българи ще останат непредставени".


Росен Плевнелиев и Маргарита Попова

© Юлия Лазарова

Росен Плевнелиев и Маргарита Попова


10.14ч. За промените в Конституцията: "Конституционните промени са крачка напред, но оставиха усещане, че липсва воля за решителна реформа в правосъдието. Разделянето на Висшия съдебен съвет на колегии - прокурорска и съдийска, беше правилно, но квотното разпределение в тях не беше направено по начин, който да създаде доверие за независимостта в работата им. Предстоящите промени в Закона за съдебната власт и наказателните закони са възможност да бъде продължена тази крачка в реформата". 


10.12ч. Очаквах много по-видими резултати по разследването на фалита на КТБ, посочи Плевнелиев. Многократно призовах да се разследва всеки лев и не съм удовлетворен от постигнатото до момента. няма да позволя поредното ограбване на българския народ чрез аферата КТБ. 


10.10ч. Изминалата година беше добра за икономиката, посочва президентът.


10.08 ч. Плевнелиев анализира кризите в света и Европа - икономическа, бежанската вълна, трудностите, предизвикани от гръцката криза. Подчертава, че най-важното е Евросъюзът да запази единството си и общата си политика. Предупреждава, че има голяма опасност от разпалване на стари вражди в Европа, което не трябва да бъде допуснато. "ЕС не трябва да се съобразява с желанието на Русия за игра на сили на Балканите", казва президентът. 


10.00ч. Президентът започва изявлението с анализ на ситуацията в България и света, като подчертава, че изминалите четири години от мандата му са били напрегнати години. Очертава осем особено големи предизвикателства, пред които се е изправил в тях:


- поредица от политически и парламентарни кризи, довели до две служебни правителства,


- задълбочаване на евроатлантическата ориентацията на страната,


- голямата криза в България, свързана с ниското доверие на гражданите в политиците и институциите: "Липсата на доверие създава условие за възход на националистически партии".  


- вълна от граждански протести и мобилиризирането на огромна гражданска енергия с воля за промяна: "Хората се изправиха срещу олигархията и задкулисието и пожелаха промяна".


- постигане на стабилност в страната, въпреки рекордния брой кризи наоколо, и въвеждане на дългосрочно планиране за бъдещето на страната.


- ускоряване на модернизацията на страната.


-  да бъда надпартиен президент, да бъда полезен на народа и да действам по съвест и въпреки тежките атаки да запазя институцията като една от малкото, ползващи се с доверие. 


Президентът: Извънредната кадрова промяна дискредитира съдебния съвет (хронология)

© Юлия Лазарова


9.55ч. Въпреки първоначалната заявка, Канал 1 на държавната телевизия няма да излъчи пресконференцията на президента и вицепрезидента, тъй като парламентът гласува да предава пряко дебатите за референдума за електронно гласуване. Изявленията на Плевнелиев и Попова ще бъдат показани по БНТ2 и БНТ Свят. 


9.50ч. Очаква се президентът да коментира актуалната политическа обстановка в страната, очаква се да обяви позицията и са последния скандал с есемеса на премиера Бойко Борисов до председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Ще направи и равносметка за годината - миграционната криза, актуалните въпроси от международния политически дневен ред, ситуацията в Близкия Изток, както и в Европейския съюз.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (82)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2717 Любопитно

  А ще отбележи ли като предстояща задача още едно служебно правителство ?

  [email protected]
 5. 5 Профил на mitkokitkata
  mitkokitkata
  Рейтинг: 305 Неутрално

  А сега накъде, кой ще ми каже?

 6. 6 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 469 Неутрално

  За мен това си е един напълно успешен мандат, в който Плевнелиев направи много с малкото власт, която му е дадена по конституция. А личните нападки по негов адрес са просто низост.

 7. 7 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Не е ли разбрал за 4 години ,че нищо не зависи от него!
  Институцията президент има само декоративни функции!

 8. 8 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2455 Неутрално

  [quote#0:"Статията"]ЕС не трябва да се съобразява с желанието на Русия за игра на сили на Балканите[/quote]
  Настроение > аплодиращо.

  Но да бяхте добавили и Турция в това изречение, а, г-н Президент?

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 9. 9 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Браво на Президента за позицията му спрямо агресора Русия.

  The best way to predict the future is to invent it.
 10. 10 Профил на sherekhan
  sherekhan
  Рейтинг: 289 Неутрално

  С такъв президент и такъв министър председател си заслужаваме съдбата...

  "От нас зависи да бъдем равноправни с другите европейски народи." Васил Левски
 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Неутрално

  СУПЕРСЛАБА реч !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Любопитно

  До коментар [#9] от "EU defender":

  това ли са ти днес опорните точки ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  "няма да позволя поредното ограбване на българския народ чрез аферата КТБ. "

  Как няма да го позволиш президенте? Как?! Къде е доклада на фирмата разследваща паричните потоци? Как им е платено - предварително, което ги е демотивирало да търсят или е уговорено заплащане според резултатите - процент от събраните и върнати суми?!!! Как няма да го позволиш!?

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 14. 14 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Изключително слаба година за Плевнелиев. Предпочете да замълчи и по този начин да заеме страната на задкулисието, вместо открито да подкрепи Христо Иванов в самотните му усилия за реформата в съдебната система. Не подкрепи и усилията на Лозан Панов в битката му с мафията във ВСС. Изобщо Плевнелиев се показа като тотален страхливец и ще е срам изобщо да си помисля, че е възможно да бъде избран за втори мандат.

 15. 15 Профил на Безуспешно чакащ промяна
  Безуспешно чакащ промяна
  Рейтинг: 423 Неутрално

  До коментар [#11] от "КМЕТ В СЯНКА":
  До коментар [#12] от "КМЕТ В СЯНКА":

  И твоите опорни точки със главни букви не са много силни.

  Леко обезчовечен...
 16. 16 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 875 Неутрално

  Жалък президент. Нямам желание дори да чуя какво ще каже.

 17. 17
  ggbg_minko
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 18. 18 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Силно се надам този път да успее да запомни 20 банални клишета и да не размахва листчета.Е,той се стараеше.Без особен успех,но да му благодарим все пак,че не застана на страната на КОЙ,за разлика от патрона си.

 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Неутрално

  До коментар [#15] от "Безуспешно чакащ промяна":

  Моето е ЛИЧНО мнение !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на lele266
  lele266
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Цялото руско тролство се е събрало под тази статия да громи главния враг на Магаданската селищна система и Чеченския Хаганат - господин Плевнелиев

 21. 21 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  [quote#16:"teridan"]Жалък президент. Нямам желание дори да чуя какво ще каже.[/quote]

  Слушаи само шлемофона за големия шлем.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 22. 22 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Весело

  До коментар [#18] от "hmc12310991":

  За четири години не можа да се научи да изговаря както трябва консултативен съвет и тероризъм - звучат му като консултивен съвет и туризъм . Няма ли някакви съветници освен обичайните калинки и подмазвачи ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 23. 23 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Много добре балансирана реч и позиции - вярно е че Плевенлиев не направи много през последната година и липсваше публична конструктивна критика към управляващото мнозинство, но това показва, че малкото про-европейското и про-реформаторското крило в ГЕРБ, напълно изгуби влияние за сметка на статуквото, което ръководи дневния ред на партията!
  Недоверието на хората в институциите, е защото тези институции не работят, затова и Бълагрия е изложена на вмешателство във вътрешната политика от страна на Русия, а и Турция. Като държава трябва също да помислим също дали статегията на Америка да си партнира с регионални сили, на които делегира отговорностти за тези региони (за Източна Европа това са Полша и Турция) работи в полза на България, особено в случая с Турция, където Ердоган тласка една светска държава към ислямизъм и има неприкрити нео-османистки амбиции, тази политика няма как да доведе до по-висока сигурност в региона!
  Поздравления за позицията спрямо Русия в Украйна, но решение за Сирия не е възможно без участието на Русия и Иран!

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 24. 24 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Неутрално

  Маргарита се унесе - надмина началника си по времеговорене и има наглостта да каже, че говори като допълнение на неговата реч. Доста нахално-меко казано !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 25. 25 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  [quote#20:"lele266"]Цялото руско тролство се е събрало под тази статия да громи главния враг на Магаданската селищна система и Чеченския Хаганат - господин Плевнелиев[/quote]

  Бе те май днес ще изчисляват колко струва килограм рубли в долари.

  Биржевой курс доллара превысил 84 рубля, следует из данных Московской биржи.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 26. 26 Профил на Безуспешно чакащ промяна
  Безуспешно чакащ промяна
  Рейтинг: 423 Неутрално

  До коментар [#19] от "КМЕТ В СЯНКА":

  А неговото не е? Дракането е просто скучно, тъй като забравяш, че както ти имаш право на лично мнение, така и другите участници във форума. Като заклеймяваш нечие като опорна точка, нищо странно не виждам да бъде заклеймено и твоето като такава.

  Моето лично мнение е, че имаме прекрасен президент, но незнам дали ще издържи втори мандат. Много успешен и винаги на място и с премерени изказвания, но основното е, че се припокрива с моите разбирания за модерна България - никой освен ЕС няма право да ни се бърка.

  Ако се кандидатира пак ще има моя глас (както го получи и предния път) пък тогава всички ще можем да си сложим "опорните точки" и "личните мнения" в урните.

  Леко обезчовечен...
 27. 27 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#23] от "NicK":

  Хаха, какви крила те гонят в ГЕРБ? Там има един султан и всичко останало са слугинчета, които козируват. Моля те, не ме разсмивай.

 28. 28 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 461 Неутрално
 29. 29 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Неутрално

  До коментар [#26] от "Безуспешно чакащ промяна":

  Халал да ти е !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 30. 30 Профил на Луд Общественик
  Луд Общественик
  Рейтинг: 950 Неутрално

  До коментар [#20] от "lele266":

  Да бе, много активни, а няма и 12 още....

  Удавете ги в сигнали: https://grajdanite.bg/home
 31. 31 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Любопитно

  До коментар [#26] от "Безуспешно чакащ промяна":

  Интересно защо говориш от негово име или си му адвокат или какво друго ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 32. 32 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 1699 Неутрално

  Жалко,че от октомври вече няма да е президент..

 33. 33 Профил на Безуспешно чакащ промяна
  Безуспешно чакащ промяна
  Рейтинг: 423 Неутрално

  До коментар [#31] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Защитавам свободата на словото, мили ми "халал"-аджийо. Халал ще намериш във всички ислямски държави, бягай и се радвай. А свободата на словото е нещо, което е част от идеята за демократична държава, която незнам за тебе, но аз се надявам да получа по някое време.

  Леко обезчовечен...
 34. 34 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Неутрално

  До коментар [#33] от "Безуспешно чакащ промяна":

  тук няма да е - модито бди !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 35. 35 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#17] от "ggbg_minko":

  ++++++++++++++++++++++++

  www.soundcloud.com/x2805
 36. 36 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2261 Неутрално

  Кое ли не е дискредитирано в България.КОЙ ки остава с най висок рейтинг.

 37. 37 Профил на idiot_idiotov
  idiot_idiotov
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Абе какви са тия тролове под статията? Не може ли да им блокирате IP адресите????

 38. 38 Профил на stef
  stef
  Рейтинг: 466 Весело

  До коментар [#10] от "sherekhan":

  Чорбето - и комунЕ - "в шок съм"

  Stef
 39. 39 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 294 Неутрално

  "Като президент виждам, че се намираме в изключително важен момент, в който институциите трябва да се съсредоточат върху усилията за приемане на "реформата на реформите", каза държавният глава. По думите му демонстрираният вчера от ВСС подход поставя въпроса дали целта е изобщо да има или няма съдебна реформа и ако я има, кой да има думата там."

  Точно така! Обаче, както и Цветанов и Захариева и Борисов казаха, както и всички ние виждаме, има съпротива срещу институцията МС и НС, които трябва да приемат съдебната реформа. Искат им се оставки и т.н.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1205 Весело

  До коментар [#30] от "Луд Общественик":

  Рублата пада, в къщи студено, като човек кво да прави ....

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 42. 42 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#11] от "КМЕТ В СЯНКА":

  супер слаби тролове.
  Колко тона рубли на седмица е заплащането за формиране на Лично мнение .
  Друго си беше при Гоцьито - хем го канеха на изток от Запада, хем ловеше защитени видове, хем ни натресе Большой член....

  www.soundcloud.com/x2805
 43. 43 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Весело

  Президентът пак не е разбрал! Тя не дискредитира ВСС! Тя е прът в колелото на историята, което търкалят Цецерон и уважаемият министър председател.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 44. 44 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 461 Любопитно

  [quote#33:"Безуспешно чакащ промяна"]Защитавам свободата на словото, мили ми "халал"-аджийо.[/quote]
  Какво е тогава мнението ти за практиката, тези които се изказват критично за настоящият президент в този сайт, да бъдат трити и да получават бан със смешни мотиви?

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на old school
  old school
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#18:"hmc12310991"]не застана на страната на КОЙ,за разлика от патрона си. [/quote]

  Но не се и разграничи от патрона си, нито посмя да го критикува за намеса в съдебната система.

 47. 47 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  не приемам твърдението на Попова, че обществото не трябва да се занимава с СМС -те, че не трябва да се разединява. Напротив зависимостите касаят обществото и не трябва да се омаловажава случващото се във ВСС. Захариева също мълчи и не взема категорично отношение.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 48. 48 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Плевнелиев е един истински държавник.
  бих гласувал за него за още един мандат като президент.

  и се възхищавам на постоянната му и непреклонна позиция за модернизация на България и против червените доносници, милиционери и мафиоти от ДС.

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 49. 49 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  Плевнелиев е единственият достоен президент, който сме имали. А Попова е агентът на КОЙ в президентството. От Росен очакваме да каже КОЙ му натресе Попова и Овчев в екипа.

 50. 50 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  [quote#46:"old school"]Но не се и разграничи от патрона си, нито посмя да го критикува за намеса в съдебната система. [/quote]

  Това какво е:
  "Няма да мълча, нито да се снишавам и да чакам шефовете да се разберат"

 51. 51 Профил на Бенефициенто Корупционе
  Бенефициенто Корупционе
  Рейтинг: 409 Весело

  А президента какво иска? Тая съдебна система да някак да проработи, и да осъдят цялата политическа класа барабар с Бащицата, за толкова много неща? Ако това се случи, кой ще ни бърка дълбоко в джобовете ни и ще ни занимава нон-стоп по медиите? КОЙ друг ще говори за държавата в първо лице единствено число?

 52. 52 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2455 Любопитно

  [quote#0:"Статията"]Като гражданин съм длъжен да заявя, че начинът, по който беше проведена тази извънредната кадрова промяна, дискредитира Висшия съдебен съвет (ВСС). Не заради персоналната промяна, а заради принципите.[/quote]

  Някой има ли нещо против това изявление?
  Мнението ми напълно съвпада с това на Президента.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 53. 53 Профил на Безуспешно чакащ промяна
  Безуспешно чакащ промяна
  Рейтинг: 423 Неутрално

  До коментар [#44] от "horilka":

  Ъм... точно обратното написах, ама карай. Ако ми посочиш когато съм казал, че някой трябва да бъде баннат, ще съм крайно благодарен и ще се извиня веднага. Свободата на словото е такава и за платени тролове, безплатни тролове или всякакви хора с противни на моито виждания. За това споря с тях, за да видя дали моята гледна точка не издиша някъде и където издиша, търпи корекции. Отново ще кажа, че колкото и да спорим тук, като дойде време за гласуване, народа ще си даде оценката и това е нещо, срещу което сам не мога да се боря, а просто трябва да се примиря. Точно така имаме второ правителство на Борисов, и колкото и да не ми харесва се съобразявам, понеже съм 1 от 9 милиона.

  Леко обезчовечен...
 54. 54 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  Президентът заслужава втори мандат.

 55. 55 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 294 Неутрално

  [quote#47:"soave"]Захариева също мълчи и не взема категорично отношение.[/quote]

  Захариева не мълчи. Каза, че това наистина (както и Борисов каза) й прилича на провокация.

 56. 56 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 461 Неутрално

  [quote#53:"Безуспешно чакащ промяна"]Ако ми посочиш когато съм казал, че някой трябва да бъде баннат, ще съм крайно благодарен и ще се извиня веднага[/quote]
  Въпросът е принципен и касае съществуващи практики.
  Не съм посочвал че това е лично твое желание, просто очаквам мнение.
  [quote#53:"Безуспешно чакащ промяна"]Свободата на словото е такава и за платени тролове, безплатни тролове...[/quote]
  Така е най лесно, нали? Този който не мисли като теб със сигурност е платен или безплатен трол.
  [quote#53:"Безуспешно чакащ промяна"] като дойде време за гласуване, народа ще си даде оценката [/quote]
  Въпросът ми бе за свободата на словото.
  [quote#53:"Безуспешно чакащ промяна"]понеже съм 1 от 9 милиона. [/quote]
  7 милиона.

 57. 57 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#44] от "horilka":

  едно е да обиждаш и да НЯМАШ никакви доводи, дурго е да си подкрепен с някаква теза напр. За гоцето например ме беше срам!!! И съм го споменавал пред чужденци, многократно...

  www.soundcloud.com/x2805
 58. 58 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 759 Неутрално

  В момента всеки акт на този ВСС е нищожен. Таков би трябвало да го е казал на президента.
  http://www.capital.bg/blogove/pravo/2016/01/19/2688501_resheniiata_na_vss_sa_nishtojni/?ref=id#comment-2

  "няма да позволя поредното ограбване на българския народ чрез аферата КТБ." - с кое точно от конституционните правомощия на президента това це се случи?!
  Ами тя "аферата КТБ", разцъфтя през този президентски мандат и ограбването се състоя. Поне така мислят "матряла" и "олигофрените". Според цитата/ако е верен разбира се/, логиката на казаното е, че към момента такова "ограбване" "чрез аферата КТБ", не се е случило и то вероятно предстои но благодарение на президента "няма да бъде позволено". Тук трябва да последват "бурни и нестихващи аплодисменти".

 59. 59 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 461 Весело

  [quote#57:"dj x2805"]едно е да обиждаш и да НЯМАШ никакви доводи[/quote]
  Не става въпрос за обиди.
  А липсата на доводи е при теб. Например твърдението ти
  [quote#42:"dj x2805"]Друго си беше при Гоцьито - хем го канеха на изток от Запада ...[/quote]

 60. 60 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 581 Весело

  До коментар [#41] от "Алф":

  Без Уили си за никъде, косматко - потърси го при съседката ...

 61. 61 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 710 Неутрално

  "Няма да мълча, нито да се снишавам и да чакам шефовете да се разберат"

  С това изказване става ясно, Борисов няма да подкрепи Плевналиев за втори мандат. Така мераците на Гоце за трети мандат придобиват друго измерение.

  Eddie lives... somewhere in time!
 62. 62 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#54] от "spiegel":

  В това отношение не се разминаваш с Козяк - точно говориш ...

 63. 63 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  До коментар [#62] от "dimko":

  Но тотално се разминавам със савецкото пасьолство, нали?

 64. 64 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#63] от "spiegel":

  Друго не съм ти споделил, Колега, за чий чеп си приказваш ??? ...

 65. 65 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  Ми хайде, сподели ми за отношението на савецкото пасьолство към Президента!

 66. 66 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  ""Няма да мълча, нито да се снишавам и да чакам шефовете да се разберат", заяви Плевнелиев, препращайки към изявления на премиера Бойко Борисов"

  Ти да видиш .. директна атака по посока боцето ли бре. Ти да видиш .. даваме го май с кохонес?

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 67. 67 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#59] от "horilka": Достатъчни ли са Ви следния недостатъчно пълен списък доводи, да ме е срам от един човек ненаправил НИЩО за Родината си. Ама нищо. Пълна Нула!!! ВЪЗ

  аферата „Петрол срещу храни”
  Емил Кюлев и Манол Велев
  Съветникът му пък по спортните въпроси Петър Стоянов – Сумиста
  Натиск въху ьТВ за Иво Инджев
  Ловните „подвизи” на първия мъж – няма смисъл да се изброяват…
  Певицата Мариана Попова – тук съм склонен да се съмнявам, щото не е толкова лицеприятен за нея
  обезцени и опорочи най-високото държавно отличие орден "Стара планина“ - над 200 души за 10 години
  Най-големият принос на президента през двата мандата беше конструираното от него и от кръга олигарси, с който се бе обградил правителство на тройната коалиция
  Най-важното, което Георги Първанов и екипът му направиха през последните два президентски мандата, е обезличаването на институцията!!!
  Нещо положително, е че може да се изучава в дисциплината „Как да НЕ управляваме държава!!!“

  www.soundcloud.com/x2805
 68. 68 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#61] от "tigervi":

  Гоце изобщо НЯМА място начело на тази институция.

  www.soundcloud.com/x2805
 69. 69 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 710 Неутрално

  [quote#67:"dj x2805"]Натиск въху ьТВ за Иво Инджев [/quote]
  И върху БНТ за Иван Гарелов, макар случаят да не придоби гласност.

  Eddie lives... somewhere in time!
 70. 70 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 710 Неутрално

  [quote#68:"dj x2805"]Гоце изобщо НЯМА място начело на тази институция. [/quote]

  А как му се иска!

  Eddie lives... somewhere in time!
 71. 71 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#70] от "tigervi":

  Иска му се да...

  www.soundcloud.com/x2805
 72. 72 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1205 Весело

  До коментар [#60] от "dimko":

  Не ща да им прекъсвам думата, сам ще си дойде и на акъл ще го науча...

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 74. 73 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8071 Неутрално

  Ето,това е да дадеш независимост на зависими хора.

 75. 75 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#73] от "horilka":

  Едно е да му го пише на челото друго е да Ви пишат от Позитаник 20!
  А за довода - http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2009/02/06/670742_a_v%D1%8B_kuda/
  ето му посещенията...

  www.soundcloud.com/x2805
 76. 76 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Визирах в горното си мение, че на Гоцье на челото му пише, че не става... А на някой форумни членове от Позитаник 20 им пишат...

  www.soundcloud.com/x2805
 77. 77 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 461 Весело

  [quote#75:"dj x2805"]Едно е да му го пише на челото друго е да Ви пишат от Позитаник 20! [/quote]
  Франция, Швеция, Финландия, Португалия, Белгия, Германия, Дания, Италия, Норвегия, Австрия ....

 78. 78 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2953 Неутрално

  Президентът отказа отговор на въпроса дали смята да се кандидатира за втори мандат.
  __________
  Е да пита шефа?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 79. 79 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#77] от "horilka":

  са страните които не е посетил Или...
  А на друфите неща отговор без твърденията за певицата....

  www.soundcloud.com/x2805
 80. 80 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 461 Весело

  [quote#79:"dj x2805"]Или... [/quote]
  Да. Или ... които е посетил.

 81. 81 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 461 Весело

  [quote#79:"dj x2805"]А на друфите неща отговор без твърденията за певицата.... [/quote]
  Казах ти - ако почна да изреждам прегрешешенията или тъмните истории на Плевнелиев ще получа бан.
  Свобода на словото

 82. 82 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#81] от "horilka":

  ама едно е РЕАЛНИ друго е от ПИК.бг
  Единия е успял преди това, другия е НЕУСПЯЛ цял живот.
  След това на единия доходите са доказуеми на другия НЕЯСНИ!
  Аз ли да си купя 5-звезден хотел за няколко милиона без да ме проверят откъде е дохода...

  www.soundcloud.com/x2805
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK