Захариева призова пратилият есемес на премиера да си каже

Захариева призова пратилият есемес на премиера да си каже

© Анелия НиколоваМинистърът на правосъдието Екатерина Захариева призова изпратилият есемеса от заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС) до премиера Бойко Борисов да си каже, защото сегашната ситуация води до конспирации.


И на мен ми се е случвало 1-2 пъти премиерът да ми прати есемес, за да ми покаже как ме топят, посочи тя.


По повод отстраняването на Соня Найденова и определянето на поста представляващ ВСС Димитър Узунов тя посочи, че каквото и да се случи се приписва на премиера и правителството. Узунов е сочен за "човек на премиера" и един от хората, за които има подозрения, че може да е изпратил въпросният есемес. Такав теза изрази наскоро и уволнената съдийка Румяна Ченалова.
Министърът посочи в сутрешния блок на "Нова телевизия", че има голямо напрежение във Висшия съдебен съвет, което води до това, че се влиза от скандал в скандал вместо структурат ада си върши работата по същество. Тя е призовала членовете на съвета да не се внасят на заседания непредвидени предварително огромен брою допълнителни точки в дневния ред, което затруднява работата. Захариева предлага и заседанията на ВСС да се предават онлайн.


На 14 януари на заседание на ВСС председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов прекъсва дебата по "Яневагейт" и прочита току-що получен есемес от номера на премиера Бойко Борисов. Съдържанието му е: "Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записа на двете каки. Не го приехме."


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK