В скандала с ваксините Москов видя политическа игра на БСП и ДПС

Москов изказа увереност, че при вота на недоверие ще получи подкрепа от парламентарното мнозинство, подкрепило управленската програма, която в здравеопазването се изпълнява стриктно.

© Юлия Лазарова

Москов изказа увереност, че при вота на недоверие ще получи подкрепа от парламентарното мнозинство, подкрепило управленската програма, която в здравеопазването се изпълнява стриктно.Долна кампания, целяща да внуши несигурност в майките, грозна, безпочвена, вампирска политическа атака на мръсници - така определи скандала с ваксините за бебета здравният министър Петър Москов пред БНТ. Той обвини БСП и ДПС, че смучат от чувствата на майките за свои политически цели, за да мотивират предстоящия вот на недоверие към правителството заради политиката в здравеопазването. Москов се възмути, че това се прави чрез темата за здравето на децата, което ваксините, получени от Турция, предпазват от опасни и смъртоносни заболявания. 


Според Москов политическите говорители на тези неистини са БСП и ДПС, а зад тях има и икономически интереси, пострадали от ограничаването на "безогледната разхитителност на обществените пари".  "Правителството и мнозинството е отворило широк фронт на промени, засегнати са икономически интереси за милиони и милиарди, в НЗОК върнахме между 50 и 60 млн., които досега бяха печалба на индустрията - мислите ли, че това минава безнаказано?!" - попита реторично министърът. Той предположи, че скандалите от последните седмици в различни области, са режисирани. 


Министърът изрази готовност пред кабинета на всеки личен лекар да бъдат разлепени сертификатите, от които се вижда, че ваксините са безопасни и са произведени по европейските правила. 


Москов изказа увереност, че при вота на недоверие ще получи подкрепа от парламентарното мнозинство, подкрепило управленската програма, която в здравеопазването се изпълнява стриктно.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK