Радан Кънев прицели новия проект около ДСБ във втора политическа сила (допълнена)

Радан Кънев прицели новия проект около ДСБ във втора политическа сила (допълнена)

© Пресцентър ДСБЛидерът на ДСБ Радан Кънев даде началото на създаването на нов десен проект, който да се изгради около партията му, но без стари лица, които по един или друг начин са участвали досега в изпълнителната власт. Пред ръководителите на местните структури на партията си днес на Национално съвещание в София той поиска от тях до март, когато е насрочено Националното събрание - най-висшия управленски орган, да се дебатира и планира реорганизация на ДСБ с цел достигане на второ място на политическата сцена.


В речта си, продължила един час, той критикува начина на управление на ГЕРБ, които гласували в парламента с ДПС и АБВ закони, с които се запазва статуквото и водели страната към финансов крах и продължаваща власт на мафията в страната.


Радан Кънев призова партньорите си в Реформаторския блок, които продължават да подкрепят правителството, да определят червените линии, които биха ги изкарали в опозиция, защото иначе щели да станат като НДСВ след участието им в правителството на тройната коалиция с премиер Сергей Станишев.
На Националното съвещание присъства Корман Исмаилов от Народна партия "Свобода и достойнство", които са част от Реформаторския блок и подкрепят правителството, както и здравният министър Петър Москов, напуснал ръководството на ДСБ, защото не беше съгласен с излизането на партията в опозиция.


За едногодишното участие във властта


Кънев започна речта си с исторически паралел, който винаги когато си мислел за ДСБ, му идвало в главата. "Това са спомените на един руски офицер от Първата световна война, командир. По-късно като белогвардеец описва спомените си. Казашката конница е свикнала, че стигне ли до окопите на противника, значи битката е свършила. При атаките си срещу българската добружанска пехота те достигат окопите, преминават ги, след което за техен ужас българските пехотинци излизат от окопите, оттръскват се от прахоляка и продължават да стрелят в обратната посока", каза той и добави, че така било и с ДСБ. Според него нямало значение колко са силни ударите, нямало значение от колко посоки са, партията винаги се изправяла.


След това той направи анализ на едногодишното участие на ДСб във властта. Според него основната задача на Реформаторския блок била да даде политическа стабилност, която да даде тласък на икономиката, но и да се изкорени влиянието на мафията в правосъдието и съдебната система, да се върне политиката в посока запад към Европейския съюз.


По думите му големи крачки, които се правели само през първата година на управлението, са направени само в здравеопазването, отбраната и външите работи. В останалите сфери не било така, като най-успешни били опитите за промени в администрацията, социалната и пенсионната система, и умишленият провал с мафията в правосъдието. "Отказът ни от участие в управлението не трябва да се разглежда като отказ от следствие на провала на конституционния компромис, а от обезсмисляне на всички други компромиси", заяви Радан Кънев.


Според него особено тежък е провалът в публичните финанси. Той припомни, че ГЕРБ не казали, че ще увеличават местните данъци преди кметските избори, но го направили веднага след това. "Никой не каза, че ще пълним бюджета с увеличение на винетката." Лидерът на ДСБ добави и започналото приемане на второ четене на Закона за обществените поръчки, които вместо да намаляват корупцията, я увеличават.


"След привидни реформи беше увеличено влиянието на същите кръгове, които избраха депутата от ДПС Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Не е намаляло влиянието им след управлението на Пламен Орешарски", каза той. Според него липсата на върховенство на закона води до бедност, неравенство в обществото и непрекъснато увеличаваща се миграция. "Хората няма как да ядат, защото няма върховенство на закона, изграждат се нови и нови обръчи от фирми и хората, които са готови да поемат риск да наемат хора предпочитат да напускат страната. България губи инвеститори в чужбина", посочи Радан Кънев.


По думите му в момента публичните финанси се държат не на инвестиции и развитие на икономиката, а на европейските фондове, които обаче щели да спрат през 2020 г. "Българската администрация е станала хронично зависима от европейските фондове. Дори мафията е станала тежко зависима от европейките фондове", смята Радан Кънев и добави, че България е възможно да последва фалитите в Гърция, Италия, Португалия и Испания. Според него единственото, което засега спира фалита на държавата, е, че парите за здравеопазване, образование и други сфери у нас е толкова ниско, колкото други държави в Европа няма как да си позволят.


Към (бившите) партньори в Реформаторския блок


Въпреки че не обяви, че ДСБ ще напусне Реформаторския блок, Радан Кънев заяви, че вътрешните битки в създадения през 2013 г. съюз с "Движение България на гражданите", СДС, Народна партия "Свобода и достойнство" и БЗНС се е изчерпил. Според него вътрешните битки са довели до липса на единство в блока.


"Ние искаме десницата да бъде заедно. Ние искаме реформаторите да бъдат заедно. Искаме хората, които се борят за същинска република, а не за изборна монархия със столица Бояна, да бъдат заедно. Хората, които искат разделение на властите, независим съд, прокуратура в интерес на гражданите, да бъдат заедно. Но за да бъдем заедно, трябва да знаем имаме ли общи червени линии", заяви Радан Кънев. По думите му ДСБ трябва да чуе къде е червената линия на останалите партии в блока, защото тяхната много пъти я казали, и в момента, в който дошъл часът, го спазили.


"Окей, приемам тяхната червена линия да е малко по-далеч, да са по-малко чувствителни към темата правосъдие или по-ревниви за това, че Христо Иванов не им се отчита като на партийни секретарки, а е истински и независим политик", заяви лидерът на ДСБ и добави, че за никого било тайна, че правосъдният министър, подал оставка в края на 2015 г., е бил предаден и от свои. "Нека да я има тази червена линия и да я знаем къде е, защото ако нямаш червени линии, ставаш НДСВ от периода на тройната коалиция. Седиш до края на управлението, след което отиваш в историята с целия ресурс, но без ресурса граждани, които да ти вярват."


Според него новият проект около ДСБ няма нищо общо с политическата коалиция Реформаторски блок. "Той не успя да стане единен десен субект. Тази тема е в миналото. Партийната ревност и партийният егоизъм през двете години от съществуването му се увеличаваха, а не намаляваха. Дали коалицията Реформаторски блок ще оцелее в парламента и в общинските съвети - това е един въпрос." Той уточни, че е имало надцакване в блока на кого ГЕРБ да назначи повече хора в управлението.


Новият проект - без Реформаторския блок


Радан Кънев даде началото и на дебатите как ДСБ да се реорганизира и стана крайъгълния камък на новия десен проект около партията. Според него не бива да се включва Реформаторският блок, защото той бил показал, че не може да бъде носител на промените, не бива да участват политици и хора били в досегашната изпълнителна власт - особено в правителствата на Сергей Станишев и Пламен Орешарски, както и хора, които били скъсали връзките си с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, Делян Пеевски и модела КОЙ.


Сред изброените имена бяха само на изгонения председател на ДПС Лютви Местан, който нямало как да участва в нов десен проект. Без да я споменава поименно лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева също влиза в рамките на изключените, защото беше министър в тройната коалиция на Сергей Станишев.


"Защо нов проект? Освен това, което казах, че Реформаторският блок като коалиция страда от непоправими недъзи и дори да продължим пътя си заедно, те не могат да бъдат в тази организационна структура. Просто няма как тази структура да изпълнява задачи", заяви Кънев и добави, че България от 2001 г. се управлявала по откровено мафиотски начин. "У нас процесите, които в момента достигат кулминация, не са се родили вчера - Пеевски не се появи при Орешарски, националните монополи не се появиха при първия кабинет на ГЕРБ, въпреки че тогава бяха протестите срещу тях, грубата намеса в правосъдието не се появи при сегашното правителство и при предишното. Да не говорим за политическата корупция", смята лидерът на ДСБ.


И добави: "Отговорност, по който се управлява България - моделът КОЙ, носят всички, които са участвали в изпълнителната власт през годините и особено при двете тройни коалиции. Трябва да сме наясно с нуждата от много сериозна смяна от хората, които ще участват в изпълнителната власт. Ние трябва да сме отворени към опита, да сме горди с наследството си, но не можем да познолим никакви зависимости от миналото да прекършат устрема към бъдещето, както се случи тази година."


Според него не е достатъчно да си скъсал с Доган и Пеевски - "важно е да си напълно свободен от зависимости от Държавна сигурност, от ранните мутренски години и югославското ембарго, от епохата на "Мултигруп", от епохата на Пеевски. Без подобна свобода ще вкараме в националното управление хора, които моментално ще ни предадат, заплашвани от дебелите папки в прокуратурата."


За президентските избори Кънев заяви, че е рано партията да дава номинации, защото енергията трябвало да се насочи към промените вътре в ДСБ. Според него обаче сред възможните варианта са собствен кандидат или подкрепа за човек извън партията, но при условие, че ще е десен и проевропейски настроен политик. Според него в създалата се сложна външнополитическа ситуация е важно в следващите години държавният глава да продължи посланията на досегашния президент Росен Плевнелиев. Въпреки че досега на няколко пъти Кънев заяви публично, че е готов да бъде претендент на президентските избори, които ще са наесен, днес той не засегна този въпрос.


В края на речта си той призова структурите на ДСБ до март да обсъдят предложенията за промени в устава, с които да се реорганизира партията, да дават предложения, както и да привличат все повече нови хора към идеята на проекта.


Националното съвещание на партията на Радан Кънев продължава целия съботен ден, но при закрити врата. В дневния ред са както предложенията за промени в устава, така и решение за насрочването на Национално събрание на 13 март, където се очаква ДСБ да вземе окончателно решение напуска ли Реформаторския блок и поема ли към структурни промени.


Текстът на цялата резолюция, приета от Националното съвещание на ДСБ:


- подкрепя решението на НР за излизане в опозиция;


- започва подготовка за изграждане на нов десен проект, който да е основна алтернатива на мнозинството ГЕРБ / ДПС / АБВ;


- открива дебат за промяна в структурата и устава на партията;


- декларира, че в рамките на 43-то Народно събрание депутатите, членове на партията ще бъдат част от ПГ на Реформаторския блок, каквато е волята на избирателите.


Отворени сме за диалог с нашите партньори от РБ и посочихме линиите на поведение, които няма да прекрачим. Очакваме от тях, да посочат ясно своите граници на допустимия компромис в рамките на сегашното управление.


На президентските избори трябва да гарантираме, че следващият президент ще упражнява независимо правомощията си в сферите на правосъдието, службите за сигурност, външната политика и отбраната. ДСБ ще издигне или подкрепи кандидат, който е алтернатива на днешния сговор на ГЕРБ/ДПС/АБВ в управлението на тези сфери.


ДСБ остро протестира, срещу опита на Главния прокурор да покрие отново с давност престъпленията на комунистическия режим, атакувайки пред Конституционния съд новата разпоредба на Наказателния кодекс. Напомняме, че комунизмът е осъден като престъпен с български закон и с редица европейски правни актове. Няма да спрем да се борим за пълно морално отхвърляне на комунистическата диктатура, за справедливост към жертвите и за осъждане на техните палачи.


Определянето на кандидат за Генерален секретар на ООН е отговорност на правителството, което взима решение от името на България. Недопустимо е в такъв момент да се оказва партиен натиск. Всяка партия, която публично шантажира в полза на един или друг кандидат компрометира непоправимо страната и проваля шансовете ни за успех. Който и да бъде българският кандидат, той ще представлява българите и останалите източноевропейци в световната общност. Народите на Източна Европа са обединени от травмите на общото комунистическо минало. ДСБ очаква от бъдещия кандидат публична позиция на еднозначно осъждане на престъпленията на комунизма в Европа.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (384)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Кънев каза, че Реформаторския блок вече е изчерпан.

 2. 2 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  Защо не и първа!...Ама няма да стане, защото Костов е наоколо!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 3. 3 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7176 Неутрално

  Че останаха ли толкова мислещи хора в България.

 4. 4 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  "Радан Кънев призова партньорите си в Реформаторския блок, които продължават да подкрепят правителството, да определят червените линии, които биха ги изкарали в опозиция, защото иначе щели да станат като НДСВ след участието им в правителството на тройната коалиция с премиер Сергей Станишев."

  Мисля, че Радан Кънев се обръща към никой, защото при положение, че хората в останалата част на РБ толкова лесно подмениха политическите си цели, то ОЧЕВАДНО тези политически цели не ги интересуват. Интересът им е насочен изцяло към собствената им реализация и успех!
  Дано да греша, но фактите ни водят в тази посока!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 5. 5 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3356 Неутрално

  По въпроса - възможно ли е на този етап в България нова партия да спечели убедителна част от гласове на демократични избори ще цитирам Иван Стамболов :
  ''Първи невъзможен начин - демократични избори
  Какво ни дразни най-много у властта? Некадърието и некомпетентността? Егоизмът, предателството и незачитането на националните интереси? Не, с тези неща се свиква. Най-много ни дразни корупцията и клиентелизмът. Това че една сравнително малка клика е създала работещ механизъм да ограбва овчедушното мнозинство, без при това да му оставя никаква алтернатива. Тази клика се състои от монополистите, от т. нар. "олигарси", обръчите от фирми, които печелят всички държавни поръчки, за да пълнят партийните каси и, разбира се, самите партии, които се редуват във властта заедно със своите кадри и неизброими чиновници.

  По законите на демокрацията това се поправя, като се появи силна партия - изразител на настроенията и интересите на всички граждани извън описаната по-горе клика. Но тази нова силна партия няма да има достъп до финансов ресурс. Ако имаше, нямаше да е нова, а просто една от досегашните. В момента наличният финансов ресурс в България вече се е настанил във властта, възпроизвежда се там и се чувства уютно. Ако някой пожелае да промени това чрез демократични избори, ще се препъне още о невъзможността да финансира свястна кампания и да обясни целите и идеите си. Да не говорим, че няма да има пари за структури и за други технически разходи по изборите като купуване на гласове например. Тъй че демократичните избори отпадат.''
  Почти 100 % това е истина, нали ?

  [email protected]
 6. 6 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Кои са новите лица е въпросът.
  Тогава можем да коментираме става ли проектът.
  Но ще е бутиков, това е ясно...

 7. 7 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 881 Неутрално

  Ако говорим за проект, трябва да бъде повече граждански отколкото тясно политически с рамки.
  Повече идеи за привличане на млади и енергични хора. Успех!

 8. 8 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  [quote#2:"lz2"]Защо не и първа!...Ама няма да стане, защото Костов е наоколо! [/quote]
  "...Радан Кънев даде началото на създаването на нов десен проект, който да се изгради около партията му, но без стари лица, които по един или друг начин са участвали досега в изпълнителната власт..."

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 9. 9 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  Радан Кънев прицели новия проект около ДСБ във втора политическа сила...
  -----------------
  Цитат на деня?...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 10. 10 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 250 Разстроено

  Радане, подкрепям те, но кажи какво правим с членовете на ДСБ участващи в правителството.
  Според мен те са най големите ти МУШМОРОЦИ !!!
  И заради тях не мога да ти повярвам и ОТНОВО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ за никого.
  НЕ МОГА ДА ВЯРВАМ НА СЪГЛАШАТЕЛИ В ИМЕТО НА ВЛАСТТА !!!

 11. 11 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 767 Неутрално

  България има нужда от силна дясна партия, но поне според мен Кънев е слаб, за да бъде неин лидер. Естествено, този коментар ще получи моментално минуси от първосигнални хора, но за съжаление реалността е такава - Кънев е слаб за лидер. Много слаб.

 12. 12 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Любопитно

  [quote#6:"theanalyser"]Но ще е бутиков, това е ясно... [/quote]
  Би ли се изяснил по-добре?
  Какво точно искаш да кажеш?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 13. 13 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Радан Кънев прицели новия проект около ДСБ във втора политическа сила
  ______________________________________

  Ако не успее обаче,нямам съмнения,че ще са виновни Бг ченгетата,КГБ,Мосад и Пеевски,които го преследват,откакто е човек.

 14. 14 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2846 Неутрално

  Остатъкът от РБ във властта са точно НДСВ-ейци .Те искат само да са във властта сега ,на всяка цена...Тях бъдещето не ги интересува.

 15. 15 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  [quote#1:"comtec"]Кънев каза, че Реформаторския блок вече е изчерпан. [/quote]


  Провалили се "царски" отломки полазиха Реформаторския блок! На това трябва да се сложи край! Това е пътят.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 16. 16 Профил на Трезвен
  Трезвен
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Тази партийка е последната преграда пред азиатско-африканските животни и животновъди в България. Успех!

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 18. 18 Профил на veselakoleda
  veselakoleda
  Рейтинг: 431 Неутрално

  Радане, с теб сме. До сега не съм членувала при вас, но вече мисля, че е време всички останали честни и разумни хора, да застанем зад вас.

 19. 19 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  [quote#11:"asroma1927"]Естествено, този коментар ще получи моментално минуси от първосигнални хора, но за съжаление реалността е такава - Кънев е слаб за лидер. [/quote]
  Е значи съм първосигнален човек.
  Все пак бих те попитал по какво съдиш що за човек е Радан Кънев?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 20. 20 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1054 Весело

  Нека си мечтае момчето, няма лошо, смешно е когато ги споделя непрекъсната надявайки се да се сбъднат

 21. 21 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  [quote#2:"lz2"]Защо не и първа!...Ама няма да стане, защото Костов е наоколо! [/quote]


  Ще стане! След краят на Герб, няма кой друг да стане първи!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 22. 22 Профил на Бенефициенто Корупционе
  Бенефициенто Корупционе
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Не става! Отъркал си се около Бистрикия Тигър вече! Прихванал си от маниерите му, дори без да си бил във властта! Мениш си позицията на 180 градуса, зада защитаваш НЕГО-Бойко премиера! И това, когато твърдиш, че си опозиция!

 23. 23 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2389 Весело

  Втора политическа сила?! Ако не цитат от Толкин, то сигурно ДСБ ще се сдружава с БСП (к).
  От друга страна, утре втори, а вдругиден направо първа да станат, хахаах...

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 24. 24 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 740 Весело

  [quote#3:"Роси"]

  Че останаха ли толкова мислещи хора в България. [/quote]


  Много добър,но и риторичен въпрос.
  Разбира се,че има много мислещи хора,но те не са конете с капаци,които имаш предвид.

 25. 25 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  Паника в милиционерските редици!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 26. 26 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  Абе направо първа, най-първа политическа сила! И що дневник не пуснат един ТВ канал на живо да гледаме конференцията? Или хората в залата не са за показване? Втръснали на всички далавераджии и безгръбначни кариеристи. Нова партия без стари лица... що дири там Раданчо? Отново един файтон хора.... получават медийна изява, която мирише!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 27. 27 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2389 Весело

  [quote#21:"Rim"]След краят на Герб, няма кой друг да стане първи! [/quote]
  След краЯ на Герб... Надай се, снахо...
  Гробокопачите ми те, хахахах...

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 28. 28 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  До коментар [#23] от "Напаст":

  Резистентната, остви безсмислиците за сдружаване с БСП, по-добре това коментирай:
  "...ГЕРБ, които гласували в парламента с ДПС и АБВ закони, с които се запазва статуквото и водели страната към финансов крах и продължаваща власт на мафията в страната."

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 29. 29 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  абе втора сила няма да стане ,ама непреодолима сила може ,само да гласуват всички десни ,които сега гласуваха за ГЕРБ и отново бяха излъгани ,както и от всички предишни леви и десни проекти ,така ,че ще се търси истината и възможността за реформи ,явно е ,че сегашните нямат капацитет за реформи ,имат само за пътища и чешмички , но след 2 години еврофондовете свършват ,а с това се изчерпва и капацитета на ГЕРБ

 30. 30 Профил на hanseatic
  hanseatic
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Много хора забравят, че Радан е не само принципен, а и изключително умен. Реши и създаде РБ, поучи се от "грешките на растежа" и не очаквайте да ги повтори. Успех!

 31. 31 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 374 Весело

  Давай, Радане, ти си наш'то знаме...

  (настроение развеселено)

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 32. 32 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 977 Неутрално

  Кънев, Иван Костов. Кънев, Иван Костов...
  Всъщност, пристанушата Петър Москов загроби Кънев като политик.
  Москов, Борисов. Москов, Борисов...

 33. 33 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#1:"comtec"]Кънев каза, че Реформаторския блок вече е изчерпан. [/quote]

  Няма значение какво казва Кънев.Много по-добре са без неговите труднозаобиколими болни амбиции.
  Ето от днес вече е отделен фактор.Да видим освен БДФ,ЕНП и пр. маргинали,кои други ще привлече.

 34. 34 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2389 Весело

  До коментар [#28] от "virtual brain":

  Виртуален мозъчко, не се ли усещаш, че изречението се състои от две части:
  1. Нещо, което Раданчо констатира, и което е факт:
  [quote#28:"virtual brain"]ГЕРБ, които гласували в парламента с ДПС и АБВ закони, с които се запазва статуквото[/quote]
  и
  2. Някакво умозаключение, откровено невярно и даже бих казала "лъжливо":
  [quote#28:"virtual brain"]водели страната към финансов крах и продължаваща власт на мафията в страната." [/quote]

  Ами да ви запитам ли, колко пъти ДСБ гласува заедно с ГЕРБ, ДПС, БСП, Атака, АБВ и "патриотите" заедно и поотделно? До какви последици доведе това гласуване, а мозъчко? Каза ли ти Радан или да почакам малко?

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 35. 35 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 767 Неутрално

  До коментар [#19] от "Храбър":
  Той няма нито харизмата, нито ораторските способности, за да застане начело и след него да тръгнат хора. Освен това върви след събитията, а не ги предизвиква. Не коментирам това, че чисто физически като мъж изглежда като шушумига. Просто, Кънев не може да играе тази роля. Няма качества. Съжалявам, че е така, защото ние имаме нужда от силен десен проект, но той никога няма да се случи под ръководството на Кънев. Все пак, всеки има право на собствените си вярвания и може да вярва в съществуването на Дядо Колед и Кънев - лидер на първа политическа сила.

 36. 36 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 587 Неутрално

  РБ се провали защото партийните функционери издърпаха вземането на решенията от Гражданският съвет в някакъв Съвет на лидерите на партиите - от този момент започнаха грешни решения, повечето от тях на тъмно без възможност гражданите да ги критикуват и коригират...

  ако всеки нов политически проект (вкл. и този) не вземе предвид този урок няма шанс - единствената успешна стратегия е политиците да се шпоставят в пълна зависимост и в услуга на избирателите като изпълняват техните решения...

 37. 37 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Весело

  [quote#24:"ret"]Разбира се,че има много мислещи хора,но те не са конете с капаци,които имаш предвид. [/quote]
  Както каза "конете с капаци", веднага всички станаха по-глупави от теб!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 38. 38 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  [quote#8:"Храбър"] който да се изгради около партията му, но без стари лица, които по един или друг начин са участвали досега в изпълнителната власт.[/quote]
  Комунистически шашми! Сега Костов като не е в ДСБ, да не би да не дърпа конците?! Всички тия игрички са негово дело и както винаги ще се провали! Ако ще и да направи не десен, а разнопосочен проект!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 39. 39 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 904 Неутрално

  Автентично дясното има шанс да излезе напред. Все повече хора, ще осъзнават, че проектът "Бат'Бойко" е поредният опит да се държи държавата в хаос и в плен на мафията. Да сте видели ДПС да е пострадало, Пеевски да е изгубил бизнес позиции, Златев да не цака с цената на горивата, Вълка да не взема концесии или Черепа да не строи пътища?
  Да е направено нещо за спасението на българското село, за изкореняването на корупцията, за опазването на природата или истински тласък за бизнеса или успехи в привличането на чужди инвестиции? Влезе ли поне една голяма компания от ранга на Форд, Сони и т.н., каквито влязоха в другите соц. държави, където при това плащат повече данъци и осигуровки?

 40. 40 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 374 Весело

  [quote#28:"virtual brain"]"...ГЕРБ, които гласували в парламента с ДПС и АБВ закони, с които се запазва статуквото и водели страната към финансов крах[/quote]

  За едни 16 милиарда заем ли говорим? Доколкото си спомням реформираните костоваци го гласуваха заедно с ГЕРБ и АБВ. Че и увещаваха "патриотите" да се съгласели с взимането му.

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/02/19/2475295_gerb_i_reformatorite_shte_ubejdavat_patriotichniia/

  http://www.segabg.com/article.php?id=740283

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 41. 41 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 471 Гневно

  А този псевдореформатор Москов какво прави още в ДСБ.Този вреден човек в здравеопазването трябва да бъде изключен в ДСБ!

 42. 42 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 740 Весело

  [quote#35:"asroma1927"]вярва в съществуването на Дядо Колед[/quote]

  Забравих добрия старец в предишния си коментар.
  За него ще пазят уайлд кард.

 43. 43 Профил на Жоро
  Жоро
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#4] от "Храбър":


  [quote#4:"Храбър"]Мисля, че Радан Кънев се обръща към никой[/quote]
  Е да де, ама към кой?
  Дано каже!

 44. 44 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#35] от "asroma1927":

  хайде пак разсъждаваме за политика като за свадба - ББ като има споменатите качества да се харесва и увлича избирателя да не би да бе много полезен на държавата и данъкоплатеца?

  е, разбира се, бе можем да отречем някой ползи като изхвърлянето на БКП от властта но в полето на държавното управление няма кой знае каква разлика - нито стратегиите ни станаха по добри, нито законите започнаха да се изпълняват по добре, нито обществените средства започнаха да се харчат по открито и качествено...

 45. 45 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  До коментар [#34] от "Напаст":

  Кажи ми кога са гласували ДСБ заедно с ченгесарницата и са приели нещо, което не е трябвало да се приеме.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 46. 46 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  До коментар [#11] от "asroma1927":

  Друго си беше АГЕНТ САНИН/Костов,Лаборанта,Теменужката,приватизатора,енергетика - американските централи,крупен кредитор на КТБ - той и цялото му семейство вкл.починалият му баща ....няма да изреждам повече освен,че е и долен лъжец /!

 47. 47 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  Докладът на лидера на ДСБ (видео):

  http://dsb.bg/bg/blogs/article/4084

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 48. 48 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1319 Любопитно

  нов десен проект, който да се изгради около партията му, но без стари лица
  ............
  Едно старо лице от партията му е спец по цепене и делене на т.нар. дясно.
  Младежката формация на ДСБ ще си сменя абревиатурата?

  nemo malus felix, minime corruptor.
 49. 49 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 767 Неутрално

  До коментар [#44] от "dun":
  Ами, не е полезен ББ за данъкоплатеца, даже е и вреден. Но защо трябва докато нЕкви малоумни щрауси да си заравяме главата в пясъка и да не виждаме очевидното - Радан просто е прекалено слаба фигура, за да акумулира подкрепа от милион избиратели, например. Нищо от това, което трябва да притежава един лидер не виждам у Радан. И вместо дясното да се залъгва, следвайки тоя сълзлив безхаберник, по-добре овреме да потърси в редиците си истинския лидер. Щото с Кънев двуцифрен резултат на избори е кауза пердута.

 50. 50 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2389 Весело

  До коментар [#45] от "virtual brain":

  Не, ти кажи, защото ти спориш. Безспорно е, че Радан довчера и духом (не само телом) беше в управлението В СЪЮЗ с ГЕРБ. Безспорно е, че РБ, където Радан все още Е, и телом и духом (новият проект тепърва ще се осъществява, или?), гласува заедно с ГЕРБ, заедно с подкрепящите управлението АБВ и НФСБ (натресени на ГЕРБ именно от Раданчо и Москов при съставянето на правителството) и НЕ Е МОЖЕЛ да забрани на ДПС и БСП да гласуват какъвто си искат закон. Нали?!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 51. 51 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#46] от "doroteus":

  Агент САНКИН, колега. Агента на гру, обучаван от съвеЦките другари на агитация, пропаганда и манипулация...костов -терминатора на българската демокрация и налагането на съвеЦката мутрокрация!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 52. 52 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2389 Неутрално

  До коментар [#45] от "virtual brain":

  Чий подпис стои до подписа на Борисов от страна на ДСБ за съвместно управление на държавата чрез общо правителство и подкрепата му от парламентарните групи на ГЕРБ и РБ, а?! Моят ли?
  Преоблякъл се Илия, огледал се - пак в тия.
  С едното устно отричане от подпис договор не се разваля, брейнчо! А и той не е развален, дефакто. ДСБ продължава да си седи в същата парламентарна група и да си папка субсидията, нали?

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 53. 53 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4032 Неутрално

  Наивно и глупаво е да се мисли даже, че ДСБ има какъвто и да е шанс да стане втора политическа сила в България. Нещо повече, според мен дори нямат шанс да влезнат в следващия парламент на страната.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 54. 54 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Крадливите костоваци просо сънуват. Не бих им дал повече от 3% шанс. За втора политическа сила им трябват над 20%.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 55. 55 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 374 Весело

  Гледам, колегите цъкат ли цъкат минути на коментара ми под № 40, но възражения - нет. Скъпи десебари, с цъкане на плюсове и минуси по форумите ли ще станете "втора политическа сила"?

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 56. 56 Профил на ivan_lozev
  ivan_lozev
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Успех!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 57. 57 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Разстроено

  [quote#44:"dun"]е, разбира се, бе можем да отречем някой ползи като изхвърлянето на БКП от властта но в полето на държавното управление няма кой знае каква разлика - нито стратегиите ни станаха по добри, нито законите започнаха да се изпълняват по добре, нито обществените средства започнаха да се харчат по открито и качествено... [/quote]
  Резултатът от гласувалите на този ти пост, говори че никой (или по-скоро много малка част) мисли и схваща какво му се казва.
  Особено когато казаното (от теб тук) е напълно вярно и показва към каква безизходица сме се насочили и къде ще стигнем ако продължаваме по този път.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 58. 58 Профил на tie_interceptor
  tie_interceptor
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Проблемът на България е в това, че обществото ни е много разделено. Както имотно, така и в образованието и културата си. Да оставим настрана всички други дребни причини за разделение (спортни отбори, населени места, партии...).
  Няма някаква ясна обща за цялото общество цел. Или поне за по-голямата част. Така всеки се затваря в собствения си живот или в тесен приятелски кръг и се обезверява. Става циничен и безразличен.
  Дори да се появи нова партия от едновременно умни, принципни и честни хора, как да намери последователи, когато трябва да обясни на всички, че за да са по-добре, всеки поотделно трябва да жертва собственото си удобство. Да престане да чакай някой друг да му решва проблемите, да му осигурява работа, жилище, ... място за трите коли.
  А колко хора умишлено ще пречат и то много усърдно... Как да се разделят с всичките си привилегии?
  А как умните, честните и принципните да запазят вярата си, че трябва да помагат на всички, които ще ги подиграват, оплюват, бичуват, разпъват на кръст, ...?
  Как да устоят и да не станат като тези, срещу които се борят?

 59. 59 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1006 Любопитно

  Скромно знаме... можеше и едно място пред първия да се цели...

  Няма шики-мики.
 60. 60 Профил на krummen Spiegel
  krummen Spiegel
  Рейтинг: 217 Неутрално

  " продължаващата власт на мафията в страната " Радане имаш ли някаква идея как изобщо мафията ще бъде отстранена от властта в страната, след като досега всички правителства само я затвърждаваха. Ако поне малко ме убедиш, че ще работиш в тази посока имаш моя глас.

 61. 61 Профил на vesela
  vesela
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Смятам, че Радан не предвижда в проекта си коалиция с други десни партии, а формиране на организация с център ДСБ и представители на гражданското общество около този център, т.нар. граждански съвет. Много граждански организации и индивидуални десни хора могат да бъдат привлечени към този проект. Хора, които споделят реформаторските идеи на ДСБ. За много хора е ясно, че само ДСБ е партията, способна да се бори със статуквото, и няма нужда да стават партийни членове, за да подкрепят тази борба.

  vesela
 62. 62 Профил на Peter Stoychev
  Peter Stoychev
  Рейтинг: 426 Неутрално

  На добър час РАДАНЕ! Дори да не успееш ще останеш ИЗПРАВЕН, а не надупен.

 63. 63 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 989 Неутрално

  [quote#36:"dun"]РБ се провали защото партийните функционери издърпаха вземането на решенията от Гражданският съвет в някакъв Съвет на лидерите на партиите[/quote]
  Провали се, защото под лидерската софра няма нищо, няма критична маса от вярващи. А и тези, които повярваха в РБ и го вкараха във властта, вече вероятно са отвратени от представянето на това, на което бабуваха. И за "новия" проект на Кънев няма да се намерят достатъчно вярващи. Мойсей да слезе на Земята, няма да може да поведе никого, защото първо, този народ не иска тръс през раданова пустиня, а да си лежи в кочината с филия в ръка и второ, защото не е уверен, че поредната пустиня ще има край. Което е почти сигурно в България - кой ще се впусне в безкрайна пустош без цел и водач?

 64. 64 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  До коментар [#55] от "Репей":
  Аз пък започвам да се гордея с минусите, които получавам! Дано да са реални, а не от генератор!!!! Гордея се, че толкова много хора са прочели мнението ми и са го оценили!!!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 65. 65 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 250 Гневно

  ГЛУПОМЕРА ЦЪКАЩ МИНУСИ ОТНОВО Е ВКЛЮЧЕН ????????

 66. 66 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1773 Неутрално

  До коментар [#55] от "Репей":
  Българската дума е "няма". Моля, спомнете си, че това е български сайт и избягвайте руския...
  Иначе това, което сте написали е вярно. Само че не схващам защо то трябва да противоречи на казаното от Кънев. И защо някой трябва да го коментира. Все едно аз да напиша тук, че режима в България м/у 1944 и 1989 е престъпен и да очаквам коментари или възражения...

 67. 67 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2389 Любопитно

  До коментар [#45] от "virtual brain":

  Дай да обсъдим съвместното изявление на Кънев, Борисов и Москов от 05.11.2015 г., че "коалиционната формула е успешна". Преди това ли са гласувани законите от "оня списък" или след това?

  "Очаква ни още много работа. Трябва да запазим стабилността в държавата. Това е заявил лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов на среща с министъра на здравеопазването Петър Москов и съпредседателя на ПГ на Реформаторския блок и председател на ДСБ Радан Кънев, съобщават от ГЕРБ.

  „Само когато сме заедно сме силни и можем да не допуснем сценарии за дестабилизация. Нека да работим с повече разум и смирение", призовал Бойко Борисов.

  След срещата тримата са се обединили от тезата, че управленската коалиционна формула е успешна."
  https://news.bg/politics/koalitsiyata-e-stabilna-ubezhdavat-vkupom-borisov-moskov-i-kanev.html

  А ето и натрисането на НФСБ и АБВ от Кънев и Москов, за което споменах преди малко:
  http://dnes.dir.bg/news/podkrepa-izbori2013-reformatorski-blok-patriotichen-front-17916207

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 68. 68 Профил на Peter Stoychev
  Peter Stoychev
  Рейтинг: 426 Гневно

  До коментар [#54] от "dragozow":

  А твоят шанс да ти повярваме е 0% .Стига с този Костов. И с Дянков ни плашехте. А сега да не ни агитираш за Местан?

 69. 69 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Този човек не е в ред. Щял да се бори за второ място...А кой ще е първи ..... БСП, ДПС.,марсианците. Значи първи ще е Б.Б. И ще се молиш за власт пак на него. Работата е значи да прецакаш другарчетата от РБ......Много жалка цел , бе Радане.
  Иван Костов на времето разби СДС и той да прецака другарчетата си. И го докара до лаборант. А, ти Радане си адвокат и такъв ще си останеш.....Не е за тебе тази работа....

 70. 70 Профил на bozkata
  bozkata
  Рейтинг: 451 Гневно

  АМАН ОТ РАДАН И ПЛАТЕНИ НОЖИНАРИ !

 71. 71 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 269 Неутрално

  [quote#9:"Tod"]Радан Кънев прицели новия проект около ДСБ във втора политическа сила...
  -----------------
  Цитат на деня?...[/quote]

  Според мен това е по-подходящо:

  "Никой не каза, че ще пълним бюджета с увеличение на винетката."

  Дотам бях.

 72. 72 Профил на Bulgerman
  Bulgerman
  Рейтинг: 531 Весело

  Хахаха!
  За 30 минути 60 коментара.
  Явно "няма влияние" този политик.

  Успех! Подкрепям.

  XXI век е! Електронно Правителство и Гласуване.
 73. 73 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  Дали ДСБ ще стане втора политическа сила зависи от две неща. Първото и най-главното са гласоподавателите. Те трябва да проумеят истината, че ГЕРБ наистина строи зали и пътища, но това е естествена подмяна на инфраструктурата. Но ГЕРБ е строи новото демократично общество, а заиграва с политическите мутри. А те ограбиха КТБ ... провалиха независимата съдебна власт. Втората компонента в този проект е лицето на ДСБ и верността на политическите съюзници. Тук също трябват много усилия и добри политици. Положително е участието на Корман Исмаилов. Съюзници трябва да се търсят навсякъде ... Срещу комунистическите празни кратуни и мутирали популисти могат да се изправят не само демократи, но и хора от други етнически групи.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 74. 74 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1773 Неутрално

  До коментар [#63] от "Мърмор":
  Съжалявам, но РБ нямаше как да не се провали. И аз гласувах за тях, но си знаех че в България дясното просто няма шанс. За сега. Дясномислещите хора не са безработни роми, продаващи гласа си. Те не са и ниско интелеигентни индивиди, слушащи чалга и кефещи се на ББ, който може да им говори на тения език. В цял свят основа на дясното са хора,икономически независими от държавата, с интелект, надвишаващ средния. Е, вЕрвайте ми, не си спомням някое правителство след Костов да е вземало мерки да разшири тази група. А по дефиниция доста "десни" правителства се изредиха...

 75. 75 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  До коментар [#64] от "chichka":

  Минусите ги създава генерираща програма, която се включва периодично. Затова по-старите мнения са с повече минуси, а по-новите са с по-малко минуси.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 76. 76 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 269 Неутрално

  [quote#29:"edin drug"] ,само да гласуват всички десни ,които сега гласуваха за ГЕРБ [/quote]

  Е, да, САМО да спрем да гласуваме за ГЕРБ и да прехвърлим към Радан, ше е първа политическа сила.

  Колко мъничко и непреодолимо....само.


 77. 77 Профил на Dreamer69
  Dreamer69
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Успех на Радан и ДСБ! Единствените български политици с морал и позиция. Надявам се също Христо Иванов да се включи по някакъв начин в този нов политически проект. Имаме нужда от политици и хора като него.

  Величието не е в това да не падаш, а да ставаш всеки път, когато си паднал. Конфуций
 78. 78 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  [quote#65:"chicho_pesho"]ГЛУПОМЕРА ЦЪКАЩ МИНУСИ ОТНОВО Е ВКЛЮЧЕН ???????? [/quote]


  Защитата на сайта, отново е пробита...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 79. 79 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 1477 Неутрално

  Благодарение на късогледството и егоизма на останалите партии в РБ поне ДСБ не загуби идентичността си, което би могло да се случи ако блокът се беше превърнал в единна партия. От ДБГ и СДС си изиграха картите по възможно най-глупавия начин, но не очаквам да го разберат преди следващите избори по обясними причини. Москов от друга страна като малко по-бързо загряващ може и да се усеща вече.

 80. 80 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 839 Неутрално

  Добра заявка,хубава реч. Да видим какво ще стане на практика, наистина има нужда от ново поколение политици,в смисъл не на възраст,а като същност. Успех!

 81. 81 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  До коментар [#75] от "vxa15365434":
  Жалко, аз се зарадвах, че толкова хора са ме прочели!!!
  Абе дайте цялата реч на Раданчо. Искам да видя в нея дали са намерило място, фалшивите бюлетини в Костинброд, микробусите с двойни дъна.... а и искам Костов пак да ми грачи!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 82. 82 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Храни куче да те лае. На гърба на Борисов никому неизвестният /КАКТО БЕШЕ И КОСТОВ/ Радан ще прави новият политически проект "Големи яйца", ние ще му сърбаме попарата, а той ще каже, ами втора политическа сила съм, Борисов ми пречи.

 83. 83 Профил на refrenolog
  refrenolog
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Радан е железен. Създава проект на който целта му е да е втора политическа сила.Интересно как ще си реализира идеите като вечно втори. Щеше да е смешно, ако не беше жалко

 84. 84 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Сега като прочетох и допълнението , мога още веднъж да кажа, че този човек въобще не е в ред.......

 85. 85 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2225 Неутрално

  Прилича на перпетум-мобиле. Нещо дето се движи без външна енергия но и без полза.

  подпис
 86. 86 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3584 Неутрално

  [quote#27:"Напаст"]След краЯ на Герб... [/quote]

  Приятел, ГЕРБ се дискредитира напълно, афиширайки зависимостите си от ДПС и Пеевски, зад когото стои Русия.

  Ако си мислите, че хората са глупаци...

  Е, има и такива де, те ще продължат да ви вЕрват.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 87. 87 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Радане, никой обича предателите. Дори и българите, които яхате от 80 години. Кои са майка ти баща ти, бабите и дядовците ти да ти кажа кой си, защото аз те виждам кой си , ама хората се надяват. Втора политическа сила-ами ти си готов на неуспех, но да си във властта и да свалиш това уплавление.

 88. 88 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Весело

  Боже мой! Каква чудесна, каква грандиозна идея! Колко коментари във ФБ могат да се напишат само! Браво, Кънев, так держать!

  Доброто е заразно
 89. 89 Профил на glaxo
  glaxo
  Рейтинг: 305 Неутрално

  Да се хване човек за главата!Да се чуди този млад адвокат малоумен ли е, демагог ли е или живее в свой измислен свят.Инфантилна реч, която е пълна с толкова противоречия, невъзможни политически планове и цели.Никакъв реализъм и икономическа състоятелност на алтернативните политики, които прокламира.Това е поредното политическо безумие, което много добре снощи описа президента П.Стоянов в интервю.Е как 25 г. не се научиха тези хора на разум и прагматизъм. Как мисли да събере 500-600 хил. гласа като сега неговата партия има 60 хил.гласа.Безумие!

 90. 90 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Весело

  [quote#86:"Norman Granz"]Приятел, ГЕРБ се дискредитира напълно, афиширайки зависимостите си от ДПС и Пеевски, зад когото стои Русия. [/quote] Да не забравим и зависимостите от АБВ, зад които стоят Ердоган, иранският президент, Доналд Тръмп и илюминатите, а още повече спорадичната зависимост от ПФ, зад които стоят сърбомански шпиони и албански четници, организирали бежанската вълна напоследък!

  Доброто е заразно
 91. 91 Профил на caoxxx
  caoxxx
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Аз лично ще изчакам до догодина, когато Кънев ще закрие и този проект
  и ще открие нов, който трябва да стане първа политическа сила.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 269 Неутрално

  [quote#85:"Иван К"]Нещо дето се движи без външна енергия но и без полза. [/quote]

  Всъщност, може да има външна енергия (съпорт от Местан с гласове). Тогава е възможно, но не е сигурно, че могат да се докопат до парламент. Ако няма подобно, т.е. Местан да ги съпортва с турски гласове (и купени....), им давам около 1%.

 94. 94 Профил на sebastians
  sebastians
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  "Българската администрация е станала хронично зависима от европейските фондове. Дори мафията е станала тежко зависима от европейките фондове"


  ...

  "На света има само едно нещо по-лошо от насилието - това е капитулацията пред него." Амос Оз
 95. 95 Профил на caoxxx
  caoxxx
  Рейтинг: 217 Неутрално

  На Кънев проектите имат различни псевдоними,
  но името им винаги си остава едно: "5%"

 96. 96 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2389 Весело

  [quote#72:"Bulgerman"]Хахаха!
  За 30 минути 60 коментара.
  Явно "няма влияние" този политик. [/quote]
  Да ви имам математиката, статистиката и прогностиката, хахаха...
  От минутата на публикацията до 14:10 са точно 61 минути.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 97. 97 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Едно вярно нещо каза Радан- че парите за здравеопазване и образование са престъпно ниски.
  И аз го разправям отдавна, но костомола пляска минуси и се гордее с министъра си Москов, който се хвали, че спестил от парите за здраве. Мазохисти!
  Това не им пречи сега да ръкопляскат на Радан!😁

  Всичко останало представлява костомолския мокър сън и Радановата паралелна вселена!


  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 98. 98 Профил на caoxxx
  caoxxx
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Кънев може да бъде втора политическа сила само в двупартийна политическа система.

 99. 99 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Новият проект - без Реформаторския блок
  ____________________________________

  Лелей,сега откъде и как ще намерят нов говорител от такова тесто?!!
  Така им се пада,нека им е!

 100. 100 Профил на нихилист
  нихилист
  Рейтинг: 269 Весело

  Прочетох статията. Направи ми впечатление, че съкращението ДСб е изписано тъй вместо ДСБ. Всеки знае за тънкио намек. Предполагам неволна грешка. Инак по темата нека има още една дясна партия или каквото ще се именува.

  Казана дума, хвърлен бумеранг. От в. Стършел
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK